Keresés

Részletes keresés

dcarter4 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1618

Szia!

 

Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de azért leírnám a véleményemet/tapasztalatokat:

 

Sehonnan sem lehetsz biztos, hogy megégetnek vagy sem. Ezt csak akkor tudod meg, ha vége a kezelésnek, és megúsztad ép bőrrel. Ha orvos végzi a kezelést, akkor nagyobb az esély, hogy egyben maradsz. Az egész egy nagyfokú bizalomra épül.

 

Tesóm is egy klinikára ment, és azt hittük, hogy ott már értik a dolgukat, mert kb. 10 éve foglalkoznak ilyennel. De ez az elmélet megbukott...

Előzmény: krisz_ta (1617)
krisz_ta Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1617

Kedves Doktor Ur!

 

Lenne nehany kerdesem Onhoz:honnan tudom meg,hogy a borgyogyasz vagy kozmetikus aki vegzi a kezelest(IPL) tenyleg ert hozza es nem fog pl.megegetni?Milyen kerdeseket tegyek fel a kezeles elott?Szeretnem meg marcius vegen vagy aprilis elejen elkezdeni a kezeleseket,de biztos akarok lenni abban,hogy jo kezekben leszek.

Elore is koszonom valaszat.

Kriszta 

Előzmény: klsderm (1595)
Pöttyke23 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1616
Sziasztok!

Egy kicsit off leszek, de valamelyest kapcsolódik a kérdésem a témához és mivel nem találtam más topikot, ami ezzel foglalkozna, ezért gondoltam talán itt segítséget kapok.

Az én problémám nem a szőrtelenítéshez kapcsolódik (bár én is szívesen megszabadulnék tőlük), hanem az esztétikai lézeres műtétekhez. Az én gondom ugyanis az arcom, amin elég sok és zavaró hajszálértágulat van. Nagyon szeretném ezeket eltűntetni és olvastam, hogy ma már ez lézerrel megoldható. El is kezdtem utánajárni, hogy milyen klinikák foglalkoznak ezzel viszont bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam. Olvasgattam ezt a topikot, hogy talán így kapok valamiféle benyomást, hogy hova érdemes menni, de mivel itt konkrétan a szőrtelenítésről van szó, így nem az igazi. Viszont olyan fórumot meg nem találtam a neten, ami az én problémámmal foglalkozna. Pedig szívesen olvasnék tapasztalatokat ez ügyben.
Szóval a kérésem az lenne, hogy ha van esetleg valakinek ilyen téren bármilyen tapasztalata vagy ötlete, hogy hová foduljak, kérem az segítsen!
Előre is köszi mindenkinek!
WBarbra Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1615

Sziasztok!

 

Új vagyok ebben a témában, de nagyon érdekelne néhány dolog, hiszen a szőröket örök ellenségemnek tartom. Mindenemet szőrtelenítem (egész láb, egész kar, hónalj, intim terület). Rengeteg időmet elveszi, és max egy hétig tart (epilálással és gyantázással kombinálva)...  Szeretnék végleges megoldást, de úgy hallom, hogy ezek az örök szőrtelenítések sem örökké tartók, ráadásul nagyon drágák. És azt is hallottam, hogy csak a sötét szőrökre hatnak, ezért én elsősorban a hónaljra és intim zónára gondoltam hogy megcsináltatom.

 

Kb hány évig garantált a szőrmentesség? És mennyire hatásos lábon, ahol vannak világos szőrök is?

 

És mi a különbség a lézeres, és az elektromos (vagy elektrolízises?) megoldás között? Melyik hatásosabb?

 

Előre is köszi a válaszokat, most még csak gondolkodom rajta, és úgy gondoltam, hogy tőletek hitelesebb választ kaphatok, mint az eladótól aki mindent összehazudik csak hogy rábeszéljen (tisztelet a kivételnek).

temed Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1614
Hello!

A kezelés a hónaljamon kb. 10 perc mindennel együtt, hiszen csak néhány villantás az egész terület (a kettő együtt). A lábam kb. egy órát vesz igénybe.

A kezelés után kb. egy hét telt el, mire az adott szőrszálak eltűntek (persze nem mind, de azok igen, amelyekre hatott a "fényterápia").
Előzmény: dcarter4 (1611)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1613

Szia!

 

Ne aggódj, nem vagy egyedül, az enyém is ilyen. Pluszban minden szőrszál bőr alatt nő (bármivel szedem), és ha nem szedegetem ki tűvel egyesével, akkor még nagyobb gyulladás lesz.

 

Próbálom minél kevesebbet szedni, inkább elektromos borotvával nyírom kb fél centisre, mert úgy nem gyullad be, de majd lézeresre akarok menni, mert ez így nem állapot.

Előzmény: aldecin (1612)
aldecin Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1612

Sziasztok !

 

SEgítséget kérnék az intim terület szőrtelenítésével kapcsolatban. Bocs hogy ide írok, de jobbat nem találtam. Mit lehet tenni ha ez a terület nagyon érzékeny és szinte azonnal kipattogzik annak ellenére hogy steril borotvafejet és utána fertőtlenítőt használok ???

dcarter4 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1611

Szia!

 

Ezek szerint a hónaljadat és a lábszárat kezdted el kezeltetni?

Neked mennyi idő alatt hullik ki a szőr a kezelés után? És mennyi idő 1 kezelés?

Előzmény: temed (1606)
HairF Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1610
A EPILA nevű terméket is felejtsétek el!
Semmilyen bizonyíték nincs ezen készülék hatásosságáról. Az ilyen eszközöket gyorsan meggazdagodni akaró termékügynökök árulják.

Az FDA nem engedélyezte a használatát az USA-ban!

Olyan dolgokat állítanak a készülékről, amit csak lemernek írni. Bármit, amivel el lehet adni.

Annyiszor leírtam már, hogy ne dőljön be senki semmilyen végleges szőrtelenséget ígérő csodaszernek vagy készüléknek! NINCS ilyen! Főleg ha az egy olyan veszélyes készülék, ami lézer fénnyel működik.

Ha egyszer lesz ilyen, én leszek az első, aki szólni fog.
Előzmény: jo75 (1607)
HairF Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1609
Az ilyen hozzászólást mellőzni kellene ezen a fórumon!

A hairfree néven árult termékek csak átverés, nehogy valaki bedőljön neki!

NINCS olyan készítmény, amit a bőrre kenve végleges szőrmentességet okoz!

Az egyetlen bizonyítottan végleges szőrtelenítő módszer az elektrolízis!
Előzmény: Silken (1608)
Silken Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1608
Szia!

Kívánságod, már évek óta teljesült :-)
Vannak már szőrnövekedést gátló készítmények, amellyel 6-12 hónap alatt elérheted a teljes szőrtelenítést :-)

hairfree kulcsszó alatt a google egész sor terméket dob ki :-)

Előzmény: Törölt nick (1599)
jo75 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1607

Sziasztok!

Véleményeteket kérném, vagy tapasztalatotokat. Tegnap véletlenűl egy honlapra tévedtem ahol lézer készüléket árultak 42.ezer forintért. A cég német, de a lapjuk magyar, írtam nekik levelet és meglepetésemre válaszoltak is. Elég szimpik, így elsőre. De persze nem az a lényeg. A lényeg az, hogy a készülék müködik-e erre a célra. Ha valamelyikötök tud németűl utána járhatna német fórumokon vagy lapokon, hogy mik az ottani tapasztalatok. A válaszoló azt írta németországban kedvelik egyébként koreában gyártják. A neve EPILA laser (valami diódás lézer ahogy néztem, mondjuk ez nem mond nekem semmit) ha így beirod megtalálod bár az egy másik honlapot talál amin 50-ezer de szerintem ugyan az a cég, I-beautybox mert amit én találtam véletlenűl az egy új webáruház azon most akciós 42ezer. Megtaláltam a gyártócég honlapját is csak nem tudok angolul. Nem tudom szabad e beírni honlapcímeket ha lehet akkor beírom őket. Ha van valkinek erről tapasztalata akkor írjon.

temed Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1606
Szia!

A számításom ezek szerint nem pontos, mivel Neked hosszabb a kezelések közt eltelt idő, de ahogy olvasom több kezelésre van szükség. Tehát az én előző számításaim szerint havi 1/5 X lenne a különbség, de hangsúlyozom, ez csak havi költség! Az egésznek az értéke a drágább esetben ezek szerint több, mint kétszeres lenne. Ami nekem nem mindegy.

Persze, majd beszámolok, milyen az eredmény! Egyébként ami a hónaljamat illeti: a terület kb. felén teljesen csupasz a bőröm. 1 kezelés után. Ennek nagyon örülök és remélem, a további kezelések is hatékonyak lesznek! A lábaimon ehhez képest kisebb a változás.
Előzmény: dcarter4 (1604)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1605
Lemaradt: a számolásod nem teljesen pontos, mert csak az első 3 kezelés van nekem 2 havonta, utána több hónap múlva jön a negyedik kezelés (ahogy a szőr nő).
Előzmény: temed (1603)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1604

Természetesen tiszteletben tartom a döntésedet, csak furcsa, hogy 1/5 X a különbség (ha tényleg feleannyi a kezelés, ahogy számoltad).

 

Majd azért számolj be légy szíves, hogy mi lesz az eredmény, mert kíváncsi vagyok, hogy 4 kezeléssel tényleg lehet-e "jó" eredményt elérni.

És hát ezért is van ez a fórum, hogy mindenki megossza a tapasztalatait a másikkal.

 

Addig is sok sikert és (szőrtelenséget) kívánok neked!

Előzmény: temed (1603)
temed Creative Commons License 2007.03.10 0 0 1603
Szia!
Előzetesen kb. 4 kezelésről volt szó, a kozmetikus legalábbis azt mondta, ennyi szokott átlagosan lenni és látva az én szőrszínemet, a bőrszínemet, a szőrzet mennyiségét. Előre ezt szerintem senki sem mondhatja meg pontosan.

Ha már számolunk: amennyit én fizetek egy kezelésére, mondjuk X. A 4 kezelést kb. 5 hónap alatt fogjuk letudni (mivel nem mindig 4 hetente kellene mennem). Ez azt jelenti, hogy 4X-et költök majd 5 hónap alatt. Ez havi 4/5 X-et jelent. Összesen pedig az egész 4X lesz.

Egy drágább helyen egy kezelés több, mint 2X lenne. 2 havonta kell menni mondjuk és teszem azt itt is 4 kezelés kell. A teljes kezelés 8 hónapig tartana, a végösszeg 8X lenne és havi 1X-et kellene fizetni.

Tehát mind relatív, mind abszolut értelemben drágább lenne. A hatékonyságot nem akarom belevenni, mivel erről még nem tudok konkrétumot mondani, de azért bízom benne, hogy hatásos lesz ez is, amit választottam! Természetesen én is dolgozom (ha nem lenne fizetésem, mégis miből fizetném a kezelést???), de egész egyszerűen nekem nem fér bele ez a jóval magasabb összeg... Jó, ha Neked és még sokaknak igen! Örülhetsz Neki! Nekem azonban a drága megoldásról le kell mondanom, még akkor is, ha tudom, milyen jó lenne, meg hatásos, meg akármi. Sajnos nem minden a saját akaratunktól függ... :( Persze ez az én dolgom, nem panaszkodni akartam, csak jó lenne, ha azért látnátok, hogy vannak olyanok, akik nem engedhetik meg maguknak a legmodernebb, leginkább szakszerű eljárást...
Előzmény: dcarter4 (1601)
napfeny20 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 1602
Sziasztok!
Tudom sok álinformáció van a neten a termékekkel kapcsolatban, amik nem működnek,de hallottatok már a Leila titka nevezetú krémről?
Esetleg próbálta valaki? Működik?Hormonális probléma esetén?
Köszönöm a segítségeteket!
szép napot!
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1601

Temed neked hány kezeléssel ígértek "szőrtelen" állapotot? Mert ha 4-5 hetente mész, de 10 kezelés kell, akkor nem jársz jobban, mintha 2-3 havonta jársz, és többet fizetsz.

 

Ha fele annyiba is kerül, akkor is 2 hónap alatt én 1x megyek, 1x fizetek, te 2x mész, 2x fizetsz.

 

Nem akarok beleszólni, mert nem ismerem a körülményeidet, én is csak azért kezdtem bele, mert most dolgozom, és ki tudom spórolni. Aztán hogy mi lesz 1 év múlva, azt nem tudom.

 

Én is drágának tartom, de az ember sok pénzt elszór bármire, és ha nyár van, és a strandon vagyok, mindig rájövök, hogy mennyi szenvedéstől szabadulhatnék meg.

Előzmény: temed (1597)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.07 0 0 1600

Igen, ezt a kérdést már én is többször feltettem magamnak.

Állítólag az indiánok kutyultak valami krémet gyógynövényekből, amivel bekenik magukat, és nem nő többet szőr. Ezért sem szőrösek az indiánok.

Azt is hallottam, hogy az ilyen egyszerű dolgoknak a licence-ét felvásárolják a nagy kozmetikai cégek, mert nagy pénz van benne. Gondoljunk bele, hogy nem tudnának eladni gyantát, borotvát, krémeket, nem lenne igény elektrolízisre és lézerre.

 

Hogy mi az igazság azt nem tudom, de simán el tudom képzelni, hogy ez igaz.

Vagy látott már valaki szőrös indiánt?

Előzmény: Törölt nick (1599)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1599

Miért nem találnak föl olyan hatóanyagú krémet, ami csökkenti a szőrnövekedést? Milyen egyszerű lenne naponta 2-3-szor bekenni, ha pl. fél év múlva már látható eredménye volna. Vagy a bőr nem bírná a folyamatos, erős irritációt?

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1598
Az UHA tényleg nem ér semmit. Én próbáltam.
Előzmény: napfeny20 (552)
temed Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1597
Kedves Doktor Úr!

Miért tartanám rosszindulatúnak??? A véleményét kértem és ezennel meg is köszönöm a válaszát!

A közmondás értelmével tisztában vagyok, és valahol igaznak is tartom a dolgot, de ha egyszerűen nem fér bele a költésgvetésembe az a kezelés, amelyet Ön tud biztosítani, akkor hiába szeretném én a drágábbat (és ezzel együtt akár a jobbat, garnciát vállalót) választani... Vannak korlátok és ez sajnos mindenképpen befolyásoló tényező, akár szeretném, akár nem.

Válaszát természetesen tiszteletben tartom és el is fogadom, ill. ennek megfelelően igyekszem némileg változtatni a jelenlegi kezelés rendjén. Ugyanis ebben az esetben ennyit tudok tenni...

Ha rámszakadna a bank, akkor nyilván az Ön rendelőjét keresném fel, hiszen nekem is fontos lenne a szakértelem a kezelő személy részéről, de hát... Sajnos nekem be kell érnem az olcsóbb megoldásokkal. :(
Előzmény: klsderm (1595)
JulietKing Creative Commons License 2007.03.06 0 0 1596
Melyik az a pécsi jó hely? Én még csak gondolkodom rajta, de hirdetés sok van, kozmetika annál is több...
Előzmény: habib22 (1594)
klsderm Creative Commons License 2007.03.05 0 0 1595
Kedves temed!

 

Van egy régi angol közmondás:

 

„Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy megengedhessünk magunknak az olcsó dolgokat”.  Majd egy év múlva hívjon fel, hogyan áll a lábszár szőrtelenítése és mennyit költött rá.

 

Az Ön esetében két dolog lehetséges. Hogy melyik a rosszabb, azt odabízom.

 

1., A kozmetikusa tudatlan, rosszul tanították be, ezért nem várja meg, hogy kinőjön a szőrszál, lövöldözik a vakvilágba, és idő előtt sugaraz be, ami nem sokat ér.

 

2. A kozmetikusa nem tudatlan, hanem pontosan tudja, hogy mit csinál. Nem epilál, hanem depilál, vagyis a fényt „gyantázásra” használja. Így tanították be. A sokszori gyantázás után a szőrzet tényleg gyengül, a fénnyel meg még jobban. De ki akar egy lábszárat 15-20 ezer Ft-ért „ipl-lel gyantáztatni”, úgy hogy a fele szőrzet fél év múlva visszanő? A kozmetikus tudja, hogy másfél hónap után visszanő a szőrzet nagy része, ezért direkt úgy hívja vissza a kuncsaftot, hogy a 4-6 alkalom alatt, (vagyis fél évig) szőrmentes legyen a terület. Hurrá, nincs szőr. Aztán jöhet a nagy beismerés: kivételek vannak, és sajnos az Ön lábszára is ebbe a „ritka” kategóriába esik bele.

 

Tudom, hogy nagyon rosszindulatúnak tart, de inkább kételkedjen és ellenőrizzen. Mondja meg a kozmetikusának, hogy bízik a szaktudásában, bízik benne, kezelje Önt úgy, ahogy jónak látja. Ön akkor jön, amikor visszarendelik, fizet, mint a katonatiszt, de adjon valamilyen garanciát, ha nem teljesülne „kivételesen” az eredmény. Így mindenkinek a bizodalma megmarad.

 

Tegyen úgy, mint dcarter4. Nagyon szimpatikusak voltunk egymásnak, de azért írásban kérte, amit a Fórumon felajánlottam neki, miszerint a lábszárának a szőrtelenítésére 10 év garanciát vállalok. És teljesen igaza volt.

 

Kádárdr

Előzmény: temed (1593)
habib22 Creative Commons License 2007.03.03 0 0 1594
Tetszett a hozzászólásod! Én 3 félével is próbálkoztam eleinte, kezdetben kizárólag orvosokkal beszéltem. Ennek ellenére mondhatom, sok pézt elment, eredmény alig-alig, ha egyáltalán! Aztán találkoztam egy külföldről hazatért lánnyal, aki már vagy 7 éve lézerrel, meg villanófénnyel kezel. Elmondta, szerinte miért lehet annyi elégedetlenség Magyarországon. Nagyon hasonlóakat mondott, mint amit felvetettél... Már akkor teljesen ésszerûen hangzott. Benne már igazán bízom, mert csak két kezelés után is jól látható eredményt tapasztalok. Ô biztos, hogy ért hozzá, kicsit kényelmetlen, hogy Pécsen van, így kb. 6 hetente leutaznom hozzá. A sokkal alacsonyabb ár miatt még a benziköltség is bôven belefér! Nem igaz, hogy a drágább mindig a jobb! Márciusban a barátom is velem jön kipróbálni...
Előzmény: klsderm (1582)
temed Creative Commons License 2007.03.02 0 0 1593
Kedves Doktor Úr!

Elkezdtem egy IPL kezelést a lábaimon. (Hiába szerettem volna eljutni az Ön rendelőjébe, sajnos nem volt rá lehetőségem.) A mostani helyen a gépet kezelő hölgy azt mondta, menjek 4-5 hetente. Ön szerint ez elegendő (nem túl rövid) időintervallum vagy a két kezelés között eltelt idő elsősorban a gép típusától függ?

Előre is nagyon köszönöm!
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.02 0 0 1592

Képzeljétek elkezdtem a lézeres szőrtelenítést lábszáron. Hát azért eléggé fáj...

De összehasonlítva az elektrolízissel, mégis csak a lézeres kellemesebb, mert ennél egy kis terület (kb. 2 négyzetcenti) fáj ugyanannyira, mint az elektrolízisnél 1 szőrszál. Az időtartamról már nem is beszélve. Ez csak 6 alkalom, míg a másiknál több óra, több hét, több hónap.

 

Néhány hónapig még nem lesz nagy eredmény, de majd a kezelés vége felé már tudok véleményt írni. A folyamatot majd valószínűleg a honlapomra felteszem.

hallow Creative Commons License 2007.02.25 0 0 1591
szia!
OFF nem tudom, megkaptad-e a mailt, amit írtam, nem írta ki, h elment volna... ( liamgallagher@walla.com a címem)
ON


nem tud valaki ajánlani Székesfehérváron egy jó kozmetikust, aki elektrolízissel foglalkozik?
szeretnék ugyan krike kozmetikusához járni, de munka miatt nem biztos, hogy meg tudom oldani, ezért próbálok közelebb keresni.

köszi

Előzmény: Törölt nick (1588)
dcarter4 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1590
Nem mentek fel a képek! Majd máshova próbálom feltenni, mert ezt érdemes megnézni...
dcarter4 Creative Commons License 2007.02.24 0 0 1589
Ha valaki kíváncsi a Bársony lézerklinika eredményére, nézze meg a képeket! Kb 2 hétig menni se tudott a testvérem és a seb helye maradandó lett!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!