Keresés

Részletes keresés

nécica66 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13689

a leletet emezve több összetevő is a kiszáradásra mutatott.köszi a segitséget a lelet a dokinál maradt igy nem tudok mást megadni

Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13688

Nézd, a hemoglobin az alapvetően három esetben szokott magas lenni, az egyik az, ha emelkedett a vörösvérsejtszám. Nem is tudom, hogy macskánál van-e ilyen nyavaja, emberben van egy ritka betegség, a polycytaemia rubra vera (PCV), ami egy úgynevezett mieloproliferatív betegség, tkp daganat-szerűség. Nem tudom, a macskánál van-e ilyen, mint mondom. A másik a krónikus légzési betegségeknél a csökkent oxigén-felvétel kompenzálására megemelkedett hemoglobinszint, ez az, ami mondjuk a 4000 m-en lakóknál fiziológiás a kisebb oxigéntartalom mián... ez egy-két hónap alatt meg tud emelkedni... A harmadik pedig az, hogy nem ezek az értékek emelkedettek valójában, hanem a víz kevés, tehát a kiszáradás, amikor sűrűbb a vér, azért találsz több alkotóelemet az adott térfogatban...

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13685)
nécica66 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13687

ami még magas a hemaktrokit szint

nécica66 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13686

a szer neve ipaktine

nécica66 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13685

karbamid is picit emelkedett kiszaradás miatt azt mondta az orvos vizeletet nem kért,vesére takarmánykiegészitőt adott,majd utána kontroll,a hemoglobin picit magasabb,azt mondta ez az eltérés még viszaállitható

Antisystem Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13684

Az okát kellene mihamarabb tisztázni, tehát, hogy miféle betegség áll konkrétan ennek az eltérésnek a hátterében, és akkor jó sansszal lehet kezelni is...

Karbamid? Vizelet? (fehérje, genny?)

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13683)
nécica66 Creative Commons License 2012.03.02 0 0 13683

még csak nagyon kis eltérés van ,emelkedett kreatin szint 210 A 170 helyett

Antisystem Creative Commons License 2012.03.01 0 0 13682

No, akkor ez egy támpont, hogy miből lehet kiindulni... megjegyzem a vesebaj képes vizesedést okozni, aminek lehet néha tünete a köhécselés...

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13681)
nécica66 Creative Commons License 2012.03.01 0 0 13681

nos a vérkép jó a fehérvérsejteknél semmi eltérés nincs,a vérkémia mutat eltérést a vesét illetően üdv

nécica66 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 13680

szóval alacsonyabb fehérvértest szám utalhat rá

nécica66 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 13679

köszi ,nyilván hogy maga a virus nem mutatható ki én is az immunitáscsökkenésére gondoltam holnap kapom meg a leletet ,majd jelentkezem annyit tudok a vesével is gond van sajnos

Előzmény: Antisystem (13677)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.29 0 0 13678

Megj: a WCC (White Cell Count) máskor WBC (White Blood Count) rövidítésként is fut, mindkettő fehérvérsejtszámot jelent egy leleten... sőt, ha magyarítva van a szoftver, akkor az FVS is jáccik:)

ÜdV

Előzmény: Antisystem (13677)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.29 0 0 13677

Figyelj, mint írtam is, nem egyfajta vírusra lehet következtetni, hanem arra, hogy van-e immunrendszert érintő eltérés... az erre utaló paraméter pedig a fehérvérsejtek száma, illetve a kenetben a különböző fehérvérsejt-féleségek aránya.

Akut vírusfertőzésekben jó eséllyel a limfociták arányát fogod kórosnak látni, allergiás folyamatokban és férgességben az eozinofil granulocitákét, stb. De ezt a dokid nyilván kiértékeli.

When FIV-positive cats were separated into clinical stages and compared with matched FIV-negative cats, AC FIV-positive cats had a significantly lower WCC, lower absolute numbers of neutrophils and lymphocytes, lower percentages of CD4+ and CD8+ cells, lower CD4:CD8 ratios and a higher percentage of B cells than healthy FIV-negative cats.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0165242794901651

Szóval egyébként az összképet kell értékelni a klinikai tünetekkel együtt, ez nem olyan történet, hogy "magas a vércukor, akkor cukros..."

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13676)
nécica66 Creative Commons License 2012.02.29 0 0 13676

szia Antisystem!csináltattam vérképet és vérkémiát ebből lehet következtetni Aids virusra?melyik értékből?köszi 

nécica66 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 13675

semmi gond ne aggódj!

Előzmény: Milenna (13673)
ULAIVA Creative Commons License 2012.02.25 0 0 13674

Szerintem (amatőr vagyok) ha amúgy rendben lévőnek látod, akkor csak emiatt még ne aggódj. Az evésében is volt szünet, ez kihat a végtermékre is.

Előzmény: Milenna (13673)
Milenna Creative Commons License 2012.02.25 0 0 13673

sziasztok.

tegnap ivartalanításon volt a cicám. rejtett heréjű volt így sokáig tartott a beavatkozás.

kapott gallért is.

ma már jobban van viszont csak pisilni volt idáig. eltelt 24 óra és semmi kaki. normális ez vagy hívjam fel az állatorvost?

aggódok érte. remélem nem lesz semmi baja.

Antisystem Creative Commons License 2012.02.21 0 0 13672

Nézd, azért ennyire nem durva a dolog, a bronchoszkópia pár évtizede van jelen az állatorvoslásban, a hörgőgyulladással járó állapotok meg a legrégebben leírt állati betegségek - ld "kehes ló" - párszáz éve biztosan diagnosztizálják, de lehet, hogy "már az ókorban is..."... szóval vannak egyéb diagnosztikai lehetőségek is.

Másfelől nem értem, hogy te mi szerint keserednél el vagy nem, de spec a leukózis-fertőzöttség meg a krónikus hörgőbaj mindkettő abba a betegségcsoportba tartozik, hogy alapban gyógyíthatatlan állapot, de megfelelő odafigyeléssel és szükség szerint kezeléssel az élettartam jelentősen meghosszabbítható. (mindkettővel élhet együtt a macska akár tizenéves korig mázlisabb esetben) Az egyik vidéki állatorvosi honlap szerint a tesztelt macskák 40%-a leukózis-pozitív... erről ennyit.

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13671)
nécica66 Creative Commons License 2012.02.21 0 0 13671

ezt tudom az érdekelne szerinted melyik lenne fontosabb de ugy gondolom a leukózis tesztdrága és csak elkeseitene  esetleg,ha valóban hörgögyulladás azt meg csak a bronhoszkópia mutatná meg ugye,?

Antisystem Creative Commons License 2012.02.20 0 0 13670

Attól függ, mit akarsz tudni, a vérkép egy általános dolog, kimutatja általában, ha valami baj van az immunrendszerrel, de nem tudod meg, hogy mi az. A leukózis tesz, az megerősíti vagy kizárja a leukózis-fertőzöttséget, de nem mond semmit egyéb állapotokról. Az egyik egy általános vizsgálat, a másik egy adott betegségre speciális...

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13668)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.20 0 0 13669

Nem értem ezt a kérdésed, a vérkép az vérkép...

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13667)
nécica66 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 13668

melyik vizsgálat lenne a legfontosabb?vérkép+kenet vagy a leukózis teszt?

nécica66 Creative Commons License 2012.02.20 0 0 13667

kvali+kvanti vérkép ez mit takar ?teszt AIdsre? 

Bolivian Dancer Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13666

Sziasztok!

Nem reklám, de egy különleges oldalt javaslok figyelmetekbe:

https://www.facebook.com/pages/Ariel-%C3%A9s-a-cicabab%C3%A1k-Eric-%C3%A9s-Fic%C3%A1nka-kr%C3%ADzishelyzet-blog-oldala/229837317108749

Nézzetek bele az infókba, akkor megértitek miért javaslom.

Antisystem Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13665

Ja és persze betadin jódallergiánál, pajzsmirigy-bajoknál NEM. Akkor kell venni bórvizet, vagy kamillát, vagy Phlogosolt...

ÜdV

Előzmény: Antisystem (13664)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13664

SZVSZ jó az, de a betadint vízzel frissen higítva legalább felére de inkább negyedére... töményen tovább száríthatja a nyálkahártyát... (én is azt használtam, amikor az eb szája volt kisebesedve... mokkáskanál vízhez 10-15 csepp betadin, oszt csók:))

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13662)
Antisystem Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13663

Nézd, ezek mind aspecifikus tünetek, olyan, mint amikor valaki lázas vagy a feje fáj... pusztán azt jelzik, hogy valami probléma van... aztán ugye a problémák nagyobbik hányada az banális, néha azonban a láz egy komoly szepszisnek, az a fejfájás egy agytumornak az első tünete... ilyen is van.

Viszont pusztán találgatással soha nem lehet előre jutni, a diagnosztika "művészete" az sacckb arról szól, hogy az alapján amit már tudsz és látsz jól kell feltenni a kérdéseket, hogy azután azokat a lehető legkevésbé megterhelő, a lehető legkevesebb számú, a lehető legköltségkímélőbb vizsgálatokkal lehessen megerősíteni vagy kizárni... tehát mit tudom én, az általad vázolt esetben egy kvali+kvanti vérkép jó biztonsággal megmondhatja, hogy áll-e egyáltalán immunológiai eltérés az említett tünet mögött. Ha nem, akkor nyilván rossz fogat, szájban élő gombát, ilyesmit kell keresni, ha nincs, akkor meg kis tisztogatással, ecseteléssel rendbe fog valszeg jönni. Ha van immumnológiai eltérés, akkor jön az, hogy ez most autoimmun, vírusfetőzés, vagy harmadik ok...

Kitalálni nem fogod tudni...

A másik, hogy persze létezik az un. "terápiás próbálkozás" gyakorlatias elve is, ami köznapilag úgy néz ki, hogy az ember a fejfájásával nem neurológushoz rohan, hanem beveszi a szokott fájdalomcsillapítóját... ami ugye az esetek 9x%-át megoldja. Na, és ha az nem segít, vagy ujra és ujra kiújul, akkor fog szakemberhez fordulni kivizsgálásért és kezelésért... ha nekem kipálik a szám (akkor szokott, ha pár napig hanyagolom a borotválkozást, nem tesz jót a szájzug öntisztulásának a sörte:)) akkor ugye letörlöm valami kamillás vagy bórvizes vagy akármilyen fertőtlenítővel, bekenem valami vény nélküli antiszeptikus kenőccsel néhányszor, oszt helyrejön... ha nem jönne helyre pár nap alatt, akkor meg elmennék az orvoshoz kivizsgáltatni magam..  és szerintem a kutyánkkal-macskáinkkal is pont ugyanezt tenném:)))

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13661)
nécica66 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13662

körömvirág kenőcsöm és betadin van

nécica66 Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13661

valószinű hogy én inditottam útjára a bajt mert odakentem a tejfölt a porrázuzott gingko bilobával és szegénykém onnan nyalogatta ,akkor ez nem aids tünet?hogy kezeljem és mikorra múlik el sac per kb ?szerény véleményed szerint amit mindig nagyon köszönök!!!!!!

Antisystem Creative Commons License 2012.02.18 0 0 13660

az alsó szájszélek vannak kisebesedve egyedül,az egyik olédalon pici vágással kezdődött ami nehezen gyógyul

A "száj kipálása" néven közismert probléma rendszerint így kezdődik, embernél is, állatnál is... és ebből nem lehet következtetni az okra, ami kiváltja, ami hajlamosít az ott valamennyire törvényszerűen pangó váladék (nyál, mikromennyiségű kajamaradék, stb) elfertőződésére...

hogy rákentem neki a szőroldót hogy onnan nyalja le.az kimarhatta szerinted ?????

Nem tudom, de nem tartom túl valószinűnek... azt már inkább, hogy ezzel teremtettél egy mesterséges "váladékpangást" a szájzugban... 

ÜdV

Előzmény: nécica66 (13659)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!