Keresés

Részletes keresés

apojani Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3439

Bocs, de feltételeztem, hogy visszaolvastad a topicot és elég sokszor leíródott itt hogy milyen nehézségekkel jár a hivatalos kijutás. Ezért gondoltam azt hogy az "egyébb" kijutási ötletet hiányoltad.

Előzmény: Törölt nick (3434)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3438

Sorry, valamit elnéztem.

Előzmény: Rob_ (3430)
egerszegi Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3437

Az a baj, hogy nagyon limitalt a dolog:

 

  • Vagy nagyon sok penzed van, es akkor befektetsz, ceget alapitasz, munkahelyet teremtesz
  • vagy "szerzel" kinn egy rokont - csaladdal nehez ugy
  • vagy olimpiai bajnok vagy, esetleg elismert muvesz
  • vagy talalsz egy ceget akinek Te es a Te szaktudasod kell, nagyon.

 

Amiben te a kinti kozosseg segitseget szeretned, az a masodik igazabol...Szemelyes velemeny, de szerintem ez "gaz".

 

Szoval igazabol foldi halandoknak a negyedik az ami megy - en 10+ evet lehuztam egy multinal, legalulrol kezdve, elfogadva kikuldetest sokkal rosszabb helyre is mint Magyarorszag, igy a negyedik orszag ahol lakom vegul az USA lett. Mindig is szerettem volna itt dolgozni, de nem ez volt a cel, hanem az hogy lassam a vilagot, valoszinuleg itt se maradok orokre (meg ugye a vizum is lejar...). Ez elegge munkas egy ut, en ugy gondolom megeri, de most is ritkan dolgozom 60 oranal kevesebbet egy heten. Van baratom aki 3 ev alatt megoldotta ugyanezt.

 

Ha nem akarsz sok idot befekettni, a jarhato ut meg ha igazan kivalo vagy egy nagyon keresett szakmaban (IT bizonyos teruletei), es ramesz a H1B-re, azaz keresel egy ceget aki egybol kint alkalmaz. Nagyon jo az egyik alabbi tanacs, hogy be kell fektetni nemi penzt , es megfelelo elokeszites utan szemelyesen kell ezt itt intezni.

 

Azert mondja mindenki nyugat-europat, mert negyede befektetessel, tizede kockazattal kapsz egy jobb eletszinvonalat. Ha az a cel a kulfoldben, hogy jobban elj mint otthon, akkor talalj egy europai nyelvet, inkabb kettot, tanuld meg tisztessegesen, legyen egy szakmad es jol elhetsz. Meg Kanada, Ausztralia, Szingapur, Del-Afrika is egyszerubb eset mint az USA...

 

Ami szerintem csak "belulrol" latszik, hogy egy nemet titkarno, tanar, apolo, rendor lenyegesen jobban es nagysagrendileg kevesebb stresszel el mint egy amerikai. Egyszeruen azert mert sokkal kevesbe kell aggodniuk a munkahelyuk miatt, es a szocialis halo is itt van - eg es fold egeszsegugyi ellatas, betegszabi stb. tekinteteben. Pl elegge sokan meglepodnek amikor kozli a munkaltato az USA-ban, hogy van evi 15 nap betegszabid, magyarul elcsap az auto, es 4 hetig korhazban vagy, akkor a 4. het a szabidbol jon le. Ha 8 hetig, az pech, mert nincs annyi napod. Europaban ez "picit" mas...Az ollo sokkal szelesebbre van amerikaban nyitva, azaz itt sokkal nagyobb a kulonbseg egy informatikus es egy takarito kozott mint Munchenben.

 

En ezt magamban ugy fogalmaztam meg, hogy nagyon szeretek itt elni, hatareset hogy mennyire szeretek itt dolgozni.

 

Egyebkent van egy 5. ut is, jut eszembe, egy kollega most jarja vegig, szoval az eredmenyt nem tudom, de kecsegteto: Kanada kozel sem olyan szigoru mint az USA, oda lehet vizumot szerezni, aztan le kell huzni x evet (nem emlekszem mennyit) es allampolgarsagot kaphatsz. Kanadaiakkal szemben pedg engedekenyebb az USA (allitolag), meg ugye kozelebb is vagy munkat szerezni. Persze olyan ceg is sokkal tobb van aki mindket orszagban mukodik.

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3434)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3436

Ha már van családod, akkor a kinti menyasszonykeresés már nem járható út, se az hogy valaki örökbe fogadjon. Gondolom hogy a munkavállalói lenne még jó, de az csak akkor járható út, ha találsz egy céget akinek te kellesz. Hivatásos paradicsomszedő, malterostalicskatoló van annyi, hogy nincs importra szükség, úgyhogy legyél valami nagyon képzett ember, mérnök vagy valami hasonló és persze beszéld nagyon jól a nyelvet. Olyasmiben ne is gondolkodj, hogy magyar szervezők majd intézik az utat és a munkát, mert azok illegális dolgokban utaznak, nem legális bevándorlásban. Ezt mondhatni el is ismerik, persze nem direktben, hanem csak úgy hogy egyértelműen következtethetsz rá. A ZK lottóról azt írták hogy talán meg fog szűnni, hogy lesz-e helyette valami, azt nem írta senki. Ezeken a lehetőségeken kívül nem tudom mi maradt még.

Előzmény: Törölt nick (3434)
Rob_ Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3435

Ha vissza olvasol (akar eveket) akkor vannak paran akik leirtak, hogyan jottek ki.

Nem konnyu kijonni legalisan, de nem lehetetlen. Az, hogy neked melyik mod mukodhet azt csak te a sajat lehetossegeid ismereteben tudod eldonteni.

Nem nagyon tud segiteni benne senki a kinti magyarok kozul hacsak nem akar vki felvenni a sajat cegebe es vizumot intezni neked (ami azert meredek lenne ismeretlenul meg amugy is egy csomo kovetelmeny van ra). Nem azert mert nem akarnak hanem azert mert nagyon szigoru a szabalyozas. Igen, tudom vannak kozossegek akik segitik egymast, legtobbszor kamuhazassag osszehozasaval... ami nem biztos, hogy mindenkinek mukodik. Azert javasoltak az eu-t mert sokkal nagyobb az esely a sikerre es joval kevesebb penzt kockaztatsz. De ha te ide akarsz jonni akkor ragd at magad a vizum kategoriakon es nezd meg melyik johet szoba neked es fekudj arra ra. Ha felteszel konkret kerdeseket azert szerintem segit aki tud.

Előzmény: Törölt nick (3434)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3434

Leszögezem hozzászólásommal nem szerettem volna megbántani senkit. Természetesen meg sem fordult a fejemben, hogy illegálisan mennék ki a Amerikába. Főleg úgy hogy én kitelepülni szeretnék a családommal és nem illegalitásban élni. Olyan tanácsokra gondoltam hogy, hogyan lehet kint legálisan letelepedni, hogy ne csak a ZK lottóban keljen reménykedni a ZK-ra áhitozónak.

És nem kalandvágyból vagy csak a vélt szegénységből szeretnék kiszakadni(nem élek szegénységben).

Előzmény: apojani (3433)
apojani Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3433

Szerintem féltésből! (És ez most komoly!)
Tedd mérlegre!
EU-s ország lévén hol lehet könnyebben hivatalosan munkát vállalni? (Nem mindenki -sőt!- szereti ha bármikor kitoloncoltathatják mint illegálist.)
Az usa-ban már egy sima estás beutazásásnál is kutyakötelessége a bevándorlásinak abból kiindulni, hogy illegálisan akarsz maradni. (És ez még csak a sima "papírmunka".)
Melyik Eu-s országban van így?
Azért általában -a kalandvágyók kivételével- az emberek nagy többsége az itthoni vélt vagy valós szegénységéből akar kiszakadni. Ha ez a feltevés megáll, akkor mely ország(ok) azok ahova "könnyebb" előteremteni és megkockáztatni akár a kijutás, az első munkábaállás költségét?
Az, hogy téged egyik eu-s ország sem vonz az a Te magánügyed! De azért "reklamálni" mert a topiclakók nem szolgálnak olyan ötletekkel amivel ki lehet játszani a legális utat….? Háát….
De azért sok sikert (tényleg!) a kivándorláshoz!

Előzmény: Törölt nick (3431)
Camo_BDU Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3432

Miért furcsa? Kijutni csak úgy, nehéz, kivéve ha valami összeköttetésed van, munkavállalói, iskolai, vagy valami más. Sokan azért jönnének ide mert hogy milyen gazdag ország, de a munkanélküilség itt is jelen van és azért nem mondanám hogy tányérmosogatással meg lehetne gazdagodni. Aztán sokan azt szokták írni, hogy majd jönnek feketén és adót nem fizetne fognak dolgozni, mert látták 1 weboldalon hogy a magyarok 99,999999%-a illegális bevándorló. Nem az és nem annyi. Mindemellett EU tagállamon belül nem kell se vízum se más, szabad az utazás is, talán csak egy személyi igazolvány kell hozzá. Ezért is célozzák meg sokan Angliát, Írországot, Németországot és Ausztriát. 

 

"Én bíztos vagyok benne hogy csak Amerikába szeretnék kivándorolni"

 

Ezt megértem, csak annyi a kérdés, hogy van-e papírod, vagy ha nincs akkor hogy tervezed beszerezni?

 

Kinti magyar segítségre ne számíts. 

Előzmény: Törölt nick (3431)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3431

Kicsit furcsának tartom hogy Ameikában élő fórumozó társaink inkább nyugat-európai munkavállalásra bíztatnak. Én bíztos vagyok benne hogy csak Amerikába szeretnék kivándorolni, egyik európai ország sem vonz.

Én szívesen olvasnék a fórumban tippeket hogy hogyan érdemes próbálkozni. Érdekelne az is kinek hogyan sikerült kijutni és hogyan boldogul kint. Várhatunk-e bármi segítséget Amerikában élő magyar közösségektől?

Akár a kivándorlásban vagy az ottani boldogulásban. Azt tudom egyik szerb barátomtól hogy a kinti szerb közösségek nagyon összetartanak és támogatják is a kivándorolni szándékozókat. Clevelandi magyar közöségre esetleg lehet e számítani? Szóval ilyen dolgokról szívesen olvasnék a fórumban.

Előzmény: Törölt nick (3414)
Rob_ Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3430

nem keresek most munkat, de azert kosz.

Előzmény: Törölt nick (3425)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3429

Ismerünk szépmaszk.

Előzmény: tibony (3428)
tibony Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3428

Tisztelt,Sulfur91!

 

Én soha nem jutottam volna el Magyarok nélkűl a boldogulásomhoz.

 

Kihasználtak,becsaptak stb,de mégis megtanítottak arra amit másképp nem tudtam volna megtudni megtanúlni!

 

Üdvözlettel Tibony

Előzmény: Törölt nick (3426)
tibony Creative Commons License 2013.07.23 0 0 3427

Tisztelt,StalkerNz!

 

Köszönöm neked és a hozzád hasonlóaknak akiket megérintett a vágy ,hogy tegyünk is valamit azért,hogy jobban éljünk!AMERIKÁBAN-

 

Sok szeretettel:Tibony

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3426

Csak javaslat:

Ha sikerül kikerülnöd, csökkentsd minimálisra a magyar kapcsolataidat. (Ne szakítsd meg, csak ovakodj.)

Illeszkedj be, legyenek amerikai barátaid, szomszédaid, munkatársaid.... Különben sosme tanulsz meg rendesen angolul és nem ismered meg ezt a fantasztikus, gyönyörü országot.

Előzmény: Törölt nick (3424)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3425

Csak mint ötlet. Nézted a windmill/windfarm/windturbine indusztrit? Itt most nagy divat. (Egynek én is dolgozom, de reklám vonalon.) Acciona USA a neve. Egy spanyol cég. De rajtuk kívül van egy csomó másik.

 

American Wind Energy Assoc.

http://www.awea.org/Careers/content.aspx?ItemNumber=811&navItemNumber=4617

 

Munkát keresöknek a regisztrálás ingyenes!!

Előzmény: Rob_ (3422)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3424

Sziasztok

Én szívesen csatlakoznék egy olyan kezdeményezéshez, hogy segítsük egymást akik ki szeretnénk jutni Amerikába. Dolgozni, tanulni, kitelepedni teljessen mindegy csak éljen benne a tettvágy hogy ki akar menni.

Sajnálom, hogy nehéz kijutni, mert szigorúak a bevándorlási törvények. Pedig egyszerűen ki tudnánk menni, ha könnyű lenne a munkavállalás, hiszen az ingatlan árak nem drágábbak mint itt. Mi ha eladnánk itt mindent símán tudnánk venni egy kis házat. Ahol vannak ismerősök rokonok, vagy komolyabb magyar közösség nem drágák az ingatlanok. Én szívessen mennék Anchorage-ben de ott drágábbak az ingatlanok.

Előzmény: tibony (3421)
Rob_ Creative Commons License 2013.07.22 0 0 3422

Mernok vagyok, negyfeszultsegu teruleten dolgozom.

Előzmény: Törölt nick (3418)
tibony Creative Commons License 2013.07.21 0 0 3421

Tisztelt,Amerikába vágyó munkavállalók!

 

Februárban meghírdettem egy lehetőséget.

 

Egy Úriember van aki tett is azért,hogy ne csak fórumozzunk,hanem csináljunk is valamit.

Ha nincs ötlet,akkor az álom győzedelmeskedik.

 

Miért álmodtok,ha ébren vagytok?

 

A legrosszabb ötlet is jobb a semminél.

 

Írjatok és én megvalósítom az álmotokat!

 

Tibony

 

 

Előzmény: tibony (3239)
Tity88 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 3420

Sziasztok!

 

Szeretnék kijutni. Nem tudtok vmi takarítói állást vagy au pair-t? Az angolom nem az igazi, mert sokat felejtettem. 

Mi a helyzet az Esta papírral? Mindenki a vízumról beszél. De az Esta is jó, nem? 

tibony Creative Commons License 2013.07.21 0 0 3419

Tisztelt,Boros Tás.

 

Nem munkahelyet ajánlottál,hanem munkahelyeket egy weboldalon.

 

Te melyik munkahelyre érted az ajánlatodat amiről tudod,hogy valós élő és nics még megpályázva -ezrével-?

 

Köszönöm a fáradozásodat!

 

 

 

Előzmény: _Boros_Tás._ (3407)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3418

Neked mi a képesítésed, specialitásod?

Előzmény: Rob_ (3416)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3417

Mi volt a foglalkozása?

 

Más:

Postdoktorival jött 2 évre, itt beadta, mire lejárt a 2 év megkapta. Most FL-ban rendel a sajátjában. Börgyógyász.

Megkérdeztem töle, hogy mikor fizeti ki a Magyar Államnak a tandíjat? Azóta nem hív. Én sem.

Tartozik $400-al.

Előzmény: romesz (3411)
Rob_ Creative Commons License 2013.07.20 0 0 3416

Ugy mar erthetobb. De nem igazan van a ceg reszere elonye annak, hogy egybol zk-t intez mert sokkal tobb penz, nyug es ido is. Csak akkor realis ha vkit csak ugy tud megkapni. Amugy nekem azt mondtak a cegnel, hogy nem legalis szerzodest kotni velem a zk-ra vonatkozoan, azaz nem kotheti ki, hogy meddig kell maradjak veluk utana a kotelezo 6 honapon tul vagy, hogy vmit vissza kellene fizetnem.

De visszaterve az eredeti kerdesre, tapasztalatom szerint sem nem vesznek komolyan Mo-rol. Kell az itteni telefonszam, cim. De amugy nem erdemes a netes allasoldalakon eresni mert ott kapnak tobb szaz oneletrajzot minden hirdetesre es ha abban 5%-nak vizum kell akkor az megy a kukaba legtobbszor mert csak nyug, macera stb. Ez olyan mintha neked kuldene egy indiai oneletrajzot pestre, hogy intezz neki vizumot es majd o megy dolgozni neked... Amikor mar innen kerestem masik helyet de azzal a kikotessel, hogy a vizum transfert nekik kell intezni akkor csak egy sima oneletrajz felrakasra is sok fejvadasz hivasat kaptam amikor meg az elsot kerestem akkor hiaba kuldtem ki nagyon sok oneletrajzot. A cegek celzott megkeresese volt a kulcs. Szoval az elso hely nehez, de nem lehetetlen hiszen valakik csak megkapjak azt a sok vizumot evente es egy indiai sem ugyesebb mint egy magyar. Ja, hogy penzbe kerul kijonni es a lakhatas sincs ingyen? Igen, vmit valamiert. Ezt mindenkinek maganak kell eldontenie. Bizos, hogy egy angliai proba kevesebb penzbe es kockazatba kerul es itt a bevandorlasi tv meg a helyiek szerint sem fair.

Nincs lehetetlen csak tehetetlen. Az eves vizumszamok megvannak es manapsag lassan is fogynak el, szoval lehet probalkozni. Jo, megbizhato szakembert itt is nehez talalni. Ugyanugy megbeszulik oket ahogyan Mo-on megbecsulik a jo kollegakat.

Előzmény: romesz (3413)
romesz Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3413

Valoban jo :). Az kimaradt, hogy 3 eves szerzodest irt ala veluk. En is furcsalottam az ZK egybol, de lattam az elejetol a dolgot elso kezbol. 

 

De nem is az lett volna a dolog lenyege, hanem az, hogy nem tavolbol kell probalkozni valami ismeretlennel. Hanem szemelyesen vegig jarni a lehetseges cegeket es letargyalni mindent veluk. 

Internet es telefon nagyon jo dolog, de nem tudja potolni a szemelyes megbeszelest. 

Vannak dolgok amit csak akkor lehet tisztazni. 

 

Előzmény: Rob_ (3412)
Rob_ Creative Commons License 2013.07.19 0 0 3412

A baratod eleg jo lehet vmiben, hogy igy eladta magat. Szerintem sokkal realisabb az, hogy egy munkavizumot tud az ember igy osszeszedni mivel meg a vizumnak is jo ara van mindennel egyutt a zk sokkal tobb. Viszont a vizum odakoti valamennyire a munkavallalot a ceghez, szoval a ceg is biztosabbnak erzi a befekteteset. Ha zk-t intez neked akkor az sokkal tobb penz es ido is valamint 6 honap mulva oda mesz ahova akarsz...

Egy jo terv lehet kijonni turistakent, keresni munkat, a ceg megkeri a vizumot, megkapod, hazarepulsz, a kovetsegen berakjak az utleveledbe es visszajosz dolgozni. Utanna pedig ha mar bizonyitottad, hogy jo vagy akkor lehet kerni, hogy kezdjek el a zk intezeset. Amikor mar van itteni tapasztalatod is akkor konnyebben talalsz uj ceget is, igy az elso ceg is konnyebben raveheto a zk inditasara mert addig sem mesz el. Foleg ha csak EB-3 -ba fersz be es kell ra varni 7-8 evet...

Mo-rol realisan nehezen lehet konkret interjut leszervezni, hacsak nem vmi nagyon keresett szakmad van. De nem konnyu ezen az uton vegig menni. Ismerek olyan mernokot aki most fogja megkapni miutan a cege 7 eve megkerte...

 

Előzmény: romesz (3411)
romesz Creative Commons License 2013.07.18 0 0 3411

Mar regebben egyszer leirtam, de megismetlem ujra.

 

Egyik baratom (nem haver) turista ulevellel beutazott es korbe jarta az elore kivalogatott munkaadokat. 

Mindegyikkel targyalt es az egyikkel megegyezett. A ceg elinditotta a zoldkartya kerelmet es kevesebb mint egy even belul mar zoldkartyaval a kezeben az egesz csaladja beerkezett es legalisan letelepedett az orszagban. 

 

Tehat mint a pelda is mutatja, lehet turista vizummal is munkat keresni es nagyobb az esely mint latatlanban kifogni valamit. 

Előzmény: napsugi2 (3410)
napsugi2 Creative Commons License 2013.07.18 0 0 3410

Igen, ebben igazad van, de az is elég nehéz, hogy olyan céget találjak itthon aki alkalmazna Amerikában. Bár semmi sem lehetetlen, csak hozzáállás kérdése. Vagy esetleg olyan magyarok, akiknek kinn van valamilyen cége és alkalmazottat keresnek. Viszont itthonról az is elég lehetetlennek tűnik. 

Előzmény: Törölt nick (3404)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 3409

Sztem egy szakács is lehet magasanképzett. Think big.

Előzmény: Törölt nick (3408)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.18 0 0 3408

Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Még 2000-ben kitaláltam hogy szeretnék egyik nyugat-európai országban dolgozni, jóval az EU-s csatlakozás előtt, tehát még nem volt szabad munkavállalás. Akkor csak 18 éves voltam pályakezdő, és csak egy szakács szakmunkás végzetségem volt. Az ország ahová mentem dolgozni abban az időben hasonló bevándorlási politikával rendelkezett mint Amerika csak magasan képzett munkaerőt várta, de kitaláltam, hogy mivel itthon is szakácshiány van a gyermek, szeretet otthonokban elkeztem írni leveleket különböző otthonoknak, mellékelve őnéletrajzal. Sok levél elküldése után kb. 3 hét után jellentkezett egy szeretetotthon, hogy szívesen alkalmazna meg is kérték a munkavállalási engedélyt az ottani munkaügyi központól. De ezt az állást meg kellett hirdetni és mivel 2 hónapon keresztül nem volt rá jelentkező így kiadták a munkavállalási engedélyt. Így töltöttem 3 évet és szereztem munkatapasztalatot és nyelvtudást. Hasonló módon lehet-e Amerikában munkát találni?

Azért a munkavállalási vizumot kiadják olyanoknak is aki nem magasan szakképzett, persze lehet hogy sokkal nehezebben. Legalább is a bevándorlási törvények alapján.

_Boros_Tás._ Creative Commons License 2013.07.18 0 0 3407

"Felajánlok 1000$ az 1$-hez,ha valaki is tud munkahelyet ajánlani az elkövetkező időben az U.S.A.-ban."

 

Az ajanlat megtortent. 

Előzmény: tibony (3406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!