Keresés

Részletes keresés

Dohi Creative Commons License 2006.01.06 0 0 2371
dune 7/a boritok:

http://www.dunenovels.com/dune7blog/images/HuntersCoverArt.jpg
http://www.dunenovels.com/dune7blog/images/HuntersDune_UKArt.jpg
OPi Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2370
szvsz a modulátor csak a filmben van (Lynch)
Előzmény: Kilroy (2369)
Kilroy Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2369
A modulator szerintem is filmes talalmany. Erzesem szerint azt tupiroztak fel a flm kedveert, hogy a fremenek csatakialtaskent hasznaljak Muad-Dib nevet.
Előzmény: Dr.W.Gy. (2368)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2368
Ejha, ez aztán újdonság, pedig olvastam a könyvet magyarangolul, most direkt megnéztem a szószedetet a végén, de sehol nem volt benne modulátor meg ilyen hangfelerősítő micsoda, a fremeneknek meg ugye fingjuk se volt a hangról, amit a BG trenírozott emberek tudtak csak használni (éppenhogy a fremenek ellen is, amikor jessica és Paul lefegyverzi az őket elkapó Stilgart és Jamist). Az a modulátor valami filmes kreálmány lehet, a könyvből egyátalán nem rémlik (Hawat a Caladanon se).
Előzmény: Mr_Fusion (2367)
Mr_Fusion Creative Commons License 2006.01.04 0 0 2367

Asszem nem a Hang-ot, csak simán a hangot. Egyszerű ultrahang-fegyver volt, ami a kezelő hangját erősítette tovább egy fókuszált nyalábba (mintha Hawat már a Caladanon mutatott volna egyet Paulnak); egy idő után a fremenek legtöbbje azt használta a filmben lőfegyver gyanánt, márpedig nem hiszem, hogy mindet kiképezték volna a Hang használatára.

Bár lehet, hogy a szándék az volt, hogy ennek valami köze van a BG-féle Hanghoz, de nekem nem ez jött le belőle.

Előzmény: Ghanima (2366)
Ghanima Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2366
Lynchnél egy kézben hordott kütyüvel erősítették föl _a_ hangot, az volt a modulátor, emlékeim szerint. A sorozatot nem néztem végig meg, tekintve (számomra való) borzasztóságát.
Előzmény: Dr.W.Gy. (2365)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2365
Mi az a modulator? Én nem tudom.
A minisorozatban van hang, használja a Reverend Mother is az elején és Paul is. A Lynch félében nem emlékszem, hogy volt-e hang, mert azt csak kétszer láttam és nem szeretem.
Előzmény: Merlin05 (2364)
Merlin05 Creative Commons License 2006.01.03 0 0 2364

A minisorozatban tenyleg nem voltak benne a modulatorok?

A 84-es valtozatban meg beszelnek a hangrol.

En ezt nem ertem.

angyalhentes Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2363
Azt mar csak halkan jegyzem meg, hogy ha az ilyen emberkek talan megis szakitananak egy kis idot az effele "szorakoztato irodalom" olvasasara az agitprop tevekenyseg kozepette, mennyivel boldogabb es nyugodtabb vilagban elnenk.
Előzmény: OPi (2362)
OPi Creative Commons License 2005.12.26 0 0 2362

1. nyugi van, itt nem előnyös a polfórumos stílusod.

2. ez itt egy irodalmi topic, ha nincs időd olvasgatni, az a Te egyéni problémád, amihez semmi közünk nincs.

3. érdemes lenne esetleg el is árulnod, hogy vajon melyik filmet is nézted meg (van néhány), akkor esetleg konkrétabban tudnánk segíteni.

4. ha valaki meg segíteni próbál itten, akkor esetleg nem a legmegfelelőbb reakció az azonnali ledorombolás (ld. 1. pont)

üdv,

OPi,

Előzmény: Demszkyváros (2360)
Kilroy Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2361
Te tudod. Nem kötelező. De a film sose mond el mindent, amit a könyv, amiből készült. Ergo, ha a filmből nem értetted meg, akkor el kellene olvasnod a könyvet. Vagy egyszer már olvastad? Bár akkor nem kérdezted volna, amit...
Egyébként nyugodtan visszaolvasgathatsz a topikban is. Vagy csak írni van időd a topikot?
Előzmény: Demszkyváros (2360)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2360
Mi az, hogy olvassam el? Most néztem meg a filmet. Minek olvasnám el még egyszer? Azt hittem, kapok egy értelmes választ, anélkül, hogy végigolvasnék itt ötezer hozzászólást. (Szórakoztató irodalom olvasgatására nincs időm)
Előzmény: Kilroy (2359)
Kilroy Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2359
Most már megvolt a ciklus: a kismester állította elő a fűszerkovászt, és belőle lett a shai-hulud; a shai-hulud szétszórta a fűszert, amely táplálta a homokplanktont, azokat a mikroszkopikus lényeket, melyek részben a shai-hulud táplálékául szolgáltak, részben megnőttek, beásták magukat a mélybe, és kismesterek lettek belőlük.

Olvasd el a Dűnét (az első részt), az az alapja mindennek :-)
Előzmény: Demszkyváros (2358)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.12.25 0 0 2358
Mi köze a fűszernek és a féregnek egymáshoz?
OPi Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2357
pontosan!
Előzmény: angyalhentes (2356)
angyalhentes Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2356
Es... es majd jol felebresztik a Luke Skywalkert is meg a Darth Vadert is, akik vallvetve fognak kuzdeni a Babszem Jankoval, a Megvagy Hadnaggyal, az Orokkevalo Bajnokkal es a Paul Bunyannel (aki egy mesehos) a Megnevezhetetlen, Odakint Settenkedo Gonosz(tm) ellen, ami termeszetesen nem azonos a Lovecrafti Megnevezhetetlen, Odakint Settenkedo Gonosz(tm)-szal. hanem egeszen mas, mert teljesen maskeppen megnevezhetetlen es maskeppen gonosz, a ket settenkedes meg eg es fold, szoval majd meglatjak, es kulonben sem jogdijas mar, csak vegyek meg a konyvet.

Es annyit elore elarulhatok, hogy valaki meg fog halni a szereplok kozul a regeny soran, es valakik beszelgetni fognak utana es az egyikuk nem lesz szomoru.

Hat menjenek a faszomba.

Előzmény: shaddam (2353)
Beren Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2355
Jaj, ez egyenesen ijesztő...
NAR Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2354
Ezt tutira nem FH találta ki. Nagyon gyanús.

Akkor nem csak én érzem így...

Bye,NAR

shaddam Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2353

Aboard their sophisticated no-ship, they have used long-stored cells to resurrect heroes and villains from the past including Paul Muad¹dib and his love Chani, Lady Jessica, Thufir Hawat, even the traitor Doctor Yueh, all in preparation for a final confrontation with a mysterious outside Enemy so great it can destroy even the terrible Honored Matres.

Ezt tutira nem FH találta ki. Nagyon gyanús. Ugyanaz történik, mint amikor a fiúkák Terminátor négybe fordították át a Butleri Jihadot.

Előzmény: Dohi (2346)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2352
Örülj(ünk) neki! Majd jól megnézem magamnak, hogy mennyire "eredeti" és mennyire tákolmány.
Előzmény: Dohi (2351)
Dohi Creative Commons License 2005.12.21 0 0 2351
a szukits jovo evi tervei kozott szerepel a kaptalanhazon kivul a dune 7. megjelentetese. ez furi, mivel az elso fele osszel jon majd ki amerikaban, es nalunk egy evvel kesobb szokott megjelenni a cucc.
OPi Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2350

A néhány A4-es oldal ez esetben jobban érdekelne.

( Egyébként szvsz Zsoldos jobb könyvet csinálna belőle, a stílusába legalábbis beleillene. )

Előzmény: Dr.W.Gy. (2349)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.12.18 0 0 2349
Lehet hogy néhány A4-es oldal, amiből egyszercsak Kevin Anderson meg ifj Herbert rittyent egy kétkötetes ezer oldalas művet :)
Előzmény: OPi (2348)
OPi Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2348

"Herbert wrote a detailed outline for his chronological grand finale, under the working title of Dune 7"

- kérdés, hogy ez mennyire is volt detailed . . .

Előzmény: Dr.W.Gy. (2347)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2347
A kérdés, hogy vajon a fiúcska ezt is elkontárkodja-e és tobább gazdagszik abból, amit a faterja kitalált.
Előzmény: Dohi (2346)
Dohi Creative Commons License 2005.12.17 0 0 2346
dune 7 (part 1) szinopszis:

HUNTERS OF DUNE

Frank Herbert's epic continues

Since 1986, millions of readers have longed to know the ending of the uncompleted story which began in Heretics of Dune and continued in Chapterhouse: Dune. Before his death, Frank Herbert wrote a detailed outline for his chronological grand finale, under the working title of Dune 7, and placed it along with additional material about Dune in a bank safe deposit box. There it remained hidden for ten years, and the great Dune chronicles remained unfinished. His son Brian Herbert and Kevin J. Anderson have now completed this epic in two volumes, finally answering the questions Dune fans have been debating for almost two decades.

Hunters of Dune is the first of two breathtaking journeys into the world of Dune as it remakes itself in a new form after its greatest crisis.

Fleeing from the monstrous Honored Matres -- dark counterparts of the Bene Gesserit Sisterhood -- Duncan Idaho, a woman named Sheeana who can talk to sandworms, the military genius Bashar Miles Teg, and a group of desperate refugees explore the boundaries of the universe.

Aboard their sophisticated no-ship, they have used long-stored cells to resurrect heroes and villains from the past including Paul Muad¹dib and his love Chani, Lady Jessica, Thufir Hawat, even the traitor Doctor Yueh, all in preparation for a final confrontation with a mysterious outside Enemy so great it can destroy even the terrible Honored Matres.

And, deep in the hold of their giant ship, the refugees carry the last surviving sandworms from devastated Arrakis, as they search the universe for a new Dune.

The authors are currently writing Sandworms of Dune, which will complete the story. This grand conclusion brings together the great storylines and characters from the time of the Butlerian Jihad to the original Dune series and beyond.
Beren Creative Commons License 2005.11.28 0 0 2345
sZERINTEM cSAK rÁTENYERELT a cAPS lOCK-RA... (:o)
Előzmény: Dohi (2344)
Dohi Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2344
azzal, hogy kiabalsz, nem lesz hamarabb kiadva nalunk a dvd.
Előzmény: Ered Wethrin (2343)
Ered Wethrin Creative Commons License 2005.11.27 0 0 2343

NEM TUDOM, DE NAGYON REMÉLEM, HOGY MINÉL ELŐBB ELJUT HOZZÁNK EZ AZ ANGLIÁBAN MÁR MEGJELENT RENDEZŐI VÁLTOZAT, MERT HA A HEGY NEM MEGY MOHAMEDHEZ, MUSZÁJ LESZ MOHAMEDNEK MENNI A HEGYHEZ...

VAGYIS KI KELL MAJD MENNI ANGLIÁBA ÉS FELKUTATNI A RENDEZŐI VÁLTOZAT EGY MÉG FEL NEM LELT PÉLDÁNYÁT. CSAKHOGY MINÉL JOBBAN TELIK AZ IDŐ, ANNÁL REMÉNYTELENEBB LESZ RÁBUKKANNI...

Előzmény: Törölt nick (2340)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2342

Ó... :-(

Előzmény: NAR (2341)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!