Akkor hát üdvözlünk, legnagyobb Fallout fan!
Gyorsan pár kérdés:
Mit kezdjek az Gordon holodiskével? McClure a füle botját se mozdítja érte...
Van valami értelmes Redding keleti részében? Vannak ott mindenféle gépek, szerkezetek, csövek, de élőlény egy szál se. Lehet ott valamit kezdeni vagy csak díszlet?
Az említett webhelyet én is szoktam használni, tényleg nagyon jó. Csak sokszor nincs kedvem azon a kissé zavaros információtengeren keresztülvergődni.
Egyébként mit értesz azalatt, hogy 'segítség nélkül'?
Szerintem én vagyok a legnagyobb Fallout-fan bár ezt gondolom többen megkérdőjelezik.
Bár már régen játszottam végig legutoljára, még a legapróbb részletekre is emlékszem.
És higgyétek el:
Ez egy olyan játék amit ÉRDEMES LEGALÁBB 1-SZER SEGÍTSÉG NÉLKÜL végigjátszani. Aki erre se képes tudom sajnálni, játszon inkább Quake 3-mal.
Ha már idetaláltam megosztom veletek a legjobb Fallout2 leírást:
http://www.tat.physik.uni-tuebingen.de/~kaufmann/Fallout2_/
Itt egész egyszerűen MINDEN megtalálható a legapróbb részletekig (bár én találtam 1-2 dolgot ami nem, de azok eszméletlenül lényegtelenek).
További jó játékot!
A foldalatt van egy orvosi labor ott van a cyberkutyus, rajta kell alkalmazni a motivatort (miutan szetcincaltad a gazdajat, a nagyon gonosz tudost:-))). Utana hu tarsad lesz ha akarod.
Udv, mag.
Nem tudom, en robbantassal sosem probalkoztam ott, mindig nalam volt a speci kulcs, amit Navarroban a fold alatti laborok valamelyikeben, vagy az egyik szobaban lehet felszedni. De lehet hogy muszaly leszel visszamenni erte, mert eleg kulonleges az ajto, legalabbis annak tunik, van nehany ilyen lockpick-allo, meg rongalas-allo a jatekban, de azert probald meg.
A Navcom csipet a hajo gyomraban probaltad beilleszteni, vagy a parancsnoki hidon? Mert az elobbi helyszinen kell elvegezni a muveletet, miutan Navarroban megszerezted a kulcsot a navigacios kompjuter szobajahoz (ami mint mondottam, a hajo gyomraban van, ahol a sok kedves hazziallat hemzseg).
Ja, de az az erdekes , hogy amikor eloszor jatszottam, akkor semmi bajom nem volt a kocsival... Ugy latszik nagyon erzekeny a program a varosok sorrendjere, szoval hogy melyiket latogatod meg eloszor, szerintem nem erdemes koran Vault citybe menni... Ez mar ilyen magia:-)))
A kedvenc autos bugom: Mar regen kimerult a verda, de akarhova megyek gyalog, a kocsi csomagtartoja velem jon; olyan helyekre is, ahova autoval nem lehet bemenni.
Igy gyakorlatilag vegtelen cuccot tudok cipelni vele...
Meg van egy masik bug, ami miatt nemtom vegigjatszani: Nafta mar van a hajoban, a navcom alkatresz is nalam van, csak nem birom hasznalni rajta :(((((((
Végül az együttműködést hagytam a fenébe. Gordon diskje nem kell senkinek...
Elmentem hát Smitty-hez Denbe az autóért, és ugyanaz történt mint legutóbb, az ezutáni mentések használhatatlanok lettek.
Ezért az autót is otthagytam, gyalog mászkálok föl-alá. Azóta úgy tűnik rendben van a dolog, csak el ne kiabáljam.
Mindenesetre az az autó egy nagy rakat bug.
Nem, nem az optimalizalas utan, hanem ha megolod a vilaguralomra toro oriaspatkanyt, na attol csokken, ergo nem jo dolog megolni a patkanyvezert. Ki tudja miert?
Hogyan? Az optimalizálás után csökken a karmád?
Sejtettem, hogy nem annyira egyértelmű a dolog, mert az erőműben valamelyik tag magyarázza, hogy nekik milyen nagyonfasza itt a szivárgó reaktor közelében lakniuk.
de még a holodiskek. Mint mondtam kettő van. Ha az elsőt már optimalizáltam, letöltöttem, akkor a másikat (a kapacitásadatokkal) dobhatom a kukába? Jól értem?
Akkor először Gordon diskét kellene McClure-hoz vinni, aztán kell csak optimalizálni Festusét?
Az exit-grides kifagyásokról való sirámaimat lásd a korábbi hozzászólásokban. Én nem tudtam vele mit kezdeni, egy modoc-i véletlenül megmaradt mentést bírtam csak továbbjátszani.
Egyébként feltűnt valakinek, hogy Vault City vaultjának 3 szintjén ha megdícséred a dadogó raktáros énekét, akkor a karmád nő egygyel?
Bármennyiszer meg lehet csinálni.
Ja igen, de erdekes, ha megolod, akkor csokken a karmad... Egyebkent o is az eromu optimalizalasaert kuzd, es ezert tortenik meg az hogy ketszer is lehet menni a szenatorhoz.
Most jatszom harmadjara, es most is elojon egy kellemetlen bug, megpedig az ha tul hamar megyek Vault citybe, akkor utana ha megszereztem a kocsit, nem tudom hasznalni, sot az osszes autos mentes hasznalhatatlanna valik, ami abban jelentkezik, hogy nem lehet semmilyen helyszinre belepni, mert kifagy a jatek:-(((. Nektek volt ilyen?(Patch bejatszott pedig...)
A lemezt meg az optimalizalas elott kellene odaadni, mivel a lemez arrol szol, hogy milyen elonyokkel jarna, ha az optimalizalt eromu adna a varosnak az aramot, mivel a sajat eromuvuk nem tesz lehetove tovabbi fejlodest. Ekkor a szenator segit az optimalizalasban. Ha mar optimalizaltad az eromuvet akar el is dobhatod. Az eromu alatt megtalaltatok a masik oriasi beszelo patkanyt? Ha jol emlekszem vilaguralomra tor. :)
Sajnos napokig 35 fok volt esténként a szobámban, így 5 perc Fallout után lefagyott minden. A ma reggeli hűsben viszont volt alkalmam reaktort javítani, de még mindig nem tökéletes.
Tehát javítás után megkapom a holodisket Festus-tól a gyáva technikustól. Ezt elviszem Vault City számítógépéhez, ott optimalizálom. Visszaviszem az erőműbe, Festus mondja, hogy ugye ezt is meg tudom csinálni, meg is teszem, holodisk eltűnik az inventory-ból, erőmű optimalizálva.
Aztán a másik használaton kívül reaktor melleti viskóban ott van Gordon, aki adja a másik holodisket a kapacitás adatokról, és megígérjük, hogy ezt elvisszük McClure-nak.
Na ezzel nem tudok mit kezdeni. Mikor McClure-ral beszélek, semmi ide vonatkozó dialógus nem jön fel. Mit csinálok rosszul?
Egyébként nem tudom feltűnt-e, hogy Gordon úgy mutatkozik be, hogy 'Gordon of Gecko'. A Tőzsdecápák (Wall Street) c. filmben hívták így a Michael Douglas alakította sztár-spekulánst (Gordon Gecko), amiért Oscar-díjat kapott (nem mintha ez sokat számítana).
Szóval ez is egyike a számtalan poénnak, utalásnak.
Allitolag erre a problemara nem letezik jo megoldas, a vegen vagy megolik az osszes ghoult vagy rabszolgasorba taszitjak oket,ezt mar sikerult kieszkozolnom ugy, hogy azt a lemezt amit a szenatornak kuldtek (hogy milyen elonyokkel jarna ha a varos a ghouloktol venne az aramot) egyszeruen nem adtam at, es a segitsege nelkul optimalizaltam az eromuvet.
Sziasztok
Mag
nagyon ügyi volt a bolygósorrendes megoldás, eddog nem is figyeltem.
Reaktorszerelésből már büfi vagyok, de újabb problémák merültek fel.
Előzőleg már megszereltem és optimalizáltam mindent, de a végén akkor is az jött ki, hogy Vault City nem kapott elég kakaót, és legyakta a ghoulokat, utána meg őket NCR, merthogy így sem volt elég nekik (biztos egész nap neteznek :)
És ez tökre elkeserítő. Ehhez a részhez tud valaki segíteni valamit?
Pá
cookiemonster
Ami a konyvtarat illeti, ha jol emlekszem, van a cityben valahol egy regi konyvtar, meg benne egy konyvtaros akivel ha szepen elbeszelgetsz szerez neked ingyer konyveket (elektronika, meg tudomany), es elarulja hogy hol van a vaultban a konyvtargep, de arra mar nem emlekszem, hogy azzal lehet-e valamit kezdeni, vagy csak nemi xp-t kapsz erte ha megbabralod. Ha meg nem megy a gepekkel a jatek, akkor erdemes elotte egy ket mentats tablettat bekapni hatha az segit. (Bar utana eleg nehez kiheverni a mellekhatasokat...:-(( )
En egyebkent ugy jatszom, hogy karaktergeneralasnal, a harom tag skill egyiket vagy speech-re, vagy science-re forditom, mert ugy tunik meglehetosen hasznos kepzettseg mindketto, es erdemes hamar feltornaszni oket (mondjuk a lopas, es a small guns mellett).
Kösz Mag, ez igazán szép volt.
A megoldásért öt pont (Kwisnek), de az indoklásért neked jár a 10 pont (mármint hogy a bolygók a Naphoz közeledve...)
A neppertörpét illetően biztosan igazad van, mintha lett volna már szó erről a fórumon, hogy állítólag ki is van írva a nyitvatartás (de lehet, hogy keverem), nem bírtam ismét mindent végigolvasni.
Az optimalozálást illetően, ha McClure-hoz megyek, az nagyon örül a problémamegoldáshoz, és itt van ne' a citizensip. De van ennek köze az optimalizáláshoz azon kívül, hogy csak citzen-ként mehetek be a Vault-ba?
Kezdjük ott, hogy bemegyek a Vaultba, és lemegyek a 3. szintre. Jól sejtem, hogy két használható terminál van itt? A könyvtár-terminál a bal oldalon (amit még 125-ös science-szel se sikerült használnom) és van a főterminál a jobb oldalon. Itt lehet más Vaultok után kutakodni, és ugye itt kellene optimalizálnom? Nem lehet, hogy ehhez is kell valami minimum science? (Most csak 50-60 körül van) Myron egyébként a csapatban van, csak kinnthagytam, ő megcsinálná?
A fegyvernepper torpe akkor lesz merges ha reggel kilenc ora elottt allitasz be hozza, mert meg almos:-)))
A Vault City beli ovohely gepet pedig azert kell lecsekkolni, mert csak onnan tudod meg hogy egyaltalan mit kell optimalizalni, ettol fuggetlenul menni kell a szenatorhoz.
Az is igaz hogy meg lehet javitani terminalrol is az eromuvet, de kisse bonyolult a kodok miatt, de ra lehet jonni : az elso kosorban a massalhangzokat kell figyelni (abc, xyz) a masodik sorban pedig a vegrehajtando utasitasok, sorrendje a bolygok valos sorrendje a Plutotol kezdve, a Nap fele kozelitve. Igy tudja a robot vegrehajtani a javitast es a leolvasztast is.
Na udv, mag.
Nem kell bemenni a reaktortérbe. A terminálon ha jül emlékszem az egyik menüpont szerint önellenőrzést végez a rendszer. Ekkor kéri a Hi-Mag kütyüt. Ha nincs nálad, akkor valami olyan saját szöveg jön fel, hogy ezért még ell kell menned, ha nálad van, akkor valami "hm, azt hiszem ez az" válasszal automatikusan átkerül robothoz. A robot nem tud automatikusan javítani, be kell állítani az útvonalát. Ha véletlenül rossz sorrendet adsz meg neki, az sem baj, visszatér a kiindulópontra. Az útvonalhoz a kurzort vidd a reaktorteremben lévő gépek fölé, a bal alsó sarokból (ahol a robot áll) kiindulva, az óramutató járása szerint. Az info ablakban kiírja a nevüket (Jupiter-pajzsgenerátor, neptunium impeller, stb., mittudomén). A terminálon feljön egy Initiate new repair sequence (?) pont, ahol sorban be kell ezeket válogatni, (add new program sequence utasítással), majd igényeid szerint kiválasztani a reaktor megjavítását vagy felrobbantását, ezt is hozzáadod a programhoz, end program, execute program.
A robot szépen végigsétál és mindent megcsinál, te megkapod az XP-t. Az angol kifejezések lehet, hogy szó szerint nem így vannak, nincs előttem a progi, de rá fogtok ismerni.
Az optimalizáláshoz egyszer el kell vinned a disket VC-be McClure szenátornak, aki hepi lesz, beleegyezik és kapsz XP-t. Majd lemégy a központi számítógéphez, megkeresed az optimalizálási adatokat (lehet, hogy a diszket kell használni a gépen, lehet, hogy elég a terminél, már nem emlékszem) letöltöd, ezért újra kapsz XP-t, majd visszamégy az erőműbe és vagy rábeszéled a technikust, hogy csinálja meg, vagy letöltöd a diszket magad a gépbe és megint kapsz XP-t.
Úgy rémlik, hogy az egészhez kell valamilyen szintű science és repair skill, de ezeket eddigre könyvekből is fel tudod tornászni a szükséges értékre. A ghoul technikust viszont csak marha magas INT és Speach értékkel lehet rávenni, hogy dolgozzon helyetted, de ha sikerül, az újabb XP.
Akkor van egy harmadik megoldás is, mert végül sikerült. Be sem mentem a reaktortérbe, a terminálról be lehet programozni a robotot, hogy megcsinálja. Először a kódokat kéri, aztán Repair, és végül össze kell állítani a programocskát. Csak valahogy közben a Hyrdoizé átkerül az inventory-mból a robothoz. Elsőre ez nem akart valamiért megtörténni.
Ha magad mész be a reaktorba, akkor hova teszed a hirdo-izé? Mert azt is próbáltam, de az se nagyon akart megtörténni.
Az optimalizálással még nem vagyok meg. Ezt máskor is kihagytam, van aki azt mondja, hogy a Valult 3. szintjén lévő főterminálon kell optimalizálni, de te most azt mondod McClure-ra bizzam. Na majd próbálkozom.
Nem tudja egyébként valaki, hogy az NCR-ben az első sátorban tanyázó törpe fegyverárus mikor nem akar velem üzletelni? (Húzzam a belem, vagy a 0.45-öse mérges lesz...) Más karakterrel semmi ilyan baj nem volt.
Az eromure ket megoldas van:
-vagy ra tudod beszelni a a kezelot hogy csinalja meg maga (ehhez magas speech skill kell)
-vagy bemesz a reaktor forro terebe (piros belepokartya kell hozza asszem), es sajatkezuleg illeszted be az alkatreszt (a hidroakarmit) es kozben elszenvedsz egy kiados sugardozist.
A leolvasztas miatt azert esnek neked, mert nem szeretik ha tonkreteszed az egyetlen energiaforrasukat.
Az optimalizalast meg a Vault Cityben levo szenator intezi a kormanyzoepuletben, neki kell hurcolaszni a holodiscet.
egyebkent meg a geckoi eromu terminaljarol be lehet lepni az Enclave egyik gepere es jopofa beszelgetest lehet folytatni az egyik power armoros faszival, aki a vegen jol megigeri hogy megkeresnek teged es darabokra szednek...:-)))
Udv, mag.
én úgy emléxem nem kellett semmi különös dolog az erőműhöz, csak az a hydroelectronic akármi, aztán be kellett menni a rendszerbe (a terminálon keresztül) és akkor jött fel valami olyan duma, hogy beejted az alkatrészt valamibe és hogy a robot mehet megjavítani a gépezetet
a holodisket meg nem oda kell adni valamelyik pasinak V. cityben? aki ott álldogál a ny-i szobában? az kell az optimalizáláshoz, vagy mifene
már régen volt, szóval lehet hogy hüleségeket írogatok
Nekem is a gecko-beli eromuvel van gondom.
Mikor legutóbb itt jártam, akkor nekem is hajlandó volt az a barom megcsinálni, de most nem (nem a speech-tol függ ez?)
Hogyan lehet megjavítani? Pedig már az R?/RR manuális prgramozásához is találtam útmutatást. De hogyan kerül a robothoz az a Hydro.. izé?
Ez az egész eromu dolog nekem nagyon homályos. Ahányszor itt jártam, mindig máshogy sült el. Pl. ha leolvasztatom a reaktort, akkor miért esik nekem az elso or? Meg a holodisk-kel nem bírtam mit kezdeni.
Nincs valaki eromu specialsta itt?
Magdika!
Sütiszörny barátunk jóvoltából ugye mindannyiunknak megvan már a karaktermodifikáló programocska, de én még ezt megelozoen nekiestem az elején kimentett karakteremnek egy hexa-editorral. Sikerünk mindent 10-re felnyomnom, és a közepe felé vettem csak észre, hogy az életkorom is 255 év lett. Semmi hátrányát nem láttam, bár aztán feladtam ezt a játékost (Broken Hills táján)
Elnezest a kesoi reagalasert, de koszonom rebelnek a valaszt, vegre sikerult befejzni a gamet (ketszer is), ha egy honapig kinlodok se jovok ra mit kell csinalni az energiapajzsos ajtokkal :-(((. Megegyszer koszi...
Kerdes: szerintetek mit lehet kihozni abbol, ha valaki mondjuk egy hetveneves mamaval kezd el jatszani? (bar lehet hogy nem is lehet igy felvinni az eletkort, meg nem neztem meg, ez csak ugy eszembejutott...)
Udv mindenkinek, mag.
Nekem 7-es Charismaval sikerult rabeszelnem azt a barmot, hogy csinalja meg maga, (napszemuveg segitett, amit ugyan kesobb lehet megtalalni joval, de en kicsit felrugtam a sorrendet) kesobb meg siman ment minden, ami hatramaradt.
anaximandrosz
Valaszt megkaptad.
Kwisatz
A labujjat nem probaltam ki, de lehet, hogy bepokolom magamnak a chareditorral es kiprobalom. (ettol meg persze marhasagnak tunik)
A leharapott ful valoban csokkenti a karizmat 1-el, de vajon vissza lehet varrni?
Valaki rajott az eronovelo husveti tojasra? (sok mas agyatlansag kisereteben ezt is olvastam, en magam nem jottem ra)
Egy kicsit szerintem tobb komolytalansag kerult a jatekba a kelletenel, de lehet, hogy csak en erzem igy.