Keresés

Részletes keresés

kavkaz Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1083

A kép bal oldalán japán katonák kawasaki túragépeken oldalvást lônek. Ez hogy?
Allesmor Obrana írhatna errôl is:)

kavkaz Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1082
Ja igen. Az ancsa kapcsán a mai népszabiban van , hogy VIP. Valszeg, az a példány, ami egy régebbi aranysasban már szerepelt a mi ancsáink feljútása kapcsán, hogy VIP-ben ilyen is van...
kavkaz Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1081
Én hinném. Vajon a spanyolok miért Trabzonban zuhantak le? Vajon Konstantából merrôl jönnek? És egyáltalán, az európai támaszpontokról talán szíria fölött átrepülve közelítik meg Babilont? Lényegében szinte a teljes forgalom a hegyek fölött zajlik.

Hát majd meglátjuk...

Előzmény: corporal (1080)


kavkaz Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1079
Az amiknak könnyebb dolguk van. Irakban csak a kurd ellenôrzés alatt álló területeken vannak jelentôs hegyek.

Kiváncsian várom, hogy mikor mászik fel néhány gerilla azokra a hegycsúcsokra kicselezve a kurd peshmargákat és ül le teázgatni, számolni a repülôket és várni az alkalmat, amikor néhány szövetséges szállítórepülô éppen egyszerre száll el egyik másik teázgató arab fölött...

kavkaz Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1077
Ja igen. Ahogy olvasom a tudósítások a bagdadi reptér megközelítésérôl és a landolásról beugrik az oroszok afganisztáni módszere.

Az amik pontosan azt csinálják bagdadban, amire az oroszok kényszerültek a mudzsahedeknek az amik által szállított stingerek miatt. Csak az oroszok még két Mi-24-est is emeltek földközelben a szállítórepülô két oldala mellé, hogy adott esetben a pilóták gépükkel foghassák föl a rakétát.

Néhány orosz veterán pilóta most elégedetten mosolyog egy lerohadt panelban a tévé elôtt...elégtétel ez nekik a javából:)

Előzmény: corporal (1076)
Tiger205 Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1075
Szia tizedes!

Épp erre gondoltam !!!!
Nehogy ideges amcsi stringeres rábukjon...Herkura, azért csak nem ???

üdv:
TGR

Előzmény: corporal (1074)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.11 0 0 1073
Sziasztok!

A tisztelt allamtitkar urnak mutatnek a Nyugatiban egy olyan hajlektalan koldust, aki 7 evvel ezelött meg a kollegam volt. Nem tudom, hogy pontosan mikent jutott idaig, de az biztos, hogy az elet senkivel sem kivetelezik es ezert a "felszabadulo" egyenruhasok sem fognak valogatni a megelhetes erdekeben. Gratulalok az allamtitkar ur optimizmusahoz! Probalja ki a szitut!

Hamburger

Tiger205 Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1072
Hello!
1/
Kiszámoltátok már, hogy aki havi egymilliót keres annak éves szinten ez 48,000 FT?
De hál' Istennek sok katona keres ennyit (miniszteri fizetés 728 é körül van? - mondjuk egyes min.-nek ez is sok ennyiért)
ugye Hamburger?
S az a 48 guriga sem túl sok... ebből nem sok ancsát vehetünk...
2/
Vazze mér' nem bérlünk lezsíroztott C-130-kat ???? Ne vegyük meg, béreljük, ha kell a a kurv@ légiszállítási kapacitásirakba. Nem beszélve az üzeemltetési költségek, hatótávolság és terhelhetőség különbségeiről. Meg Irakban tán' jobb egy Herkuval repkedni., mint egy ancsával...

üdv:
TGR

ui:
mit szóltok a mai "új-Bokros csomaghoz" ? Mi a hét végén akartunk lakásszerződést aláírni....erről ennyit. Még jó, hogy Petya megigérte, EZT spéci nem bántják...Láthatóan Magyar B. gyorsabb volt nálunk...

kavkaz Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1070
Ugyanmár. Hát milyen jól mutat majd az ukrán ancsa a belorusz harckocsik mellett!

Optimizmus:)

Előzmény: ftonyo (1069)
ftonyo Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1069
Felújított ukrán An-26-ost vásárol a HM

Egy felújított An-26-os szállító repülőgépet tervez vásárolni Ukrajnától a Honvédelmi Minisztérium mintegy 600 millió forintért - nyilatkozta szerdán a szaktárca egyik illetékese. A távirati iroda úgy tudja, hogy szerdán a kormány nemzetbiztonsági kabinetje megadta az engedélyt arra, hogy közbeszerzési eljárás nélkül megvásárolhassa ezt a repülőgépet a szaktárca.

A minisztérium eredetileg azt tervezte, hogy egy a hadrendből korábban már kivont és az ÁPV Rt.-nek átadott An-26-ost újíttat fel, ez azonban mintegy 700-750 millió forintba került volna. Mivel egy ukrán repülőgépgyár egy teljesen felújított, 1980-ban gyártott An-26-ost kínál megvásárlásra mintegy 600 millió forintért, ezért a szaktárca úgy döntött, hogy a felújítás helyett inkább a vásárlást választja.

A vásárlást egyebek között azzal indokolja a minisztérium, hogy a jelenleg hadrendben lévő négy An-26-os szállítógépe közül egy időben csak kettő hadra fogható, valamint az iraki misszió utánpótlásának ellátása miatt jelentősen megnövekedett szállító repülőgépeinek igénybevétele. Egy ilyen repülőút 18-20 óráig tart, így az eredetileg tervezettnél nagyobb ütemben fogy a repülhető órák száma.

Az An-26-os vásárlását indokolja az is, hogy ehhez a géptípushoz a légierő már rendelkezik javító- és üzemeltetőkapacitással, így a repülőgépen kívül mást nem kell beszerezni. A szaktárca hamarosan tárgyalásokat kezd a repülőgép megvásárlásáról.

A nemzetbiztonsági kabinet ugyancsak döntött arról, hogy kivonja a MiG-29-es vadászrepülőgépek javításával, karbantartásával és alkatrészellátásával kapcsolatos beszerzéseket a közbeszerzési törvény hatály alól. A tervek szerint a légierő 14 MiG-29-est tart hadrendben 2009-ig.

(MTI)

Kérem tisztelettel: akkor most NATO vagy SZU-kompatibilis légierőt épitünk????????

Ennyi erővel vehettek volna Herculeseket is!

Ez az agyatlan banda össze-vissza vásárol minfdent baromi sok pénzért, hogy aztán a következő kormányváltáskor kivonják a rendszerből!

Abszurdum!!!!!!!!!!!!!!!

Sgt. Elias Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1068
Igen, jobb helyeken az ilyen embereket akkor is megtartják, ha nincs rá igazán szükség. Egyszerűen túl sokat tud, nem szabadna kockáztatni, hogy rákényszerüljön a tudásának a "piacosítására."

Amúgy meg nálunk úgy tűnik, mindent ez a "majd csak megússzuk valahogy" személet jellemez--most pl. ezzel a magyar iraki halálesettel kapcsolatban is félelmetes volt, hogy mennyire nem készültek fel az ilyesfajta helyzetekre. Pedig ez a lehető legenyhébb változata volt annak, hogy mi van akkor, ha beüt a krach.

Előzmény: corporal (1065)
Sgt. Elias Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1067
"Mindez nem eredményezheti azt, hogy csökkenjen a honvédelem ügyének megítélése a társadalomban."

Ennek a mondatnak annyi értelme van, mint hogy "a nemzetközi helyzet fokozódik." Ha JÓT nem tudnak mondani, legalább JÓL mondanák...

Amúgy az egész emlékeztet az Örkény-egypercesre a lövészárokbeli perpetum mobile-ról. (Katona eszi a tetveket, amik az ő vérét szívják.) A fizetésükből tartsák fenn annak az intézményeit, aki fizeti őket. Siralmas.

Előzmény: Hamburger (1061)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1066
És addig mit fogunk enni?
Szart.
Az ezredesnek huszonnégy évre volt szüksége ahhoz, hogy megértse ezt.

Gabriel Garcia Marquez; Az ezredes úrnak nincs aki írjon. zárósorok.

Előzmény: corporal (1065)
nemedi l Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1064
Minek felderítő, már tudjuk ki az ellenfél (a terroristák)... :((
Előzmény: Tiger205 (1063)
Tiger205 Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1063
"Felderítőket küld el a honvédség

2003. december 5., péntek, 6:43

A takarékosság és a védelmi felülvizsgálat miatt létszámleépítésre kényszerül a Magyar Honvédség felderítő, és biztonsági hivatala. A felderítőktől 300-nál is több, a biztonsági hivataltól 50 titkosszolgálati feladatokat teljesítő katonától válnak meg - értesült a Magyar Hírlap. Szakértők szerint az egyre több országra kiterjedő terrorizmus idején megkérdőjelezhető a tárca döntése.

A Katonai Felderítő Hivatalnál (KFH) 30, a Katonai Biztonsági Hivatalnál (KBH) 10 százalékkal kellett csökkenteni a szervezetek költségvetését, ezért mindkét hivatal létszámleépítésre kényszerül. A Magyar Hírlap úgy tudja, a KFH-nál több mint 300, a KBH-nál félszáz titkosszolgának mondanak búcsút. A katonák elhelyezkedését nehezíti, hogy a társszervezeteknél (rendőrség, határőrség, polgári titkosszolgálatok) létszámstop van. Ezért többen attól tartanak, hogy az utcára kerülők a feketegazdaságban keresnek majd megélhetést. Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára ezzel kapcsolatban közölte: "Ilyen mélyre biztos nem süllyednek magyar katonák". A szaktárca megpróbál segíteni a katonáknak az elhelyezkedésben, akinek tudnak, házon belül vagy a csapatoknál kínálnak álláslehetőséget.

Szakértők szerint az egyre több országra kiterjedő terrorizmus idején megkérdőjelezhető a tárca döntése. Iváncsik Imre azonban úgy látja, hogy a leépítés nem jelent semmilyen kockázatot az ország biztonságára. "Már csak azért sem, mert a környezetünkben sehonnan nem számolunk hagyományos értelemben vett katonai támadással" - mondta Iváncsik.

Az elküldött alkalmazottaknak december 1-jétől megkezdődött a felmentési idejük. Amennyiben nem tudnak a honvédségnél vagy más fegyveres szervezetnél elhelyezkedni, várhatóan 1-1,5 millió forintos végkielégítést kapnak.

[origo]"

No comment
TGR

Tiger205 Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1062
Corporal!
Erre gondoltam...
Mert aki 1944-ben ITT a németeknek kémkedett, az ugyanolyan kém volt, mint aki az angoloknak...
Hivatalosan.

üdv:
TGR

Előzmény: corporal (1059)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1061
www.honvedelem.hu: "Dr. Szenes Zoltán altábornagy, vezérkari főnök levele az adózókhoz

Tisztelt Hivatásos és Szerződéses Állomány!

Hölgyeim és Uraim!

Az új védelmi filozófia megvalósítása, a haderő átalakításának hosszú távú programja nem nélkülözheti a társadalom - ezen belül különösen a honvédelemhez közel álló szervezetek, egyesületek, alapítványok - erkölcsi támogatását.

Az átalakítás koncepciója szerint jelentős mértékben változik a haderő létszáma, struktúrája, felszereltsége, és ezzel együtt a diszlokációja is. Ez egyben azt is jelenti, hogy egyes alakulatok megszűnésével, átcsoportosításával helyőrségek is megszűnnek. Szándékaink és akaratunk ellenére ez sajnos együtt jár társadalmi jelenlétünk csökkenésével is.

Mindez nem eredményezheti azt, hogy csökkenjen a honvédelem ügyének megítélése a társadalomban.

A honvéd hagyományőrzésben, a tartalékos katonák összefogásában, a szolgálat utáni nyugállomány tartalmassá tételében, a nehéz sorsúak, idősek támogatásában a jövőben megnövekedett szerep hárul a társadalmi szervezetekre, egyesületekre, alapítványokra.

E megnövekedett szereppel sajnos nem jár együtt az állami támogatás mértéke. Tevékenységüket szűkös anyagi források birtokában végzik, így nem nélkülözhetik a magánszemélyek támogatását.

Az egyéni támogatásnak legegyszerűbb és közvetlen formája, ha valaki a személyi jövedelemadójának egy százalékát ezen szervezetek működtetésére ajánlja fel.

A személyi jövedelemadó egy százalékának odaítélése természetesen az egyén szuverén joga, sőt legbensőbb ügye, egy felmérés viszont azt mutatja, hogy a hivatásos állomány közel fele nem rendelkezik az adója egy százalékával, így az a nagy költségvetés bevételét képezi.

Levelemmel ösztönözni szeretném mindazokat, akik eddig nem rendelkeztek az egy százalékukról, hogy a jövőben ezt tegyék meg. Személyi jövedelemadójuk egy százalékával támogassák az egységükkel együttműködő, a helyőrségben vagy annak körzetében tevékenykedő hagyományőrző szervezeteket, nyugdíjas-egyesületeket, klubokat vagy alapítványokat. Amennyiben ezen szervezetekről nincs megfelelő információjuk, úgy támogassák a 83 tagegyesületet képviselő Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét (BEOSZ - adószáma: 19021959-1-41); a Honvédségi Nyugdíjasklubok Országos Szövetségét (adószám: 18171068-1-42-1) vagy a következő alapítványokat: HM Szociálpolitikai Alapítvány (adószám: 19637482-1-41); Bajtársainkért Alapítvány, Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (adószám: 19021959-1-41); Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány (adószám: 18054437-1-42).

Bajtársi üdvözlettel

Dr. Szenes Zoltán altábornagy"

Ez lenne a megoldás?

Előzmény: Allesmor Obranna (1060)
Allesmor Obranna Creative Commons License 2003.12.10 0 0 1060
ma is volt a tévében, hogy a honvédségnél szar a helyzet. hurrá.
Tiger205 Creative Commons License 2003.12.09 0 0 1058
Corporal!

A másoik (Katonai) topicban leírtam véleményem az adott tisztről.
Röviden: Szerintem ezt úgy hívják, hog kém, és agyon kell lőni, nem felelős pozícióba helyezni.
üdv:
TGR

HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.12.09 0 0 1056
"Te komplett hülye vagy!"-Lehet benne valami mert sokan mondják.

"Szóval Hunterkiller, te egy baromarcú vagy, aki még gondolkozni is elfelejtett és már reflexből fikázik... jó lenne ha egy kicsit felnőnél, legalább megpróbálnál 6 éves síró kisfiúnál többnek látszani..."-én csak a helyzet komikumára szerettem volna rávilágítani ,de legyen az vagyok aminek mondasz! :-)

Én kicsit beleéltem magam az ellenálók helyzetébe.
-Felkészülnek a halálra,hazájuk megvédésére,a megszállók elleni harcra.Jól felszívják magukat ,harcba szállnak,erre az ellenség meg fogja magát és elszalad.

Előzmény: Yosser2 (1054)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.09 0 0 1055
Szervusztok!

Az alabbi velemenyek szepen mutatjak, hogy egy egyeszerü kis hiradas vermerseklet szerint miket is valt ki az olvasoközönsegböl.

Privat velemeny: A magyar sracok tettek, amit tenniük kellett. (Lehet, hogy az irakiak is?)Szerencse, hogy "csak" ennyit törtent.

Üdv: Hamburger

Yosser2 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1054
Te komplett hülye vagy!

Ha egyszer az az eljárás hogy ott kell hagyni az ellenséget, akkor azt kell csinálni.. mindegy hogy páncéltörő rakétával, vagy vizipisztollyal van... meg ahol 1 van lehet kettő is ahol kettő ott 10 is... ahol 10....

Szóval Hunterkiller, te egy baromarcú vagy, aki még gondolkozni is elfelejtett és már reflexből fikázik... jó lenne ha egy kicsit felnőnél, legalább megpróbálnál 6 éves síró kisfiúnál többnek látszani...

Előzmény: HUNTERKILLER (1046)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1053

Elkél a kerekesszék. Amerika és Bush lassan belerokkan Irakba.

Apropó! Nem tudja már valaki, hogy végül is mi ennek a háborúnak a célja?

Tiger205 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1052
Hunter!

Van egy furi hírem:
fuvarozgatni....
Márminthogy nem egy nehézpáncélos ezred, hanem egy szállító zalj ment ki, az leginkább meg fuvarozgat....
Még ha kerekes székeket is...
De minek 250?
Mik az amcsi tervek a következő két hétre, ha ehhez 250 kerekes szék kell?
:o)))

üdv:
TGR

Előzmény: HUNTERKILLER (1050)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1050
Hmm.
Miért van a magyar honvédség irakban?
Békét fenntartani vagy fuvarozgatni?

Én azért sajnálom ezt a két irakit.
20-év múlva:
-Úgyanmár nagypapa hagyja ezeket a meséket ,hogy megfutamított 73 ellenséget a Juszuf sógorral.
-Pedig igen!!! :-)

Előzmény: belic (1047)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1049
Azazhogy 250 kerekesszéket:)
Előzmény: kavkaz (1048)
kavkaz Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1048
Megpróbálom elképzelni a gyôztes irakiakat, amint a zsákmányolt kerekesszékekben körbe körbe gurigáznak, a levegôbe lôdöznek és magyar zászlót égetnek:)))

Szvsz. Végül is rendben megmentettünk négyszázvalahány kerekesszéket nem?

belic Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1047
Hello Hunterkiller!

Ugyanazt a hirt olvastuk?

Nekem ugy tunik a hir alapjan, hogy az irakiak semmit sem ertek el, hiszen a korhazaik megkaptak a kerekes szekeket, stb. Az lett volna eredmeny nekik, ha megakadalyozzak a feladat teljesiteset, vagy technikai/szemelyi veszteseget okoznak nekunk.

Bel

Előzmény: HUNTERKILLER (1046)
HUNTERKILLER Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1046
"A magyar katonák megvédték magukat "- Khmm ,maradjunk annyiban ,hogy a magyar katonák megfutamodtak a "túlerőben" lévő ellenség elől. :-)
Bele sem merek gondolni mi történt volna ,ha három irakival kerülnek szembe. :-)

Gratulálok a két iraki gerillának,megfutamítottak 73 ellenséget (ez 36.5-szeres túlerőt jelent).

Ez azért nem kis szégyen!

Előzmény: Hamburger (1045)
Hamburger Creative Commons License 2003.12.08 0 0 1045
Szia Corporal!

Talán már tapasztalhattad, hogy én is szívesen kritzálom az ilyen akciókat, de most inkább megvárnám a hivatalos kivizsgálás eredményét. Ha jól hallottam, talán nemzetközi bizottság fogja vizsgálni az ügyet, így van rá egy kis esély, hogy a valós tényeket fogják feltárni. (??)

Más: www.honvedelem.hu: "A magyar katonák megvédték magukat

Kiss Dezső őrnagyot al-Hillahban értük el telefonon. Megtudtuk tőle, hogy december 2-án, kedden indult el a szombaton megtámadott konvoj Babilonból, 73 katonával és 31 járművel. Három feladatuk volt: 15 tartálykocsit - üzemanyag és vízszállítókat - kellett átvenniük az amerikaiaktól, öt gyógyászati anyagokat tartalmazó konténert, továbbá 250 kerekes széket kellett elszállítaniuk Kuvaitból Babilonba, melyet a CIMIC oszt majd szét a kórházaknak.

Miután szerdán megtörtént az első két szállítmány átvétele, a magyar szállító-zászlóalj Kuvaitban egy átmeneti bázison szállt meg. Csütörtökön vették át a kerekes székeket, s pénteken hajnalban indultak vissza Kuvaitból al-Hillahba.

Több defekt és a nagy esőzések okozta különösen rossz időjárás miatt, a parancsnok úgy döntött, péntek éjjel az egyik szálláson töltik az éjszakát., így szombat reggel folytatták útjukat al-Hillahba.

As Samawah közelébe érve a magyarok lövéseket hallottak a konvoj jobb oldaláról. A konvoj parancsnoka elrendelte a fokozott figyelést. Újabb lövések után, az ilyenkor szokásos figyelmeztető lövést adták le. Közben hátulról jelentették, hogy két iraki Kalasnyikovval gépkarabéllyal lő a konvojra. Ekkor a magyarok viszonozták a tüzet, melynek hatására az egyik iraki lebukott, a másik tovább folytatta a lövöldözést.

Ilyenkor - mint azt Kiss Dezső őrnagy elmondta - minél előbb el kell hagyni a helyszínt, így a 700 méteres konvoj az ilyenkor szokásos biztonsági szabályok szerint tovább haladt.

Szombat délután a konvoj épségben megérkezett al-Hillahba. A járműveken az alapos átvizsgálás után sem találtak sérüléseket. A konvojparancsnok értékelése szerint a magyar szállító-zászlóalj katonái jól végezték feladatukat, betartották az ilyenkor szokásos szabályokat, és mindvégig fegyelmezettek voltak."

Üdv: Hamburger

Előzmény: corporal (1043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!