Keresés

Részletes keresés

Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.02 0 3 86755

Tényleg nem tudom, hogy akiket tanít ezt érdemlik -e. Tanácstalan vagyok:
Egyfelől értem , hogy felnőtt emberek és használhatnák a józan eszüket. Másfelől, aki nem mozog ilyen körökben, hogyan tudná megkülönböztetni a valódit a hamistól.
Főleg, ha még hajlamuk is van a misztikumra  - ezért találják magukat az ilyen varázslóknál.  
Egyébként meg ha bárki legyőzné nyilvánosan a 'mestert', az a tanítványok egy részét így sem tántorítaná el, mert elfogdnák a 'mester' misztikus magyarázatát , hogy vízéren állt azért nem ment a belső erős ütés.
;)

Előzmény: f_zsolt_01 (86754)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2020.07.02 0 2 86754

Nézzétek, mindenki azt kapja amit keres. Amit érdemel?

Engem már nem zavarnak. Nagyon sajnálnám, ha a tanítványai puszta kézzel nekimennének egy késese támadónak, mert tanulták a mestertől, hogy ezt hogy kell, de ez a mester és a tanítvány felelőssége.  

 Hozzánk is beesik egy-egy madár. Tiszteletlenül beszélnek, szemtelenek stb. majd 20 perc után (ez még a bemelegítés) elmennek hányni egyet, mert a tv-ben ez sokkal könnyebbnek tűnt stb.  Mit tehetünk? Én amatőr sportoló  vagyok nagyon kevés emberre vagyok hatással, tanulok és tanítok is, próbálok fejlődni :D. Mindkét minőségben próbálok korrekt lenni, ha a partner nem ilyen, akkor gyorsan megszakítom az ismeretséget és koncentrálok azokra akikkel értékes időt lehet eltölteni. Nagyon kevés időből gazdálkodom sajnos nem jut mindenre,  ezekre meg nem pazarolom. Az ilyen kóklerek tudják magukról, hogy nem állnának meg egy felkészült harcossal szemben, ezt nem vallják be maguknak, ilyenkor jönnek a magyarázatok, pl.  ringlázam van (mint a vizsgadrukk), a tudásomat nem mutathatom meg olyan titkos/halálos stb. kifogások. Ahol elfogy a tudás ott mindig előkerül a varázslás.

Előzmény: Shin_Shingitai (86743)
GAOZHENHU Creative Commons License 2020.07.02 0 1 86753

 

  Semmi különös, csak hozta a formáját. Írogatott mindenféle marhaságot kungfuról, Muay Thai-ról, miközben olyan életveszélyes technikákat mutogatott, hogy vicc. Odaírtam az egyik posztja alá. Elindult az adok-kapok, belkeverte Krhu-mestert is. Ő lett a piros kisgatyás, én meg a pizsamás. Nem is reagáltunk volna így, de amiket írt, az kimerítette a becsületsérétés fogalmát. Akkor odaírtuk, hogy lelátogatnánk az edzésére kamerával. Khru mester egyszer arra is ment, hogy megnézze a nyitvatartást, de úgy eltűnt a májszter, hogy nyomát sem találtuk.

  Később hívott fel egy yogi bartom, akitől ez a szerencsétlen anno jógát tanult, hogy hívta a nyinnyamájszter és Tőle kér tanácsot, mert meg akarják verni. Bocsánatot azóta sem kért, viszont úgy látszik, visszatért.

  Talán itt az ideje egy kis testmozgásnak...  

Előzmény: TA111 (86732)
GAOZHENHU Creative Commons License 2020.07.02 0 0 86752

 

  Zsiros - Lorch úrra gondolsz?

Előzmény: sszasza (86742)
Bela_Vak Creative Commons License 2020.07.02 0 0 86751

De, hitelesseg is problema.

Ha egy stilus/sport stb nem tudja elmondani, hogy honnan jott es mit akar tanitani, akkor az problema, akar mik is a standardok.

 

Azt tudom ertelmezni, ha egy stilus nem hagyomanyos (vagy egy hagyomanyos atdolgozasa), de konkret celra van kitalalva, es azt bizonyitotta is. Ez a cel lehet onvedelem, sport stb, de akkor mutassa meg, hogy mukodik.

 

Nekem onmagaban semmi problemam a hagyomany orzo stilusokkal, meg akkor sem, ha nem hasznalhatok utcai vagy ketrecharcra, ha ennek tudataban vannak. Senki nem azert jar iaidora, hogy Miskolcon a talponalloban helyt alljon, mikor elokerulnek a szamurajkardok vagy hogy aranyermet nyerjen egy versenyen. 

 

De amikor se nem orzol hagyomanyt (ninjutsu nem igazan letezik, mint hagyomanyos stilus), se nem tudod megvedeni magad vagy adott versenykeretek kozt sem mukodsz, akkor nekem onnantol tokmindegy, hogy 1 danoskent hanyt fekvotamaszt tudsz nyomni vagy hany deszkat torsz el.

Előzmény: Shin_Shingitai (86747)
Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86750

Egyértelműen - szóval holnap reggel levizsgáztatom magam 17 danra.
Azért nem 20-ra , mert szerény vagyok és még szeretnék fejlődni.

Előzmény: dezsoKE (86749)
dezsoKE Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86749

Irigykedsz? :-)

Előzmény: Shin_Shingitai (86748)
Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86748

Azért ez se rossz, tudom két különböző harcművészeti iskola dan fokozatait soha sem lehet összehasonlítani de azért a 15 dan az nem semmi:

:)
https://seijin.hu/seijin-dojo/oktatok/

Előzmény: Shin_Shingitai (86747)
Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86747

Hát igen - bár ha pontos akarok lenni, gyakran nem hitelességgel van baj, hanem a sztenderdek hiányával.
Egy 1. dan kyoban azért elég hasonló Angliában és mondjuk Törökországban - persze tudom vannak extra kivételek.
Ez a ninjutsu-ról nem mondható el.
Nagyon nagy a minőségi szórás a csillagos tábornokok vagy mik között.


 

Előzmény: dezsoKE (86746)
dezsoKE Creative Commons License 2020.07.01 0 3 86746

Jo nyelvek szerint is, csak a szazalekrol vitatkoznak...

Előzmény: Shin_Shingitai (86745)
Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86745

Bár tudnám feledni ....
Rossz nyelvek szerint a ninjutsu 90% hiteltelen - még Japánban is. 

 

Előzmény: dezsoKE (86744)
dezsoKE Creative Commons License 2020.07.01 0 1 86744

Szerintetek a ninjutsu maga hiteles? Emlekszik meg valaki David Jesse Holtra?

Előzmény: Shin_Shingitai (86743)
Shin_Shingitai Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86743

Az mondanám hogy aranyos, ha nem lenne vérfagyasztóan ijesztő - remélem a tanítványa soha nem keveredik semmi komoly bajba, mert evvel a tudással csak veszélybe sodorja magát.
Megnéztem a mester blogját - ahogy látom mindenhez is ért -és spirituális vezető is.  Emlékszem tavaly láttam őket messziről a ligetben ahogy valami nagyon eszement kombókat gyakoroltak. 

Azt hittem az ilyen 80-as évek kóklerei már kikoptak.

Előzmény: f_zsolt_01 (86733)
sszasza Creative Commons License 2020.07.01 0 1 86742

El kell meséljem hogyan indult nekem a sportoktatói. Irva volt vagyon, hogy: iskolai végzettséget igazoló papirok, erkölcsi bizonyítvány, orvosi papír, 100ezer forint, meg még milyen izék, ezekkel kell megjelenni ekkor és ekkor, itt és itt. Megjelenek, lerakom a paksamétát, olyan szemeket meresztenek mint a pingponglabda. Öööö, hát... a izé ráért volna, hát az orvosi csak olyan jelképes, nem kellett volna komplett sportorvosit csináltatni, erkölcsiről is elég csak ha nemistudomkicsoda igazolja. Ekkor már teljesen értetlen voltam, de csúcs most jött, a pénzem sem kell. Inkább valami csekken kéne. Én csak annyit tudtam mondani, akkor adjanak egyet. Most. 

Hogy miért vagyok türelmetlen. B*meg, edző leszek, fegyelmet, rendet, erkölcsöt, emberi tartást, következetességet fogok oktatni, erre itt az erre hivatott oktatási intézmény hivatalos papírja és semmi sem stimmel benne? Csak nekem tűnik úgy, mintha egy bolhaf*szányi, színárnyalatnyi kontraszt lenne a dolgokban?

És még két hónap múlva is járogatott be a néni, hogy ki ezzel, ki azzal tartozik még, ha esetleg óhajtaná behozni vagy befizetni...

Maga a tanfolyam egyébként jó és erős volt, egy szavam nem lehet. Csak sajnos mindenkit átengedtek a vizsgákon.

 

Friss élmény, hogy a minap megyek egy bizonyos edzőterem felé, gondoltam benézek, van pár ismerős. Hát kit látok, a könyvemben is említett nyugdíjba vonult bűnöző, súlyos testi sértések, emberrablás, zsarolás, kínzás bűntettében elítélt elkövető, gyerekeknek tart boksz edzést. Elképzeltem ahogy végigülte a TF-en a tanfolyamot, bólogatott Osváth dr óráin, éjjelente írta a vizsga edzéstervet, előadta az edzéselméletet Győrffy tanár úrnál... ühüm.

Előzmény: khru (86741)
khru Creative Commons License 2020.07.01 0 1 86741

A sportoktatói SAJNOS a pénzről szól. Az iskolák, az oktatók jó pénzt keresnek a sok kötelezően beiskoláztatott tanulón. Gyakorlati vizsgán nem is tudod megbuktatni a tanulót ha az elméletin jó eredményei voltak. Ha a harcművészeti ágazat vizsgázóját levizsgáztathatja egy kosárlabdás vagy fitnesz edző arra mit lehet mondani?

 

Wai

Előzmény: sszasza (86739)
sszasza Creative Commons License 2020.07.01 0 2 86740

Enélkül a hamis önbizalom árulás nélkül egyébként már rég bedőlt volna az önvédelmi oktatási rendszer. Nálam már be is dőlt, szinte már csak sportolók vannak. Mihelyt szembesülnek a valósághoz hasonló helyzettel és megértik mi minden van, máris nem vállalják a vele járó sok munkát. Például, mióta sstyle létezik, azóta beszélgetjük a felületes de a valósághoz hasonlító késelősdit: még ezt sem lehet bevezetni az edzésrendszerbe. Pillanatok alatt bontja le a normális emberek önbizalmát.

De nem kell kés sem. Nemrég történt hogy neves önvédelmi irányzat magas rangú képviselője leadta a nagy dumát, aztán egyetlen horogtól lefeküdt. (Gondolom biztosra akart menni, de így se jól választott. Nem hozzánk jött emberkedni, hanem az ökölvívóinkhoz. Én úriember vagyok, körbeoktattam volna a hibáiról. Az ökölvívó csak simán lecsapta. Úgy 5 másodpercben. Ők egyszerűbbek. Igaz, már egy órája hallgatták hogy mi miért nem jó itt.)

Előzmény: TA111 (86738)
sszasza Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86739

Én a sportoktatóin vesztettem el a hitemet, ott is átengedtek minden emberileg alkalmatlan embert.

Gondolom mert nem hiányzik senkinek a perlekedés.

 

Előzmény: TA111 (86738)
TA111 Creative Commons License 2020.07.01 0 1 86738

A probléma ott van, hogy hamis önbizalmat árul! Az, hogy valaki pénzért(!) azt tanítja, hogy kell puszta kézzel, késsel vagy bármely kézre eső tárgyal akár több emberrel is megküzdeni, de ő maga nem képes és nem hajlandó szabályozott körülmények között egyetlen ellenfél ellen sem megállni a helyét, az miben különbözik attól aki hamis parfümöket árul, vagy spirituális vezetőnek hirdeti magát, de csak a hiszékeny emberek pénzére fáj a foga?
A gagyi szagosvíztől maximum büdös lesz , vagy kap néhány kiütést, a szélhámos spiritiszta megszabadítja némi pénztől, de a drága pénzen vett hamis önbizalom lehet, hogy az életétől! Az értelmes ember nem az utca sarkon vesz magának gyógyszert, nem zabál be mindenféle csodaszernek hirdetett fogyókúrás vackot és lehetőleg
nem olyan orvoshoz jár, aki az ecseri piacon vette a diplomáját.
Létre kellene hozni a küzdősportokat és harcművészeteket oktatók szakmai kamaráját, minőségbiztosítás céljából. A tagság ténye egyben a bizonyítéka lenne a magas szintű szakmai minőségnek. Ha valakit szakmai vagy etikai okból nem vesznek fel, vagy kizárnák belőle, akkor az figyelmeztetés lenne arról, hogy nem érdeme az illetőnek pénzt adni a szolgáltatásáért.

Bela_Vak Creative Commons License 2020.07.01 0 0 86737

Tévedés. A kiscica + gombolyag tényleg képességet fejleszt. Ezzel ellentétben.

 

Előzmény: f_zsolt_01 (86736)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86736

Nem akarom nagyon túlbeszélni, de a mancshasználatot még kellene tanulnia. Mondjuk, onnan, hogy mire jó ez  és mire használjuk. Így a tanítványainak hamis önbizalmat épít és nem képességeket fejleszt. Ez egy kicsit olyan, mint amikor a kiscica kerget egy gombolyagot.

Előzmény: TA111 (86735)
TA111 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86735

 

Szia!

 

Erről is!

Meg a facebookon a gyáva patkányozás, stb. amit kiokádott!

Előzmény: f_zsolt_01 (86733)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86734

Csatlakozom Szaszához, az embert a cselekedetei minősítik.

Khru én nagyon örülök, hogy tanulhattam Tőled! 

 

Mondjuk azt a fajta "hideg fej" képességet és életbölcsességet  ami neked van azt csak mostanában értem el :D azt hiszem kellett hozzá néhány év :D

 

 

Előzmény: sszasza (86726)
f_zsolt_01 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86733

Szia!

 

Nem vagyok képben, erről van szó?

 

https://www.youtube.com/watch?v=B9vzHbIh26o

 

Előzmény: TA111 (86730)
TA111 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86732

Ez érdekes, mesélnél róla, ha nem gond?

Előzmény: GAOZHENHU (86731)
GAOZHENHU Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86731

 

  Nem fog válaszolni. Khru mester és én elég szép kis konfliktusba keveredtünk ezzel a gyáva fasszal. Amikor pedig elkezdtük keresni, mert szerettünk volna lelátogatni az edzésére, hogy éljünk  a sokat hangoztatott meghívással, akkor úgy eltűnt, mint az aranyóra. 

Előzmény: TA111 (86730)
TA111 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86730

Kedves Ádám Ninja Mester!

 

 

Azért itt válaszolok neked, bár csak részben érint : - Nem facebookozok
                                                                          - Úgy is letiltanád

 

Az a helyzet, hogy részben én is ilyen „"öregkisfiú"" vagyok, na de azért „ratyik" közé talán nem tartozom - három csodaszép lányom van, saját gyártmány! Nem szokásom „csámcsogni a neten"., nem szokásom bántani másokat akarattal, főleg nem rossz indulatból! Ezt a kis szösszenetet sem bántás céljából írom, szándékom békés. Azt írtad akik kritizálnak azokban nincs „annyi vér", hogy személyesen elmenjenek hozzád, hogy megmutassák, semmit nem érnek. Adám, te órákat tartasz, és nem puszival fizetnek érte! Szolgáltatást nyújtasz,
aminek aminőségét megkérdőjelezőket arra szólítod fel, hogy támadjanak meg? Én úgy tudom, hogy elméletileg jogállamban élünk, tehát az állam törvényei a mérvadóak, ha a piacra bevezetnek egy új terméket akkor előtte a
gyártónak, kereskedőnek, a szolgáltatást nyújtónak kell bizonyítani , hogy a terméke minden előírásnak megfelel.
Mivel nem a vad nyugaton élünk, nem is háborús zónában, ezért annak tudatában, hogy te állandóan legalább három kést tartasz magadnál, még is mire gondolsz, a másik puszta kézzel menjen, vagy vigyen ő is valamilyen eszközt, hogy aztán hosszú éveket üljön a hűvösön mert valamit be akart neked bizonyítani?
A bizonyítás kényszere nálad van, ha azt szeretnéd, hogy elismerjenek, akkor a mai tőrvények szerint ezt csak szabályozott keretek között teheted meg. Mondjuk egy (az általad lenézett?) mma szabályrendszerű mérkőzéssel
egy jó nevű mma versenyző ellen. Tudom most jön az, hogy a ninjutsu nem sport, mert itt a halálos harcot tanítják, ölni tanulnak a tanítványok nem küzdögetni - magad mondtad, de azért 10 millió HUF -ért vállalnád! :-)

 

Ha válaszolnál, kérlek itt tedd, mert ez semleges terűlet!

 

Tisztelettel: Tollár András

 

Előzmény: TA111 (86728)
TA111 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86729

" Nem elírás! Gung Fu volt akkoriban a meghatározás. " 

 

Gung Fu = Kung fu, csak kantoni kiejtés.

Előzmény: khru (86724)
TA111 Creative Commons License 2020.06.30 0 0 86728
Hzsolt009 Creative Commons License 2020.06.29 0 0 86727

Hát a Ping Kune Do elnevezés történetéről nem tudok mit mondani, de a Kovács György féle Wai Chia kung fu-ban van egy Ping Kune elnevezésű technika, amikor egy egyenes ütésnél, a támadó kar alá menve (kb. féltérdre ereszkedve, de hátsó láb térde nem ér a földhöz) azt alulról felfelé védve eltérítjük, míg a hátsó kézzel egy egyenes test ütést mérünk a gyomorszáj környékére. 

 

Mivel ez a lábnak egy elég megterhelő állás, igen sokszor kellett ezt nekünk csinálni, hogy ugye megerősödjünk, így tinédzserként a fülembe éget a Ping Kune technika és már-már szitok szónak számított  ... :)

Előzmény: khru (86721)
sszasza Creative Commons License 2020.06.29 0 2 86726

Te úriember vagy.

Előzmény: khru (86724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!