A nagy hidegek miatt van most ott annyi busz, a JJR-ek után még nem vitték el a C56-osokat most? Az alap elrendezés Bernecebaráti 4, Vámosmikola 4, Márianosztra 1 és Kóspallag 1. Ezzel szembe Mikolára 6-ot is írtál.
Elsősorban az Aszód környékén jártas kollégákat kérdezném, de igazából bárkit, akinek emléke van.
A '90-es évek végén, illetve a 2000-es évek elején a VT-Transman Kft. végzett több cégnek is dolgozószállítást, Aszód és Gödöllő térségében, többnyire Ikarus 211-es, 255-ös, 256-os és 266-os buszokkal (néhány rendszám, a kevésbé közismertek közül: AEU-315, AIL-111, AVE-634, CLH-063, 655, 657, 662, 892, stb.). A feljegyzések alapján telephelyet is üzemeltettek, ha minden igaz, Aszódon.
Van-e valakinek emléke erről az időszakról? Az ott dolgozó autók egy része "visszatért" Székesfehérvárra, és itt dolgozott tovább, de például a 266-osok (szinte?) kivétel nélkül selejtek lettek, és nem is tértek vissza.
Mi lett a telephely sorsa, egyáltalán hol volt fellelhető pontosan? A Szil-Szit számított az utódnak, vagy volt másik cég, amelyik kiszorította a VT-t? Az Aszód környéki buszok (ha emlékszik rájuk valaki) a fehér alapon zöld csíkos flottaszínt viselték, vagy nem is kaptak "egyenruhát"? Bármilyen emléket előre is nagyon köszönök, számomra a VT érdekeltségének ez a területe kevésbé ismert.
800-as DVV-494 és egy MMT is dolgozik, az egyik indulás minimum 15 percet késett, azt meg sem vártam, és volt egy csuklós is. Elég ad-hoc, gondolom a hideg miatt, de na. A 840-esen közben csak csuklósok, 830-ason GBG-569 a Credok mellett.
Egyenlőre GSZ-350, de még valaminek lennie kell. Bő 5-6 évvel ezelőtt még ELK-728 járta a révpótlásokat. Pár évvel ezelőtt meg a nagy csapat ELK-737, GBS-394, GSZ-350. GBS lenne az igazi megint, örök Szentendrei szigetes kocsi (volt).
Köszi! Vmi kavar viszont volt, mert a 11:10-esen Volvo jött egyébként, azt még megvártam, a két egomi között mentem fel a 468-ért a kedvenc borosjenői fotóhelyemre. :) (míg a 470-et a kedvenc ürömi helyemen kaptam el)
Nem, 10:40-kor az a borosjenői busz megy, ami 8:45-kor indul Budapestről Kesztölcre. 471 (amikor ide osztják) 11:10-kor indul vissza, majd 14:00-kor go Süttő. Miután visszaér Budapestre, 17:55-kor (legalábbis munkanapokon) megy egy Pilisborosjenőt.
Pócsmegyer önkormányzat rövid közleménye erről: "Értesítjük Önöket, hogy az erőteljes jégzajlásra tekintettel az Önkormányzat megrendelte a Pócsmegyer-Leányfalu közötti kishajót helyettesítő Volán buszjáratot. Az első járat Szentendréről 15.45-kor indul"
Régen volt már ilyen, legutoljára az évszázad árvizénél, de akkor még ELK-737 nyomta a pótlást. :D
Tegnap én Egerben végignyomtam egy napot, bár ha tudtam volna, hogy ilyen hideg lesz, nem biztos, hogy vállalkoztam volna. Meg is fáztam, de ugye csengetés for life, homie.
Egyébként pont a négy Borosjenői Volvót hagyták békén, a két Jenői és kettő Pesti kezdőt. Nyilván megy a vasútról leszoktatás a csuklós kocsik hanyagolásával a 800-ason. Csak persze ahhoz első lépésként rendet kellene tenni a MÁV-nál vagy legalábbis azon a vonalon.
Majdnem másfél méteres farsöpréssel rendelkeznek ezek a három tengelyesek, az egyik probléma, hogy lebombáznak a végével valamit. Nem fordulnak tolatással, képes elfordulni de ha akár egyetlen kocsi is beparkol akkor onnan sehova nem megy a busz. Az FLK-237 vonalbejárós korszakban felmentek egészen Komáromig, végig a 11-esen. A Pilisborosjenői vonalon két kritikus pont lett megállapítva a Neoplannal, egy a Budakalászra vezető út után Üröm felé mikor teljesen át kell menni a szembe sávba illetve a fordulóba. A Kesztölcin meg értelemszerű mivel az éles visszafordulós kanyarnál a hatalmas szintkülönbséggel a három tengelyes még megemelve is felakadna. Nem véletlen emelgetik a csuklóst is ott fel és kanyarodnak ki lépésbe.
Mellesleg ha már FLK, Vácon a telepen valószínűleg bevégezte sorsát, a Váci vonalbejárás elmaradt, Vác kettő KPK Volvóval gazdagodott idáig, három tengelyes nem valószínű, hogy kerül a Váci részlegbe. Az utolsó 8900-as még nincs kiosztva de vélhetően a Dunakanyarba kerül (NWX-473).
Jelenlegi helyzetben nem megoldott az, hogy ha valami nem mehet valahova akkor ne is menjen. Hideg van, fagynak szét a Rábák, Classicok stb. 11-esen is az volt az első, hogy elküldték 890-esbe a 8500-ast, ahova nem mehet.