Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
A lényeg, hogy ott tényleg van a gépekből választék, persze a kínálat a kereslettől is függ.
De én itthon valahogy azt tapasztaltam, hogy amire lenne kereslet, arra is tesznek a boltok, kb. " vedd meg és örülj annak, ami van".
Mondjuk itthon a szakkereskedések és kisvállalkozásokból sok tönkrement, köszönhető ez a multiknak és annak, hogy már kevesebben kertészkednek saját célra, vagy kistermelőként.
Akinek meg gép kell, azok közül a legtöbbnek nincs új gépre pénze, így inkább maradnak a felújításnál-barkácsolásnál.
Meg ugye talán nem ártana támogatni a mini és kis gazdaságokat sem, nem csak a nagyokat, hogy utóbbiak vehessenek john deere 7-es és 9-es sorozatu trakeszokat, meg luxus pickupokat :-) :-)
Ezeket kisegítő munkákra,vagy "háztályi" gazdaságok részére tervezték,kertészetekben, gyümőlcsösben nagyon hasznos.
Szerintem viszont a hdraulikus kormányzás értelmetlen ilyen kis méretben,az öszkerék az jó dolog .Ezen öszkerekes megoldást a franciák,németek ,svájciak már az 50-es 60-as években megcsinálták.
És ott szarvkormányos volt,persze a derékban csuklós kormányzásnak is vannak hátrányai.
Törökország viszont a 4-dik legjobban fejlödő ország a világon,van gyártási kapacitás,belpiac ,export lehetőség.
Több tipust is láttam azok szerintem jó konstrukcíók,ezen szervós dolog ilyen kis méretben hát????
Én inkább vennék az árából egy T-25 az már komolyabb.Nem mondom hogy nem fogadnám el.
Nekik megéri ilyen gépeket venni, mert nincsenek pár ezer forintért (3-3,5) árkot ásó napszámosok.
Meg a munkavédelemre is jobban figyelnek, ott biztos nem lesz 35-45 éves korára kripli egy fizikai dolgozó, itthon simán hazavágják az ember egészségét. :-(
A gyújtáshoz is ilyen jól értesz, mint a karbikhoz? Ha úgy döntenek az okosok, hogy porlasztó hiba, felkereshetlek? Most már biztos ég a képük, hogy nem bírnak egy kis orosz traktorral, a BMV-k. mercik után.