hát köszönöm a tanácsokat.Nem érdemes kihagyni a piciket,de ennél a tüzelésnél nem szeretném ha összejönne a dolog,még szeretném ha Kitty jobban megszokna minket.Meg Jerry sem nagyon érdekli a kisasszonyt.Inkább a Mollyt nyúzza.Szegény lány meg nem érti mi baja van...
Ágyban hempergés: Jerry mindig velünk aludt,nem mindig az ágyban,de velünk volt egy szobában.Most hogy elköltöztünk az emeleten alszunk,és nem tud feljönni a lépcsön,mert egy régi lépcsö van,jó nagy hézagokkat,és elég meredek.Nehezen szokta meg,én is nehezen szoktam meg,de azért5 ha teheti akkor lent felugrik az üllögarnitúrára..:-)
Jó lenne találni valakit aki megcsinálná olcsóbban,sajnos nagyon drágák már nézelödtem ez ügyben!
ha pedig úgy néz ki, hogy gyakrabban kell gyógyszert beadnod egy ideig, akkor azt hiszem, lehet kapni direkt erre kifejlesztett falatkákat, amibe bele tudod rejteni... állatkereskedésben próbáld meg, biztosan van... vagy még jobb az állatorvosnál... én is ott láttam ilyet elöször... de mondom, nálunk müködik a lent írt módon, itthoni finomságokkal is:)
én valami finomságba szoktam beledugni... ha nagyon nagy, törd félbe, vagy negyedbe, és így dugdosd bele sajtkockába, vagy tekerd be kedvenc felvágottba, esetleg kenömájasból csinálhatsz gombócot, abba is belemegy... meg ilyenek... szóval amit szeretnek, és bele lehet rejteni... nálunk egyböl lecsúszik;)
Nem tudja vki, hogyan egyszeru beadni a kutyinak a gyogyszert? Eleg nagy, osszetorve kirohogi, eroszakkal meg nem merem, mert meg megfullad szegeny. De jo lenne valahogy leimadkozni...
Lacza Úr, legalább nem csak én vagyok új itt a topicon;) én is nemrég csatlkoztam csak..:) Kaja ügyben én sok tanácsot nem tudok adni, az én ebecskéim kicsi koruk óta rászoktak a tápra, úgyhogy eszik;) Meg minden mást ugye, ami még jön, az már nem porbléma;) Azt pedig ne bándd, hogy az ágyban hempereg, én már hiányolnám is öket, ha nem alhatnának velünk:)
Hát lányok, tüzelés: nálunk is nagyon nyafka a Pepe olyankor, már tüzelés elött olyan kis bújós, meg követeli extra módon a szeretetet. Aztán a tüzelés második hete a legrosszabb, mert el nem mozdulna az ajtó elöl, és akkor sírdogál. Föleg, amikor megérzi, hogy a kanok a ház körül mászkálnak. Na, akkor rázendít. Nem tudom egyébként, nagyon jó szaglókájuk lehet, mert nem látja a kanokat, de azonnal tudja, hogy ott vannak. A legjobb ilyenkor, ha tudtok vele foglalkozni... elég fárasztó, de egész nap le kell foglalni, akkor jobb a dolog, játszani, új utakra vinni sétálni... (bár a séta ilyenkor rizikós, mi sokszor ki is hagyjuk)...
Viszont szerintem az nem igaz, hogy a kutyát muszáj egyszer pároztatni, mert az jót tesz. Bár anno még én is ilyen megfontolásból fedeztettem be a Pepit. Csak aztán késöbb olvastam, meg orvos is mondta, hogy ez egy régi tévhit. De nem érdemes kihagyni a piciket, mert világraszóló élmény:))))))))
Kalema biztos el van foglava a kicsikkel, nagyon remélem, hogy nemsokára gyönyörü képekkel, és beszámolóval jelentkezik!
Sziasztok! Poginál van egy új kedvenc kaja: a sósmogyoró! Tegnap eszegettem a sósmogyit és Pogi elkezdett kunyizni. Mondom neki: te ezt úgysem szereted, de próbaképp adtam neki! És egy fél zacsit befalt! :) A másik kaja ami nagyon bejött neki, a Fressnapf-ban vettem valami alutálkás kajcsit. Na azt azonnal befalja!
És van egy új kis barátja a tengerimalac ! Az egereket eddig is szerette és puszilgatta, de tegnap óta már a malackát is! Leül a ketrece elé, várja, hogy odajöjjön hozzá és összedugják a nózijukat! Majd teszek fel képet is róluk!
nem tudom miért most tüzel.Igazából gondban vagyok,mert nem volt még tüzelö lányom,és nem igazán tudom mit kezdjek vele,annyit tudok hogy hisztis,és nyűgös.
Lehet azért tüzel most,mert nemrég került hozzánk,és most kezdi megszokni a környezetet.
Mi jó nekik ilyenkor?Olyan kis hisztis.És rá akar másznio a másik lányomra.
Most megint vesét fözök majd nekik rizzsel,de Kittynek ilyenkor külön fözök,mert hercegnö,aki mellesleg tüzel,nem szereti.Talán egy kis májacska lesz neki.
Hány éves koráig biztosnságos pároztatni a lányokat?Kitty most 4 éves,de szeretném elkerülni,hisz még csak most került hozzánk,de úgy tudom azért egyszer nem árt ha lesz baba mert a lányok behülyülnek!Vagy ez nem így van?
Mi is drasztikus modszerekkel kezdtuk. Most mar eljutottunk oda, hogy megnevelt bennunket a kis gengszter... Csirkehusi, maj, rizzsel, meg egyeb finomsagok. Ezen kivul 1 azaz egy fajta virsli, abbol is a Saga pulyka. :( Welcome in the club. :)))
sziasztok. Elnézést kérek mindenkitöl,de besz*rt az otthoni gépem,és csak jövö héten lesz meg,akkor tudom frissitenio az oldlat az új képekkel.BOCSÁNAT!!
És ráadásul írni sem tudtam nektek!Jól felpörgött az oldal!Szépek a képek,meg minden!!
Kalema! Mi van a picikkel??????????????
Lazac úr: korábban már írtam,én drasztikus módszerrel szoktattam rá Jerrykémet hogy ne legyen finnyás: kb 2-3 napig csak tápot adtam neki (darlyng,chappy) és utánna nem válogatott a lelkem.
- 3 hete találtunk egy törpe uszkárt, és örökbefogadtuk. Már megszokott nállunk, az állatorvos azt mondta, hogy olyan 2-3 hónapja lehetett kinnt egyedül, és olyan 1 éves lehet. "Sajnos " későn találtam rá a fórumra, no meg egy pár honlapra, úgyhogy az ágyról való letíltás már nem működik. :)
A nagy nagy kérdésem az élelmezésével van összefüggésben:
- Mit szoktatok nekik adni??? Mert Bobby nem sok mindent eszik. Sőőőőt kifejezetten csak pár finom falat van, amit hajlandó megenni. Pl. a kutya kaja szóba se jöhet őfelségének. :)
Semmig gond, hogy a méretnél improvizáltál, tulajdonképpen a passportjukban is hivatalosan mint közép vannak bejegyezve, mert a doki is mondta, hogy tulajdonképpen méret szerint már odatartoznak. Talán még a Pepit merném nevezni kicsit nagyra nött "törpének", viszont Koko tényleg túlnötte mindkét szülöjét. Pedig a papája is egy édes kis törpe volt... lehet, hogy közrejátszott az ivartalanítás is a növésben?
úgy megörültem, mikor láttam a felkiáltásodat:)))))) Itt szorítunk veletek, és várjuk a beszámolót!!!!
... mit is kívánjak... " egy nagy kalappal ".... persze kiskutyát;)
Felkerültek a te csöppségeid is a Galériába! Köszönöm a fényképeket!
Utólagos engedelmeddel törpe méret helyett Pepénél törpe/közép, Kokonál pedig közép került a fotók mellé, hiszen a hivatalos mérettáblázat szerint ezekbe a kategóriákba tartoznak.