Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kalóz Peti Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2611
Na akkor mit csináljak? Ha már eszi a benzint, akkot menjen rendesen százhetvennel. Ha meg nem akar, akkor ne igyon annyit. Döntsön: iszik, vagy megyen!
Előzmény: gelber80 (2610)
gelber80 Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2610
Koszi a kepet... tetszik meg minden! Ha tavasszal lesz ra keret en is szeretnek venni. Ez a fogyasztas dolog... bp-en rendszeresen 9 l folott fogyasztok, de inkabb kozelebb a 10-hez. Ebben van varosi docoges meg minden. Orszaguton (ezek nyari adatok 100% klimaval) ilyen 7-8 l korul fogyasztott ugy,hogy mondhatni elegge dinamikusan vezetek (ja... 1.4-es 8 V-s).

Meglepetes. Horvatorszagi ut, hegyeken meg mindenen keresztul (szinten vegig legkondival), nehol elozgetesek gyorsulasok es egy jo 5-6 decivel kevesebb volt a fogyasztas, mint Mo-n.

Mondtam is a felesegemnek, amikor jottunk hazafele es tankoltam, hogy erzi a kocsi, hogy kozeledunk, mert felment a fogyasztas a "magyar szintre".

A vegsebessegrol annyit, hogy az ominozus horvatorszagi utrol hazafelejovet siettem es siman mentem 170 fole, tovabb mar nem mertem menni... van benne amugy 5500 km.
Előzmény: Pumuckly (2590)
gyasza Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2609
DAEWOO KALOS 1.4S : ..amúgy van bennem egy kis félelem, hogy tényleg rosszabb lesz a frissítés után mint előtte.. Azért elmegyek, és frissítek. Tök jó volt az a win-es screenshot :)
Előzmény: DAEWOO KALOS 1.4S (2588)
fargo Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2608
Szia Detti :-PPP

Atyámmal épp tegnap poénkodtunk azon, hogy Chevyt vett magának :-)))
Ki az a "kinyíltszem"?

Miért nem Volvot? Hát, én elsô körben azt ajánlottam neki, a Kalos árából kijött volna egy szép, lakkfekete 960-as, teljes rendbetétellel, (komplett futóm? felújítás, hibátlan bôr belsô átépítése egy törött másikból, szíjak, folyadékok cseréje, 2 új féktárcsa, stb.) PLUSZ még fél milka zsebpénzzel, amibôl 5 évig tankolhatja meg szervizeltetheti, de ô mindenképpen új autót akart. Én meg nem állok az útjába, annak örülök, ha ô boldog.
A Kalossal nincs semmi gond, szerintem tök jó kis autó. Ha neki ez a szíve vágya, nekem aztán nincs kifogásom ellene.

Ha nagyon vágysz egy használt, felextrázott változatra, akkor néhány év múlva megkaphatod az Öregét, szerintem nem lesz benne több pár ezer kilométernél. Ez egy 1.4-es Comfort Cool, Pastel Blue színben, plusz néhány aprósággal, amit meg nem mondok micsoda. Akcióval, árengedménnyel (A Daewoo meg a Volvo szalon ugyanazé az emberé :-) együtt volt kerek 2,5M. Szerdán vette át, ma már talán ki is próbálta, mert közben két napig itt volt Butapesten :-)

No és te miért nem Volvot? :-PPP
Előzmény: Detonátor (2603)
gyulap Creative Commons License 2004.09.18 0 0 2607

Másik kérdés: Milyen motorolajat javasoltok? Melyik a legjobb? Igaz, hogy ez bizonyos szempontból szubjektív, de biztos vannak tapasztalataitok. Most Helix van benne. Erről annyit tudok, hogy a legdrágább. De a legjobb is?
A Helix nagyon jó olaj ! De a többi se rossz !

Ha 10 ...15 ezrenként cseréled, majdnem mindegy .

A szintetikus olajak többet bírnak.

De a lényeg a viszkozitás. Pl.: 10w40, 0w50 stb...

Kis hazánkban a telet és nyarat is átfedő, könnyen futó olaj az 5w30 osztályú.(könnyen fut télen is, a motor nem erőlködik annyira, jobb a fogyasztás)

Előzmény: Kalóz Peti (2604)
Detonátor Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2606
Azt mondjátok meg nekem, hogy ki találta ki a Kalos alá a 13-as kerekeket! Egyszerűen siralmas azalatt a kaszni alatt. Annyira látszik, hogy jóval nagyobb kell alá. Alapból 14-essel kéne adni.
Detonátor Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2605
Biztos a 8V lehet az oka. Nekem az Esperom erőlködés nélkül felmegy 160-ra. Igaz, hogy az 1.5 és 16V. Bár az Espero egy pöppet nehezebb, mint egy Kalos, és az 1.5-ös motor szerintem kevés neki. Az 1.4-es motornak azt a kis tonnás Kalost szerintem repíteni kellene.
Előzmény: Kalóz Peti (2604)
Kalóz Peti Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2604
Üdv!

Hát ezután a gyönyörű szómagyarázat után, kicsit kellemetlenül érzem magam a kérdéseimmel.
Még annak idején, mikor vettem a Kalosomat (17 hónapja) irogattam a Matiz-klubbos fórum Kalos topicjába. Azóta vígan használom a járgányt (1.4 8V, 5a) és semmi különösebb gondom sincs vele. Kicsit sokallom (néha nem is kicsit) a fogyasztást (7-8 l városon kívül) a gyári adatokhoz képest. A végsebességgel sem vagyok teljesen elégedett, főleg, hogy olvastam, mit tud az 1.2-es. Az elején még könnyedén elérte a 150-et, kis erölködéssel 160-ig is felment, de most, 12e km környékén már a 150 is nehezen megy. Eltunyult? Pedig elég sportosan vezetek.
Másik kérdés: Milyen motorolajat javasoltok? Melyik a legjobb? Igaz, hogy ez bizonyos szempontból szubjektív, de biztos vannak tapasztalataitok. Most Helix van benne. Erről annyit tudok, hogy a legdrágább. De a legjobb is?
P.
Detonátor Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2603
Inkább vártál volna egy hónapot, és Chevrolet Aveo-t vehettél volna az öregnek. De azért én örülök, hogy te is hozzájárulsz "kinyíltszem" megbuktatásához. :))) Miért nem Volvot vettetek faternak? :P Jó kis ótó a négyajtós. Használtan már fillérekért meg lehet kapni. Én inkább megvárom a klímás, fölextrázott változatokat a használtautó piacon, és utána cserélem le a "szakadt" Esperomat. Ez a hulladék 9 éves ótó képes megenni egy év allat 1,5 deci olajat. :-;
Előzmény: fargo (2555)
Rozsdaboglya Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2602

Lehet, hogy off, meg egy kicsit hosszú is (bocs), de tetszik, s lehet, hogy valaki nem ismeri :))

…A klasszikus görögben a "kalos" egyike a legnemesebb szavaknak és évszázadokon keresztül megtartotta ezt a jelentését. Eredetileg a forma szépségére is vonatkozott. Minden kedvesre és szépre használták…

…A szépség, amit "kalos" ír le, kiválósággal és méltósággal párosul. Xenophon Kyrust, mint egy szép férfit nemes lelkülettel, szívvel jellemzi…

…a "kalos" nemcsak személyekre vonatkozott, hanem minden tárgyra, amely szép és pompás…

…Bármire is használták ezt a szót, mindig kedvesség, báj, kecsesség, jóság hangzása volt. Egyformán kellemes volt a szemnek és a szívnek…

…Annak ellenére, hogy a "kalos" jelentése a szépségben benne rejlik, kifejezi a használhatóságot is. Az a szépség, amit a "kalos" kifejez, az nem csak dekoratív, hanem hasznos is az emberek számára…

…Talán a legjobban akkor látjuk a "kalos" szó jelentését, ha szembeállítjuk az "agathos"-sal, amelyet a leggyakrabban használtak a "jó" kifejezésre. Az "agathos" a praktikus és morális jót fejezi ki. A "kalos" ellenben nemcsak a praktikus és morális jót, hanem az esztétikus, a kedves, a szemnek kellemest jelenti…

… a "kalos"-nak egészen egyértelműen nemes jelentése van…

sxbálna Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2601
Köszi, megyek jelzem a "pénzügyminiszteremnek" :))
Előzmény: Sarkany (2600)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2600
Úgy 25 000 HUF környékén!
Előzmény: sxbálna (2599)
sxbálna Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2599

HI!

A mienk rendzseresen 8l-t eszik, tipikusan városi autó. Szerintem itt Bp-ten ilyen közlekedési káoszban ez természetes. 12000km van benne de eddig minden baj nélkül ment a "bálnácska".

Szeretném megkérdezni, hogy a 15000-es szervíz mennyibe fog fájni?!

Üdv minden márkatársnak!!

Előzmény: Pumuckly (2598)
Pumuckly Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2598

Köszi, ezt olvastam, és kiváncsi vagyok, hogy csak a tiéd fogyaszt-e ilyen jól vagy van esetleg másnak is ilyen Kalosa.

Köv. hónapban a 45ezresen valószínű rákérdezek a szoftver frissítésre.

Előzmény: Sarkany (2596)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2597
Annyit még a dologhoz, hogy az eredeti gyári Hankook gumikkal járok és közel 18000 km van a gépben.
Előzmény: Sarkany (2596)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2596

Sokan itt a fórumban pedig 6-os és 7-es fogyiról írnak, amit a kisebb keréknek és a könnyebb lábnak tudok be. Bár a gyári vegyes fogyasztás 7 l-t ír elő az 1.4SX-nek. Lehet, hogy nekem is jól jönne egy szoftverfrissítés? Akinek hasonló gépe van, légyszi írja meg, hogy mennyi a fogyasztás!

A Kalosomon 14"-os felnik vannak, mivel az 1,4 16V-t így árulták, amíg kapható volt. Kicsivel alább írtam be legfrissebb mérési eredményeimet a fogyasztásról, ami nem magyar benzinnel 6 l / 100 km volt, 1/3 autópálya, 1/3 autóút, 1/3 közút menettel. A talpam 43-as! :))

Előzmény: Pumuckly (2590)
mephysto Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2595
Természetesen ha lesz változás, beszámolok! De gyanítom egetrengető nem lesz. Mitől lenne?
Előzmény: Rudyboy (2593)
mephysto Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2594
A Daewoo Gyulaiba vittem. Én is meglepődtem. Azt mondák, hogy ez igy a biztos és az ügyfél elégedettsége a legfontosabb. Amúgy meg két hetet vártam arra, hogy az a szerelő csinálja, akit én szeretnék. Reggel vittem, du. megyek érte. 5-6 órás műtét. Még viccelődött is a szerelő, hogy majd az új váltóhoz hozzámossa a motort, mert elött a makulátlanul világitó váltóház, meg a poros motor blokk :)
Előzmény: Rudyboy (2593)
Rudyboy Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2593

Melyik szervízbe vitted?????

Nekem Gödöllőn (De nem ott vettem)azt igérték,hogy csak az alkatrészt cserélik !!

27.-ére adtak időpontot!

Érdekelne,hogy mi a tapasztalatod az új "fogaskerékkompozicióval"?

ZsozsoElit Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2592

Helló, a 2145-ös -ben van azt hiszem kép a gépről, és korábban írtan már róla párszor. Nézzed vissza.

Előzmény: gelber80 (2591)
gelber80 Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2591
Namost visszaterve a par nappal ezelotti temamhoz... van valakinek alufelni a kalosan? Mekkora es jobban megy tole a gep? Vagyis... nagyobb az utazasi komort? Az, hogy szebb azt tudom, mert lattam kalosokat alufelnivel... szoval megeri az arat?
Pumuckly Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2590

Sziasztok,

A képek alapján összehasonlíthatjátok mennyit dob az alufelni a kocsi kinézetén.

Télen Nyáron

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már újonnan is a 14-es kerékkel vettem, így cseréléskor a szervízkerékkel sincs problémám. Abból meg elég egy is, mert úgyis csak az első szervízig kell vele eljutni. Nekem 185/60R14-es gumik vannak. Bp-i kátyús utakra úgysem érdemes peresebbet vagy keskenyebbet választani. A gyári Hankook helyett télre a Bridgestone LM18 82T-t (475kg ; 190km/h) választottam. A 14"-al csak az a gond, hogy egy kicsit drágább a 13"-nál. Éppen ezért kerestem a "3at fizet 4et vihet" akciókat.

Van még egy lényeges szempont, ha valaki 14"-ra akar váltani. Mégpedig az, hogy a nagyobb tapadás miatt többet fogyaszt a gép. Már 42e km van a Kalosomban, de csak az utóbbi 20e km óta mérem az áltagfogyit, ami 7.9 l/100km. Sokan itt a fórumban pedig 6-os és 7-es fogyiról írnak, amit a kisebb keréknek és a könnyebb lábnak tudok be. Bár a gyári vegyes fogyasztás 7 l-t ír elő az 1.4SX-nek. Lehet, hogy nekem is jól jönne egy szoftverfrissítés? Akinek hasonló gépe van, légyszi írja meg, hogy mennyi a fogyasztás!

Nyáron jelenleg még a Hankook-ot koptatom Alessio Sport alufelnivel (6x14 /az első szám a felni belső körét jelenti/ ). Felszereléskor kellett hozzá egy gyűrű a tengelyre, de ez volt a csomagban. Télen a lemezfelnit használom az Bridgestone-al, így legalább cserekor nem kell a szerelésért fizetni.

Lenne még egy kérdésem: a téligumi lemezfelnin pihent eddig a garázsban, de ha újra felteszem, kell előtte ezeken valamit centíroztatni?

Ha valaki szeretne áttérni másik méretre, akkor itt vannak a váltóméretek és a hozzá tartozó átmérők:

175/70R13 - 576 mm

185/60R14 - 578 mm

195/50R15 - 577 mm

gelber80: menettulajdonságban nem vettem észre nagyobb különbséget a lemez és az alu között. Talán annyival lehet jobb, hogy könnyű és így nem vágja annyira tönkre a csapágyakat, bár ez nem igazán döntő különbség. A téli és nyári gumi között már annál inkább észrevehető. A télivel sokkal jobban tapad a gép az úton. Fogyasztási adatot nem sikerült mérnem, mert csak áprilistól kezdtem el írkálni.

mephysto Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2589
Halihó!

Ma vittem a gépet, hogy kicseréljék a differenciálmű kúpkerék alátéteit. Ezaz a szervízkampány ugye. Na most a helyzet az, hogy kompletten kap egy új váltót a gép :) Ott hozta ki a szaki dobozban... Jó nem? :)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.09.17 0 0 2588
> Már van valami új software

azért vigyázz, nehogy microsoftra cseréljék

:)
Előzmény: gyasza (2575)
nord Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2587
E34M5 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2586
Na, üdvözlet mindenkinek, legközelebb hétfőn leszek. Hi!
Előzmény: RockKéró (2584)
Doki3 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2585
Sziasztok! Bocs, hogy egy pillanatra "off" leszek. Van egy eladó MAGNUM hátsó sportdobom, 90 mm-es tört kocka krómvéggel. Szép telt mély hangja van , kb. 140-150-ig hallható, ezután a kocsi lehagyja a hangját. MINDÖSSZE 1 HETE szereltettem fel a verdámra és egyetlen "bajom" van csak vele: azt hittem, hangosabb lesz :(( mert ilyet szerettem volna. Szép a hangszíne, de (hangsúlyozom, csakis számomra) nem elég hangos, így hát veszek egy kategóriával nagyobbat. Ha valakit érdekel, 29 ezer kp.-ért véggel együtt (!) odaadom. Univerzális dob, minden típusra megfelelő, s mint mondtam, 99%-ban új (ha kell, megmutatom a vásárláskor kapott számla dátumát). Számom: 30/211-23-25, vagy dobj mailt: lagabor@yahoo.com
RockKéró Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2584
Héééé Urak, ez itt Daewoo Kalos fórum, nem értékesítés technikai értekezlet!!!
Előzmény: E34M5 (2582)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2583
Ugye, ugye... :))
Előzmény: E34M5 (2582)
E34M5 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 2582

Rozsdaboglya,

tudom én, hogy nem vagy te rossz ember, csak nagyon szeretsz kötözködni, de egyszer majd gyorsulunk egymás ellen egyet, te a Kalossal, én a Corsával, és aki győz, azé lesz a vesztes autó...:DDD

Sárkány,

de sajnos van szerencsém a multikhoz is, a hátamon föláll a szőr az érdeklődéseiktől, mert az ő árajánlat kéréseiket komolyan kell venni, arra pontos kalkulációt kell végezni, és ez napokig is eltarthat. De most nem a multikról volt szó, mert az ő üzletkötőik mégiscsak egy potenciális ügyfelet képviselnek, hanem azokról, aki érdeklődik, és érdeklődik, és érdeklődik, és végül nem lesz belőle semmi se. Bár sajnos némelyik multi is ilyen...:(

Előzmény: Sarkany (2581)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!