Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ezeket kisegítő munkákra,vagy "háztályi" gazdaságok részére tervezték,kertészetekben, gyümőlcsösben nagyon hasznos.
Szerintem viszont a hdraulikus kormányzás értelmetlen ilyen kis méretben,az öszkerék az jó dolog .Ezen öszkerekes megoldást a franciák,németek ,svájciak már az 50-es 60-as években megcsinálták.
És ott szarvkormányos volt,persze a derékban csuklós kormányzásnak is vannak hátrányai.
Törökország viszont a 4-dik legjobban fejlödő ország a világon,van gyártási kapacitás,belpiac ,export lehetőség.
Több tipust is láttam azok szerintem jó konstrukcíók,ezen szervós dolog ilyen kis méretben hát????
Én inkább vennék az árából egy T-25 az már komolyabb.Nem mondom hogy nem fogadnám el.
Nekik megéri ilyen gépeket venni, mert nincsenek pár ezer forintért (3-3,5) árkot ásó napszámosok.
Meg a munkavédelemre is jobban figyelnek, ott biztos nem lesz 35-45 éves korára kripli egy fizikai dolgozó, itthon simán hazavágják az ember egészségét. :-(
A gyújtáshoz is ilyen jól értesz, mint a karbikhoz? Ha úgy döntenek az okosok, hogy porlasztó hiba, felkereshetlek? Most már biztos ég a képük, hogy nem bírnak egy kis orosz traktorral, a BMV-k. mercik után.
A szarv a karokkal, a hátsó akasztóvas mind azonos. A motort nem látni jól, de szerintem az is hasonló. Fix mágnesgyújtás, lassú fordulat, két sebesség, ékszíjas kuplung.
Talán nemsokára vissza tudom imádkozni és akkor teszek fel képeket.