Keresés

Részletes keresés

ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 283
Nekem azonnal megszólalt! És nagyon tetszett, ahogyan írtam:))
Előzmény: NagyonI (280)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 282
 Mondd nagyikám, a zurad nem olvassa a storykat? Mi az hogy utolsó nagyszerelem? És ő? Vagy közben volt? Szóval nagyon izgi a dolog, légyszives bővebben kifejteni.:-)
Előzmény: NagyonI (281)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 281

Szerintetek mit akar tőlem ez az eb?? Az orrával bökdös , és simizteti magát... Ha a  caps lockot kell megnyomnom, rettenetesen fel van háborodva, megint bök egyet az orrával. Na de akkoris  megmondom a frankót. Tele van vele a begyem (ami tudvalevőleg nem kicsi- egész világ láthassa (kdezsoe sztárfotói ékes bizonyítékok). Tele van a begyem a leningrádi emlékekkel. Hát itt esett meg életem utolsó szerelme.,  Abbiza. Egyszer az egyik szomszédban már vallottam róla. Nem részletesen, de vallottam.

És most itt kavarog az emlék.....

Hess! emlékek, hessetek... Ez sem most volt. De jó volt. De szép volt. De talán igaz sem volt...

Itt a vége, fuss el véle....

Remélem, már nem olvassa dicső tetteim krónikáját senki.. De hisz mese ez, gyermek... jó mese....

 

NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 280

Ceteris!!

Evicska DJ nem tudja, hogy azonnal megszólalt-é a nóta, vagy azt írta ki, hogy megnyitás vagy mentés. Erről szvsz kerub tudna igazán jól kiokítani .

 

(Kerub!! Ez itt a hálálkodásom helye a tanításodért!! Tudod volt egy progim: az Advanced Mp3 kereső, de mit ád a magasságos??!! Éppen akkor járt le az ingyenessége, amikor majd megőrültem egy kis zene leszedéséért... És nem tudtam csak most újra leszedni...)

 

Na sz'al cet!! Énnekem a mentéssel egyszerűen betehető a zenéim közé, de onnan már nem tudom azt az átok URLt megállapítani, tehát ha holnapután ismét fel akarnám nektek tenni, megint meg kellene didzsisednem, s kutakodni utána.

Azért nem tom, mert a 40+ban várnom kellett , s a párbeszédpanellből (ach!! míly Tuddom Ányos vagyok is én!) kiválasztani a letölt vagy mentet. Itten meg rögtön megszólalt. Hát bekapom a lábamujját, ha meg tudja ezt értetni velem valaki...

kerub Creative Commons License 2004.12.22 0 0 279

 

Ez olyan mint a zsibi csak ahogy változik a világ már "kutyabőrt" armalist is lehet kapni.

Előzmény: Boszorka (278)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 278

Kerub,

ebbe jól behúztál. Eddig ott ücsörögtem. Persze az e-bay is van ilyen veszélyes, volt egy idő mikor szenvedélyesen aukcióztam ott. Itt viszont eladni is lehet a felgyülemlett "ócskaságaimat".

Előzmény: kerub (274)
kerub Creative Commons License 2004.12.22 0 0 277

Evicka!

 

Te leszel itt a DJ az olvtársak között!

 

 

Előzmény: NagyonI (275)
ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 276

Köszi szééépen!!!

 

Ezt nagyon szeretem!!!! Hogyan lehet erről elmenteni a gépemre???

 

Ehhez aztán végképp lüke vagyok:((

Előzmény: NagyonI (275)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 275
Musszájjjjjjj ide is betennem a negyvenesekhez bétett zenét.. ott kb. 2 perc múlva szólalt meg: de igen szép.... Télleg    ......ugye????
kerub Creative Commons License 2004.12.22 0 0 274

 Megnéztem a régiségpiac egyik nagy kínálatot tartalmazó portálja alatt mit kínálnak és mennyiért, hát jól ott ragadtam.

 

Ajánlom a figyelmetekbe mert meglepő dolgokat találni az árverésre felajánlott tárgyak között.

 

Meglepő, hogy a papír régiségeknek ( képeslapok, számlák, anyakönyvi kivonatok, régi fotók stb.) milyen piaca van és milyen árak kerekednek ki a viszonylag alacsony kikiáltási árakból.

 

A régi barna színű fotóknak amiket kemény lapokra kasíroztak fel van gyüjtőköre  és én már majdnem elajándékoztam az enyimeket mivel nem tudom kit ábrázolhatnak a dicső ősök közül.

 Egy db ilyen régi barna kép 500 Ft ról indult  és már 12000 Ft nál tart a licit során.

 

Túrjatok csak bele a fiókok, ládák aljába azután nézzetek szét  itt ezen a helyen. 

 

Ezután lesz mit mesélni az unokáknak a kincseitekről.

ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 273
A sulibüfénkben is lehet kapni. Ha lesz tali, el ne felejtsek vinni Neked!:))
Előzmény: imok (272)
imok Creative Commons License 2004.12.22 0 0 272
Igen, arra, én szerettem:) De amikről itt írtok, nahát, az már sokkk! Megyek és keresek valami édességet:)))
Előzmény: ceteris (271)
ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 271

Imok!

 

A tölcséres csokikrémesre gondolsz??? Azt most is lehet kapni, és szereteeem...

 

De tényleg hoztak be olyan ostyásat kicsit később!

Előzmény: imok (262)
ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 270

most, ahogyan mondod, rémlik a tölcséres is, mert itthon olyan még nem volt, csak a kérésre-adagolós...., de nekem, mint 13-15 éves gyereknek a konfetti volt a sláger 1,5-3 Rbl/kg), no meg a narancs és a mandarin nyáron, 1 Rubel volt kilója az Akadémián (akkor 16 Ft, ami persze többet ért, de sokkal olcsóbb volt, mint nálunk)!!! Magyarországon akkor még csak télen lehetett kapni déligyümölcsöt, és persze nem kergettek az asztal körül, hogy egyek mégegyet, mint én a fiamat, aki kevés főzeléket eszik, ezért üldözöm a gyümölcsökkel:)).

Ja, és az Akadémia étkezdéjében a sláger a bögrében, azonmód az üvegből, hidegen kimért Globus lecsó volt. Azt ettem, ha nosztalgiáztam:))

 

Érdekes, hogy az akkori időkből a pottyantós nem maradt meg, mint emlék (talán, mint kamaszlányt, kevésbé érdekelt), de a Tretyakovra, meg a Borogyinói körképre jól emlékszem! Ezekben többször is megfordultam. Meg az utolsó nyáron már egyedül mászkáltam, élveztem a metrót, az állatkertet, bár a miénket szebbnek tartottam, és ettem a pirozskit, ittam kvászt.

 

Egyszer az Édesapám elvitt minket a moszkvai Peking étterembe, és noha jól tudott oroszul (ugye a disszertációt, meg a védést is azon a nyelven kellett írnia/megejtenie), véletlenül a leves rendelésénél csak azt olvasta el, hogy hús.... (szegénykém az én húslémet itta életében utoljára:((, no jön a húsleves, benne gezemice, lótuszvirág, valami fehér bőrkék..., ezeket félrekotortuk és ettük a levét, ami finom volt..., egyszer csak a hugom megszólalt (4-5 éves volt): szajva van a bőjkének!! Akkor vettük észre, hogy csigalevest eszünk...:)))

Előzmény: NagyonI (268)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 269
Nemnemnemnemnemmmmm! A kétforintos csokisra gondolsz ugye???NEeeeeeeeM!!!Ás nem a Magnum meg az ilyesmi..... hanem a nyami fagyi...
Előzmény: imok (262)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 268

Én tölcsérest ettem, de a kétostyás sem lehetett rossz....

 

WC... na én odakünn tanultam meg, hogy ha lácc egy WCt (használhatót) préselj ki magadból minden nedvet.... A legrettenetesebb a Tretyakov képtárbéli volt... Kapaszkodós pottyantós... Álmomban ne jöjjön elő (csak a fagyi, de az bármikor).

 

A szállásunkon szerencsére mindig jól használható volt...

 

Akkoriban nagyon jó pénzért el lehetett adni a Trapper farmereket. Én- mint nagy kereskedő, aki a nővérétől is úgy vett meg valamit hogy adhartnék-e kétszázzal többet?-   vittem is magammal kettőt.

De azért óvatos duhaj voltam, fiam méretűt vettem, hátha ott sem pártfogol a kereskedők istene... Hát nem is pártolt. Hamarosan le is mondtam nagy eladási tervemről. Ám. De. Jött  Magyar Kolléga. Aki megtudta, hogy két eladatlan Trapper hever szekrényemben. Sőpt!! Cippzár lent, fönt, elöl, hátul.. Én eladom neked, hidd el... Nem. mégsem akarom... De!! Meglátod!! A cippzárra buknak mint a fene...

 

Naná, hogy odaadtam..Naná, hogy pofára puffantam. Nem hogy pénzt, a farmereket sem kaptam vissza, mert Jó Magyar Kolléga aszonta: átrázták őt. Csak egy marék újságpapírt adtak a kezébe.. amit ő persze nekem annak rendje s módja szerint oda is adott...

 

Aki hülye szarjon -20 fokban egy nylonzacskóba az udvaron....

Előzmény: ceteris (265)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 267

Boszinak szántam volt a télifagyiidézőt, mert bezony még sokáig kell a sarokban állnia annak, aki képes ilyen sommás itéletre....

Van egy kinti barátnőm, Larissza. Amolyan igazi kékvér. Anyukám ugyanúgy utálta  a mindenoroszokat mint te Boszi (van akiket én sem imádok  ::((   ::))) -na ezt fejcsd meg), de Larissza akármikor jött (kétszer volt csak Mo-n) anyukám azt mondta: Ja, a Lára jöhet...

 

Tolsztoj nyelve... Dosztojevszkij.... Okudzsava!!!!!!!Viszockij... és a nagy kedvencem: Rübakov (de fura így leírni). És Csajkovszkij, és Sosztákovics...és és!! és a téli fagyi.

 

Harapni lehetett. Nem tudom leírni- hogy tudnám-? az ízét! De mennyei volt. És nem lehetett tőle torokgyulladást kapni.

 

És most beborítottak az emlékek: az Ermitázs.... És persze MOszkva. Ahol Csernobil évében voltam 2 hétig. Leningrádból eljött engem Lára és a barátja meglátogatni. Elvittek egy rokonukhoz, Fegya gyágyához::)) (ez nem= gyagya!!!!) Fegya bá beteg volt- a Tretyakov képtár melletti írók házában lakott- feküdt az ágyában és előadott (aminek a felét sem értettem ).Persze ezt Mézecske el tudja képzelni a veszná páhnyet után). Amikor elővette a Bibliát és abba mutogatott és Csernobil meg  .... már arra a szóra nem emlékszem, ami helyette volt a Bibliában,de mondta, hogy Apokalipszis hányadik rész..... akkor majd kiestem a bugyimból, úgy figyeltem.És gyűlölte az akkori orosz politikát.

 

Na hazajöttem, s 1-2 hét/hónap múlva láttam a KÖnyvesbolt kirakatában egy Csernobil c. könyvet . Most vagy fél órája próbálok rájönni az amcsi író nevére, nem tudok, de nagyon jó könyv volt (Forsythe?????? ) és az ASpokalipszisből volt benne néhány sor az elején. Azonnal megvettem.

 

Na Boszi fölállhatsz......

ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 266

Boszikám!

 

Te annál bölcsebb vagy, hogy egy egész népet elítélj a nagypolitika miatt!

Az ottani embereknek, főleg az értelmiségieknek sem tetszett sok minden, ahogyan itt is voltak reformtörekvések, és nem szeretnénk, ha a túlkapásokról, gonosztettekről ítélnének meg minket!!! Itt is voltak "jó magyar emberek", akikre egy kicsit sem vagyok büszke, és közösséget sem vállalok a tetteikkel!

 

Folytassam? Mi sem szeretjük, ha a vasfüggöny mögötti tahóknak tartanak minket....., ahogyan nem is vagyunk azok, úgy cuzámen..:))

Előzmény: Boszorka (257)
ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 265
Én is vonattal mentem mindig, csak egyszer repülővel (odafelé, ott meg nem tudtam kijönni a WC-ből, mert nem ismertem a forgógombot:)), végig az ablakra tapadtam éjszaka.., emlékszem egy holdvilágos falucskára, hagymakupolás templommal, amit többször megkerült a vonat (persze lehet, hogy több hasonló volt:).
Előzmény: mézontófű (263)
ceteris Creative Commons License 2004.12.22 0 0 264

De igenis ettem, mert nyáron is volt, ha arra a két ostya közöttire gondolsz!!!

 

Ott ettem először ilyen jégkrémszerűséget!

Előzmény: NagyonI (260)
mézontófű Creative Commons License 2004.12.22 0 0 263

Ju-hu-hu-hu! Tejszínes, vaníliás...

-25-ben szinte fűtött!!!!:-)))))

Az én rekordom -32 volt. Az jóóóóóó! Olyankor nincs iskola sem... Tudjátok, hogy az milyen hideg? Száraz hideg. Az a kicsi pára is kicsapódik és mint a tű szúr... Egyszer ilyen időben jöttem a gyerekekkel haza karácsonyra, s ahogyan a vonat ment az éjszakában olyan volt,, mint a csillámló meseerdő... Csak hosszú a 34 óra...

Előzmény: NagyonI (260)
imok Creative Commons License 2004.12.22 0 0 262
Dehát nálunk is lehetett télifagyit kapni!!
Előzmény: NagyonI (260)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 261

Mi az a télifagyi????

 

Kinek kell télen hidegben fagyi???

Előzmény: NagyonI (260)
NagyonI Creative Commons License 2004.12.22 0 0 260
Akkor te télifagyit nem is ettél???? Mekkora sorok álltak érte!! Azóta sem értem: annyi vacakságot vettünk át tőlük, ezt az isteni csemegét mér nem????
Előzmény: ceteris (248)
pirine Creative Commons License 2004.12.22 0 0 259

Én   is   kimaradtam   Szu-ból,   Keletből   ,   Nyugatból,   elmaradott   falusi   tanítónéni.

 

De   most,   ahogy    végigolvastalak   benneteket   a     jóízű   mesélgetést,   felrémlett   a  gyerekkor:   Vacsora   utáni   beszélgetés...   édesapa   mesélte    gyerekkorát,   színesen,   jó   volt  hallgatni.  Aztán     megpödörte   bajuszát :  Na,   gyerekeim,  ez   kell   nekünk,  nem   a   forgalmi   adó !   Tegyük   el   magunkat   holnapra.

  70  év   távlatából   ti   hoztátok   elő    emlékeimből.   Akkor   nem   tudtam   elképzelni   mi   lehet   az   csúnya   forgalmi   adó.

Az   emlék,   viszont  de  kedves!

Előzmény: Boszorka (257)
mézontófű Creative Commons License 2004.12.22 0 0 258

:-)))

Térdepelj is! Ha zavar a beszéd, hallgasd a muzsikát,az operát és nézd a balettet. Ezt mind tudtam csinálni, sőt a gyerekeimnek is adhattam (+2 nyelvet). De mondottam, hogy valószínűleg nem láttál igazi oroszt...

:-)))

Előzmény: Boszorka (257)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 257

Na úgy tűnik itt én maradtam ki egyedül a SZU-ból. Már ne vessetek meg érte, de annyira utáltam/om amit műveltek velünk, hogy minden józan észérv (Leningrád gyönyörű stb.) ellenére se szándékszom oda soha betenni a lábam. Már a beszédtől rosszúl vagyok.

 

Csúnya előitéletes Boszi, megyek is a sarokba térdepelni.:-)))

Előzmény: mézontófű (252)
Boszorka Creative Commons License 2004.12.22 0 0 256

Halló Rózsika!

 

"Hahó mindenki, vigyorogva látom, szépen lassan mindenki átszivárog a másik topicból ide....:-)"

 

Nem átszivárgunk, hanem ide is meg oda is írunk és ez nagy különbség!!!

 

A fiad miatt meg ne busúlj. Tudtommal egy szülőnek a gyerek érdekét kell nézni nem a sajátját. Neki biztos ott van több lehetősége, szakmailag vagy anyagilag, tehát örülnöd kellene. Tudom nekem nincs gyerekem, de már sok hasonló esetet láttam és az okos szülők mindig a fenti módon gondolkoztak.

Előzmény: Röltex Rózsi (240)
szedit99 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 255

ves R.R:! Ugye, nem sértődszmeg holmi félrehallásoktól! Én úgy örülök neked!

Milyen időközökben látod a messziunokákat? Tudod, van, aki úgy segít agyerekén, hogy segít nevelni az unokákat, van, aki úgy, hogy belenyugszik, éljenek ott, ahol a boldogulásukat megtalálják. Egyik sem könnyű.ed..............K

.

Előzmény: Röltex Rózsi (240)
szedit99 Creative Commons License 2004.12.22 0 0 254
gyerököm! De jó, hogy ide is bekukkantasz néha! A napokban ugyanis eszembejutott, hogy nagyot mulasztottunk a keresztelődön! Felénk a Jászságban ugyanis az a szokás, hogy a kisgyerekeket nem viszik el a keresztelőre. Hanem mikor meghozzák a kisbabát! Az ámuló gyerekszemek előtt kibontják a pólyát, és elővarázsolnak belőle egy csomó cukrot. - Nézzétek, ezt kakilta a kisbaba a keresztelő alatt!röszt

ága Kö

Előzmény: sneci (242)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!