Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Elkészültem a Fürgével, igaz sok munka nem volt vele, de hát ennyi időm van rá. Újra kellett tömíteni, meg egy kicsit mgerősíteni, mielőtt szétszakad az alja. Hétvégén kicsit szántogattam vele - igaz befüvesedett letaposott földet, hát volt küzdelem. Ekén még asszem kell állítani...
Nem tudjátok a Fürge3 motor milyen keveréket kér? A használatiban 1:20 van, de ezt nagyon olajosnak találom, és máshol is olvastam, hogy a mai modern olajokból kevesebb kell. Mi a véleményetek?
Szerintem nincs köztük semmi különbség, az enyém a képen látható kínai.
És igen esélyes, hogy a yanmar is kínában készül, akár ott, ahol a kipor :-)
A lekoppintás nem csak a kínaiak módszere, ezt csináljuk mi is sok mindennel, ahogyan sok magyar találmányt is lekoppintottak, akár legális, akár illegális úton...
csepel teherautók pl. sokszor licenszben készültek, persze azért dögivel volt saját fejlesztés is.
Ilyen dizel motorokat (kínait) az agroforg forgalmaz hazánkban, a 6.5 lovas 125 ezer, de van nagyobb és kisebb motorjuk is.
A videón látható nem kipor, de valószínűleg ugyanolyan jó minőségű, sok márkanévvel, vagy noname-ként is gyártják.
A videó alatt tudsz írni hozzászólást és tudsz a tulajnak privát üzenetet is küldeni, nekem megírta emailben amit tud a motorról, lényegesen olcsóbb, mint a kipor, de gondolom ez az áfa hiánya miatt is van, illetve emögött nincs forgalmazó, nincs alkatrészellátás, erről neked kell gondoskodni, de esélyes, hogy megegyezik a kiporral, így az agroforgban elvileg van hozzá minden alkatrész.