Keresés

Részletes keresés

memar Creative Commons License 2008.02.29 0 0 62
Kedves komórka! Szerinted melyik a quilt öltés ezek közül?
Előzmény: komórka (61)
komórka Creative Commons License 2008.02.29 0 0 61
Áruld el a bemutatott öltések közül melyik a quilt öltés?
Előzmény: memar (59)
twisty Creative Commons License 2008.02.29 0 0 60

Szia,

 

nagyon szupi kis gep! En biztos, hogy ennyit mar nem fogok ra kolteni, csak hobby szinten szeretnek megtanulni varrni. Most pl meg lesz ra egy kis idom, ugy egy honap, aztan ha megszuletik a kisbabo, akkor szerintem fel evig el is tehetem.

Egyebkent en is nezegettem a Pfaff-okat, csak a 100-as kicsit kevesebbet tud, a 200-as nagyon tetszik, de mar tul draga. Egyelore maradok a Berninanal, es varom, hatha vki ir rola vhol :)

Előzmény: memar (59)
memar Creative Commons License 2008.02.29 0 0 59

Szia twisty!

Én is most vettem varrógépet. Nekem is a fő szemponto volt, hogy elsősorban foltvarrásra akarom használni, viszont 60.000Ft-nál többet nem költök rá. Aztán rá kellett jönnöm, hogy amelyik már kielégíti az én igényeimet az a gép 99.800Ft-ba kerül. Én is két gép között vacakoltam. Az egyik egy BROTHER CS-8060 (86.990Ft) a másik a Pfaff smart 200c(99.800Ft). Végül a pfaff-ot választottam. A www.varrogepek.hu oldalon találtam meg és telefonos rendelés után ingyenes házhozszállítással kihozták. Nem bántam meg!

A következőket tudja:

-101 program

-stretch

-overlock

-gumizó

-rejtett öltés

-quilt öltés

-hímzőminták(sorminták)

-hímzőminták(körvonalas)

-betűvarrás A,B,C

-automata egylépéses gomblyuk(11db)

-szemes, rugalmas gomblyuk

-talpnyomás állítás automata

-öltésszélesség-és hossz állítás

-végsebesség áll.

-tűpozícionálás (alsó/felső)

-automata beállítás minden programhoz

-körforgós(fekvő)hurokfogó

-LCD kijelző

-tűbefűző

-szávágó

-szabadkar

-porvédő huzat (műanyag)

-auto. elvarrás

-memóri(díszítőminták-hoz, betűvarráshoz)

 

Tartozékai:

Talpak amelyek benne vannak: általános talp, cipzárvarró, gomblyuktalp, overlock, vaköltés, szaténöltés, gombfelvarró, quilt, stoppoló/hímző,

továbbá: pót cérnatartó tüske, ecset/varratbontó, szálterelő tányér(kicsi/nagy), vezető vonalzó, 3db orsó, 2db csavarhúzó

 

Így néz ki a gép!

 

minták

abc

Az enyém ilyen. Neked pedig jó vásárlást!

 

Előzmény: twisty (55)
memar Creative Commons License 2008.02.28 0 0 58
Igazán boldog vagyok, hogy magaménak tudhatom ezt a csodamasinát. Már itt van velem, egy teljes napig nem mertem hozzányúlni, csak olvasgattam a használati útmutatót. Nagyon szupi kis gép, örülök, hogy ezt választottam.
Előzmény: banyalinda (43)
artur66 Creative Commons License 2008.02.28 0 0 57
Sok géphez azt írják, hogy: fémalkatrész (Berni..-nél majd mindegyikhez) Bele nézett már valaki, hogy tényleg így van-e?
Előzmény: hirvike (54)
maplesyrup Creative Commons License 2008.02.28 0 0 56

Bár én nem Berninás, hanem Brotheres, de foltvarráshoz kétféle talp is ajánlott.

A rugóstalp és a felsőtovábbító. Az első a szabad tűzéshez, amikor úgy forgatod az anyagot, ahogy neked tetszik. lásd pl: kukacolás.

A felsőtovábbító pedig az egyenes tűzésnél kell, hogy ne gyűrődjön a három réteg.

Legalábbis nekem ezek a tapasztalataim.

Talán jönnek hsz-ek a nagyobb gyakorlattal rendelkezőktől is.

Előzmény: twisty (55)
twisty Creative Commons License 2008.02.28 0 0 55

Koszi!

 

Akkor ezek szerint nem bantad meg, hogy ezt valasztottad?

Az a baj, hogy en most kezdenek varrni tanulgatni, igy nincsenek korabbi tapasztalataim. Patchwork technikaval szeretnek cuccokat varrni a babaszobaba. Ehhez valamilyen specialis gep kene, vagy ez jo? es milyen talpakat kell meg vennem hozza?

 

 

Előzmény: hirvike (54)
hirvike Creative Commons License 2008.02.28 0 0 54

Szívesen!

 

Ugyan még mindig nem sikerült túl sokat hajtanom, de azért tapasztalatom már van vele. (Lehet, hogy egyes észrevételek nem forradalmiak, de ne felejtsük el, hogy korábban egy kb. 30 éves Naumann-t használtam)

 

BERNINA Bernette 65*

 

Pozitív:

- a felső szál befűzése nagyon egyszerű, csak vezetni kell a megadott irányba, és csak a tűnél kell bújtatni (bár egyébként van automata tűbefűző is a gépen, de szerintem hagyományosan egyszerűbb)

- az alsó szál orsófedele átlátszó, így rögtön lehet látni, hogy mennyi van még az orsón

- nagyon könnyen cserélhető a varrótalp

- az egylépéses gomblyukvarrás tényleg szuper, csak berakja az ember a gombot, és a gép szépen akkora lukat varr, amekkorát kell. (Csak a végén nem árt figyelni, hogy időben leállítsd a gépet.)

- nagyon kellemes a hangja, és gyors is (bár ez utóbbit nekem még szoknom kell).

 

Negatív:

- az alsó szál befűzése elég macerás, mert az orsótok be van építve a gépbe, bele kell pottyantani az orsót, és ott befűzni, de nekem sosem sikerül elsőre behúzni a rugó alá (lehet, hogy idővel ez majd változik), az orsófedél meg vízszintesen van, és varrás közben hajlamos elcsúszni

- a bekapcsoláskor automatikusan felgyullad a lámpája, külön nem kapcsolható. Szvsz kicsit gyenge a fénye, én külön lámpát is használok hozzá.

 

Egyéb:

- a géphez alapból a következő talpak járnak: általános, cipzárbevarró, gombfelvarró, gomblyuk. Külön lehet megvenni a következő talpakat: hímző, overlock, szegőző, vaköltés, zsinórbevarró, rejtett cipzár, quilt, fodrozó, stoppoló-/hímző, felső anyagtovábbító

- mivel az öltés szélessége és hossza külön állítható, még ki kell tapasztalnom, hogy milyen kombináció milyen cikk-cakk öltést ad (nyilván majd készítek egy mintadarabot, csak idő kérdése)

- vásárláskor érdemes minden tartozékot megnézni, mert nekem pl. egy hihetetlenül koszos lábpedált adtak a korábban állítólag kirakati dekorációként üzemelő példányhoz

 

*A bizti kedvéért egy áttekintés (a Varrógépcentrum oldaláról)

 

16 varróprogram
gomblyukvarrás 1 lépésben

stretch program
rejtett öltés
overlock programok (nyitott és zárt)
gumizó program
himzőminták (sorminták)

quilt program
öltésszélesség és -hossz állítás
szálvágó
szabadkar
tűbefűző
talpcsere gombnyomásra

 

fémalkatrész
körforgós (fekvő) hurokfogó
talpnyomás állítás
beépített INFO kártya (?)
programszélesség szabályozás (?) - ezekkel nem találkoztam

porvédő huzat

Előzmény: twisty (53)
twisty Creative Commons License 2008.02.27 0 0 53

Szia Hirvike,

 

ha meg olvasod a topic-ot, megosztanad velunk a tapasztalataidat a Bernette 65-tel kapcsolatban? En is nagyon szemezek ezzel a masinaval.

 

Koszi,

V

Előzmény: hirvike (25)
komórka Creative Commons License 2008.02.27 0 0 52
Csak azért szólok hozzá, mert az idézett mondatot "94-ben vettem egy Singert egy csereakció során és évente többször vittem szerelőhöz...." én irtam. Nekem az volt az érzésem ami késöbb beigazolódott, hogy a Singer azért akart M.o-n terjeszkedni, mert nálunk nem volt un. hobby varrógép gyártás és a Singer az mindenkinek márka volt. Az akciójukkal kezdték az üzlet megnyitását az Astoriánál lévő éppen akkor épült nagy üvegpalotában. Emlékszem, mikor bevittem a Lucznikomat, sorba kellett állni, mert olyan sokan akarták gépüket lecserélni. A kiszolgálók jól képzettek voltak és minden kérdésemre tudtak válaszolni. Többször visszamentem valami kis kütyüért és mindig kérdeztem valamit. Aztán elköltöztek, nagyon nehezen találtam meg őket, majd a Fehérvári útnál megtaláltam. Egy szerelő két kiszolgáló. Vevő sehol. Ide kétszer vittem a gépet. Aztán innen is elköltöztek most tudomásom szerint a József krt-on vagy a Rákoczi téren vannak. Az a széria amit én vettem (valószinűleg mások is) nem vált be és ide adták el. Késöbb hallottam, hogy igen jó Singer gépet vett az USA-ban, a mai napig semmi baja. Sőt kidobtak egy Made in China egyszerű Singert (csupa fém alkatrésszel) ezt pl. Lengyelországban vette egy ismerösöm és nagyon jól müködik. Hogy mennyire vannak beállitva a levelek válaszolására, egyáltalán hányan vannak a mostani kirendeltségen, azt én nem tudom (nem is érdekel) tény, hogy egy piacot elveszitettek és ez a hirnevüknek nem használ. Annál többet a többi gyártónak.
Elnézést, de ez is egy kis közgazdaság volt!
maplesyrup Creative Commons License 2008.02.26 0 0 51
A Mesternek igaza volt.  Tartsd meg a tanácsát és add tovább.  Ha mindenki a maga területén ezt tenné - hát .... jó lenne.
Előzmény: artur66 (50)
artur66 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 50
Igazad van és köszönöm:-)
Tudom, hogy sajnos így működik a gazdaság, de nem igazán tudok belenyugodni:-( Elég nehéz ez nekem, mert engem még úgy okított a mesterem, hogy csak olyan munkát adjak ki a kezemből, amit mintha magamnak készítettem volna(bár ez is relatív...)
Az én példámnál is csak azt a 4-5 alkatrészt kellett volna fémből legyártani(ez nem is nyomott volna tetemesen a költségekben) és menne még vagy 80 évet!
Előzmény: maplesyrup (49)
maplesyrup Creative Commons License 2008.02.26 0 0 49

Légy türelmes, a hivatalos válaszadási kötelezettség 30 nap, általában. Persze írhatnak előbb is.

A régi, lábbalhajtó gépek azért jobbak, mert egyszerűbbek és kevesebb a meghibásodási lehetőség.

Az anyaguk is más, akkoriban nem fogyasztásra gyártották a gépeket, hanem akár több generációra is.

Most az a lényeg, hogy vedd-használd-dobd el, és vegyél újat.

Különben miből élnének meg a cégek és a cégek dolgozói.

(ez volt a vulgár-közgazdaságtan óra) :o)

Előzmény: artur66 (48)
artur66 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 48
Még nem. A következő a Singer központ, ahol megköszönöm, hogy ilyen szinten foglalkoznak az általuk gyártott és forgalmazott termékekkel, csak még az öcsikémnek nem volt ideje lefordítani a levelemet, sajna én meg nem tudok nyelveket:-(
Előzmény: maplesyrup (46)
artur66 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 47
Most ismét átolvasva:"94-ben vettem egy csereakció során. Sokat vittem a szerelőhöz"- ez azért durva! Vagy csak mi vagyunk rosszul "beállítva", mert láthattuk azt, hogy a nagyszüleink a 70-80-as években százéves gépeken varrtak szinte hibátlanul!!!
Szerintem ez egy egyszerű gép, azért is ezt választottuk...
Előzmény: komórka (35)
maplesyrup Creative Commons License 2008.02.26 0 0 46
Varrógépcentrum? vagy vgépszervíz?
Előzmény: artur66 (45)
artur66 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 45
Lassan egy hete írtam a Magyar Singernek, eddig rám se "bagóztak":-(((
twisty Creative Commons License 2008.02.26 0 0 44

Sziasztok,

En meg csak most szeretnek elkezdeni varrni. Leginkabb a patchwork technika erdekel. Laikuskent kineztem ket szimpi gepet: Elna 2003 es a Bernina Bernette 65.

Szerintetek? Ha egyik sem, akkor mit valasszak ebben az arkategoriaban?

Elore is koszi,

V

 

banyalinda Creative Commons License 2008.02.25 0 0 43

Kedves Memar!

Tényleg jól döntöttél. Nagyon jó kis géped lesz. nekem 10 éves a Pfaffom és én is vágyok egy okosabbra.Gratulálok!

Előzmény: memar (42)
memar Creative Commons License 2008.02.24 0 0 42

Banyalinda!

Most már biztos, hogy a pfaff a nyerő. Vidéki vagyok és tegnap megrendeltem. A www.varrogepek.hu oldalon olvastam, hogy kihozzák ingyen, szóval gyorsan megrendeltem. Azért is döntöttem a pfaff mellett, mert úgy hallottam, hogy a brother belseje műanyag a pfaff viszont fém, ez azért sokat számít. Egyébként tetszett volna az NV-50-es, de az már 119.000Ft. Így is úgy indultam, hogy max. 60.000Ft szánok rá, aztán gyorsan rá kellett jönnöm, hogy amire én szeretném használni arra egy picivel többet kell költeni, de most ennyire futtja.

Előzmény: banyalinda (41)
banyalinda Creative Commons License 2008.02.23 0 0 41

Brother NV 30 vagy NV-50?

Lehet részletre venni a Romitexben is. XIII. Rozsnyai út 11-13.Vagyis lizingelni.Ki lehet próbálni. A Pfaff 200 smarton van felső anyagtovábbító? A Brother NV-hez lehet kapni külön.Ma voltam a VGC-ben és megakadt a szemem a Janome akárhányason. Megnézted alaposan már? Az se rossz...

Előzmény: memar (40)
memar Creative Commons License 2008.02.23 0 0 40

Sziasztok!

Én egy hobby varrónő vagyok. Éppen most szeretnék venni egy saját gépet, mert eddig az anyukámét használtam egy NEUMANN-t, ami velem egyidős. Gyerek ruha készítéshez, otthoni varrogatáshoz, valamint foltvarrásra szeretném használni. Igazából már csak 2 gép van amelyek közt hezitálok. Egy BROTHER CS-8060 (86990Ft) és egy PFAFF SMART 200C (98900FT). Ennél többet már nem tudok rááldozni. Tudna nekem ebben valaki segíteni? Nagyon hálás lennék érte!

hirvike Creative Commons License 2008.02.22 0 0 39

Nem tom, más is érdekelt-e az említett tanfolyamban, állítólag még van hely, nekem csak az a furcsa, hogy az 1000 Ft "regisztrációs díj"-at - amit a helyszínen visszafizetnek - egy magánszámlára kell befizetni...

 

Azért azt hiszem kockáztatok.

Előzmény: komórka (32)
maplesyrup Creative Commons License 2008.02.21 0 0 38

A sört gyorsan meg kellett volna inni, biztos, ami biztos.

 

Végülis Brother NV50 mellett döntöttem, meg mert nem volt paff.

Eddig szuper.

 

Én aztán olyan antitalentum vagyok a szervízhez, vagy karbantartáshoz. Persze amíg garanciás semmiképp nem nyúlnék hozzá.

A Veritasomat 20 évig nyúztam, semmi baj nem volt - van vele, csak már keveset tud az igényeimhez. Most nagykarbantartásra odaadom egy szakértőnek, a továbbiakban is használni fogom majd.

 

Előzmény: artur66 (37)
artur66 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 37
Már kezdtem azt hinni, hogy senki sem olvas errefelé:-)
Ez gyors volt!
Én most ismerkedem a szervíztechnikával. Most szedtem szét először és ha már csupasz, gondoltam bordásszíj le és megpucoválom a kerék hornyait is a gumiportól. De eszembe se jutott, hogy az nem véletlen bordás, hanem azért mert az alsó szál átfűző szerkezetének (nem tudom, hogy hívják "varrógépül", nagyimódra motolla...:-) szinkronban kell lennie a tűvel, méghozzá elég pontosan! Na mikor erre rádöbbentem(persze csak azután, mikor minden tekergethetőt már elcsavargattam) egyből rámszállt a vörösköd és a víz megindult a homlokomon lefelé: "ha hazajön az asszony megöl"- ez a gondolat lebegett a szemem előtt és már a hűtőben levő hideg sörtől is elment a kedvem. Na ekkor kezdtem én is "varrógépszerelőn" gondolkodni, de aztán a maradék kis "egóm" legyőzte a félelmeimet és győzedelmeskedett a gép-ész:-)))
Nem volt egyszerű mulatság!
Előzmény: komórka (35)
banyalinda Creative Commons License 2008.02.20 0 0 36

Sziasztok!

Kérdésem volna, hogy a VGC-ben Régebben Látható Janome 1000 Cp-ét vett valaki és mi a vélemény? Vagy milyen fedőzőt és hol érdemes venni?

 

komórka Creative Commons License 2008.02.20 0 0 35
Én a Singeremet nem is szedtem szét, csak az alsó száltartó persely volt műanyagból, és a rajta lévő pöcök ami tartotta, az eltörött. Na de mig erre rájöttünk! Akkor mindig kellett venni egy ujat és mindig imádkozni, hogy most nem ugrik ki stb. Az érdekes ebben az, hogy nagynéném, még a nyolcvanas években Olaszországban vett egy Singert és annak is ilyen műanyag perselye volt. De az más anyag lehetett, mert a mai napig semmi baja. Én az enyémet 94-ben vettem egy csereakció során. Sokat vittem a szerelőhöz (megtanultam a Singer szerviz mindig ujabb helyeit!)
Később láttam egy egy Singert, abban minden fém volt, az alsó szál fém bobinban stb. Igaz, hogy Made in China, de aki megvette, semmi baja vele.
Ezért mondom, hogy vagy nagyon egszerű gépet veszel és azzal semmi baj, vagy nagyon odafigyelsz a szervizelésre stb. Kezdőknek inkább az egyszerűt ajánlanám. Igaz, a Singeremmel sok olyan szerelést megtanultam és általában a varrógéppel kapcsolatos dolgot, amit azelőtt nem tudtam!
Előzmény: artur66 (34)
artur66 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 34
A felső 2 képen a tűvezérlő-tárcsa tengelyét meghajtó csigakeréken jól látszódik a repedés. A kerék körben 5 helyen van eltörve. A többi képen a kelmetovábbító-vezérlőtárcsáján is jól láthatóak a rögzítőcsavarok furataiból sugárirányban szétfutó repedések(mindkét furatnál).
Ez tehát a nagy probléma a műanyag alkatrészekkel:-(
Most írtam a bp.-i központnak levelet, kíváncsi vagyok, hogy van-e egyáltalán hozzá alkatrész és ha igen, valyon mennyiért, vagy kénytelen leszek valahogy legyártatni, persze akkor már csak is bronzból.
Ui: vastag anyag nem volt varrva a géppel, a farmerjainkat kézzel hajtotta fel a feleségem.
Előzmény: artur66 (33)
artur66 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 33
Sziasztok!
Tapasztalatként teszem fel a következő képeket.
A gép egy Singer 2515c, amit 14 éve vettünk és állították, hogy fém, amit a súlya is igazolni látszott. Nem volt folyamatos használatban, talán, ha 10 egyszerűbb ruhadarabot varrt vele összesen a feleségem.
Nem ment a csévélője, meg kicsit erősebben is zörgött, ezért ma leszereltem a burkolatokat és a következő dolgokkal szembesültem:
Gyorsan feltolom a képeket és rohannom kell, ha visszaértem, majd még írok hozzá:
Üdv:
ARTUR

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!