- vadonat új dobozban csomagolásban, csak kipróbálás erejéig forgott pár percet.
- a valós teljesítmény 8kW névlegesen (22kW körüli csúcs), súlya olyan 24-25 kg körüli, viszont ami fontos lehet: külön kérésre 4 kW-os motorfedéllel fedéllel lett legyártva.
- van benne hőelem (Ky akármi)
- V3-as verzió, ezt itt hosszú lenne leírni mit takar, de utána lehet nézni, illetve nekem is van valahol doksim róla, ez gyakorlatilag „prémium” kategória.
- nekem a motor nagyságrendileg 380ezer Ft-ban volt mindenestül mire ideért (szállítási költség volt 80 magassága, plusz vám, stb.
- nagyon masszív darab, nem a szokványos kínai ömlesztett minőségű motorról van szó, agymotorban talán jelenleg az egyik legjobb választás ebben a kategóriában
- féktárcsa van hozzá, azt adom Elkótyavetyélni nem szeretném, az eladás oka az, hogy úgy döntöttem, nagymotort (choppert) alakítok át. Miután körbefutottam a lehetőséget, nem tűnik lehetetlen feladatnak a papírozása,
Nem mindenáron eladó, mert végső esetben bekerül egy segédmotor-kerékpárba (ahogy tervezve volt). Az irányára 260 ezer ft.
Tudok adni hozzá egy majdnem teljesen készen átalakított és épített vázat is sok tartozékkal (fék, pedál, villa stb), ami elvileg simson átépítést takarna (lásd a képen, van még hozzá pár dolog, komplett hátsó fék munkahengerrel, stb). Ezt ajándékba odaadom hozzá, ha valaki igényt tart rá.
Egyetlen egy hibája van, sajnos ahogy csomagolták és szállították a hall elem csatlakozó műanyag háza eltört – rátették a motort, és összetört – de ez filléres tétel kicserélni, vagy akár másikat is lehet használni – ami a vezérlőn van.
Ennek az egesz alja hutoborda, nem kell mas hutes ra.
Van olyan amelyik jol mukodik, sajnos ez a fajta pont nem az. Anno vettem par xarabot, ha hirtelen kellene akkor ki tudjam venni a fiokbol. Kivettem de ment is a kukaba mind.
van olyanom is amin van kijelzes allithato, ennek az arnak kb 3xosa, az hibatlanul megy.
Megfelelő hűtésről gondoskodtál? Nekem is van hasonló és ott írva volt a hűtés fontossága. Sőt képekkel is illusztrálva egy lehetséges kialakítás. /Volt- Amper kijelzős finom szabályozással, labortáp/
Vertem is az asztalt miatta, durranás füst, azt viszlát. Mivel kettő eldurrant egymás után 10 percc alatt, Azt hittem nálam van a baj, de a jó öreg fokgyem-re rátéve, meg utána egy másik táppal hajtva semmi baj nem volt a meghajtott cuccal.
Ettől függetlenül lehet csak peches voltam két rosszul sikerült darabbal.
9 éve e-bringázom átépítő készletes motorokkal, ritkán van gond a hajtás rendszerrel, egyszer volt egy vezérlő elpukkanás, meg néha van csatlakozási probléma, hogy melegedik, leolvad róla a szigetelés...
Ami gond, inkább a bringával szokott lenni, nekem legtöbbször kerék nyolcasosodás van :(
Ez a 100km x 500 töltés= 50.000km jól hangzik, de ha mondjuk 30 km-re jár az ember naponta mondjuk melózni, akkor 500 töltés x 1,5 nap az 750 nap, ami mondjuk két év, vagy nagyon max 3, és kellhet egy új akksi...
Vagy?
Ha nincs már gyári akksi, akkor fel lehet tenni bármilyet, ami tudja a fesz, teljesítmény értékeket?
Olyasmire gondolok, persze erősen túlozva, hogy egy 24 voltos litiumakksi helyett felhajítok egy teherautó indítóakksit ami szintén 24V és vállalom, hogy "kicsit" nehéz lesz a gép... :D
Tegyük fel, a vezérlés tudja kezelni a savas akksit...
De igen, ezek a hibás BMS miatti akkupakkokból vannak, szóval azért van benne rizikó. Voltak benne hőnfutott blokkok, én 3 és fél pakkból (kaptam sok plusz akkuk is) raktam össze 2 db 10*6 blokkos akkut.
Kimérve érdekes módon még a bebarnult akkuk is jónak tűnnek, gondolom a hibák később jelentkeznének, a gyanú legkisebb jelére a cella ment tartaléknak. Ezt már teljesen szétszedhetőre készítettem, szóval ha gond van komplett blokkokat is tudok cserélni. Ha lesznek kisebb kapacitású blokkok van benne bőven hely akár plusz celláknak is, és a BMS-hez 1,5m2-es kivezetést csináltam, tehát egyszerűen hozzá tudom forrasztani. A hétvégén készre gyártom, aztán megy a bringákba. Mivel azokon valós Ah-ás kijelző van hamar kiderül mit tudnak!
Az aksis ponthegesztőt a neten találtam, csak belinkeltem hátha vkinek jó lehet!
Mellette persze én is készítem az utolsó :-) 2 akkut, az itt is ajánlott használt Bosch-Sanyo cellákból. Ez megint a szokásos, szóval cellákra szétszedem és hatosával az eredeti ponthegesztett nikkellapokat forrasztom össze. Pár cellát leteszteltem 3350-3400mAh közöttiek, és a belső ellenállásuk is nagyon azonos, bár nagyon nehéz jól mérni.