Még csak most értem haza, de még nem hoztam el, mert kerítenem kell majd utánfutót, mert azért nem könnyűsúlyú a kicsike, de egész tűrhető, viszont ezen kívül semmit sem tudok róla. A külseje egész szép állapotban van, persze poros. Levettem a hátulját, belenézni, MadeInUSA Leslie van benne, és bár belül is pókhálós-poros, nem láttam elsőre gányolás nyomait, a dolgok eredetinek, bontatlannak, átfaragatlannak néznek ki benne. A tempo lámpácska villog rajta, a főkapcsolónál is világít a lámpa, meg a Leslie forog, de ennyit bírtam kihozni belőle hirtelenjében. Reméljük nincs nagy baja, és helyre lehet hozni, de ha nem, az sem nagy baj, mert egy bútordarabnak is szép. :)
Úgyhogy egyelőre ennyit tudok elmondani a dologról, de majd írok még, meg tolok képeket is. :)
Gyanús volt nekem is ez a B3-as dolog:-) Komoly szakértők vannak itt a topicon. Elsősorban qqberci kezét javaslom, hogy kérd meg ez ügyben, és csak a legvégső esetben fordulj máshoz! Sok sikert!
Üdv, a váci Hammondot én vettem meg. Sajnos nem B3 ( akkor már többször elélveztem volna), hanem egy japán gyártmányú 9822K. Leslie valóban van benne, pörgeti is, müködni látszik, viszont nem szól.
Úgyhogy az is kérdés volna, hogy ki vállalná, hogy átnézi, hogy mi a hibája, és hogyan lehetbe helyrehozni, hogy muzsikáljon is.
Nemrég értesültem egy kósza hírről, hogy Vácon egy ócskástól állítólag megvettek egy B3-as hammondot lezlivel 28k forintért. Beindítani nem tudták. Sajnos egy órával később jelentkeztem a megvétel ügyében:-(( Ez volt a nap vesztesége nekem...
A DB3 meglehetősen gazdaságos megoldás, igen jó áron találni belőle.
A billentyűzete az a standard waterfall, mint minden rendes Hammond klónnak manapság.
Az XK1 meg újabb, kicsit több, jobb szolgáltatással, újonnan 360e körüli árral.
Legnagyobb előnye a szebb, de sajna nem szelektív kórusvibrátó és a szebb lezlieffekt. Kialakítása miatt elsősorban egymanuálosként működik.
A DB3-nak viszont jobb a billentyűzete, a 3 manuál függetlenül változtatható. Igaz az alsóra és pedálra csak fix presetek választhatók némi hangerő, hangfekvés utókorrekcióval. Vibrátója is szelektív. A torzítója mind közül a bajnok ha finom csöves jellegű a cél.
Személy szerint nem vagyok oda ezekért az ötoktávos kombóorgonákért. Használtam eleget belőlük vagy 10 évig. Véleményem szerint inkább csak a Hammond illúzióját adják, a varázs hamar elszáll.
Más:
Érdekesség hogy a VR700 olcsóbb mint a már veteránnak számító VK8!
Vége a húsvéti locsolásnak, remélem mindenki a 8.-i és 9.-i bulira koncentrál, ami Matyooo szervezett. Minél többen legyünk ott, jónak, érdekesnek igérkezik!
Kedves Miklós !
köszönöm a lehetőséget, amivel megajándékoztál, és hasonlóan Premecz Matyihoz - Te is mindenben segítetted a kezdeti csetlés-botlást, amelyet egy vén majom Hammondrajongó tehet zavarában, amikor végre odaülhet "vágya tárgyához". Ti itt mindannyian vagy tulajdonosai, vagy használói vagytok ennek a kincsnek, talán már el is felejtettétek - milyen volt annak idején - nélküle. Természetesen magam is mindent el fogok követni, - ha majd anyagi helyzetem megengedi, hogy birtokoljak egy példányt, mielőtt valóban csak járókerettel tudnám megközelíteni. Addig is amíg erre sor kerülhet, nem marad más lehetőségem, mint időnként ( nem túl gyakran ) odakéredzkedni a jólelkű zenésztársak féltett kincséhez . Közben pedig gyakorolni, nehogy szégyenben maradjak a "boci boci - tarka" megindító interpretálásával. Örülök, hogy megismerhettelek Benneteket és a sors megajándékozott egíy olyan társsal, aki névnapi meglepetésnek szánta nekem a lehetőséget, amit végül is Ti biztosítottatok számomra. Kinyilt egy ajtó, amiről már azt hittem, hogy az életemben sosem fog kinyilni. Ti nyitottátok ki nekem ! Köszönet érte, boldoggá tettetek még ha csak órákra is, amikor a kezemmel érezhettem a billentyűzetet és hallhattam a Leslie-ből azt a jellegzetes hangot.
A VK7 a listádból egyértelműen mindenben jobb. (+: dög, állat beállítások, effektek, swell, fizikai modellezés, click, leakage..., -: erős, kissé nyávogós vc.vibrátó, erős lezlieffekt, lassú billentyű)
Ha nem döngetni akarsz és finomabb muzsikát játszanál a vibrátó mellőzésével a DB3-nak sokkal vastagabb, melegebb hangja van. (+: szelektív vibrátó, B3 logikájú kezelés, finom torzító, maga a hang, waterfall billentyű... -: a vibrátó és gyors műlezli hangja)
Az EMU-nak mint minden EMU-nak szintén jó a hangja. A vibrátója kérdéses.
A Suzukik eléggé visszafogott semleges hangképpel rendelkeznek, de szép lezlieffekttel.
Kedves szakértők, fórumozók, egyszerű Hammond-addiktok.
A véleményeteket szeretném kérni. Sokszor és sok helyen volt már szó a Hammond klónokról. Én arra lennék kíváncsi, hogy a Hammond (Suzuki) által gyártott Hammond-klónok milyen minőségűek? Értem ezalatt az elérhetőbb árú, 1 manuálos változatokat: XB2, XB1, XK2. Összehasonlítva Roland VK7, Viscount DB3, esetleg EMU B3-al?
Kedves László. Így látatlanben nem is érthető hogy miért nem sikerült?
Lehet hogy már próbáltátok így, mindenesetre elsőre ezt próbálnám:
Mindkét szintetizátor tud különböző midicsatornán küldeni. Javaslom a Korgot az 1-re, a Rolandot a 4+-ra állítani. Hogy ne szólaltasson meg B4 manuált. A Roland midi out-ját a Korg in-be kötni és a Korgből bemenni az interfészbe.
Ezekután kéne néhány presetet (patch?-- hanxín) alakítani a Rolandon a B4 hez.
Ezeknél a belső szintetizátor hangját vagy le kéne venni 0-ra, vagy kikapcsolni és a midi kimenetét a 2-esre állítani.
Csak feltételezem hogy ezeknél az újabb szintiknél létezik hangszínekhez rendelhető midicsatorna vagy normál vagy valami kombinált hang üzemmódban.
Ha nem, egyszer hozd el, aztán meglátjuk mire megyünk?
Mindkét nap ott leszek a fesztiválon. Pénteken már korán.
Elnézést az off kérdésért, de asszem jár ide 1-2 arc aki midi kérdésben járatos. Egy ismerősöm megkért hogy 302db összevadászott general-midi nótáját rakjam már úgymond rendbe, hogy ne a fájlnévben legyen a szerző-számcím páros, hanem a midi fájlok erre szolgáló fájlécébe legyenek kitöltve (pl mint mp3-ban az IDE tagok) ugyanis csodahangszere ezekből jeleníti meg és listázza ki a tartalmakat. Ezek híjján pedig csak unknow artist szövegek szerepelnek mindenütt... Nem tudom érthető-e így a problémó?
Szóval nekem eddig lövésem se nem volt, hogy midibe lehet ilyen meta adatokat írkálni, de többet, mondok, a kareoke dalszövegeket is innen játsza le a gép! Namost nekem sejtelmem sincs pl Cubaseben vagy más sequencer progiban lehet-e ilyen adatokat bevinni, de leginkább hogy van-e ilyen managelésre vami segédprogram, amivel leegyszerűsíthető lenne a darabonkénti hosszadalmas editálás.
Aki tud, kérem segítsen, nem az én érdekemről volna szó az ügyben! Köszönöm! (ui. tippet is elfogadok)
A DWR egy nagyon jó zene, mint sokminden Mancinitől, természetesen! :) Ez kb akkora jazz-standard alapmű, mint egy "Georgina on máj májnd, vagy Take the A train stb. aki idáig nem ismerte, most igazi értékkel gazdagodhatott! :) (és természetesen jópár ilyen felfedezetlen kincs van még sokunk számára a zenében!)