Keresés

Részletes keresés

utazó61 Creative Commons License 2020.04.25 0 0 13699
SEAT ALTEA Creative Commons License 2020.04.25 0 0 13698
Veszpremi Creative Commons License 2020.04.20 0 1 13697

Egyelőre én úgy hallom, hogy a korlátozásokban nincs különbség a nagyobb hotelek és a kis Gasthof-ok/Bauernhof kezelése között. Elvileg előfordulhat, hogy a kisebbeket előbb engedik elindítani, de egyelőre nincs róla szó.

Más: az Ischgl botránynak biztosan hatásai lesznek az osztrák turizmusra, meglepne, ha nem, annak fényében, ami ott történt. Bizalomvesztés! Az osztrákokból ezt én nem néztem ki. De megtörtént. Mindenképpen óriási csalódás.

polo2004 Creative Commons License 2020.04.20 0 1 13696

Nekünk aug. 9-től van foglalásunk Zillertal, Finkenbergben.

Rákérdeztem a szállásadónál, nagyon reménykedik, ő úgy gondolja, júniusban nyitnak.

Meglátjuk...habár nálunk még.....

A teljes foglalót visszaadja, ha röviddel előtte vagyunk kénytelenek lemondani.

trlala Creative Commons License 2020.04.20 0 0 13695

Nekem július vége- aug eleje van Kelet-Tirolban. Magánszállás. Talán ezeket hamarabb engedik, mint a nagy szállodákat.

Előzmény: bandee83 (13694)
bandee83 Creative Commons License 2020.04.20 0 0 13694

Hát remélem lesz valami. Már 10éve minden nyáron Salzburg tartományban töltünk egy hetet Werfen mellett :)

Idén augusztus 8.-án mennénk, kíváncsi vagyok :(

trlala Creative Commons License 2020.04.19 0 0 13693

Úgy legyen!

Előzmény: Traveller00 (13692)
Traveller00 Creative Commons License 2020.04.19 0 0 13692

Németeknek már szóba jött a határnyítás osztrák részről (tegnap hozta lesz az ORF a hírt).

„Wenn Länder auf sehr gutem Weg sind“

Köstinger hatte in einem Interview mit der „Presse am Sonntag“ gesagt, dass den Österreicherinnen und Österreichern die Einschränkungen der Reisefreiheit in den nächsten Monaten noch erhalten bleiben werden. „Wenn Länder aber auch auf einem sehr guten und positiven Weg sind, wie beispielsweise Deutschland, dann gibt es durchaus auch die Möglichkeit, dass man sich bilateral einigt“, sagte Köstinger, ohne Details anzuführen."

Amennyiben az országok jó úton haladnak

Az osztrák állampolgárok számára a következő hónapokban is fennmaradnak az utazási korlátozások, monda Köstinger.

Azonban, ha egyes országok jó és pozitív úton haladnak, miként Németország, úgy kölcsönös határnyitásra van lehetőség, fogalmazott Köstinger, részleteket nem említve.

Én úgy gondolom, ha Magyarországon , ahogy OV fogalmozott május 3-án várható a "tetőzés" egy június végi túrázás egyáltalán nem ördögtől való ötlet.

Előzmény: trlala (13691)
trlala Creative Commons License 2020.04.19 0 0 13691

Mit saccoltok nyáron mehetünk túrázni Ausztriába?

GoetheFT Creative Commons License 2020.01.06 0 0 13690

https://youtu.be/A-hlWzvkIDE

Ausztria Haus des Meeres 

merQree Creative Commons License 2020.01.06 0 0 13689

2020 január 2.-ai kép

A webkamerák képeit ne nagyon nézegesd szerintem, mert mire elindulsz, addigra bárhol lehet hó. A hóhatár múlthéten 900 méter környékén volt, az északi oldalakon picit lejjebb.

Reggelente az ORF2-t néztük a wetter panorama-t, és mire felmentünk egy-egy csúcsra, már teljesen más időjárás volt (láttuk, hogy borongós, mire felértünk szikrázó napsütés).

Hideg van, reggelente -6, -8 fok volt a szállásunknál.

A Dachsteinre vezető úton hóláncoztunk a biztonság kedvéért, sokan bátrak és magabiztosak voltak.

Előzmény: almart (13688)
almart Creative Commons License 2020.01.06 0 0 13688

Ferjem is epp tegnap emlitette Ramsaut. Osszel voltunk,ott volt a szallasunk Ramsau mellett es a hazineni meselte mekkora ho szokott arra lenni. 

Előzmény: merQree (13687)
merQree Creative Commons License 2020.01.05 0 0 13687

Ramsau!

Pénteken jöttünk haza onnan, mindenhol hó van, hatalmas gyalogos sétákhoz "gyalogutak" vannak a hóban.

Előzmény: almart (13682)
Veszpremi Creative Commons License 2020.01.05 0 0 13686

Én a webkamerákat itt nézem, ahol az időt be tudod állítani nappalira a csúszkával és a nagy kép alatt számos egyéb helyet is látsz, többnyire hegyi kamerák, de több helyen lelátni a völgybe is: https://www.foto-webcam.eu/webcam/zellamsee/2020/01/05/1110

https://www.foto-webcam.eu/webcam/sausteige/2020/01/05/1110

Előzmény: almart (13684)
trlala Creative Commons License 2020.01.05 0 0 13685

A két ünnep között voltam Spittal an der Drauban, ott egy szem hó nem volt, sztem azóta sem sok esett. Obertilliachig autóztunk, ott van egy kb 7 km-es szánkópálya, na ott már volt hó.

Előzmény: almart (13684)
almart Creative Commons License 2020.01.05 0 0 13684

Koszonom.

Kozben lesegetem a webcamerakat,pl.a jelen helyzet szerint ahogy irod Osttirol,Tirol es Vorarlberg ami leginkabb szoba jon.

A Worthersee kornyeken sok lehetoseg lenne setalni,de ott a klagenfurti kamera meg nem mutat havat,tehat az a resz is eleg lutri.

Előzmény: trlala (13683)
trlala Creative Commons License 2020.01.05 0 0 13683

pl.:

Flachau, Obertilliach, Mallnitz

Előzmény: almart (13682)
almart Creative Commons License 2020.01.05 -1 0 13682

Sziasztok, BUEK minden topiktagnak!

Tanacsot szeretnek kerni. Teli ausztriai utazashoz keresek otleteket.

Olyan helyszin erdekel,ahol januar-februarban biztos a ho,nem csak a sipalyak kornyeken van ho,ahol van latnivalo,setalashoz lehetoseg,to...esetleg lehet szankozni,motoros szan turazni.

Nem vagyunk sielok,kimondottan a teli hangulat miatt jarunk telen hegyekbe,igy az volna az az optimalis,ha mar a szallasrol kilepve is a teli feeling fogadna.

Eddig idehaza,Szlovakian belul utaztunk,de az utobbi idoben sajnos szinte csak a Magas-Tatraban a sipalyak kornyeken biztos a ho,par kilometerrel lejjebb szinte semmi. Iden januar masik feleben utazunk,a Szlovak Paradicsomba,rezervaltam a motoros szan turat,de ma beszeltem veluk,meg el sem kezdodott a szezon. A hosszutavu elorejelzes szerint nem is nagyon mondanak havat.

A nyari Ausztriat ismerjuk,bejartuk szinte az osszes regiot,de telen meg nem voltunk.

Koszonom a segitseget.

Zsefe Creative Commons License 2019.12.31 0 0 13681

Élményekben és utazásban gazdag  Új Évet kívánok Mindenkinek!

Zsefe

www.uticelok.hu

utazó61 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 13680

Szia mindenkinek!

Kissé nehéz szülés volt, de elkészült az idei ausztriai nyaralásunkról a beszámoló. Az alábbi linken olvashatjátok, az összes többivel együtt. Mindegyik után ott a link a fényképalbumhoz.

Ausztriáról hat élménybeszámoló van, a lap aljáig kell görgetni az ideiért.

Persze a többi is publikus :-) !

http://csereudules.hupont.hu/4/ausztria-5-udulo-

sofia3 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 13679

sajnos még nem

Előzmény: topoly (13678)
topoly Creative Commons License 2019.09.23 0 0 13678

Sikerült-e választani?

Előzmény: sofia3 (13675)
utazó61 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 13677

Azért olyankor már erősen időjárásfüggő.

Klagenfurt?

-Minimundus-Wörthersee a Pyramidenkogellel-Hochosterwitzl-Ossiachersee-Gerlitzen kanzelbahn-

topoly Creative Commons License 2019.09.09 0 0 13676

Például Langenlois Wachauban, de csak akkor, ha nem utáljátok a bort:)

sofia3 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 13675

Mit ajánlanátok november első hétvégéjére kirándulópontnak? Csak péntek-vasárnap, már voltunk: Salzburg, Hallestat, Bécs, Fertő-tó, mindenre nyitottak vagyunk 

tomcat#01 Creative Commons License 2019.09.08 0 1 13674

Hochkössen, Tirol

banyoca Creative Commons License 2019.08.30 0 0 13673

Reális, simán belefértek, nekünk lefele nem is állt szándékunkban az időponttal foglalkozni, akkor jöttünk mikor jól esett, semmi sorakozás, tolongás. Felfele hamarabb odaértünk és a foglalt időpontnál hamarabb mentünk fel. Szombat volt, ragyogó idő, és 9 óra után nem volt semmi sorakozás a felvonónál. Mi az egész napot fent kívántuk tölteni, túráztunk egyet a gleccseren.

Fogaljatok időpontot, de menjetek oda hamarabb, simán felengednek ha van hely. Szerintem akkor lehet tömeg mikor befut egy busz. Először '13-ban voltam fent, na akkor nagy tömeg volt, gondolom az újdonság varázsa.

https://indafoto.hu/collectioneditor/790705

Előzmény: tomésjerry (13669)
tomésjerry Creative Commons License 2019.08.30 0 0 13672

A "szokásos", semmi extra. Híd, kilátó, Eispalast, kis séta, kávé, fényképezés. Az 1 és 3/4 óra akár elég is lehet, viszont azért ennyire nem siattünk volna,ha már ott vagyunk.

Előzmény: trlala (13671)
trlala Creative Commons License 2019.08.30 0 0 13671

Ha van hely lefelé, le tudsz jönni, de bizonytalan.

Egyébként mit szeretnél fenn csinálni, mert az az idő elég is lehet akár (ha nem túráztok).

Veszpremi Creative Commons License 2019.08.29 0 0 13670

Így érthető. A választ elpasszolom, mert nincs rá precedensem meg infóm sem, hogy be lehet-e férni korábbiba. A mobilon nézték a PDF visszaigazolást, de hogy az esetleges réseket hogyan lehet használni, passz. Mi a 9:00--ással mentünk, és a 14:00-ással jöttünk le, ez így bőven elég volt fent, még hóembert is építettünk az előző napi 5 centis hóból, felballagtunk a hüttéig stb. :) Szombatra tényleg elég stabil jó időt mutatnak, korán el kell ballagni, későn meg jönni, jobb ötletem nincs.

tomésjerry Creative Commons License 2019.08.29 -1 0 13669

A problem a következő. Mint mondtam jövünk-megyünk. (Ez a mi döntésünk, a kérdés nem is erre vonatkozik) Így az utazás miatt a sem túl korai, sem túl késői felmenetel nem játszik. Ja hárman megyünk...

Csatolom a jelenlegi állapotot 3 fő esetére.

Tehát józan ésszel csak a 12:30-as felmenetel játszik. Viszont utána vagy lejössz 14:15-kor, ami kevésnek tűnik ott fenn, vagy 16:15-kor, ami ugye meg késői, az utazás miatt.

Ennek a fényében kérdeztem, hogy mennyire reális, hogy beférünk lefelé később mint 14:15, de korábban mint 16:15

1

Előzmény: Veszpremi (13668)
Veszpremi Creative Commons License 2019.08.29 0 0 13668

Nem értem a problémádat. Pár hete voltunk, foglaltunk és mentünk vele. Teljesen transzparens a dolog, most szombatra is kényelmes időpontok vannak.

https://tickets.derdachstein.at/?language=en#/fahrt

Hogy fölférsz-e a tetejére az sietség/élelmesség kérdése. Nem tolakodnak durván. Mikor elmegy egy kabin, annak a végén néha marad hely, oda a következő turnusból szólítanak embert, mi is így mentünk egy gondolával korábban föl.

Előzmény: tomésjerry (13667)
tomésjerry Creative Commons License 2019.08.29 0 0 13667

Akik véghezvittek már Dachstein gleccseri kirándulást úgy, hogy foglaltak előre időpontot: elég össze vissza van már csak időpont fel-le irányba. Vagy túl közel van a kettő, vagy túl távol. Az érkezés időpontja fix lenne, mert csak jövünk-megyünk. (túl jó idő lesz szombaton...csak "kiugrunk") Lefelé menet mennyire kell/érdemes időpontot foglalni? Lefelé is olyan feszített, mint felfelé? Van esélyünk akkor lejönni, amikor akarunk? Valamint a gondola tetejére van esély kijutni, még akkor is ha tele a fülke? Mennyire udvariasak egymással ez emberek?

Kösssz….

tomcat#01 Creative Commons License 2019.08.22 0 1 13666

Sziasztok!

Bár idén sokat nem voltam jelen a topikon, azért a nyaralásunk idén is a hegyekben volt, ahonnan tegnapelőtt jöttünk haza. Pár sorral és inkább fotókkal hamarosan jelentkezem :)

Ízelítőnek pár kép:

Fatboy Slim Creative Commons License 2019.08.22 0 0 13665

igazi alpesi hangulata van a képsorodnak

nagyon kedvelem azt a világot

Előzmény: utazó61 (13659)
Zabalint Creative Commons License 2019.08.22 -2 3 13664

De mégis az arabokat emelted ki, holott a parkolók, felvonók 500 m-es körzetét látogatók nagy része származástól függetlenül nem tud viselkedni. Ahová már erőfeszítést is kell tenni, ott érdekes módon nincs minden tele csikkekkel, szeméttel, tahó emberekkel, még ott sem ahol nagy a forgalom.

Előzmény: Fatboy Slim (13663)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.08.22 -2 2 13663

félreértések elkerülése végett, én nem az arabok jelenléte ellen ágálok, hanem a rendkívül kulturálatlanan viselkedésük aggaszt. Nem tisztelik a helyi kultúrát, az embereket, nem tudnak alkalmazkodni, harsányak, egyszerűen nem odavaló viselkedés volt.

És nem Myrafall kapcsán írtam, hanem a mi salzburgerland-beli helyszíneinkre vonatkozólag. Mert hogy Salzburgot és környékét, Zell am Seet, a klammokat ellepték.

Előzmény: Zabalint (13661)
Zs:) Creative Commons License 2019.08.21 0 0 13662

Tegnap reggel Abtenau mellett.

Zabalint Creative Commons License 2019.08.21 -1 1 13661

Mondjuk én tavaly kétszer is voltam Myrafallnál, és egyetlen arab turistával sem találkoztam. Igaz, mindkettő tavasszal volt, az első áprilisban, akkor alig voltak emberek, nem is kellett belépőt fizetni, mert akkor volt az a nagy tavaszi havazás, a Steinwaldklammba be se lehetett menni, mert 4 méter hó torlaszolta el. De májusban, amikor azért viszonylag sokan voltak, sem láttam arabokat.

Engem nem az zavar, hogy milyen nemzetiségűek, engem az zavar, ha "szalmakalapos" turista tömeg van, tehát olyan nulla érdeklődésű, 1 km-t a parkolóból gyalogolni nem bíró, csikkeket eldobáló, a nevezetességeket beikszelgető emberek tömegei. A Myrafalle-nal is gondolom sok az ilyen, mert nagyon túl van építve, felvonóknál dettó. Dachsteinnél például ezért is Gossau-Adamekhütte felől érdemes menni

Előzmény: Fatboy Slim (13660)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.08.21 -1 0 13660

Most látom, miről is megy itt a diszkurzus.

Nekünk rögtön a 2. napon feltűnt az erős arab jelenlét, de nem értettük a hátteret és megkérdeztük az okát egy turista irodában.

Állítólag iszonyat mennyiségű szerződést kötöttek egyes ausztriai régiók OPEC országokkal, elsősorban szaudi, kuvaiti és katari irodákkal. Elsősorban a gyógyvizeket célozzák meg, de szeretik a klammokat és a nem megerőltető hegyi túrákat.

A klammoknál olyan többségben voltak és annyira zavarók voltak a szelfijeikkel, hangos mobilhasználattal, stb, hogy kénytelenek voltunk hamarabb befejezni a túrákat.

A Kitzsteinhornon mi polár pulcsikba mentünk fel és még úgy sem volt melegünk, így viccesnek tűnt amikor csadorokban és burkákban szánkóztak mellettünk a tesók.

Iszonyatosan fegyelmezetlenek, hangosak voltak mindenütt, 40 - 50 eurókat költöttek per kopf és luxus autókat béreltek, melyekkel vagy feltartották a forgalmat, vagy éppenséggel lenyomták az előttük lévőket.

borzasztó a jelenség, de fontos hangsúlyozni, hogy nem helybéliekről van szó.

legalább is, egyelőre nem

Előzmény: Veszpremi (13658)
utazó61 Creative Commons License 2019.08.20 -1 3 13659

Szia mindenkinek!

Túl vagyunk-sajnos- az idei ausztriai nyaralásunkon, 2007. óta a hatodik volt. Idén Schladmingban volt a szállásunk (Alpen Club). Élménybeszámoló még készülődik, addig két kép: az egyiken a Pasterze-gleccser (2008.), a másikon a Pasterze-see (2019.)

Jól ősszehasonlíthatóak a kanyargó sétaút alapján.

Szomorú .”Unokáink sem fogják látni.”

További képeink:

https://photos.app.goo.gl/o1UGvL99s67nsZgUA

2008.2019.

Veszpremi Creative Commons License 2019.08.18 -1 1 13658

A Myrafalle nálunk már épp ezért felejtős, 2 éve is már ez volt és a tapasztalat szt egyre többen, nem érzi jól az ember magát közöttük, sorry! Schladming-Dachstein környékén ugyanakkor ez szerencsére nem tapsztalható, remélhetőleg így is marad. Egyébként mintha a hegymászás/hegyi túrázás nem feküdne nekik annyira.

Előzmény: murray (13657)
murray Creative Commons License 2019.08.18 0 2 13657

bárhol járok a világban horvát , görög pályák elöször a Fordok állnak meg. 

majd a németek. 

tavaly a skodám már alig vergödött haza Horváto.ból

új japánnal járok már. :-) 

ON: most voltunk a Myrafalle vízesésnél. mondjuk úgy hogy úgy éreztem magam mint Bagdadban.  szomorú. 

Előzmény: Fatboy Slim (13651)
polo2004 Creative Commons License 2019.08.07 -1 2 13656

Fapados csereautóval, de végre indulunk!!!!

Előzmény: polo2004 (13653)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.08.05 0 0 13655

az is ott van :)

nálunk is két lurkó volt és nagyon türelmesek voltak mindaddig, amíg lejutottunk a helyi kebaboshoz, vagy a McDonaldsba.

nekünk egyébként a lenti kárhoz pluszba még hozzájött egy vadiúj navi berendezés lezúzása is. kivettük a kocsiból, hogy a dombokról letaláljunk gyalog simán a városba, szakadt az eső, kicsúszott a kezünkből és pofával lefelé bírt érkezni a betonra.

itthon az első elemet sajnos ki kellett cserélni, bontottat nem kaptunk. Nem emlékszem az árára, de összeszámoltuk az út végén a kárt és meg volt a fél milla.

de a legrosszabb az volt, hogy összesen 1-szer tudtunk fürödni abban a csodálatos kristálytiszta tóban és otthon töltöttünk 5 és fél napot a nyaralásunkból

Előzmény: tomésjerry (13654)
tomésjerry Creative Commons License 2019.08.05 0 2 13654

Tavaly a kéthetes zillertali nyaralásunk első napján könyökölt ki a kupplung. Két kisgyerekkel a hátsó sorban. Rákérdeztem pár márkafüggetlen szerelőnél: semmi gond, megnézik, alkatrész rendelés, szerelés, szóval pár nap. Kedvesek, segítőkészek voltak mindenhol. A gyerekek miatt necces volt, hogy 3-4 napot autó nélkül legyünk, a szállás is olyan helyen volt, hogy kellett az autó. Bementem a helyi márkakereskedőhöz. Szívélyes fogadtatás, próbakör-> tényleg kinyomó csapágy ment tönkre. Ilyenkor persze ha már szétszedik akkor komplett szerkezte csere is van. Kérdezem mikorra lenne meg. Holnap kettőre... Ajnye. Az autó 15 éves, tehát nem mai csirke, ennek ellenére megoldották az alkatrészt másnap reggelre. És tényleg, az autó másnap kettőre ott állt az udvaron, megjavítva. Ár: 1110 EUR. Most már nem fáj, akkor azért egy kicsit :D Főleg a második napon ezzel indítani. De elkészült, megjavították az ígért időre. Egy 15 éves autót, ami így gyakorlatilag megduplázta az értékét :D

polo2004 Creative Commons License 2019.08.05 0 1 13653

Köszönöm szépen!!

Nagy boldogságomra úgy néz ki megoldódik a több mint fél éves procedúra. Találtam egy szerelőt, aki komolyan veszi amit mondok. Merthogy csak időnként , de egyre sűrűbben jött elő a hiba.

Trafócsere, autópályás teszt és remélhetőleg holnap tökéletes állapotban visszakapom az én kis autóm. Ha mégsem sikerülne esetleg a tesztút, odaadja a saját autóját.

Igen, tartottam a bérautótól, nem csak az ára miatt.

banyoca Creative Commons License 2019.08.05 0 0 13652

legjobb sör! mi mindig jól bevásárolunk belőle! az elmúlt évek FinkenbergHippachPitztalPitztalamit nagy hirtelen találtam, idei fotó még nem készült sajnos

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13649)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.08.05 0 0 13651

Szia

nekünk volt, és sajnos rá is faragtunk. Egy Ford Mondeoval ment ki a család 10 napra Voralberg / Asuztria - Bajorország / Bódeni-tó Németország túrára. Már az indulásnál gyújtás problémánk volt, de aztán a kiút során ez elfelejtődött. Közvetlenül azután, hogy megérkeztünk az ausztriai szállásra, összetörtem az autó jobb első elemét és a lámpabúrát, annyira elfáradtam az úttól. Rossz ómen volt.

Majd Németországban az egyik esti fürdés után nem indult az autó. Betoltuk, elértünk az apartmaning, telefon az első yellow pages elérhető szerelőnek, elszállítás, alkatrészcserék, 800 Euro. Szerecsétlenségünkre, a biztosításban nem volt autó asszisztencia.

A 10 napból 5-öt autó nélkül voltunk úgy, hogy nyár volt, az iskolabuszok, Postbusok nem jártak, a legközelebbi település Friedrichshafen volt úgy 5km-nyi sétára tőlünk.

Szóval, ha teheted, ne indulj el, mert többe kerül a leves mint a hús.

Abból indulj ki, hogy egy jobb autó napi lízingdíja átlagosan 8.000 Ft. Társaságuk válogatja. A kicsi magántársaságok díjait nem ismerem.

Erre rájön még a biztosítás és biztosítás külföldre. Benzin + matricákkal együtt is a felét, vagy az 1/3-át fizeted annak, amit fizetnél egy szerelésre szoruló autóért, ha kikölcsönzöl egyet.

És a biztosításnál egyből levágják, ha az autóval már itthon probléma volt és nem fizetnek.

Még most van opciód :)

Előzmény: polo2004 (13650)
polo2004 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 13650

Csütörtökön / remélem / indulunk, 12 napra.

Kocsi még nem tudom, hogy elkészül-e, 7 hónapja fennálló, szerelők által elbagatelizált hiba..most másik szerelőnél.

Tiszta ideg vagyok...ilyen indulásunk, készülődésünk nem volt még.

Autóbérléssel kapcsolatban Vkinek tapasztalata...?   

Már autóbérlésen vacillálunk, de még semmi sem biztos..

KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2019.08.03 0 2 13649

10 nap után holnap indulunk haza. Még mindig a legnagyobb kedvenc. Viszlát Zillertal.

Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.26 0 0 13648

Előzmény: Fatboy Slim (13647)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.26 0 0 13647

De, csak ezek a fránya kártyák tényleg annyira sokba kerülnek, hogy muszáj volt őket kihasználni

és vannak végre mormotáim is :)

Előzmény: utazó61 (13646)
utazó61 Creative Commons License 2019.07.25 0 0 13646

Szia!

Nem volt ez egy kicsit sok a jóból? Nem az irigység miatt...( dehogy nem)!

Mi is megyünk tíz nap múlva.

Előzmény: Fatboy Slim (13645)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.25 0 1 13645

Visszajöttünk.

Édes Istenem, de jó volt.

Lassan ott tartunk, hogy máshová nem is mennénk szívesen nyaralni, legfeljebb - duzzogva - Svájcba, vagy a digókhoz a Dolomitokhoz.

Szlovénia is nagyon szép, de a játszóterek, parkok, lanovkák stb. családcentrikussága meg sem közelítő az osztrákokét.

Amit letudtunk - köszöntet itteni barátaimnak

- Zell am See

- Kitzsteinhorn

- Grossglockner és a Hochalpenstrasse / Ferenc Jóska kilátó sok-sok mormotával

- Krimml vízesés

- Gastein és csúcsai, köztük a Stunerkögel

- Weissee

- Lamprechts barlang

- Lofer

- egy csomó Terme, köztük a gasteini Alpentherme

Parádés volt.

12 napos Salzburgerland Card szolgálta a talpalávalót.

A Termékkel kapcsolatban, Ti mennyire tudtatok hozzászokni a meztelen kultúrához? Szauna OK, de hogy úgy mászkálunk, sportolunk, fürdünk, stb... Nekem még mindig erős, pedig nem először szembesültünk a dologgal

banyoca Creative Commons License 2019.07.23 0 1 13644

szerintem szánjátok rá az egész napot, az utolsóval felvonóval kell lejönni :) de tényleg! hova siettek, kényelmesen nézelődni, fotózkodni, lazulni kell.!

Előzmény: kerxy (13640)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.23 0 1 13643

Néhány évvel ezelőtt voltunk, akkor az  utóbbi működött. Amelyikkel akartál, azzal indultál tovább.

Előzmény: cobranco (13641)
csirketojas Creative Commons License 2019.07.22 0 0 13642

Szia,

Tavaly augusztusban a fotóim alapján reggel 10-kor mentünk fel, a jégbarlang+függőhíd volt kb. 40 perc, a hüttéhez a gyaloglás felfelé 1 óra, a hüttében kakaóztunk kb. 50 percet, és végül 13:30-kor mentünk le a hegyről a felvonóval.

Lehetett volna jobban rohanni, de nem akartunk. :-D

Cst.

Előzmény: kerxy (13640)
cobranco Creative Commons License 2019.07.22 0 0 13641

Üdv!

Egy kérdés,igaz nem Ausztria,de majdnem :)

Volt már valaki a Königsee-n hajóval?

Amit tudok:

A nagy körön 4 megálló van és van oda vissza jegy,15-30 percenként járnak a hajók.

Kérdésem:

Ha ki akarok szállni valamelyik megállóban,van egy limitált idő,amig körbe lehet nézni,aztán megyek ugyanazzal tovább vagy megvárom a következőt vagy amelyik éppen szimpatikus vagy amelyikre felférek és megyek tovább?

Előre is köszi...

kerxy Creative Commons License 2019.07.21 0 0 13640

Sziasztok!

Gyors kérdés, hogy Dachstein látogatása esetén, ha felszeretnénk menni a hüttéhez (Dachsteinwarte) plusz megnézni a függőhidat, jégpalotát, skywalk-ot, arra kb mennyi időt érdemes szánni? A felvonó foglalása miatt kérdezem :) Elsőre 4 óra időtartomot lőttünk be, de ahogy látom még lehet módosítani a foglalást.

Köszi!

Veszpremi Creative Commons License 2019.07.20 0 1 13639

Na sikerült! Én is irigylem őket, a nálunk lévő stresszes élethez képest amit "szépországban" látni, az lenyűgöző. Nem hiába a sokadik nyári szabit ott fogjuk tölteni. Sokan itthon ezt nem értik, miért. Szoktam mondani, anno sokat jártunk a tengerekre. De aztán beleszerettünk Ausztriába. Csend, rend, nyugalom, gyönyörű táj, kifogástalan minőség, tiszta levegő, hegyek, túrák... mi kell még? Én nem bízom a véletlenre a nyaram minőségét, tutira megyek! :)

Előzmény: polo2004 (13638)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.20 0 0 13638

Megtört a jég, ép most reagáltak, több, mint 2 hónap után...

Irigylem a nyugalmukat, főleg, hogy ebből élnek főkép... ők hetekig, hónapokig megvannak internet nélkül

Előzmény: Veszpremi (13635)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.20 0 0 13637

És ilyen sem volt még, hogy nagyon hosszú határidőt adott meg a foglaló utalására, áprilisban július közepéig kérte.

Ez is talán azt bizonyítja, hogy nem foglalkoznak vele addig.

Na, de....

Előzmény: Veszpremi (13635)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.20 0 0 13636

Köszönöm.

Én is úgy gondolom, hogy remélhetőleg nincs gond, de 15 éve mindig  ez nálam a foglalás folyamata, így még sosem volt.

Talán még nem kezdődött a nyári szezon a tavalyi árlistájuk szerint júli 22-én kezdődött, arra gondoltam, hogy addig nem foglalkoznak semmivel, habár furcsának tartom, esetleg nincsenek is ott(hon).

Tudok olyan helyet, ahol téli szezon után tengerre utaznak és csak a következő szezonnál mennek vissza. De legalább egy automata levél jönne.

Ők azok:

www.pension-bergwelt.at

Veszpremi Creative Commons License 2019.07.20 0 0 13635

Furcsa. Kétféle viselkedést tapasztaltam az osztrákokkal, vagy azonnal válaszol (1 napon belül) v. tétován. Én is utaltam pár hete előleget (nem a szokott banki utalással, hanem transferwise), és a visszaigazolást bár kértem, elég sokat késett, úgy 2 hét aaltt jött.

Nem hinném, hogy gond van, de azért valamilyen úton meg kéne bizonyosodni a foglalásról, nehogy valami technikai probléma miatt ne legyen meg, mikor odaértek, az kellemetlen lenne.

Előzmény: polo2004 (13634)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.20 0 0 13634

Sziasztok!

Szerintetek mire véljem a következőt:

Szállást foglaltam áprilisban Stubaitalban, minden normálisan történt, ahogy szokott. Visszaigazolta a foglalást, 100 Eur foglalót kért JÚLI KÖZEPÉIG. Május végén elutaltam.

Rákérdeztem többször, hogy a számláján van-e a pénz, egyben, ahogy szoktam mellékeltem a banki nyugtát is.

Erre semmi reakció azóta sem. Saját email címükön kommunikáltunk. A bookingon rákerestem 9,8-as értékelés, agyon vannak dicsérve.

3 hét múlva indulunk.A weboldalukon utolsó adat 18/19 tél, onnan látom, hogy tavalyi nyári szezonjuk július 22-től indult.

Szerintetek...???

Azonkívül, hogy lassan fel kellene hívni.

Serebi2 Creative Commons License 2019.07.19 0 0 13633

Értem. Köszönöm a kedvességed! :)

Előzmény: utazó61 (13631)
(has) Pókember Creative Commons License 2019.07.18 0 0 13632

FYI - Ausztriában ún. jogaid vannak, internetes vásárlás esetén 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól, és ez az autópályamatricára is érvényes - ezért kell két héten túl kezdődnie az érvényességének. Ha azonnali érvényességet akarsz, akkor marad a matrica (ne felejtsd el felragasztani a szélvédőre, mert ha megállítanak, és nincs felragasztva, azonnal büntetnek!)

Előzmény: kerxy (13623)
utazó61 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 13631

Szia!

Nincs külön kapu a be-és kihajtásnál.  Ha délről mész észak felé, csak az alagutak után van egy fizetőkapu.

De ez így van minden pluszba fizetős alagútnál-nem csak Ausztriában.

Előzmény: Serebi2 (13630)
Serebi2 Creative Commons License 2019.07.18 0 0 13630

Köszönöm! Kicsit nehézkes vagyok: mit értesz azon, hogy csak egyszer állítanak meg? :) 

Előzmény: utazó61 (13617)
polo2004 Creative Commons License 2019.07.15 0 0 13629

Köszönöm szépen!

csirketojas Creative Commons License 2019.07.14 0 2 13628

Én szoktam.

A https://www.biztositas.hu/Utasbiztositas.html oldalon beírom az utazási adatokat, bejelölöm hogy nem csak utasbiztosítást, hanem autóra is kérek biztosítást, majd összehasonlítom az ajánlatokat (több, mint 20 biztosító minden ajánlata), kiválasztom azt, ami szimpatikus, és megkötöm, kártyával azonnal kifizetve.

Előzmény: polo2004 (13624)
banyoca Creative Commons License 2019.07.14 0 0 13627

felkínál többet és amelyik árban megfelel, azt kötöm meg online

banyoca Creative Commons License 2019.07.14 0 0 13626

utasbiztosítást szoktunk kötni a neten

aladar644 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 13625

szerintem valami assistance szolgáltatást kellene kötnöd,ha műszaki probléma miatt nyugtalankodsz.

Különben egon,posta. van ahol feltétel a kor. itt szoktam kötni motorra is.

polo2004 Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13624

Üdv.!

Szeretném kérdezni, autóra biztosítást szoktatok kötni Ausztriába utazáskor?

Amennyiben igen, melyik biztosítónál a legjobb kötni?

Néhány hónapja visszatérő hibaüzenetünk van, semmi probléma az autóval, már voltunk is így vele kint 2 hónapja, de  nekem ez így nem megnyugtató. Sosem kötöttem autóra még eddig, Cascom van, de az nem jó.

Előre is köszönöm.

kerxy Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13623

Köszi a válaszokat :)

Még 10 nap az indulásig!! Ahogy ajánlottátok maradok valamelyik kútnál, csak azt hittem egyszerűbb lesz online vásárolni, gondoltam úgy működik mint itthon, na de nem baj, még jövök kérdésekkel a héten :)

Előzmény: utazó61 (13622)
utazó61 Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13622

Szia!

Azt gondoltam, már ott vagytok!

A vázolt helyzetről már mástól is hallottam, tényleg nem lehet bizonyos időhatáron belüli kezdő érvényességet beállítani. Én mindig az utazás napján, valamelyik útba eső benzinkútnál vettem meg, még itthon. Így biztos, hogy aznaptól indul.

Mi 08. 03.-án megyünk Schladmingba.

Jó utat!

Előzmény: kerxy (13620)
Veszpremi Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13621

Ez kicsit furcsának tűnik. Én kint az első benzinkúton megveszem oszt fölragasztom. Az biztos, és nem is drágább, mint ha itthoni kúton veszem meg.

Előzmény: kerxy (13620)
kerxy Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13620

Sziasztok!

Másfél hét múlva indulunk nászutunkra Ausztriába, szerintem lesz még kérdésem, de most a következőbe futottam:

Szeretnék autópálya matricát vásárolni online a https://shop.asfinag.at/ oldalon, azonban kezdeti napnak csak 07.31-et vagy utána követő dátumot tudok kijelölni. Úgy látom ez szándékos, ilyet még mondjuk nem láttam :)

Azt olvastam, ha cégként veszem meg, akkor már azonnal érvényes lesz, ki tudom választani akár a holnapi napot is. Van valami különbség, ha magánszemélyként vagy ha cégként veszem (amúgy nincs cégem:)

Üdv,

Bálint

murray Creative Commons License 2019.07.13 0 0 13619

sziasztok egy egynapos kirándulást szerveznénk a családnak Semmeringbe. 

BP-ről egy könnyű túra illetve vonatozás returban. 

Tudna segíteni vki hogy mi legyen a célpont , parkolás, stb.  

osztrák pályamatrica is kell? köszi 

utazó61 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 13618

Bocsi!

Csak egyszer állítanak meg!

Előzmény: utazó61 (13617)
utazó61 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 13617

Szia!

Fizetni pluszban a Tauern-alagutak után kell, kb 4,5 Eu,de utána tudsz nézni az osztrák autópályakezelő honlapján.

Van ingyenes út is, hosszabb kb. egy órával, de nagyon látványos!

Előzmény: Serebi2 (13616)
Serebi2 Creative Commons License 2019.07.10 0 0 13616

Talán másnak egyértelmű a dolog, de mivel eddig csak átutazóban jártam Ausztriában, segítségetekre lenne szükségem. Millstattból Hallstattba szeretnék autózni. Úgy láttam, hogy a sima autópálya matrica (ami, ha jól tudom most 9,20 euro) nem elegendő, extra fizetős utat is igénybe kell vennem. Ennek módját - mármint a fizetési módot nem ismerem. Hasonló, mint pl. Olaszországban? Az autópályán egyszercsak kapu lesz, ahol jegyet kapok és amikor a fizetős út "letelik" akkor újabb kapunál fizetek? Megköszönöm, ha él nélkül kapok segítséget. :) 

Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.08 0 1 13615

Előzmény: Fatboy Slim (13614)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.08 0 0 13614

Ma meg volt Kitzsteinhorn

4 fok volt és nagyon változékony időjárás. Napos időben mentünk fel, havas esőben jöttünk le

Előzmény: utazó61 (13591)
banyoca Creative Commons License 2019.07.08 0 0 13613

Kaprunba pedig mindenképp olyan helyen kell szállást foglalni ahol adnak nyári kártyát

https://www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/summer/summer-card

banyoca Creative Commons License 2019.07.08 0 0 13612

ezzel a parkoló kereséssel tökéletesen egyetértek, mi haza fele beszoktunk ugrani Hallsattba pár órára, esetleg még este 8-kor fürdés a tóba és úgy indulunk neki a 700km-nek, évről évre többen vannak, tavaly már nem találtunk parkolót úgy tele volt a városka, úgy hogy a szabad strandon pihengettünk helyette

Hallstatt délután 5 óra körül szinte kiürül, aki még nem járt a városkába és kíváncsi rá, vagy a kora délelőtti órákban menjen, vagy késő délután

utazó61 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 13611

Szia!

Az egyéni érdeklődés mellett elég pénzfüggő is, hogy mit merjek ajánlani. Pláne ilyen rövid időre.

Mi idén megyünk hatodszor a Magas -Tauern környékére, mindíg úgy, hogy van hat teljes napunk+ két nap az utazásra. És még sok hely van a bakancslistán kipipálatlanul!

Salzburg-legalább egy egész nap, hogy láss is valamit.

Glossglockner-szintén egész napos. (Mi idén megyünk hatodszor.)

Kitzsteinhorn-a kapruni víztározóval együtt nem biztos, hogy érdemes egy napba besűríteni. ( Esetleg víztározó helyett a Sigmund Thum klamm belefér)

Dachstein Skywalk + jégbarlang szintén egy egész nap.

Hallein-Bad Dürnberg sóbánya + Werfen jégbarlang szintén beleférhet egy napba.

Mint írtam: érdeklődés-és pénzfüggő. 

Előzmény: zmegy (13608)
tomésjerry Creative Commons License 2019.07.08 0 0 13610

Sasfészek abszolút kihagyható.

3 nap kb. semmire nem elég, csak kapkod az ember jobbra-balra.

Szigorúan csak magánvélemény, és személyes preferenciáktól függ, kit mi érdekel, de én Salzburgot és Hallstadtot kihagynám. Túl rövid az idő ahhoz, hogy az ember parkolót keresve töltse az időt, majd tömegnyomorban keressen egy olyan pillanatot amikor elkészítheti a vágyva vágyott fotót. El lehet ezekre a helyekre is menni, ősszel. :)

Ha Ausztria-szűz vagy, akkor a három napra ezt ajánlom:

Kaprun, gát, Kitzsteinhorn, hogy meglegyen a nyári hógolyózós fotó.

Én inenn simán bevállalnám a Grossglockner Panorámautat. Csábítóan közel van, ki tudja mikor jön erre ismét az ember.

Harmadiknak talán a werfeni jégbarlang, bár kevesen itt sem lesznek.

Sajna a Liechtensteinklamm idén őszig még mindig zárva.

Hangsúlyozom: magánvéleményem.

banyoca Creative Commons License 2019.07.06 0 0 13609

a kapruni tározót mindenképp célba venném, Zerll Am See-vel 1 napba sűríthető, a Krippensteinen az 5 ujj annyira nem érdekes, viszont a kilátás csodás, és ott van ugye a jégbarlang is, ez is belefér bőven 1 napba, a többiről nem tudok nyilatkozni

zmegy Creative Commons License 2019.07.06 0 0 13608

Sziasztok ! Pár napon belül indulunk és az utazást leszámítva 3 teljes napunk lesz Ausztriában. Szállást Salzburgtól nem messze foglaltunk. ( Sankt Martin am Tennengebirge ). Több mindent is tervezünk: Hallstatt/5 ujj kilátó, Sasfészek, Salzburg, Zell Am SEE/Kaprun..

Tudom, hogy ennyi minden nem fér bele a 3 napba, valamit ki kell hagyni ezért kérlek, segítsetek melyik cél sűríthető 1 napba.. ? Salzburgban csak 2 -3 nevezetességet keresnénk fel, Zell Am see Kaprunban pl. csak séta illetve kisebb túrázás van tervben...talán Kaprunban a víztározót is megnéznénk..Az 5 ujj kilátó is eléggé csábító.. (szóval, melyik ujjamat harapjam meg... ?) Köszi előre is a válaszokat. 

banyoca Creative Commons License 2019.07.06 0 0 13607
Előzmény: rebkaaa (13605)
banyoca Creative Commons License 2019.07.06 0 0 13606

http://www.ausztriakalauz.hu/ausztria/category/schladming-dachstein-sommercard

itt össze van gyűjve, igaz tavalyi de nem sokat változhatott, a szálláson adnak füzetet amibe benne van hogy hova használható fel

https://www.hetedhetorszag.hu/ausztria/schladming-dachstein

felvonók ingyenesek 1x, a Dachstein gelccser is, oda érdemes a neten időpontot foglalni, ingyenes fürdők, akkor vannak helyek ahova kedvezmények járnak

amit lentebb linkeltem oldalt ott vannak szállás keresők és feltüntetik azt is hol adnak kártyát

Előzmény: rebkaaa (13605)
rebkaaa Creative Commons License 2019.07.05 0 0 13605

Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat. A lányok középiskolások és egyetemisták, így 6 felnőttre keresek helyet.

A fórúmot olvasva találtam itt írta valaki az Alpin club szállodát Schladmingban. Gondoltam egy vagyon, de ránéztem és a saját oldalukon van egy tényleg nagyon kedvező (ausztria viszonyokhoz képest az) 139.000ft/3 éj/6 fő 2 szoba+nappalis apartmanjuk. 

Viszont rögtön ki kell fizetni és nem is módosítható, nekünk meg bizonytalan a pontos indulás. A férjem előző este egy kirgizisztáni hegymászásból jönne ha a Turkis is úgy akarja és Istambulban eléri a csatlakozást.

A nyári kártyákkal általában mit lehet kezdeni, milyen kedvezmények vannak benne itt Shladming környékén?

Sajnos Hallstadt-ot láttam, iszonyat mennyiségű kinai... Én reggel 8 előtt kocogtam be a szomszédos kempigből, akkor még élvezhető volt..

Köszönöm a tippet, megnézzük  Márizell környékét is.

banyoca Creative Commons License 2019.07.05 0 0 13604

én Schladmingot és környékét ajánlom, adnak nyári kártyát a szállásokhoz

https://www.schladming-dachstein.at/hu/vakacios-tevekenysegek/nyar/sommercard

Hallstatt és környékén a szállások drágábbak, iszonyat tömeg van a városkába, a közelébe van a Krippestein a Dachstein másik oldala, itt van egy jégbarlang is ami a gyerekeket érdekelheti, Schladmingtól 80 km. kb.

én mindenképp olyan helyet javasolnék ahol adnak nyárikártyát

Előzmény: rebkaaa (13600)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.07.05 0 0 13603

Már csak 24 óra

Ka Pál Creative Commons License 2019.07.05 -1 1 13602

Mariazell, nincs messze (legalább is Salzkammergutnál közelebb van) onnan lehet autóval jó túrahelyeket megközelíteni, pl. Ötschengraben, Grüner see, Medve szurdok stb.

A fabódé túlárazott, ezért több napot lehet szállodában is lakni, reggelivel.

"Olcsó szállást" szerintem nektek appartmant kell keresni, pl. ezt www.booking.com/hotel/at/ferienwohnung-mariazell-hulatsch.hu.html?label=gen173nr-1DCAEoggI46AdIM1gEaGeIAQGYARG4AQbIAQ7YAQPoAQGIAgGoAgO4Apv9-egFwAIB;sid=9424199b18d4791da5c0665105fd494e;age=17;age=17;age=17;age=17;all_sr_blocks=222069502_142484084_6_0_0;bhgwe_bhr=0;checkin=2019-07-22;checkout=2019-07-26;dest_id=-1984836;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;group_children=4;hapos=2;highlighted_blocks=222069502_142484084_6_0_0;hpos=2;no_rooms=2;req_adults=2;req_age=17;req_age=17;req_age=17;req_age=17;req_children=4;room1=A%2C13%2C15;room2=A%2C16%2C17;sb_price_type=total;sr_order=popularity;srepoch=1562279658;srpvid=1c0f9eb5aa840117;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

További olcsósítás, ha van rá mód a hétvégéket kihagyva, vasárnaptól péntekig keresgéljetek szállást...

Irenee Creative Commons License 2019.07.04 0 0 13601
rebkaaa Creative Commons License 2019.07.04 0 0 13600

Ajánlást szeretnék kérni egy családi pár napos(3-4)  ausztriai nyaralásra. 6-an vagyunk, 4 nagylányunkkal, bírják a túrát:))esetleg 5. kutya gyerek:))

Melyik régiót válasszuk, ami nincs nagyon messze (persze tudom relatív, mondjuk Egerből igazából bármelyik rész messze van) szép tavak, túrázható szurdokok vannak.

Sajnos a legnagyobb főszezonban augusztus  elején van leállás, így akkor tudunk menni, de nem tudok előre fixen lefoglalni szállást, mert  a pontos indulás bizonytalan.

Mi a tapasztalat, a nyár közepén is lehet találni kiadó szállást mondjuk 10-15 km távolságra a népszerűbb helyektől valami kis vendégházban??

Egyenlőre Hallstadt mellett egy kempinget hívtam fel,hogy mégis tájékozódjak  ahol tavaly Svájcból hazafelé 1 éjszakát sátraztunk a férjemmel, dehát attól kapásból leülltem. 530 euro egy bungalló 1 éjre  6 főnek

Bevallom, ettől kicsit jobb árban keresnék valamit...

Köszönöm ha segítetek.

Fatboy Slim Creative Commons License 2019.06.26 0 0 13599

Meg lesz, köszönöm

Előzmény: Lizolee (13598)
Lizolee Creative Commons License 2019.06.25 0 1 13598

Szia, Javaslom, hogy szerezd be a Salzburgerland kártyát. 190 látnivalóra biztosít ingyenes lehetőséget, többek között olyan helyekre is, ami Te is felsoroltál. Rengeteget spórolhatsz. Nem szabad kihagyni a Weisssee gleccser felvonót sem. Üdv! 

Előzmény: Fatboy Slim (13589)
utazó61 Creative Commons License 2019.06.22 0 0 13597

Szia!

Kösz, hogy Te is megtaláltad a nyaralási élménybeszámolós oldalamat.

Valóban kihagytuk, mint még annyi mást. Idén is közel leszünk- Schladmingban foglaltunk egy hétre szállást-, valószínüleg idén is kimarad. Minket Ausztriában elsősorban a természet alkotta csodák nyűgöznek le- kivétel Salzburg, valószínüleg idén sem úszom meg a "Salzburgi Egynapos Kihívást".

De elismerem, amit olvastam róla, annak alapján tényleg érdekes program lehet-kinek a papné, kinek a ...

Előzmény: Zs:) (13596)
Zs:) Creative Commons License 2019.06.22 0 0 13596

Sajnálhatjátok, hogy kihagytátok a Werfeni várat! Egyszer ha arra jártok, nézzétek meg!

Előzmény: utazó61 (13594)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.06.21 0 0 13595

igen hasznos anyag, köszönöm!

Előzmény: utazó61 (13594)
utazó61 Creative Commons License 2019.06.20 0 1 13594

Szia!

Esetleg még néhány ötlet saját nyaralásainkból?

http://csereudules.hupont.hu/4/ausztria-4-udulo-stlorenzen-ob-murau

Előzmény: Fatboy Slim (13592)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.06.20 0 0 13593

köszi, mindenképp szeretnénk megnézni és adok friss infot azután

Előzmény: monik4 (13590)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.06.20 0 0 13592

A Grossglockner túrát nem is tudom, hogy hagyhattam ki, köszi az emlékeztetőt.

A másik kettőnek utánanézek

köszönöm! tudtam, hogy jó helyre jöttem

Előzmény: utazó61 (13591)
utazó61 Creative Commons License 2019.06.20 0 1 13591

Szia!

Grosslockner-panorámaút?

Nekünk kihagyhatatlan, mikor arra járunk. Idén is-immár hatodszor.

Weissee-Gletserwelt Uttendorfnál-nekem még bakancslistás.

Kitzsteinhorn-szintén még vár reám.

Werfen jégbarlang-kicsit messze van.

Jó utat!

monik4 Creative Commons License 2019.06.20 0 1 13590

Szia! 

Mindenekelőtt nagyon jó utat kívánok! 

Kaprunban a víztározót is megnézitek? Ha igen, akkor majd kíváncsi leszek a véleményedre, mi is tervezzük :) 

Fatboy Slim Creative Commons License 2019.06.20 0 0 13589

Üdv újra, megkezdődött a visszaszámlálás, 16 nap és újra nyaralás Ausztriában, ezúttal teljes 2 hetet fogunk eltölteni Zell am See környékén.

Terveink között szerepel a tó és környékének alapos feltérképezése, hajókázás, lanovkázás Maiskogelre, Sigmund Thun szurdok, Ferleiten, Mittersill, Krimml, Leogang, Taxenbach, Weissbach, Sankt Martin és természetesen Kaprun.

Ha valakinek eszébe jutna még vmi, ne habozzon megosztani velem :)

Előre is köszönöm

Ez lesz a jubileumi, 10. ausztriai nyaralásunk! Egyben sem csalódtunk még.

aliva Creative Commons License 2019.06.12 0 1 13588

Sziasztok! Ha valaki készülne a stájerországi Nothklamm-ba, akkor tájékozódjon, mert június 9-én azt az információt kaptuk, hogy a kemény tél nagyon megrongálta a szurdok lépcsőit, és a karbantartásig zárva lesz.

A közeli Wasserloch szurdokkal kapcsolatosan is van egy jó tanácsom: bár felfelé kellemetlen a szembejövőket kerülgetni, a visszafelé vezető másik út, amellyel elkerülhetjük a vízeséseket és a felfelé igyekvőket, rendkívül meredek, csúszós, kényelmetlen. Maga a szurdok és az öt vízesés persze gyönyörű, csak lefelé lenne jó egy lankásabb, kiépítettebb elkerülő út (mint a Medveölő szurdoknál pl.)

Tündérke001 Creative Commons License 2019.06.06 0 0 13587

Nekünk is másfél órára volt a szállásunk a panorámaúttól. Megérte!!!! Reggeli után indultunk, egész napot arra szántuk. Sok helyen álltunk meg közben, főleg a fotópontoknál. Késő délután mentünk vissza. 

Előzmény: kerxy (13586)
kerxy Creative Commons License 2019.05.11 0 0 13586

Köszi a biztatást, mindenképp tervben van nekünk is a Grossglockner. Ahogy olvasom, érdemes egy teljes napot rászánnunk majd. Amúgy ez nem probléma, a szállás kb másfél órára van tőle, szóval szerintem simán bele fog férni :)

Előzmény: utazó61 (13535)
Zsefe Creative Commons License 2019.04.23 0 1 13585

Sziasztok!

Most találtam, hogy lehet már Ausztriában az autópályákra digitális matricát vásárolni.

https://shop.asfinag.at/

Használta már valaki?

https://shop.asfinag.at/hu/tovabbi-informaciok/

Zsefe Creative Commons License 2019.04.23 0 0 13584

Szia!

Valamikor talán 1 - 1,5 évvel ezelőtt én is láttam egy TV műsor felvételét  ( videó a You Tube on) ami ezekről, vagy hasonló estekről szólt.  Évek óta , általában a nyári, őszi útjaink Ausztrián keresztül  vezetnek, egy most 18 éves Ford Transittal , ( ha akarnak biztos találnak rajta amibe bele lehet kötni ).  Én csak arra gondolok, hogy ezek az esetek az Ausztrián áthaladó magyar autók számához képest biztos kis számúak, amik alkalmasak a nézettség növelésére.  Persze, ha valaki tényleg beleesik a kisszámú esetbe, akkor az elbeszélések alapján elég sokba kerül. Bevallom mióta láttam a videót azóta bennem is van egy kis "félsz", de még nem tapasztaltam, még soha nem állítottak meg. Valószínű, hogy ezek a vegzálások inkább az autópályákon fordulnak elő.  Nem ezért, de általában este szoktunk elindulni , gondolom éjjel nem fordulnak elő ilyen estek.

Nem hiszem, hogy ha vannak ilyen estek akkor azok általánosak és gyakoriak lennének. ( valahol olvastam, hogy az tény, hogy Ausztriában szigorúbbak az autók vizsgáztatási szabályai).

Előzmény: ÁdidiGaga (13527)
ÁdidiGaga Creative Commons License 2019.04.01 -2 0 13583

Üdv!

Válaszolnék költői kérdésedre :-)

(köszi mindenkinek a válaszokat)

Nyilván alapból senki sem előítéletes mert az csúnya dolog  :-)  de te is meg tudsz különböztetni egy anya+apa+2 gyerek , csomagok , jellegzetes attitűdök (tabletezés, fényképezgetés, evés-ivás :-) utazóautót egy mondjuk melózni átjáró ember autójától (egyedül van benne, stb..) - az autónepper tréleres vontatmányáról nem is beszélve :-)

Sokszor az autó is utal erre - ez nálam fokozottan igaz, az egész kérdés innen indult! Adott egy veteránkorú de nem OT-s verda , ami a konzumidióta felfogás szerint bontóban kellene legyen - nyilván olyanok szerint akik autóskártya-szinten értenek az autókhoz de kb. egy csavart nem cseréltek még rajta ki.... namármost ez az autó jó eséllyel még akkor is menni fog amikor az övék a szemeteskukában lesz - és ezt nem vakhitre alapozom, a váltó és  a motor belső alkatrészei kivételével az utóbbi 10 évben fokozatosan MINDEN ki lett belőle szerelve és újra összerakva, mindezt egyszeri kétkezi építészként  én csináltam ha kellett hetekig-hónapokig. Perverz módon a végére az lett, hogy rájöttem a belső dolgok után már egyáltalán nem érdekel az autónyalogatás nevű nemzeti sport, azaz a kaszni 95%-n a fényezés hibátlan, rozsda egyáltalán nincs - de karcok, lepattanások kb.hammerite-tal javítva vagy lökhárítón nemesítő harci sérülésnek meghagyva, tetőn mállik a lakk -amúgy garázsban áll, havonta egyszer vagy ha nagyon koszos lemosom kézi mosóban de max. ennyi.

Namost nem látok a fejekbe, voltunk már vele Horvátországban, Szerbián át Bulgáriában, Szlovénián át Olaszországban a szülőföldjén és senkinek nem csípte a szemét , egyébként egy hozzáértőnek mutatós és mára nagyon ritka olasz modell, útközben sok "élőujjas lájkot" kaptunk rá :-) - de tudom, hogy már vannak, - és főleg  a németnyelvű területen - olyan beidegződések hogy jópofaság ide vagy oda az ilyen régi autóknak pusztulnia kell...Szóval annyit nem ér semmilyen látnivaló hogy az iratainkon túlmenően baXtassanak...

Egyébként ma a Totalcar-on jelent meg erről (autókitiltások külföldön) egy cikk, elsősorban a dízelek okán - de említik a régi benzineseket is. 

Úgyhogy újabb kérdés: van valami oldal ahol meg lehet nézni hova-mivel nem lehet behajtani Ausztriában. Igazából arra is felkészültem hogy fuccs az egész, mivel Tirolba mennénk, autó benzines és EURO - Zéro :-)  

Előzmény: banyoca (13531)
-Mosquito- Creative Commons License 2019.03.19 0 3 13582

Min csodálkozol? Több topikban szemetelsz,marhaságokat firkász,hogy foglalkozzanak veled. Flegmán,esetenként b.nkon válaszolsz. Majd megsértődsz és pár hónap múlva,új néven kezded elölről az egészet. 

Előzmény: Panzerbear (13581)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.19 -7 0 13581

Semmi gond. Kikedvenceltem a csoportot...a minuszolók örülhetnek...

Előzmény: polo2004 (13580)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.19 0 3 13580

Ezt én nem akartam, miért kellett, hogy idáig fajuljon el   egy feltett kérdés??!!!!

Egyébként megvan a válasz: 100 Eur  utalása folyószámláról 2700Ft az OTP-nál.

Ez van... és ennyi

Köszönöm, aki próbált segíteni!

tomésjerry Creative Commons License 2019.03.19 -2 4 13579

Nem kell megsértődni. Közöm meg annyi, hogy ez egy nyilvános fórum, ha posztolsz, akkor az nyilvános, bárki reagálhat rá.

Nem nagyon értem mit értesz a bankrendszer balkáni állapotán.

Ez van, a banki költségek relaítve magasak a fizetéshez képest. Oda kell figyelni, hogy milyen számlacsomagot választ az ember és lehet ezt is csökkenteni.

Nálunk magasak a banki költségek, nálatok meg a fodrász, kozmetikus, autószerelő, kőműves, stb a drága. Soroljam még?

Egyébként meg az utalásnál meg kell adni, hogy a banki költégeket ki állja. Be kell jelölni a kedvezményezettet, hátha nem veszi észre :)

Előzmény: Panzerbear (13576)
banyoca Creative Commons License 2019.03.19 0 5 13578

itt vagyok jó pár éve, de eddig ilyen beszólogatások nem voltak... már ide is begyűrűzött az essünk egymásnak szarságokért?! nem kellene

banyoca Creative Commons License 2019.03.19 0 3 13577

hát azért puffogni csak lehet! amúgy meg baromira sokallom ennyi pénz után az illetéket, most nem arról van szó mennyi volt végül a szállás

Előzmény: tomésjerry (13574)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.19 -8 0 13576

Szerintem nem a hazámat minősítem, ha a bankrendszer balkáni állapotát kritizálkr. Amúgy meg mi közöd hozzá, hogy én mit írok? Ne aggódj, az utolsó volt, hogy valakivel itt szóbaállok...

Előzmény: tomésjerry (13571)
Zs:) Creative Commons License 2019.03.19 0 0 13575

Alapvetően egyet értek veled (sajnos a helyzet adott), de a pofátlan banki költségekkel azért nem!

Előzmény: tomésjerry (13574)
tomésjerry Creative Commons License 2019.03.19 -4 2 13574

Most komolyan! Mennyit költöttél akkor a nyaralásra? 2-300E Ft-ot? De ha csak 100 ezret, akkor is mennyi hozzá képest az a 3000 ft? A hócipőm aki ezért elkezd fórumokat bújni, meg regsztrálni, meg utalgatni (ami szintén pénzbe kerül) meg miegymás. Az idő amit elbaltázok erre, az többe kerül. Át kell utalni, oszt' jónapot.

Előzmény: banyoca (13572)
banyoca Creative Commons License 2019.03.19 0 0 13573
Előzmény: polo2004 (13569)
banyoca Creative Commons License 2019.03.19 0 0 13572

1x nekem is volt ilyen utalásos foglalás, 15000Ft körül kellett utalni kb. 3000Ft tranzakciós illetéket fizettem 3 éve, kicsit morcos voltam (belföldre nem fizetek semmit). Nem értem miért nem veszik le a kártyáról, sokkal gyorsabb, egyszerűbb, arról nem is beszélve ha vissza kell esetleg utalni. Szerintem kérdezz rá paypal vagy más nem lehetséges e.

Előzmény: polo2004 (13567)
tomésjerry Creative Commons License 2019.03.19 -3 7 13571

Szerintem a hazád? minősítgetését nem kellene ezen a fórumon erőltetni. Örülj, hogy neked bejött az élet a fényességes nyugaton.

Illetve külföldi utalásról van szó, aminek minden országban vannak banki költségei. Nálad is. Maximum a számlacsomag olyan, hogy ingyenessé teszi, de aki napi szinten nem bankol külföldre, annak biztos nincs ilyen.

Előzmény: Panzerbear (13570)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.18 -8 0 13570

Az durva...elszoktam én már az ilyen  (balkáni) állapotoktól...

Előzmény: polo2004 (13569)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13569

Magyar számláról szerintem nem .

Előzmény: Panzerbear (13568)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.18 -1 0 13568

Utalni ingyenes, nem?

Előzmény: polo2004 (13567)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13567

Igen, én is olyan szállásokat keresek mindig, ahol nem kell előleg, itt többször voltunk már, eddig nem kértek, most igen.

Mivel eddig volt osztrák számlám, eddig egyszerű volt, most megszűntetem, ezért keresem a legolcsóbb lehetőséget.

Előzmény: Panzerbear (13566)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13566

Vagy Bookingon olyan szállást keresni, ahol nem kell előleg. Én csak olyat választok mindig aminél nem kell előleg és ingyenes a Storno (lemondás)

Előzmény: tomésjerry (13565)
tomésjerry Creative Commons License 2019.03.18 0 1 13565

Saját bankodból indított átutalással. Természetesen saját magad által, az internetbankból indítva. Persze, ha van a szállásnál lehetőség bankkártyás fizetésre, az a legolcsóbb.

Előzmény: polo2004 (13564)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13564

Szervusztok!

Szeretném kérdezni, hogy ill. hol érdemes foglalót utalni, hogy az utalásnak legkisebb költsége legyen?

Előre is köszönöm a választ!!!

Irenee Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13563

https://booking.stubai.at/stubaital/de/accommodation/searchresult

Itt tudsz apartmanokat nézni, ikon jelzi, hogy melyikhez van kedvezménykártya. Érdemes ilyet foglalni, az egész völgyre ingyenes a busz vele, a kocsit elő sem kell venni.  Két éve voltunk, a mi szállásunk nem hegyen, hanem Fulpmes központjában volt.

Előzmény: polo2004 (13556)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13562

Az Arlberg alagúttal és autópályával párhuzamosan megy föút (197-es út) is. https://goo.gl/maps/JJH8JhF9ZnN2

Messze nem olyan jó, mint a Silvretta vagy a Kühtai vonal.

Előzmény: hp16 (13561)
hp16 Creative Commons License 2019.03.18 0 0 13561

Köszi a tippeket megnézzük valamelyiket,az Arlberg alagút megkerülése mennyi plusz km és idő Magyarország felé?Gondolom úgy szebb helyeken lehet jönni,térképen nem tudom beállitani hogy kerülje ,lehetséges egyáltalán?merre?

Panzerbear Creative Commons License 2019.03.17 0 0 13560

Kühtai-n (L13) és Silvretta-n (188) át...a legszebb

Előzmény: hp16 (13558)
trlala Creative Commons License 2019.03.17 0 0 13559

St. Anton, Stuben, Zürs, Lech a Flexen passon át.

Előzmény: hp16 (13558)
hp16 Creative Commons License 2019.03.17 -2 0 13558

Sziasztok!

A Bregenz-Innsbruck útvonalon(Ausztrián át)tudtok ajánlani nem nagy kitérővel kocsival megközelíthető minél magasabb,szebb hegyet?

Köszi

Panzerbear Creative Commons License 2019.03.15 -3 0 13557

Na ezt nem tudom, én errefelé élek, soha nem kellett szállás.

Előzmény: polo2004 (13555)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13556

Esetleg szállást  tud-e Valaki ajánlani Stubaitalban?

Amit keresünk és többnyire megtaláltam idáig:  jó kilátással a völgyre, kb. tszf. 1000m-en, Stubai Super Carddal, félpanziós, esetleg balkonos apartman

Most nem találok ilyet számunkra elfogadható áron.

Köszönöm előre is.

polo2004 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13555

Köszönöm szépen.

Meg fogom nézni a neten...azért megkérdezném, kedvezményt adó Sommercardot adnak-e erre felé a szálláson, ill. érdemes-e venni, kihasználható-e? pl.: felvonók, tömegközl., panoramaút...

Előzmény: Panzerbear (13554)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13554

A Pitztalhoz hasonlít inkább, a Zillertal szerintem vállalhatatlanul zsúfolt. Az elején még van forgalom, de Neustift után igazi vidéki hangulat van. Ha már ott van az ember  érdemes elmenni Gschnitz-be és Obernberg am Brennerbe is, ha még több idő van, akkor szembe levő völgyekbe is, mint Schmirn, Vals.

Előzmény: polo2004 (13553)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13553

Köszönöm szépen!!

Jártál már ott, ill. pl. Zillertalban, Pitztalban? Az utóbbiakat ismerem, azokhoz képest milyen?

Szállást a völgy melyik részén érdemes keresni? Mi kb. 1200m körül levő szállásokat preferáljuk.

Sűrűbben lakott, nagy forgalmú völgy? Ezek érdekelnének.

Előzmény: Panzerbear (13552)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13552

Mit szeretnél tudni? Egy szép hosszú völgy, ami egyre szebb, ahogy közeledsz a végéhez. Van sok szép túraútvonal, vízesések, gleccser, stb.

Előzmény: polo2004 (13551)
polo2004 Creative Commons License 2019.03.15 0 0 13551

Üdvözlök Mindenkit!

Tervezzük a nyaralásunkat...

Sok helyen jártunk már eddig, Stubaital még kimaradt.

Szívesen veszem, ha írtok néhány véleményt, tapasztalatot!

Köszönöm.

Panzerbear Creative Commons License 2019.03.14 0 1 13550

Menni kell egyszerűen...legfeljebb kicsit tovább tart mint tervezted, az sem baj...

Előzmény: harnas1207 (13549)
harnas1207 Creative Commons License 2019.03.14 0 0 13549

Értem. Akkor nem firtatom tovább. Szeretem amúgy az ilyen oldalakat, mert megközelítőleg jól be tudom határolni egy egy úton mi vár rám. A tourenfex.at oldalt nagyon szeretem. De még ott is volt komoly tévedés. Most konkrétan azért jártam ennek utána, mert az Ortler környékén felfedeztem pár olyan csúcsot, melyre vezet út, de  leírást nem találtam róluk.  

Előzmény: Panzerbear (13548)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13548

Nem nincsenek...meg semmi jelentőségük sincs. Van ahol a kiírt idő lazán, sétálva tartható, míg máshol még nagyon jó fizikummal is csak úgy, hogy a földön húzod a nyelved, nem állsz meg egy pillanatra sem és a pulzusod sem megy sehol 140 alá...Meg rengeteg példa van rá, hol random, találomra írnak ki marhaságokat. Pl kiírják hogy egy óra, mész  tíz percet a következő elágazónál meg már 1:15-öt írnak, stb...

Ezeknek az időknek semmi jelentősége, mert számolással állapítják meg. Távolságot vesznek alapul és szintkülönbséget. Azt nem veszik figyelembe, hogy milyen is maga az út, hogy könnyű e rajt menni, vagy nehéz...

Előzmény: harnas1207 (13547)
harnas1207 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13547

Szia!

Köszönöm a linkeket, ismerem és használom az oldalakat. Sajnos ezeken sem találtam meg minden útvonalat illetve ezek felhasználói leírások, néha komoly eltérésekkel.

Mivel helyben időtartammal vannak ellátva az útjelző táblák, így arra gondoltam hogy ezek valahol dokumentálva is vannak interneten. De ezek szerint nem. 

Előzmény: Panzerbear (13546)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13546
Előzmény: harnas1207 (13545)
harnas1207 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13545

Ezt az oldal jelöli az utakat, de azokról leírást nem ad. A túra tervezőbe be lehet jelölni kezdő illetve végpontot, de nem tudom mennyire megbízható ez a számolás.

Előzmény: trlala (13543)
harnas1207 Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13544

Rengeteg oldalt átnyálaztam már. A keresett utak 70-80%-ról találtam leírást. Az interaktív térképek legtöbbje nem ír csak az általános séta utakról.

Előzmény: banyoca (13542)
trlala Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13543

Itt a Kompass online térképe. Be kell regelni, ha a túrautakat is látni szeretnéd.

https://www.kompass.de/wanderkarte/

banyoca Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13542

interaktív térképek?

Előzmény: harnas1207 (13539)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.13 0 0 13541

Ilyenkor? Nem nagyon. Majd májustól....

Előzmény: hp16 (13540)
hp16 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 13540

Sziasztok

Hétvégén utazom Bregenz-be.A közelben(100km-en belül)tudtok ajánlani olyan hegycsúcsot ahová fel lehet menni autóval,és szép kanyargós út visz fel minél magasabbra?

köszi

harnas1207 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 13539

Szia!

Akkor jól sejtettem. Régebbi kiadásoknál a térkép hátulján volt egy rövid leírás az adott útvonalakról. De most olyat kell tanulmányoznom, melyen nincs. Illetve ezekre neten sincs igazából megbízható leírás.

Előzmény: trlala (13538)
trlala Creative Commons License 2019.03.12 0 0 13538

Ezek valóban az adott út számai, nem csak a Kompass nevezi így őket. A híresebb utaknak külön nevük is van, pl. "Berliner höhenweg". Az utóbbiakról vannak leírások, a számmal jelzettekről külön nem, csak túraleírásokban találhatók hívatkozások rájuk.

Előzmény: harnas1207 (13537)
harnas1207 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 13537

Sziasztok!

Technikai infora lenne szüksėgem. A Kompass térképek számmal jelölik az adott régió turistaútvonalait. Ezen útvonalak leírása megtalálható valahol? Vagy csak a tájėkozódást segítik? Mit gondoltok?

Panzerbear Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13536

Pont ez a kevésbé érdekes. Keresztül menni rajta. Ki kell szállni. Tele van az út mentén kiállítóremekkel, tanösvényekkel, múzeumokkal, stb. Nekem reggeltől estig is az az érzésem van, hogy a felét kihagytam, vagy kevés időt szántam rá. Pedig én sem egyszer voltam.

Előzmény: utazó61 (13535)
utazó61 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13535

Köszi!

Még csak ötször mentünk végig rajta, van még néznivaló számunkra :-))

Kerxyt akarom biztatni, hogy ha már elment Schladmingig, onnan semmi nincs túl messze.

Előzmény: Panzerbear (13534)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13534

Grossglockner-panorámaút egy teljes napot igényel, kora reggeltől estig, ha csak egy úgy körülbelül mindent látni akarsz.

Előzmény: utazó61 (13533)
utazó61 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13533

Szia, kerxy!

Kicsi a világ. Szombaton foglaltuk le az idei nyaralásunkat: Alpine Club Schladming, aug.03.-tól egy hét.

Lehet, hogy majd én kérdezek Tőled?

Egy biztos program már van: Grossglockner-panorámaút. Valószínüleg észak-dél irányban végig-és végre le akarok menni a gleccser maradékához, amíg van!-,hazafelé Mallnitznál vonattal át a hegy alatt, esti városnézés Bad Gasteinben. Nem is vészesen hosszú, talán 300 Km.

A többi még képlékeny, új csodákra vágyom, de a nejem pl. Salzburgból akar repetát.

A Medve-szurdok nekem is listán van 2007. óta, talán hazafelé jövet belefér, a szállást úgy is illik elhagyni 10 óra előtt.

Előzmény: kerxy (13526)
Panzerbear Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13532

Rendszámból?

Előzmény: banyoca (13531)
banyoca Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13531

ajánlatos figyelni a IG-L feliratra

https://sielok.hu/rovat/auto/cikk/igl-korlatozas/

amúgy meg honnan látszik egy autón hogy turisták ülnek benne? :O (költői kérdés, nem kell rá válaszolni)

Előzmény: ÁdidiGaga (13528)
Veszpremi Creative Commons License 2019.03.11 0 2 13530

Hozzátenném: jó állapotban lévő autó, gumik stb...

Előzmény: trlala (13529)
trlala Creative Commons License 2019.03.11 0 2 13529

Be kell tartani a közlekedési szabályokat éás nincs gond. Gyorshajtás, biztonsági öv, tilosban parkolás, pályamatrica hiánya - ezekre harapnak, kb. úgy mint nálunk. 

ÁdidiGaga Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13528

ja a lényeg lemaradt :-) : autóval mennénk és az autósokkal kapcsolatos szekálásról voltak a cikkek

ÁdidiGaga Creative Commons License 2019.03.11 0 0 13527

sziasztok!

nyárra tervezünk egy Plansee-nézést. Tegnap netezve el is ment tőle a kedvem kicsit, uis belefutottam az osztrák rendőrök vegzálásáról szóló cikkekbe...feltűnt hogy minden cikk pont 1 éve kb. ilyenkor jelent meg , kicsit úgy tűnt hogy mint  valami 1-2 hónapos hisztéria, mindenki erről írt meg forgatott - aztán azóta semmi...

Mi a valódi helyzet? Mondjuk leginkább ottani melós meg autónepper nyekergéseket találtam - a normális túristákat-utazókat is csesztetik? 

kerxy Creative Commons License 2019.02.19 0 0 13526

Köszi szépen! :-)

Elolvasom a linkelt leírást. Aztán még az utazásig biztosan jövök kérdésekkel.

Előzmény: utazó61 (13521)
syrius Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13525

Köszi szépen  szóval tavasz ide, vagy oda, még Bécsig se érdemes kockáztatni, mert elvileg büntethetnek. (Utolsó opció: gondolom az se ad felmentést, ha egy hólánc csörög a csomagtartóban, mert az az amit végképp nem lehet feltenni a mostani időben)

Veszpremi Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13524

Elvileg "csak" hó, hósár és jegesedés esetén kötelező, de ott van az is, hogy a lefagyás veszély fagy esetén fennállhat, azaz jobb a békesség, ismervén az osztrák rendőröket (bár nálunk lenne az a szigor!).

https://www.winterreifen-pflicht.at/#

"Die Vorschrift zur Winterreifen-Pflicht gilt von 1. November bis 15. April (seit 1.1.2008) mit dem ausdrücklichen Zusatz "bei winterlichen Verhältnissen". Das heißt bei Schnee, Matsch oder Eis. Ausgenommen sind parkende Fahrzeuge. Als Alternative zu Winterreifen können mit Einschränkungen auch Schneeketten verwendet werden.

Vorsicht: Einfache Straßennässe beispielsweise kann bei Sinken der Temperatur zu Glatteis führen. In diesem Fall gilt die Winterreifenpflicht!"

Előzmény: syrius (13522)
trlala Creative Commons License 2019.02.08 0 1 13523

Itt lakom a határ mellett, hallani ezt is, azt is. Én téli gumival mennék Ausztriába az biztos.

Előzmény: syrius (13522)
syrius Creative Commons License 2019.02.08 0 0 13522

Segítsetek, ha a hétvégén kiruccannék Bécsbe, akkor kötelező a téli gumi? (Mert többnyire azt olvasom, hogy az, meg 35€ bünti… stb. de hozzátéve, hogy havas jeges latyakos úton, viszont most 8-12 fok várható. Tehát a nyári gumi csak télies időben nem használható, vagy okt-ápr közt mindenképpen télivel szabad közlekedni, függetlenül az időjárástól?

utazó61 Creative Commons License 2019.02.05 0 0 13521

Szia!

Gratulálok, boldog új életet!

És gratulálok az úticél választásához is. Hidd el, bele fogsz szeretni a magas hegyek világába-is.

Mi többször is nyaraltunk arrafelé,néhány tippet talán vadászhatsz a mi élménybeszámolóinkból:

http://csereudules.hupont.hu/4/ausztria-4-udulo-stlorenzen-ob-murau

Jó utat!

Előzmény: kerxy (13507)
Veszpremi Creative Commons License 2019.01.16 0 0 13520

Kell rá időt szánni, persze kortól és konditól is függ. Mi 2 éve tájékozatlanul Hohentauerbe utazva mondom beugrunk, fölballagunk :) Na az lett, hogy sok órás program lett, és kellett szólnom a szállásra, hogy jövünk és kell a vacsi is :) De nagyon klassz volt. Visszafordulni esélytelen, lehetetlen.

Kemény idők vannak odakint, Dachstein oldalában pl.: https://www.krone.at/1843793

http://www.origo.hu/nagyvilag/20190115-lavina-zudult-egy-osztrak-falura.html?utm_source=hirkereso

Előzmény: kerxy (13519)
kerxy Creative Commons License 2019.01.12 0 0 13519

Szia!

Igen, ezen én is agyaltam, de úgy számoltam, hogyha 10-re oda érünk, akkor 15 óráig végzünk. Onnan a szállás 2 óra alatt bőven megvan, szóval 5-kor már a szobánkban lennénk. 

Rohanni semmiképp nem akarunk, szóval azért még egyszer átgondolom ezt, főleg hogy te sem javaslod.

Köszi!

Előzmény: almart (13517)
V43 1279 Creative Commons License 2019.01.10 0 1 13518
almart Creative Commons License 2019.01.09 0 0 13517

Szia!

Nem tudom eleg lesz-e a Medve szurdokra az az ido.

Nekunk reggel 9-tol delutan 15 oraig megtartott. Ugy,hogy nem voltak sokan,nem kellett varakozni egymasra,ebeddel....

Ennyi kellett is,mert egyreszt ott nem lehet rohanni,nem is tudsz,mert a szurdok vegere lepni is alig birtunk a faradtsagtol,es meg ott volt a visszaut.

En aznap ott aludnek a kozelben es masnal tovabb Dachstein fele,hogy ne legyen annyira stresszes,rohanos. Foleg,hogy elso komolyabb ausztriai utatok lesz,szep elmeny legyen.

V43 1279 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 13516
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.01.04 0 0 13515

Hú, de jó ez az oldal.

Saját fejlesztés?

Előzmény: Zsefe (13512)
Fatboy Slim Creative Commons License 2019.01.04 0 0 13514

Neked is, Topikgazda :)

Előzmény: Zsefe (13512)
Zsefe Creative Commons License 2019.01.02 0 2 13512

Élményekben és utazásban gazdag   új évet kívánok Mindenkinek!

Zsefe

www.uticelok.hu

V43 1279 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13511

Igen, de megéri.

Előzmény: V43 1279 (13510)
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13510

Igen, de megéri.

Kb 8 óra egy ilyen beszámoló összeállítása (képek kiválogatása és kicsinyítése, szöveg megírása, helyesírási hibák és elírások javítása (nem mindig sikerült maradéktalanul), majd az egészet összerakni itt az ablakban és végül képmagyarázatot írni), de úgy vagyok vele, hogy egyszer kell normálisan megcsinálni, utána az már bármikor elővehető, megmutatható bárkinek.

Szép helyeken jártál, ezek nekem is ismerősen csengenek.

Hát igen, ott nem egy vicc a tél nevű évszak mint itt.

Előzmény: Veszpremi (13509)
Veszpremi Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13509

Tényleg jó leírni, mert ha akkor nem írod le, a feledésbe merül sok infó.

Tizenéve járunk ki rendszeresen, így sokfelé voltunk már, felsorolni is nehéz lenne, de hozzád képest csak túrázgatni, kikapcsolódni, csodálni azt a szép országot. De hogy a tieidhez kicsit passzoljon, pár hely: Fertő-tó és környéke, Parndorf, Ruszt stb. bringázással is körben, odébb Mönichkirchen és környéke, majd Mixnitz (Medveszurdok)..., Hohentauern, Obertauern, és Tirol is persze, Zillertal, Hippach, Kaunertal stb. és sok egyéb is. Én inkább tartományonként sorolnám, Burgenland, Alsó Ausztria, Steiermark, Salzburgerland, Karintia, Ost Tirol, Tirol, ezekből mind többször is. Most is nézem a webkamerákat, sokfelé havazik, de szép is lenne kint lenni :)

Előzmény: V43 1279 (13503)
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13508

Üdv!

A Schlaminger Tauernben én a Zentral útvonalát jártam végig, ott két szép tavat érintettem: Klaffersee-t (több tó) és Giglachsee-t. Ezen kívül a Duisitzkarsee amit láttam távolabbról. Ezek vannak közelebb Schladminghoz, én ezeket ismerem, mindhárom jó választás.

Bővebbet pár hozzászólással lejjebb az Obertauern-Sölktal szakasz beszámolónál találsz.

Jó utat!

kerxy Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13507

Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam a fórumra, mert eddig még egy pár napos bécsi úton kívül nem jártam Ausztriában, azonban július végén 6 napra oda tervezzük az utat (akkor már) feleségemmel :)

Az elmúlt két napban végig olvastam az utolsó 30 oldalt és megnéztem egy csomó szállást, szóval nem unatkoztam, minden információt innen illetve az itt linkelt oldalakból ollóztam össze! Végül a választás a Hotel Sonnschupfer-re esett, ami Schladming-ban található és jár hozzá Schladming-Dachstein sommercard. 

A majdnem 1000 hozzászólás elolvasása után kialakult bennem egy kép, hogy mik azok a látnivalók, amiket szívesen megtekintenénk. Ha esetleg tapasztaltabbak ránéznének ez elsőre mennyire tűnik jó tervnek és mi az, ami még beleférne a környéken, azt megköszönném. Pontos napokra még nincs meg a leosztás, az még azt hiszem, hogy ráér.

Első nap korán indulnánk és megszakítanánk az utat a Medve-szurdoknál. Utána aznap már csak vacsi és pihenés. A többi tervezett program:

• Gokart Hochwurzen (ez közel van, szóval mindenképp kipróbálnánk)
  • Gosau-tavak + Hallstatt (ha belefér egy napon)
  • Dachstein
  • Großglockner alpesi panorámaút
  • hajókázás Zell am See-n + GIPFELWELT 3000 (de ezek kicsit messzebb vannak, szóval nem ragaszkodom hozzá)

Ezeken kívül még szeretnénk egy tavat is körbebringázni. A szálláson adnak ingyenesen e-bikeot, és sima kerékpárt is, de azon a környéken nem tudom melyik tó lenne erre ideális. Ha kicsit messzebb van csak, de ott bérelhető kerékpár, akkor az is opció.

Egyik napra tervben van egy 6-8 órás túra, erre kérnék ötleteket: mi az ami viszonylag közel van és belefér, a legszebb kilátással, de via ferrata felszerelés nélkül. Plusz az egyik nap strandolnánk is, legalább a nap felében (reméljük az időjárás erre megfelelő lesz:)), erre ajánlást láttam pl Badesee Pichl-t, ami a szállástól 10-15 perc bringával.

Előre is köszönöm az észrevételeket és mindenkinek BUÉK :)

Üdv,

Bálint

V43 1279 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 13506

Köszönöm!

Előzmény: Ka Pál (13505)
Ka Pál Creative Commons License 2018.12.30 -1 0 13505

Ennek nagyon komoly sportértéke van. Gratulálok!

Előzmény: V43 1279 (13498)
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.30 0 0 13504
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 13503

Köszönöm szépen!

Nem volt könnyű, de életre szóló élmények! Te melyik részeken voltál már?

Leírni is időigényes, de úgy vagyok vele, hogy egyszer kell rendesen megcsinálni és utána bármikor belenézhet az ember és mutathatja akinek akarja.

Jövőre még kell 86 km (kettő 4 napos túra) és a 2-es kötet is teljesítve lesz.

Előzmény: Veszpremi (13501)
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 13502

Kerested már korábban? :)

Előzmény: Panzerbear (13500)
Veszpremi Creative Commons License 2018.12.26 0 0 13501

Jó kis beszámolók, köszönet érte, nem lehetett egyszerű leírni sem, nemhogy végigjárni ezeket a túrákat. Több helyen számomra is megjárt helyekről olvashattam, ezek külön élményt jelentettek. Gratulálok a nagyszerű teljesítményedhez, nagyon komoly!

Panzerbear Creative Commons License 2018.12.26 0 0 13500

Na végre, így én is megtalálom :-)

V43 1279 Creative Commons License 2018.12.25 0 1 13499
V43 1279 Creative Commons License 2018.12.25 0 3 13498

Sziasztok!

Most találtam ezt a topikot, Zentralalpenweg túráim beszámolóimnak pont témába vág:

1. kötet:

Hainburg-Parndorf: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141757864&t=9012640
Parndorf-Purbach: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=141880657&t=9012640
Purbach-Rust: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142163310&t=9012640
Rust-Drassburg: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142163804&t=9012640
Drassburg-Hochwolkersdorf: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?
a=142509757&t=9012640

Hochwolkersdorf-Krumbach: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142511827&t=9012640
Krumbach-Mönichkirchen: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=142537310&t=9012640
Auf der Schanz-Mönichkirchen: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144653618&t=9012640
Mixnitz-Ingering: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=145982465&t=9012640
Edelrautehütte-Geierkogel, Bergerhube-Ingering: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146170527&t=9012640

Auf der Schanz-Mixnitz: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146265217&t=9012640
Bergerhube-Hohentauern, Edelrautehütte-Sankt Nikolai im Sölktal: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149016268&t=9012640
Obertauern-Tappenkarseehütte-Hüttschlag: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149230046&t=9012640
Obertauern-Sankt Nikolai im Sölktal: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149306305&t=9012640

2. kötet (még folyamatban):
Taxenbach-Hüttschlag: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149229928&t=9012640

Taxenbach-Mühlbach: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149454979&t=9012640

Schruns-Feldkirch: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149657483&t=9012640

Jerzens-Habichen: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149680032&t=9012640

Mühlbach-Hippach: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149900762&t=9012640

Boldog karácsonyt!

monik4 Creative Commons License 2018.12.19 0 0 13497

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a tippeket!

Igen, az Aqua Dome lett volna a csúcs és a szívem csücske, de úgy döntöttünk, hogy ilyen kis időre nem megyünk ilyen messzire, talán majd máskor... Kaprun lett a befutó, majd jövök az élménybeszámolóval.

Békés, boldog ünnepeket kívánok mindannyiótoknak!

banyoca Creative Commons License 2018.12.19 0 0 13496

Kaprunnál ott van az a jó kis spa

https://www.tauernspakaprun.com/hu

Előzmény: monik4 (13491)
Panzerbear Creative Commons License 2018.12.19 0 0 13495

Kaprun vagy BadGastein is nagyon jó

Előzmény: tomésjerry (13494)
tomésjerry Creative Commons License 2018.12.19 0 0 13494

Kaprunnál nem akar tovább menni. Onnan azért Ötztal még odébb van.

Előzmény: Ka Pál (13493)
Ka Pál Creative Commons License 2018.12.18 -1 1 13493

Mi lenne, ha megfordítanánk a dolgot? Mit szólnál az AQUADOME-hoz, Langenfeldben Ötztalban? A hatalmas "forró leveses tányérokból" nézni a havas hegyeket, szerintem verhetetlen.

Ha ragaszkodsz, hogy a szállás és a fürdő egy létesítmény legyen az is megoldható, de szerintem jobban járnál egy jó szállással, meg egy termálfürdő bérlettel.

Előzmény: monik4 (13491)
Utazó72 Creative Commons License 2018.12.18 0 0 13492

Köszi. Megnézem.

Nem az ünnepek alatt mennénk, hanem utána. De úgy is időjárás függő lesz. :)

Előzmény: trlala (13490)
monik4 Creative Commons License 2018.12.18 0 0 13491

Köszi! Én azért reménykedek, hátha van itt valaki, aki lakott már olyan szálláson, amihez egy wellness központ (több szaunával) tartozik és nem csak egy beltéri medence, aminek kb. hideg a vize. 

Előzmény: tomésjerry (13489)
trlala Creative Commons License 2018.12.18 0 0 13490

Itt egy térkép:

http://www.kompass.de/touren-und-regionen/wanderkarte/

egérrel bele tudsz nagyítani.

Nézz ki valami helyet, olvass utána és indulás. Olvadást jósolnak az ünnepekre, kb 1000m lesz a hóhatár, így kalkulálj. Konkrétumot azért nehéz mondani, mert millió jó hely van.

Előzmény: Utazó72 (13488)
tomésjerry Creative Commons License 2018.12.18 0 1 13489

Erre nem fogsz választ kapni. Neked kell eldönteni mi a "kiemelkedő" és ez mennyit ér meg neked. Nyilván a szolgáltatások minőségével kb. egyenes arányban van az ár is.

Előzmény: monik4 (13487)
Utazó72 Creative Commons License 2018.12.16 0 0 13488

Sziasztok!

Tudtok olyan szurdokot Ausztriában, ami télen is látogatható?

Vagy valami jó havas turistaút?

Kimennénk pár napra, de síelni nem tudunk.

Előre is köszi. :)

monik4 Creative Commons License 2018.12.13 0 0 13487

Sziasztok! 

Február közepén szeretnénk egy felejthetetlen szülinapot tölteni Ausztriában olyan szálláson, ahol kiemelkedően jó wellness (szauna) részleg van, és természetesen hegyek és hó síelési lehetőséggel. Tisztában vagyok vele, hogy nem olcsó, már a bookingon nézegettem. Kaprunnál messzebb nem nagyon mennénk. 

Ha tudtok ilyen szállást, kérlek segítsetek! 

Köszönöm! 

banyoca Creative Commons License 2018.11.28 0 0 13486

Ötztal legvégén Obergurgl, Hozhgurgl, Vent ezeken a helyeken van hó most is

https://hu.bergfex.com/vent/webcams/c6127/

https://www.vent.at/webcams-winter

általában a völgyek legvégén lévő településeken kell keresni a szállást

Előzmény: kaci84 (13483)
banyoca Creative Commons License 2018.11.28 0 0 13485

Zillertal is jó lehet, a magasabban fekvő települések, nem a völgyre gondolok, pl. a facebookon most láttam Tux településről havas képet, vagy pl. a Krimml

https://www.zillertal.at/en/tips/winter/skiareas/webcams/webcam/detail/430014311/krimml-zillertalarena.html

Gerlos

https://www.zillertalarena.com/en/gerlos/winter/seilbahnen_live_cams.html

itt jól látszik hol a hóhatár

https://mayrhofen.panomax.com/

ha végig pásztázod ott van Schwendberg, ott már hó van, és  még jóval feljebb is vannak szállások, tavaly nyáron ott voltunk, ahogy látom ott igen csak van hó

https://www.booking.com/hotel/at/ga-stehaus-lukasser.hu.html?aid=376391;label=bdot-jJw82zCUvwgU7mfbQCyB9wS267778149247%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap22%2C155%2C000%3Aac%3Aap1t1%3Aneg%3Afi%3Atikwd-334108349%3Alp9062974%3Ali%3Adec%3Adm;sid=3e60efbc18135c0b2a4bbe5c1aefbfc5

trlala Creative Commons License 2018.11.27 0 0 13484

Ötztal, Pitztal, Stubaital Tirolban. Rauris, Gasteinertal, Kaprun, Flachau, Werfenweng. Most kint is esik, ebből marad szerintem dec elejére is.

kaci84 Creative Commons License 2018.11.27 0 0 13483

Sziasztok! December 2-8 között egy 3 éjszakás nyaralást tervezünk. Az az elképzelés, hogy mivel itthon szinte sosincs hó töltsünk el pár napot igazi havas környezetben. Ahol mindig van hó a szállás körül is illetve a településen ahol vagyunk. Létetik egyáltalán ilyen? A havat nem csak a sípályán képzelnénk, mert nem a síelés miatt mennénk és az sajnos nem elég, hogy fel kell menni a sípályára a hegyekbe. A neten nagyon nehéz ebből a szempontból keresni, mert vagy egy halom reklám jön vagy a sípályákról szól az egész. 1-2 magasabban fekvő települést találtam ugyan de az időjárás előrejelzés szerint ott sem esik hó. Van valami ötletetek?

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.11.16 0 1 13482

Túraútvonal a Hirschenkogeltól

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.11.16 0 1 13481

Tegyünk egy próbát

Előzmény: Fatboy Slim (13479)
Szuttty Creative Commons License 2018.11.08 0 0 13480

Bocsi, némi reklám következik... :-)

Aki Karintiába tervez utazni, annak jól jöhet pár helyi kifejezés! :-)

https://www.instagram.com/kasnudelminze/

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.11.05 0 2 13479

Gyors beszámoló az okt. 23-i hosszú hétvégénkről:

Egy bizonyos Veitsch n. faluban laktunk, meglehetősen jó ár-érték arányú szálláson. Nem a Hütte, vagy panzió kategória, de remek bérlakás volt viszonylag jó kilátással.

Bejártuk Semmeringet, felmentünk a Hirschenkogelre, onnan megcsináltuk a 4,5 km-es túrát a csúcsig, majd vissza. Csodás levegő, tüdőnk azóta is azt az oxigéndús levegőt hiányolja.

Másnap egy félnapos túra a Grüner See körül. A tó valóban kristálytiszta, viszont majdnem hogy át lehetett rajta gyalogolni, annyira kiapadt. a környéken tucatnyi könnyű és félkönnyű túraútvonal. A parkolóban csak magyar autót találtunk.

Délután át Mariazellbe, a templom és a főtér továbbra is csodálatos. Mindenhol magyarok szolgáltak fel minket, kiv. a török kebabosnál. Egy kicsit tovább Mariazell után leparkoltunk az Erlaufseenél. A kacsák annyira barátságosak, hogy kijönnek az emberhez és majdnem hogy a kezéből eszegettek. Egy kör sétát mindenképp megér a hely.

Másnap körbe látogattuk a Semmeringbahn összes látogatható hídját. Ez a Ghega azért tudott valamit, érdemes végigolvasni a viadultok alatt található leírásokat, ill végighallgatni a QR kódokat. 89 halálos áldozat az építkezések alatt, számtalan új kísérlet és nekifutás és alagút fúrások...

A hidakat egyébként egy remek túraútvonal köti össze, ha csak azt végig járja az ember, gyak. az egész építési történetet megismeri. Könnyű túra, gyerekekkel ajánlott, nagyi is bírta.

Hazafelé stop Puchbergben, elsétáltunk a Salamander vasút (Schneebergbahn) első megállójáig. 5-üknek a Schneeberg-túra 140 EUR lett volna. Mi 13:00 után értünk oda, ebben az időtájban már csak 1-1,5 óránként jár!

A Sebastian-vízesés innen 3 km-re van, semmiképp nem érdemes kihagyni. Remek, szintén könnyű túra. Vize sajnos alig van.

Ennyi fért bele a nettó 2,5 napba, ahogy Veszprémi kolléga mondta, itt van 4 órányi autózásra, kikapcsolódásra, alpesi élményszerzésre remek környék. Ezúton is köszönet neki a tippért.

képeket tolok hamarosan

Ka Pál Creative Commons License 2018.10.25 -1 1 13478

Továbbra is erőltetném: térkép.

Egy ekkora méretű hegy (de akár kisebb is) nem város, utcanév táblákkal, hanem egy viszonylag vad terület, s bár sokan nem veszik komolyan, de életveszélyes hely. (Bár azt mondják az egész élet életveszélyes - bele lehet halni :O)))) A táblák, túrista jelzések könnyítik az útvonal ellenőrzését, de alapvetően térkép alapján kellene tájékozódni, mert a táblák sérülhetnek, egy kőomlás, fakidőlés eltüntetheti, stb. Csak és kizárólag ezekre a jelzésekre és szóbeszédre, pláne mások magatartására támaszkodva dönteni, szerintem könnyelműség.

Ugyan ez vonatkozik az útidő megítélésére is. A táblákra kiírt menetidők a 2. Osztrák Hegyivadász századra és a nap, mint nap 10km+ túrázókra (meg a sherpákra, meg a zergékre) értelmezendő. A saját pillanatnyi erőnléted, teljesítőképességed és a szintvonalas térképen megtervezett útvonal ismeretében becsülhető a TE menetidőd... Ezt a menetidőt nyújthatja egy beütő hózápor, kőomlás, de egy egyszerű izomhúzódás is.

A babkocsis túrázóhoz meg ne hasonlítsd magad, ha kint ragadsz a hegyen éjszakára, gyenge vígasz, hogy volt aki ugyan így járt, csak babakocsival tolt gyerekkel együtt.

Pont segítő szándékból, más élettapasztalattal javaslom, akár 10 év után is, mérlegeld a térkép használatát, hidd el nem ördöngősség, könnyen megtanulható és még akkkor is érhet kellemetlen meglepetés a HEGYEN.

Egyebekben további sok örömet kívánok Neked a túrázáshoz!

Előzmény: almart (13477)
almart Creative Commons License 2018.10.25 0 0 13477

Koszonom a hozzaszolasokat.

Rutinosak vagyunk "Ausztriaban",szinte minden szegleteben voltunk,lattunk,turaztunk.. .es meg mennyi minden kimaradt,pedig szinte evente visszaterunk.

Evek ota itt vagyok a topikban is,10 eve biztosan,mert szeretem,hogy itt segitjuk egymast,jo tanacsokat,otleteket lehet kapni. 

Szeretem Ausztriat meg ugy altalaban a nemet ajkuakat,mert bar kisse talan merevek,de megbizhatoak,pontosak,amit mondanak az ugy van.

Eddigi utjaink soran sosem volt problema a tajekozodas,egyedul most utoljara. Termeszetesen mindennek utanajarok,kerdezek,figyelem az idojarast,olvasom a forumokat,jegyzetelek. Ezzel a Reiteralmmal teny es valo valo meggyult a bajunk,de nem gondolom,hogy a felkeszuletlenseg miatt. Egyszeruen rosszul van kitablazva,nem egyertelmu mar maga a helyes utirany sem. Nem fotoztam le,de nincs semmi tabla,amin rajta lenne,hogy letezik konnyebb ill.nehezebb,igenyesebb ut. Ha erthetoen kitablaztak volna,nyilvan a babakocsis par se indul el a Spiegelseehez hegyet maszva babakocsival,hanem a masik utat valasztja. (Zarojelben jegyzem meg,az se babakocsis setaut egyebkent)

A 40 perc meg ugy hulyeseg ahogy van,inkabb ne irtak volna idot,mert megteveszto. 

Ezek az okok amik miatt csalodas volt,mert ez nem jellemzo az osztrak precizitasra.

Panzerbear Creative Commons License 2018.10.23 0 0 13476

Arról nem is beszélve, hogy megkérdezel egy helyi öreg papát vagy mamát és azt mondja hogy nincs messze és nem nehéz felmenni, az sem jelent semmit, mert az átlag 70 éves mosolyogva megy 1000 m szintkülönbséget 

Előzmény: Ka Pál (13475)
Ka Pál Creative Commons License 2018.10.23 -1 1 13475

Köszönöm a beszámolót!

Látom többször belefutsz ebbe a mennyi km, meredek, útközben kérdezgetni más túrázóktól milyen távol van még tájékozódási problémába.

Szerintem ekkora hegyre, pontos imeretek (túrista térkép és annak olvasási ismerete) nélkül elindulni elég kockázatos, főleg így őszidőben -bár nyáron is behavazhat.

1-2ezer forintot megérné beruházni vagy papír alapú, esetleg mobil applikációs térképre. Persze utóbbival probléma lehet, ha lemerül a telefonban az aksi út közben, így az igazi biztonság hosszú túráknál a papír...

Előzmény: almart (13472)
Panzerbear Creative Commons License 2018.10.22 0 1 13474

nekem meg pisztráng :-)

Előzmény: Fatboy Slim (13473)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.10.22 0 0 13473

Mai nap mérlege:

Csodás napos idő, 12 fok, egészen elkèpesztő mennyiségű magyar Semmering és Mariazell környékén.

Ma Schnitzel és Kartoffelsalat volt a menü

almart Creative Commons License 2018.10.14 0 2 13472

Sziasztok!

Utolso napunk Salzkammergutban... Tartalmas kirandulas volt,vegig ragyogo ido,18-20 fok,fent a gleccseren 8 fok,napsutes.

Az idefele uton Hallstattban setaltunk. Tavasszal,nyaron mar tobbszor jartunk itt,az osz eddig kimaradt. Most is rengeteg a kinai turista,oket leszamitva kevesen voltak. 

Obertraun fele indultunk tovabb Schladmingba,a GPS is ezt az utat ajanlotta elsokent. Viszont Obertraun utan le volt zarva az ut,csupan egy sorompo es behajtani tilos tabla jelezte,semmi felhivas,hogy merre tovabb. Igy visszamentunk Hallstattba,majd a varost elhagyva a navi mar mutatta a Tauplitz fele vezeto utat.

Tegnap reggel indultunk a gleccserhez. Az elso csoporttal fel tudtunk menni,a Sommercard jovoltabol a panoramaut es a felvono is ingyenes volt. Kb.ket orat toltottunk fent,ettunk egy tanyer gulyaslevest majd elindultunk lefele. Ekkor lattuk,hogy jol valasztottunk idopontot,mert a parkolo mar megtelt,tobb busz busz is erkezett,kigyozott a sor.

Delutan a Silberklammnal folytattuk a kirandulast. A szurdokba is ingyenes volt a belepes a kedvezmenykartyanak koszonhetoen. Jol kiepitett,Ausztria egyetlen magankezben levo szurdoka ez. A bejarattol a hutteig az ut kb.1 ora,setalva,fotoszunetekkel. Oktober kozepe leven azon a hutte mar zarva volt.

Mara a Steirischer Bodensee es a Worschachklamm volt a terv. A szallasadonk javaslatara valtoztattunk,es a Reiteralm-Spiegelsee fele indultunk reggel. Hiba volt. Sok idot vesztettunk mig megtalaltuk a helyes Reiteralmot....akarmennyi van belole. Mint kiderult,velunk egyutt az echte osztrakok is bolyongtak. Vegre megtalaltuk az iranyt,a panoramaut ingyenes volt ide is. Fent a tabla azt mutatta 40 perc a turaut a Spiegelseeig,de szinten elegge attekinthetetlenul van kitablazva . Van egy konnyebb meg egy nehezebb utvonal. Egy osztrak babakocsis parral eloszor a nehezebb uton indultunk,majd miutan mindannyian kidoltunk,egy szembejovo partol megtudtuk,hogy a konnyebb ut a masik. Na ekkor visszamentunk a kiindulasi pontra,es ujra eli dultunk a masik uton. Kb.3/4 oraja mentunk,ez is eleg kaptatos,mikor a szembejovo partol ismet megkerdeztuk milyen messze a to.....meg kb.50 perc,jott a valasz,hozzateve,hogy nem latni a viztukorben a csucsokat. Ezt hallva megfordultunk,el voltunk faradva. Kisse csalodott voltam,hogy igy megszivtuk,meg hogy mert nem lehet rendesen kitablazni. 

Meg ettunk a hutteben a parkonal es 14 ora volt,hogy elindultunk a helyi Bodenseehez.

Az odavezeto panoramaut szinten ingyenes volt,a to korul nem voltak sokan,korbesetaltuk,gyonyorkodtunk.

Osszessegeben nagyon szep kirandulas volt.

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.10.11 0 0 13471

Már csak 9 nap!!!

almart Creative Commons License 2018.10.04 0 0 13470

Erdekes ez a kozepso to...epp ezert kerdeztem.

A neten van ahol azt irjak,semmikepp ne hagyjuk ki,mert gyonyoru a szine meg a kornyezet.

Mashol viszont az van,hogy a szaraz honapokban szinte nincs is to.

A legtavolabbi tavat nem vallaljuk be,sporolni kell az eronkkel,mert 4 nap all rendelkezesunkre es sok a latnivo.

monik4 Creative Commons License 2018.10.03 0 0 13469

A középső tavat gyakorlatilag csak a Google térképen láttuk, a valóságban észrevehetetlen :( 

Ha győzitek energiával és idővel, akkor menjetek el a harmadik tóig! Megéri! 

Előzmény: almart (13467)
trlala Creative Commons License 2018.10.02 0 0 13468

A középső tó gyakorlatilag egy mocsár. A másik kettőhöz képest jelentéktelen. 20 perc - negyed óra.

almart Creative Commons License 2018.10.02 0 0 13467

Sziasztok!

Gosauseere visszaterve...a kozepso to idoben kb.milyen tavolsagra van az elso totol?.

almart Creative Commons License 2018.09.29 0 0 13466

Koszonom a tippeket 😉

Berg&Tal Creative Commons License 2018.09.28 0 1 13465

Igen, Trlala jól írta, és a webcamon is megnézheted a fényviszonyokat:

https://www.bergfex.at/sommer/gosau/webcams/c1321/

Előzmény: almart (13463)
trlala Creative Commons License 2018.09.28 0 0 13464

Mivel egy viszonylag keskeny völgy, és a fekvése is olyan, meg a napok is egyre rövidebbek, plusz egyre alacsonyabban jár a Nap, a déli órák jók. Talán most még 10-től du. háromig-négyig belefér.

Előzmény: almart (13463)
almart Creative Commons License 2018.09.27 -1 0 13463

Sziasztok!

Szeretnem megkerdezni,hogy igy osszel melyik napszak az idealisabb egy Gosausee koruli setahoz? Itt elsosorban a fenyviszonyokra gondolok,napos idoben pl.ne legyen nagyreszt arnyekban a to kornyeke. 

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.09.19 0 0 13462

mindenképp

okt. 20 hol van még? így szeptember közepén, nem sokkal tanévkezdés után úgy érzi az ember, sosem jön el az időpont :)

Addig nézegetem a mormotás fényképeinket

Előzmény: Veszpremi (13460)
kopeccky Creative Commons License 2018.09.17 0 1 13461

Ausztriába utazók számára hasznos oldal.

Kiránduláshoz könnyen kereshetsz itt webkamerát.
Minden webkamera alatt magasságra, országra, városra, kategóriára és további részletekre is tudtok szűrni.

A kamerák alatt a kamerától való km távolságot beállítva könnyen kereshetsz szállást is.

Ausztriai élő webkamerák képe egy helyen itt:

Néhány webkamera képe:

Sonnblick webkamera

Schröcken webkamera

Seegrube webkamera

Hochkar webkamera

Grosser Asitz - Leogang webkamera

Zugspitze webkamera

Zugspitze webkamera 2

Mariazell webkamera

Kleinfleisskees Rauris webkamera

Veszpremi Creative Commons License 2018.09.14 0 0 13460

Ha majd megcsináltad a Semmeringet, esetleg dobj egy mailt, hátha tanulok újat (mert fogunk mi még ott túrázni), v. ami publikus, itt is vevők lennénk rá. Apropó, a zasszony ma van ott buszos kiruccanáson a köv. helyre túráznak, remélhetőleg megússzák a közeledő esőt: https://vonattal-termeszetesen.blog.hu/2015/05/17/a_20-schilling-blick

Előzmény: Fatboy Slim (13450)
utazó61 Creative Commons License 2018.09.07 0 4 13459

Szia, Mindenkinek!

Egy csodálatos hetet töltöttünk el aug.25.-szept.1. között Bad Gasteinben (és környékén).

Az elmúlt 10 évben ez volt az ötödik-és nem utolsó!-nyaralásunk az osztrák Alpokban. Hiába, szeretünk nyáron hógolyózni. Idén ezt az élményt házhoz kaptuk. ( az első kép az apartmanunk teraszán készült 08.26.-án)

Hétfőtől aztán helyreállt az időjárás, rengeteget kirándultunk a kifejezetten nyárias időben. Még mindig találunk új megnéznivalót, és tanulnivalót a helyiektől a környezetünk tisztaságáról rendezettségéről, vendégszeretetről. Még jövünk!

Bad Gastein,2018.08.26.kilátás az EdelweissspitzrőlMaltatalAltenmarkt

csirketojas Creative Commons License 2018.09.07 0 0 13458

Nagyon köszi a mormotás tippeket! :-D

Cst.

Frua Creative Commons License 2018.09.04 0 0 13457

Ja, és ha valaki éppen erre jár, Kaprun víztározónál ingyenes a drótkötél lecsúszás, nem túl hosszu, a hegy közepétől a gát széléig, érdemes kipróbálni, a gát amúgy is kihagyhatatlan, annyira szép.

Frua Creative Commons License 2018.09.04 0 1 13456

Mormoták vannak a Kapruni víztározó -gátnál is, rohangálnak, füttyögnek, de közel nem jöttek. Most Zell am See-ben vagyok , már egy hete keresem a gőzgombócot, az nincs, mindenhol csak kommersz gyorséttermi kaja van, fenn a Smittenhöhe hegyen is. De holnap megnézem a Grosszglokneren , hátha látok közelebbi mormotákat, és az Edelweisnél van hagyományos osztrák vendéglő is. 

kilopo Creative Commons License 2018.08.31 0 0 13455

A Hochschwabon is vannak, de csak egyetlen helyen láttam eddig, a Voisthaler hütte felett a csúcs felé vezető úton, kb fél órára a háztól, nagyjából a két piros út elágazásánál a völgyben:

https://www.bergfex.at/?mapstate=47.614795,15.156488,16,o,622 

Előzmény: csirketojas (13445)
csirketojas Creative Commons License 2018.08.30 0 0 13454

Köszi szépen! :-))))

Előzmény: Veszpremi (13453)
Veszpremi Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13453

Jó lesz az meglátod! :)

Igen. A Nockberge hegyein több helyen is füttyögtek idei túráinkon, meg láttuk is őket. Lyuk rengeteg volt. De ott is 2000-2300 m között vannak. Mi kedveljük a Nockberg-et, elég nagy helyi kultusza van. Ajánlom (alább már linkeltem egyet) ezt a filmet nézzétek meg, van benne állatvilág rendesen. Én ezt csak középhegységnek hívom, aki járt ott sejti miért, olyan szép lankás zöld virágos hegyek úgy max. 2300-2400-ig, de nagyon szerethető. https://www.youtube.com/watch?v=bAwCZp7xK2A&t=1709s

Az elejére kell visszatekerni.

guelph1 Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13452

Sziasztok, bolhapiacot tudtok Ausztriában?

a válaszokat előre is köszi, János

csirketojas Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13451

Nincs valahol mormota térkép Ausztriáról? Én nem találtam, de hátha...:-D 

Melyik Alpenstrasse-ken láttatok mormotát? :)

Egyéb tipp?

Nagyon köszi,

Cst.

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13450

Először is, köszi, az általad javasolt környéken szállás lefoglalva (nem ugyanaz, de hasonló)

másrészt érdekes amit írsz és nekünk is ez a tapasztalatunk, hogy meglelhetősen magasra kell meni ahhoz, hogy az ember mormotát lásson. a nyári tiroli kirándulásunk alkalmával a Reutte hegyeit barangoltuk be. A magasság ahol jártunk 970 és 2.000 m között volt, a 2km magas hegyeken egészen csendes, mozgás- és turistamentes helyre keveredtünk és még csak mormota lyukakat sem láttunk és ugyanez volt a tapasztalatunk tavaly Bad Kleinkirchheim és Gastein környékén is.

Karintiában az Alpenstrasseken viszont szinte minden alkalommal láttunk közel a 3.000-hez. pedig elvileg 1.500 felett (3.000-ig) él...

Előzmény: Veszpremi (13446)
banyoca Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13449

no igen! már majd nem megkérdezik - répát hoztál? :)

Előzmény: Veszpremi (13448)
Veszpremi Creative Commons License 2018.08.29 -1 0 13448

A Glocki-n "műmormoták" vannak, szinte idomítottak a sok túrista miatt :) Meg nincs is túl közel Pesthez.

Előzmény: banyoca (13447)
banyoca Creative Commons License 2018.08.29 0 2 13447

a Grossglockneren tuti látni, ha végig sétálsz a Pasterze mentén, de igyekezz mert lassan mennek aludni :)

tavaly láttunk jó fej mormotákat akik a kutyát szívatták, az almról kiszabadult a kutya és a mormoták nyomába eredt, azok meg egymástól jó nagy távolságra a lyukból füttyögtek neki :O a kutya meg boldogan rohangált egyiktől a másikig, csúcs volt! amúgy lehet "összeszokott banda" volt

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.29 0 1 13446

Ez jó kérdés, Tirolban tényleg jó az esély egy mormotára, tapasztalat szerint olyan 2000 m körül csíphetők el, pl. Falkertsee-n a hegyen volt szerencsénk hozzájuk idén.

csirketojas Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13445

Sziasztok!

Ausztriában hol van Budapesthez legközelebb vadon élő mormota? Tudnátok mondani olyan települést, ahonnan túrázva (pl. felvonó+túra) megnézhetők? :-)

Több helyen voltunk már Ausztriában, de csak egyszer találkoztunk velük Tirolban. Szeretnék megint látni, de olyan messzire nem tudunk most utazni.  :-(

Köszi szépen,

Cst.

banyoca Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13444

Zillertalban meg kell venni, Ötztalban egyes szállás helyekhez adják, Lechtal-t nem tudom, de mindegyik kártyáról kimerítő információ van a völgyek honlapján.

https://www.zillertal.at/tipps/sommer/zillertal-activcard.html

https://premiumcard.oetztal.com/oetztal-card-oetztal-premium-card

https://www.lechtal.at/naturparkregion-lechtal/vorteilskarten/lechtal-aktiv-card/

ezeket minden felvonónál  és turisztikai irodákban meg lehet vásárolni.

Előzmény: trlala (13441)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.29 0 0 13443

igen, műkszik, köszi

Előzmény: Veszpremi (13439)
kilopo Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13442

Köszi a tippet!

Ezeket is adják szállásadók, mint a Sommer Card-ot, vagy mindenképpen meg kell vásárolni?

Előzmény: trlala (13441)
trlala Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13441

Van Karintia kártya. Tirolban jóformán völgyenként van (Zillertal, Ötztal, Lechtal stb.)

Előzmény: kilopo (13440)
kilopo Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13440

Sziasztok,

Ismertek a Sommer Card-hoz hasonló kedvezmény kártyát Karintiában vagy Tirolban? Szeptemberben szeretnénk használni leginkább a felvonókon.

Köszönöm.

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.28 -1 0 13439

Az itt látható mailed műxik? Mert oda írnék majd (nem publikus dolgokat is), de itt is keress rá a Semmering szóra a keresőben, szerintem sokszor előjött már, biztos találsz infókat.

Előzmény: Fatboy Slim (13438)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13438

Inni fogom szavaid :)

Előzmény: Veszpremi (13437)
Veszpremi Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13437

A Semmering és környéke jó, én kétszer csináltam, tudok adni ötleteket is.

Előzmény: Fatboy Slim (13436)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13436

T. Topiktársak!

Tudtok valami hegyes-völgyes-lankás helyet viszonylag közel a magyar határhoz, ahol nem feltétlenül vagyunk 2.000 m felett, de azért mégis megcsap az alpesi levegő és a tehénlepény szele?

Semerringet jó helynek tarjátok?

Nagymamával mennénk egy hosszabb hétvégére kora ősszel, a cél a dugók és a sok száz km elkerülése

köszönöm az ötleteket

banyoca Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13435
Előzmény: almart (13432)
banyoca Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13434
banyoca Creative Commons License 2018.08.28 0 0 13433

Szia!

nem jártam arra, de az interaktív térképet kellene keresni, azokban ott van minden

almart Creative Commons License 2018.08.27 0 0 13432

Sziasztok!

A Wilde Wasser turaval kapcs.szeretnek erdeklodni.

Tobb beszamolot elolvastam,neztem a honlapjukat...amit kibogaraztam,hogy tobb parkolo es tobb utvonal letezik. Az 1-2 km-tol a 14 km-ig.

Amennyiben nem szeretnenk a leghosszabb turat vegigmenni,viszont latni szeretnenk a nagy vizesest,tavat es fuggohidat,akkor melyik parkolobol induljunk,ill.ha szinnel van jelolve,melyik az az utvonal es ido km-ben mivel szamoljunk? A 6-7km ami mindkettonknek teljesitheto.

trlala Creative Commons License 2018.08.26 0 0 13431

Tavaly olyantájt jártam arra felé, gyönyörű napfényes időben. Tömeg nem volt már, minden őszi színekben pompázott. Mondjuk simán lehet tél is már akkor, mint ahogy mára virradóra is esett vagy 20 cm 1800 m-en. Egy hete is voltam, fenn a gleccseren rövídújas idő volt.

:)

Kb erre számíthatsz.

Előzmény: almart (13430)
almart Creative Commons License 2018.08.26 0 0 13430

Sziasztok!

Szeretnem megkerdezni,oktoberben jart-e mar vki a Dachstein gleccsernel? Milyen idojarassal lehet szamitani ez idotajt? Tavasszal,nyaron tobbszor jartunk arra,iden ha minden igaz osszel is osszejohet....nagy vagyam oszi szinekben latni Hallstattot.

A Sommercard oktober 14-ig ervenyes,azon a hetvegen utaznank. A szallasado nagyon korrekt,kerdeztem a lemondasi felteteleket,pl.ha esot igernek nem utazunk. Azt valaszolta,nincs lemondasi dij,vissza tudjuk mondani.

Tudom,nincs rossz ido csak nem megfelelo oltozet,de azert szakado esoben,mikor minden paraban van,nem olyan elmeny a kirandulas.

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.25 0 0 13429

Jó, köszönjük :)

A Postalm dologgal egyetértek, anno nekünk is kb. 10 éve nagy csalódás volt, nem is értettük. Ha már Panoramastrasse, akkor a mi kedvencünk a Nockalmstraße, ott is az 1900 m magasan található Windebensee.

Gyönyörű filemeket találni a neten, https://www.youtube.com/watch?v=PNr5EjBeH6k

de az igazit magán a Nockalmstrasse egyik kiállításán lehet megnézni 3D-ben, az út Innerkrems felé eső kiállításán. Vigyázat, az úton kétszer is fel kell autózni 2000m fölé, de nagyon nagy élvezet. Mi az elmúlt 10 évben négyszer jártunk arra :) Pl. a "harangos" parkolóból (Glockenhütte, itt is van filmvetítés az emeleten félóránként) nagyon érdemes felfelé túrázni, idén megtettük, fantasztikus jó volt.

Előzmény: monik4 (13427)
berva1 Creative Commons License 2018.08.25 0 1 13428

Jó  beszámoló! Olyannyira, hogy elgondolkodunk, hogy jövőre arra is el kellene látogatni. Idén Zell am See mellett voltunk. Nem tudom kerékpárbérlés mennyibe kerülhet ott....  (Nincs tartóm a kocsin.)

Előzmény: monik4 (13427)
monik4 Creative Commons License 2018.08.24 0 4 13427

Sziasztok!

Az utazásunkhoz szükséges információkat innen, a ti segítségetekkel szedtem össze, ezért ezzel a kis beszámolóval szeretném ezeket megköszönni.

Egy hosszú hétvégét töltöttünk a Salzkammerguti tóvidéken, ami minden várakozásunkat felül múlt.

Az indulásunk napján 36 fokot hagytunk Budapesten, így elég meglepő volt a 14 fokos BadIschlbe érkezni. Itt annyi időre szálltunk ki az autóból, hogy megkóstoljuk a híres islert a Zauner cukrászdában. Hát… bevallom, hogy én jobbra számítottam. Számomra nagyon édes volt, de mint érdekesség megérte. Picit sétáltunk a Traun folyó partján majd ültünk is be az autóba és robogtunk a szállás felé.

A szállásunk Strobl-ban volt, a városon kívül egy völgyben helyezkedett el, csodálatos környezetben.

Első napon a Wolfgangsee-t bicikliztük körbe. Ez volt az első ilyen jellegű nyaralásunk, ezért én néhány dologtól tartottam, pl. hogy hol fogok pisilniJ Nos, nem kell félni, itt minden ki van találva. Az úton több helyen találtunk ingyenes illemhelyeket, melyek tisztasága az otthonival vetekedett. Mindenhol volt papír, kézmosó stb. A kerékpár utak tökéletesek voltak, a Tourinformban kapott térképpel könnyen elboldogultunk. A tavat az óramutató járásával azonos irányba kerültük, érzetre ez jó döntés volt. Sankt Gilgen-ben egy vásárba botlottunk, nagy nyüzsgés volt. Fürberg-ben hajóra szálltunk, ami a következő megállóban,Ried-ben tett ki, innen ismét tekerhettünk. A hajó kettőnknek meg a 2 biciklinek 20 euró fölött volt, amit egy kicsit sokaltam, de ez van. St.Wolfgangim Salzkammergut nagyon bájos kis városka, itt elveszítettük a bicikli utat, de így legalább jobban meg tudtuk nézni, bár sajnos nem eléggé. Ezután megvettük a Sparban a mindennapi ebédünket (húskenyér zsemlében) majd autóval átmentünk Fuschl-ba, ahol kiderült, hogy ez a tó bizony nem járható körbe biciklivel. Kicsit sétáltunk, majd a vészjósló felhők elől haza indultunk.

Második napra nagyon szép időt mondtak, ezért megcéloztuk Gosausee-t (gyalog). Ja, sajnos mindenhol azt tapasztaltuk, hogy hiába van kitéve a biciklivel behajtani tilos tábla, ez egyeseket egyáltalán nem érdekel. Már mi is későn érkeztünk a parkolóba (10 óra körül), de amikor eljöttünk hihetetlen mennyiségű autó parkolt. Szerencsére az emberek kb. 2/3-a a felvonóhoz megy. A maradék 1/3 2/3-a csak az első tavat kerüli meg. Már ez is nagyon szép, de a harmadik tó valóban gyönyörű. A túra oda-vissza 16 km volt, átlagos kondival teljesíthető és nagyon megéri! A középső tó sajnos ki volt száradva, így csak a Google térkép tájékoztatott arról, hogy éppen a partján állunk. A HintererGosausee partján található hütte (HolzmeisterAlm)nyitva volt, ittunk egy radlert, majd irány vissza a parkolóba. Innen a Postalm hágón mentünk keresztül a szállásunkig. www.postalm.at

Hát… nekem ez a hágó nem nyújtott semmit, semmi olyat amiért fizetni kellett. Szerintem bármelyik hegyi útról ilyen panorámában részesülünk. A csúcson pedig rekkenő hőség volt és kiégett fű. Számomra csalódás volt. Itt ebédeltünk: www.blonde-huette.at, teljesen korrekt árakon. Ebéd után meglátogattuk a strandot Strobl-ban.

Harmadik napra a Mondsee körbetekerése volt a tervünk. A tóval azonos nevű településen tettük le az autót és ismét az óramutató járásával azonos irányba kerültük meg a tavat. Ez az út már egy kicsit kalandosabb volt. Itt van, hogy a kerékpárút elfogy és ki kell menni az autóútra, ezért kisgyerekkel semmiképp nem javaslom. Van egy szakasz, ahol alagútban megy a bicikliút, ez jópofa volt. Aztán egy részen egészen eltávolodik a tótól, de az is hangulatos. Miután körbeértünk a bicikliket feldobtuk a tetőre és sétáltunk egy kicsit a városkában, ami egy mediterrán falu hangulatát idézte szieszta idején, vagyis teljesen kihalt volt. Ezután az Irrsee-t szerettük volna körbe tekerni, de a 30 fok feletti hőmérséklet inkább a strandra hajtott, így kötöttünk ki Laiter falu strandján (belépő 4 EUR/fő). Engem még mindig meglep, hogy a KTM kerékpárok és a fürdőző emberek csomagjai (az értékeikkel) felügyelet nélkül hevernek. Én is szeretnék egy ilyen világban élni…

A negyedik napon reggeli után elbúcsúztunk ettől a csodától.

Csodálatos volt ez a pár nap, mindenkit arra bíztatok, hogy próbálja ki az aktív nyaralásnak ezt a kerékpáros fajtáját is. Aki itthonról (Budapestről) szeretné a biciklijét vinni, annak bátran ajánlom az alábbi céget: www.hekkikft.hu Mi itt béreltük a csomagtartót és nagyon meg voltunk elégedve velük, gyorsak, pontosak és nem utolsó sorban ennél olcsóbbat nem találtam.

a szállásunka legfiatalabb &quote;lakó&quote;Wolfgangsee Wolfgangsee Sankt GilgenWolfgangsee Wolfgangsee Wolfgangsee GosauseeGosauseeGosauseeGosauseeMondseeMondsee

akárkibárki Creative Commons License 2018.08.20 0 0 13426
Előzmény: guelph1 (13425)
guelph1 Creative Commons License 2018.08.20 0 0 13425

Sziasztok, tudom hogy ez Ausztria topic, de hátha a Röthbach vízesésnél járt-e már valaki? mennyi idő megjárni az Obersee-től? A válaszokat előre is köszönöm Üdv. János

tomcat#01 Creative Commons License 2018.08.14 0 3 13424

Sziasztok!

Hát idén még nem nagyon írtam a topikba /leszámítva a 2 perccel ezelőttit :-D / de az nem azt jelenti hogy megfeledkeztem Ausztriáról. Az idei nyaralásunkat is ott töltöttük, 5 napot voltunk Tirolban.

Szállásunkat a booking-on foglaltam, Niederau-ban volt egy kis panzióban, a falu felett a domboldalban. Hogy az odaút ne legyen hosszú, megtörtük egy hajókázással a Königsee-n. Tervben volt hogy veszek egy 4 napos Kitzbühler Card-ot amivel aztán végig felvonózzuk a szabadságot, de aztán máshogy alakult a dolog (ezt majd később lerészletezem) így erre nem került sor. Ettől függetlenül nagyon sok szép hegytetőn jártunk, sok szépet láttunk és persze innen is úgy jöttünk haza (most már 8. éve) hogy nem láttunk mindent, illetve a töredékét sem láttuk a környéknek, így egyszer vissza kell menni :-) Egy napunk volt esősebb-borúsabb az ötből, azt Innsbrunkban töltöttük.

Egyenlőre pár képet rakok fel kedvcsinálónak, aztán a jövő héten részletesebb beszámolóval is jelentkezem (holnap Prága lesz az úticél pár napra).

Képek sorban:

- Niederau (látkép az erkélyünkről)

- Aachensee

- Steinplatte

- Markbachjoch

- Innsbruck

- Schatzberg

tomcat#01 Creative Commons License 2018.08.14 0 3 13423

Ez felérne egy közösség elleni izgatással... ha nem épp a héten ettem volna 2x is :-)

Előzmény: Veszpremi (13421)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.08.10 0 2 13422

Sziasztok. Én is megosztok néhány képet a salzkammerguti nyaralásunkról. Nagyon tetszett a régió. Ausztriát illetően nálam felzárkózott a második helyre Zillertal mögé. :-)

Fuschlsee kora esteSalzburg az erődbőlSalzburg a Mönschberg-rőlSalzburg, Mirabell kertGmunden KeramikGmundenBad Ischl, KatrinbahnBad IschlTraunseeTraunseeCumberland vadasparkFuschlsee strandFuschlseerundwegFuschlseerundwegFuschl am See főtérA szállásunkLammerklammPostalm

Üdv,

KP

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.09 0 2 13421

Csak szólok: ma Käsespätzlét vacsiztam, holnap meg Germknödel lesz :) Karintiában :)

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.07 0 1 13420

de pakolhatnékom lett ezeket látván...

Előzmény: polo2004 (13419)
polo2004 Creative Commons License 2018.08.06 0 3 13419

Még néhány fotó Nektek!

polo2004 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 13418

Szuper időnk volt, a zoover előjelzése tökéletesen bejött.

polo2004 Creative Commons License 2018.08.06 0 2 13417

Szia!

Ez egy Canon PowerShot SX50 HS  , ha jól tudom, a páromé.

Igen mormotákat is fotóztunk a Zillertaler Höhenstraßen, a Murmelland-ban

Előzmény: monik4 (13413)
polo2004 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 13416

Szia! Ezekkel nem voltunk.

A Finkenberger Almbahn-nal, az Ahornbahn-nal, Eggalmbahn-nal és a Hintertux Gleccserhez a Tuxer Fernerhaus-ig mentünk.

Nekünk a Finkenberger Almbahn / Penken /  és az Eggalmbahn  / eggalm tetszett a legjobban....nagyon szuper helyek ezek fent

Előzmény: matsedlof (13412)
tomésjerry Creative Commons License 2018.08.06 0 0 13415

Horbergbahn nem megy nyáron, csak a Penken, ami nem is nagy baj, mert az sokkal látványosabb. Egyébként a vége mindkettőnek ugyan az, szóval semmit nem veszítesz :)

Meg kell venni a Zillertaler Active Cardot, és nem kell válogatni a felvonók közül, minden napra juthat egy.

Itt a lista:

https://www.zillertal.at/tipps/sommer/sommerbergbahnen.html

Mi hétfőn megyünk 10-12 napra, ahogy sikerül. Őszi cuccok már előkerültek... :(

Előzmény: matsedlof (13412)
Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.06 0 0 13414

gyönyörű helyek

sóhajtozom nagyokat

Előzmény: polo2004 (13410)
monik4 Creative Commons License 2018.08.06 0 0 13413

Ahhh... gyönyörű képek! Köszönjük! 

Megkérdezhetem, hogy milyen géppel készültek (főleg a mormotás (ugye az mormota???)) Köszönöm! 

matsedlof Creative Commons License 2018.08.05 0 0 13412

Szia, a Zillertal környékén melyik hegyi felvonót ajánlanád nekem? Voltatok pl. a Karspitzbahn-nal vagy a Horbergerbahn-nal a hegyekben? Köszönöm

Veszpremi Creative Commons License 2018.08.04 0 0 13411

Ezt a képet látva gondoltam, hogy Finkenbergen készült :)

Előzmény: polo2004 (13409)
polo2004 Creative Commons License 2018.08.04 0 2 13410

Sziasztok!

Néhány fotó 10 napos zillertali nyaralásunkról, ha érdekel Benneteket. Nagyszerűen sikerült, millió élménnyel tértünk haza. Biztos visszamegyünk!!!!

Szállásunk Finkenbergben: Haus Bichl

Sok helyen jártunk, nagyon sok gyönyörű fotót készítettünk és persze videót is.

Kilátás a balkonról

Első két nap párás, esős idő volt. Szaunáztunk, aludtunk, sétáltunk. Ez így volt tökéletes, legalább kipihentük magunkat  mielőtt bakancsot húztunk.

Fantasztikusan szép, gondozott pihenőkert, pazar kilátással a szállásunkon.

Scheigeis- nél

Stilluptal az Ahornról

Ahorn

Murmelland a Zillertaler Höhenstraße-n, Kaltenbacher Skihütte 1800m-en

Zillertaler Krapfen mit Kase  /  4 db egy adag /, nagyon finom, közben élőben echte tiroli jódlis, táncos buli a Hirschbichlalmon, 1835m-en

Nagyon " durva "  ez a Zillertaler Höhenstraße - egy sávnyi széles, kétirányú, peremen haladó, többnyire védőkorlát nélküli, beláthatatlan kanyarokkal ...

...viszont gyönyörűséges

polo2004 Creative Commons License 2018.08.04 0 1 13409

Zillertal- ban jártunk

Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.04 0 0 13408

A környéken rengeteg csodás hely van, mi is már többször jártunk arrafelé. Jó utat és szép időt hozzá !

Előzmény: berva1 (13407)
berva1 Creative Commons License 2018.08.04 0 0 13407

Nem, most vasárnap megyünk és jövő vasárnap jövünk vissza. Közben rövid kirándulásokat teszünk a környéken.

Előzmény: Berg&Tal (13405)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.03 0 3 13406

egy kis Zell-i hangulat: ( az első kettő régebbi kép, a túloldali tavaly készült ):

Előzmény: berva1 (13404)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.03 0 0 13405

Ezt egy napra tervezitek ?

Előzmény: berva1 (13404)
berva1 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 13404

Nagyon hangulatosnak látszik... Melkbe is szívesen betérnék, de arra már biztos nem marad idő, mert Zell am See, még onnan is elég messze van. Visszafelé Liezen felé jönnénk...

Előzmény: Berg&Tal (13403)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.03 0 1 13403

Előzmény: berva1 (13400)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.03 0 1 13402

Kedvcsinálónak néhány kép

Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.03 0 0 13401

Vasárnap ingyenes a parkolás....amúgy ahol mi álltunk fehérrel volt felfestve és az útkereszteződéseknél nem láttunk parkoló automatát ( pedig körülnéztünk)...aztán itthon Neked válaszolva meglepetten láttam, hogy a zöld zónához tartozik, és hol található az automata. A belvárosban kávézók nyitva vannak, üzletek zárva.

Vasárnap nekünk is Dürnstein a terv Melkig :))))

berva1 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 13400

Köszi! Mi kb. vasárnap dél körül érünk oda. Nem tudom nyitva vannak e, ilyenkor a belvárosi üzletek, kávézók de egy séta az óvárosban biztosan jól fog esni. Ha marad időnk, még Dürnsteinben is meg szeretnénk állni.

Előzmény: Berg&Tal (13397)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.08.02 0 1 13399

+1 szavazat a két hétre, de legalább 10 napra. Ausztriában sosem tudhatjuk mit dob az időjárás. Jó utat és kellemes pihenést.

Előzmény: tomésjerry (13394)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.08.02 0 0 13398

Ezt csak megerősíteni tudom. Már 10 napja vagyunk Fuschl am See-ben és eddig egy alkalommal kapott el bennünket egy zivatar, az is akkor, mikor autóval jöttünk vissza Salzburgból. (Szembe áradt visszafelé a tömeg a strandokról.) A tóban most már simán lehet fürdeni, 5 napja még elég véleményes volt. (Az Időjárás XL alkalmazást használjuk Androidon tervezésre, eddig maximálisan bevált.)

Előzmény: tomésjerry (13390)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.02 0 1 13397

Ez a Steinertor, a Stadtparktól 1-2 perc, és itt mindjárt a sétáló központban vagy.

Előzmény: berva1 (13393)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.08.02 0 0 13396

http://www.krems.gv.at/Verkehr/Gebuehrenpflichtiges_Parken

Itt tudsz tájékozódni. Mi múlt vasárnap voltunk, a Heinemannstraßé-n parkoltunk, akkor ingyenes. A Stadtpark körül tele van parkolóhellyel, érdemes a maps műhold térképen körül nézni, mi így szoktunk felkészülni.

Előzmény: berva1 (13393)
banyoca Creative Commons License 2018.08.02 0 0 13395

2 hét?! aaasztaaaatuccééélni! :D és merre fele kalandoztok?

Előzmény: tomésjerry (13394)
tomésjerry Creative Commons License 2018.08.02 0 0 13394

Mi augusztus 13-tól megyünk. Szerencsére összejött a két hét. Két hétig nem lehet egyfolytában szar idő :)

Előzmény: monik4 (13392)
berva1 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 13393

Tudja, valaki hol érdemes Krems-ben leparkolni 1-2 órára, közel a belvároshoz? 

monik4 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 13392

Igen, sóvárgok is a webkamere előtt, hogy bárcsak augusztus 10-15. között is ilyen idő legyen!!! :) 

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.08.01 0 0 13391

Nekünk 2 hete Tirolban folyamatosan 28 fokok voltak. a helyiek nagyon élvezték, mi a hegyi túrákon kevésbé :)

Viszont azt egy helyi is megerősítette, hogy amióta az eszét tudja, nem volt ilyen meleg (21 fok) a helyi tó (Frauensee)

Sztem a tetején simán volt 22 C is.

tomésjerry Creative Commons License 2018.08.01 0 1 13390

Hát, szerencséje van annak, aki erre és a következő hétre tervezte a szabadságát.

matsedlof Creative Commons License 2018.07.29 0 0 13389

Sziasztok, elutazunk a jövő hét végén Going, Ellmau illetve Kitzbühel felé. Tudnátok ajánlani olyan látnivalókat (természeti) melyek nem szerepelnek a tipikus látnivalók között? Apró kis tavak, kevésbé ismert kirándulóhelyekre gondolok. Persze, ha valakinek ezeken kívül is lenne mit megosztani velem, örömmel venném! Nagyon köszönöm!

Irenee Creative Commons License 2018.07.26 0 0 13388

Írd be az ÖBB keresőbe Salzburg-Kufstein, válaszd ki a te vonatodat, ott kiírja, hogy hol kéne átszállni Rosenheim-ben

Onnan vedd a jegyet.

Előzmény: tibor200 (13387)
tibor200 Creative Commons License 2018.07.26 0 0 13387

Na most már majdnem megvan az összes jegyem interneten . Budapest Salzburg menettérti kiránduló. Van hozzá egy jegy Salzburg -Rosenheim Bp en vásárolva . Most már csak a Rosenheim Kufstein jegyet kell megszereznem. OEBB  oldalon Rosenheim nél milyen kezdő állomást kell megadjak? (Ugye ahová érkezik a vonat Salzburgból )   Többféle variáció lehet --Rosenheim Hochschule, Rosenheim im Drautal Bahnhst, Rosenheim Aisingerstassze, Rosenheim in Bayern Bahnhof, Rosenheim in bayern Stadtmitte.

Ha nem jön válasz itt a fórumon akkor megveszem majd ott helyben . Jegyautomatából kell venni a jegyeket? 

kelenfield Creative Commons License 2018.07.25 0 0 13386

Nem kell helyjegyet, de ajánlott mert bizonyos vonatokon tömegnyomor van 

Vedd meg előre neten a jegyet, vagy a Wasteelsben a keletiben!

Kirándulójegyem is jó lehet... 

Előzmény: tibor200 (13382)
monik4 Creative Commons License 2018.07.25 0 0 13385

Hű tényleg! Én csak a másodikig láttam a térképet, köszi! Nagyon szép képeket látok róluk, úgyhogy mindenképp bele veszem a tervbe, aztán meglátjuk, hogy az időjárás mit enged. Majd beszámolok... 

Előzmény: trlala (13384)
trlala Creative Commons License 2018.07.25 0 0 13384

Egymás után három tó van. A középső kicsi zsombékos, az első a legnagyobb. A hátsó tó már a völgy végén van, oda-vissza laza fél nap, ebbe már a sör/császármorzsa is belefér, végig széles gyalogút, szint nem sok van, de azért meg lehet izzadni. Érdemes elmenni a hátsó tóig.

Előzmény: monik4 (13383)
monik4 Creative Commons License 2018.07.25 0 1 13383

Köszönöm szépen! A másfél óra tényleg nem vészes és lehet, hogy a popómnak nem is fog ártani egy kis séta :))) Néztem a kicsit távolabbi Gosaulacke tavat. Arról esetleg van infód, hogy mennyire nehéz túra? Köszönöm! 

Előzmény: trlala (13381)
tibor200 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 13382

Budapest Kufstein utat tervezek Salzburg vonattal majd onnan szintén vonat megy (Rosenheim en keresztül). Ha railjet tel utazok akkor kell helyjegy ? Kell e előre foglalni neten pl a railjet re, vagy az állomáson is lehet jegyet venni, vagy a vonaton? És helyjegy kötelező e vagy maximum állok a vonaton? A Sparschiene jegyet már sajnos lekéstem.

trlala Creative Commons License 2018.07.24 0 0 13381

Autóval lehet megközelíteni. Körbe biciklizhető, de hogy szabad-e abban nem vagyok biztos. Kényelmes sétával másfél óra a kör.

Előzmény: monik4 (13380)
monik4 Creative Commons License 2018.07.24 0 0 13380

Sziasztok! 

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a Gosausee körbe járható-e biciklivel? És azt is szeretném tudni, hogy autóval vagy felvonóval  közelíthető meg a tó? 

Köszönöm! 

Fatboy Slim Creative Commons License 2018.07.24 0 1 13379

Sziasztok, nagyon rég jártam itt. Ezúttal egy a családom által kevésbé felfedezett részen barangoltunk Tirolban. Bár gyanítom, az ittenieknek nem lesz új a környék.

Amit különösen ajánlok gyerekes családoknak, az a Füssen ausztriai részéről kiinduló, oda-vissza kb 12km-t kitevő Waldererlebnis. Megéri az élményt. A srácok - bár nem kicsik - nagyon élvezték, amint mesefejezetek és figurák közt játékosan feljutottak egy remekül kiépített erdei túraútvonalon Hochschwangau kastélyig. Nem sokadszorra rácsodálkoztunk - majd a a túraútvonal több pontjáról - Neuschwansteinra, de volt, ahol mindkét kastélyt együtt lehetett látni. Hochschwangautól lementünk körüljárni az Alpsee-t, majd visszaúton Schwangau és Füssen között a két ország határán fürödtünk az Schwansee-ben. Visszaúton Füssen előtt elértünk a Lech folyó egyik legszebb részét és zártuk a túrát Lechfall-lal, amely ha jól emlékszem, egy mesterséges vízesés, de semmit nem von le szépségéből.

A környék legszebb tava azonban vitathatatlanul a Plansee

Javaslom az Aktiv-card kiváltását, bergbahnozni lehet vele féláron és ingyen lehet fürödni a Frauenseeben

HochswangauNeuschwansteinLechfallHighline 179

tomésjerry Creative Commons License 2018.07.23 0 2 13378

Ez a magyarok zaklatása valami urban legend. Nem érdemes az ilyen hírekkel foglalkozni. Az autópálya matricádat ragaszd fel rendesen, azt nem szeretik, ha csak a sarka van felragasztva. Aztán kb. ennyi. Ha letrafiznak, fizetsz. Nincsenek rendben a kocsi és a te papírjaid, büntetést kapsz. Mint mindenki más. Izzókat, eü dobozt, gumikat soha nem ellenőriztek nálam. De kb. alap, hogy ezek rendeben vannak a kocsin. Ha köhögsz pár szót németül, az nem hátrány. De kb. ennyi. Amikor átlépjük a határt, szembe nem jut az ottani rendőrség, hogy jajjj, mi lesz, majd biztos kipécéznek maguknak.

Előzmény: Veszpremi (13377)
Veszpremi Creative Commons License 2018.07.21 0 1 13377

Waze a barátod, eligazít, kiiktatod a fizetős utakat és mész. Tavaly voltunk Hohentauernben, jó volt (sztem ti is ugyanoda mentek valsz.), klassz! A magyarok zaklatásáról én is olvastam, egy hete voltunk kint, nulla zaklatás, egy helyen láttam 1.2e km-en rendőröket, de olyanok voltak, mint a turisták, a Nockalm Strasse parkolójában. Viszont az ország tele van fix sebességmérő kamerákkal, falvakban is. De a közlekedés annyira kultúrált, hogy nem is összehasonlítható az itthoni káosszal.

Előzmény: somoo21 (13376)
somoo21 Creative Commons License 2018.07.21 -1 0 13376

Sziasztok!

2hét múlva pár napra utazunk Hohentauern-be (Budapesti indulassal), és érdeklődnék, hogy milyen útvonalat javasoltok. Lehetőleg kerülném a fizetős szakaszokat, nem is a pénz miatt, hanem mert ráérünk nézelődni is út közben:)

További kerdés, hogy a fél évvel ezelőtti sztorik a magyarautós-ellenes hozzáállásról mennyire helytállóak? Mire érdemes a kötelező dolgokon kivul odafigyelni? (ossze lámpa uzemel, van eü doboz, mellény, háromszög, stb.) 

Köszönöm, üdv;

Zs:) Creative Commons License 2018.07.18 0 0 13375

Második mindenképpen!

Előzmény: zmegy (13371)
zmegy Creative Commons License 2018.07.18 0 0 13374

Ok , köszi mindkettőtöknek a választ. Akkor inkább talán a második verzió lesz.

Előzmény: Berg&Tal (13373)
Berg&Tal Creative Commons License 2018.07.18 0 0 13373

Szia ! Az első verziós úton erős a forgalom az A1-en is, és  Gmundentől Hallstattig is. A második verzió forgalom szempontjából jobb: jól lehet haladni az S6-oson, aztán az A9-en szinte "lájtos". Liezen után a 320-ason van jócskán forgalom, de tempósan halad. Aztán Stainach után a 145-ös szintén "lájtos"....igaz ennek a szakasznak a második fele hegyi, kanyargós, de nem vészes, és nagyon szép. Bad Ausseenél tovább egyenesen a 145-ösön, és majd jobbra kell lemenni Hallstatt felé ( ki van jól táblázva  ) Obertraun felé egyszer mentünk ( elég is volt ), az egy nagyon meredek, szűk hegyi út.

trlala Creative Commons License 2018.07.18 0 0 13372

Az A1 monoton, unalmasabb. Én az S6 (stb.)-on járok inkább, még ha lassúbb is.

zmegy Creative Commons License 2018.07.18 0 0 13371

Sziasztok ! Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, nemsokára utazunk Hallstattba kocsival Pestről. Nagyjából két útvonalat találtam: Az egyik az A1 - 145  a másik pedig :  S6 A9 113 145 gondolom ez az útvonal nagy része hegyek közti.  Ki melyik útvonalon ment? mi volt a tapasztalat ? Ha már volt szó itt erről korábban akkor elnézést. Köszi

Veszpremi Creative Commons License 2018.07.17 0 1 13370

Voltunk kint 4 napot Karintiában, csak szólok, hogy az idei nyár kint sem a szokványos, nagyon változékony az idő, eső és napsütés gyorsan váltja egymást, a helyiek szerint sem szokványos nyár. Nem azért írtam, hogy bárkit lebeszéljek, mert menni kell! :) Mindennek ellenére mint mindig, fantasztikus Ausztria.

KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13369

Mi ezt úgy intéztük, hogy első nap beautóztunk a Hauptbahnhof-hoz, és addig pár euróért otthagytuk az autót, amíg megvettük a 3 napos Innsbruck kártyát. A kártya érvényességi ideje alatt a DEZ bevásárlóközpontban maradt az autó - akkor nem volt fizetős - és az 'R' jelű busszal bementünk a Polizeidirektion megállóig, ami már a belváros. Délután fordítva. A busz tett pár vargabetűt, de érdekes volt látni a hétköznapi várost is.

Előzmény: polo2004 (13363)
banyoca Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13368

vannak tavalyi képeim itt, a 13193 hsz-tól kezdve elég sok hsz-n keresztül

Előzmény: polo2004 (13356)
banyoca Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13367

lehet menni kocsival, de mindig akad pár vezető aki miatt nem érdemes :/ mi oda-vissza "megszívtuk" de a Höhenstrasse-n is mikor nappal mentünk,  ott vissza is kellett fordulni, mert valaki  beborult a kanyarba, kész rémálom egy némely autós ezeken az igen keskeny utakon

a zillergrundon ha nem is megy az ember a Plauner hüttéig (pedig jó kis túra) a kápolnához érdemes "felsétálni", utána meg ide betérni
https://www.zillertal.at/en/gastro/detail/430004696/einkehr-zum-adlerblick-1900m.html

én apfelstrudel rajongó vagyok, nem mindenhol készítik jól

Előzmény: tomésjerry (13366)
tomésjerry Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13366

A Zillegrund felé menet egészen a Bärenbadalm-ig lehet kocsival menni. Onnan visz fel busz. Az út odáig is gyönyörű, tele vízeséssel. Érdemes csak felfelé jegyet venni, mert lefelé egy könnyű séta az egész. Hacsak előtte fel nem mászik az ember a Plauener Hütte-ig :)

Egyébként Bärenbadalm fogadóban kötelező a túrótorta, illetve hétvégente a Krapfen.http://www.baerenbad-alm.at/

Előzmény: banyoca (13364)
banyoca Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13365

itt ezt találtam a vonattal kapcsolatban ZB1 zillertal vonat
https://www.zillertal.at/en/tips/summer/hiking/hiking-buses.html

Előzmény: polo2004 (13351)
banyoca Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13364

ez szuper ár! mindenképp ki kell használni és persze ki is lehet, először voltunk mi is megvettük, de tavaly főként olyan helyen túráztunk ahova nem kellett kártya, kivétel persze az Ahorn és Peneken, ezeken pihenő napokon voltunk.

az Ahornon olyan jó kis vízi pihenő helyet csináltak, főként gyerekeknek de azért mi is szórakoztunk, és az éven a Tux-on is csináltak hasonlót.

A magashegyi tározók látogatását mindenképp javaslom, A zillergrund-ra szerintem érdemesebb busszal menni végig, mert az utolsó kb. 3 km-re amúgy sem engedik fel a kocsikat, jó lehet gyalogolni, de én az energiát inkább a tározó környékére javaslom tartalékolni. A kocsit ott lehet hagyni a völgy elején, ahogy az ember átmegy mayrhofenből az alagúton ott van egy parkoló és megálló a busznak.

A schlegeisnél pedig az Olperehüttét mindenképp meg kell látogatni.

Nagyon sokan bérelnek elektromos kerékpárt (mi sajnos nem tettük), szerintem érdemes, a Penkenen különösen, ott fent is van bérlési lehetőség, amúgy ezt 2 felvonóval is el lehet érni, az egyik ott lesz a szállásotokhoz közel szerintem a Finke Almbahnen.

ide érdemes betérni
https://gasserspeck.at/

van egy a penken állomással szemben, itt jókat lehet kajálni, van egy másik ott kisebb a választék.

Zillertal sört kötelező inni :) az MPREIS-be kapható csak szerintem.

Előzmény: polo2004 (13359)
polo2004 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13363

Újabb  kérdésem: Innsbruckban hol érdemes parkolni?

Köszönöm előre is a választ.

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13358)
banyoca Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13362

én megfogadtam a tanácsod :) tavaly többször voltunk este fele

Előzmény: tomésjerry (13360)
polo2004 Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13361

Tervezzük a késői panoramautat

Előzmény: tomésjerry (13360)
tomésjerry Creative Commons License 2018.07.16 0 0 13360

Mindig elmondom, és nem csak azért a pár EUR-ért amit meglehet vele spórolni. A zillertaler Höchenstrasse-ra érdemes estefelé felmenni.Egészen más élmény a lemenő napban az egész út, a panoráma. Nulla tömeg, de tényleg. Nem kell kerülgetni egymást a szűk utakon, minden csendes, nyugodt. És nem utolsó sorban az útdíjat szedő nénik is elfáradnak addigra, és hazamannek... :D Mi augusztus 13.-án indulunk ide. Asszem' tán' 7-edszerre. Reméljük addigra a nyár is magára talál.

Előzmény: polo2004 (13359)
polo2004 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13359

Jaj, de jó!!!

Köszönöm szépen!!!

38 Eur/ főért kapunk 6 napos Zillertal AktivCardot, azt mindenkép ki szeretnénk használni.

Néhány nap múlva indulunk, természetesen már most is fel vagyunk készülve maximálisan, mégis hatalmas izgalommal várjuk az indulást...ahogy  az eddigi kb. 40  kiutazásunkkor is.

És ez szerintem még a 100. alkalommal is ugyanígy lesz. 

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13358)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13358

Szia,

Nekem Zillertal a nagy szerelem. 5 éve ez volt a programunk:

1. nap

Utazás: Mo.-Graz-Salzburg-Chiemsee-Ashau-Fügen

2. nap

Innsbruck belváros - Hofburg, Golden-roof house, City Tower, Ambras schloss

3. nap

Alpine Zoo, Hafelkarspitze

4. nap

Swarovski kirstalwelten, Patchenkogel

5. nap

Gerlospass, Krimml vízesés

6. nap

Innsbruck DEZ (pihenő nap, vásárlás)

7. nap

Zillertaler Alpenstrasse

8. nap

Spieljochbahn, Hall im Tirol, Innsbruck Cyta

9. nap

Hintertux gleccser

Kellemes nyaralást és üdv,

KP

polo2004 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13357

Finkenberg  helyesen.

Napokon belül indulunk.

polo2004 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13356

Haus Bichl lesz a szállásunk Finkenbegben.

www.bichl.com

Alig várjuk.

Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, kb. 40 x jártunk Ausztriában, Zillertalban még nem jártunk.

Előzmény: banyoca (13354)
polo2004 Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13355

Köszi. ezt én is olvastam. Olyat nem találok, hogy kifejezetten kiírja, hogy a Zillertalbahn is ingyenes. Erre következtetek, de nem  írják sehol konkrétan.

Kb. harmad áron kapunk a szálláson 6 napos kártyát, ezt terveink szerint ki tudjuk használni, ha csak felvonózunk vele, akkor is. 10 napra megyünk.

Előzmény: banyoca (13353)
banyoca Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13354

ha van valami kérdésed zillertallal kapcsolatban írj bátran :)

szállás már van?

banyoca Creative Commons License 2018.07.15 0 0 13353

A legtöbb tömegközlekedés ingyenes használata a térségben (kivéve a gőzvonatot) :(

Freie Benutzung der meisten öffentlichen Verkehrsmittel der Region (außer Dampfzug)

a panorámautakon is kell fizetni ha busszal megy az ember, de van valami kedvezmény ha kártyád van, legalább is pár éve úgy volt. Tavaly voltunk de nem vettünk kártyát, csak a Penkenre és Ahornra szólót, így is terveztük (a szállástól kaptunk rá kedvezményt) , mert nem használtuk volna ki a zillertal kártyát.

https://www.zillertal.at/tipps/sommer/zillertal-activcard.html

PAthene Creative Commons License 2018.07.14 0 0 13352

Sziasztok!

Köszönöm az ölteletek, megnézzük és döntünk. Ahogy néztem, mindegyik gyönyörű szép. 

polo2004 Creative Commons License 2018.07.14 0 0 13351

Üdvözlök Mindenkit!

Szeretném kérdezni, attól, aki járt Zillertalban, hogy a Zillertal Aktivcarddal  ingyen lehet vonaton utazni a völgyben vagy az fizetős? Előre is köszönöm a választ.

Zs:) Creative Commons License 2018.07.13 0 0 13350

Flachau környékét tudom ajánlani!

Előzmény: PAthene (13348)
banyoca Creative Commons License 2018.07.13 0 0 13349
Előzmény: PAthene (13348)
PAthene Creative Commons License 2018.07.13 0 0 13348

Budapestről utaznánk. Kb 600 km-t tudunk bevállalni. Saalbach-Hinterglemm környékét néztem, de kevésbé felkapott hely ötleteket is szívesen fogadok.

Előzmény: tomésjerry (13347)
tomésjerry Creative Commons License 2018.07.13 0 1 13347

Mondd meg honnan utaztok és mennyi km-t vagytok hajlandóak onnan kocsikázni. A budapestiek hajlamosak úgy gondolni, hogy mindenki ott lakik, pedig nem mindegy, hogy Nyíregyházáról akartok 500km-t utazni, vagy Sopronból.

Ha ezt megosztod velünk, biztos fogsz kapni ötleteket.

Előzmény: PAthene (13346)
PAthene Creative Commons License 2018.07.12 0 0 13346

Sziasztok!

Sziasztok!

Idén szeretnénk néhány napot Ausztriában tölteni. 

Olyan helyet keresek, ahol viszonylag közel található 2-3 felvonó is. 

Nem szeretnénk Ausztria túlvégére utazni, mert csak 4 éjszakára van lehetőségünk, és egy 1 éves babával mennénk

Köszönöm a válaszaitokat!

Odol82 Creative Commons License 2018.07.10 0 0 13345

Sziasztok!

Eladó a mai napon vásárolt, 10 napos, sértetlen állapotban lévő osztrák pályamatrica. Ár: 2.000 Ft Érdeklődni: 70/623-1902

Üdv: Szabó Imre

albagabi Creative Commons License 2018.07.10 0 0 13344

Sziasztok! Köszi a tippeket banyoca és utazó.Igen van szállásunk Bruck an der Glocknerstrasse-n. Most megyünk először Ausztriába kirándulni,igazából nézelődni és könnyebb túrákat tenni. Visszanéztem a képeket,nagyon szép helyeket lehet találni. Előtte pár napot eltöltünk Klagenfurt fölött is a Maltshacher tó mellett,gondolom ott is találunk látnivalót. Akkor nem veszek tartomány kártyákat,hacsak a hotel nem ad valami kedvezményeset. Ha van még valami érdekesség,tanács szívesen veszem Tőletek,ne tartsátok magatokban.

banyoca Creative Commons License 2018.07.10 0 0 13343

kedv csinálónak fotókat találsz a környéken lévő helyekről a következő számú hsz-oknál 9583, 9584, 9585, 9588, 9591-9593 Bad Gastein, 9608, 9618

Előzmény: albagabi (13340)
banyoca Creative Commons License 2018.07.10 0 0 13342

Szia! erre a környékre a Zell am See-Kaprun kártya lenne jó, ezt csak a szállásokhoz adják, nem lehet megvásárolni. Van már szállásotok?

https://www.zellamsee-kaprun.com/en/activities/summer/summer-card

én nem hagynám ki a Kapruni tározokat és a Schmittenhöhe-t sem, előttem már írtak pár ötletet

a Grossglocknerre egy teljes napot szánjatok, a Krimmle fél nap, ha nem akartok túrázni, a kapruni tározókra én szánnék 1 napot, a Kitzsteinhornon érdemes felmenni a csúcsig ha jó az idő és bírjátok a meredek sziklás túrázást.

utazó61 Creative Commons License 2018.07.09 0 0 13341

Szia!

A Ferenc József kilátó aGrossglockner panorámaút része. Ha erre áldozol napot, vissza fogsz vágyódni évekig. Mi az elmúlt 10 évben négyszer töltöttünk egy- egy hetet a környéken-idén aug. végén is megyünk-, de soha nem váltottunk Salzburgerland-kártyát. Ahhoz legalább tíz nap kellene, hogy igazán ki tudd használni. Négy napba nekünk belefért:1.-Grossglockner; 2.-Krimml; 3.-Dachstein-jégbarlang+ egy szurdok( sajnos a Lichteinstein idén kimarad, de még van bőven); 4.-Hallein-sóbánya; hazafelé Halstatt- pihenésre nincs is idő!

Hazafelé esetleg Klagenfurt-Minimundus+ Pyramidenkogel?

És még : -Mölltaler-gleccser;-Kitzsteinhorn;-Bad Gastein;-Dachstein-skywalk......hagyok másnak is tippeket.

Esőkabátot vigyél! Nem véletlenül olyan zöld a táj!

albagabi Creative Commons License 2018.07.09 0 0 13340

Sziasztok! Zell am see közelèben leszünk 4 napot. Elmennènk a Krimmli vizesèshez,Ferenc József Höhère,ès valami panorámaútra. Érdemes kiváltani a Salzburgerland kártyát? Úgy tudom 88 euró 2 főre. Megèri?

tomésjerry Creative Commons License 2018.07.04 0 0 13339

Azért nem végleg, ideiglenesen. Azért nem mindegy:)

Előzmény: Frua (13338)
Frua Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13338

A Lichtenstenklamm végleg bezárt, nem biztonságos, átépitik!  

Liechtensteinklamm
Liechtensteinklammstraße 123, 5600 St. Johann im Pongau, Ausztria
+43 6412 6036

https://goo.gl/maps/AXRGKzVU5gA2

Előzmény: utazó61 (13322)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13337

Ha netán a Wörhersee déli partján jöttök és nem az A2-n, valamint van időtök rá, akkor Klagenfurt előtt a Pyramidenkogel is érdekes lehet. https://www.pyramidenkogel.info/

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13336)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.03 0 1 13336

Klagenfurtban a Minimundus tkp. kötelező: https://www.minimundus.at/en/ Ráadásul könnyen elérhető a város szélén.

Előzmény: paterbus (13335)
paterbus Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13335

Úgy tervezzük, hogy odafelé Grazot, hazafelé Klagenfurtot ejtjük útba.

Klagenfurtban érdemes megállni?

Zs:) Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13334

Az alagútban a P1-es parkoló van, de az nagyon pici. Egyszerűbb lemenni a nagyokba, onnan indul a sóbányához is a felvonó.

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13332)
Zs:) Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13333

Szerintem egyáltalán nem élvezhetetlen. A fő utca valóban eléggé tele van, de a csont templom fele se járnak már annyian, meg a főtér után is erősen ritkul a tömeg, valamint el lehet menni onnan jó kis hajókázásra is. 

Előzmény: trlala (13329)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13332

Köszönöm a tippeket, volt néhány olyan, amire nem gondoltam, illetve a fórum keresőmotorja is segített. 11 éve voltunk Salzburgerland-ban - Annaberg - és akkor tartományi kártyával sok helyre elmentünk. Ez a mostani informálódás tkp. az aktualizálást szolgálta, mert most három tartomány határán lesz a szállásunk, plusz kellemesen és hasznosan szeretnénk eltölteni a kinti két hetet és nem árt képbe kerülni.

Salzburgban én a Shopping Arénában tervezem hagyni az autót és a 3 napos kártyával majd onnan mennénk be a 3-as vagy a 8-as járattal. Ha nyáron Hallstatt-ban ennyire durva a helyzet, akkor adott esetben nem fogjuk erőltetni, mert voltunk már ott. (Emlékeim szerint akkor egy alagútféle parkolóban hagytuk az autót, ahol 1 óra ingyen parkolás volt, csak ki kellett tenni az ablakba mikor kezdtük. Nyilván ez már nem opció.) Már csak ezek miatt és érdemes volt kérdeznem.

Újfent köszönöm a válaszokat.

KP.

PS. Jut eszembe, mi is július 23-án fogunk indulni :)

Veszpremi Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13331

Salzburghoz annyit, hogy mi vasárnap voltunk és nem túl messze a központtól letettük a kocsit és tömegközlekedtünk, Salzburg kártyával ingyen, be és vissza sima volt. Hallstatt nyáron nekünk horror volt, nulla parkolóhely mindenütt, egyszerűen végigmentünk kocsival és vissza. Oda bringával kell menni.

Előzmény: tomésjerry (13328)
paterbus Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13330

Szia. :)

Nincs harag. :) 07.23-án indulunk, így az őszi városnézés idén elmarad. :)

Talán, ha korán reggel érünk Salzburgba, még lehet találni szabad helyet.

trlala Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13329

Csatlakozom. Hallstatt gyakorlatilag élvezhetetlen a tömeg miatt. 

tomésjerry Creative Commons License 2018.07.03 0 0 13328

Hát, nem biztos, hogy népszerű leszek, de kéretik úgy olvasni, hogy ez szigorúan magánvélemény.

Szóval, Salzburg tényleg szép kis város. De tényleg. Viszont nyáron horror. Szerintem. Hiába a jól szervezett közlekedés, a nagy P+R parkolók, egyszerűen túlzsúfolt. Ha az ember nem néz utána mi merre közlekedésileg, akkor akár órákat is el lehet tölteni a kocsiban, parkolót keresve. Ami jónak tűnik, ott vagy tilos megállni, vagy drága. Ami olcsó, az messze van, tömeközlekedni kell, ahol megint zsúfoltság van. A véleményem az, hogy ősszel kell ide menni, és ugyan én sem szeretem a szervezett társas utakat, de talán itt indokolt ez a forma. A szervezők tudják mi, merre. Szerintem az idegenvezetés sem rossz egy történelmi városban, az ember többet megtud, mintha maga gyűjtené az infókat. És van megfelelő mennyiségű idő az egyéni császkálásra is. Szóval szerintem nyáron türelem kell hozzá. Ugyan ez igaz Hallstadtra is. Inkább ősszel. Ha már Salzburg és van affinitás hozzá, nyáron inkább ez: https://www.hangar-7.com/de/

Remélem nincs harag. Biztos leszenk majd itt akik nem akarnak majd lebeszélni róla :)

(Szerintem Berchtesgadenben sincs semmi extra, de ez egy másik poszt lenne :) )

Előzmény: paterbus (13325)
Zs:) Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13327

Salzburgban én egy kis parkolóban szoktam megállni, közel a belvároshoz. A térképen alul a zöldtől balra van a Petersbrunnstraße-ban egy derékszög, ott van a parkoló, ránagyítva google-n jobban látszik.

Hallstattban a P2 vagy P3 parkolókban szoktam megállni, bár a P3 múlt évben zárva volt átépítés miatt.

Természetesen mindegyik parkoló fizetős. Pontos összegre már nem emlékszem, nem olcsó de nem megfizethetetlen. Természetesen a külvárosban biztos van ingyenes, de onnan meg be kell jutni valahogy. Hallstattnál állítólag szintén van ingyenes, de 2km-re a várostól.

Zs:) Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13326

Ha Berchtesgadenre gondolsz, ott szerintem ingyenes a parkolás, nem úgy a busz és a belépő.

Másik kettőt nem tudom.

Előzmény: paterbus (13325)
paterbus Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13325

A "sasfészek" parkolóról, illetve a Graz-i és Klagenfurt-i parkolásról van infód?

Van egész napos parkolójegy vagy 2-3 óránként "rá kell tölteni"?

Előzmény: Zs:) (13323)
paterbus Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13324

Köszönöm. :)

Előzmény: Zs:) (13323)
utazó61 Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13322

Hallein-Bad Dürrnberg: sóbarlang, ha délelőtt mentek, onnan tovább Berchtesgaden.

Hajókázás valamelyik tavon-választék van.

Gollinger Wasserfall.

Lichteinstein-klamm St.Johann im Pongauban.

Személyes kedvencem: Grossglockner-panorámaút. Tudom, messze van .Nekünk Murauból még távolabbi volt, de ki nem hagytam volna-azóta már többször voltunk ott, de idén is útbaejtjük.

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13318)
paterbus Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13321

Sziasztok!

Salzburgban, Hallsattban hol érdemes parkolni?

Mennyi a tarifa? Illetve van ingyenes parkolási lehetőség?

A válaszokat előre is köszönöm.

Zs:) Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13320

Salzburg, Hellbrunn, Golling, Werfen, Lammerklamm, Hallstatt, Bad Ischl...

Lehet még távolodni, de ezen a vidéken is van mit nézni.

Irenee Creative Commons License 2018.07.02 0 0 13319

Postalm panorámaút Stróbl-ból, a végétől közel van a Lammerklamm szurdok.

KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.07.01 0 0 13318

Sziasztok,

Némi segítség illetve tippek kellenének nekem, hogy Salzkammergut-ban (Fuschl am See-be) és a környékén mi az a látnivaló, amit ne hagyjunk ki. 72 órás Salzburg kártyát biztos, hogy fogunk vásárolni. Gondolkozom a 3 felvonós bérleten is (Salzkammergut Gipfelticket), mert egy Dachstein felvonózást és egy Gossausee tótúrát + felvonózást terveztünk. Szóba jött még a Schafbergbahn is. Eléggé a tartomány szélén leszünk, ezért a Salzburgerland kártyát nem hiszem, hogy nagyon ki tudnánk használni. Szóval ezeken túl, illetve ezzel kapcsolatban minden ötlet jöhet (bánya látogatás, szurdoktúra, látványként látogatható üzemek, stb.).

Előre is kösz.

KP.

Frua Creative Commons License 2018.06.29 0 0 13317

Sziasztok! Rokkant kártyás parkolásról tudtok valamit?  Tudnátok segíteni abban, hogy Ausztriában a parkolásnál ahol csak automata kapuk meg jegykiadók vannak a parkolóban, és rokkant kártyával rokkant helyre állunk be, ott nincs kedvezmény  a parkolásra? Csak teljesáru jegyfizetéssel tudtuk használni a Helbrunni kastélynál. Valakinek van erről tapasztalata?  

monik4 Creative Commons License 2018.06.13 0 0 13316

Köszönöm, megnézem :) 

Előzmény: trlala (13315)
trlala Creative Commons License 2018.06.11 0 0 13315
Előzmény: monik4 (13313)
trlala Creative Commons License 2018.06.11 0 0 13314
Előzmény: monik4 (13313)
monik4 Creative Commons License 2018.06.11 0 0 13313

Sziasztok! 

4-5 napos ausztriai tartózkodást tervezünk, melyből 2-3 napot nyeregben (bicikli) szeretnénk tölteni. Budapestről max. 5 órát utaznánk autóval. Csillagtúra szerűen szeretnénk menni, lehetőleg tó körül és az edzettségünk miatt nem túl nagy szintkülönbségekkel, napi max 30-40 km-t. Ha tudnátok javasolni ilyen környéket, tó köröket esetleg szállást is, akkor azt megköszönném. Biciklit tudunk vinni, de ha van a szálláson az még jobb. 

banyoca Creative Commons License 2018.05.21 0 0 13312
Előzmény: tr 502 (13303)
aladar644 Creative Commons License 2018.05.21 0 0 13311

azt gondoltad,benzin árban elvisznek? Ha éjjel utazol,nyersz egy napot,hozzá veszed a szállás díját,akkor már másként áll össze a kép.Én így utaztam Livornóból Bécsig,és így fogok Hamburgból Bécsig a nyáron.

Előzmény: tibor200 (13310)
tibor200 Creative Commons License 2018.05.20 -1 0 13310

köszönöm--

kb 30000 ft 600 km nyi motorszállítás --nem occó

aladar644 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 13309

keresd nightjet.com

Bécs-Livorno,  Hamburg  és Graz- Feldkirch az autó/motorszállító vonatok útvonala.És vissza.

Előzmény: tibor200 (13308)
tibor200 Creative Commons License 2018.05.19 0 0 13308

sziasztok

Ausztriában lehetséges vonaton elvitetni motort, robogót van ennek kulturája, nálunk nincsen. Tud erről valaki, hogyan történik hol lehet utánajárni, milyen díjak vannak ? Autó ill.robogó bérlés kiváltása lenne a cél.

Zs:) Creative Commons License 2018.05.18 0 0 13307

Az másik topic ;).

Előzmény: aladar644 (13306)
aladar644 Creative Commons License 2018.05.18 -2 0 13306

Balatonboglár:)

Zs:) Creative Commons License 2018.05.17 0 0 13305

Flachau

Veszpremi Creative Commons License 2018.05.17 0 0 13304

Abtenau.

tr 502 Creative Commons License 2018.05.17 0 0 13303

Sziasztok!!

Tudnátok ajánlani egy Bobozási lehetőséget?

tomésjerry Creative Commons License 2018.05.17 0 0 13302

Meglepődve tapasztaltam, hogy Tirol/Voralberg egy-egy részén elérhető lett StreetView utcakép. 2018 áprilisi dátummal.

aladar644 Creative Commons License 2018.05.05 0 0 13301

Engem is letrafiztak,haza jött a 60 eurós bírság,mert 100 helyett 110 volt a sebesség.Nagyon odafigyelnek,és főleg nagyon gyűjtik a pénzt.Mostanában szükségük is van rá.

Veszpremi Creative Commons License 2018.04.12 -2 0 13300

Ilyeneket én is hallok, de ez normális teljesen. A linkben látottak/elmondottak viszont riasztóak, ha a fele is igaz. Ki tudja!

Előzmény: trlala (13299)
trlala Creative Commons License 2018.04.12 0 0 13299

A határ mellett élek, rendszeresen járok ki, az ismerősök között nem egy van, aki kint dolgozik, napi szinten ingázik.

- Egyik haverommal voltunk Kelet-Tirolban, nem volt bekötve, 20 €.

- Pár gyoshajtás ismerősnek, 20-50 € között.

- Nekem még semmi nem volt.

Előzmény: Veszpremi (13298)
Veszpremi Creative Commons License 2018.04.11 -2 0 13298

Bocs, ha OFF-nak tartjátok a linkelt riportot, most találtam, számomra elég hihetetlenül hangzik, és azért linkelem ide, hogy itt valaki tapasztalt-e hasonlót kint? Én nem, és remélem nem is fogok. De ha ez igaz, itt pl. a Külügynek lenne mit tennie, megvédeni a magyarokat most igazából:

https://www.youtube.com/watch?v=gzwHND7LheQ&app=desktop

kriszthee Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13297

Köszönöm szépen. Nem hétvégén fogunk menni hanem hétköznap, négy napot leszünk ott. Talán szerencsénk lesz, nem foglalunk előre.:)

Nydqist Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13296

Az a baj a Sechneeberggel, hogy a fenti időtöltés élménye nagyon időjárásfüggő. Ha korán foglalsz, lesz helyed, de az idő akkor még bizonytalan. Amikor meg már látod, hogy szép idő ígérkezik, akkor meg már lehet, hogy késő.

Mi augusztusban voltunk fent, pedig egyáltalán nem terveztünk felmenni. Kirándultunk egyet Puchbergbe, és a vasárnapi gőzöst akartuk megnézni még az alsó szakaszon. Benéztünk az irodába is, és a kijelzőn láttuk, hogy az egyik délelőtti vonatra még van 3 hely. Gyors döntés után beneveztünk rá. Nagyon nem bántuk meg, mert egy csodás fél napot töltöttünk fent, és a gőzöst így a felső szakaszon fotóztuk le. Tehát akár még indulás előtt pár perccel is lehet szerencsétek. Ebből persze nem lehet kiindulni, mert ez lehet, hogy egyszeri mázli volt.

Előzmény: kriszthee (13295)
kriszthee Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13295

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Júniusban megyünk Puchbergbe. Azt szeretném kérdezni, hogy a Szalamandra vasútra mikor érdemes jegyet foglalni? Köszönöm szépen!

harnas1207 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13294

Szia!

Kerüljük az olyan csúcsokat ahova visz fel felvonó. De sajnos a legtöbb útvonal kiindulópontja egy menedékház vagy népszerű hely. ( pl. Lucknerhaus) Illetve sok útvonal egy ideig egyfelé halad. Szerencsére ezen a részen ahova most utazunk (Kals am Großglockner) nincs ilyen nagy látványosság.

Előzmény: Traveller00 (13292)
harnas1207 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13293

Szia!

Ebben igazad van! Nagyon sokat járok/jártam a Tátrába és bizonyos helyeken őrült tömeg van. pl Giewont vagy Rysy. Érdemes Szeptemberben vagy októberben menni. Jah és mindenképpen hétköznap!!!!

Egyébként nem szólsz bele, örülök hogy megosztod a véleményed!

Előzmény: Veszpremi (13291)
Traveller00 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13292

Szia, vannak olyan kiemelt turisztikai helyek, ahol előfordulhat sorállás főszezonban, főleg ott, ahol 1-1 nagykabin (pl Dachstein) közlekedik.

Túrautakon nem jellemző a kígyózó tömeg, sőt. Ha kevés embert szeretnél, akkor olyan hegyed válassz, ami nem érhető el felvonóval ;)

Előzmény: harnas1207 (13290)
Veszpremi Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13291

Bocs, hogy beleszólok, de sokat járunk Ausztriába, és pár éve volt egy olyan, hogy onnan hazajőve kinéztünk pár napra Zakopanéba (utoljára jártam ott, az biztos). Nos ott minden hegyen szinte meg kellett várni, míg lejöttek emberek, hogy felférjünk. Biztos klassz hely az is, de bizonyos szempontok szerint ég és föld.

Előzmény: harnas1207 (13290)
harnas1207 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13290

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Ez megnyugtató. Sokszor látni és hallani olyanokat, hogy sorban állás van bizonyos helyeken pl Trigláv vagy az említett Magas-Tátra. Ezért is kerüljük a főszezont. 

banyoca Creative Commons License 2018.04.09 0 0 13289

az Alpok nem a Magas-Tátra ahol tényleg tömeg van, mi augusztusban járnunk, én még nem tapasztaltam tömeget sehol, a turistautakon pláne, ahol néha összejöhet egy kis "tömeg" az a szurdokok, az is hely jelentős szűkössége miatt van

Előzmény: harnas1207 (13287)
trlala Creative Commons License 2018.04.04 0 0 13288

Június vége még nem szezon. Néhány felvonó biztos üzemel már, de a legtöbb júli elején indul csak. Olyan is van, hogy a hét néhány napján megy. Még nem lesz nagy tömeg. A magasabb régiókban még sok hóra lehet számítani, ami nehezítheti a túrázást.

Előzmény: harnas1207 (13287)
harnas1207 Creative Commons License 2018.04.04 0 0 13287

Sziasztok!

Tavaly május legvégén voltunk 1 hétig a Magas-Tauern területén túrázni és hegyet mászni. Akkor igazán szerencsések voltunk. A téli szezonnak már hírmondója se maradt, de a nyári szezon előkészületei se indultak még meg. Egyik felvonó se működött és teljes magányba lehetett kirándulni. Idén azonban június végén utazunk, mit gondoltok mire lehet számítani? Sokkal nagyobb a tömeg? Mik a tapasztalatok? 

Elsősorban a turistautak forgalmára gondolok. 

Tündérke001 Creative Commons License 2018.03.12 0 1 13286

Császármorzsát én a Cafe Mozart-ban ettem, nem messze az Operaháztól. A Cafe Museumban is van. 

Előzmény: Utazó72 (13284)
tomésjerry Creative Commons License 2018.03.09 -2 0 13285

A multikulti jegyében kebap meg döner van.

Ez van.

Előzmény: Utazó72 (13284)
Utazó72 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 13284

Sziasztok!

A hosszú hétvégén kiugranék 1 napra Ausztriába. Valószínű Bécs lesz a kiszemelt úticél.

Tudtok esetleg olyan helyet ajánlani, ahol Császármorzsát, Gözgombócot ehetnénk? Nem igazán szeretnék mekis kaját. 

A hütték viszont messze vannak...

tomésjerry Creative Commons License 2018.03.07 0 0 13283

Nem nézek most utána, csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy Húsvétig az osztrák hegyekben a síelőké a terep. Természetesen ilyenkor is fel lehet menni gyalogosan, de azért mégis csak na...:) A Salamander vonat meg amúgy is csak április végétől jár. Asszem Puchbergben egy négyüléses felvonó van, de az tuti a síelőké Húsvétig.

http://sielok.hu/images/siterkepek/puchberg.jpg

Előzmény: rain91 (13282)
rain91 Creative Commons License 2018.03.05 0 0 13282

Sziasztok

Puchberg lenne a cél, de nem túrázás, csak felmenni valami magaslatba, körülnézni, majd lejönni. Hogy mennek ott a dolgok, és hova érdemes felmenni (például a libegőre gondolok, a vasút nem érdekes), illetve érdemes-e ilyenkor? Gondolom ott sok hó van még ilyenkor.

KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.02.13 0 0 13281

De jó volt látni megint olyan helyeket, ahol korábban már voltunk. Otthon végigpörgetem újra a sajátjainkat. Köszi.

Előzmény: Zs:) (13280)
Zs:) Creative Commons License 2018.02.09 -1 0 13280

És egy link, ha már az élménybeszámolók elmaradnak:

http://zs.diskstation.me/photo/#!Albums/album_3230313520466c6163686175

Zs:) Creative Commons License 2018.02.09 0 0 13279

Sajnos mióta "büntetlenül" lehet foglalni, azóta ez a helyzet, aztán meg mondják vissza tömegesen, mert ugye biztos ami biztos, tízet befoglal.

Előzmény: KoCKáS PiERrE (13276)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.01.27 0 0 13278

Örülök, hogy sikerül a foglalás, pláne, hogy kaptatok kártyát is. Érdekes módon olyan helyeken is ahova nem volt érvényes, miután megtudták, hogy külföldiek vagyunk, adtak néhány € engedményt.

Előzmény: polo2004 (13277)
KoCKáS PiERrE Creative Commons License 2018.01.26 0 0 13276

Lehet, hogy már késő lesz bármiféle foglaláshoz (mi december közepén vadásztunk szállást Fuschl am See-be idén augusztusra, és már akkor is alig volt hely arrafelé), vagy esetleg már van szállásotok. Mindenesetre elküldöm, hogy mi hol töltöttünk jó pár éve két hetet: http://www.haus-romantik.at/en . Ausztria kapcsán azóta nálunk fogalom lett Zillertal. Minden pillanatát élveztük.

Előzmény: polo2004 (13263)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.06 0 0 13275

Köszönöm szépen.

Előzmény: tomésjerry (13273)
tomésjerry Creative Commons License 2018.01.04 0 0 13274
tomésjerry Creative Commons License 2018.01.04 0 0 13273

Bicikli van a háznál, de csodára ne számíts. Mi vinni szoktuk a sajátot. Ha komolyabb gépre vágytok, a völgyben kismillió helyen lehet bérelni. Jelenleg az e-bike a legnépszerűbb. A vasútállomásokon lehet egyszerűbb bringákat bérelni.

Zillertal Active Card nem jár a szállással. Lehet van olyan szállásadó, aki adja, de én ilyennel nem találkoztam. Kb 60 EUR, de mindenképp megéri. Megvenni mi az Ahornbahn pénztáránal szoktuk.

Előzmény: polo2004 (13270)
Ka Pál Creative Commons License 2018.01.03 -2 0 13272

Ahhoz még talán hideg van :O))))

Előzmény: polo2004 (13268)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 13271

Még egy kérdés, ZillertalCard jár a szálláshoz?

Köszönöm szépen előre is a választ.

Előzmény: tomésjerry (13269)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 13270

Köszönöm szépen.

Ilyesmire gondoltunk...

Van lehetőség kerékpár kölcsönzésére?

Előzmény: tomésjerry (13269)
tomésjerry Creative Commons License 2018.01.03 0 0 13269

Mi ide járunk évek óta.

http://members.aon.at/landhausgranat/

https://www.google.hu/maps/@47.0981552,12.6406319,11z

Épp csak annyira van magasan, hogy szép legyen a kilátás, de ne kellejen a völgyig hosszú perceket autózni. A nyugati oldalon fekszik, a felkelő nap süti. Mayrhofen biciklivel 5 perc. Nyugodt, zsákutca, parkoló van. Előny, hogy a tulajok se nem hollandok, se nem arabok, se nem oroszok, se nem magyarok. Hanem egy nagyon kedves középkorú helyi család. Kedvesek, mosolygósak. Kedveljük őket nagyon. A Heidi apartmannt ajánlom, übermegafaxa üveges terasza van, az apartmann ezen keresztül is megközelíthető, nem kell a házba bemenni. Két nagy hálószoba, két WC, két lapostévé. A kilátás pazar, reggelente a siklóernyősök leszállását lehet tanulmányozni. Nekünk nagyon bejön, központi, de mégis nyugis helyen fekszik. Foglalni érdemes előre, mert általában teltházas. Nekünk először 100 EUR-előleget kellett fizetni, de másodszorra már nem kértek.

Előzmény: polo2004 (13265)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 13268

Köszönöm szépen, megnézem.

Nyaraláshoz keresem a megfelelő szállást.

Előzmény: Ka Pál (13267)
Ka Pál Creative Commons License 2018.01.03 -1 0 13267

Ajánlanám becses figyelmedbe Münsterben, a Hotel Hauserwirt-et. Ugye ez nem a völgyben van, hanem annak a bejáratánál.

Amiért én ezt választottam síeléshez:

• Ha nem a méreg drága, felvonók melletti szállások közül választasz, már majdnem mindegy, hogy 10 percig vagy 20 percig autókázol (Tux gleccserhez 40 perc volt az út).
  • Hétvégén, érkezéskor mindenki befelé igyekszik a völgybe délután/este, ekkor szinte megváltás, hogy nem kell bearaszolnod a völgybe egy hosszú út után + 2 órában, ugyanez a hétvégi turnusváltáskor távozóban: nem kell kiaraszolnod a dugóban reggel a völgyből (ismerősömék ~3 óra alatt értek ki szombat reggel a völgyből, míg nekem 10 percembe került felhajtani az autópályára, bár azt követően meg lépésben vagy 1,5 órát kellett haladnom, de ez már mindekinek egyformán "jutalom" a síelés végére, de úgy általában, hétvégén ez a helyzet az autópálya ezen részén). Alapvetően elmondható, ha innen jársz be a völgybe, hogy minden nap éppen ellenkező irányban mozogsz, mint a tömeg (és itt a tömeg, szó szerint értendő!!!) Megjegyzendő, hogy a síbérlet érvényes a buszra is...
  • Maga a szállás éppen a viszonylagos távolsága miatt jelentősen kedvezőbb árú, mint a völgyben lévő többi, a félpanzió szerintem nagyon bőséges és nagyon rendben van, a szauna részleg kicsi, de használható, van természetesen sítárolója/cipő szárítója. Ha a -rendkívül tiszta- istálóból, nagy üvegablakokon keresztül bebambuló, szép lovakat is figyelmbe vesszük, egyedi, különleges az éttermi része is. A hetes, félpanziós foglaláshoz ajándékba kaptunk egy lovasszánkózást a falu határában: ugye ló az adott ezen a szálláson. Nagy, vastag takarókba burkolózva, a páronként kiosztott 2 decis snapszos üveget szorongatva, kellemes időtöltés volt a reggeli csönben végig suhanni a kertek alatt.
  • További előnye az étteremnek, hogy rálátsz az egész völgyre, így reggeli közben figyelve az időjárást, némi támpontod van, a völgy melyik részére érdemes elindulni, érdemes-e nekivágni a gleccsernek (Ez a völgyben lévő bármelyik másik szállásról nem mondható el, hiszen a hegyek aljából, gyakorlatilag nem látsz fel a völgy oldalán lévő pályákra sem, a szállás ablakainak jó tájolása esetén, esetleg a völgy átellenes oldalát kémlelheted, de a gleccser egyáltalán nem látszik. A reggel/este sokszor beülő köd miatt a völgyben egyébként is kérdéses a szép kilátás, míg ebből a szállóból ez szinte mindig adott).
  • Ha besokaltál a nagy hegyektől, egy csendesebb és nagyon szép kilátást nyújtó, kis síterep is található a 4-5 km-re levő Achensee két oldalán, ami egyébként nyáron is nagyon szép környék. Besízéshez is jó lehet egy félnapos jeggyel ide menni...

Veszpremi Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13266

Hát igen, a "hol" mindig a stílustól, az igényeidtől, a lehetőségeidtől függ. Mászkálva a Zillertalba sok eszméletlen helyen lévő szállás van, de a saját szempontokra kell optimalizálni, ami mindig egyéntől függ. Tán még meggondolandó a Finkenberg környéke is, de az tán kicsit bezártabb völgy, bár nem ismerem, csak átutazóban álltunk meg, mikor megy fölfelé az ember a gleccserre (topiklakók laktak ott emlékeim szerint). Zell am Ziller nekünk már nem jött szóba a távolság miatt, de kellemes nyugis hely az is. A kártya szinte kötelező, mindig jól tudtuk használni.

Előzmény: polo2004 (13265)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13265

Köszi. Pont kérdezni akartam, hogy Zillertalban hol érdemes megszállni. Az elmúlt 10 évben voltunk kint vagy 45 x biztos, de Zillertal, az vhogy kimaradt.

Egyáltalán nem ismerjük. Kártya fontos, még nem döntöttünk, hogy a szállásról a kilátás a fontosabb v. a célszerűség. Ellátással kapcsolatban sem döntöttünk még...mindegyiknek van előnye, hátránya. Keresgélek, megnézem a lehetőségeket, aztán kitaláljuk.

Előzmény: Veszpremi (13264)
Veszpremi Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13264

:) BÚÉK minden topiklakónak.

Ha Zillertal, akkor Hippach egy viszonylag jó választás, de hozzáteszem, az igazi Mayrhofenben lakni, minél közelebb hozzá, akkor bent vagy a leges-leg-közepében :) Amit linkeltem, az egy önellátós FEWO, ja és nincs étterme, szauna v. ilyesmi sem, semmi extra, (csak) szállásnak viszont kimondottan jó volt, mintha akkor az új lett volna, nekem úgy rémlik. A kocsi viszont ott mindig kötelező, le-fel kell menni, ha akárcsak be akarsz nézni este Mayrhofenbe, sőt hát azért az bringával is keményen abszolválható. Pl. viszont Fügenig biztos nem mennék el, az már messzi van. Még Zell am Ziller tán viszonylag belefér távolságilag.

polo2004 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13263

Húúúúú!!!!  Köszönöm szépen, erre a gyors reagálásra nem számítottam...

Szállást keresek éppen vhol Zillertalban, ahonnan jó a kilátás, így találtam a Te hozzászólásodra.

Még egyszer köszönöm szépen, B.U.É.K.!

Előzmény: Veszpremi (13262)
Veszpremi Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13262

De visszapattant a mail (az enyém yahoo). "Sorry, we were unable to deliver your message to the following address."

Ez volt: http://www.urlauburlaub.at/ferienwohnung/90176/daum-josef/hippach-ramsau-schwendau/

Előzmény: Veszpremi (13261)
Veszpremi Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13261

Tényleg nem ma volt, de minap ráakadtam az ottani képeinkre :) Mail ment.

Előzmény: polo2004 (13260)
polo2004 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 13260

Szia!

Igaz, nem most volt .... ha szépen kérlek,  megírnád nekem a hippachi szállásotok nevét...

Előre is köszönöm szépen, üdv.: V.T.

Előzmény: Veszpremi (9420)
Zs:) Creative Commons License 2017.12.03 0 0 13259

Ha minden igaz, akkor az alábbi linken lévő könyvtárban van pár Zauchensee-s kép:

https://onedrive.live.com/?id=347F4CE8EE7E2184%211129&cid=347F4CE8EE7E2184

Sajnos ezek a régebbi képeink még eléggé kicsiben vannak csak fent.

Mondjuk nekem a Flachau másik oldalán lévő völgyben lévő Jägersee jobban tetszik, majd arról is lesznek képek.

Előzmény: p6y8tt (13258)
p6y8tt Creative Commons License 2017.12.03 0 0 13258

Ha már Altenmarkt akkor érdemes felmenni Zauchensee-re, csak télen voltam fent, de a képek alapján gyönyörű nyáron is.

Előzmény: Zs:) (13254)
Zs:) Creative Commons License 2017.12.02 0 2 13257

Altenmarkt im Pongau

Előzmény: Zs:) (13255)
Veszpremi Creative Commons License 2017.11.27 0 0 13256

Kedvenceink ezek a "picike" flachaui rozzant vityillók :) Jó látni őket képen is!

Előzmény: Zs:) (13255)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.27 0 1 13255

Pár idei kép, ha már másra nincs idő:

Előzmény: Zs:) (13254)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.23 0 0 13254

Környező települések:

- Altenmarkt im P.: lehet jót sétálni, vannak üzletek, jót lehet kajálni, termál/élmény fürdő, sport centrum

- Radstadt: nagyjából mint az előbb

- Sankt Johann im Pongau: szintén, csak egy kicsit nagyobba már

- Bischofshofen: Rengeteg üzlet, Lutz, Merkur, Obi, stb, ha esetleg vásárolgatós, nézegetős nap lenne

Előzmény: Zs:) (13251)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.23 0 0 13253

Aha :)

Előzmény: Törölt nick (13252)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.23 0 0 13252

Aha, szóval a dél a lefelé :-)

Előzmény: Zs:) (13250)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13251

Mi Flachau és Flachauwinkl-be szoktunk menni.

Flachauwinkl-be a Holiday appartmanba, csak ajánlani tudom, jól felszerelt, jó helyen van, csak sajnos mostanában egyre kevesebb a hely.

Flachauban pedig a Stadler apartmanba voltunk idén. 

Az utóbbi talán kicsit kevésbé felszerelt (bár azért gond nincs vele :) ), viszont bent van a településen, könnyebb elbicajozni, vagy sétálni mindenfele.

Mindkét helyen vannak bicajok, játszótér gyerekeknek, állatsimogatók, trambulin, pingpong, valamint szauna, csocsó, biliárd, gyerek dühöngő, stb. 

Szóval innen szoktunk menni minden fele, ez a kiinduló pont.

Képekről teszek majd fel linkeket, különböző oldalakon vannak, bár az ideiek még nincsenek fent sehol.

Flachau amúgy egy síparadicsom alapvetően, de már a nyár itt is teret kér magának elég jelentősen. Van több bolt is, hatalmas játszótér, vendéglők, nyári bob pálya, Zorba gömb a hegyoldalon, élménypark, mászópályák.

Zs:) Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13250

Nálunk a térkép papírból szokott lenni, ahol a déli irányban lévőket lefele is nevezhetjük. Földből még nem láttam térképet, de biztos nehéz lehet megcsinálni.

Előzmény: Törölt nick (13247)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13249

Természetesen pontosítom a helyet, csak arra próbáltam utalni, hogy itt javarészt még nyugatabbra (pl Tirol) lévő részekről írtatok eddig.

Előzmény: Nydqist (13246)
banyoca Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13248

én is szívesen olvasom, nézem a fotókat, úgy hogy hajrá! :)

Előzmény: Zs:) (13245)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13247

Különösen föld, mert nem különösebben van földrajzilag alatta más.

Előzmény: Nydqist (13246)
Nydqist Creative Commons License 2017.11.22 0 0 13246

Szia!

Én szívesen olvasnék a kirándulásaitokról. Mit értesz az alatt, hogy "Salzburg alatti rész"? Salzburg alatt elég sok minden van. :)

Előzmény: Zs:) (13245)
Zs:) Creative Commons License 2017.11.21 0 2 13245

Sziasztok,

Pár hete fedeztem fel ezt a topicot, én is mániákus Ausztria imádó vagyok, kb tíz éve járunk oda nyaralni.

Mi a Salzburg alatti részre szoktunk menni, szívesen leírom, merre jártunk ha van rá igény, hátha más is ötletelhet belőle.

Rengeteg képem is van, szintén kedvcsinálónak és szintén ha érdekel valakit.

Üdv

Zs:)

r.barbi Creative Commons License 2017.10.17 0 0 13244

Köszönöm szépen! Azt hiszem a Skywalk-os felvonót fogjuk választani, képek alapján szimpatikusabb.

Előzmény: banyoca (13243)
banyoca Creative Commons License 2017.10.17 0 0 13243
Előzmény: r.barbi (13240)
banyoca Creative Commons License 2017.10.17 0 0 13242

túrák a Krippensteinen, de ezek nyárra érvényesek
https://www.dachstein-salzkammergut.com/sommer/sportlich/wanderregion-dachstein/

banyoca Creative Commons License 2017.10.17 0 0 13241

az igaz hogy 2 felvonó van,  az egyik a Dachstein északi oldalán a másik a délin, kb. 80 kilométer távolságra egymástól

az októberi hóviszonyokat nem ismerem, így a túrázásról nem tudok nyilatkozni, a skywalk-nál nyáron is van hó

r.barbi Creative Commons License 2017.10.16 0 0 13240

Sziasztok! Szerdán utazunk 5 napra a férjemmel Abtenauba, és onnan tervezünk kirándulásokat majd. Az egyik napi program a Dachstein lenne. Úgy látom, hogy két felvonó is van, az egyiknek az 5 ujj kilátó a másikon a Skywalk. Szerintetek melyiket lenne érdemes meglátogatni? Mindkettőn van lehetőség egy kis túrázásra is?  Köszönöm előre is a segítséget.

top-tura.h Creative Commons License 2017.10.15 0 0 13239

Hohe Wand Nemzeti park, Bécsújhely mellett. Akár hányszor viszek oda csoportot, megunhatatlan! 

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.12 0 0 13238

https://www.facebook.com/groups/osztrak.latnivalok/

Akit érdekel, itt több képpel, egyszerűbben lehet érdekes tippeket adni-kapni.

tomésjerry Creative Commons License 2017.10.11 0 0 13237

Tökéletes Vénasszonyok nyara idő lesz a hétvégén. Aki tud, még kerüljön egyet. Nekünk irány a Dachstein, hazafelé pedig a Hochalpestrasse. Remélem a hó megmarad addig :)

Levicim Creative Commons License 2017.10.08 0 0 13236

Nagyon köszönöm, gyönyörű, biztosan meg fogjuk nézni! 

Nyáron voltunk Nassfeld-en, ott kaptunk helyi vendég kártyát. Itt is létezhet ilyen? Szállásadót mindenképp megkérdem majd. 

Előzmény: oldman74 (13232)
tomcat#01 Creative Commons License 2017.10.07 0 2 13235

Ötödik, utolsó napunkra szintén két felvonót terveztem: délelőtt a Kreuzeckbahn-nal mentünk fel, sajna nem a hegytetőig megy csak félútig. Onnan sétáltunk egy jó órát felfelé, de a csúcsra nem értünk fel, továbbá az út végig erdőben bent, semmi kilátás nem volt, így meguntuk és lejöttünk (egész napos programnak biztos remek lett volna, de így kevés volt).

Délután a Dreiländereck Bergbahn-nal mentünk fel a csúcsra, ahol a három ország határai találkoznak. Ez a legszebb volt tán az összes között. Szép időben látszott Villach, az osztrák alpok, az olasz Dolomitok és a szlovén alpok csúcsai is.

Tavaly kihagytuk Ausztrirát, jó volt idén visszatérni :-)

tomcat#01 Creative Commons License 2017.10.07 0 2 13234

Harmadik napra rossz időt jósoltak így fedett programok voltak tervezve. Elsőként Gmündben a Porsche múzeumban voltunk (sajnos a Malta gáthoz vezető út az előző napi nagy vihar miatt zárva volt), majd Spittal am Drau-ban egy vasútmodell kiállítást néztünk meg. Délután Bad Kleinkirchheim termáljában áztattuk magunkat (ez volt az egyetlen programunk amit a Karintia kártya nem tartalmazott), addigra már szép napos idő volt.

Negyedik napon két felvonó volt betervezve: délelőtt a Goldeckbahn, délután pedig a Gerlitzen. Nagyon szép idő volt mindkét helyen, élvezetes volt.

tomcat#01 Creative Commons License 2017.10.07 0 2 13233

Nos, jobb későn mint soha :-)
Augusztus elején töltöttünk majd egy hetet Mallnitzban. Korábban már jártunk erre, de akkor sok minden kimaradt.

Első nap inkább utazós volt, testvérem Tirolban dolgozik, őt látogattuk meg Gerlosban. Egy közös ebéd után egy közeli tározóhoz mentünk lemozogni a kaját, majd elindultunk "visszafelé" Mallnitzba. A Gerlos Alpenstrasse-n szép idő és jó kilátás volt végig. A völgybe leérve egészen Böckstein-ig autóztumk vissza, ahol vonattal autóstól átvitettük magunkat a hegyvonulat alatt és egyenest Mallnitzbe érkeztünk. A szállásunk egy belvárosi panzió volt, ahol kaptunk Kärten Card-ot is.

Másnapra még"viszonylag jó" időt jósoltak így Heiligenblut-ba vettük az irányt, s kártyánkat használva felvonóztunk a Schareck-re. Hát 2600 méteren elég vegyes volt az időjárás, eleinte még látni lehetett valamit (a Grossglocknert esélytelen volt meglátni), de aztán mikor úgy gondoltuk hogy felmegyünk a közeli kereszthez, jött egy akkora vihar hogy még a felvonót is leállították. A fenti Hüttében almás és túrósrétessel múlattuk az időt. Egy fél óra múlva szólt a liftes bácsi hogy egy fél órára, a következő viharig beindítják a felvonót, aki le akar menni az most menjen mert utána megint leállítják kitudja meddig. A családi kupaktanács döntése értelmében visszamentünk a faluba.
Hazafelé kegyetlen vihar kapott el minket s kísért vagy egy órán keresztül, félelmetesen lenyűgőző volt.

oldman74 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 13232
Előzmény: Levicim (13231)
Levicim Creative Commons License 2017.10.07 0 0 13231

Sziasztok, egy kis segitseget kernek Tőletek. Oktober vegen megyunk Aflenz Kurort-ba, turazni szeretnenk, de nem viy ferrata módban. Illetve szurdokot keresek a kornyeken, de nem talaltam. Medve szurdokban mar jartunk. Tud esetleg valaki segiteni? Koszonom.

tomcat#01 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13230

Azt a mindenit! Ez valami pazar hely! :-)

Előzmény: banyoca (13196)
harnas1207 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13229

Akkor jó. Csak figyelmeztetni akartalak, de így tárgytalan :)

Előzmény: Törölt nick (13228)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 1 13228

Nem érted félre,jó az észrevétel,viszont a helyszínen a vonaton elkérik a jegyet,és a Gutscheint is. Ha nem tudod bemutatni,akkor ugrik az utazás.Mintha nem lenne jegyed.És meg is büntetik az illetőt,amolyan labancosan:))

Előzmény: harnas1207 (13227)
harnas1207 Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13227

A helyedben nem tenném fel a képet, mert valaki vesz neten jegyet és csak bepötyögi róla a számot. (Ha netán félreértem, akkor bocsánat)

Előzmény: Törölt nick (13225)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13226

Ez tényleg értékes! Még nem is láttam ilyet!

Előzmény: Törölt nick (13225)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 1 13225

Az ÖBB-től kaptam kárpótlásul,mert a Delux hálókocsijukban nem volt víz.Nem névre szóló,jövő május 25ig használható fel,de rá is van írva.Én nem fogom addig felhasználni,de gondoltam,hátha valaki igen,és elbotoljuk.

Amikor jegyet veszel,ezt bemutatod,és beszámítják.Ha neten veszed,akkor beírod a széria számát.Ennyi

Előzmény: Törölt nick (13224)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13224

Leírhatnád miről van szó, mert el sem tudom képzelni...

Előzmény: Törölt nick (13223)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13223

Nem. Ami nekem van legalábbis nem.160 juró értékben,de egy százasért odaadom.

Előzmény: Törölt nick (13222)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13222

Azok nem névre szólóak?

Előzmény: Törölt nick (13221)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.13 0 0 13221

Sziasztok,ha valaki ÖB-vel utazna (osztrák vasúton) átadnék kedvezményesen egy utazási utalványt.

Nydqist Creative Commons License 2017.09.12 0 0 13220

Köszönöm Mindkettőtöknek a választ!

Előzmény: Törölt nick (13215)
banyoca Creative Commons License 2017.09.12 0 0 13219

itt biztos nem álltunk meg! pedig jó a fotó "alany" -  csak vissza kell még oda menni :D

Előzmény: tomésjerry (13218)
tomésjerry Creative Commons License 2017.09.12 0 1 13218
Előzmény: banyoca (13217)
banyoca Creative Commons License 2017.09.12 0 0 13217

hát ezt ki! és nem is emlékszem rá, melyik részem van?

Előzmény: tomésjerry (13216)
tomésjerry Creative Commons License 2017.09.12 0 1 13216

Ejnye-bejnye. A Höchestrasse legtöbbet fotózott fáját meg kihagytátok. :)

Előzmény: banyoca (13211)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.12 0 0 13215

Most már csak építészeti hagyomány, amúgy meg ahogy már írták, Essglocke (étkezéshez hívták vele a parasztudvar népét), vagy Wetterläuten ( közelgő viharra figyelmeztetett)

Előzmény: Nydqist (13213)
topoly Creative Commons License 2017.09.11 0 1 13214

Szia, hirtelen felindulásból ezt találtam (német nyelvű Wiki szócikk). A korrekt fordításhoz szótáraznom kellene, de első olvasatra -ahogy cím is mutatja- azt írják, hogy a "levesnótát" húzták rajta. És kondítottak, ha felhőszakadás vagy nagyon rossz idő közelített.

Előzmény: Nydqist (13213)
Nydqist Creative Commons License 2017.09.11 0 1 13213

Sziasztok!

Látom, idén nyáron nagyon népszerű volt a ZIllertal. :) Mi idén kétszer is jártunk ott, sajnos sok tájkép nem készült. 

Az lenne a kérdésem, hátha valaki tudja a választ: Tirolban (illetve ahhoz közelítve más tartományban is láttunk) a háztetőkön lévő kis torony egy haranggal, az mi célból van a házakon? Már útikönyvekben is nézegettem, illetve rákerestem interneten, de sehol sem írják. Építészeti hagyomány, vagy vallási oka van. Nekünk nagyon bejön, és tetszik, amikor ilyent láttunk, mindig szóba hoztuk, de nem tudjuk, miért van.

Köszönöm előre is, ha valaki felvilágosít. :)

banyoca Creative Commons License 2017.09.11 0 0 13212

és pár "csak úgy" fotó
így kapcsolódnak a tározók
az Edel hüttébe (Ahorn)így viszik fel a cuccokat

szalonnás gombóc savanyú káposztával, érdemes megkóstolni

kedvenc ház Mayrhofenben

a Penkenre megy

Berliner hütte

banyoca Creative Commons License 2017.09.11 0 0 13211

emlékeztem rá, hogy pár éve egy topik társ írta (utólag is 1000 hála érte) este 6 után mentek a Höhenstrasse-ra, akkor már nem volt senki a kapunál, mivel alig 3 kilométerre voltunk tőle, így jó párszor kocsikáztunk arra, ezek a képek ott készültek

banyoca Creative Commons License 2017.09.11 0 0 13210

ilyen idő volt mikor megérkeztünk

és ilyen mikor eljöttünk, szerencsére a kettő között végig jó időnk volt

banyoca Creative Commons License 2017.09.11 0 0 13209

akkor jöjjön az utolsó túránk a Plauener hütte, a Zillergrund jártunk 3 éve akkor a kápolnához mentünk, így más szögből visszanézve, az sem volt egy "lájtos" sétálás :)

ő minden látogatót finom ugatással üdvözölt, kevesen jöttek fel mert ki volt írva hogy zárva, szerencsére életmentő sört  adtak :)

ő is túrázott :D (nem a miénk)

és még egy kedvenc kaja az Apfelstrudel , talán itt volt a legfinomabb, ettünk minden nap

gulasch, emlékeztem rá 3 éve mit ettünk és most is volt az étlapon

egy utolsó kép a buszra várva

Előzmény: Veszpremi (13201)
BorsónéVica Creative Commons License 2017.09.09 0 0 13208

köszi

Előzmény: Törölt nick (13207)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.09 0 1 13207

Käsespätzle

Előzmény: BorsónéVica (13206)
BorsónéVica Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13206

Hú, de szép helyeken jártál,nagyon jók a fotóid, mi a neve a kedvenc kajának a fotón?

Előzmény: banyoca (13205)
banyoca Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13205

zillertal kártyát most nem vettünk, mert nem érte volna meg, viszont a Penken és Ahorn-ra mindenképp készültünk, van egy kombi kártyájuk amit 7 nap alatt lehet igénybe venni a 2 felvonóra, + a szálláshoz kaptunk vendégkártyát ami kedvezménnyel járt ide (csak az odakészülőknek írom az infót)
3 éve már jártunk az Ahornon és az Edel hüttében viszont akkor olyan köd volt hogy nem láttunk semmit, most bepótoltuk, a hüttébe lazulva az Eden csúcson is filóztunk, de mivel alkalmazkodni kellett a felvonóhoz nagyon rohanós lett volna ahogy számoltuk a túra időt, és a terepet nem is ismertük, így nem vállaltuk be, de lett egy nagyon lazulós napunk :) a tóból nagyon jó kis "pancsolót" csináltak a gyerekeknek, meg kikövezett "patakot" padokkal, túra után egész jól esett egy kis láb áztatás, pihenésre tökéletes hely

ez volt a szállásunk, az Edelhez tartva fotóztukegyik kedvenc kaja és eddig itt volt a legjobb

Veszpremi Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13204

De nem utoljára! :) Azóta is minden évben nyaraltunk szépországban, felfedeztünk sok más szép helyet is, van bőven. A Zillertal persze egyedi tényleg.

Előzmény: tomésjerry (13203)
tomésjerry Creative Commons License 2017.09.08 0 1 13203

Ti 5 éve nem jártatok erre, mi meg 5 éve ide járunk. Jó nem 5, inkább 7 lesz az. Talán egy évet hagytunk ki, akkor kisgyerekkel csak Mittersill-ig jutottunk :)

Előzmény: Veszpremi (13201)
banyoca Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13202

a meghiúsult Stubai gleccser látogatása miatt végül a Tux-on Schleierwasserfall-hoz mentünk, útba ejtve jövet-menet a Bichlalm-ot, és pont belefutottunk amikor a "lányokat"  hajtják be a szállásra, egy városinak ez is élmény :) (a fotómasinát a kocsiba hagytuk, így sajnos a fotók nem lettek jók)

a vízesésen túlmenve újabb vízeséshez értünk

Veszpremi Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13201

Ajjaj, már fáj is a szívem, immár 5 éve jártunk erre. A Plauener Hütte ott a tározó másik végén balra felmenve szintén ajánlott barangolás. Mindegyik kell! :)

banyoca Creative Commons License 2017.09.08 0 0 13200

tényleg nem a kilométerek számítanak, túraútvonal tervezésnél mindig próbálok videót keresni (eddig még mindig sikerült), hogy valamelyest tudjam mire számíthatok, és minden túrát 1 naposra tervezünk, ha rövid és könnyű akkor is, legfeljebb többet lazulunk :)

amit linkentél túrát az tényleg jobb ha valaki csak az Olperer hüttéig meg, én jobban szeretek más útvonalon visszamenni, de ez sajnos nem mindig lehetséges

még majd folytatom a beszámolót

Előzmény: tomésjerry (13199)
tomésjerry Creative Commons License 2017.09.08 0 1 13199

Nem is a km-ek, inkább a szintemelkedés, ami számít.

Az Olperer Hütténél a függő hídon a fotó kihagyhatatlan. :) (Minden másra ott a MC)

Mi onnan a visszafelé ezen az úton jöttünk:

http://www.bergfex.at/#/sommer/tirol/touren/wanderung/114722,zustieg-zur-olpererhuette-ueber-die-neumarkter-runde/

Az Olperer Hüttétől még emelkedik az út egy darabon, de sokkal szebb mint a rövidebbik, amin felmentünk. Mondjuk időt kell rá szánni, nem félnapos túra.

Tündérke001 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 13198

Nálam ez még egy bakancslistás hely :) Csodálatosak a fotók, fantasztikus a táj! :) Öröm nézni ezeket a képeket :)

monik4 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 13197

Ahhhh... gyönyörű helyeken jártatok!!!! 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!