Keresés

Részletes keresés

ElPoltorato Creative Commons License 2020.03.16 -1 2 157632

fasza!

eddig is sokan a neten élték az életük nagy részét, a koronavírus miatti bezárkózás miatt ,most még inkább

rá lesznek szorulva.

lehet , ez is a globális háttérhatalom műve..

 

Rendszer.hiba Creative Commons License 2020.02.02 0 0 157631

Mi a logikus abban, hogy a még aktív szakembereket új és újabb papírok megszerzésére igyekeznek kötelezni?

Hiszen még ezzel a döntéssel is ütnek egy nagyot a szakember hiányon, mert a képzett szakembereket külföldre üldözik, vagy a fekete-gazdaság irányába terelik, illetve a szakmája végleges abbahagyására ösztönzik.

 

jedi1 Creative Commons License 2020.01.10 0 0 157630

Másra számítottál? Anélkül hogy bántani akarnák valakit: ismerek pár nőt, meg persze férfit is, akik komolyat fogytak. És bizony mindegyiknek előnyére vált.

Előzmény: Törölt nick (157629)


Milfson Creative Commons License 2020.01.06 0 1 157628

Te jó ég, már húsz húsz van!

Már_nem_Laposch_Matschka Creative Commons License 2019.11.27 0 0 157627

Azon, hogy az önkétes ellentéte az önkéntelen?

MC5 Creative Commons License 2019.10.11 0 1 157623

sajnálom...

Előzmény: Törölt nick (157625)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.12 0 1 157625

Tegnap ismét elment agy számomra fontos és kedves ember. Egy anya, nagymama, dédmama. Élt nyolcvan évet. Szerintem sokan kiegyeznénk ennyivel. Viszont gyanítom a sorsával senki nem cserélne. Gyerekként ott volt amikor a vagonokban nem csak állatokat szállítottak. Akkor szerencséje volt. Később férjhez ment négy gyereket szült, akik közül a férje után hármat temetett el. Miután nyugdíjba ment érszűkület miatt amputálni kellett az egyik lábát. Ebben a sok szörnyűségben mégis van valami csoda. Pár hónapja tüdőgyulladás miatt kórházba került. Az orvosok szerint pár napja volt hátra. Olyan akarat volt benne, hogy azt mondta, meg akar gyógyulni, élni akart! Várnak rá az unokái. Jobban is lett, hazaengedték és két hónapig jól is volt. Aztán tegnapelőtt rosszul lett és akkor már nem tudtak segíteni rajta. Szerencsére el tudtam búcsúzni tőle, mikor még jól volt és akkor megígérte nekem, hogy meggyógyul mert dolga van még. Azt hiszem, van még bőven mit tanulnunk az őregektől sok mindenben. Hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen embereket ismerhetek, ismerhettem. Ez ad reményt, ha elkeseredek, ha túl nagyok már a terhek. Nyugodj most már békében Ilonka. A nagynéném volt, kicsit a mamám is, mivel kis gyerek koromban mindkettő meghalt.

Törölt nick Creative Commons License 2019.09.12 0 1 157624

Köszönöm! Végül magam is rájöttem és azt tettem, amit te is írtál. Azóta már megpihent fáradt teste.

Én pedig örülök, hogy megismerhettem egy csupa szív embert, aki még akkor is pálesszel kínált, mikor belőle kifelé jött minden. 

Előzmény: átmenetivasgyi (157622)
brylli Creative Commons License 2019.09.08 0 0 157623

ma nagyon szomorú lettem, amikor is teljesen véletlen megtudtam, hogy meghalt Mág Tamás festőművész... és ezt úgy tudtam meg, ahogy nem akartam. egészen biztosan mondom, hogy nincsenek véletlenek. :( 

átmenetivasgyi Creative Commons License 2019.06.22 0 2 157622

Bocsánat, csak most olvastam. Légy őszinte vele és hallgasd meg. Kísérd el..

Előzmény: Törölt nick (157614)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.21 0 3 157621

Fekszem a plázson a Velencei -tó partján..nézelődöm. Nem vagyok egy megszólós,  de elkepesztő hogy mennyi fiatal nő extrém túlsúlyos. Mondhatom igazan, mert nekem már 30 éves  gyerekem van. Amikor mi voltunk huszon harminc 50 -55 kilónal nem volt több szinte senki... 

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.20 0 0 157620

azon, hogy milyen fura, hogy egy személyben lehetsz  megmentő, áldozat, bűnös .. ma hallottam egy történetet, ahol egy keresztény hívő katolikus embernek  felesége zsidó asszony volt, így gyermekük is az.  őket  bújtatta,   azokban a borzasztó években. aztán emiatt összeverték és ekkor nyilasnak állt, hogy ezáltal megmenthesse a feleségét és gyermekét -úgy,  hogy viszont mások feleségét/férjét/gyermekét apját anyját etc.  az ő hatékony  segítségével vitték el .. .szóval akkor most egy személyben minden vagy. minden csak viszonyitás kérdése, hogy kihez képest és mihez képest vagy az, aki.....  és magadnak vajon ki vagy?

karalébévájó Creative Commons License 2019.06.19 0 0 157619

Ha igaz az, hogy egészséges, kiegyensúlyozott emberi táplálkozás esetén a napi energiamennyiség 55%-át szénhidrátok teszik ki, 15%-át fehérjék, 30%-át pedig zsírok, akkor emberi fogyasztásra az olcsó, rossz minőségű kutyatápok ideálisak.

csárlisín Creative Commons License 2019.06.18 -1 0 157618

mint minden, a szúnyogok is pénzbe kerülnek.

tetszik-nem tetszik, muszáj megvenni a a lapkás konnektorba dugóst bentre, kintre pedig a spray,

bekenős változatokat.

a múlt héten , este-éjszaka, bár befújtam magamat , ennek ellenére ezerrel támadtak.

 

 

jedi1 Creative Commons License 2019.06.06 0 2 157617

Nagyon kemény helyzet. Ismerek olyat, akinek a felesége rákban halt meg. Ő azt mondja, ha neki is rákja lesz, nem fogja engedni a kemót. A feleségén sem segített, sőt még azt a kicsi idejét is megkeserítette ami volt. Láttam olyat aki egy műtét után évekig jól volt, aztán hirtelen elment, de akkor is volt még pár szép éve.

Én azt tanácsolnám hogy ami van, ki tudja mennyi (és igen lehet reménykedni a csodákban is) de amennyi csak van, ha napok, ha évek, próbálja meg élvezni ami még adatott. Ennél többet nem tehet ő sem saját magáért, és egyszer mindenki elmegy. Hát akkor legalább így.

Előzmény: Törölt nick (157616)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.06 0 0 157616

Néha tényleg vannak csodák. Ismerek olyant is, de az kb. olyan ritka mint az a bizonyos fehér holló. Persze ott van az ember, mert mást nem tehet és próbálja a lelket tartani és némi reménysugarat megcsillantani, hogy ne zuhanjanak össze, anélkül semmi nincsen. Amikor a nővérem agyában daganatot találtak, az orvos azt mondta fél évet ad neki. Ő azt mondta, meg fog gyógyulni, mert a lányát fel kell nevelnie. Olyan akaratot, hitet, azelőtt soha nem láttam benne, mint a következő időszakban. Minden kezelést végigcsinált, minden követ megmozgatott. Az eredményei javultak az összes vizsgálat azt mutatta ki, eltűnt a tumor. Egy évig teljesen tünetmentes volt, járt kontrollra, minden oké volt. Aztán egy őszi napon kapott egy epilepsziás rohamot, kórházba került és akkor derült ki, hogy a daganat kiújult, sőt továbbiakat is találtak. Akkor lelkileg összetört és soha többé nem volt a régi. Próbáltuk tartani a lelket benne, bátorítani, újból győzni fog a betegség felett. Talán pár pillanatra sikerült is. Ő legbelül már tudta, tudom hogy tudta, bár soha nem mondta, hogy az út végéhez közeledett. Talán minket akart óvni. Nem tudom, amit tudok az az, hogy bár ott voltunk vele biztatva, bátorítva, félek lelkileg nem értük el egymást. Lehet, hogy jobb lett volna, teljesen őszintének lenni, együtt rákészülni az elkerülhetetlenre? Már, ha lehet. Később tudtam meg, hogy az egyik unokatesónkal, aki infarktust kapott és közel járt a halához, teljesen őszintén beszélt minden dologról, a félelmeiről, halálról, élet értelméről stb. Nehéz dolgok ezek. Ez után átértékeled az életed is. Nem akarsz őszintétlen lenni többé. De remény nélkül nem lehet éni. Hogy lehet az ellentmondást feloldani? Köszönöm a hozzászólást! :)

Előzmény: Törölt nick (157615)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.05 0 1 157615

:(

 

van egy hölgy aki jár hozzám egy héten egyszer- két éve a férjénél volt ez a történet- a hölgy állandóan  panaszkodott,  hogy nem tud hazamenni, mert  nem bírja nézni,  inkább mindig dolgozik és hadd maradjon, inkább megcsinál még ezt meg azt.  mondtam neki, hogy ezt nem teheti vele, ilyenkor erőt kell vennünk magunkon .. nem telt el egy év és ő is beteg lett. az egész évem azzal telt,  hogy ezt a hangulatot, a betegség minden stádiumát végig követtem.. nem mondhattam,  hogy ne jöjjön , mert szerda az ő napja, és neki szüksége van a bevételre...hiába mondtam, hogy most pihenni kell, de ő nem akart. őszintén szólva nem hiányzik már ez az egész történet két éve.. minden héten. de minden héten meghallgatom az összes eredményét, megvettem neki a kemo kendőket, ha azt hallotta, hogy valami használ, elmentem, beszereztem. az elején arról beszéltünk sokat, hogy ne legyen öngyilkos - de láttam a szemén, hogy ez csak szöveg. ő remélni akar, bíztatást akar. nem hazudunk szerintem, ha nem kerüljük a társaságukat, nem hazudunk, ha meghallgatjuk és nem hazudunk, ha bíztatjuk. tényleg vannak csodák. viszont ha még a társaságunktól is megfosztjuk a barátainkat, ha kerüljük őket és tök mindegy miért... magunknak sem lehet azt megbocsátani.

Előzmény: Törölt nick (157614)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.05 0 0 157614

Van egy barátom. Nem haver, barát. A kevés újkori barátságok egyike, talán ha két éves a kapocs. Üzleti kapcsolatnak indult, aztán egyszer leültünk beszélgetni és mindjárt egy hullámhosszon voltunk, nagyon sokáig beszélgettünk. Elmesélte az életét, megismertem a családját is. Pár hónapra rá meséli, rosszul lett, bevitték a kórházba és rákot találtak a máján. Sugárkezelésre küldték, szerencse a szerencsétlenségben nincs áttét sehol. Próbáltam bátorítani, sok ember meggyógyult már hasonlóból. A kezelés segített is, hurrá semmi sem látszódott a tumorból a felvételeken. Pár hónapig. Aztán a daganat ismét kiújult, nemsokára a tüdején is találtak. Kemoterápiát javasoltak neki. Sokat gondolkozott rajta elfogadja-e vagy sem. Mondom neki, ismerek embereket akik meggyógyultak a kezelések hatására, de sajnos többet, akik pár éven belül meghaltak. Javasoltam neki, fogadja el, de döntést egyedül kell hoznia, az ő élete. Hosszas dilemma után végül belekezdett. Pár kezelésen túlesett, rosszul volt utánuk de a kemo nagyrészt ilyen, sokan nem is tudják a kezeléseket végigcsinálni, mert a szervezetük egyszerűen nem bírja. Az utolsó kezelést már nem kapta meg, mert az eredményei sajnos rosszak voltak. Az orvosok fehéren-feketén megmondták neki, max. fél éve van. Itt tartunk most. Viszonylag tűrhetően van de az állapota szemmel láthatólag romlik. Amiért mindezt leírtam és hogy a topik témájához kössem a történetet, már egy hónapja azon töröm a fejem, mitévő legyek, hogyan kezeljem a helyzetet. Mit mondjak neki? Hazudjak neki és bátorítsam, hogy mindig van remény és nem szabad feladni stb, stb, stb? Csak, a mi barátságunk nem ilyen. Őszintén elmondott mindig mindent. Ezért is vagyunk barátok. Olvastam egy szakember nyilatkozatát, amiben azt mondja, a haldokló, ha tudatánál van, pontosan tudja, hogy meg fog halni. Akkor most mitévő legyek? Néztél bele olyan ember szemébe, aki tudja közel a vég? Akkor nem hazudhatsz! Ha ember vagy, megszakad a szíved és én nem akarok sírni előtte, nem szeretném még tovább szomorítani. Viszont nem tehetem meg, hogy nem megyek hozzá. Tartozom neki és tartozom magamnak is. Ha valaki tud jó tanácsot adni, szívesen venném, mert én nem tudom, mi a jó megoldás, ha egyáltalán van. Köszönöm, ha végigolvastad és bocs, ha hosszú voltam.

vasgyár az átmenetben Creative Commons License 2019.04.10 0 0 157613

be kell ülni valamelyik "asztalhoz" :o))

Előzmény: Törölt nick (157608)
hotblood Creative Commons License 2019.04.01 0 0 157612

😘

Előzmény: Rendszer.hiba (157611)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2019.04.01 0 0 157611

Szerintem maximalista vagy, s mindenből kihozod azt, amit lehet. Biztosan jól csináltad! :)

Előzmény: hotblood (157610)
hotblood Creative Commons License 2019.03.31 0 0 157610

Azon, hogy tudtam volna e jobban csinálni? De azt hiszem,nem..

Rendszer.hiba Creative Commons License 2019.03.31 0 1 157609

Haldoklik a fórumozás, mivel a nagy közösségi oldalak elszippantják az embereket. Nem lennék meglepődve azon, hogy pl a 2009-es évhez képest jó, ha tizedannyian látogatnák az index fórumot napjainkban...


Például az ország egyik legnépesebb horgászoldala és fóruma már évek óta "halott", olyannyira, hogy ténylegesen meg is szűnt. Miközben 2006 környékén még százezernyien látogatták ... Vagy gondoljunk a Tékozló Homárra.... azzal ugyanez a helyzet, mint az index fórummal...  :(
Változik a világ, s változnak a "fogyasztói szokások" is.

Előzmény: Törölt nick (157608)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.30 0 4 157608

azon, h olyan jók voltak régen azok a topikok, amiben valaki valamilyen problémáját beszélte ki, és lehetett vele azt végig vinni a döntéséig stb.... most már csak klikkek vannak, mintha lemennél a pub- ba, viszont  nyilván nem ülsz oda mások  asztalához.. szóval nekem hiányoznak azok a " régi " idők. 

Frutti73 Creative Commons License 2019.03.28 0 0 157607

Egen! :)))

 

Előzmény: átmenetivasgyi (157606)
átmenetivasgyi Creative Commons License 2019.03.28 0 0 157606

igen?

Előzmény: Frutti73 (157605)
Frutti73 Creative Commons License 2019.03.25 0 1 157605

átmenetivasgyi Creative Commons License 2019.03.25 0 0 157604

bevillanta z agymba, nálam ez nagy szó :o)

Előzmény: nyílméregbéka (157601)
nyílméregbéka Creative Commons License 2019.03.25 -3 0 157603

Megvárjuk. 

Előzmény: Shangri-La (157602)
Shangri-La Creative Commons License 2019.03.25 0 0 157602

A felvetés után akár hónapokba/évekbe is telhet, mire sikerül bizonyítani.

Előzmény: nyílméregbéka (157601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!