Keresés

Részletes keresés

Hepci Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81691

[:DDD]

 

Naivkezdő a következő magyar Master of Wine-várományos.

Kezdjük el marketingelni közösségileg, 1 kis felszopás senkinek se árt.

Előzmény: Daeril (81687)
kreilw Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81690

KRISTINUS - orange wine: budapesten natural wine, bio uzletek, borbarokban boraik megtalalhatoak, ertekesitik polcokon megtalalhato!

×

kifli Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81689

Nekik megvan az isteni szikra
Hitről aztán Dr. Lőrincz György beszélt még többet, akitől megtudtuk, létezik az „imádságon alapuló szőlőtermesztés”. A St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészetnél 2007 volt az első biodinamikusan kezelt évjárat, a Boldogságos dűlőn, tavaly pedig már 5 termőhelyen is így folyt a termelés.
Kóstolhattuk a 2012-es Boldogságost, amely egy egri csillag, és részt vehettünk a 2011-es Valóban Méltó „világpremierjén”. Utóbbi egy pinot noir, annak ellenére, hogy a St. Andrea is csak a bikavér és az egri csillag különböző változataira szeretne koncentrálni. Ezt az egy fajtabort nem tudták kihagyni, érthető okokból. A nyilvánosan itt, először kóstolható Valóban Méltóról nem tudjuk, hogy ízlelhető lesz-e a Borfesztiválon, de hogyha igen, mindenképp ajánljuk olvasóink figyelmébe!
A „biodinamikus szemléletben a szellemvilágtól kérünk segítséget, ami nehezen kontrollálható” – mondta Dr. Lőrincz György. Úgy tűnik, nekik egész jól megy.

 

https://www.boraszportal.hu/beszamolo/akiket-a-hit-igazit-boregyetem-1-nap-5217

 

De a St Andea honlapján is nagy a kuss a biodinamikus netalántán organikus művelésről...

kifli Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81688

ügyes, ahogy Kohn bácsi mondaná

Előzmény: Daeril (81687)
Daeril Creative Commons License 2020.10.31 -1 0 81687

Elég a szándékkal telekürtölni a sajtót, majd nem csinálni semmit? Nem gondoltam, hogy ilyen létezik hazánkban...

Előzmény: kifli (81686)
kifli Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81686

"Ha minden a terv szerint alakul, a Kristinus Borbirtok 2022-re megszerzi a minősítést..."

 

Mint a St Andrea

naivkezdo Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81685

A sima bio már elég gáz, azért aki ad magára biodinamo elvei mentén termel.

Hepci Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81684

Tipikus magyar kajapijamédija-content: 100% promóció. :)

 

Ettől még akár igaz is lehet persze, tehát a Steiner-hívők kezdhetnek hinni a Kristinusban (is).

Előzmény: kifli (81683)
kifli Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81683

Ez ures marketing egyelore 

Előzmény: kreilw (81682)
kreilw Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81682
BZoltan Creative Commons License 2020.10.31 0 0 81681

Hát bizony nincsen olyan szempont ahonnan nézve nem orbitális gyökérség egy magyar kormányzati hivatalnoknak nem magyar bort venni repiajándékba.

Előzmény: lazaridi (81677)
van_Persil Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81680
Előzmény: joskabacsi (81679)
joskabacsi Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81679

100€ magasságú chiantival én sem találkoztam még, sőt igazán olyannal sem amiből szívesen ittam volna még egy pohárral.

 

Előzmény: lazaridi (81677)
joskabacsi Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81678

Szerintem igen.

 

Előzmény: kreilw (81674)
lazaridi Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81677

https://444.hu/2020/10/30/uzleti-ajandeknak-vett-orban-tanacsadoja-36-ezer-forintos-bort-kozpenzbol

 

Itt vmi nem stimmel, az a Chinati egy olcsó bor kell, hogy legyen...

Amúgy nincs vmi direktíva, hogy magyar állami pénzből repire csak magyar bort vegyünk?

Elég baj, ha nincs...

BZoltan Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81676

Tóth Bálint - Csobánc - Pinot Grande Köveshegyi-dűlő selection - 2012


Pár éve cseréltük a Bálinttal ezt a bort és gondoltam pihentetem egy kicsit, hogy megtudjam mit mutat egy Csobánci pinó nagybornak hangolva. Most jött el az ideje :)

A színe szép, téglás karimájú, rubinos csillogású. Szeretem az érett pinók színét. Az illata elsőre intenzív érett gyümölcsös, málnás, fekete cseresznyés, enyhén fűszeres, meleg hangulatú. Enyhe hordó karakter is érezhető, de civilizált mértékben. Az ízében kicsit gombás, avaros érettség és elképesztően jó savszerkezet. Megint bejött, hogy én vörösben a fehéret szeretem. Nagyon frankó, hogy nem csersavval, hanem fehérborosan összetett és vibráló savakkal támad. Finom bor, nagyon jól esik.

Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81675

Nem.

Egyik tokaji sztár legdrágább borai sem olyan jók, mint amennyit kérnek értük.

Előzmény: kreilw (81674)
kreilw Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81674

Udv ! szeretnem kerdezni ,hogy a szepsy bor ararol mi a velemenye az uraknak. A szaraz furmint. Megeri? Udv: W.

Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81673

Fél százalékkal magasabb a küvé alkoholja - testesnek azt se mondanám, de nem is híg.

 

Kíváncsi vagyok, a Currus-furmint, a Bajnár meg a Tánczos hogy mutatnak egy Szepsy Szent Tamás mellé téve. Nem feltétlen kell persze jól mutatniuk, mert a 3 együtt kerül kb. a Szepsy árának harmadába.

Előzmény: naivkezdo (81672)
naivkezdo Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81672

Jaa, így már világos. Nem akarom nagyon bántani, de tömény kókuszos kézkrém jött a hordó miatt.

 

Igen, picit más mondjuk a SAP vagy Balassa koncentrált furmint meg a currus:D

De talán egynek jó, viszont a küvé az vastagabb szerintem.

Előzmény: Hepci (81671)
Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81671

Azt még a Tánczosra írtam.

 

A Lélekvándort vakon valószínűleg (modernista) juhfarknak gondolnám, de ma alaposabban megkóstolom.

 

Az Égigérőről valami olyasmit ír a Currus a címkén, hogy koncentrált bor. Alighanem mást gondolnak a koncentráltról, mint te meg én. :)

Előzmény: naivkezdo (81670)
naivkezdo Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81670

Akkor egy picit elvesztem, mire írtad a furmintot?

A lélekvándor ebből áll:

Bálint, juhfark, sárfehér.

Előzmény: Hepci (81669)
Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81669

Nem, az Égigérőt még nem nyitottam ki - mivel csak egy van belőle, megvárom a furmint-minikóstolónkat (5-8 tétel, attól függően, hányan leszünk) vele és beteszem azok közé.

Előzmény: naivkezdo (81668)
naivkezdo Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81668

Én is valami hasonlót írtam anno, hogy van valami különleges benne és én is talán a -fajtára tippeltem.

De várj, te a furmintot gondolod jobbnak? Az az égigérő, a küvé a lelekvandor.

Előzmény: Hepci (81667)
Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81667

Tényleg nagyon mást gondolunk most erről, én tegnap kértem magamnak és Balázsnak egy újabb kartont.

Azt nem mondom, hogy nincs furmint, ami jobban tetszik, de azok nem ennyibe kerülnek.

 

A Lélekvándort én nem éreztem különlegesnek, de sütit ettem közvetlenül előtte, vagyis kb. nem éreztem semmit. Ma majd megkóstolom normálisabb körülmények között is.

Finnya azt mondta, hogy finom és van benne egy különleges íz (a Bálint?), amit nem tud azonosítani.

Előzmény: naivkezdo (81666)
naivkezdo Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81666

:D azért gondolom tudja, hogy ez már tényleg túlzás:D

 

Picit bővebben is írhatsz a lélekvándorról, ha van időd. Csak szerintem különleges és egyben fasza cucc?

Előzmény: Hepci (81665)
Hepci Creative Commons License 2020.10.30 0 0 81665

A legkényesebb judge nem Hanna? :DDD

 

Nálunk a kényes judge Csilla, én csak Finnyának hívom, gyakran még bennem is talál hibát.

Borban leginkább a magas alkoholra és az agyonhordózásra kényes.

Ehhez képest a Tánczos-furmint nagyon tetszett neki.

Az utolsó 5 borral elégedett volt, tetszett a Planina siller, a Nádas sauvignon blanc, a zenited, a SAP-furmint és tegnap a Currus Lélekvándor is.

Előzmény: naivkezdo (81663)
joskabacsi Creative Commons License 2020.10.29 0 0 81664

csak villányi cuccot (Gere syrah) és a dűlős Homola-olaszrizlingeket találtam riasztóan vaníliásnak

 

- mert prekoncepciót kaptál az ateizmustól! Állítóag gyógyítható, a helyedben én mostantól kizárólag maszkban kóstolnék ... 

Előzmény: Hepci (81662)
naivkezdo Creative Commons License 2020.10.29 0 0 81663

Az lehet, így visszagondolva a szentesi pinot egy elegáns hordózás volt, és nekem már az kilógott, ez nagyon más.

 

Annak örülök, Kriszti, a "legkényesebb judge" mindig jelzi, hogy a tavaszi, üde virágos jobb volt:)

Előzmény: Hepci (81662)
Hepci Creative Commons License 2020.10.29 0 0 81662

Én ezek szerint jóval kevésbé vagyok érzékeny a hordóra - csak villányi cuccot (Gere syrah) és a dűlős Homola-olaszrizlingeket találtam riasztóan vaníliásnak az elmúlt pár hónapban kóstolt dolgok közül.

 

Behűtöttem a Lélekvándort, ma este megkóstoljuk.

 

A zenitednél nem érzek óriási változást a nyári állapothoz képest, eléggé rendben van.

Előzmény: naivkezdo (81661)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!