a minap azt hallottam h a dízel motoroknak komoly hátránya, hogy hidegen sokat esznek (többet mint a benzines) és mivel nehezebben melegszenek ezért ez az állapot akár 10 kilométeren keresztül is fennállhat, tehát ha az ember rövidebb utakat tesz, pl munkábajárás kb 20km, akkor érdemesebb a benzinest választani.
Fel kell hívni, és lebeszélni, mi mennyi. Én már másodszor megyek oda, amióta vásárlói klub kártyám van. Mindenki ugyanannyit fizet, a kártyára visszatérítés jár utólag!
A munkalapon ez áll: Szerviz 1.5 óra 16875Ft Olajszűrő: 3050Ft Alátét:370Ft Vesz hull kezelés: 625Ft Pollenszűrő: 7625Ft Izzó:319Ft
Ez Összesen:28.864Ft ennyi. Olaj:+15.00Ft volt ( én vittem, mert XADO fémkerámia adalékost nem forgalmaznak. ) Ez 43.864Ft összesen.
Ez így elviselhetőbb kategóriába tartozik manapság.
A szerviz díja 66% jön vissza, az olaj 100%-a. (off lyoness, nem a reklám miatt)
Tudatos vásárló vagyok. Sok mindennel ezt csinálom. Villany, tankolás, élelmiszer, stb.
Lehet, hogy annyi munkájuk volt, hogy kiadtak egy ilyen horror árlistát. Ez elrettenti a kíváncsiskodókat. Viszont ha egy komoly érdeklődö esik be hozzájuk akkor annak normális árat mondanak. De ez csak vizió és lehet, hogy csak álmodtam az egészet... :))))
a megane (új) elég sokáig játszott nálam is, de aztán rácsavarodtam a ceedre. legjobb lenne egy EX limitedet kifogni 3,5 környékén és még irdatlan pofátlansággal belealkudni a metálfényt meg azt h még ők köszönjék meg :)
"de pl a távirányítós központizár hiánya itt, a 21. század elején szerintem több mint mókás," Szerintem is, de pl. a Fordnál sincs az alapfeleszerltséghez távirányító, csak 1-el fejlebb.
Azt viszont, hogy az LX fapados, nem mondanám. Vagyishát mittudomén. Mert 2007 elején, amikor indult a ceed, volt LX klíma nélkül és klímával, aztán később lett LX+ , amibe állítható ülésmagasság, könyöktámasz és pár apróság került. Aztán asszem idén lett LX Cool, amiből viszont kivettek 4 légzsákot, de a klíma maradt.
Nekem ebből az LX+ van, és szerintem az elég normálisan fel van szerelve. 6 Lufi, klíma, MP3-as rádió (najó, csak 4 hagnszóró, nem 6, de nekem nincs hozzá fülem, hogy észrevegyem a különbséget). Az EX-ben jár hozzá USB csatlakozó is. Biztos meg van a helye az LX-ben is, csak még nem kezdtem el szétszedni.
Én 2 éve azért vettem meg a Ceed-et, mert megnéztem a többi autót is - Swift. Amibe érdemes beleülni, 3.2milla Ráadásul ritkaszar, bőven 10%THM fölötti hitellel dolgoztak akkor is. Nemcsoda, ha tudtak engedni 500ezret. De akkoris röhej, egy akkora kis autóért 3milla? Viszont csodálkoztam, hogy nagyjából elfértem benne. Igaz, csomag szinte semmi. - SX4 Kicsit nagyobb mint a Swift, de hátul alig van hely, csomagtartója sem sokkal nagyobb. És egy felessel drágább a Swiftnél - Fabia. Alig nagyobb, mint a Swift, és egy valamire már használható motorral (1.4 85ló) már jóval 3milla fölött járunk. És a rádiót felajánlották, hogy ajándékba!!! tesznek bele. Ezek most viccelődnek? - Opel, Ford : Ezek motorikusan estek ki nálam, 80 ló nem bírja a majdnem 1300kilót mozgatni. 1.6-os motorral pedig már 4millió fölött vagyunk - Lacetti. Megintcsak motor. Elavult motor. Az 1.4-es gyári adat szerint 1 literrel eszik többet, mint az 1.6-osuk. Pedig az se kér keveset. - Megane. Gondolkodtam rajta, de két éve még a kacsaseggű volt, az meg szóba sem jöhetett nálam. 4 ajtóst és kombit pedig nem akartam - VW, Seat : Az áruk miatt esélytelenek, főleg, hogy Skoda emblémával ugyanazt kapod, kicsit olcsóbban. - Ceed 6 lufi, MP3 (nem értem miért, de ez még mindíg extra a 21. században?), 7 év gar. (Azaz a második műszaki vizsgádon bőven is garanciás lesz még!), 3.5milla.
- Használt autók. 2-3 éves használtautók, a fentebb felsorolt típusokból, abban a felszereltségben, amibe érdemes beleülni, nyaldossák a 3 milliót.
- Ezt csináltam több, mint fél évig, végül 3.5-ért vettem egy LX+ Ceedet, amibe sikerült egész jó áron (pl. a Skoda szalonnál 300ezerrel többért) beszámíttatni a régi autómat. Pedig nálam is úgy indult az egész, hogy nincs az az úristen, hogy én 3millió forintot adjak egy autóért, mégis ezt bőven meg kellett fejelnem, de azóta egyáltalán nem bántam meg. Néha, amikor 1-1 hosszabb útra megyek (évente 1-2 alkalom, szóval tényleg csak néha), akkor elgondolkodok, hogy a dízellel most olcsóbb lenne ez az út, de azt bőven elbuknál az egyrészt magasabb vételárban, másrészt a kissé drágább évenként szervizeknél
Most tudtommal levitték az árát a gyári kapcsolós tempomatoknak. Kapcsolóval, szereléssel... szóval mindennel együtt ~100ezer forintért árulják a KIA szervizek. Szerintem keresd fel a KIA Lurdy-t, és ha ők nem hallottak róla, akkor kérdezzék meg a ceedclub.hu-tól. :D
Én két éve 3.7 millióért kaptam meg az 1.4 EX felszereltségű szalonautót. Persze azóta volt egy ÁFA-emelés, de szerintem egy EX Limited-et még most is simán megkapni 3.5 környékén.
nekem EX Limited van, és teljesen elég a felszereltsége (az LX valóban nagyon fapados). számszerűen nekem 10%-kal került kevesebbe a kocsi, mint a listaár.
a riasztóra visszatérve: ha az auto gyári elektronikájával is összekötözik (központizár vezérlés, illetve ablakhúzogatás), akkor nem bukja el az ember a garit?
a sima EX-szel az a baj h nem hiszem h le lehetne nyomni 3,5 környékére metálfénnyel (örülnék ha lenne ellenvélemény :) ) és már az is túlmutat egy picit a kereten. nem tudom mennyit lehet mostanában alkudni, úgy hallottam, h Kiáék annak ellenére h az autoipar sem éppen virágkorát éli nem nagyon szeretnek engedni az árból. kinek mi a tapasztalata (ha lehet számszerűen) ez ügyben?
lehet h túlpörgöm a dolgot, de mégiscsak első auto meg minden, és szeretném ha sokáig megelégedéssel tudnám használni. lehet h farok vagyok de pl a távirányítós központizár hiánya itt, a 21. század elején szerintem több mint mókás, mikor muterom nullextrás yarisában széria.
"Aki egy 1.4-es Astrából ül át, annak nagyon erős." Ez a lényeg. Az autók nagy része alulmotorizált, csak hogy párat említsek. 1.4 80 lovas Ford Focus, 75 lovas Octavia ésatöbbi. A Ceedben ezzel szemben egy normálisan használható motor van. Persze, aki erősködni akar, az vegyen turbós Puntót, vagy Bravót. :)
Távirányítós központi zár. Úgyis fogsz bele rakatni valamilyen riasztót a kocsiba, és azokból lehet olyat választani, amiben szintén van távirányító. Valamint ajtózáráskor ablakfelhúzás. Az se rossz dolog. De az is lehet, hogy tudsz annyit alkudozni, hogy megérje EX-t venni. Az ESP (gondolom én) nagyon jó dolog tud lenni, ha van. Múszerfal fényerőszabályzó se rossz dolog, mert az LX-nek nincs ilyenje, és baromi erős a műszerfal fénye éjszaka. Az LX-ben, csak hátul, középen van egy darab lámpa, az EX-ben viszont elöl is van térképlámpa meg ilyenek. Ködlámpa, sok villanyablak, automata klíma a manuális helyett és még pár apróság. Mondjuk én a manuális klímával is elvagyok, de vannak akik zokon veszik, amikor az automata klíma nem pont úgy automata, ahogy ők gondolják. Az ESP (vagyis a hiánya) miatt viszont EX Limitedet szerintem el kell felejteni.
Alkudozni mindenképpen érdemes. Jobb kereskedések már maguktól ajánlanak kedvezményt (ennyivel olcsóbb, ezt-azt ingyen adnak hozzá), dörzsöltebb vásárlók még ennél is többet le tudnak alkudni, pláne mostanában, amikor nagyon kevés autót adnak el. Én úgy csináltam annó, hogy írtam egy emailt az összes magyarországi márkakereskedésnek. Néhányan a listaárat írták, sokan pedig kedvezményeset, így azt választottam végül, amelyik az egyik legkedvezőbb árat adta és aki a legnormálisabbnak tűnt az emailek alapján (mert sok helyen visszakérdeztem dolgokra), és persze elérhető távolban volt, és nem bántam meg a választásom.
arra lennék még kíváncsi, hogy a márkakereskedésben mennyire lehet alkudozni? van-e erről valakinek tapasztalata? illetve olyat lehet-e csinálni h egy alacsonyabb felszereltségi csomagba (teszem azt LX+) belerakatni valamit a magasabb felszereltségi csomagból (pl a távirányítós központi zárat az EX lim-ből)?