Meg elég érdekes az oldal egyelőre....pl az 5a Kalos PLus, a teljesitménynél 3db 1,2 8V-van, a megjelenésnél 2db 1,4 16V.... ráadásul a 3féle 1,2-es kivitel nincs is megkülönböztetve...
Vizsont ahogy elnézem a Kalos Direct-ben (alap Kalos) többminden van mint Daewoo-s korában, pl. rádió, vezető oldali légzsák....
Személy szerint a Chevis hűtőráccsal már a külön indexes orr rész is elfogadható, de azért remélem, hogy mégiscsak az eddig 5ajtós dizájnt viszik tovább, és a weboldalakon csak a régi képek miatt van fent más....
Ja, és ez nem az, ami a chevrolet.hu-n látható (ott már az embléma is chevy). A daewoo németországi (biztos máshol is van) honlapján látható lacetti hűtőrácsa ilyen. Az autó orra, ezt kivéve, ugyanaz mint az eddigi 5ajtósaké.
Múlt héten voltam pótkesztyűtartó beszerelésen, a szalon közepén volt kiállítva egy 5a-s Kalos az új hútőráccsal. (Gombos a Szentendrei úton). Sajnos nem volt nálam a fényképezőm. Rákérdeztem, azt mondták, hogy a sedan is tök ugyanilyen. Márpedig ennek az eleje az én eddigi 5ajtósomra hajaz, csak a hűtőrács más. Szebb...
Ha igaz, amit ionic írt, akkor a randa megoldás tuningolásának irányában indult el a gyár. Ellenben, ha Sezlony kollega vizuális élménye a helytálló, akkor az új hűtőmaszk nem kompatibilis a régi négyajtós hűtőmaszkjával.
Nem, jól láttam. A 4a, azaz szedán külön-(alul)indexes orra, és enyhén bárgyú hűtőrácsa helyett az 5a oldalsó, háromcsíkos indexes lámpája volt rajta, bár szedán volt. Nagyon megnéztem, mert korábban gondoltam rá, hogy ha ilyenem lenne, milyen jó lenne kicserélni az elejét - de az meg milyen drága művelet volna..:)
Lehet, hogy törték, de Jxx-es uniós rendszáma volt (mondjuk ez még nem zárja ki a gyors lezúzást), és a B oszlop is feketére volt "tuningolva". Ez nagyon jól néz ki, nem is értem, gyárilag miért nem feketítették be mindkét változat ajtókereteit.
Csak mert a www.chevrolet.hu -n a 4 és 5 ajtós Kalosok orra egyaránt az eddigi 4 ajtós szedán orrára hasonlít jobban. Különválasztott fényszoró és indexcsík. Annyi a különbség hogy a motorháztető elején lévő különálló daewoo embléma chevrolet-keresztté alakult és a hűtőmaszk közepére került, annak részévé vált.
Szóval szerintebb a csúnyább megoldás felé húzták a dolgokat.
Ma láttam egy fehér szedán Kalost az 5a orrával. Ugyanazok a lámpák, de a hűtőrács kicsit már másmilyennek tűnt: mintha nagyobb lett volna a logó.
Gyári volna? Eddig csak az eleje miatt nem jött be a 4a modell, de így klafa. Vagy csak megtörték?
Nekem a Daewoo Óbudával kapcsolatban csak pozitív élmények vannak. A megrendelés, az átadás, az 1500-as ingyenes szerviz, és az olajszűrő miatti reklamáció alkalmával semmilyen probléma nem volt. Egyetlen apróság volt: az utolsó alkalommal 11-re volt megbeszélve, hogy odaviszem az autót (akkor szórta az olajat a szűrőnél), de a munkafelvevő csak 11.30-kor került elő, mikor már a kollegái rátelefonáltak. De korrektül elnézést kért, és megindokolta, hogy a műhelyben volt, reklamáció miatt. Részemről ezzel el volt intézve...
Megvolt az első házi szervíz. Ma reggel munkába menet mindkét első izzóm felmondta a szolgálatot, és cserélnem kellett (mellékhatásként élvezhettem a budapesti reggeli dugót). Ja, és kb. 1,5 hét múlva viszem kötelező 15 e km-es szervízre, remélem megúszom 30 e alatt. Szerintetek hova érdemes elvinni:
1. óbudai szervíz (itt vettem)
2. gödöllői szervízbe
3. váci szervízbe vagy
4. a nemrég nyílt Schiller féle szervízbe, a Dráva utcába.
Kb mennyi időt vesz igénybe egy ilyen kötelező szervíz?
Ha végiggondolod, akkor csak a hiba marad, illetve, nem feltétlenül kell hibának lennie, egyszerűen csak újabb verzió, ami többet/mást/máshogy tud.
Meg azért ne haragudj, de szerinted hogyan lesz egy autó szoftvere vírusos?
De pl. ha visszaolvasol többször is emlitik, hogy az 1,2-es Kalosok szoftverét azért frissitik, mert az újban más határértékek vannak, igy nem villogtatja állandóan a check lámpát.
De mondhatnám példának apám Mégane-ját is, abban is frissitettek és láss csodát joban megy és kevesebbet fogyaszt azóta.
Tegnap megvolt a pécsi software frissítés. Bevittem, és 10 perc múlva már kaptam is vissza a kulcsot. Láttam mentek vele próbakört is. Azóta nem tudtam előidézni azt, hogy egyfolytába rángatva menjen, szóval lehet megjavult. Viszont azért 1-2szer amikor rálépek a gázra, még mindig nem egyenletesen kezd gyorsulni, hanem egy picit rángat, de aztán megy.. Hát talán jobb lett. Pénzbe nem került, és még a szervízkönyvbe sem írtak semmit..
De, az, csak a 155/70 meg a 175/70 az meg az oldalfal magasságát mutatja meg: ebben az esetben a futófelület széleségének 70%-a.
A két kerék között átmérőben 28 mm különbség van, ami elég sok...
Az autód nagyon jól fog gyorsulni tôle, de a végsebessége alacsonyabb lesz, (a kisebb átmérô miatt).
A felnijeidet jobban fenyegetik a kátyúk a kisebb oldalfalmagasság miatt és ez érezteti hatását a mnetkomfortban is, a kocsi pattogósabb lsz alattad. A tapadásod rovására megy a keskenyebb gumi, aminek csak viszonylag nagy hóban látod hasznát. (Az már régen nem állja meg a helyét, hogy télre keskenyebb gumit kell feltenni. A mai gumik mintázata már olyan, hogy hóban nincs elônye a keskenyebb futófelületnek. Ellenben az úton töltött idô 95%-ában, amikor nincs hó, a szélesebb kerekek nagyobb tapadása sokat jelenthet.)