A FM ügyben javaslom, hogy keresd meg őket telefonon, nagyon kedvesek és talán lesz valami ötletük.
DE: ha az m1 adásának hag-csúszását nézem, akkor úgy tűnik, az EMKTV újra "eljátsza", hogy a "szar (?!) dekóderrel adjuk a szar (?!) adást és nem tudjuk miért is van ilyen jelenség", amit a M-ATV-vel kapcsolatban évekkel ezelőtt eljátszottak, és sem a AH sem a műsorszolgáltató, sem az EMKTV - amúgy jó fej! - főmérnöke nem tudta, mi lehet a gond (az AH-sok szerint bizonyos (!) dekóderekkel nem működött megfelelően a tömorített képanyag kibontása, de ők sem tudták, hogy az amúgy szabványos (?!) digitális jelfolyammal a szintén szabványos dekóder miért nem bírkózik meg!).
Tehát NEM lehetetlen, hogy a FM esetében is "történik valami"...
A SZEMCÉS (zajos, mákos) kép miatt pedig NYUGODTAN hívd ki őket és addig verd az asztalt, amíg ki nem hozzák a VÁLALLT jelszintet! Én az RTL Klub-on "mérem le", hogy mekkora "alapsávi" zavartatásuk van a fejállomáson (?) vagy az optikai-koax átalakításoknál (?) ami épp most megint jól látható "sávosodásban" kulminálódik, miközben pár napja gyönyörű szép képet lehett látni!
A TV2 AH-Digital-ról való "levételével" kapcsolatban NAGYON ÖRÜLÖK, hogy jelezted, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egy egy NEM (az efi végpontokig!) DIGITÁLIS KTV hálózatban mi a fészkes fenéért kell a KITŰNŐ (!!!) földi sugárzás HELYETT a megbízhattalan (!!!), időjárás függő megoldásokat választani.
Sem látszatja, sem értéke nincs, de sikerül a rendszerbe bevinni egy többlet hibalehetőséget!
Ha én egy "Lepke" antennával mind a TV2 mind az RTL-Klub és az m1 adását kiváló (!!!) minőségben tudom fogni (tartalék rendszer ;-DDD), akkor ezt meg kellene tudni valósítani egy ilyen fejlett (!) KTV rendszerben is, és nem kellene a bizonytalan (mert aki azt is jól s..be rúgnám, aki azt a baromságot leírta a Népszabadságban, hogy az AH Digfital JOBB megbízhatósággal (!) rendelkezik, mint az analóg AH-Mikro anno, miközben épp ellenkezőleg, hiszen a dfigitális jelfolyam "jelszint" csökkenése esetén még szemcsésen sem jön a kép, és a tömörgetés-kicsomagolás okozta hibalehetőség (kockázódás) sokkal élvezhetetlenebbé teszi a vételt, sokkal "korábban", egy csökkenő minőségű környezet esetén!) és a (stúdió) jelforrások kritikán aluli minősége miatt FELESLEGES (mivel sem rendesen szintezve - kép, hang! - sem korrekten fényképezve nincsenek sem a stúdió képek, sem és főleg nem a feljátszott filmek!) digitális sugárzását nem lehet kihasználni (nem értelmes - egyelőre).
Különben is a kezére kellene ütni annak, aki "telepítette" a TV2 új dekóderét, mert arra PERSZE NEM VOLT ESZE, hogy akárcsak megkísérelje összeszintezni a HANGJELET! Most már értem, miért volt 6-10 dB szintkülönbség az RTL Klub és a TV2 hírműsorai között ma 18:30-kor!
Szia!
Köszönöm a jó kívánságaidat, remélem, hogy Neked is kellemesen telik a karácsony és boldog lesz az új éved.
Ami a felvetett kérdést illeti, a fekete keret jelenség csak és kizárólag a Filmmúzeum csatornát sújtja, és ezt is csak a számítógép monitorán látom (a számítógépben található TerraTec Cinergy 600 TV tunerkártyának köszönhetően), a többi TV készüléken ez a jelenség nem tapasztalható (ki érti ezt).
Egyébként ebbe már bele is nyugodtam volna, azonban az lenne a célom, hogy a TV-ben sugárzott műsorokat a tuner kártya segítségével rögzíteni tudjam, de a fogható adások minősége (szemcsés) ezt nem teszi lehetővé (pedig az emktv szakemberei kábelezték be a lakást, pontosan azért, hogy ilyen ne fordulhasson elő - ezek szerint hiába). Van néhány csatorna, amelyiknek a minősége jó, de én nem ezekről szeretnék felvenni! Sajnos, ha a helyzet nem fog változni, akkor kénytelen leszek lemondani a szolgáltatást, mert nekem ez így nem éri meg (ez nem fenyegetés, de így teljesen értelmetlen a szolgáltatást igénybe venni, pláne fizetni érte). :-(
De a legviccesebb az, hogy elvileg lenne más választásom is (T-Kábel), amelynek a kábelvége a lakás ajtónál van, de azok a csatornák, amelyekről rögzíteni kívánnék, nincsenek benne a kínálatban. :-|
Gondolkodtam, hogy akkor legyen UPC Direct vagy Antenna Digital, de ezekhez szükséges lenne a társasház hozzájárulása, amely azonban sohasem lesz meg (egyrészt félnek minden újtól, másrészt pedig miért legyen nekem jó).
Egy érdekes jelenséget tapasztaltam ma délben miközben a TV2 műsorát néztem: elment a kép, majd visszajött, de nem a TV2, hanem az Antenna Digital AD100 típusú dekóder menüje, és láttam, ahogy a dekódert üzembe helyezik és beállítják a TV2 vételét! Ez nem rossz, de ha hozzám ilyen rossz minőségben fog eljutni, akkor ennek nem látom értelmét. :-(
Szvsz ez inkább a készülék hibája: esetleg nem túl sötét a kép a FM-on??!! (Ilyenkor ha a nagynagyfeszütlség (anódfeszültség, gyorsító feszültség) nem elég stabil, könnyen jelentkezhet ilyen "keret"...
Most nézegettem különféle LCD és TFT TV-k szervízdoksijait, és ott ha más okból is, de szintén előfordulhat ilyesmi...
Igazából csak oszcilloszkópos méréssel lehetne érdemben eldönteni, hogy a videójel időviszonyai megalapozzák-e a "keretet"...
Filmmúzeum Co.Ltd kontra EMKTV Ltd. ügyben az égegyadta világon nem tudok semmit, egyrészt mert alig volt időm foglalkozni sajnos ezzel a témával (sem), de mert a FM jogász hölgyei sem jelentkeztek vissza...
Ráadásul én jól sem jártam, mivel a FM-ot nem láthatom - maradt barátomék DVD rögzítése...
Naná, hogy a maxi csomagba tették, én meg egy ezrest azért a plusz egy-két programért amit valóban néznék, nem akarok kifizetni.. őszintén szólva arra szám,ítottam, hogy mint annak idején a kezdetekkor, a FM a középső csomagba kerül: mivel ez a csomag ár/teljesítmény arányát tekintve alegdrágábbnak tűnik (!) ez talán méltányolható is lett volna... lásd a VIASAT3-at amit érdekes módon csak visszatettek a középső csomagba!
Ellenben ha igaz amit itt leírtak, és a PAPRIKA TV bekerül (gondolom - a freki alapján - szintén a maxiba...) a kínálatba, akkor peren kívüli egyezség kötetett, hiszen a Paprika TV vezetése és a FM tulajdonosi köre átfedik egymást.
Sajna nem tudom megnezni (nalam nincs /regi tv, arrol jon videojel capt. kartyaba/), de szerintem orulj neki: minel inkabb keretben van, annal nagyobb feluletet nezhetsz a TV-den. Van egy monoszkop capturem, aki tud csinaljon egyet, es nezze meg mennyit lat belole a TV-n :) Ha nincs, szivesen elkuldom ;)
Egyátalán még örülhetsz, hogy van Nickelodeon, mert sem a UPC, se, pedig T-Kábel nem továbbítja (na persze, ettől még lehetne jó a képe, ez nem vitás).
De, most én szeretnék kérdezni valamit:
másnál is kisebb a Filmmúzeum képe a többi adóhoz képest (ilyen fekete keretben van)?
XV-ben a nickelodeon masnak is randa szemcses meg csikos? Az adok egy reszet egy isolatorral nezhetove tettem, de a nickel marha kifog rajtam, pedig pont arrol kene felvennem :/
Szomoru hogy a kanalisokat teljesen felfoghatlanul egyesevel cserelik es nem egy bizonyos terminusnal mind. Hogy elsozor lesz lecserelve csak utana ertesitve.
Az a gond, hogy atszivarog a kepbe is, es mindenki azt mondja, hogy bizony kokemenyen hianyzik az EU szabvany galvanikus levalaszto (mindenhol az orszagban), viszont digitalizalaskor durva csikok vannak vizszintesen. Nem tudom miota van igy, megneztem regi capture-ket is, kiderult, hogy azon is voltak mar, de mostanaban valahogy idegesit :)
Amugy mindennek az arnyekolasa raz, ami a TV-vel kapcsolatban van, legutobb egy video out (tv-bol jon ki, ad ki kompozit jelet) RCA hajitott meg, raadasul pont lehajoltam erte, szal kinos voly asztal-lap alatt felegyenesedni spontan idegrangassal :)))
Amugy Discovery ugyben vegre elkaptam egy feliratot, amire mar regota vadaszom, hogy megosszam veletek :)
Csak azt nem ertem, hogy a jelenlegi mpeg2-es tovabbitas miert nem volt elegge digitalis nekik ;)
En meg csak varom szerenyen, hogy mikor is hozzak onkent es ingyen a galvanikus levalasztot, mert a 115V egyreszt raz (olyan a termeszete), masreszt meg a remek horizontalis vonalak sem tesznek jot egyetlen felvetelnek vagy capture-nek sem... Ehhh... Najo tudom, a jupiszi sem tett ki ilyesmit, de hat akkorismaaaaar.... Elkoltozott a kornyek egyetlen elektrotechnikai boltja (inkabb bezart orokre), igy aztan a fene se fog kajtatni keramiakondik utan :) Lustasag :)
Nem vetted fel?! Számold meg a szellemképek számát - én a 3. után feladtam!
Amúgy már úgyis várom Karácsony környékét, amikor úgyis minden adás visszaesik az október elejei zavaros-zajos minőségre, mivel általában így szokott lenni ;-D
(rohadjanak meg a családok, ugye, az ünnepeken ne a TV-t bambulják, zabálják a beiglit..).
Azért náluk nevesebb cégek is "képviseltetve vannak" abban a szép nagy irodaházban, pl. a GTS Datanet is. És nem hallottam volna olyat, hogy ettől nem ment volna a Dataanet üsz.! Az persze igaz, hogy ők elosztott hálózattal működnek ;-)))
Egyébiránt pedig MI LETT VOLNA A KÜLÖNBSÉG?
Ha nem lett volna akármilyen riadó 15:30-kor (percre pontosan ugyebár..), akkor NEM 16:00-kor (vagy 17:00-kor?) ment volna haza a cég összes hadra fogható hálózatosa?!
Mivel 72 órás elhárítási kötelezettségük van (amit jól ki is hazsnálnak...), kizártnak tartom, hogy egy délutáni "helyi" hibára még aznap bárki kimenne!
Ami a TV2 (gondolom) keverő-elszállását illeti: egyrészt nem akarom elhinni, hogy még mindig nincs 24 órás technikai(!) ügyelet a központi fejállomáson!
Amit mára (azaz már: tegnapra) betettek, "érdekes" módon olyan szar és szellemképes, hogy erősen gyanús: maga az (yagi?) antenna tört darabokra (galamb-effektus ;-D)???!!
Üdv mindenkinek!
Maus Robi
PS: a bombariadó jó kifiogás amúgy az NBH-nak is ha "települni" akar valahová...
Nem azért, hogy ijesztegessem Nagypál Bandi barátomékat ;-D .. de mégis román befolyású - és nem épp MSZP szimpatizánsukról elhíresült vezérkarú - cégről van szó ;-)))
Katasztrófatervezés meg nincs? Ez pontosan három órás szolgáltatáskiesés, ilyet a telco-szférában (ne felejtsük, telefonszolgáltatást is nyújt ez a banda) nem igazán lehet csinálni... (Ugyen ez náluk az 1212-nek felel meg...), remélem, az NHH is így gondolja...
2005.11.30.15:30 BOMBARIADÓTisztele Előfizetőink! 2005. november 30-án 15:30-kor sajnos bombariadó volt cégünk Váci úti központjában. Mivel a rendőrség az egész épületet kiürítette, diszpécserszolgálatunk sem tudott működni. A riadót csak 18:30 után fújták le. Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.