Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Csinálgattam ma is a traktort, úgy gondoltam hogy a trabant gagyi kormánynűvét likvidálom. Kapot a gép egy mazda kormány művet meg az egész kormányoszlopot, így legalább kulcsos indítás, és gyújtás kapcsolás lesz.!!
Sziasztok! Az MR118§-ban leírt kerti traktor meghatározásában, kormányozhatósgának csak a 33§-3. bekezdésének kell eleget tenni a járgánynak , műszaki megoldásról nincs előírás!
Ezek a kritériumok, a jármű üres ill. teljes terhelésű állapotában útontarthatóságról,és a vezetőt érő káros rezgésekről rendelkezik.
Köszönöm szépen a véleményeket! Nagyon jó és hasznos ez a Fórum !
A kerti traktor egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő, és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű. 6/1990. KöHÉM rendelet, 118. paragrafus
Ez alapján, műszaki előírásoknak eleget téve épült, mint pl nem háromszög alakú fényvisszaverő, hátul meghatározott méretű fényvisszaverő táblával, meg világítással stb.