Keresés

Részletes keresés

rtb Creative Commons License 2007.04.03 0 0 1639

T. Kádár dr!

Beleolvasgattam a topicba, és úgy látom egyöntetű vélemény, hogy a legtöbb szalon nem igazán megbízható, vagy legalábbis eléggé zsákbamacska. Megnéztem az ön oldalát is, és elolvastam néhány hozzászólását, és szinpatikus a hozzáállása, illetve ez a garancia dolog. Azt hiszem önt keresném, amennyiben belekezdenék egy kezelésbe. Én férfi vagyok, és eléggé frusztrál a sötét szőrzet a mellkasomon, ill a hasamon,és  csak egyetlen kérdésem merült fel, amire (lehet, hogy csak figyelmetlenségből) nem találtam választ a honlapján, mégpedig, hogy mennyiben befolyásolja a kezelés árát, ha az átlagosnál nagyobb a szőrteleníteni kívánt rész?

Értem ezt úgy, hogy például van akinek csak egy csíkban van a hasán szőr, nekem viszont kb. 20-25cm-es ez a "csík". A feltűntetett ár melyikre vonatkozik? Köszönöm válaszát előre is: rtb

dcarter4 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 1638

Szia!

 

Az IPL és a lézeres technológiát együtt szokták alkalmazni, mert így hatékonyabb.

Mindkettő más-más pozitívumokkal bír. Ha csak az egyiket alkalmazzák, akkor valószínűleg nem lesz annyira hatékony. De ez attól is függ, hogy kinek milyen a szőrzete. A sötétebb szőrre szokták inkább a lézert ajánlani, a világosabbra az IPL-t. Ezért is jó a kettő együtt, mert a sötétebb szőrűeknek is van/lesz gyengébb/világosabb szőre.

 

De ez nem egy orvosi vélemény, csak látom tesómat, akit csak lézerrel kezeltek le. Bizony még szüksége lesz néhány kezelésre, mert ez nem mondható szőrtelen állapotnak, sőt a közelébe se ér.

Előzmény: Szusika (1637)
Szusika Creative Commons License 2007.04.02 0 0 1637

Sziasztok!

 

Engem is nagyon erdeklene a szortelen.hu! Valoban furcsan olcsonak tunik.

 

De ha valakinek van tapasztalata arrol, hogy az ipl vagy a lezeres (yag) megoldas a hatekonyabb/korszerubb/profibb, az legyszi irjon rola!!! Nagyon vacilalok....

Koszonom!

 

Zsu

BogeyDog Creative Commons License 2007.03.31 0 0 1636

Sziasztok!

 

Tudom, hogy ez lézeres oldal, úgyhogy bocs az offtopikért, de van valakinek tapasztalata a Professzőrrel? A 13. kerületben csinálnak IPL szőrtelenítést. Néztem a honlapjukat és szinte hihetetlennek tartom, hogy kb fele áron dolgoznak, mint amennyiért máshol. Én is voltam kezelésen pár éve, de mivel nagyon sokba került, ezért egy kezelésnél nem sikerült többet összehozni. De ez az ár most nagyon szimpatikus, csak kicsit tartok tőlük. Egyetlen fórumban sem találkoztam a nevükkel, persze nem mondom, hogy éveket töltöttem volna a fórumok olvasgatásával.:) Egyedül itt nálatok fuottam össze a nevükkel kb. egy éve, akkor is csúnyán lebuktak az önreklámozással.:)

Szóval esetleg tud nekem valaki valami infót adni? Esetleg tudtok jobb módszert?

 

Köszi!

dcarter4 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1635

Kiegészítem:

a lábszárról van szó!

Előzmény: dcarter4 (1634)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.30 0 0 1634

Egyetértek, előre nem lehet tudni, hogy hány kezelés szükséges. Ezt majd az orvos dönti el. Csak az első vizit után tud saccolni az ember, hogy mennyi lesz a vége (vagy még akkor sem...)

 

Én is tudom, hogy 300.000 Ft lesz a lábszáram 6 kezeléssel, de ezért a pénzért biztosított a Doktor Úr, hogy 10 évig nem lesz szőr a lábamon (vagyis 90 %-osan lesz szőrtelen), ha több lesz, akkor pedig ingyen lekezeli. És akkor döntöttem úgy, hogy elkezdem, mert megér 10 év szőrtelenséget ez a pénz. Rengeteg szenvedéstől fogok megszabadulni.

Valamint az, hogy garanciát vállal a munkájára, egy nagyon szimpatikus dolog, mert ez minősíti a szőrtelenítést végző személyt.

Előzmény: Teaway (1632)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1633
Pláne, h nagyon reklámszaga van.
Előzmény: Teaway (1632)
Teaway Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1632
"Én magamnak azt saccolom, hogy a lábacskáim szőrtlenítése kb. 250.000 HUF-ba fog kerülni... "

Kérdéses, hogy megéri-e.

Előzmény: vte (1631)
vte Creative Commons License 2007.03.29 0 0 1631
Hali Zsu!

én holnap megyek Aesthetica-hoz az első konzultációs időpontomra. A lábszáraimat szertném szőrteleníteni és véglegesen, mert már nagyon elegem van az epillálásból...

Ha érdekel, ajánlom hogy regiszrálj az oladukon, és a kérdéseidet a megfelelő szakembereknek tedd fel: (egy napon belül válaszolnak)

http://aesthetica.hu/hu/forum

további info
=========
...............
Az Aesthetica szakemberei a szőrtelenítést európai egyik legmodernebb diódalézer berendezésével végzik. Ez az IPL villanyófényes megoldással ellentétben tartós és látványos eredményeket produkál. A lézertechnológia világos bőr/sötét szőr kombináció esetén működik igazán hatásosan, hiszen így a sötét szőrszálak a kezelés során elvezetik a lézerfényt a szőrtüszőbe, ami a lézer hatására elpusztul és nem nő vissza többet. A kezeléssorozat általában már 6 alkalom után hihetetlenül szép eredményeket produkál, de egyénenként változó, hogy kinek hány kezelésre van szüksége. Ezért is nem tudok Neked árakat mondani, hiszen a kezelendő felület méretétől (csak egy vékony csíkot kezelünk, vagy csak egy vékony csík maradjon vagy esetleg teljes fazonra gondoltál?), a szőr minőségétől és a szükséges kezelések számától. Érdemes eljönnöd konzultációra, hiszen szakemberünktől a vizsgálat után meg fogod kapni a személyre szabott kezelési javaslatot és az árat is.

Hogyan zajlik a kezelés? Tulajdonképpen nagyon egyszerű az egész! Otthon le kell borotválnod a szőrödet (semmiképpen nem epillálni vagy gyantázni, hogy a szőrtüszők a helyükön maradjanak) 1-2 mm hosszúra, majd egy kb. 20 perces kezelés során a leborotvált felületet lézerfénnyel kezeljük. Természetesen az első kezelés előtt teszteljük a bőrödet. A kezelések között kb. 6-8 hétnek kell eltelnie és - az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben – lehet napozni is pl. a kezelések között.

A lézeres szőrtelenítés amúgy pont az ilyen problémák kezelésére ideális (szőrtüszőgyulladás, befelé növő szőrszálak), hiszen ami már nem nő vissza, nem is nőhet befele vagy gyulladhat be!
.............

A piszkos anyagiakról
================
ugye erről holnap már többet tudnék mesélni, de ahogy olvasgattam min 4, max
6 - 8 kezelés kell pl. a láb végleges szőrtelenítéséhez. Ők a Lézeres szőrtelenítést nem árulják kezelésenként, csak csomagban.
Ez olvastam egy másik fórumon:
Itt a kezelések alkalmanként fizetve 50e, egyszerre 5 kezelés 200 (ami fizethető 2 részletben is!!!) További kezelés - ha szükséges - már csak 40e.

Én magamnak azt saccolom, hogy a lábacskáim szőrtlenítése kb. 250.000 HUF-ba fog kerülni.. de majd elmesélem :-)

Üdv!

VTE
Előzmény: zsu8511 (1540)
krisz_ta Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1630
Kedves Doktor Ur es dcarter!

Koszonom mindkettojuk valaszat,megfogadom a tanacsokat.Mindenkepp erdeklodni fogok meg mielott eldontom hol vegeztetem el a kezeleseket,remelem nem fogok rosszul donteni.Majd beszamolok az eredmenyrol.

Kriszta
Előzmény: klsderm (1626)
bkaati Creative Commons License 2007.03.28 0 0 1629
Szia Réka,
olvastam az általad írottakat és lenne néhány rövid jótanácsom.
A St  ives testápoló és bármimás krém teljesen hatástalan, persze nem drágák, ki lehet próbálni, de a nekik tulajdonított hatás a képzelet szüleménye. Tapasztalatból mondom.
Ha úgy döntesz, hogy problémáddal bőrgyógyászhoz,  vagy nőgyógyászhoz fordulsz, ők a Diane 35 vagy Jadine fogamzásgátlót fogják javasolni a szőrök csökkentése végett. NEM javaslom, hogy elkezdd szedni ezeket, mert az esetek nagyrészében hatástalanok és nagyon veszélyesek a szervezetre. Bővebb infó a neten, főképp index topic: fogamzásgátlók+drasztikus mellékhatások.
Nem hiszem, hogy ha egyszer már kinőttek a szőreid azok bármilyen hormonális változás miatt el fognak tűnni. Esetleg nem lesz több. Ha úgy döntesz, hogy vársz, a jövőben mindenképp az elektromos epilálást ajánlanám, mert az végleges. Erről bővebben olvashatsz egy korábbi részletes hozzászólásomban ebben a topicban vmikor szeptember környékén.
Előzmény: Réjkus (1619)
Teaway Creative Commons License 2007.03.27 0 0 1628
Hát én is majd leestem a székről, amikor olvastam, annyira klasszul ír/fogalmaz Réjkus!
Azt már látom, hogy nem egy elveszett ember, teljesen odáig voltam tőle, meg vissza! :))
Előzmény: klsderm (1625)
Réjkus Creative Commons License 2007.03.27 0 0 1627

Köszönöm szépen a gyors választ! Igen, valóban letettem a lézeres és egyéb drasztikus módszerekről, remélem, hogy a serdülőkor végével tényleg beáll ez a rendszer, és nem kell a fél életemet gyanták társaságában töltenem.

klsderm Creative Commons License 2007.03.26 0 0 1626
Kedves Krisz ta!

 

Mégsem bogozom ki, mert nagyon messzire mentem este az irogatásban. Aludtam rá egyet és visszaolvasva erős önkritikával kidobtam az irományt.

Dcarter4 már jól megválaszolta a kérdést. Csak annyit fűznék hozzá, hogy a „megégetem-nem égetem meg” kérdése nem egyszerűsíthető le arra, hogy a kezelő jó szakember vagy nem jó szakember.

Minden orvos arra esküdött fel, hogy ne ártson a páciensének. És valami ilyesmit tanulnak a kozmetikusok is. Ne legyen az eredmény a kiindulási állapotnál rosszabb. Ugyanakkor az a tapasztalatom, hogy akik nem vizsgálják meg egy módszer teljesítményének a határait, nem tapasztalják meg a végpontokat, azok sohasem tudnak majd igazán komplikált eseteket sikeresen ellátni. És ebbe sajnos beletartozik a „megégetés” is.

Fogadja meg „dcarter4” tanácsát, a kérdés nem teljesen fekete-fehér és a női megérzésére hallgasson.

 

Kádárdr

Előzmény: krisz_ta (1617)
klsderm Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1625
Kedves Réjkus!

 

Ha én 15 évesen ilyen választékosan tudtam volna írni….

 

Pontosan jól szűri le a tanulságot. 15 évesen még javában folynak a hormonális „harcok”, úgy hogy tényleg jobb, ha még vár pár évet, mert a szőrzet hipp-hopp magától is eltűnhet, de sajnos több is lehet. Kipróbálhat minden olyan anyagot, módszert, ami nem káros, nem terheli meg a pénztárcát és nem veszélyes. De semmi lézer, semmi tű, semmi ipl! Ráér. Inkább írjon!

 

Kedves Krisz ta! Írom Önnek is a választ, de elsőre olyan egyszerűnek tűnt az egész, aztán úgy belebonyolódtam. Holnap délre kibogozom.

 

 

Kadardr

Előzmény: Réjkus (1619)
Réjkus Creative Commons License 2007.03.25 0 0 1619

Hali Mindenkinek!

 

Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, és teljesen végigolvastam. Többféle szőrtelenítésről írtatok, és őszintén szólva jól összezavarodtam: persze ennek valószínűleg az az oka, hogy míg egyikőtöknek ez a szőrtelenítési módszer, másoknak inkább valamelyik más vált be. Mindenesetre nekem, 15 éves létemre igen nagy gondot okoz a szőrtelenné válás.

Nekem nem a lábammal vagy a hónaljammal van problémám inkább (azokat ha kell, epillálom,gyantázom tisztességgel), hanem egyéb területekkel, értem ezalatt a hasam, a mellek közt egy 10-15 cmeres csíkot, a fenekem és a fenekem felett egy jelentős részt is ( ezeken a helyeken elég körülményes a folytonos szőrtelenítés). Hálistennek az ott levő szőr inkább átvánszorog a pihe fogalmába, igaz, szőkésbarna, viszont az elég jelentős mennyiségű, hosszú, ráadásul sűrű. Nem tudom, hogy ez kinek milyen dilemmát okozna ez, számomra elég kellemetlen, mivel a társaságomban senki nem küzd hasonló bajokkal, még anyukám sem.

Gondolkoztam az általatok megemlített megoldásokon, de az ellenérvek tekintetében lassan-lassan letettem ezekről. Főleg azért is, mert nem tudom, hogy a serdülőkor végén esetleg a hormonháztartás beállásával normalizálódna ezeknek a szőröknek a mennyisége, minősége.

A legszimpatikusabb, általatok kipróbált módszerek közül most ezen a szőrnövekedés elleni testápolón gondolkozom (nem is tudom, mi a neve, talán St. Ives: smooth legs vagy Swiss essence? ez két különböző dolog, és a hatása ugyanaz?) mivel írtátok, hogy gyengíti a szőrszálakat. Ha legyantáznám a problémás területeket és kenném ezzel a krémmel, lehetséges, hogy ezek a kisebb szőrszálak szinte "láthatatlanná" válnának? Vagy ez a krém csak a fekete, erős szőrön hoz látható eredményt? Valamint miután abbahagyom ennek a krémnek a használatát a kívánt eredmény után, lehetséges, hogy újra megerősödnek a kis piszkok? Még egy utolsó: van e valamilyen tapasztalt hátránya, vagy mellékhatása? Érdekelne a véleményetek. 

Sajnálom, hogy egy kisebb regényt írtam, és remélem senkit nem untattam, de sajnos lassan kétségbeesek, már azon is gondolkoztam, hogy talán elmegyek bőrgyógyászhoz, hátha ő tud e valamit tenni ezellen. Mindenesetre megnyugtató volt olvasni, hogy nem csak nekem szőrös a fenekem és a hasam, hanem más is ilyen dolgokkal küzd! Mást nem mondhatok, hajrá mindenkinek!! Köszönöm a segítséget előre is.

 

Réka

dcarter4 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1618

Szia!

 

Tudom, hogy nem nekem szólt a kérdés, de azért leírnám a véleményemet/tapasztalatokat:

 

Sehonnan sem lehetsz biztos, hogy megégetnek vagy sem. Ezt csak akkor tudod meg, ha vége a kezelésnek, és megúsztad ép bőrrel. Ha orvos végzi a kezelést, akkor nagyobb az esély, hogy egyben maradsz. Az egész egy nagyfokú bizalomra épül.

 

Tesóm is egy klinikára ment, és azt hittük, hogy ott már értik a dolgukat, mert kb. 10 éve foglalkoznak ilyennel. De ez az elmélet megbukott...

Előzmény: krisz_ta (1617)
krisz_ta Creative Commons License 2007.03.22 0 0 1617

Kedves Doktor Ur!

 

Lenne nehany kerdesem Onhoz:honnan tudom meg,hogy a borgyogyasz vagy kozmetikus aki vegzi a kezelest(IPL) tenyleg ert hozza es nem fog pl.megegetni?Milyen kerdeseket tegyek fel a kezeles elott?Szeretnem meg marcius vegen vagy aprilis elejen elkezdeni a kezeleseket,de biztos akarok lenni abban,hogy jo kezekben leszek.

Elore is koszonom valaszat.

Kriszta 

Előzmény: klsderm (1595)
Pöttyke23 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 1616
Sziasztok!

Egy kicsit off leszek, de valamelyest kapcsolódik a kérdésem a témához és mivel nem találtam más topikot, ami ezzel foglalkozna, ezért gondoltam talán itt segítséget kapok.

Az én problémám nem a szőrtelenítéshez kapcsolódik (bár én is szívesen megszabadulnék tőlük), hanem az esztétikai lézeres műtétekhez. Az én gondom ugyanis az arcom, amin elég sok és zavaró hajszálértágulat van. Nagyon szeretném ezeket eltűntetni és olvastam, hogy ma már ez lézerrel megoldható. El is kezdtem utánajárni, hogy milyen klinikák foglalkoznak ezzel viszont bizonytalan vagyok, hogy melyiket válasszam. Olvasgattam ezt a topikot, hogy talán így kapok valamiféle benyomást, hogy hova érdemes menni, de mivel itt konkrétan a szőrtelenítésről van szó, így nem az igazi. Viszont olyan fórumot meg nem találtam a neten, ami az én problémámmal foglalkozna. Pedig szívesen olvasnék tapasztalatokat ez ügyben.
Szóval a kérésem az lenne, hogy ha van esetleg valakinek ilyen téren bármilyen tapasztalata vagy ötlete, hogy hová foduljak, kérem az segítsen!
Előre is köszi mindenkinek!
WBarbra Creative Commons License 2007.03.15 0 0 1615

Sziasztok!

 

Új vagyok ebben a témában, de nagyon érdekelne néhány dolog, hiszen a szőröket örök ellenségemnek tartom. Mindenemet szőrtelenítem (egész láb, egész kar, hónalj, intim terület). Rengeteg időmet elveszi, és max egy hétig tart (epilálással és gyantázással kombinálva)...  Szeretnék végleges megoldást, de úgy hallom, hogy ezek az örök szőrtelenítések sem örökké tartók, ráadásul nagyon drágák. És azt is hallottam, hogy csak a sötét szőrökre hatnak, ezért én elsősorban a hónaljra és intim zónára gondoltam hogy megcsináltatom.

 

Kb hány évig garantált a szőrmentesség? És mennyire hatásos lábon, ahol vannak világos szőrök is?

 

És mi a különbség a lézeres, és az elektromos (vagy elektrolízises?) megoldás között? Melyik hatásosabb?

 

Előre is köszi a válaszokat, most még csak gondolkodom rajta, és úgy gondoltam, hogy tőletek hitelesebb választ kaphatok, mint az eladótól aki mindent összehazudik csak hogy rábeszéljen (tisztelet a kivételnek).

temed Creative Commons License 2007.03.14 0 0 1614
Hello!

A kezelés a hónaljamon kb. 10 perc mindennel együtt, hiszen csak néhány villantás az egész terület (a kettő együtt). A lábam kb. egy órát vesz igénybe.

A kezelés után kb. egy hét telt el, mire az adott szőrszálak eltűntek (persze nem mind, de azok igen, amelyekre hatott a "fényterápia").
Előzmény: dcarter4 (1611)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1613

Szia!

 

Ne aggódj, nem vagy egyedül, az enyém is ilyen. Pluszban minden szőrszál bőr alatt nő (bármivel szedem), és ha nem szedegetem ki tűvel egyesével, akkor még nagyobb gyulladás lesz.

 

Próbálom minél kevesebbet szedni, inkább elektromos borotvával nyírom kb fél centisre, mert úgy nem gyullad be, de majd lézeresre akarok menni, mert ez így nem állapot.

Előzmény: aldecin (1612)
aldecin Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1612

Sziasztok !

 

SEgítséget kérnék az intim terület szőrtelenítésével kapcsolatban. Bocs hogy ide írok, de jobbat nem találtam. Mit lehet tenni ha ez a terület nagyon érzékeny és szinte azonnal kipattogzik annak ellenére hogy steril borotvafejet és utána fertőtlenítőt használok ???

dcarter4 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1611

Szia!

 

Ezek szerint a hónaljadat és a lábszárat kezdted el kezeltetni?

Neked mennyi idő alatt hullik ki a szőr a kezelés után? És mennyi idő 1 kezelés?

Előzmény: temed (1606)
HairF Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1610
A EPILA nevű terméket is felejtsétek el!
Semmilyen bizonyíték nincs ezen készülék hatásosságáról. Az ilyen eszközöket gyorsan meggazdagodni akaró termékügynökök árulják.

Az FDA nem engedélyezte a használatát az USA-ban!

Olyan dolgokat állítanak a készülékről, amit csak lemernek írni. Bármit, amivel el lehet adni.

Annyiszor leírtam már, hogy ne dőljön be senki semmilyen végleges szőrtelenséget ígérő csodaszernek vagy készüléknek! NINCS ilyen! Főleg ha az egy olyan veszélyes készülék, ami lézer fénnyel működik.

Ha egyszer lesz ilyen, én leszek az első, aki szólni fog.
Előzmény: jo75 (1607)
HairF Creative Commons License 2007.03.13 0 0 1609
Az ilyen hozzászólást mellőzni kellene ezen a fórumon!

A hairfree néven árult termékek csak átverés, nehogy valaki bedőljön neki!

NINCS olyan készítmény, amit a bőrre kenve végleges szőrmentességet okoz!

Az egyetlen bizonyítottan végleges szőrtelenítő módszer az elektrolízis!
Előzmény: Silken (1608)
Silken Creative Commons License 2007.03.12 0 0 1608
Szia!

Kívánságod, már évek óta teljesült :-)
Vannak már szőrnövekedést gátló készítmények, amellyel 6-12 hónap alatt elérheted a teljes szőrtelenítést :-)

hairfree kulcsszó alatt a google egész sor terméket dob ki :-)

Előzmény: Törölt nick (1599)
jo75 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1607

Sziasztok!

Véleményeteket kérném, vagy tapasztalatotokat. Tegnap véletlenűl egy honlapra tévedtem ahol lézer készüléket árultak 42.ezer forintért. A cég német, de a lapjuk magyar, írtam nekik levelet és meglepetésemre válaszoltak is. Elég szimpik, így elsőre. De persze nem az a lényeg. A lényeg az, hogy a készülék müködik-e erre a célra. Ha valamelyikötök tud németűl utána járhatna német fórumokon vagy lapokon, hogy mik az ottani tapasztalatok. A válaszoló azt írta németországban kedvelik egyébként koreában gyártják. A neve EPILA laser (valami diódás lézer ahogy néztem, mondjuk ez nem mond nekem semmit) ha így beirod megtalálod bár az egy másik honlapot talál amin 50-ezer de szerintem ugyan az a cég, I-beautybox mert amit én találtam véletlenűl az egy új webáruház azon most akciós 42ezer. Megtaláltam a gyártócég honlapját is csak nem tudok angolul. Nem tudom szabad e beírni honlapcímeket ha lehet akkor beírom őket. Ha van valkinek erről tapasztalata akkor írjon.

temed Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1606
Szia!

A számításom ezek szerint nem pontos, mivel Neked hosszabb a kezelések közt eltelt idő, de ahogy olvasom több kezelésre van szükség. Tehát az én előző számításaim szerint havi 1/5 X lenne a különbség, de hangsúlyozom, ez csak havi költség! Az egésznek az értéke a drágább esetben ezek szerint több, mint kétszeres lenne. Ami nekem nem mindegy.

Persze, majd beszámolok, milyen az eredmény! Egyébként ami a hónaljamat illeti: a terület kb. felén teljesen csupasz a bőröm. 1 kezelés után. Ennek nagyon örülök és remélem, a további kezelések is hatékonyak lesznek! A lábaimon ehhez képest kisebb a változás.
Előzmény: dcarter4 (1604)
dcarter4 Creative Commons License 2007.03.11 0 0 1605
Lemaradt: a számolásod nem teljesen pontos, mert csak az első 3 kezelés van nekem 2 havonta, utána több hónap múlva jön a negyedik kezelés (ahogy a szőr nő).
Előzmény: temed (1603)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!