Ezt nem értem, a röpsúly a csapon elfordul a lecsúszás ellen seeger, ha a kuplung felsőre gondolsz ott természetesen csavar,de szerintem inkább retesz s nem ék szokott lenni.
A hozzászólás alján mármint a keret alsó részébe oda van írva, hogy előzmény: egy fórumtag. Itt el tudod olvasni, hogy kinek a hozzászólására válaszoltál. Én Luximen hozzásólásáraz-ára válaszoltam.
bocsesz srácok de én csak most kezdtem el rotákkal foglalkozni és azt szeretném kérdezni hogy a röpsúlyt fel kell e csavarozni a tengely végére vagy csak elég az ék??
Heló! Ha van egy teljesen gyári állapotú, 4 lóerős Briggs motorral szerelt RK-02-es kapám, amit főleg kiskocsi húzására használok, akkor nem túlságosan megerőltető számára egy kb. 20 kg-os orrsúly? És esetleg ha szántásnál e mellé még feltennék a körmös kerekekre egy-egy kb. 10 kg-os súlyt, azt még bírná a gép? Nem szenvedne túlságosan a motor vagy a hajtómű? Köszi a válaszokat!
Valakinek van e ötlete, hogy robi53-as kapának mi lehet a hibája, ha beleengedem a földbe akkor leesik a fordulata és lefullad, amíg nem terhelem addig jól pörög. Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem tudok. Szerintem nincs hozzájuk alkatrész. A motorokat ledobálták mikor volt egy kis bajuk mert nem volt hozzá alkatrész. Én ezért keresek inkább Rk 05-ös hajtőművet mert itt a gyár mellettem (40 km-re). ezért megoldott az alkatrészállátás. De szerintem megéri venni egy ilyen Heba hajtóművet baja úgy se lesz(mivel vérbeli Orosz technika). Ha meg lesz egy esztergályos megoldja. De elnyűhetetlen szerintem. Möller motort akarsz rakni rá?
Persze én is így gondoltam! Mivel a kert úgy van kialakítva hogy a szőlősorok közé nem lehet "nagy " traktorral bemenni, így valahogy meg kellene oldanom a szántást. Bár én itt a kis gépek esetén inkább felszíni talajforgatásnak mondanám , de nem gond, mert eleve nem tudnék túl mélyre menni a termőréteg vékonysága miatt.
A legfontosabb kérdés számomra az, hogy az 1:28-as hajtás mellé, számomra az lenne a logikus, hogy még kell felező? A gép 3,5 lóerős GCV, azt is tudom, hogy erősebbet javasolnak de megfelelő lassítással kompenzálható!
Ha valaki tud esetleg ilyen beszerzésben segíteni azt megköszönöm!
Motoros rotációs kapa AF200 Eredeti Fuxtec - 196cc motorral szerelt rotációs kapa! Ötlet és újitás a Fuxtec-től. Az ideális partner a kertekben, mivel a motor 6,5Le igy nincs előtte akadály. Megfelelő EU II Motor 500mm munkaszélesség. Massziv kerekek és váz 4 ütemű OHV Motor 350mm munkamélység Technische DATEN.
Modell Fuxtec FX-AF200 Súly 69kg Motor 4-Takt OHV Motor Hengerűrtartalom 196ccm Max. Teljesitmény 6,5PS bei 3.600U/min Vibráció 8 m/sec2 Munkamélység 175 - 300 mm Munkaszélesség 500mm
A Fuxtec kapa a legjobb társ a kertben, akár gyomot irtani, akár talajmozgatásra használja! Az üzemi mélység 100mm és 350mm-ig, állitható attól függően, hogy melyik modellt használja (AF140 és AF200) Könnyű használat és megbizható motor jellemzi.
aprószemü éles kavics vagy 2-3 marokkal bele a tankba meg egy fél liter viz aztán lehet rázni egy órát vagy kettőt garantálom az összes rozsda kijön belöle