Sziasztok! Szedek szét egy 98-as 1,9TD 406-ost. Helyhiány miatt ha valakit érdekel "fórumtársi", a bontó ár töredékéért szabadulnék meg a dolgaitól, vagy viszem a MÉH-be. A számomra szükségesektől megszabadított kasznit, osztrák papírral ingyen is adom. A ritkán keresett műanyagokat, csöveket is. Pestlőrincen lakom, De Hajdúszoboszlón is gyakran vagyunk, pl a hétvégén is.
Van komplett klíma:
-kompresszor -komplett beltéri egység, fűtőmotor nélkül -bitron (klíma üzemelésére nem kapcsol ventilátort) -csövek szárítóval, nyomáskapcsolóval -karter -klímához való ékszíjgörgők, bakok -klímahűtő, Csak vezetékezni kell.
Hátsó szélvédő ablaktörlős. A váltó rossz, vashulladék ár alatt. Van egy komplett szerintem 2,1 TD motor is az is hasonló áron. Igyekezzetek, mert tegnap már vittem egy adagot az Erecoba, 10 000 Ft-é, elnézést hogy hasznosabb felhasználás csak most jutott eszembe. E-mailem nyilvános.
Nekem múltkor a vezetőoldali öv nem jött ki a helyéről.Az utcán,és nem is otthon..Szopás magyarázkodhatok a rendőrnek..(kollegámat most b..ták meg 10 ropira öv miatt..)
Szétszedtem, van benne egy kb 10mm-es golyó egy műanyag házban ami a borulásnál is feszíti az övet.Vagyis valami ilyesmi célja lehet.A golyó műanyag háza kicsit deformálódott így már nem igazán tudta a dolgát.Kiszedtem a golyót házastól azóta tökéletes.Csak nehogy felboruljak..
Igen, adalékos rendszerű. A kocsi alatt van a tartály, a baloldalon a tank mellett. Eddig úgy tűnik, hogy adalékot nem is lehet rendes kereskedelmi forgalomban kapni, csak szervízanyagként.
- hátsó kerekekre a fék a fékpad szerint csak nagy fékerőre ad érzékelhető erőt.
- a fékpedál nyomására a fékerő nem lineárisan nő (hektikusan zselés)
- a jobb első keréken időnként rajta marad a betét, így néha túlmelegszik (nem találtunk a használattól függő okozati összefüggéseket), de a tárcsákat hazavágja.
Fékcsövek, tárcsák, betétek, folyadék cserélve.
szóval megállt a tudomány. ABS kocka? A fékmunkahenger jónak tűnik és asszimetrikus problémát az nem okozhat. vagy igen?
Az alábbi problémám jelentkezett az autóval (2001-es kombi, 2,2 HDI)
Egy tankolást követően rövid menet után, még majdnem teli tankkal leállítottam a kocsit, majd miután egy fél nap múlva elindultam az alábbi üzenetet írta ki: "Diesel fuel additiv fault" (ezzel együtt a részecskeszűrő ikon is megjelent a műszerfalon)
Szóval valami hiba van a részecskeszűrő adalék rendszerében.
Egy gyors márkaszervízes diagnózis megerősítette a gyanúmat. Vélhetően a tanksapka jeladó a hibás, illetve az adalék szintje is alacsony. (mivel külföldön voltunk, így nem hagytam a kocsit a szervízben).
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Lehet ezt házilag javítani (cserélni) és az adaléktartályt feltölteni?
Amikor nekem szétment (egyik napról a másikra, minden előjel nélkül) akkor vettem rá egy bontott szép állapotút ami 2 hónapig bírta, majd az is ugyanúgy szétmállott. (ragacsos valami lett a gumiból ahol szétvált)
Ekkor vettem rá egy hasonló bőrbevonatút a Tescoban, az máig tökéletes. (bár nincs ráírva hogy merre vannak a fokozatok de azért megtalálom őket)
(most a képek között keresgélve látom hogy mennyit mérgelődtem már, miközben mennyi mindent kicseréltem/megcsináltam rajta de bármikor ránézek az udvaron, mindig rám tör a felismerés hogy mennyire szép ez a dög)
Az érintkezők mechanikai tisztítása után kontakt javításra én a Banner aksi saru zsírspray-t használom. Az vezeti az áramot és megakadályozza a további korróziót.
Bocsi, nem látok 1-es sehol, de az első képen a fehérrel betekert nyomócső csatlakozók mellet ami bemegy kábel, szerintem az megy a Bosch elektronikára. Ha azt leszerelted, utána fogod meglátni a leállító mágnesszelepet.
Persze a fém burkolatot előtte le kell bányászni az adagolóról, szerencsére leszedett állapotban könnyebb.
3 évig állt ez a motor, több kontakthibát már javítottam, van még, pl a külső hőmérő éjjel is 45 fokot mutat, vagy a fordulatszámmérő ugrál. Ezért gondoltam hogy szétszedem az összes csatlakozót, és leápolom. Van erre valami jó anyag?
az alatta levő mágnesszelepnek kell adni egy gyújtás pluszt. A mágnesszelep a beletört csavaros páncél alatt van, vagy az 1-el jelzett az?.
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy esetleg nincs valakinek gyári kezelési útmutatója esetleg magyar PDF-ben? Biztosítékok és relék elhelyezkedése miatt kellene. Az enyém '96-os 1.8 16V. Segítséget előre is köszönöm.
Látni kellene, de jellemzően az adagolón levő kis fekete Bosch elektronika szokott vacakolni ilyenkor. (Feltéve ha a környékbeli kontakthibák már ki vannak zárva)
Lehet, hogy egy fém páncél alatt van. Szopi leszedni a páncélt.
Nem tudom, hogy javítható-e, de ki lehet iktatni:
Le kell szedni az adagolóról és az alatta levő mágnesszelepnek kell adni egy gyújtás pluszt.
PUG 406 1.9 TD motorosom van, az elmúlt hetekben néhányszor nem indult. Az indításgátlón egyszerre világít a piros és zöld, a kód beadásánál nem csipog. A 4-5 szöri gyújtás ráadás, indítózás után napokig jó. A C1C kombinációra nem lehet kiiktatni a billentyűzetet, ha beindítom, és leszedem az indításgátló csatlakozóját, egy ideig indul, majd jön a szünet. Amit még megfigyeltem, a jelenségkor ha rajta a világítás, és leveszem a gyújtást nem sípol. Hibakód olvasásra érdemes vinni?
Félig szét van bontva a műszerfal, gondoltam, az összes csatlakozót kitisztítom. Milyen kontakt sprayt, tisztítót javasoltok?
Peugeot 406 vásárlásában gondolkodom, és ebben szeretnék Tőletek tanácsot kérni. A kiszemeltem az 1.9 TD és a 2.1 TD motorváltozat, modellfrissítés előtti példányt szeretnék. A karosszériaváltozat nem számít, tetszik a szedán és a kombivariáns is.
Kérdésem az lenne felétek, hogy a 406 vásárlása során mire kell figyelnem? Vannak-e az autónak / motorváltozatoknak szériahibája? Mennyire kell tartanom a korróziótól, és az általam említett motoroktól?
Ma kiszedtem a gyújtáskapcsolót, szétszedve az érintkezői nincsenek beégve, villamosan jó. (kis tisztítás ráfért de semmi több)
Viszont szét akartam szedni a zár részét is, mert a fémgolyó ami reteszként pozicionálja a zárhengert forgatáskor (kikapcsolva, gyújtás, indítózás állásban) nem "kattan be" a helyére, mivel a golyó alatt a pici rugó "elfáradt" és nem feszíti. (csak forog oda-vissza a kulcs ellenállás nélkül)
A golyót és a rugót csak úgy lehet kivenni ha a házból kiveszem a zárbetétet, de azt valami még rögzíti. Szedett már szét valaki ilyet? (99-es S2 HDI)
A képen a zöld keretben van egy U alakú lemez aminek van belül két retesz szerű füle de sehogy sem tudom visszanyomni őket.