Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Te aztán tudod, hogy mitől döglik a légy!!! Ebben a reggeli éhezős órában rögtön felment a vércukrom. (A sajtnak mi a pontos, becsületes neve, már ha nem titok?!)
Szívesen segítenék, ha volna tapasztalatom a homoki, és nem homoki tekintetében, de sajnos ilyen nincs... viszont van mindenféle (nyári, ízletes, király) vargánya vonatkozásában...
Ma mi is oda indultunk (volna), de a csapat egyik fele két órás késéssel érkezett meg, így maradtunk a budai hegyekben. A májusi pereszkék megszámolható, a kukacok megszámlálhatatlan mennyiségben voltak.
Igy igaz kedves Lilapereszke, ma is ezt tapasztaltuk, de áruld el, hogy a kukacok, miért csak a pereszkét lepték el, a fülőkékben egy sem volt. Azért akadt szépség is.
Igen, ez a tanulópénz esete Tóth Marival...:-)) 'Erdei gombás' ételt rendelni vendéglőben nagyon kockázatos dolog. Egy megbízható helyet ismerek - remélem azért van több is - de nyilvánosan nem reklámozom. Ma vargányás pizza készül (ki köll enni a hüttőt...) majd megvigasztallak a fotójával...:) NP
Szerintem igen. Bár a borzastönkű fülőkének káposzta szaga van. Az emberek nem egyformán érzik a szagokat, ez néha jó, néha nem.
Én örülök, ha már találkozom ezzel a gombával, nekem a májusi pereszkét jelzi. Ha ezt a gombát megtalálom biztos, hogy májusi pereszkét is találok. Egy időben teremnek, de nem mindig egy helyen.
Heyderia a böcsületes nevem. Igen arra a fülőkére gondoltam, a rothadt káposztaszagáról is könnyű felismerni. Közeleg már a szagos, illatos e-mail levelek csatolásának pillanata is, akkor jóval könnyebb dolgunk lesz, csak a szömörcsögfélékkel kell vigyázni!Két kép a NET szegett taplóiról:
Nagypapi, szombaton voltam Sopronban. 13 fok, ömlött az eső, majdnem