Keresés

Részletes keresés

DLala Creative Commons License 2000.09.02 0 0 120
Most jöttem vissza a Balatonról. Az ido tuti volt és sokat sikerült forgatni.
Viszont lehidaltam attól, amit láttam. A Mahart szinte minden hajóját eladta reklámfelületnek. Az egyik vízibuszon hatalmas OBI feliratok díszelegtek (mellesleg ezen nem volt mentocsónak, helyette egy kétszemélyes felfújható gyerek gumicsónakot kötöztek fel!!!), a Kossuth Lajos komp foszöld Tic-Tac reklámként mászkál, a Baross Gábor meg a változatosság kedvéért Pannon GSM.
Ritka ocsmányul nézett ki mindegyik.
Menjen a fenébe a Mahart!
Amúgy a parton megszabják, mit lehet építeni, hogyan nézzen ki a ház, a kerítés stb. A hajókra ez nem vonatkozik, azok nem a "városkép" részei?
Mahart suxx.
eMM Creative Commons License 2000.09.02 0 0 119
A Szent István Süllyedése annyira látványos, hogy simán beleteszik szinte mindenhová.
Én egyszer a Bismarck(!) elsüllyesztése alatt láttam a belyátszást valami"igényes" dok.filmben,hogy lám-lám,így süllyedt a Bismarck.
Pedig a Bismarckról nem is készült felvétel, (Kb 10-20 mérföld távra volt csak kamera,Ludovic Kennedy birtokában a Mashona rombolón) a Hoodról csinált 1 német operatőr,(hja a németek profik voltak propagandailag) de az otveszett a Bismarckon sajnos.(persze a készítőjével együtt)
Előzmény: YERICO (118)
YERICO Creative Commons License 2000.09.01 0 0 118
Megvettem a Discovery Channel Csatahajók című videófilmjét. Elég jó a képanyag, meg hosszú is (100 perc), csak érdekes a kommentár. A hadihajó és a csatahajó fogalmát simán keveri, és a történeti hűséggel is akadnak gondok. Pl. a Bismarck teljesen egyedül süllyesztette el a Hoodot, ám másnap már le is bombázták a flotta repülői, a maradékot pedig szétlőtték a csatahajók. Kicsit másképp történt, de nem gond. A Hood hol cirkáló, hol csatahajó, vagy csak egyszerűen hadihajó, de feltétlenül a világ legjobb csatahajója. Az, hogy egyik sem, az nem zavarja, hiszen a Hood a csatacirkáló (battlecruiser). Másrészt említést sem tesz a Prinz Eugenről. A film fele az amerikai csatahajókról szól, most tudtam meg, hogy vannak ilyen múzeumhajók. Egyet szívesen megnéznék.
Viszont benne van a Szt. István elsüllyesztése, amit a Tegethoffról vettek fel.
Azért 1500 Ft-t megér, én annyiért vettem.
Amit még mutatnak: A Dreadnought építése és hatása a többi csatahajóra. Az amerikai építésű hajók. 15 perc Pearl Harbouri siránkozás, majd kétszer ennyi de jól megfizettünk ömlengés. Japán hajók(Muszasi és tsa.) A múzeumhajók belseje, élet a csatahajókon, történelmi felvételek sortüzekről (király!!!) és ütközetekről.
Törölt nick Creative Commons License 2000.09.01 0 0 117
Hogy itt is legyen friss hír:

Negyedórája láttam egy motoros hajót (Nagymaros?) a Szabadság híd és a Petőfi híd között, mellette egy pontonnal. Először azt hittem, elszabadultak és sodródnak. Átmentem a Petőfi hídon, hogy a műegyetemtől jobban megnézhessem és addigra meg már majdnem besorolt a pesti parthoz (pontonnal a part felé). Így arra tippelek, hogy a ponton átállítása volt a művelet célja.

Macibb

Csokis Creative Commons License 2000.09.01 0 0 116
Ez goz, vagy hadi? :-) De mutatos! Errol jut szembe, hogy en is offoljak. Tegnap lattam a Nemere II-t vizen. Haaat... Milyen lehet, ha a spinakker is fent van? Csak 18 even felulieknek szabad megtekinteni?
Előzmény: plebejus (113)
GEORGIE Creative Commons License 2000.09.01 0 0 115
Ennel kisebb kep nemvot?:->
Előzmény: plebejus (113)
GEORGIE Creative Commons License 2000.09.01 0 0 114
ezexerint a Tisza peches, mert ide csak cian jutott, mig a Dunaba roka:-)))))))))))

Van-e statisztika arrol, hogy a hajoutat koveto 3 hetben mennyire nott meg a vallalat nodolgozoi koreben a muvi vetelesek szama?:-))))))))))

Előzmény: plebejus (112)
plebejus Creative Commons License 2000.09.01 0 0 113
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Naaa, ez a kicsi topic se legyen mar kep nelkul!

plebejus Creative Commons License 2000.09.01 0 0 112
Anyagi es egyeb kar nem esett, kulonben is ilyen aprosagokkal mint kikotes komoly hajos nem foglalkozik, az rabizatott a masodkormanyosra:-))

Utasok: charterjarat volt, csak akkor meg nem ugy neveztek. Valami szoc. nagyvallalat unnepelte a voros valagrend, v. mittomenmi elnyereset a kirandulassal 1bekotott bulival, kepzelheted Visegradnal mar a Duna szeszfoka is mekkora volt, nemhogy az ovek:-)))))
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mas: ma szereztem ketarbocosos kepernyovedot!!!

Előzmény: GEORGIE (108)
GEORGIE Creative Commons License 2000.09.01 0 0 111
Szia Laci bacsi!

A szakdolim pontos czime: A Tegetthoff-osztalyu dreadnoughtok hatasa a vilag csatahajo fejlesztesere.

Dreadnoughtrol jo irodalmak:
1. Jane’s Fighting Ships of World War I, Military Press, New York, 1919., 1990.
2. A Tenger ( - tudományos és társadalmi - tengerészeti és közgazdasági folyóirat ) A Magyar Adria Egyesület Közlönyeben
1911-1918 kozotti cikkek

Az e-mailcimem: kovgeorgie@index.hu

Előzmény: Laci bacsi (110)
Laci bacsi Creative Commons License 2000.09.01 0 0 110
Na, végre egy jó hír! Meglódult a topic!

Georgie, pontosan mirol írtad a szakdolidat? Lehet, hogy tudsz nekem segíteni. Én a dreadnought-okról és elso világháborús szereplésükrol próbálok összegányolni valamit. A Hadtudományi Könyvtárban kis túlzással kevesebb könyv van a témában, mint a könyvespolcomon.
Van jelenleg muködo emil-cimed?

DLala Creative Commons License 2000.08.31 0 0 109
Ejha, van valamelyikotöknek hajóvezetoi engedélye?

Nekem pl. van, vitorlásra.

GEORGIE Creative Commons License 2000.08.31 0 0 108
Es az anyagi es pszchihes kar a kikotoben, a hajokban es az utazokozonsegben?:-)))))))))))))))
Előzmény: plebejus (107)
plebejus Creative Commons License 2000.08.31 0 0 107
Zatonyra futni szoktak, kikotni inkabb a kikotoben:-)
Előzmény: GEORGIE (106)
GEORGIE Creative Commons License 2000.08.31 0 0 106
Kikotoben vagy egy zatonyon?))))
Előzmény: plebejus (105)
plebejus Creative Commons License 2000.08.31 0 0 105
Kikotottunk Visegradon:-))
Előzmény: GEORGIE (104)
GEORGIE Creative Commons License 2000.08.31 0 0 104
IGEN!!!IGEN!!! FENYKEPEKET KERUNK!!!!

Plebejus, te vezeted a hajot? Mi lett a hajovezetes vegeredmenye?

Előzmény: plebejus (103)
plebejus Creative Commons License 2000.08.31 0 0 103
Hali hajósok, tengerÉSZek!

Mostan jutott eszembe, a beigért 1917. körüli, K.u.K. hadihajós (most, hogy jobban belegondolok, inkább hadihajÓN csinált) képek mellett, mintha lenne nekem 1-2 Nápolyban készített saját felvételem 1968-ból, melyen olasz? amcsi? hadihajók vannak.

Érdekel ez egyáltalán valakit?
Kellő érdeklődés esetén elindítom a régészeti ásatásokat ez irányban is. [Hamár az I. VH-sat nagy merészen beígértem, bár ez utóbbiakhoz még sokkal mélyebb rétegekig kell leásnom. Türelem, képet terem:-) ]

Akiket véletlenül 1967-es, a MAHART HUNYADI hajóján [és sajnálatosan elsősorban nem a hajójáról] készített képeim esetlegesen unaloműzőképpen érdekelnének, itt találják.

(Vasutas-tengerész kollégák asszem már mind tudják, vén plebejusként én már csak ilyen ásatag dolgokkal szoktam jelentkezni, ráadásul a képeim karcosak, ff. és gyatra minőségűek.)

FOMA Creative Commons License 2000.08.31 0 0 102
Pénteken lesz a Rózsaszín November (Tengeralattjáró-akadémia), ennél még valszeg az is komolyabb lesz.:))
Előzmény: GEORGIE (101)
GEORGIE Creative Commons License 2000.08.31 0 0 101
Sziasztok!

Most kaptam e-mailban ezt a kis szosszenetet, es megosztom veletek!

"Tegnap lattam a Halalos merules cimu filmet, es ennek
apropojan ismet tanultam valamit, ezuttal a tengeralattjarokrol.

1. Egy 100 fos amerikai tengeralattjarot siman el tud vezetni 3
szerb terrorista 1-2 vonakodo amerikai tengeresz segitsegevel.
Raadasul kepesek elsullyeszteni egy teljes legenyseggel
rendelkezo masik amerikai tengeralattjarot.
(Biztos olvastak a Hogyan vezessunk atomtengeralattjarot
kezikonyvet, amit terroristak szamara adtak ki.)
(Na jo 8 terrorista volt, de a konkret iranyitasban
csak ketten vettek reszt.)
2. Termeszetesen siman ki tudnak loni nuklearis raketat
New Yorkra, de sajnos ezek a raketak atallithatok olyan
uzemmodra, hogy csak kicsit robbanjanak.
3. A legkorszerubb amerikai atomtengeralattjarokat 30 ev koruli
jokepu, izmos, harcmuveszetben jaratos fiatalemberek tervezik
teljesen egyedul.
4. Nagyon konnyu egy buvarnak behatolni a tengeralattjaroba
(Szegeny oroszok ezt nem is tudtak.)
5. A serult tengeralattjaro eleg jol viseli az 1200 meteres melyseget.
(Persze van tartalek hajtomuve, amit ilyenkor be lehet kapcsolni,
csak elfelejtettek es kesobb jutott eszukbe.)
6. Ha a legenyseg egy resze egy olyan rekeszben van elzarva,
ahova betor a viz, akkor a viz nem fog gyorsabban betorni pusztan
attol, hogy 30 meteres melysegbol lemerulnek 1200 meterre,
es termeszetesen nem is lesz abban a rekeszben 120 atmoszfera
a nyomas, igy teljesen biztonsagos, ha felrobbantjak a rekesz
ajtajat, hogy kiszabaditsak szegenyeket.
(Ettol egyebkent meg is szunik a vizbetores. Szegeny oroszok, ha
ezt tudtak volna...)
7. Persze igy dekompresszalasra sincs szukseg.
(Apropo: Tenyleg meterben merik a melyseget?)"

Megj:
1.En, miutan feltunt MDudikoff surgosen csatornat valtottam!!!!
2. Miert nem lehet normalisabb filmet vetiteni? Pl. Vadaszat a VO-ra, Das-Boot...

gülüke Creative Commons License 2000.08.30 0 0 100
Véleményem szerint a régi jól bevált Csepel gépek vannak benne, legfeljebb felújítva. Csak azt nem tudom, hogy ez a vizibusztest is a szegecseltek közül való-e még. Mert akkor már nem biztos, hogy túl jó vétel. Ja a Szemes m/s-rol beszélek.

Az jutott még eszembe, hogy ha a régi Hableányt felújítják és eredeti néven akarják újra vízre bocsájtani, akkor lesz még egy harc az egyik BKV hajókat üzemelteto társulással, akiknél ugyanezen a néven már üzemel egy lengyel építésu vizibusz jellegu hajó. (Jászai M. tér 8-as kiköto)

Előzmény: Csokis (95)
FOMA Creative Commons License 2000.08.30 0 0 99
A két NYEU-s naszádot - ami a jugoszláv embargót ellenőrizte - itthagyták nekünk, a VPOP kapta meg őket. A schengeni normák betartatására ezek a hajók jók. A flotilla rendeltetése alapvetően más, de pont a délszláv polgárháború tanulsága az, hogy bármikor szükség lehet rájuk.
Előzmény: DLala (93)
FOMA Creative Commons License 2000.08.30 0 0 98
Még annyit: saccoljátok meg, hogy a Jókait mennyiért adta el a MAHART a 80-as években, amikor Szanazugba került?
Előzmény: FOMA (97)
FOMA Creative Commons License 2000.08.30 0 0 97
Győrben a Rábán van egy lakóhalyó ebből az osztályból. Sajnos már kicsit lepusztult (legalábbis kívülről) Nem tudjátok, hogy honnan került oda és mi volt a neve?

Előzmény: Csokis (95)
Vörci Creative Commons License 2000.08.30 0 0 96
Sziasztok!
A Hableányról: Én minden nap látom a hajótestet: Az Árpád híd budai hídfőjénél van egy kis sziget, azt hisztem a "Viking Marina Yacht Klub" kikötője. A szigeten áll a hajó, még "kibelezve", festés nélkül, de így is gyönyörű. Szerintem meg lehet nézni.
Csokis Creative Commons License 2000.08.30 0 0 95
Ez a 60-as evek aluminim hajoi kozul valo? Akkor meg lakohajonak is jo volna. Allitolag olyan konnyu a teste, hogy anakidejen 1 db autodaruval + 4 szal kotellel tettek vizre. Tehat kb. barhova elszallithato, nem nagyon korrodalhat, es meglepne, ha valami nagyon bonyolult motor lenne benne.
Előzmény: DLala (94)
DLala Creative Commons License 2000.08.30 0 0 94
Na mi van, mindenki elmenekült a süllyedo hajóról? Pedig éppen most sikerült kiszivattyúzni a vizet...

Mai hír, ha akarod lehet saját vízibuszod.
A Mahart (Balaton) árulja a Szemes motorost. 10 milla + ÁFÁért bárki viheti.

DLala Creative Commons License 2000.08.29 0 0 93
Nekem van egy olyan sanda gyanúm, hogy nemsokára (EU, Schengen) határorizet stb. céljaira sürgosen be kell majd szereznünk egy nyugati gyártól néhány speciális járorhajót...
OFF, de ahogy megszüntették Pápát, máris leültek F16-os ügyben tárgyalni.
Ez nem lehet véletlen.
Csak azt nem értem, minek ehhez elotte rombolni?
Előzmény: GEORGIE (87)
DLala Creative Commons License 2000.08.29 0 0 92
FOMA,
Köszi az infokat! Fényképek ügyében megkeresnélek magánban.

Lehet, hogy keverem a Sellot meg a Jókait?

Rossz hír:
most nézegetem az elkészült felvételeket és megdöbbenve látom, hogy a Badacsony katamarán, amely Fonyód és Badacsony között ingázik, elég randa Pannon Praktikum festésben díszeleg tetotol talpig. Szvsz eléggé oda nem illo. Hogy az ég rogyna a PGSM összes reklámosára!

Előzmény: FOMA (88)
FOMA Creative Commons License 2000.08.29 0 0 91
Ez új! Eddig csak a MAHART Passnave Kft. hajóival utaztam.(Óbuda, Szentes, Csege, Hegyalja) illetve a Szegedi Vízmű Odessza és Tiszavirág motorosaival. (Mindekettő magánkézben van azóta.)

Tud valaki erről az Admiralitás Kft-ről bővebbet?

Előzmény: gülüke (90)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!