Keresés

Részletes keresés

Inez de Castro Creative Commons License 2006.03.29 0 0 63
Most én is ilyet láttam az egyik boltban, 2-3 centis latex és kókusz csíkok vannak felváltva, Rottex márkájú. kb.105 ezerért megéri-e ? (160X200 cm)
Előzmény: réce (61)
uher Creative Commons License 2006.02.06 0 0 62

Szia knorti

 

Végül megvetted ? Tapasztalatok ?

Előzmény: knorti (58)
réce Creative Commons License 2006.02.01 0 0 61
Kókusz-latex matracot szeretnék venni, és egy-két helyen rá akartak beszélni egy olcsóbb verzióra, amelyben pur hab réteg is van. Szerintetek páraáteresztő szempontból rendben van-e a pur hab?
Beuka Creative Commons License 2006.01.08 0 0 60

TEMPUR matracot szeretnénk venni, van-e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? MÉg egy kérdés: érdemes-e 20 cm vastag matracot venni, vagy elég a 15 cm-es?

Előre is köszi.

 

draft755 Creative Commons License 2005.12.21 0 0 59

Sziasztok !

 

Ismeri v.ki esetleg az AQUAFLEX nevü matracokat ? Hol arusitjak, milyen arfekvesüek a többi (hasonlo) kategoriahoz viszonyitva. Az eBay-en 1 (140cm-töl) ill. 2db (100cm-ig) matracra 895.- EUR-t irnak "normal" eladasi arra. Nem lehet, hogy ez csak amitas ? 220e HUF 2db matracert mar igencsak a felsö arkategoria  !

knorti Creative Commons License 2005.12.14 0 0 58

Sziasztok!

Nem vett valki közületek a TV-ben raklámozott Ortopéd Dormeó ágybetétet? Vagy nem ismertek valakit akinek ezzel kapcsolatban van tapasztalata? Amit mondank róla az csábító és az ára sem túl húzós. Nem szívesen vennék azonban zsákba macskát, tehát valakinek van tapasztalata, az legyen szíves írja meg.

Előre is köszi

big_mafa Creative Commons License 2005.12.13 0 0 57

Gyanítom, az ágyneműtartós kérdés az ágyra vonatkozott...

 

Ágyneműtartós ágyat találsz tömkelegével, aminek kihúzható az á.n. tartója. Felhajthatósat vagy csináltatsz, vagy veszel a a Cardoban (más nincs!) - viszont az át fogja vinni a mozgást egyik oldalról a másikra. (lásd régebbi hozzászólásom). Bárki bámit mond, ezt a cég is elismeri. És 200e Ft-ot egyszerűen NEM ÉR MEG. Én alátámasztottam magamnak, így nem lengedez, de máig nem tudom hogy voltam olyan balfék, hogy 200 ropit kiadtam egy laminált ágyra amit még én barkácsoljak... (nem ágyneműtartós, de nem is lengedezős ágyak ugyanilyen anyagból máshol 50 körül vannak) Brrrr....

 

Novetex matracról valakinek tapasztalata? Novetex vx. Matratex van most nálunk...

Előzmény: Naomi K. (56)
Naomi K. Creative Commons License 2005.12.13 0 0 56
Szia! Én Kaposváron vettem, a Hamvaiban. Általában latex matracból nem gyártanak kétszemélyest, nekem 2 db 90x200-as van a 180-as ágykeretben. Ennek megfelelően értelemszerűen nem mozog az én matracom a párom mozgására. Nincs érdemi rés a kettő között és nem is tudnak elcsúszni, így a köztük levő rés nem zavaró. Az ágyneműtartós kérdésedet nem igazán értem, ez az ágykeret és nem a matrac függvénye. Az ára (darabonként) ráccsal együtt 90e volt.
Előzmény: cimbóka (54)
D.Francin Creative Commons License 2005.12.05 0 0 55
Sziasztok, most akarok matracot venni, teljesen tanácstalan vagyok, mindenki mást mond, mi a jó. Kérdem én, rendszerváltás előtt, mikor "normál" ágyak voltak, minden luxus nélkül, miért nem fájt a hátunk? :-)
cimbóka Creative Commons License 2005.12.04 0 0 54

Tudnál segíteni abban, hogy hol lehet venni azt az ágyat és matracot, amiről írtál? Én is cserélni szeretném az ágyunkat, de feltétlenül olyanra, ahol egyikünk  mozgását nem érzi a másik. Ráadásul jócskán van súlykülönbség is, ami gondolom a matracnál nem mindegy. Van ágyneműtartós változatban is? Ha még a hozzávetőleges árat is megmondanád, azt nagyon megköszönném. Üdv.

Előzmény: Naomi K. (53)
Naomi K. Creative Commons License 2005.12.02 0 0 53

Szia(sztok)!

 

Lassan fél éve alszom latex matracon (Dunlopillo matrac+ágyrács), és ugyanazt mondom, mint amikor először ráfeküdtem: egy álom... Eztán is csak ilyet vennék. Azaz vettem is, most már a gyerekek is ilyenen alszanak.

 

Egy tipp még: azóta igazán jó az álmom, amióta a párnákat is lecseréltem latexre. Ugyan ezt már csak neten találtam (ebay), de megérte, ezzel az igazi a latex matrac is.

Előzmény: Pöppec_kvar (22)
pongracz13 Creative Commons License 2005.11.10 0 0 52
Én most készülök Materassot venni. A bio ex-royal táskarugósat néztem ki. Elég puhának tűnik, de mégis úgy érzem van tartása. Remélem jó lesz. Tud valaki valamit róla?
Előzmény: bibababa (51)
bibababa Creative Commons License 2005.11.10 0 0 51
Sziasztok !
Én most vettem egy 160cm széles fenyőágyat. Ezen eleve volt középen merevítés.
Igaz így középen egy picit keményebb de nem vészes. A matrac -Materasso Sultan latex plus eco. Latex és középen 4 cm kókusz. Így utólag lehet hogy jobb lett volna 2 80-as . de eddig nem bántam meg.
Valaki használ még Materasso-t. Kiványcsi lennék hogy más is meg van -e elégedve vele.
Isidorra Creative Commons License 2005.11.09 0 0 50

Sziasztok!

 

Már rég jártam erre, egy darabig eléggé punnyadás is volt matrac ügyben, de most úgy látom mindenki matracot vesz. Nekem már fél éve vannak meg, az ágy 160X200, és 2 db 80-as matrac van rajta, két különböző fajta, de azonos magasságú( a változatosság gyönyörködtett:)

Az egyik latex-kókusz kombináció, nekem a 6cm-es latex réteg is kevés volt, ezért ezt ki kellett egészíteni egy ún. "topmatraccal", így már klassz. a másik egy memorifoamos hideghabos cucc,rendkívül kényelmes, ő a vendégeké.

 

A Cardo matracok rugósak, tehát:

- a nagyobb méretnél besüllyed, ez sajnos való igaz

- hullámzik, mert mégcsak nem is zsákrugós, ahol külön vannak csomagolva a rugócskák, és csak az mozog, amelyiken fekszik a delikvens

- szerintem elég drága, és nem ér annyit

 

Aki jó matracot akar, bármilyet vesz, próbálja ki, akár többször is a megvétel előtt, menjen el a boltba és feküdjön rá a matracra, még így is más lesz, ha alszik rajta. Úgy feküdjön rá, ahogyan aludni szokott, tehát ne hanyatt, hanem igenis hason vagy féloldalt felhúzott lábakkal. Csak így derül ki, hol nyom, mennyire kemény, mennyire puha. 

Ha túl kemény a matrac, fájni fog a derekunk, ha túl puha , akkor inkább a nyaki gerinc és a háti szakasz.De mindenre van megoldás!    

big_mafa Creative Commons License 2005.11.08 0 0 49

Bocs az offért, de kiakadtam.

 

A Cardo értékesítési vezetője (Sz.É.) szerint az enyém az első ilyen probléma, túlérzékeny vagyok.

Hiába a prémium márka, nem hajlandóak velem foglalkozni.

 

Még jó, hogy a matracot később akartam megvenni (egyelőre régi matraccal használom), így azt már tudom, milyen márka NEM lesz....

 

Brrr. Magyarország, 2005.

 

Mindenesetre kitaláltam egy jó megoldást a Bravo ágyamhoz. Szerintem a "behajlós" dologra is jó lesz, ha nem foglalkoznak veled.

 

Hozzávalók:

 

3m fenyőléc, magassága akkora, hogy pont aláférjen az ágyneműtartó-merevítő alá.

4db sarokvas

1tekercs széles ablakszigetelés

 

 

A fenyőlécből levágni 2m-t, azt hosszában a földre tenni az ágyneműtartó alá, középen

Hozzárögzíteni a merevítőkhöz

2 helyen ráapplikálni a sarokvasakkal az alátámasztást méretre vágva

Az alátámasztásra ráragasztani a szigetelést felülre, hogy ne csattanjon

A fenéklemezből kivágni az alátámasztások helyét (Persze összeszerelésnél előbb be a fenéklmez, aztán az alátámasztást felcsavarozni)

 

És kész. Az ágy immár nem hajlik be, és nem lengedez.

 

Anyagköltség kb. 1000 Ft, munkaidő 1 óra. Ez az, amit a Cardo nem hajlandó megtenni.

Előzmény: big_mafa (47)
tothjozsef11 Creative Commons License 2005.11.08 0 0 48
Most vennénk matracot, és az egyik kiszemelt egy 160x200-as hideghab matrac (Optimo a márka, azt hiszem Livino-nak hivják a matracot). Mit tudtok a hideghabról, felejtős?
big_mafa Creative Commons License 2005.11.07 0 0 47

Hoppsz, Cardo.

 

Én úgy vettem meg az ágyat, hogy többször rákérdeztem, hogy ugye az ágy maga nem fogja átvinni az egyikünk mozgását a másik oldalára? A válasz a mintaboltban egyértelmű TERMÉSZETESEN NEM volt.

 

"Természetesen" átviszi, ami elég kellemetlen, mert este asszonyka többször fel szokott kelni.... Kelek vele én is majd' mindig.. :(

 

Reklamáció - "Nem hiszem el, hogy az a kis mozgás felkelti - részünkről az ügy lezárva". Szó szerint... :(

 

Őszintén, egy ilyen drága terméktől jobb minőséget, illetve jobb "supportot" várnék el. Főleg attól, aki ugyebár "szakértője" az alvásnak.... (Bár inkább a rablás szakértőjének nevezném ezek után)

 

Képtelenek belátni, hogy az ügyfelet meg is kéne tartani, ha már 200+ ezer Ft-ot otthagy...

 

 

Persze nem adom fel, hisz tudom, hogy kb 30 perc alatt meg tudnák csinálni, ha alátámasztanák középen - és (itt csatlakozik a mondandóm a tiedhez) ez a tiedet is megoldaná. Az hülyeség, hogy ne lehetne (nálam a szervizes amikor kint volt, el is mondta, hogy kellene megoldani)

 

Ragaszkodj ahhoz, hogy kijöjjön a szervíz, járj a nyakukra, mérd le te is centivel, hogy mennyi az annyi.

Előzmény: Tontonpisti (46)
Tontonpisti Creative Commons License 2005.11.04 0 0 46

Sziasztok,

 

Én az indító kérdéshez fűznék hozzá. Én vettem egy Cardo francia ágyat. Nagyon jó és szép volt, amíg észre nem vettem, hogy a szélei magasabban vannak , mint a közepe. Befelé lejt. Ez a hiba már az első hónapban kialakult, vagy talán alapból meg is volt. A cég nem nagyon reagál a reklamációmra. Azzal próbálják elütni, hogy ez normális egy 140cm-es ágynál. Szerintem nem. Kinek mi a véleménye? Járt már így valaki?

 

TTP

Előzmény: Doktor Toka (45)
Doktor Toka Creative Commons License 2005.07.22 0 0 45

Sziasztok!

 

Nagyon szívok, légyszi segítsetek. Vettem az IKEA-ban matracot, SULTAN FANGEBO típus, szivacsos, közepesen kemény, 90x200 cm a mérete. Megpróbáltam rajta aludni, de mivel nagyon vékony az alkatom (180 cm, 60 kg) és a keményebb ágyhoz vagyok szokva, fáj tőle a hátam, nem tudok rajta aludni. Az IKEA matracot nem cserél vissza én meg nem tudok vele mit kezdeni.

 

A matracnak semmi baja, 3x aludtam rajta. Ha valaki esetleg ilyet szeretne venni az IKEA-ban, akkor szívesen eladnám neki, még el is szállítom Bpesten ahova akarja. A bolti ár 31.900 én odaadnám 27ezerért és utána vennék egy keményebbet.

 

Akit érdekel az írjon a mokusodu-kukac-freemail-pont-hu címre.

 

Remélem elviszi valaki, mert én nem tudom használni. És mondom, amúgy semmi baja a matracnak! (De persze megtekinthető előtte itt nálam.)

 

Üdv,

 

Dr. Láng Zsolt

knorti Creative Commons License 2005.07.19 0 0 44
okés, köszi, akkor nem töröm magam össze, hanem csinálok síma deszkákból egy ágyat.
Előzmény: lakos (43)
lakos Creative Commons License 2005.07.12 0 0 43
Szerintem elég, nekem sima deszkákon van 8 cm kókusz+ 6 cm latex, semmi rugó, teljesen okés.
Előzmény: knorti (40)
lakos Creative Commons License 2005.07.12 0 0 42
Ja, nekem is az tűnt fel, mikor matracot keresgéltem, hogy az összes anyagban a figura pont az "élével" az oldalán fekszik, gyönyörű egyenes háttal, épp csak nem tiszteleg álmában:) ez az a testhelyzet, amiben kb. összesen 3 percet töltök egy átlagos éjszakai alvásidő alatt:)
Előzmény: Catman (32)
Orltran_ Creative Commons License 2005.07.12 0 0 41
Ez attól függ, pl vízágy alá nem, mert nem bírja el, de más esetekben is szerintem a gyártó tud erről információt adni, hiszen ha a matrac egyediségét eleve az alatta rejlő lécek adják, akkor értelemszerűen egy deszkán nem ugyanolyan.
Előzmény: knorti (40)
knorti Creative Commons License 2005.07.12 0 0 40
Ez engem is érdekelne, mert van egy nagyon szép ágy fej támlám és láb részem és én akarom összeütni az ágyunkat. Elég-e a matrac alá a deszkázás?
Előzmény: 323i (39)
323i Creative Commons License 2005.07.11 0 0 39
Mi van akkor, ha nem teszek agyracsot a matrac ala "csak" deszkakat; ugy, ahogy regen is voltak?

Esetleg majd kesobb veszek agyracsot is, de megint ott tartok, hogy az egyik az sima hagyomanyos, a masiknal lecenkent lehet allitani a lemenyseget, stbstb. szoval nem ecceru a valasztas...
Catman Creative Commons License 2005.07.07 0 0 38
Koszi mindenkinek a tippeket.
mediterranlako Creative Commons License 2005.07.07 0 0 37

Hello,

 

Aki hason-háton alszik annak lehet/célszerűbb keményebb matracot választani, mint aki oldalt fekve alszik.

 

Én oldalfekvő vagyok és kemény matrac párti, nekem a lejjebb említett rugós, kókuszos matracom van, teljesen meg vagyok elégedve vele. Szerintem a legjobb ár-érték arány valahol itt van.

Előzmény: Catman (34)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.06 0 0 36
A 33-as neked ment...
Előzmény: interested (31)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.06 0 0 35

Szerintem válassz olyat, ami NEKED kényelmes! ;-)

Be kell menni egy üzletbe, és ki kell próbálni az összeset. Azt csak egyedileg lehet eldönteni, hogy kinek mi lesz a jó, még akkor is, ha hason/háton alszol. Én annyit tudok mondani -lévén 3 különböző matracom is van, de a véleményem erősen szubjektív természetesen-, hogy ha bonell rugósat veszel, akkor érdemes olyat választani, amiben van valami erősítés/merevítés is (pl. szivacs, kókusz, hab stb.), mert ha ez nincs, akkor egyrészt nem tartja olyan jól a gerincet, másrészt egy idő után szerintem könnyebben fog gödrösödni. Bár ha a kifejezett puha ágyat szereted, akkor lehet hogy neked jobb az amiben semmi sincs a rugók között.

Egy szó mint ezer, próbáld ki mindet...

Előzmény: Catman (34)
Catman Creative Commons License 2005.07.06 0 0 34
Senki? :( Szoval aki hason/haton alszik, annak mennyire szamit a matrac milyensege? Illetve milyen matracot valasszon?
Előzmény: Catman (32)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!