Lehetőségeinkhez mérten segítünk meghatározni talált gombáidat, de ne feledd, az itteni rábólintás nem pótolja a szakellenőri vizsgálatot. A vadon termett-szedett gombát mindig mutasd be szakembernek!
Igen, ez a tanulópénz esete Tóth Marival...:-)) 'Erdei gombás' ételt rendelni vendéglőben nagyon kockázatos dolog. Egy megbízható helyet ismerek - remélem azért van több is - de nyilvánosan nem reklámozom. Ma vargányás pizza készül (ki köll enni a hüttőt...) majd megvigasztallak a fotójával...:) NP
Szerintem igen. Bár a borzastönkű fülőkének káposzta szaga van. Az emberek nem egyformán érzik a szagokat, ez néha jó, néha nem.
Én örülök, ha már találkozom ezzel a gombával, nekem a májusi pereszkét jelzi. Ha ezt a gombát megtalálom biztos, hogy májusi pereszkét is találok. Egy időben teremnek, de nem mindig egy helyen.
Heyderia a böcsületes nevem. Igen arra a fülőkére gondoltam, a rothadt káposztaszagáról is könnyű felismerni. Közeleg már a szagos, illatos e-mail levelek csatolásának pillanata is, akkor jóval könnyebb dolgunk lesz, csak a szömörcsögfélékkel kell vigyázni!Két kép a NET szegett taplóiról:
Nagypapi, szombaton voltam Sopronban. 13 fok, ömlött az eső, majdnem
Üdv Mindenkinek! Ahogy olvasom, gomba ügyben nem maradtunk le semmiről...:)) Bécsben csüt. óta kis megszakításokkal esik, gomba arrafelé csak a piacon, meg a busz üléstámláján terem. NP
Ha azért keresed ezt a gombát, mert énekelni szeretnéd a Zengjük a dalt üde mámoros arccal kezdetűt, arra figyelj, hogy csak a mámoros arc fog megmaradni, az üdeségnek hamar búcsút mondhatsz majd.
Bár reménykedni lehet, hogy előbukkan majd egy csókos kedvű királyfi.
Valamikor régen gombaport csináltam fiatal pisztricgombából. Alapos szárítás után, kávédarálóban. Az aromája elég kellemes, de darabosan nehezen rágható.