Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Mint ahogy az a képen is látszik nekem a főtengelyre egy dupla ékszijtárcsa van feltéve. És erre az ékszijtárcsára van még egy fogaskerék felrögzitve és ebbe csatlakozik egy trabant indítómotor. Nekem berugókar megvan hozzá de eddig sem használtam mivel a dupla ékszijtárcsára tekertem egy kötelet és én igy indítottam.
A rugózásról pedig annyit hogy egy trabant komplett első részét szükítettem össze. Tehát nekem az első futómüvem egy tarabatn fütómüve.
A rógásról meg annyit hogy terepen tökéletesen müködik és a kerék kb 15-20 cm es emelkedésnél lóg csak a levegőben.
Érdekelne a Pannónia motor önindítos megoldása, nekem is ilyen traktorom van és hát negyon jó lenne ha nem kellene rugdosni. Meg valahogy korrekten megoldani a berugokar ehhelyezését hát kissé necces. Ha tudnál fotót küldeni a megoldásról megköszönném.