Keresés

Részletes keresés

Krétás Creative Commons License 2009.07.24 0 0 21864
EZ IS, AZ IS…

 

  Véget ért a versenyszezon. Úgy gondolom, mindenki számára kemény igénybevétel volt, ez a 11 hétig tartó megszakítatlan versenyzés, arról nem is beszélve, hogy madarainknak még inkább az volt. Úgy hallani, többnyire nagyobb volt a veszteség, a korábbi évekhez viszonyítva, s nem csupán katonák, tisztesek hullottak el, hanem még híres tábornokok is. De hát 90%-ban ez a galambsors.

  A hazai galambász közvélemény is egyre erősebben foglalkozik a lakóhely és a versenyek eredménye közötti összefüggések kérdésével, sőt ami örvendetes, nem szubjektív, halandzsa szövegekkel, hanem megalapozott érvekkel, higgadtan, és logikusan.

  Igen, a lakóhelyi adottságokkal számolnunk kell, akár mint tartósan kedvező, vagy kedvezőtlen tényezővel, akár mint egy-egy versenyre kiterjedően pozitív, avagy negatív – széljárás – meghatározóval.

  Legutóbb, a júniusi szaklapban, Dabis László egészen remek szakcikke jelent meg e témakörben, de mindenfelől egyre többet hallani, mennyire számon tartják a széljárásokat és azok összefüggéseit egyes versenyek eredményeivel. A Dabis-cikk logikus gondolatokra épül, világosan érvel és teljes mértékben igaza is van. Mindössze az utolsó hasábot lett volna előnyös elhagynia, melyben arról ír, hogy métersebesség korrektúrát kellene alkalmazni egyes irreálisnak bizonyuló versenyek esetén. Semmiféle métersebesség korrektúrán ne törjük a fejünket, mert igen messzire vezetne, ha belekezdenénk. Hiszen annyi de annyi „igazságtalansági faktor” szerepel minden versenyen, minden bajnokságon, hogy neki sem szabad veselkedni, még gondolatban sem.

  Egyazon kerületen belül ellenszélkor hátrányban van az, aki hátrébb lakik. Hátrányban van a közelebb fekvő, amikor erősebb hátszél fúj. A harmadikat az sújtja, ha egy széles területen fekvő kerületben pl. a legnyugatabbra fekszik – ez vagyok én – s erős ÉNY szél van. Ilyenkor nem rúg labdába, mert az a szél, mely a zömöt hátulról hazáig tolja, ugyanaz nekem nagyobb távolságon át, heves oldalszelet jelent. A negyedik a kerület olyan szélén lakik, ahová csak igen kevés madár tart, s azok nehezen válnak ki a tömegvonzás alól. Az ötödik lakóhelye előtt közvetlenül hegy magasodik, amit ki kell kerülniük. A hatodik csak kevés galambot tarthat, így már induláskor esélytelen a nagy létszámot felvonultatókkal szemben. A hetediknek inkább hosszútávú állománya van, a röpcsoportja viszont pont rövidebb utakat röptet. A nyolcadik esetében éppen ennek a fordítottja jelenti a hátrányát. A kilencedik minden második versenyen szolgálatban van, a felesége pedig nem elég lelkes, a tizediknek… és így lehetne hosszasan sorolni az okokat, melyek a különböző versenyzőknek eláztatják a bajnokságban való szereplését anélkül, hogy rossz volna az állományuk, vagy rosszul csinálták volna. MÉGIS: az ilyeneket, valami plusz vagy mínusz pontokkal kiegyenlíteni olyan volna, mint a tengerbe lavórral vizet hordani.

  Nekem magamnak 1979-ben – Fortunánál való kegyvesztettségem miatt – három olyan versenyem volt, melyeken a guta kerülgetett. Ahol nem a galambok képessége, hanem a hátszél ereje döntött. A legfájóbb a Július 7.-i Teplice volt, mely nem csupán röpcsoporti, hanem nagykerületi bajnokságba számító, sőt televíziós versenynap is volt.

  Az előző két hasonlón a madaraim simán megrepülték a 7-7 – igen jól fekvő – helyezést. Erre a harmadikra a 12 legjobb képességű madaramból 11 jött össze, szuperállapotban. Nos, gondoltam, most 10 lesz. EGY lett a nagykerületben. Az addigi legkiemelkedőbb Teplice-i érkezési idő – 12.43 – helyett 10.16-kor érkezett ez a madár, igen ám, de a 100 km-el hátrébb fekvő Hódmezővásárhelyen ugyanakkor már tömegével rögzítették a madarakat. Majdnem 2000 m/p-es átlagsebesség 700 km-en, s a nagykerületi utolsó helyezett 1600 m/p-el került listára. Reális verseny volt, ahol a galambok képességük szerint tudtak a listára kerülni? Aligha. Heves ÉNY-i szél kellett hozzá, és az ugyanoda fújt amerre a versenyző madarak 80%-a tartott. Azaz a Tisza vonalára. Ebben a zömben egy sor olyan madár fújódott játszi könnyedén haza, mely egyébként nem lett volna képes a távolság időbeni lerepülésére, s jaj volt a legnyugatabbra fekvő egyesületek madarainak, mert azokat ugyanez a heves szél oldalba fújta, sőt ha miatta továbbjöttek egy kicsit a tömeggel, akkor szembe is. Ilyenkor egyszerűen nem lehet labdába rúgnunk. Tavaly egy, idén három ilyen irreális út volt, ahol nem a madarak képessége, hanem az időisten döntött. Hiába helyeztem azután a negyedik úton újra hetet, négy versenyen egynek a kiesése végzetes.

  Mindamellett eszembe sem jut igazságtalanságot kiabálni, csak pechet emlegethetek, s reménykedhetem, hogy jövőre nem pont ilyen nagyfontosságú versenynapokon lesz ilyen fenékfúvás ÉNY-i irányból. Viszont ha netán 2-3 ellenszeles út fordulna elő, majd amazok a sporttársak szívják a fogukat, - amit nekik se kívánok – meg amúgy is valószínűtlen.

  Az életet nem erőszakolhatjuk meg, a lakóhelyeinket nem változtathatjuk meg, mert ha az 5000 galambászunk tatabányai módszerrel össze is költözne, ez már akkor kiterjedést eredményezne, hogy ott is számítana melyik végéről fújt vasárnap a szél. Ehelyett azon kell munkálkodnunk, hogy lehetőségeinken belül csökkentsük a terhelő tényezőket. Minél nagyobb kiterjedésű területegységre szóródik szét egy azonos díjlistára versenyző csoport, annál inkább ajánlatos a bajnokságot eldöntő utak távolságát növelni, s a rövidebbekét mellőzni. Utóbbiakat kisebb versenyző csoportokon belül is lehet bonyolítani. Minél nagyobb ugyanis egy-egy út távolsága, mondjuk 550 km-el kezdődően, annál reálisabb díjlisták alakulhatnak ki. (Az esetemben felsorolt Teplice kivételes véletlennek számít.) Még egyszer: belföldi bajnokságainkat 3-4-7 egyesület összefogásával rendezzük, legyen néhány 4-500 km-es út a röpcsoporti, és minimum három 6-700 km-es út a nagykerületi bajnokságra. Végül: minimum két 1000 km körüli út – lehetőleg Aachen és Köln – az országos hosszútávú bajnokságra. A röpcsoporti és nagykerületi bajnokságok kitehetnek legkevesebb hét utat, Így a kocsik terhelése sem túl nagy, vannak szabad vasárnapok, s válogatási lehetőség is a tenyésztők számára. Mindenek előtt a nagykerületi, és az országos hosszútávú utak esetében, már elmosódnak a dúcfekvés okozta vélt, vagy sokszor tényleges hátrányok. Az országos hosszútávú utakkal kapcsolatosan azonban újra hangsúlyoznám: az 1000 km-es utaknál, a péntek délbeni feleresztés ajánlatos, hogy rossz idő esetén is vasárnap estig lehetőleg záródjanak. A másik: ezeknél az utaknál nem szabad holtidőt alkalmazni, mert az sok igazságtalan eredmény-alakulás forrása. Ilyen versenyeken, az érkezési idő és a távolság eredményezi a számítandó métersebességet. Ha egy galamb éjjel képes megjönni, az kivételes, és elismerendő! A holland EIJERKAMP híres „NACHTVLIEGER”-je például háromszor csinálta meg ezt a „kunsztstikszlit” . 1971. és 1973. után 1974. július 26.-án 13 órakor a 920 km-re fekvő Bergeracban felengedve, szombat reggel 03.55-kor stoppolva nemzeti első! Vére tiszta Desmet-Matthijs, ugyanúgy, mint a csodálatos képességű 888-as, apai ágon RIK, anyai ágon pedig GENAAIDEN véréből való.

  1979-ben a barcelonai nemzetközi mezőnyt 08.30-kor engedték fel pénteken, és az vasárnap este 22.00-kor záródott. Az első galamb 1045 km-t repült, és szombaton 10.30-kor került órába. Tulajdonosa Robert Gijselinck, kit személyesen is jól ismerek már évek óta, de madaraira sose fájt a fogam. Érdekesség, a győztes anyja egy Jules Rijckaert galamb, a Negus és a David véréből, azaz a FAKIR-ral legszorosabb rokonsággal. A nemzetközi második az öreg Dusarduyn galambja 1116 km-t repült, és 11.37-kor került órába. A madár az ő világhíres háború előtti törzsének és Delbar vérnek a kombinációjából való.  Harmadik a nemzetközi szövetség elnöke Raoul van Spitael - 1029 km 10.02 óra – neki régi, nagyon híres saját hosszútávú törzse van. Az első francia versenyző Troquoy 900 km-ről 12.00-kor (azaz nem számottevő), az első nyugatnémet egy Rasch nevű tenyésztő 940 km távolsággal 09.40-kori stoppolással, a legjobb luxemburgi Briemeyer 950 km-ről 13.45-kor. A holland második Van Elsakker a híres hosszútávú Aarden fészekből, Steenbergenből, természetesen egy ilyen madárral 12.50-kor 1145 km-ről.

  Az immár legendás versennyé váló St. Vincent idei verseny 18 109 madarat mozgósított, kerek kétezerrel többet, mint az előző évben. A madarak pénteken 13.00 órakor startoltak, és szombaton 11.05-től kezdtek érkezni. A győztes Merv. Westerhuis, egy igen érdekes származású madárral, mely erősen rokontenyésztett és egészen közvetlenül régi Aarden eredetű, valamint olyan madarakkal rokon, melyekből maga Aarden is lényegbevágóan merített (Schouteren régi katonai galambokból nyert madarai). A nyerő egy ritka kovácsolt, finom kisebb testű madár. 76 őszi, melyet 77 nyarán pár úton óvatosan beröptetett, 78-ban aztán már St. Vincent 1033 km-re menvén, az ott indított 16 354 galamb közül 84. (hátszeles út volt) ezért tulajdonosa nem volt elég biztos még benne, hogy valóban jó madárral van-e dolga. 14 nap múlva betette Barcelonába, ahonnan 12 óra körül érkezvén igen jól, elöl fekszik a listán. A távolság 1100 km felett. Idén aztán megütötte a főnyereményt.

  A másik nagy holland maratoni versenyen – DAX – pénteken 13.00-kor eresztették a madarakat. Ez hátszeles útnak bizonyult, 1460 m-el nyerte H. Vermeulen, madara szombaton 06.40-kor került órába 942 km-es táv mellett. Öt különböző vérből származó kombináció, ezért származását nem részletezem. Csak az érdekesség kedvéért sorolom még ehelyütt a PAU nemzetközi első díjas sk – erre az alkalomra skcs – galambját. A verseny előtti időben kitörte a bal szárnyán az 5. és 7. elsőrendű evezőjét. Egy fehér díszgalambtól kiszedett két tollat ragasztott be gazdája – Hein Van der Heyden – helyettük, s ezekkel szállta meg nemzeti győzelmét! A nemzetközi listán 4.! Cikkem célja ezúttal nem a nemzetközi maratoni versenyek idei eredményeiben való tallózás, hanem inkább az, hogy rávilágítsak arra, hogyan alakulnak ezek a versenyek.  Mikor engedik őket fel, és mikor érkeznek, milyen távolsági különbségek adódnak.

  Látható, hogy e maratoni versenyeket szigorúan úgy engedik fel, hogy aznap galamb ne igen érkezhessék meg egyetlen versenyző dúcába sem. Ez az igazságos végkimenetel alapja. Ha lehetséges volna, hogy az ország egyik részébe a legelsők beérkezhessenek, másutt viszont nem, akkor igazságos konkurálási lehetőségről nem eshet szó. Így azonban igen. Az 1100 km-es Barcelonából 08.30-kor engedték a nemzetközi mezőnyt, a holland maratoni utakon 13.00-kor. Ezt azért tartom szükségesnek leírni, mert itthon – komoly tapasztalatok híján és saját elképzelésből – sokan úgy vélik, reggel kellene engedni. Óriási baklövés volna, és tönkretenné az igazságos országos versenyzés lehetőségét.

 

 

Anker (1979)

 

    

 

   

 

Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21863
Túl kevés volt a hosszú lista,meg a kemény ellenszél,a hosszú út sem volt nagyon sok:))))))) Go Magdeburg????!!!:)))) Jövőre meg hajrá az NB!!!Aztán nem kell annyi takarmány!!!:)))))))) Amúgy minden elismerésem,szép eredmények születtek!!Gratulálok!!!
Előzmény: frici608287 (21736)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21862
Honnan tudod,hogy nem nevezett erre az IFFD-re pár Don???!!!:))))))
Előzmény: ez-Ben (21785)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21861
Gratulálok az elért eredményeidhez!!Csak így tovább!!Jövőre majd a top 5 a cél!!??:)))
Előzmény: Desmet (21820)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21860
Nálam is van két tojó,egy és kétéves.Gyönyörű madarak.Vasárnapig ha nem jelentkeznek értük,megröptetem őket Győrből.
Előzmény: bigjoeker (21850)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21859
De az ám!!!:)))))) Egy igen jó tojóm meg egy közepes egyéves hímem bánja az immár utolsó verseny utat a szezonban(326km).Magdeburg betli lesz nekem,úgyhogy várom a végeredményt.

Te hogy állsz idáig??Galamb megy Magdeburgba?
Előzmény: ez-Ben (21835)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21858
Csak???!!!:)))Sokan vannak előtted a listán,de hátulról!!!!Gratula hozzá!!!
Előzmény: Törölt nick (21833)
Malap Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21857
Ha csak előzetesen is,de gratulálok az eredményeidhez:))))!!! Szép volt!!!Hajrá!Csak így tovább!!!
Előzmény: Törölt nick (21831)
FönciF20 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21856
Holnap reggel 6:15 magasságában elkezdőik a fiatalok edzőtábora:-) Remélem jól veszik majd az akadályokat:-)
monsorow Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21855
Szép jó estét mindenkinek.

Elmondhatom,a tegnapi 60%-os veszteség után a mai napon egy db madaram hiányzik.Akárki akármit mond ezeket a tényezőket amikről itt beszélünk vagy írunk senki nem tudja biztosra megmondani.
További sikereket mindenkinek.
Neon Licht Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21854
Köszi minden oké. Galambocskád remekül beilleszkedett.
Előzmény: Desmet (21851)
Janssen88 Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21853
HUNG 2006 11-06350
verletzt / unbekannt
Richard Wilhelm Rettenbacher Str. 8
86529 Schrobenhausen
08252/82501
08252/82599
richard.wilhelm@laborwilhelm.de 12.09.2006 08:21:50 HUN84-5270 3996
tot / unbekannt
Fam.Lang Untere Hauptstr.26
91336 Heroldsbach/Thurn
09190/994783
09.12.2006 04:25:25 Hung 2004 26-65079
tot / unbekannt
greimel johann Kirchengasse 80
8162 Passail
06645241957
03179/23315
j.greimel@aon.at 11.01.2007 15:52:14 Hung 2006-16-88746
OK / unbekannt
Breiteneder Günter Günterreith 2
4170 Haslach
+436642716830
breit@miex.cc 15.06.2007 20:39:01 HUNG 2003 50-21260
tot / unbekannt
Jan Stammler Nicolaistr. 48
39576 Stendal
03931252627
ja.sta@web.de 08.07.2007 08:35:27 HUNG 17-65642
tot / unbekannt
Schradmayer Karl Obere Siedlungsstrasse 16
2412 Wolfsthal
0043 676 910 66 23
schradi@austroair.at 29.06.2008 19:27:13 HUNG 17-65642
tot / unbekannt
Schradmayer Karl Obere Siedlungsstrasse 16
2412 Wolfsthal
0043 676 910 66 23
schradi@austroair.at 29.06.2008 19:27:42 Hung 25-07-76619
OK / männlich
Klemens Danilo Rosenweg 4
18573 Rambin
038306/60091
Familie.Klemens@t-online.de 30.06.2008 07:19:46 HUNG 2005 25-51747
tot / unbekannt
Behring Hohlweg 89
01445 Radebeul
01626483821
30.06.2008 10:57:10 Hung 50-02-17314
OK / weiblich
Klemens Danilo Rosenweg 4
18573 Rambin
038306/60091
Familie.Klemens@t-online.de 30.06.2008 15:09:20 Hung.07-50-14627
OK / männlich
Heinrich Noll Hauptstr.24
63628 Bad Soden Salmünster
06056-8625
Noll.irm@t-online.de 05.07.2008 12:41:18 HUNG 05-50-13687
OK / unbekannt
Rolf Thode Reiherweg 9
25746 Lohe-Rickelshof
0481-71400
11.07.2008 13:13:48 Hung2005 16-75739
tot / unbekannt
ernst zwanzleitner hocherb 16
8933 St,Gallen
03632 645
ernst.zwanzleitner@aon.at. 11.07.2008 21:27:57 Hung 2005 16-75739
tot / unbekannt
Zwanzleitner Ernst Hocherb 16
8933 St.Gallen
+43 3631645
ernst.zwanzleitner@aon.at. 12.07.2008 19:17:10 Hung 04 13-20712
tot / unbekannt
Fritz Lindner Gottfried-Wilhelm-Str. 25
45134 Essen
0201/441550
19.07.2008 10:27:53 Hung.07-50-14627
OK / unbekannt
Heinrich Noll ^Hauptstr. 24
63628 Bad Soden Salmünster
06056 8625
Noll.irm@t-online.de 21.07.2008 17:01:56 Hung 2002 22-62545
OK / weiblich
Leistungszentrum fuer Brieftauben Ukraine Schewtschenka 90
77421 Pawliwla
00380673431904
kogutch@yahoo.de 16.08.2008 21:17:28 HUNG 2005 17 - 61299
tot / unbekannt
Bichler Johann Markt 70
3213 Frankenfels
02725 7164
bichler.johann@aon.at 17.09.2008 09:30:40 HUNG 2004 12-52136
OK / unbekannt
Edgar Keller Hauptstrasse 14
97241 Dipbach
09384/8514
edgar_keller@gmx.de 13.02.2009 07:19:52 Hung 2007 25-70718
tot / unbekannt
Wolfsteiner Harald Pleschingerstraße 27
4040 Linz
0043-732-750940
0043-732-750941
Eisen-Stahl@AON.at 17.02.2009 10:39:59 Hung 06 - 87581
OK / unbekannt
Prax Sabrina Silberseestraße
3421 Höflein
+43 650 9376858
saby_prax@gmx.at 27.05.2009 23:43:04 HUNG 06-50-31068
OK / unbekannt
Styra, Josef Dedsdorfer Str. 1
27572 Bremerhaven
0471-7003694
astrid.strika@nord-com.net 31.05.2009 23:07:08 Hung 2004 21-36504
OK / männlich
Redlich Gerd-Michael Hauptstr.28
18334 Langsdorf
038320/80746
gm-redlich@arcor.de 14.06.2009 19:07:24 HUNG 25-88565 2008
OK / männlich
Bußmann Brooksweg 18
49170 Hagen
05401-980053
28.06.2009 10:37:10 HUNG 2005 01-839115
OK / unbekannt
Johannes Zach Wr. Neustädterstr. 29
8630 Mariazell
0664/8408375
Jozy40Qsms.at 28.06.2009 17:52:49 HUNG 2005 15-73084
OK / männlich
Müller, Geert Rajen 245
26817 Rhauderfehn
04952/921380
04952/921386
Geert.Mueller@t-online.de 06.07.2009 19:06:21 Hun 2004 23-73873
verletzt / weiblich
Baumgartner Klaus Baumgarten 29
4209 Engerwitzdorf
0664/65600156
10.07.2009 16:08:49 Ezek a tubcsik vannak lejelentve a német rendszerben No-ból és Ausztriából főként, válogathattok kedvetekre bár nem túl sok:)
Desmet Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21852

DDDDDDDDDDDD  nem kell, hogy  kicsúfolj. Én mindig azt mondom majd  jövőre jobb lessz!!  :-)))))))))))))))))

Előzmény: ez-Ben (21848)
Desmet Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21851
 Szia Tamás, miujság felétek? Be illeszkedett?  A kérdésedve válaszolva. A tavaji Bajnokunk sem szégyenkezhet ekkora Tagszövben.  Tagszöv  19 . Zóna 9  és Röpcsoport 2 -ik ha Tóth Gibit a 3 -csapatával 1-nek számoljuk. Az volt a gond, hogy 60 ha hibrid kukoricával sok bajvan és csak azután jöhettek a galambok. Nem tudott kellően foglalkozni a galambokkal. Igy is szép eredménye van. Én neki is gratuláltam. Ő is a barátom.
Előzmény: extra pizza (21849)
bigjoeker Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21850

Romania 2009 422378 beült! Egészséges csak nem akar tovább állni! Aki tud segítsen!

extra pizza Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21849
És mi van a tavalyi bajnokkal?
Előzmény: Desmet (21847)
ez-Ben Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21848

 

  :)) Személyedben a 19-sek listavezetőjét üdvözölhetem...messze megelőzve a már "visszavonult" P.galambászt ...igy is kijár a hipp-hipp-hurrá  :))

Előzmény: Desmet (21847)
Desmet Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21847
 Kérdésedre a válaszom:  Gyalog Jacsi barátom  24 özvegy hímmel  versenyzett , de 2 csapatban. Az álltalános és a rövid-közép távban.  Volt még neki fészek állopotról néhány pár amivel a sprint bajnokságban vett részt, de ott is az élmezőnyben. A galambjai  Biró Imrebácsi Verstraete himjére épitette az alapot. Ehez jön a Dr Bánki Gyula  Jenekken , Tóth Gábor Vanninó, és Juhász Gábor  Marcel Desmet galambjai keresztezés céljából. A stoppolást illetöen Ő még eddig a hagyományos  24 lyukas Benzing órával versenyzet és volt egy olyan ut is amikor nemvolt othon és már 6 galambja a tetőn várta. Ha jól emlékszem 19 mp alatt blokkolta a 6 galambot. Ő már nem elősször Tagszöv Bajnok és évek óta az élmezőnyben van.
Előzmény: Ramses 80 (21841)
ez-Ben Creative Commons License 2009.07.23 0 0 21846

 

   14-es I.oszt. minősitett hozzászolói ( Coe"frici"ens számitás alapján :)

 

  1. Fricike- zöld szinben

    2.Over the...- a szivárvány szineiben

      3. Subi-fehérben

 

 Gratulálok és további aktiv részvételükben bizva...hajrá...hajrá...hajrá  :))

FönciF20 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21845
Gratulálok mindenkinek az elért eredményeihez! :-)
FönciF20 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21844
Földrajzból, de inkább közlekedés földrajzban otthon vagyok, belém nevelték 6 év alatt az iskolában :) "E" utak és egyéb szépségek..=/ :D
Nem csak érinti, hanem ketté szeli, igaz nem pont felezi a várost az Elba.

Hányadik E betű takarja az Elbát?.-) Birizgálja a fantáziámat az eredeti szöveg összeállítás.

Csak próbálkoztam... :))))))
Előzmény: ez-Ben (21834)
Ramses 80 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21843

Szinte biztos vagyok benne, változni fog az NB.

Tavaly is leírtam, nem értem mi baj volt a régi NB-vel.

Állandosult versenyutak és kiírások jelenthetnék az alapot. De nálunk ez nem így működik.

A régi NB stabilizálodni látszott (kivéve versenyutak és röpirány), mégis egy szerkezetileg teljesen új váltotta fel.

 

Előzmény: frici608287 (21839)
FönciF20 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21842
Az eredeti variációig totózhatnánk egy darabig :DDD
Előzmény: Malap (21825)
Ramses 80 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21841

Így ismeretlenül is gratulálok a bajnoknak.

Érdekelne, mennyi és milyen galambokkal játszott az említett sporttárs, ugyanis most néztem vissza a stoppolásait, amihez minden elismerésem.

Ha jól láttam, nem tartozik a galambgyárak közé.

Előzmény: Desmet (21820)
frici608287 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21840
Mindenkinek világos legyen, Ők is galambászok.
Halami Laci 2008. Róma-i verseny egyéni és csapat győztese.
Horváth Karcsi pedig a G-09 egy. elnöke.
Nálunk így mennek a dolgok.
Kísérőre sincs gondunk:-)))))))
Előzmény: Törölt nick (21838)
frici608287 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21839
Még meggondoljuk!
Ha másképp fog kinézni az az NB, akkor van rá talán esély.
A változásokra van esély, a többit meg meglátjuk.
Előzmény: ez-Ben (21837)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21838

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat, de ne feledkezzünk meg a két gépkocsivezetőnkről, akik nélkül nem sikerülhet egy év jóra. Ők gondoskodnak a galambok ellátásáról és célba jutásáról. Sőt, volt olyan eset, hogy kijelentették, akkor sem engednek, ha azt mondom, mert nem olyanok a körülmények. Szóval csapatmunka.

 

ŐK HORVÁTH KÁROLY Szombathelyről és HALAMI LÁSZLÓ Karmacsról.

ez-Ben Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21837

 

  :) Szép volt fiúk ! :)   Jövőre NB-I...

Előzmény: frici608287 (21836)
frici608287 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21836
Gratulálok!Nem semmi!!!
Az egész éves meteorológus-starter munkádhoz pedig külön gratulálok a Tagszöv.-ünk valamennyi galambásza nevében!
A tagszövetségek közül ebben az összevetésben bizonyára a legjobbak között vagyunk!!!!!

Előzmény: Törölt nick (21831)
ez-Ben Creative Commons License 2009.07.22 0 0 21835

 

  :) Így van,már egy kis hátszélnek sem tudunk örülni ...

Előzmény: Malap (21825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!