Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nekem is mákom volt mert 3db vadi új 5.00x12 Pirelli gumit tudtam venni 15ezer Ft-ért!De egyébként nemrég adtam el a 2db kereket meg hozzá a plussz gumit 25ezer Ft-ért!
Ez nem az a minta, de nagyobban nekik is van rizsmintás gumijuk.
És az ára is húzós, a másik topicon írta valaki, hogy 10-ért vett két újat, persze ez is szélsőséges ár, de a két ár között az arany középút nekem tökéletes lenne :-)
A hengerfejből 3mm lett leszedve az égéstés összességében 4cm3-at csökkent.
A felfekvő felületek hántolva és az égéstér polírozva lett.
Fel is raktam,gondolom hát kipróbálom,valamivel keményebb olyan MZ s lett a járása,ha minden jól meg holnap levideózom.
Így elsőre azt mondom ,hogy érezhető a többlet erő.
A kompresszíó viszony jelenleg: 6.7
Ez így a jelenlegi hengernél jónak mondható,habár ha leveszem a hengetfej tömítés vastagságát,és azt hogy a dugattyú nem a henger felső síkjáig meg így az aálltalam megadott kompresszió viszony nem teljesen valós .
billenős hid? mint pl:mtz előhid középen egy csappal van rögzitve amin mint a mérleg ugy billeg maga a hid:)
((((ennek még egy előnye ha az egyik első kerék defektet kap a jó oldalra éket a hid és az alváz közé és 3 keréken is megy:D)))))
ami házilag egyszerűen kivitelezhető én pl lada hosszúkardánbol csináltam:) a kardán hosszát megfeleztem ott /16-os fúró hijány /hegesztőtrafóval fujtam egy likat amibe belement egy 1/2"-os vastagfalú cső:) az alvázon kialakitott másik fél /mint pl vonólap/két fixen álló(az alvázon)vascső darab amin keresztül raktam egy 16-os menetesszárat(nem volt hirtelenjében más itthol) ott a billenési pont a kardánvillák megmaradtak és a kettő egy egyenesbe esik uh oda pedig két lada első agyat csupaszon (féktuskó,féktárcsa,porvédőlemez,stb.. nélkül) simán egy szilentcsavar függőnek beledugtam és kész:)
én igy csináltam
de amugy meglehet U-vasbol,csőböl, zártszelvényböl,akár miböl lényegében :)
Billenős? Az mi? Dobsz egy képet? Igazából a rugós se lehet bonyolult, a lengővilla két pontját csuklósan, meg a gólyaláb tetejét kell rögzíteni. Gyuszi szaktárs videóján pár hsz-szel korábban ez jól látszik.
Ha az akkut világításra indításra használod / 6V-os / világítótekercsed van egy tirisztoros automata töltő ellátja a feladatot ! Akku max 45-50 Ah változatnál tötltőáram max 4.5-5A a világítótekercs max terhelhetősége .
Tekintettel rá , hogy nagyrészt nappal használod mindig fullra tölti az akkut így .
Nem 6Voltos? Örülnék, ha generátor nélkül meg tudnám oldani! Az enyémben két tekercs volt párhuzamosan kapcsolva. Elogadom szívesen a segítséget, dobok majd mailt!
Már bocs de ne tegyél rá generátort . A világítás tekercs 40-50W-os azaz megfelelő elektronikával alkalmas tölteni az aksit, nem hiszem, hogy állandóan éjjel dolgozol vele. Elektronikáben segítek nyugodtan keress magánban is .