Keresés

Részletes keresés

bru_noo Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29627

Hello

Szerintem fúrj 1 db lyukat a támlába, abba bele lehet kötni egy zsinórt v. szalagot, amivel a mellényt rá tudod akasztani a palack nyakára.

A cucc cipelése megoldható a palack csapját, nyakát fogva, és ezt a műa. háttámla is túléli.

Előzmény: áááááávadász (29622)
divehard Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29626
Á, nem annyira érdekes, majd személyesen elmondom. Nem akarom terhelni itt a fórumot. Meg az az igazság, hogy a tegnap esti levelet más gépen írtam. Ha hazajöttem mindenképpen szeretnék Veled beszélni.:-))
Előzmény: El Che (29616)
divehard Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29625
Thomas , már hogyne emlékezék. Jó is volt. Mert jó a társaság:-)) Most is szívesen mennék oda. És fogok is. Nagyon szeretek ott lenni, mert nagyon klassz emberek üzemeltetik a helyet. És ezt nem viccből írom.
A gázelegy variációt nem ott tanultam. Nem is a jogon.. Alapból ilyen őrült vagyok. Apropó, Te nem ismered ezeket az új gázokat, meg ezeket az új kütyüket? A doktoriddal, hogy állsz?
Előzmény: Thomas búvár (29618)
Vanek Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29624
Ugyan, már mit mentegetőzöl. Tudjuk jól, hogy egy pénzéhes bértollnok vagy, aki egy szép szál répárt bármi disznóságot hajlandó leírni. Aztán a felháborodott tömeg elől a barlangjába menekül. No de lesz majd ürgeöntés. Vagyis nyúlöntés. Vagy miafene. :-P
Előzmény: BuNnY (29623)
BuNnY Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29623

No ez jól esett, tényleg. Remélem mondtad a boltban nekik is !

Sajna nem fizettek érte (bár az is jó volt, hogy egy hétig nálam volt egy ilyen), de majd megemlítem nekik, hogy lám-lám nem volt az rossz üzlet nekik :D

Reméljük írhatunk még sok tesztet, mert más is ad nekünk cuccot ha kérjük.

Azt meg nektek tudjuk megígérni, hogy amit leírunk azt úgy is gondoljuk, nem hagyjuk befolyásolni a véleményünket se pró se kontra. Bár az is igaz, hogy mi szubjektíven írunk, tehát azért nem az a nagy és megtámadhatatlan igazság, "csak" egy mezei búvár véleménye. De mi úgy gondoljuk ez többet ér, mint egy áradozó, mindent agyon dícsérő vagy éppen lehúzós cikk.

Előzmény: verhas (29612)
áááááávadász Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29622
Hi!

Eddig én is eljutottam, csak abban nem vagyok elég biztos, hogy a terhelést is fogja bírni a műanyag a "kikönnyítés" után, és egész jacket-ért kár lenne.

Üdv: áááááávadász

Előzmény: bru_noo (29593)
Laney Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29621

Ja, Laney mester: mintha rosszul tudtad volna az időpontot...))

Na ja. Valóban. Mentségemre legyen mondva, 1 honi búvárbázis tulajdonosa mondta. Ezért átcheckoltuk nov.2.-ra az indulást. Sajnos a megszokott merülőhelyket vágtázzuk végig.(Rosalie Moeller, Thistlegorm, Salem Express, Ghiannis D., Carnatic, stb.) A korallok és Nemo-k nézegetését meghagyom neked. A tudásodnak és szakmai felkészültségednek pont jó az a 9-12 m mélység.

Előzmény: Garfield33 (29495)
boxxer Creative Commons License 2005.10.07 0 0 29620
én már elkezdtem kidolgozni, csak kellene hozzá egy kölcsön póni palack! szerintem azon áll, vagy bukik a siker! :-DD bár gyanítom, ha a lángoló koktélok (pl. B52) víz alatt fogyasztását is meg tudnánk oldani, a pónit el is hagyhatjuk! :D
Előzmény: divehard (29613)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29619
Olvastam a beszámolót. Szerintem igazán sok átrágnivaló nincs benne, emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Abban igazad van, hogy ismert helyen érdemes éjszakait merülni. De az sem árt, ha látod a társad fényét 3-4 méternél nagyobb távolságból is. Ilyen helyzetben érthető, ha az ember idegesebb, feszültebb, de a leírásod alapján a szituációt kezelni tudtad.
Egyébként velem egészen a közelmúltban fordult elő, hogy utólag visszagondolva a merülésre, bizony jól megúsztattam a velem merülő két, kevésbé tapasztalt búvárt. Egyszerűen azért, mert annyira nem láttam semmit, hogy mentem tovább, tovább, hátha... Ahelyett, hogy felmértem volna, ez a merülés annyit ér, amennyit, és nem erőlködök.
Thomas búvár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29618
Nem vagy kissé elkényeztetve?! Amikor együtt merültünk Dorogon, (nem most történt) úgy tünt, élvezted Te is. Emlékszel? 
Előzmény: divehard (29614)
Thomas búvár Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29617
Figyusz! Ilyeneket tanítanak a közigazgatásin? Nagyon profi!
Előzmény: divehard (29589)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29616
A freemail ma igencsak döglődik, nem is jött semmi. Inkább ide: gondaru(a)citromail.hu
Előzmény: divehard (29611)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29615
Jegyzeteket, meg mit tudom én, hogy mit találtam a honlapodon. Ja meg az önéletrajzod kivonatát. Hová dugtad a dorogi élményed leírását?
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29614
OK. Nem nézetem meg a honlapodat. Nem tudhattam, hogy már fent is van. Azért írtam, hogy bátor dolog, mert én gyávább vagyok annál, hogy Dorogon merüljek 18 fokban. Pedig itt van nekem a szomszédban. Verhas én azért merülök, mert tetszik. Tetszik a lebegés, és a legfontosabb: tetszik a látvány. Én szeretem a halakat, meg a növényeket nézegni. Nem szeretem viszont a hideget, meg a nulla látótávot. :-))
Én már viccből megmerültem a Dunát is, de az egy katasztrófa. Hideg is koszos is, akkor meg minek merüljek egy sárgás-barnás lében?
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29613
Az SDUWC vizsga meg lesz:-)) A dohányzásra most dolgoztatom ki a módszert a Magyar Tudományos Akadámián a Búvártanszéken a tisztelt professzor urakkal. Én vagyok a tanszékvezető CMAS 1258*-os , ami a PADI-ba Absolute Curs Direktor Professzor, Dr. Gott, Heiliger Diver minősítésnek fele meg. :-)) Jót fogunk bulizni a búvár esküvőn azt már látom. Szegény vőlegény mennyit kell spórolnia:-)))))
Előzmény: boxxer (29610)
verhas Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29612

Nem gondolom, hogy bátor dolog volt. A bátor búvár hullajelölt. Bár ennek részleteit ezzel a merüléssel kapcsolatban leírtam a weblapomon. Volt egy kis alakításom amin elgondolkoztam, meg még tart is a gondolkodás.

Levegő 24oC, víz 18oC, szél nem volt. Én nem fáztam a vízben, amikor kijöttünk egy kicsit. Két pulóvert vettem fel, nem ártott.

Az a FA&mi power LED 40, amit Tamás hozott, egy állat.

Bunny: Aquanauta fizethet neked a reklámért, ezt a cikketek adta el.

Előzmény: divehard (29601)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29611
El Che. Mail ment. Nem akarok senkit megbántani.:-))
boxxer Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29610

jaaa! hogy csak a csillagocskák miatt? :-))) ...leesett! :-) azt hittem, hogy a megjegyzés ennél mélyebben fogant meg! ...vegyük úgy, hogy nem szóltam! :)

erre a SDUWC vizsgára viszont nagyon vágyom! :-DD

gyanítom, a dohányzás kérdése még nincs megoldva... :-( ha mégis, akkor egy Special Smoke-os tanfolyásra is beneveznék! :-D

Előzmény: divehard (29606)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29609
Ebben teljesen igazad van!!! Ezt tűztük mi is a zászlónkra
Előzmény: El Che (29608)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29608
A jogszabályok boncolgatása talán tényleg nem ide tartozik, de mivel gyakran felbukkannak itt kezdő búvárok, mégiscsak érdekes téma a "hogy válasszak bázist/utazásszervezőt" kérdés. Egy egzotikus út súlyos százezrekbe kerül, és érdemes meggondolni, mit bukhat az ember.
Előzmény: divehard (29607)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29607
Persze nem akarok én se senkit feljelenteni:-)) Minek? Az nekem miért lenne jó? Az utazási irodák mostanában bekeményítettek: Nem írom le az egyik legnagyobb tours iroda nevét, de a sztorit igen. Új vállalati fiatal jogászok jöttek. Ők azt mondák, hogy az összes olyan szerződést felbontják, ahol a partnernek nincs meg a gazd. minisztériumi engedélye. Na most mi van? Az van, hogy csak azok kapnak ott kedvezményt és előnyt, akikkel szerződésben állnak. Na und? Monhatnánk. Majd beletesszük a részvételi árba a hasznunkat. Igen ám, de az egyik imerős céget úgy megbüntette a fogyasztó védelm, hogy azóta is nyögi a büntit. Van olyan utasunk, akik igénybe veszik azt a jogukat, hogy számlát kérnek, mert el akarják számolni. Na mindegy nem erre az oldalra tartozik szerintem a jogszabályok értelmezése. Majd kiforrja magát ez is. Inkább beszéljünk komolyabb dolgokról (mint például a merülés 225 *-os rendszerben):-)))
Előzmény: El Che (29604)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29606
Kedves CMAS-os kollega. Ma mondtam telefonon, hogy tök mindegy ki milyen rendszerben nyomatja a merülést. )El Che jól látja) Van nekem itt minden, ha jól megnézem. De majd ezt jövőhéten Dahabban áttárgyaljuk az esküvőn. Én egy spicális cursust indítok (mondtam Neked) a vízalatti pezsgőivás very Speciál Drink Unter Water Curs (de lehet, hogy nem jó a sorrend, de az én ötletem:-)) Rövidítve SDUWC. Na milyen?
Bocs azoktól , akik Cmas-osoktól akik ezen felhorkannának. Ne tegyék:-)) Viccnek szántam , mivel csk itt lehet *-okban beszélni. :-)))
Előzmény: boxxer (29603)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29605
Ugyan, az eltérések minimálisak. Nyilván divehard is rendszerfüggetlen; mondhatta volna más rendszer Very Special Course Directori végzettségét is 20* helyett.:)
Előzmény: boxxer (29603)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29604
Mit gondolhatnék? Ez számomra egyértelmű helyzet. Az egészben az az érdekes, hogy az utazásszervezés oly mértékben engedélyköteles, iszonyatos mennyiségű papírmunkával jár - legalábbis tudomásom szerint-, hogy nem csodálom, ha valakinél kiveri a biztosítékot a sufnikonkurrencia.
De mit lehetne tenni? Én nem fogok senkit feljelentgetni és nyilván más sem akar... Bár annyit azért már látok, hogy egyre többen próbálnak utazási irodákkal együttműködni, hogy betartsák a formulákat.
Előzmény: divehard (29587)
boxxer Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29603
ezt a CMAS-al kapcsolatos cinizmust nem lehet nem észrevenni! :-) nem flame-elni akarok, de valóban ilyen gáz? kezdőként-laikusként a piacon körbenézve minden rendszer nagyjából hasonlónak tűnik, legfeljebb más léptékben halad. rosszul látom?
Előzmény: divehard (29595)
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29602
El Che. Figyu. előbb írtam neked a 29587 számon, de nincs válasz. Szerinted? Érdekel a véleményed :-))
divehard Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29601
Bátor dolog:-)) Még nyáron sem kis teljesítmény. Hideg volt?
Előzmény: verhas (29599)
El Che Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29600
Na, ez tényleg elvetemültség.:)
Előzmény: verhas (29599)
verhas Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29599
Voltunk annyira elvetemültek, hogy tegnap este merültünk egyet Dorogon, de csak egy árva sügért láttunk. Meg a lámpáink fénykújait.
Garfield33 Creative Commons License 2005.10.06 0 0 29598

Azt áruld el, mit kértél cserébe?

Egy villanásnyi numerát?

Előzmény: Luciferin (29591)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!