Á, nem annyira érdekes, majd személyesen elmondom. Nem akarom terhelni itt a fórumot. Meg az az igazság, hogy a tegnap esti levelet más gépen írtam. Ha hazajöttem mindenképpen szeretnék Veled beszélni.:-))
Thomas , már hogyne emlékezék. Jó is volt. Mert jó a társaság:-)) Most is szívesen mennék oda. És fogok is. Nagyon szeretek ott lenni, mert nagyon klassz emberek üzemeltetik a helyet. És ezt nem viccből írom. A gázelegy variációt nem ott tanultam. Nem is a jogon.. Alapból ilyen őrült vagyok. Apropó, Te nem ismered ezeket az új gázokat, meg ezeket az új kütyüket? A doktoriddal, hogy állsz?
Ugyan, már mit mentegetőzöl. Tudjuk jól, hogy egy pénzéhes bértollnok vagy, aki egy szép szál répárt bármi disznóságot hajlandó leírni. Aztán a felháborodott tömeg elől a barlangjába menekül. No de lesz majd ürgeöntés. Vagyis nyúlöntés. Vagy miafene. :-P
No ez jól esett, tényleg. Remélem mondtad a boltban nekik is !
Sajna nem fizettek érte (bár az is jó volt, hogy egy hétig nálam volt egy ilyen), de majd megemlítem nekik, hogy lám-lám nem volt az rossz üzlet nekik :D
Reméljük írhatunk még sok tesztet, mert más is ad nekünk cuccot ha kérjük.
Azt meg nektek tudjuk megígérni, hogy amit leírunk azt úgy is gondoljuk, nem hagyjuk befolyásolni a véleményünket se pró se kontra. Bár az is igaz, hogy mi szubjektíven írunk, tehát azért nem az a nagy és megtámadhatatlan igazság, "csak" egy mezei búvár véleménye. De mi úgy gondoljuk ez többet ér, mint egy áradozó, mindent agyon dícsérő vagy éppen lehúzós cikk.
Eddig én is eljutottam, csak abban nem vagyok elég biztos, hogy a terhelést is fogja bírni a műanyag a "kikönnyítés" után, és egész jacket-ért kár lenne.
Ja, Laney mester: mintha rosszul tudtad volna az időpontot...))
Na ja. Valóban. Mentségemre legyen mondva, 1 honi búvárbázis tulajdonosa mondta. Ezért átcheckoltuk nov.2.-ra az indulást. Sajnos a megszokott merülőhelyket vágtázzuk végig.(Rosalie Moeller, Thistlegorm, Salem Express, Ghiannis D., Carnatic, stb.) A korallok és Nemo-k nézegetését meghagyom neked. A tudásodnak és szakmai felkészültségednek pont jó az a 9-12 m mélység.
én már elkezdtem kidolgozni, csak kellene hozzá egy kölcsön póni palack! szerintem azon áll, vagy bukik a siker! :-DD bár gyanítom, ha a lángoló koktélok (pl. B52) víz alatt fogyasztását is meg tudnánk oldani, a pónit el is hagyhatjuk! :D
Olvastam a beszámolót. Szerintem igazán sok átrágnivaló nincs benne, emiatt ne legyenek álmatlan éjszakáid. Abban igazad van, hogy ismert helyen érdemes éjszakait merülni. De az sem árt, ha látod a társad fényét 3-4 méternél nagyobb távolságból is. Ilyen helyzetben érthető, ha az ember idegesebb, feszültebb, de a leírásod alapján a szituációt kezelni tudtad. Egyébként velem egészen a közelmúltban fordult elő, hogy utólag visszagondolva a merülésre, bizony jól megúsztattam a velem merülő két, kevésbé tapasztalt búvárt. Egyszerűen azért, mert annyira nem láttam semmit, hogy mentem tovább, tovább, hátha... Ahelyett, hogy felmértem volna, ez a merülés annyit ér, amennyit, és nem erőlködök.
OK. Nem nézetem meg a honlapodat. Nem tudhattam, hogy már fent is van. Azért írtam, hogy bátor dolog, mert én gyávább vagyok annál, hogy Dorogon merüljek 18 fokban. Pedig itt van nekem a szomszédban. Verhas én azért merülök, mert tetszik. Tetszik a lebegés, és a legfontosabb: tetszik a látvány. Én szeretem a halakat, meg a növényeket nézegni. Nem szeretem viszont a hideget, meg a nulla látótávot. :-)) Én már viccből megmerültem a Dunát is, de az egy katasztrófa. Hideg is koszos is, akkor meg minek merüljek egy sárgás-barnás lében?
Az SDUWC vizsga meg lesz:-)) A dohányzásra most dolgoztatom ki a módszert a Magyar Tudományos Akadámián a Búvártanszéken a tisztelt professzor urakkal. Én vagyok a tanszékvezető CMAS 1258*-os , ami a PADI-ba Absolute Curs Direktor Professzor, Dr. Gott, Heiliger Diver minősítésnek fele meg. :-)) Jót fogunk bulizni a búvár esküvőn azt már látom. Szegény vőlegény mennyit kell spórolnia:-)))))
Nem gondolom, hogy bátor dolog volt. A bátor búvár hullajelölt. Bár ennek részleteit ezzel a merüléssel kapcsolatban leírtam a weblapomon. Volt egy kis alakításom amin elgondolkoztam, meg még tart is a gondolkodás.
Levegő 24oC, víz 18oC, szél nem volt. Én nem fáztam a vízben, amikor kijöttünk egy kicsit. Két pulóvert vettem fel, nem ártott.
Az a FA&mi power LED 40, amit Tamás hozott, egy állat.
Bunny: Aquanauta fizethet neked a reklámért, ezt a cikketek adta el.
jaaa! hogy csak a csillagocskák miatt? :-))) ...leesett! :-) azt hittem, hogy a megjegyzés ennél mélyebben fogant meg! ...vegyük úgy, hogy nem szóltam! :)
erre a SDUWC vizsgára viszont nagyon vágyom! :-DD
gyanítom, a dohányzás kérdése még nincs megoldva... :-( ha mégis, akkor egy Special Smoke-os tanfolyásra is beneveznék! :-D
A jogszabályok boncolgatása talán tényleg nem ide tartozik, de mivel gyakran felbukkannak itt kezdő búvárok, mégiscsak érdekes téma a "hogy válasszak bázist/utazásszervezőt" kérdés. Egy egzotikus út súlyos százezrekbe kerül, és érdemes meggondolni, mit bukhat az ember.
Persze nem akarok én se senkit feljelenteni:-)) Minek? Az nekem miért lenne jó? Az utazási irodák mostanában bekeményítettek: Nem írom le az egyik legnagyobb tours iroda nevét, de a sztorit igen. Új vállalati fiatal jogászok jöttek. Ők azt mondák, hogy az összes olyan szerződést felbontják, ahol a partnernek nincs meg a gazd. minisztériumi engedélye. Na most mi van? Az van, hogy csak azok kapnak ott kedvezményt és előnyt, akikkel szerződésben állnak. Na und? Monhatnánk. Majd beletesszük a részvételi árba a hasznunkat. Igen ám, de az egyik imerős céget úgy megbüntette a fogyasztó védelm, hogy azóta is nyögi a büntit. Van olyan utasunk, akik igénybe veszik azt a jogukat, hogy számlát kérnek, mert el akarják számolni. Na mindegy nem erre az oldalra tartozik szerintem a jogszabályok értelmezése. Majd kiforrja magát ez is. Inkább beszéljünk komolyabb dolgokról (mint például a merülés 225 *-os rendszerben):-)))
Kedves CMAS-os kollega. Ma mondtam telefonon, hogy tök mindegy ki milyen rendszerben nyomatja a merülést. )El Che jól látja) Van nekem itt minden, ha jól megnézem. De majd ezt jövőhéten Dahabban áttárgyaljuk az esküvőn. Én egy spicális cursust indítok (mondtam Neked) a vízalatti pezsgőivás very Speciál Drink Unter Water Curs (de lehet, hogy nem jó a sorrend, de az én ötletem:-)) Rövidítve SDUWC. Na milyen? Bocs azoktól , akik Cmas-osoktól akik ezen felhorkannának. Ne tegyék:-)) Viccnek szántam , mivel csk itt lehet *-okban beszélni. :-)))
Ugyan, az eltérések minimálisak. Nyilván divehard is rendszerfüggetlen; mondhatta volna más rendszer Very Special Course Directori végzettségét is 20* helyett.:)
Mit gondolhatnék? Ez számomra egyértelmű helyzet. Az egészben az az érdekes, hogy az utazásszervezés oly mértékben engedélyköteles, iszonyatos mennyiségű papírmunkával jár - legalábbis tudomásom szerint-, hogy nem csodálom, ha valakinél kiveri a biztosítékot a sufnikonkurrencia. De mit lehetne tenni? Én nem fogok senkit feljelentgetni és nyilván más sem akar... Bár annyit azért már látok, hogy egyre többen próbálnak utazási irodákkal együttműködni, hogy betartsák a formulákat.
ezt a CMAS-al kapcsolatos cinizmust nem lehet nem észrevenni! :-) nem flame-elni akarok, de valóban ilyen gáz? kezdőként-laikusként a piacon körbenézve minden rendszer nagyjából hasonlónak tűnik, legfeljebb más léptékben halad. rosszul látom?