Amikor ezt a cikket reggel olvastam, háááát, eléggé meglepődtem. Azt hittem, hogy 87 éves korára az ember már lenyuxik annyira, hogy nem lövöldözi a szomszédjait. Bár aki 2 világháborút, forradalmat, stb. átélt, az lehet, hogy kevésbe pacifista mint.
Mindenesetre az alattam lakó nyanyát ezentúl nem fogom egzecíroztatni (mostanában nem is tettem ilyet), hátha rámuszítja Petit, a macskáját :))))
Lakógyűlés közben kiskaliberű pisztollyal nyakon lőtte lakótársát egy 87 éves férfi a IX. kerület Közraktár utcában pénteken este. Az 52 éves meglőtt hölgyet súlyos sérüléssel kórházba szállították. A kórházban elmondták: a nő életveszélyes állapotban van.
kedves borzimorzi majdnem eltaláltad, tényleg csak egy kicsit ment mellé... sem nem váci út, sem nem Bessenyei ulicka, de oly közel volt, hogy a találat meglebbentette még nem is létező függönyünket....
Hja, kérem, ha Ön a XIII. kerületben, a Váci úton, Bessenyei ulickán stb. lakik, akkor mákja van! Tapasztalatból tudom, hogy arrafelé meglepően sokszor ki lehet fogni abszolút normális tulajdonostársakat...
Úgyhogy csak megböcsülni a jót, Hayloft Olvtárs!
Csót:
b
Félrevezető volt, hogy 10. emeletre költözést írtál... Kis hazánkban ez kis kivételtől eltekintve mindig a legfelső emeletet jelenti. De így már érthető :)))
borzimorzi te kis optimista!
Felettünk még van 2 emelet, tehát a saját padlóját féltette, nem minket :)) De szerintem csak nem tudta nézni a népbutítást a tévén.
Egyébként teljesen érdekes a ház, néhány dolgot nem értek:
- az emberek köszönnek egymásnak!
- az emberek nem dobálják szét a reklámújságot
- megfogják a kaput/liftajtót, ha jössz és látják, hogy az orrodra csukódna
- a felettünk lakó nem érinti a saját padlóját, még nem hallottuk járni
- tisztaság van
Asszem ez már így együtt woodoo :))
Egyszer visszaestek amikor a hálonk falát az ellenség vasárnap 10-kor megtolta a fúróval a fejemtől 20 centire. Arra ébredtem, hogy elájulok :))
Kopogós-szomszédzavaró story régről. Még Amigás korszak, annak jó hangja volt, haver Győrben lakott (ott az elsőszámú Amiga mágus volt, anno), lakótelep, amigához kötve nagy Videoton erősítő, mégnagyobb hangfalak, és valami trakkerprogram (amolyan zeneíró) futott.
Haver benyomott néhány dobhangszínt, és ütött párat vele.
A szomszéd visszakopogta a ritmust a falon.
Haver ütött egy hosszabbat, gyorsabbat...
Szomszéd kontrázik...
Haver: 10 ujj a billentyűzetre, jópár taktus zenei élvezet...
Szomszéd nem adja fel, egy Lars Ulrich veszett el benne...
Haver megelégeli a versenyt, benyom egy már rögzített dobszólót, egy perc őrült dübörgés, székben hátradölve várjuk a reakciót...
Szomszéd kopog - most már a bejárati ajtón, de nem is próbálja utánozni a ritmus. Megkért, hogy halkítsuk lejjebb - érthető is volt, a nagy Vidi hangfalak mély membránja kb 8-10 cm-eket mozgott előre-hátra...
De akkor még gyerek voltam :))))
Ja, és a szomszédnak volt egy állandó szokása: mindig fúrt... Bosszúból. Röhögve elképzeltük, hogy minden hétvégén csinál egy lavórnyi betont, és egy hétig azt fúrja, majd köv. hétvégén kezdi előlről.
Kedves Hayloft Ezekiel, az nem lehet, hogy csak arra akart figyelmeztetni, hogy nincs (elég jó) szigetelés a tetőn? Szép, szép a szökőkút, de mikor a csillárról jön, háááát...
Csót:
b
Képzeljétek, már 3 hónapja szerettem volna megjavítani a kisfíjjjam játéklegóját, de mindig későn értem haza és hát komoly kalapálást igényelt volna a feladat. Egyébként sem szerettem volna magamra haragítani a szomszédokat még délben sem, ezért vártam hogy végre valaki lármázzon egy nagyot.
A minap el is jött az a bizonyos bájos szerda, amikoris az alattunk lakó végre lázas furkálásba kezdett. Kaptam is az alkalmon és rögvest hozzáláttam a játéklegó kalapáláshoz.
Ám eccercsak végetért a zaj, így abbahagytam én is. (nehogy bármelyik szomszéd meghallja hogy én voltam )
Fura, szerda óta a lentiszomszéd nem köszön...
Én legutóbb szombat de. 10 kor csináltam fúrást. Nem is dörömbölt senki, de pár perccel utána ahogy elkezdtem, valaki kedvet kapott és elkezdte valahol lejebb. Miután befejeztem hallgathattam az övét :)
mint talán emlékeztek, összeköltöztünk kedvesemmel egy helyre kis panel házikóba a festői panorámát nyújtó tizedik emeletre. Minden szép és jó, ő panelból jött én pedig már lehúztam 9 évet panelben. Tehát ismerősek a helyzetek.
Nomostan felújítottuk a lakást, mert hát rája fért...
Ez nem megy némi lukak fúrása nélkül, ami panelban gondolom ismert következményekkel jár, magyarul hallja az egész ház. Ezért igyekeztünk a likak számát minimálisra csökkenteni, és megfelelő időpontban elkészíteni őket.Jelzem a fúró kölcsönben van és akkor mint én. Nagy.Nehéz.Ronda.Hangos...
Kedvesem közölte, hogy az ő tsillárját helyezzük föl, hogy bájos fényt osztogatva dacoljon a gravitációval új életterében is. MOndok rendben. No napokig későn értünk haza mindketten, 8 körül meg mán nem fúr a nép, nehogy az írástudók mindenféle topikokban pellengérezzék ki őtet. Ámdebár eljövend a bájos szereda, mikor is 3/4 7 kor már otthon voltam, 5 perc alatt üzembe állítottam a rémgépet és másztam a létrára fel. Fúrom a nyamvadt betonját de nem enged és hallom ám, hogy valaki DÖRÖMBÖL!!! Erősen dörömbözhetett, mert a fúrás közben is hallottam... No, de csak fél mélységnél tartottam, kénytelen voltam folytatni az eseményt, és egészen amíg fúrtam, döngette a padlót a parasztja.
Na most nem értem a dolgot:
-hétközben reggel nem fúrunk mert felébred a gyerek
- hétközben este nem fúrunk mert késő van
- hétvégén reggel nem fúrunk mert felébred a gyerek/család
- hétvégén este nem fúrunk mert pihenni kell
- hétvégén napközben/délután nem fúrunk mert hát házirend is van
na akkor ragasszam a csillárt? vagy mi a frászt csináljak? Tulajdonképpen a házzal nincs baj, 1-1 furka ritkán, meg néha zene valahonnan, de az lehet, hogy a szemköztiből jön. Szóval minden oké, csak megsértődtem, hogy dörömböl amikor az egész lakásfelújítást csöndben hétvégénként csináltuk meg, senkit sem zavarva...
bekaphassa mindenki...
Bizony, nem kizárt. De szerintem nem vágná haza őket anyagilag. Egyébként az anyja sem lehet egy agyas valaki. A lakást 33milláért vették felettünk. Ennyi pénzért sokkal sokkal elitebbet vehettek volna. :-p
Már gondolkoztam azon is, hogy gyűjtöm a "lakást vennék a környéken" c. hirdetéseket, és bedobálom a postaládájukba, hátha...
Gondolom a kis 3.14csa nem jogász, szóval lehet neki mondani, hogy 30 ropi helyszíni bírság lesz minden este a hangoskodás. Ez persze csúsztatás, de fenyegetésnek nem rossz. Talán hat is...
Az én kis kincseimet - mint már régen ide leírtam - Békáson 4.000.-Ft-ra, azaz Négyezer forintra büntizték meg hosszú, hosszú hónapok múlva, mikor már régen elköltöztem a város másik végébe az idegösszeroppanás határán. Kb. ennyit ér a törvény.
A rendorseg.hu mittegyekha rovattya asztat mongya, hogyaszongya:
"Mit tegyen ha csendháborítást tapasztal?
A szabálysértésekről szóló kormányrendelet értelmében, aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul és a megengedettnél nagyobb zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetőleg a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Azért, ha csak a szomszédban zajló buli hangerejével van baja, ne kiáltson rögtön rendőrért. Próbálja meg személyesen, emberi hangon megoldani a problémát. Ha bulit szervez, néhány nappal előtte értesítse - személyesen, vagy hirdetményben - az érintett lakótársakat és előre kérjen elnézést az esetleges zavarás miatt."
Igenis fijacskám :) valóban elkerülte a figyelmemet.
Attól függetlenül tovább érdekel:
Létezik egyátalán valami jogi kapaszkodó a hangos szomszédok ellen?
Igen. Kizárt, hogy beszélni lehessen vele.
De annyira ostoba, hogy simán beszo... akarom mondani bevenné ha a fejéhez vágnék néhány kitalált paragrafust a rendzavarás/csendháborítás témában.
Moderátoroké kajabálol??? Ezért Neked is kűldtem egy bátorkutyát! De jelezz vissza, hogy kaptál-e, oki?:o)
Tegnap nem volt varrás, csupáncsak gyermekgalopp és ügetőverseny.
Én meg egy gyávanyúl vagyok, mert a varrónővel mentem fel a liften és nemhogy nem rugtam bele, de még boldog névnapot is kívántam neki (most leköptem magam).
Spanci a megalkuvó, jellemtelen hülye
Ellohoptááááááááááááááák! A legcebb, legfényesebb, legokosabb, legszókimondóbb, a legmindenkiokulásáravalóbb, a legbölcsebb ugyanakkor mély emberi humánummal teleszőtt hozzászólásomat! Rablók, gyilkosok, kufárok!
Ha meglátom valakinél reszkethet, előre szólók:o)
Nade a termetes külső mögött arany lélek lakozik:))
Bár nekem muszáj hozzászólnom, mert engem mindig veréssel fenyeget, ha pár napig csöndben maradok!!:))
És jobb félni....... tudja a címemet:))
Egy frászt, biztos kimoderálták. Múltkor is terminátor külsejével fenyegetőzött, és megfélemlítette a topicot, hogy több napig nem mertünk hozzászólni :))))
beismerem, tegnap jómagam voltam zavaró szomszéd: este 10kor indítottam be a mosógépet - de mittegyek, ha ilyenkor érek haza?
viszont a felsőszomszédot néha meg tudnám fojtani. a kedves bácsi feszt galambokat etet az ablakában. ami alatt az én konyha ill. spájzablakom található. ami az év nagyrészében nyitva van. ennek következtében a konyha/spájz tele van madárkajával, végtermékkel és tollal. eccer egy galamb be is köszönt hozzám, de nem tetszettem neki. :))
Fekete kendő :)) Ez tényleg félelmetes lehetett :)
Erről jut eszembe ! Ezek dobálják ki a csikket az ablakon, a múlt héten egy lámpaernyőt (r=1m) és egy papírrepülőt találtam az ablakpárkányomon.
Ráadásul a kertet mi tartjuk rendben!
Új módszer: Fogtam a repzit meg az ernyőt és leb***tam az ajtajuk elé, remélem orra estek benne és vették a lapot.
Hát megvan a magasságom és a súlyom is egy kis terminátorhölgyjelenséghez:o) Ráadásul átvettem a stílust, és üvöltve ilyen hülyéket mondtam, hogy én a VII. kerületből jöttem (ami igaz volt) és ilyeneket fogyasztottam reggelire, és ütök, vágok, ölök. A párom úgy rángatott vissza. Másnap be volt dobva a rácsunkon egy fekete kendő. Na akkor nagyon megijedtem, asztem jön valami vendetta, de kiderült, hogy csak a szomszéd kisklapec dobta be véletlenül. (Pedig már a végrendeletemet fogalmaztam:o))
Az durva. Erőszakkal csak ideiglenes részeredményeket tudnék elérni. Ki tudja milyen haverjaik (és mennyi...) vannak ezeknek. Eccer jött az anyukához egy szanaszétgyúrt felnyírt hajú májer csávó egy audi tt vel...
Nincs! Én egyszer még a régi lakhelyemen lekiabáltam egy etnikumnak, hogy ne rugdossa a kutyáját oldalbafele, mert ez engem zavar. Akkora balhé volt utána, jöttek rám vagy 20-an. Nem sok kellett egy nagy ütésváltáshoz.
Igen, vannak még csodák. De nálunk ez a személyes ismerkedés kizárt, mert nagyon utálom az arcukat.
A múltkor az volt a durva, hogy a kutyájukat bezárták a felettem lévő szobába ahol a kis karmos lábaival éjjel rohangált. (megőrült az a kutya, néha még verni is szokták szegényt, erre nincs valami törvény? :) )
Végül nem kellett az idegenrendészetet:o) hívni, mert volt egy nagy leázás utána kávézás (a feleség magyar volt) és akkor a kolleganőm elmondta a problémáit, székhúzgálás, ordibálás. És láss csodát. A székek lábára gumit raktak, és lehalkultak. Tehát a személyes megismerkedés és megbeszélés eredményre vezetett. De ez szerencse kérdése.
Az idegenrendészet duma az jól hangzik! Volt eredménye? :)
Egyébként pedig nem a törvényeket akarom betartatni, mert azt sejtettem, hogy semmit sem érnek, de legalább lenne mivel "fenyegetőzni".
Az a kis hülye úgyis beveszi! :) (az is... )
Alternatív megoldásként rájuk zúdítok valami jó kis metallica számot hajnali 2 kor, amikor épp véletlenül aludnának :) Irgum-burgum. (ide valami nagyon csúnyát akartam írni, de Focuska jó gyerek )
Focuska!
Húúú de sajnállak.
Tudod mit ér a törvény meg a házirend, nagy semmit.
Rendőrséget persze ki lehet hívni, de ha nem akarsz affért, akkor mond azt, hogy kezeljék lakossági bejelentésként és ne nevesítsenek, mert utána már vérfolyáshoz lesznek hívva és nem pihizhetnek az ügyeleti szobában.
Viszont van egy kolleganőm, akik felett négerek laknak és elég hangosan beszélgetnek, ordibálnak, ugye má hábitusukná fogva is.
Na a kolleganőcsajszinak az a rendszeres szövege, hogy hívja az IDEGENRENDÉSZETET!
Hogy van-e ilyen és hol? Nemtom. De jól hangzik:o)
Rég jártam a topicban. Spanci, még mindig varrnak? :-p
Nna. A mi kis orosz szomszédainkra ismét rájött a bulizhatnék. Nem tudjátok hol lehet utánanézni a neten a ptk idevágó passzusainak? Mostanában 10 óra után "zenét" hallgatnak, rohangálnak felettünk. Sőt, oroszul feszekednek egymással... (legalább értenék oroszul :)) )
Felelőségre vonható ha hajnali 3 kor a kis ribanc kis idióta haverjai üvöltve beszélgetnek a lépcsőházban?
Vagy netán valaki tud egy jó kis kamu szöveget, hogy mivel lehet befenyíteni ezeket? (valami törvényre hivatkozva? )
Már Harry Potter-t varr:-))
Iszonyatos lehet! Az én szomszédgondjaim teljesen eltörpülnek a sztorijaitok mellett. Sőt, már kifejezetten szeretem is őket:-))))
Szia Mindenki! Csak bekukkoltam egy kicsit nosztalgiázni ide :))) 4 éve nem élvezem a lakótelep gyönyöreit, de sosem feledem.....
A szupercsúcs élmény:
éjjel 2-kor arra ébredsz, hogy Torgyán doktor üvölt a lakásban. Azután csend. Azután megint üvölt. Ugyanazt.
Megfejtés: általam megnevezni nem kívánt politikai ex államtitkár volt a felső szomszédom, s gondolom a másnapi házi feladatát tanulta.
Millió horrorisztikus történetem van. 4 éve vidékre költöztünk. Kezdenek rendbe jönni az idegeim. Múlik az üldözési mániám..... vagy nem ?
Én is örültem, hogy már nem varrnak. Sőt azt hittem lehordták a pincébe a varrógépet és ott ingyenáramért piszkatúra nélkül üzheti a mesterséget. Erre meg tegnap, mint egy traktor vagy fűnyíró kb. Csak abban bízom, hogy valami rongyos cuccát hozta rendbe és nem állt megint be a Pokemon-pólóvarró versenybe.
Tigris! Én meg csókolom Vupikát! De átadniiiii!o:)
Én is örültem, hogy már nem varrnak. Sőt azt hittem lehordták a pincébe a varrógépet és ott ingyenáramért piszkatúra nélkül üzheti a mesterséget. Erre meg tegnap, mint egy traktor vagy fűnyíró kb. Csak abban bízom, hogy valami rongyos cuccát hozta rendbe és nem állt megint be a Pokemon-pólóvarró versenybe.
Állitólag fekete bugyival előnyös.
Ezt monda asszony. Bár ha hordani kell, akkor meg minek mutogatja a bugyit? - kérdeztem. Erre ő: ezt te nem értheted. Úgyhogy ennyiben maradtunk.
on: Már egy hete kussolnak. Azért még nem örülök, mert egy párszor már eljátszották.
Az én lyányom meg egyszer futott Libresse futónapon, de lehet, hogy valami kérdőívet is kitöltött és azóta kűdözgetnek neki termékmintákat. Múltkor is külön-külön volt a boríték (A/4) meg a különféle libresse betétek (fekete is vóóóóóóóót ám) bedobálva a postaládába. Megnéztem volna a postást, amikor a nagykincs reményében tépi fel a borítékot és csak női betéteket talált benne különféle méretekben és színösszeállításban. Valszeg agglegény lehetett a drága, hogy még az asszonynak se vitte haza:o)
Ez gázos, viszont mindig jobb, mintha egy öngyilkos szomszéd lakna mellettetek.
Olvastam a hírekben hogy illuminált állapotban robbantotta fel házát XBéláné/Gézáné/Jolánné (nememlékszem a nevére:)
Ott mit szólhattak a szomszédok...
Ekijjabbbbbbbbátam!
Tegnap (mikor máskor mint vasárnap délután) újra szólt a hatlövetű ipari varrógép. De komolyan még hangosabb volt mint régen.:o((((
Másik példa: egy külföldi ismerősöm küldött egy cd-t, vastag pukkanós törésálló borítékban. Ami megérkezett a postaládába:
1 darab feltépett vastag pukkanós törésálló boríték,
1 db levél,
0 db cd.
Legközelebb megjött a cd is. Az ismerős egyszerű borítékba rakta, tok nélkül, de két vastag karton közé, és ráírta a borítékra angolul és németül: "ne hajtogassa, fénykép van benn". Persze ebből a magyar postás biztos nem sokat értett, de így legalább megjött.
Bocs az offért, inkább nyitok egy "Harapjuk meg a postást" topicot :))))
Nekünk a szállító, a hütönket hagyta ott a folyosón, ugy ahogy volt. 2 töl volt megbeszélve a szállítás a szomszéd szerint fél 2 kor lerakták és elmentek (Media-Markt)
A bátyám az Amazontól rendelt 20 cd-t, kb 70 ezer ft értékben. Az okos postás lerakta az 5 kilós pakkot a belsőudvaros régi bérház gangján a lakás ajtaja elé... Ügyes fijú! Szerencsére kicsi volt a forgalom aznap, szóval nem vitte el más.
OFF
Kösz. :)
Ne rendelj tőlük semmit, mert a postán lenyúlják.
Nekem egy fart collection CD-m és egy Jurassic Fart feliratú pólóm tűnt el, pedig postázták. :-/
ON
Király az emilcímed :))) Hálád jeléül vegyél a szomszédoknak ajándékba egy roppantós babát, amit a honlapon reklámoznak :))))))
Nem biztos, hogy nem tud könyvelni, csak lassú az átfutási ideje. A közös képviselőnek illene odaírni az adatok alá, hogy "a 2001. xx hónap yy napjáig beérkezett befizetéseket figyelembe véve..." ennyi és annyi a tartozás.
Persze nálunk mindenki gyorsan befizeti a közgyűlés előtt egy nappal, és akkor már büszkén mondhatja, hogy "én máááá fizettem, nem pontos az adat, kéremszépen...."
A hangosról jut eszembe: Tegnap este valamelyik baromarcú 20:20 perc körül erős fúrási ingert érzett, és ennek sajnos gépet is adott.
(nem Te voltál:-DDDD)
Üdv. Olvastam itt ezeket a közösköltség-tartozásos dolgokat.
Nálam fordított a helyzet, mindig rendesen fizetek, de a csökkent értelmű közös képviselő nem tud könyvelni a közgyűlési értesítő szerint három hónappal tartozom. Így valszeg a szomszédok engem tárgyalnak ki, hogy tróger vagyok, pedig ebből a szempontból nem. :)
Oké, oké, be kell valljam, hogy nem mindig figyelek, ezuton bocsika..:)
"És szintén érdekes módon azok szemétkednek, akiknek van pénzük!!"
Erről eszembe jutott a párom története. Költöztető volt a párom, és vmi olyasmi volt a helyzet, hogy vki kifizette egy szegény család költözését.
Éjjel értek vidékre, és sonkás szendvics, és cola várta őket, pedig látszott hogy csak ünnepekkor látnak sonkát.
A budai kacsalábon forgó villában még egy pohár vizet sem kaptak, és 12 órája dolgoztak egyfolytában.
Ez a nemmindegy...
Reggel lementem az irodára, és mondta a nő, hogy majd decemberben adjak 500-al többet, mert így többe kerül az adminisztráció. Azért vannak helyek ahol ismerik a logikát is:))
Tuuudom!! Ha figyeltél(és szerintem figyeltél:)))) ), nem is arra válaszolva írtam. Nálunk is voltak ilyenek, de mikor el lett inditva a pereskedés, érdekes módon tudtak fizetni. És szintén érdekes módon azok szemétkednek, akiknek van pénzük!!
Tegnap kaptam egy levelet, miszerint 500 pénzzel adós vagyok ( közös költség)
Áprilisban lett emelve, és júniusban véletlenül a régi szerint fizettem...
akkor én most szemét vagyok?:))
Ha már itt a kutyacuccnál tartunk, van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne a magyar népességet beidomítani arra, hogy összeszedje a kutyája után az anyagot? Politikailag korrekt megoldások érdekelnek :)))
Egyetértek.
Én a parkolóból nem tudok végig járdán menni a házig. Reggel ugyanígy nem tudok a kocsihoz járdán menni. Csak amikor bűz van a kocsiban, és nincs lehetőség megállni (próbáltam már letörölni, de lehetetlen) letakarítani a csizmám talpát, és 25 km keresztül leengedett ablakkal menni a dugóban, na ilyenkor megy fel az agyvizem.
A mi házunkban is laknak dilinyósok. Bérházban lakom, aminek ugye közös parkolója van. Lakik itt egy táncoslányka, aki vett egy szép nagy BMW-t és szerintem csak egy bizonyos helyre tud vele beparkolni. Fel is írta az aszfaltra festékszóróval, hogy - idézem - NE ÁLJ IDE! Kb. egy hét után odaírt még egy L betűt. Bár nekem nincs autóm, de ennek ellenére rettenetesen bőszít a dolog. Hála isten van egy jó fej fickó a házunkban, aki rendszeresen odaparkol a trabijával :)))
Talan szedd ossza a szart a kutyad utan. Ez nem jutott meg eszedbe?
Egyebkent ha valakinek a kutyaja az en elokertembe szarik (pedig az is az utcan van), akkor az is megkapja a termest a kertajtoja ele...
Iffykém vót má úgy, hogy én is megszorútam és volt elmaradásom, de utána minden jutalom, ruha és üdüléspénz a szövetkezetbe vándorolt és nem az Opel lízingbe meg a Pizzaszolgáltató nagyvállalathoz.
Anyádró meg nem tehetel, ugyi ezt tudjuk. Ezért akkor sem leszöl zavaró comcéd, ha fejreáll:oPPPPP
jajdejó végre 1x voltam én is zavaró szomszéd.:O)))
azt nem mondom hogy 300e huffal, de 150e-el minima tartoztunk. nemis inkább tunk, mert az úgy volt hogy az anyám megpattant a rezsipénzzel...na de ez hosszú történet...
és jött is a végrehajtó.:O)) még jó hogy akkora már elköltöztem önmagam onnan. nemlehet hogy ottan laktok a házban és az ottélő maradék "családomat" szigyátok? :O)))
A "vérgehajtó" kifejezés nekem új, nem hallottam még. Valami vad bukét érzek rajta és azt, hogy ha ezek megjelennek valahol hát ott fizetésre kerül sor -vagy így, vagy úgy. Lásd még: "Patakvér".
Más.
Az "ingyenélő rohadt here" kategorizálás a kelleténél szelídebb, a "csibész" súlyosságát épphogy eléri, éppen ezért nyugodtan használhatjuk egy -várhatóan nagylélegzetű- levelezés megindításakor, mintegy nyitólépésként.
Semmi gond, emélhetőleg mihamarabb fel fogják élni a lakásukat, aztán a végrehajtó jöhet árverezni. Te meg majd jó olcsón megveszed a lakást és egybenyitod a sajátoddal, vagy kiadod, ahogy lehet. Kérdés, hogy kibírod-e addig...
b
Szerintem 300.000.-ért még nem adják el a lakást alóluk, majd ha eléri a tartozás a lakás értékét. Az, hogy pillanatnyilag most mi van ráterhelve őket szerintem egyáltalán nem érdekli. Gondolom - sejtem - a kannyásos borra azért telik. Ha már ilyen nagy a hangerő.
Egyébként az ilyen fazonokat szokja a lakásmaffia megtalálni, hogy majd ők kifizetik helyettük és valami kislakást igérnek meg pénzt, ésakkó a végén lakás elcapcara, kislakás Mucsán - ha másnap nem jön az eredeti tulaj, hogy kik maguk?! - pénz meg semmi.
Ismerek egy ilyen esetet.
Nem csak akkor kiabálnak, amikor veszekednek. A nő szerintem valamilyen idegrendszeri anomáliával rendelkezik, és alapból igy beszél. A múltkor valamelyik sorozatról beszélt üvöltve a férjével. A férj normális amúgy, ilyenkor elkezdi csititani, hogy ne kiabálj már, hajnali 1 óra. Aztán már "ne kiabálj b+". Majd elveszti a kontrollt (nem is csodálom) és üvölt vele együtt.
Meg a hangos "Te nekem nem fogsz itt mellettem horkolni, rohadt szemét disznó!" kiabálások.
Ja, és ők is lógnak a háznak 300,000 Ft-tal. Már rájuk van terhelve. Remélem jön a vérgehajtó, aztán eladják alóluk a lakást jól. Pedig én nem szoktam másoknak rosszat akarni. És tudom, hogy munkanélküliek (szomszédok mondták), de hát az sem állapot, hogy nem tudunk tőlük pihenni.
Sziasztok!
És én még azt hittem, hogy rossz szomszédunk van.
(Társasház, mi vagyunk a "felső lakó")
Ő csak éjfélkor feltelefonál, hogy a kutya nyakörve zörög, nem tud aludni.
Ha 2 napja nincs összeszedve a kutyaszar odapakolja az ajtónk elé. (A kutya a járda mellé szarik és nem a járdára) Amúgy a kutya a mi területünkön van, csak a lakásbajutásához végig kell haladnia a mi "területünkön".
Időnként idegbetegen járdánkat végigsöpri, elfelejt köszönni.
Akkor nem is panaszkodom:)
Jézus!
Csak most látom, milyen boldogság is egy olyan szomszéd, mint a miénk, aki csak lekaristolja a kocsink motorháztetőjét és havonta csak egyszer b. k. anyázik...
Részvétem, kedves Labor!
b
A topic elején jártam itt, de az akkori problémám piskóta volt a mostanihoz képest.
Elköltöztem.
Egy hétig jó volt.
Aztán elkezdték.
Vékony fal mögül orditozás. Folyamatosan, néha hajnali 3-kor is. Folyamatosan megy a k anyád r.. g.. szemétláda. Gondoltam veszek nekik egy nagy kést karácsonyra. Hátha leszúrják egymást.
Nem tudom, kik azok, mert másik lépcsőház, de át fogok menni nemsokára azt tuti. Eddig is csak a kedvesem tartott vissza, hogy ezekkel nem lehet szépen beszélni. Nem is akarok.
Nálunk a ház hátsókapujánál (le van teljesen zárva) van egy lépcső és az alá (falbontásos technikával) telepedett be egy büdicsövi. Egyszer néztem ki az ablakon szép holdfényes éjszakán, jött egy ember, hasra vágta magát és eltünt a lépcsőben. Asszem azóta már befalazták talán. Mi az 59-ben lakunk, lányom a hátsólépcsőt el is nevezte 59/A-nak:o)
Zavaró "szomszédok" a tetön
(helyszin: 10 emeletes panel sorház)
A következö levél volt a postaládámban:
"Tisztelt lakótársak!
Tudomásunkra jutott, hogy a társasház 11. szintjén és a háztetön rendszeresen idegen felnöttek és gyerekek tartózkodnak. A gyerekek, akik tizenévesek a tetö szélén ülve (!) lógatták le a lábaikat.
Egyes ismert lakók kulcsot adnak a tetökijáróhoz idegeneknek. Ebböl adódóan az X utca Y és Z szám 11. szintjén "csöves tanyák" jöttek létre. Tekintettel arra, hogy ezek a személyek szükségleteiket a 11. szinten és a tetön végezték el, olyan büzös fertözési gócok alakultak ki a házban, amelyeket haladéktalanul fel kellett számolni.
E helyzet megszüntetése érdekében a felhalmozott hulladékok, rongyok elszállítására, majd a helyszín fertötlenítésére került sor. A 11. szintek és a tetökijáratok ajtajai, ablakai megjavításra kerültek.
Az intézkedés miatt a kitelepített csövesek a Ház Gondnokát és a Közös képviselet munkatársát életveszélyesen megfenyegették és a Társasházunkba újból visszatelepültek. Ezért a lépcsöházakban és a tetön a rendet, valamint az illetéktelen személyek eltávolítását kényszerüségböl, megbízott profi örzö-védö szolgálat biztosítja."
Hogy mik vannak!? Én meg jövök- megyek gyanútlanul mit sem sejtve. Lassan tiszta "lakópark" leszünk (0-24 örzés) Már várom az uszodát és a teniszpályát a tetön. Bár az csak labdaszedö gyerekekkel lenne az igazi, kinek van kedve folyton leliftezni egy kiütött labdáért? :)
Megmondtam a szövetkezeti nőnek, hogyha semmiccse csinálnak, a fizető lakókban is megfogalmazódik a gondolat, hogy ugyan minek fizessek, ha nincs következmény és ezt gondtalanul meg lehet másnak csinálni.
Tigriske! Rugd fel a megbeszélést és csak a sajátoddal foglalkozzál. Azt vidd le, a többiekét meg hagyd ott. Ha nem működik, nem működik. Ezen ne bosszankodjál!
Épp most mószerkodtam a szövetkezetben telefonon, hogy tán mán valamit csináltak e az illetőkkel jogilag. Állítólag mindkettőnek bíróságon van már az ügye. Csak hát a malmok lassan őrölnek. Mindenesere jól alájuk tettem. Pl. a fölöttem lakóék a hét 5 napjában rendelnek pizzát futárilag, aki rendszeresen hozzánk akarja hozni. Ha csak ezt összeszámolom 4-5 közöskőccséget ki tudnának fizetni havonta belőle.
Elmeséltem, hogy én tudom, hogy lenne mit lefoglalni, úhogy csak rajta, ne féljenek, hogy nem lesz mit. A lízingelt kocsikat persze nem valószínű, hogy lefoglalhatnák, nade van ott még hifiketornyocska, meg az ominózus ipari varrógép, meg vagy 3 TV, ez az.
Megmondtam a szövetkezeti nőnek, hogyha semmiccse csinálnak, a fizető lakókban is megfogalmazódik a gondolat, hogy ugyan minek fizessek, ha nincs következmény és ezt gondtalanul meg lehet másnak csinálni.
Hááát, be kell fenyegetni őket. Gondolom nagyon meg fognak ilyedni...:// De egy kis terror sosem árt, legalább érezzék rosszul magukat.
Hány évi tarozás lehet 300.000 e. ft??? Mióta ott laknak nem fizettek??
Ettől egyszerűbb dolgon borultam meg. Egy szinten 3 lakás van. Mind a két szomszéd megbeszélte velünk (mi voltunk a beköltözők), hogy kiteszi mindenki a szemetét az ajtó elé, és akkor viszik/visszük le, amikor mennek/megyünk reggel dolgozni. Oké.
Én reggel levittem 2 zsáknyi szomszéd szemetét. Miért ne? Útba esik, és büdös, leviszem. Ez így ment egy ideig. Egy este kitettem egy auchanos zsáknyi szemetünket. Hallom reggel hogy megy el az egyik szomszéd. Mire csend lett kinéztem, és ba}@{<{@ott levinni a miénket.
Most ott bűzölög két napja egy zsák hulladék, és senki nem viszi le.
Reménykedni, hogy majdcsak ráíratja a közös képvasaló a jelzálogot a tulajdoni lapjukra, arról nem is beszélve, hgy a végrehajtó is örülni szok a szép új ótóknak. Ja, hogy nem tartunk ott, hogy működne is a behajtás és ezért olyan a fizetési morál, amilyen? Tetszettek volna, kérem, használható kormányt választani! Ja, hogy nem volt különösebben vonzó választék? Hja kérem, emmá' politika...
Csót:
b
Tegnap be volt dobva a postaládába egy lista, hogy a 30 lakásos kapualjunkban kinek mennyi közösköltség tartozása van.
Érdekes volt látni, hogy a földszinti majd 300.000.-Ft-os tartozásosék éppen most vettek egy Fiat Ritmo-t, a fölöttünk lakóék meg majd 200.000.-Ft-os tartozással pedig 2 db (azaz kettő darab) kocsit lízingelnek, egy Opel Corsát és egy Opel Astrát.
Mit lehet az ilyenekkel csinálni? Mi lesz, ha ilyenek miatt egyszer valamit kikapcsolnak a házban?
Egyszer nekem is voltak hasonlo szomszedaim, akik a felettem levo lakasban laktak.
A leszurodo hangok alapjan csak arra tudtam kovetkeztetni, hogy kb este 11-tol reggeli 2-ig
valamint reggel 5-tol rendszeresen tavolugrast, harmasugrast es sulylokest es neha kosarlabdat gyakorolnak a lakasban.
Tobbszor megprobaltam igen udvariasan beszelni veluk, azt az egyet sikerult elernem, hogy az ezen sportagak mellett kiegesziteskent reggel 5 kor kezdodo rendszeres porszivozast kesobbi idopontra halasztottak. Aztan egyszer csak valami rettenetes kalapalasba, butortologatasba kezdtek, termeszetesen hajnali 1-ig, es reggel 6-kor ujrakezdtek. Ekkor kezdtem remenykedni,hatha koltoznek. Es valoban, egy jo het mulva, egy gyonyoru napsuteses nyari reggelen egy teherauto allt a haz elott, melybe kedves szomszdaim szorgosan hordtak le a butorokat. Elkoltoztek!!!! Hasonlo jo szerencset kivanok minden panaszkodo topic-lakonak (es olvasonak)!
Én tudom hol lakol, úhogy nem lesz ott. Remélem gyorsabb leszek mint a szomszéd néni.
Spanciszeretiasajtostejszínescsirkemellettbárjómagaisaztcsinyáltahétvégéndenembajjóazbármikor:o))))
Lakik alattunk egy idősebb házaspár kutyával.(már írtam róluk) Nincs velük semmi gond, nem evett meg a kutyu egyszer sem:), nem ugat (még hangját sem hallottuk)
Csináltam vasárnap reggel rakott sajtos tejszínes csirkemellett. Finom volt, de egész hétvégén ettünk vhol, így megmaradt. Ma becsomagoltam (nem volt szívem kidobni, de megenni sem), és letettem egy kis cetlivel a szomszédék ajtaja elé. Kíváncsi leszek írtak-e vissza az ajtónkra vmit (írtam hogy ki vagyok, melyik lakásból), vagy csak kidobták. Gondolhatják hogy meg akarom mérgezni a kutyát, de akkor nem írom rá a nevemet.
Amig albérletben laktam, kitettem a szomszéd ajtaja elé az ilyen ételeket. Volt 8 kutyája a nőnek, ő szívesen fogadta.
Kíváncsi leszek egyáltalán ott lesz e az ajtó előtt.
Nagyon örülök ennek a topicnak. Eddig azt hittem, hogy csak én vagyok hisztis, amiért zokon merem venni, hogy a fölöttem lakó IQ bajnok "lányok" éjfélkor állnak neki mosni, hajnali kettőkor centrifugázni, vagy reggel hatkor. Ja, és minden nap. 4-en vagy 5-en laknak ott, és mindegyik más időpontban megy el otthonról vagy van otthon. Ált. reggel 1/5 körül kel az első, és ez így megy kb. addig, amyg én is el nem megyek. (1/2 9)
Este visitozás, dübörgés stb. éjfélig, egyig, (ha nem mosnak) Ez már így megy kb. 2 éve, és lassan kezdek egy kissé frusztrált lenni tőle, hogy azóta nem tudom kialudni magam. Hát ennyi.
Az en fiam viszont egy "foldeszalltangyal",a lanyom viszont,mint a higany...Szoval nekem tok mindegy,az apja termeszetesen jobban szeretne kispocsost.De csak a fiu temeszetebol kerek meg egy peldanyt,oreg vagyok en mar bohocnak...
Jobb helyeken esztet megoldják pályinkáskenyérrel:oDDDD
És tényleg gratulálok nagyon-nagyon Te kis kormányprogramteljesítő:o))
Egyébként a lányom nem üvöltött csak a fiam, de az aztán nem kímélt senkiccse! Úgy ordított mint a fábaszorult.
Ja...
Ne gondold,hogy meghulyultem,becsuszott,de mar kezdek orulni neki.A parommal meg madarat lehetne fogatni.Akkor meg miert ne?Viszont neki meg nincsen kolke,nem tudja eleinte mit fog ossze orditani a szomszedok legnagyobb oromere.
Aha, értem már. Csak azt nem tudom, hogy az ilyen közegben felnövők hány százalékának van annyi esze, hogy kövesse a példádat. Jó esetben 5-10%, vagy még annyi se? :(
Csót:
b
Minden dicsekvés nélkül mondhatom, hogy az én gyerekeim jó közegben élnek és nőnek, annál is inkább, mert én meg az általad leírt ocsmány közegben nőttem fel, és tudtam, mit nem akarok a gyerekeimmel csinálni.
Bár ez egy másik topik téma:o)
Kedves Spanci, szó, ami szó, ebben nem vagyok biztos. Viszont abban majdnem teljesen biztos vagyok, hogy ha valakit pisszenni sem engednek és folyton csak szapulnak, ha szólnak hozzá egyáltalán, abból tutira nem lesz normális ember... Valami szabadságfogalma kell, hogy legyen az embernek ahhoz, hogy élni tudjon szvsz. Ha a Te srácaid ezt értelmesebb tevékenység révén kapták/tapasztalták meg, mert kirándultatok és vitatkoztatok velük, ahogy egy normális családban szokás, akkor hálát adhatnak a jóistennek. Ezeknek a szerencsétleneknek a felettünk levő lakásban nincsen ilyen mázlijuk, sajna...
Csót:
b
Borzi!
Szerinted abból lesz a normális felnőtt, aki gyerekkorában tombol a lakásban? Nekem az egyik már felnőtt és tombolás nélkül is tök jófej lett belőle.
Ühüm, kedves Spanci, az jó, mikor felnőnek a kis édesek és megőrjítik a környéket...
Legutóbb egyébként a felettünk lakó őrült valami szöggel/kulccsal összakaristolta a motorháztetőnket, amikor, már csak egyetlen szabad hely lévén, be merészeltünk állni az "ő helyére". Most szombat délután pedig az ablakunk alatt, nagy hangon ecsetelte a szintén elég kétes beszámíthatóságú barátnőjének, hogy igen, ezt ő csinálta és majd "jól megtanít bennünket"...
Az Uram szerint már az ókori Rómában is alapelv volt, hogy a gyermekek, a felmenők és az őrültek támadásai elől ki kell térni, de bennem forr a vér és tartok tőle, hogy ha így megy tovább, lassan kénytelen leszek alkalmazni a topicból tanultakat, pedig se testem, se lelkem nem kívánja...
Csót:
b
P.S.: Amikor ugyanő nincs itthon a felettünk levő lakásban, és a gyerekei tomboló rajcsúrban kergetik egymást a lakásban körbe-körbe, labdáznak és mindenfélét földhöz vágnak, akkor megnyugszom, hogy ha néha játszhatnak, szerencsétlenek talán normális felnőttek lesznek idővel. Amikor ugyanis az anyjuk itthon van, szegények olyan drillben vannak, hogy pisszenni se mernek, csak a kedves mama üvöltözhet velük artikulálatlanul...
Jogos...A mi hazunkban van egy cigany csalad.Tenyleg nincs veluk semmi baj,ahhoz kepest...Tisztak,1 gyerek van,stb...De..
Valami olyan hangeron kepesek kommunikalni egymassal,hogy zeng a haz.A kisfiu olyan 5-6 eves,egyfolytaban a lepcsohazban nevelik teljes hangerovel.Egyebkent ok nem veszkednek,vagy vitatkoznak,egesz egyszeruen igy beszelgetnek egymassal.Kulonosen ejfelkor isteni /az agyunk a lepcsohaz falan van/,mikor uvoltve noszogatja fel a gyereket a harmadikra hangos "K...anyazas kozepette.De hogy mi a fenet keres egy ekkora gyerek ejfelkor fent???
De Tesó, annyit ki lehet bírni.:o)
Csak mindennap idegesítő, pláne mikor úgy leheverednék már kicsit filmet nézni vagy csak úgy nézni ki a fejemből, és akkó a radiátor önálló életet él:o)
Amikor az én ugri-bugri kicsifijam a raplis korszakát élte, szerencsére mi is elsőn laktunk és alattunk egy taxi-kölcsönző volt. Később a panelban már rászólogattam, hogy ne ugorjon páros lábbal az ágyról a földre, mer az kész földrengés. De még most is sajnálom, hogy visszafogtam a gyereket, mert pont ennek a nőnek a gyerekei nőttek fel és üldöztek el minket a lakásunkból.:o(
de 2 hetente 3-4 orat nem lehet kibirni?Raadasul nem is parkettan jatszott,hanem raultettuk a szonyegre.De hogy annak mekkora szerencseje van,aki nem lakik alattunk.Az elson vagyunk es alattunk csak pincek vannak.Az enyemek fociznak az eloszobaban,neha gorkoriznak...
Lehet, hogy én túl jó szomszéd akarok lenni, de amikor az én gyerekeim építőkockáztak egy polifont nyomattam alá. Jelenlegi lakásomban is 3 és 5 éves gyerekek laknak felettem, a nagyszoba (ami nálunk az enyém) nekik a játszó, ill. tomboló heyiség. A panel áldásának köszönhetően mindig tudom, hogy éppen mit játszanak, mivel és meddig, pedig kurvára nem érdekel. A kedvencem az "átrohanok a szobán játék és a radiátornak csapódok és vissza, és előről".
Azért azt szeretném hozzátenni, hogy egyszeri alkalmak nem szoktak érdekelni, csak ami rendszeres.
Egyébként még a panel varázsa, hogy mikor egyszer fent voltam náluk és szaladgált a gyerek, ott, akkor nem hallattszott úgy, mint nálam lent. Tehát ők nem is érzékelték, hogy ez mennyire zavaró.
Az en gyekocomnek olyan 2-3 evesen volt pofaja anyameknal a szonyegen epitokockakkal jatszani.Az a budos torony meg gondolt egyet es eldolt.Az also szomszed uvoltve kovetelte,hogy azonnal tavolitsuk el a gyereket a lakasbol.
Ez milyen?
Oké,oké Te tudod mit csinált vagy nem csinált a kisklapec. Bár egyedül valóban nem lehet nagy balhét csinálni, ahhoz kellenek min. 2-3-an:o)
És az időpontban is igazad van, na.
De könyörgöm, ez egy gyerek volt, aki egész életében panelban lakott!!! Ráadásul _nem_ dübörgött!! A nyanya viszont hálóingben-pongyolában jött fel (mondom, fél hat volt), közölvén, hogy késő este van. Való igaz, kint már töksötét volt...
Ezen a "túlhangosan nevet a kishölgy..." elgondolkodtam. Akkor ezek ilyen túlzásbavivő, hülye szomszédok. Mer azért szerintem röhögni, kacagni, röhincsélni mindenki akkorát amekkorát akar, szerintem.
Osonni nem kell. Azt csak azért írtam, mert a gyerekek azt játszották (osonós indiánost), miután rájuk szóltam a "ide-oda rohanok mint egy állat" c. játékuk miatt. Mert azért, akinek gyereke van az tudja, hogy vendégségben a srácok szeretik egymást hülyeségben űberelni, és néha úgy viselkednek, mint akik nem teljesen komplettek. Eldobálják magukat a földön, fociznak a lakásban, stb. Én úgy vagyok vele, hogy nem akarok összebalhézni egyik szomszéddal sem igazából, de ezért nekem is tennem kell.
A panel és a bérház egy teljesen másjellegű életforma, mint a családi ház. Emberek vannak összapaszírozva kevés helyen. És jó lenne, ha az emberek alkalmazkodnának egymáshoz.
Persze tényleg vannak olyan szomszédok, akik átlépnek bizonyos határokat, már szólás szempontjából.
Van egy ismerősöm, akinek az alattalakója tuti nem normális. Évek óta levelekkel bombázza őket (meg mindenféle hivatalokat, asszem már csak a Máltai Szeretetszolgálattól nem voltak kint náluk), sőt a plafonjára szerelt egy hangszórót és avval üvöltözik fel. Legutóbbi levelében azt írta, hogy a lakásban akkor is dübörgés van, ha a barátomék nincsenek otthon, tehát feltételezi, hogy "terrorista kiképzés" folyik a lakásban és meg fogja tenni a "szükséges lépéseket" a "szükséges helyeken". Ha a konyhában pl. véletlen leesik valami, már kopog föl, mint egy harkály. Veri a radiátort iszonyúan, amit az egész ház hall. Ha zene van, 4x olyan hangerővel operákat közvetit. Szerintem ezek a túlzások.
Visszatérve még a hajnali 5 órai zenélésre, ilyenkor nagy a csönd egyébként és biztos az is jobban áthallatszik, ami nappal nem, amikor megy a sok jármű meg mennek a TV-k mindenhol.
Én - miután már egy kegyetlen rossz szomszédságból elköltöztem - úgy gondolom, ha a szomszéd szól, hogy zavarja a zene vagy ilyesmi, akkor annyit mondok, hogy Oki, halkítok és kész.
Persze, ha buli van és szólok előre ez nem áll, de ilyenkor nem is jönnek, mert tudják, hogy eseti alkalom van és nem egy állandóan működő zenés szórakozó helyet nyitottam a lakásomban.
Mondom, hogy nem vagyok én olyan. Ha olyan lennék, nem problémáznék itt ebben a topicban...
Egyszeruen csak "nem tudom hova tenni a szomszédokat", merthát eddig kertes házban laktam túlnyomórészt. Én nem gondolom magam hangosnak, de amikor jön a szöveg a szomszédtól, hogy "túl hangosan nevet a kis hölgy...", akkor ezen el kell gondolkodnom. Most akkor az embernek MINDIG paráznia kell? Osonni kell? Vagy nekem is fel kell vennem a hétkor kelek, tízkor fekszem életritmust? Egy bérház valóban erre kényszeríti az embert? Az a fal tényleg hat centi. (fene abba, aki ezt így kitalálta...)
Ejnye kedves Südve...
:-)
Azért nekem is beugrott egy régi "kedves" alattunk lakó, aki seprűnyéllel próbálta megütni a gyerekünket, mert vízzel játszottak az erkélyen. (Igaz, ekkor már mondhatni, hogy háború dúlt közöttünk.)
Részemről mikor vendéggyerekek jöttek (kertes házból) előre lementem az alattam lakóhoz és szóltam neki, hogy lesz egy kis vircsaft, mert olyan gyerekek jönnek, akik nem szoktak hozzá, hogy valamennyire visszafogják magukat. Ebben maradtunk, nem is volt probléma. Megjegyzem a gyerekekre még így is rászóltam, hogy nem muszáj a talpukat ezerrel odacsapni a padlóhoz, mert alattunk is laknak, és sajnos minden lehallatszik. Az egyébként virgoncos gyerekek ezt játékra vették és utána indiánként, osonva közlekedtek a lakásba és ők szórakoztak rajta a legjobban.
Jelentem zavaró szomszéd lettem! :-) Szombaton délután fél hatkor feljött az alsó szomszéd, hogy azonnal fejezzük be ezt az istentelen dübörgést... vázoltam neki, hogy egy ötéves gyermek van látogatóban, aki a tizenpár kilójával nemigen dübörög, és egyébként is játszik. "De ne játszon az a gyerek, mert késő este van!" Mondom, fél hatkor... Bunkó voltam, és rácsuktam a nyanyára az ajtót...
Néha (gyakran) kissé (teljesen) felborul az én kis életritmusom. Ill. hát tök stabil, meg jó, csak épp nem igazodig a földgolyóbis 24 órás ciklusához. Hm.
Egyébként garafikázóként szoktam pénzt keresni. Sokat melózom itthon. Ezek vannak.
Jó, jó, dahát ezekre már gondoltam én is.
Tojástálca: rranda, sok helyet foglal (27nm bérház feeling), nem fogja meg a mélyeket
shotgun - nem vagyok én ojjan...
fülesem van, de már szétizzadtam szegény füleimet, meg egyébként is tök más úgy...
olzan zeném meg csak egy van, amit a szomszéd hajnalban is imád, egy Squarepusher promo, amin a 4. track kb. 25 perc kussolás. Nnna azt imádja. Csak én meg unom ugye....
1.Vegyel egy fejhallgatot.
2.Ne hallgass zenet hajnali otkor.
3.Halkabban hallgass zenet hajnali otkor.
4.Vegyel jo sok tojastalcat.
5.Vegyel egy shotgunt es kopogj vissza azzal:))
tulajdonképpen tényleg akad egy kis falfesteni való a konyhában és a fürdőszobában, egy képet is fel kéne szegelni, valaki becipelhetné a gangról azt a hatalmas cserepet is ... hmmm... van benne valami. :)))
Lordi: akkor te vagy az idióta szomszéd!
a bombanő szomszédoknak át kell járni a szomszéd srácokhoz (neglizsében) és mindenféle szívességet kell kérni ... aztán hetente hálából meghívni egy pohár bármire a lakásukba (neglizsében)
Hadd pontosítsak:
a nemek felosztása épp ellentétes: én lenni bombanő, ő lenni szomszéd srác (nem bomba :), és az ivászaton túl több pozitív dolog nemigen történt. :))
Azért én egy kicsit cizellálnám a kérdést. Tegyük fel, hogy a bombanő szomszédom átjön, megisszuk a finom tintáit, aztán az én tartalékaimat is, aztán jól érezzük magunkat :))) Ezután a mosogatás sem tud rontani az emlékeken...
Szóval: történik-e ilyenkor más egyéb is, ami pozitív összegűvé teszi a játékot?
Nemtom, zavarónak minősül-e az a szomszéd, aki átcsönget este, hoz mindenféle piát és hihetetlenül finom koktélokat kever (körtelé ginnel - fene sem gondolta volna...), viszont 10-kor alig birod kirakni az ajtón. :))
Megint nem égett a lépcsőházunkban a villany. Este botladozok felfelé, az alattunk levő szomszéd meg elengedte a németjuhászát, aki rombolt lefelé. Úgy megilyedtünk mind a ketten, hogy én ugottam egyet, a kutya meg ledermedt... Szomszéd rohant utána, biztos sejtette hogy helyzet van. Elemlámpával próbálta megoldani a helyzetet. Akkor látta meg a kutya, hogy én ismerős vagyok. (hogy miért nem szaglászta ki?)Addig farkaszemet néztünk a sötétben...:) Még kölyökkutya, de már derekamig ér..:) (Garzonba tartják szegényt.)
Kicsit még barátkoztunk, és botladozott mindenki a dolgára..:)))
nemtom ki fújta le neki, de ma reggelre már szép volt ismét.:O)) biztol olyan körökben mozog.... (gabona? :O))
ugyláccik csak mi vagyunk az egyetlen rendesemberek a környéken.:O))
hát még télleg örülhet hogy nem a kutyáját...egy iszonyat édes kis boxer. mindig beszélgetünk ha kinntvan.:O)))
Nem tudom, de még mindig kedvesebb figyelmeztetés, mintha kedvenc háziállata vértől iszamós, levágott fejét találta volna reggelre a takarója alatt...
b
Most már értem a módszert: ha engem kivinnének januárban a balatonra sétahajókázásra, lehet, hogy gyorsan döntenék bármi melegítő-eszköz megvételéről, bármennyibe is kerül. :)))
Ilyen sárga bolyhos, kettő darab + 1 kicsi grátisz, és állítólag meg lehet alatta gyulllllladni, nem kell többet fűűűűűűűűűűteni, sőt, mondom még lebeg is valahogy, ha magára húúúúúúúúzza.
Szóval mekdumálta a termékmanager.
Hát azért van akit be tudnak fűzni a termékre. Nagysokára tudtam csak meg, hogy egyszer anyósom, - aki egyébként televan adóssággal - vett valami takarókészletet (állítólag olyan meleg, hogy nem kell fűteni, lebeg vele az ágy, stb. blablabla) majdnem 100 rugójért részletre. Asztem hanyattvágom magam, mikor meghallottam. Na jó, utána sose többet semmit (állítólag!).
Anyósom rendszeresen járkál - ha van pénze - ilyen kirándulásokra. A többi nyugdíjas nyanyával már a buszon körbekínálják a butykost, jól bezabálnak, világotlátnak, az előadáson meg jókat szundikálnak és a végén nem vesznek semmit:o))))
Teccik ! ez az akciónyugdíjas azonosító, a mai naptól a mi házunkban is laknak ilyenek ;))) És olyan szórólap nálatok nem szokot megjelenni, hogy egynapos Tihanyi hajókirándulás ebéddel egybekötve és oda-vissza utazási költséggel 1990 Ft ? Olyan jól esik ilyenkor a tudat, hogy vannak még önzetlen emberek, akik ismeretlenül is jót akarnak nekem... :))
Teccik ! ez az akciónyugdíjas azonosító, a mai naptól a mi házunkban is laknak ilyenek ;))) És olyan szórólap nálatok nem szokot megjelenni, hogy egynapos Tihanyi hajókirándulás ebéddel egybekötve és oda-vissza utazási költséggel 1990 Ft ? Olyan jól esik ilyenkor a tudat, hogy vannak még önzetlen emberek, akik ismeretlenül is jót akarnak nekem... :))
Jóvan én is bevallom, hogy a katalógus miatt elmentünk az Auchanba a fiamnak dzsekit venni, mer asztat írták, 1.990.-Ft. Ami igaz is vót, és így spóroltunk volna, ha nem vásároltunk vóna még össze minden szart 14.000.-Ft értékben:o))))
Viszont bevallom, hogy a hétvégén használtam kétféle bedobálós reklámújságot. Azt hittem, hogy elromlott a hűtőm, és rögtön elkeztem újat keresni, Mediamarkt és Auchan prosiból. Arra jutottam, hogy ugyanannyiba kerül az Auchanban egy azonos márkájú, de nagyobb hűtő, mint a MM-ban. Közben megjavult a régi, szóval nem kellett beruházni...
Ez a guberátor-hajlam ismerős. Van a házunkban egy minden lében kanál akciónyugdíjas (UP szavajárása), aki egyszer megjelent nálam egy csokor kidobott banki kivonattal, számlaértesítővel, mindenféle egyéb szarsággal, amin a nevem volt. Azt hitte, hogy véletlenül dobtam ki, és volt szíves visszaszolgáltatni.
Nemtom neki mekkora lakása lehet, de az enyém nem elég nagy levéltárnak, archívumnak, hogy mindent évekig őrizgessek... Vagy vegyek egy iratszecskázót??? :)
Bamumax...:) akkor az Obi újság is biztos nagy olvasottságú:)) :)))
Egyébként ha hiszed, ha nem, amikor ujjítottuk fel a lakást, egész jó szolgálatott tettek ezek a reklámújságok. Csak annyi volt a gond, -amit lentebb is írtam- hogy nem az hűtő került annyiba ami az újságban volt, hanem egy másik. A Tesco után, a Cora is próbált vevőt csalogatni, de velünk kicsit melléfogtak:) A második helyen úgy elküdte a párom az egész Coras bandát, hogy csak néztem ki fogja már leütni...:)
Kidühöngte magát, és rábeszélt a k{@a drága hűtőre..:)
Hogy Te milyen jó emberismerő vagy:o))) Bár mikor a lány hazajön, a pluszpéldányokból még Ő is hoz egy adaggal, és amikor az egészet belenyomom a szemetesbe bánatos arccal kukucsolnak bele, mifene kincseket dobtam én ki.:oDDDDD
Egyedül nekem meg Öcsibogyónak emeltebb színvonalúak a kultúrális igényeink:oDDDD
"A szórólap problémádat maximálisan megértem. Bár a családomban van olyan, aki kéjesen olvasgatja, mindaddig amíg el nem szállíttatom egy elmeklinikára."
Igen, a zárral már megbarátkoztam, annak ellenére, hogy az jön be így is aki nem akar, ugyanis nem egyszer csengetnek a lakásajtón idegenek, késárus, ágynemüs c...ny illetve romanéni. Tehát biztosan van aki szó nélkül nyomja az ajtónyitót, a kaputelefon csengetésre. Mint írtam ebben engem csak a következetesség hiánya zavar egy kicsit.
Jó ötlet a reklámanyag tartó, bár én azt gondoltam, értelmes emberek a kihordók és a szomszédok is, és ha egyszer szépen megkérem, hogy hagyják meg a postaládám a postásnak, az nem esik nehezükre. A kutyus nem lehet gond, ugyanis most egy törpe schnauzerünk van, előtte pedig dog volt (sajnos beteg lett, el kellett altatni) "aki" érdekes módon pont azon szomszédot irritálta, akinek azelőtte szintén volt kutyája.
Köszönöm a tanácsokat, de mi lesz a bosszúval ;))) ???
A szórólap problémádat maximálisan megértem. Bár a családomban van olyan, aki kéjesen olvasgatja, mindaddig amíg el nem szállíttatom egy elmeklinikára.
Annál is rosszabb a szórólap a ládánkba, mert nem jó a zár (és olyan régi, hogy ilyet már nem kapni) és valami csipesz félével pecázzuk ki a cuccost belőle, tehát sokszor feleslegesen bűvészkedünk, de azért csak kiváncsi vagyok, van-e alattuk levél.
Viszont nálunk van egy papírdoboz a postaládák alatt, és az érdektelen dolgokat oda hajigáljuk bele. Nemcsak mi, más is.
A külsőajtó zárását azért nem találom rossz dolognak. A házunkban volt már egy-két betörés, nem beszélve a pincék folyamatos fosztogatásáról.
Egy hónapban 4 óra azért nem olyan, mintha az éjjel-nappal nyitva lenne. Sajnos elég szar a közbiztonság, ezért egy plusz zár picinke biztonságérzetet adhat. És gondolj bele, aki nem ott lakik, az ne mászkáljon be.
A régebbi lakóhelyünkön már csak pisálni is volt aki bejött. Egy zárt kapu, lehet hogy megakadályozta volna benne.
A mostanit meg zár ide, zár oda állandóan benyomják.
a kutya a gond. látjátok mindig mondtam hgoy a kutya csak gonddal jár...:O)))
szereljetek fel egy ilyen reklámanyagos láda izét a lépcsőházba. a küldönc beledob egy vagonnal és máris nincs gond vele. egy az egybe ki lehet boritani a kukába.
Segítséget illetve tippet szeretnék kérni egy problémám megoldására, amely tulajdonképpen nem elsődlegesen a szomszédoknak köszönhető, de a megoldás hátráltatásában nagy a segítőkészségük.
Anno néhány félősebb (beszari ?!) de annál nagyszájúbb lakóknak sikerült elérni, hogy a biztonságérzetüket növelendő, ne a saját ajtajukra és saját pénzükből, hanem a szövetkezet pénzén a lépcsőház bejáratára kerüljön zár, később még egy az ajtó zárására felszólító felirat is. Hogy ezzel másokat korlátoznak, akadályoznak (feleslegesen) gondolom számukra nem szempont. Ezt az ember elfogadta, sok választási lehetőség nem volt. A problémám egyik része a következetesség hiánya, ugyanis a közösköltséget a mi lépcsőházunk pincéjében szedik, tehát havonta egyszer, négy órára ki van tárva a lépcsőház ajtaja, ami főleg így tél felé a korai sötétedés miatt, nem érzem, hogy a biztonságunkat szolgálná. A problémám másik fele a reklámújságok, szórólapok "térhódításának" köszönhető. Eleinte felvittem (lakásba), néha beleolvastam, és végül a szemetesben végezte egytől-egyig. Később, ahogy sokasodtak, szépen áttettem a faliújság lécei közé. Onnan azonban hogyan-hogynem, időnként visszakerültek a postaládába, sőt többször amikor mégis felvittem a lapokat magammal, majd este felé a kutyussal mentünk sétálni, a napközben mások által kirakott anyag ismételten az enyémben landolt. Az ember kivette, bosszankodott, de az élet ment tovább. Azután eszembe jutott, hogy (talán) kultúráltabb környéken, Ausztriában láttam olyan, gondolom boltban is kapható matricát, amely a ládára ragasztva megkéri a "terítőket", hogy ne helyezzenek el nemkívánatos anyagokat a POSTAládába. Hogy ez odakint működik-e nem tudom, hogy nálunk nem, azt tapasztaltam. Egy két napi türelmi idő után, illetve azóta (kb két hete), talán a méreg miatt is, kinyittom a szekrényt és a postai küldemények kiemelése mellett hagyom, hogy a többi (raklám/szórólap) hulljon a földre. S láss csodát, a kedves szomszéd aktivizálódott, négy !!! napon keresztül, naponta két-háromszor kiszórtam a papírhalmot, visszakerült, ismét kiszórtam, ismét visszakerült, míg végül talán a takarító, nem tudom, félbeszakította a "mérkőzést". Tippem van (sajnos nem egy), hogy ki lehet ez a minden sz.rba papír, de bizonyíték híján nem állhatok elé, hogy elküldjem a k...a annyába. Viszont a bosszú nem maradhat el...
Egy haverom az öccsével összefogva volt nagyon gonosz. Nem emlékszem a teljes történetre, de a lényeg az volt, hogy két autójukkal előlről-hátulról 2-2 centire ráálltak a szomszéd verdájára. Az összes csörgőeszközt (kaputelefon, csengő, telefon) áramtalanították, és nyugodtan várták a reggelt.
Reggel 7-kor a szomszéd mindennel próbálkozott, végül a bejárati ajtót püfölte fél órán át, mire az egyik kölyök előmászott az ágyból, és hajlandó volt odébbállni 10 centit.
Es az milyen,mikor a viszonylag uj lako este 11-kor rafekszik a kaputelefonmra,hogy sziveskedjek az autoval elallni,mert az o helyen allok.Mikor idekoltozott megkerdezte a szomszedtol,es az azt mondta,hogy ezentul neki az lesz a helye.
Kicsit emelt hangon vilagositottam fel,hogy ahol allok kozterulet es hogy mit osztogassanak egymas kozott a kedves szomszeddal.
Bosszubol ramallt,de akkora kellyel /igy kell irni?/ fekudtem ra hajnali 6-kor a kaputelefonjara,hogy csak na.
Tényleg minden viszonylagos. Mióta nincs ipari varrógép meg Zámbódzsimi összes, azóta bárgyú mosolygással fogadom, hogy a szaros lepedőik eltakarják előlem az éltető napsugarat, és még azt is csak tikkadt "Dögölj meg" és "Rohadjon le a lábad" susogással méltatom, ha a gyerekek egy aktív lovardának nézik a nagyszobát minden áldott este.
Nem sok hozzá szólást olvastam el, de az én szomszédaimhoz képest a ti szomszédaitok, angyalok.(persze a saját bajunk, mindig nagyobb mint másé). Az én kedves szomszédaim, amelyik közül az egyik rendőr, végig nézték, hogy betörtek a házamba,ahol épp otthon volt a 8 hónapos terhes lányom, az Ő segély kiálltásait is végig hallgatták.A dolgok ilyetén állása miatt elküldtem mindenkit a jó büdős francba, és emiatt még ők vannak megsértődve.Azóta se beszélek egyikkel sem, és hogy nem költözőm el az azért van, mert rohadt rosszul érzik magukat tőlem.
Nincs mit, mert még tábla is van kirakva, hogy melyik nap milyenné mos fel, és akkó kipipájják, és akkó cikizik, hogy melyik mos fel rondábban, bezzeg őőőőőőőőőő.
Igazad van! De van ennek egy ellentéte is. Anyámék emeletén meg mindenki mindenkiről tud mindent, és kibeszélik egymást egymás háta mögött. Ha például én megyek, egy perc múlva egyszerre ketten söprögetik a folyosót. És utána hosszan még amíg ott vagyok az ajtó előtt. Undorító.
Kicsit off de azért jellemzö.
Tegnap megyek haza és látom, hogy a másik lépcsöház elött egy hatalmas darus tüzoltó kocsi, mentö rendörség hatalmas csödület. Mint kiderült nem tüz volt, hanem a hatodikon egy egyedül élö néni három napja rosszul lett, nem jött ki a lakásból és a kutyája ugatását már nem birták a szomszédok. Bemenni nem tudtak, ezért a tüzoltók az ablakon át jutottak be a lakásba. Sok a zavaró szomszéd, de azért az is elszomorító, hogy évekig élnek emberek egymás mellett, ugy hogy azt se tudják a másikkal mi van, és három napos kutyauatás után jut eszébe valakinek, hogy meg kéne nézni mi van...
Komolyan még elképzelésem sincs, hogy hová, melyik kerületbe kéne költözni. Várok nagy nyereményekre és akkor valami házikót szeretnék. Talán Csillaghegy. De nem! Tényleg nem is tudom.
Én már annyi helyen laktam, hogy nincs egy gyökér, vagy valami.
Lehetne éppen Kelenföld (ahol kamaszkodtam), vagy Zugló (ahol születtem).
Békás nagyon jó volt, csak felnőtt az a generáció, akikkel kapták a lakásokat és kitermelődött egy nagy adag zselés hajú, üresfejű, undor, panelban rottweilert tartó, reggeltől estig tüctüc zenét hallgató nemzedék.
És annyian vannak, hogy az embernek elment a kedve Békástól. Lányom nemrég volt ott egy barátnőjénél és mondta, hogy még rosszabb a helyzet, mint mikor mi eljöttünk.
Uhh. Remélem, legközelebb jobban sikerül kifogni. A Papírgyár környékét sajna, nem ismerem, de most már nem is annyira kívánkozom oda. Hol nyomulsz legközelebb? Van már stratégia/taktika?
Csót:
b
Bocs, ezt kifejtenéd bővebben? "Én Békást szerettem, de hát onnan el kellett kőtözni 2 népművészeti agyagtárgy miatt." (Ha 2 p...t k...g-re gondoltál, akkor értem.) De hátha van új a nap alatt.
b, a reménykedő
Valszeg nem a Papírgyár környékén nődögéltél. Ez a rész nem éppen Csepel Rózsadombja. Két éve lakom itt, de nagyon hányás az egész.
Én Békást szerettem, de hát onnan el kellett kőtözni 2 népművészeti agyagtárgy miatt.
Tervezem!!! Bár nem ezek miatt a dzsuvanépek miatt. Hanem ugye már ismert a sok problémám a topikból, ami mára elcsendesedett.
Égett kábelszag ellen becsukom az ablakot, úgy jobb. Ezt még kibírom.
De tényleg, felettem egész jó a helyzet! Kipikopi!
De azért el akarok mindenképpen költözni mihamarabb. Úúúúúúúúúútálom Csepelt.
Azokhoz a rendőrség már ki se jár, annyi vót a probléma, vagy már nem mernek. A tűzoltóknak meg ugyi muszáj menni (még vaklárma esetén is) bár ez nem az.
Tűzoltót? Rendőrt nekik, lehetőleg, amikor új szállítmányt hoznak! A rendőrök szoktak érdeklődni a MÁV-felirattal díszített, újrahasznosítás céljából eltulajdonított szajré iránt, nem? Esetleg éjszaka hintsd fel finom sóval a házuk környékét. Ha észrevesznek, mondhatod, hogy Te a késő őszi talajmenti fagyok ellen már most küzdesz, a lefagyott ólmos esőről nem is beszélve. Ha meg nem vesznek észre, mostanában van elég hisztéria a fehér porok körül... Hm?
Én ugyan panelban lakom, de velem szemben putrisék, lopott kábelekről égetik lefele a műanyagot vagy mit. Annak van csak szaga igazáááááááán! Előbb-utóbb egy-két idegesebb ember rájuk szokta hívni a tűzoltókat, hogy tűz van. Nem tudom hogy magyarázták ki magukat.
10 éves voltam ...
a ház előtt aszfalt járda, tehát semmi murva (10 évesen, talán mégsem az úttesten kéne bicikliznem)
a házban kutya sehol, tehát nem idegesítettem ...
Na ja. Jó duma. Aha. Hát a qrvaanyját a hülye unokának. Nem veszi észre hogy miatta ugatnak? Ne is haragudj, de a kutya adott helyzet. Ha idegesíted, ugat. Hát ne idegesítsd. Ez baromi egyszerű.
Persze ki lehet menni elküldeni a hülyegyereket, ez kétségtelen, sőt, akkor a kutyák sem fognak ugatni.
De ami engem idegesít, az egyrészt az idióta újgazdag köcsög szomszéd, aki vett két huskyt, másrészt pedig azok, akik gazt, meg lehullott falevelet égetnek.
Az újgazdag idióta, vett 2 huskyt. És nem zavarja, hogy EGÉSZ NAP VINNYOG mind a kettő! Az még hagyján ugye, hogy az egész környék hallja (kit érdekel), de a saját kutyája sem érdekli, leszarja hogy mi baja. Mintha direkt abból a célból vette volna, hogy a kert egy egész kis sarkában elkerítve, egy nyavalyás kutyaólba nyomorítva, ott tartsa őket.
A lombégető köcsögökkel is tele van minden. Nem érdekli őket, hogy egy fél kerület őket szagolja, és nem lehet kinyitni a szoba ablakát, mert friss levegő helyett undorító füst jön be. Egyszerűen fel kéne pofozni az ilyeneket. Feljelenteni, és bezárni őket egy szalonnafüstölőbe néhány órára. Hogy dögölnének meg a primitív bunkó emberek.
Borzikám!
Elvileg igazságod van, de talán láttál már olyan ajanosz kiszgyereket is, aki direktbe csesztette a kutyát/kat, és jól elvolt avval, hogy azok az Ő tevékenysége folytán örjöngenek a kerítésen belül, mivelhogy azok a házat őrízték.
Kedves Lony, fene, aki bántani akar, mikor úgyis beteg vagy, de nem lehet, hogy az utca többi lakójának is sziesztázhatnékja volt azon a szép napos délutánon? És nem lehet, hogy ehelyett a Te kutyáidat kellett hallgatniuk és a Te Édesanyád csuklott? Ja, és én hallottam már olyan gyerekről, aki egész életében dadogós lett attól, hogy 3 éves kora körül egy kutya nagyon megijesztette...
Szóval, ne is haragudj, de az utca, a járda közterület, és ha valaki ott akar biciklizni, az ott fog... Legfeljebb kimehetsz és a Falu végén... mintájára megmondhatod a kölyöknek, hogy milyen beteg vagy, az allergiától náthás és lázas lettél, legyen szíves nem csikorgatni a murvát, mert fáj a fejed. A kölkök néha meg szokták érteni az ilyet, sőt, ezzel a módszerrel a kutyáid hosszabb élettartama is biztosíthatónak tűnik...
Jááááááj csak nem rám céloztál többek között? :))))
Sziasztok!
Nna, ha már a hülye...bocsánat, tapló szomszédokról esne itt szó tulajdonképpen, mesélek párat, amin csak röhögtem, mert kiabálni nem volt erőm arra a hülye szukára, mert épp fuldokoltam az algériámtól. Szép körmondat volt, bogozzátok ki. Naszóval:
Októberi délután, süt a napcsi, ablak nyitva, épp kedélyesen köhörészek, amikor is kaucsukból készült idétlen kis bicikli hangjára figyelek fel a zúzottkavicsos utunkon, de mondtam magamban, biztos megy szomszédolni valamelyik hülye szomszéd hülyegyereke. De nemmmmmmm. A másik utcában lakó általam már említett vén nyanya unokája jött-ment a hülye bicaján a kapunk előtt. Aki ismeri, tudja, hogy a kutyáink békések, a gyerekeket is szeretik, de ha direkte bosszanják őket, hát ők biza odaugatnak, sőt még hörögnek is kedvesen. Na a gyerek nem vette a lapot. A három kutyám már magából kikelve rángatták a kaput hogy ők itten atrocitálva érzik magukat ezen a szép délutánon, és igazuk is volt, mert az a hülyegyerek miért nem a saját házuk előtti aszfalton biciklizett, miért a mi kapunk előtti murván? Na a kutyák irtó mérgesek voltak és megrángatták a nagykaput jól. Az meg kinyílt arasznyira, de tovább nem, mert lánc tartja össze, úgy, hogy még néha én sem tudom kinyitni. Na nyanya előrohan, hogy jááááááááááj vigyázzál kincsem, azok a vadállatok kinyitják a kaput, széttépnek jáááááááááj!...hasonló stílben. Majdnem kiüvöltöttem hogy vigye a getvás unokáját a retkes picsába, miért előttünk hülyíti a kutyákat? Nade inkább röhögtem egy sort. A barma...
Nna. több nem is jut eszembe. De biztos lesz, mert mostmár itthon vagyok állandóan szinte, úgyhogy sasolok erősen.
Remélem nem voltam unalmasan hosszú.
Cuppantok minden szomszédnyűvő ellenes aktivistát! :))))
Gyere át az Unatkozom, tehát vagyokba, ott nincs off. Vááááááááárlak ám, úgyis üresedés van mer elment 3 aranyos, szupi, jófej, tündibündi, ungyuli-bungyuli lány netproblémák miatt.
Az nem attól függ (szintől nem)! Hanem a méretből meg a páncél homorú, ill. domborúságáról. Évekig cikiztem anyosómék enyémnél idősebb teknősét, illetve anyosómékat, hogy milyen pici az övék, nem kap kaját stb. Aztán kiderült, hogy fiú. És a fiú látványosan kisebb a lánykánál.
Háááát be kell hogy valljam, hogy kislány, de mire kiderült, már hallgatott a Bertalanra....:)))
De még lehet hogy rosszul tudom.
Betalan fején narancssárgás a csík, úgy tudom az a lány. A piros a fiú.
Juuuuuuuuuj de jó! Ha Bertalan, akkor fijúúúú! Mer a mi Vupikánk, meg lányka. Én nem hiszem, hogy verekednének, állatkereskedésben, meg tavakban is vannak együtt sokan. Bár kérdés, mekkora a hely. Izgatottan várom az esküvőről szóló híreket nászasszony!
Megkérdezem a páromat hogy szeretnénk-e egyet, meg a Bertalan teknősömet is, hogy akar-e társat.
Ketten voltak, de csak ő élte túl a gyerekkort...
Szerinted nem verekednek majd össze?
Az enyém olyan 7-8 éves lehet.
Oda-oda kap. Morog, hörög, vicsorog. Pláne a kajája miatt, ami már szinte közpréda, mert ha a patkány ki van engedve, az is odajár lopkodni. Meg hát milyen a kutyairígység. Mikor teki megy a tányér felé - Dzsoki nem is éhes, mégis gyorsan ki vesz egy falatot és eldugja. És az is érdekes, hogy teki szeret a fürdőszobában lenni, és ha be van zárva az ajtó dörömböl rajta.
Ezzel együtt egy jó gazdinak szívesen odaadnám. A fiam egyik osztálytársa már jelentkezett, de valahogy gyerekben nem bízom. Mert a haladag beszerzéséhez felnőtt kell.
Aha, a puhi az az. A mi lányunknak is volt, kapott szurit, rohangáltunk kiskagylóhéjér meg mészért. Olyan pici volt, hogy egy pici dobozba belefért mikor a szurira vittük. A szurik többe kerültek, mint 3 új teknős, de mekgyógyút és egy nagy ló lett. Szerintem az ékszer teki minimum 40-50 évig él. De lehet, hogy több. És tudod miker művel, mikor a lakásban mászkál. Belezabál a kutya kajájába. Képzelj el egy ékszertekit akinek hol krumplipürével van tele a pofája, hol meg franciakrémessel.:o) Utána meg belefekszik a kutya vizestáljában, az meg tök ideg!
akkor ez egy ilyen teknősnépbetegség? :O(( igen, valami páncéllágyulásuk volt. kaptak injekcijót is, de eltávoztak. az egyiket Dörminek hivták, a másikat meg Dörminek.:O)))) (Iffy_gyerek fantáziadús anno:O)))
meddig él egy teki?
Kicsiként haltak meg a tekik puhiban?
Tulképp csak nagyon jó helyre adnám. De nem nagyon van helyünk neki. Má jó nagy, 8-10 éves. Nem is emlékcem pontosan. Egy vagy két hetente ecik egy kis halat, kicsit vízben van, két napig meg szabadon mászkál.
A görényről semmi hírem, nem is az enyém volt, csak mekkértek.
Ez a dencsis tényleg nagyon jónézki! Akkó aggyad! Viszont, ha a teknősöset nekem adod, kapsz egy igazit érte. De ha nem adod, akkor is adok egy igazi teknőst. Jóóóóóóóóóó?
Az érik vazze! De az uncsis topikom teljesen lerohad, mer az ilyen szupifejek mint kegyed, nem gyönnek oda, én meg síííííííííííííííííírok. A Pitipattnak is hijányzottál! Vagy Te is benne vagy a bojkott-brigádba?
Sziasztok! Még nem jártam itt, de őszinte részvétem nektek. A barátnőmmel 2 hónapja együtt laktunk 1 (egy) hétig egy lakásban Pesten a Bródy Sándor utcában, amúgy Házunk van vidéken..
Elhatároztuk: SOHA nem fogunk lakásban lakni.
Lehet, hogy aki ott lakik észre sem veszi, de a hangzavaron túl:
Rossz a levegő, nem lehet szellőztetni, mert nem friss jön be, hanem benzinszag/káposztaszag,
gázmelegítő = gázszag
SZűk..
Nincs udvar, hogy kimenjek, egyből az arcomban mindenki...
Inkább kis olcsó sz*r ház, mint lakás, legyen az aranydombi lakópark, vagy akármi.
Kééééééééééézejéééééééétek el a lányom látta, ahogy iparivarrónő asszony két zsák rucival a mellettünk levő ház kapuján araszolt béfele. Viszont ottan van a pincéjük őnekijek! Ebből rájöttünk (hogy talán kopp-kopp-kopp - lekopogás) lehurcolkodott a pinyóba varrni:o))))))) (széles mosoly részemről). Valahogy a gyerekek is kevesebbet rohangálnak. Mondjuk tegnap volt egy kis bávatag Jimmy, de ki lehetett bírni.
Sőt! Az ipari varrónő asztatat mondta tegnap a páromnak az utcán, hogy előző este ő kopácsolt, mert valami nagy csontot nem bírt kettébírkózni.
Mondjuk mi nem hallottunk semmit, mert buli volt nálunk, de ez már haladás, hogy valamit elismer, vagy legalábbis elnézést kér.
Őrület. Ezt nem hittem volna, hogy megtörténik.
Azt hiszem, valami nagyon drasztikus lépés fog következni részemről. Tegnap már nem bírtam idegekkel és lementem szólni az alattunk lakónak, hogy fogja vissza a hangerőt.
Méltatlankodva válaszolt, hogy ők csak most, máskor nem...
Aztán lehalkította. Most megint kezdik...
Még nem tudom, mit teszek, de lehet, hogy nagy botrány lesz belőle...
Na azt próbálná meg ! :)
Elkezdenék gondolkozni a válaszcsapáson az tuti.
Ezzel még ugy ahogy elvagyok, így legalább képben vagy aktuálpolitikailag, nem kell fárasztani magam az újsággal :)
Csak aztán nehogy igazival löjenek vissza :)
Nekem amúgy csak 1 zavaró szomszédom van, és az is csak napjában 1 szer. Ugyanis minden este pontban amikor kezdödik a Aktuális c. müsor baromira felhangosítja a TV-t, ugy hogy tisztán hallom miröl van szó. Aztán mikor vége akkor kikapcs és kuss. Se elötte, se utána semmi nem hallatszik át csak az Aktuális. Pedig az a müsor engem egyáltalán nem szokott érdekelni :)
Gondolom azert sutottek a motorhazteton, mert kb ezer fokos volt, es megsult rajta a tojas. A nyers tojas, ha megszarad akkor meg oldhatja a festeket. Egyebkent az otlet egy amerikai tanaromtol szarmazik. Ott ugye szokas, hogy Halloweenkor adnak valami edesseget a kolkoknek akik becsongetnek. Ha nem akkor jon a bunti, azaz tojasbombazas, vagy valami hasonlo. Ha sajnalod a tojast, akkor ne dobald el. Majd +kerdezem, hatha tud meg valami jo otlettel szolgalni.
Sok sikert a fogyizashoz!
smh
Igazából fegyverbe való, de csak úgy kézből is hatásos. Még jobb is, mert nem üt akkorát. Azért nem érdemes fegyvert venni, nagyon drága. Hacsak nem akarsz vadászni ezek után a szomszédra az ablakból...:)
Úgy tudom hogy nem tesz kárt a kocsiban.
Most írtam egy mailt a barátomnak amiben megkérdeztem hol lehet ilyet kapni. Ha jön a válasz, írok.
Kedves Kicsi-tigris!
Ezt hol lehet kapni? Sportboltban vagy vadászboltban? És valamiből ki kell lőni, vagy egyszerűen marokból megy, mint a kislabda-hajításnál? Remek 5let!
Ja, és azért le tudja mosni, ugye? Nem szeretnék túlmenni a "jogos bosszú" :) határán.
Kösz az infót előre is!
Csót:
b
Napokkal előbb olvastam az esetet a szomszédoddal. Már akkor is írni akartam, de most kerülhetett rá sor.
Szóval sokkal barátságosabb módszert ötlöttem ki, mint a fáradtolaj, vagy a kromofág. A megoldás painball festéklövedék! Elég nagy divatja van ennek a játéknak. Nem tudom mennyibe kerülhet egy lőszer, de biztos nem olyan sok mondjuk 3 db, ami elég a szomszéd kocsijára. Válassz piros színűt. Nem marja le a fényezést, de kellőképpen ocsmányul néz ki.
Én már arra is gondoltam, hogy az igazán parasztokat megdobálom a forgalomban...:)
Ez csak egy elgondolás, de volt már helyzet hogy ha lett volna, átdobtam volna egyet menet közben...
Kedves leha, igazságod vagyon, különösen, ami a fényezést illeti, bár továbbra sem hiszem, hogy nagy ingerenciájuk lehetett a tükioji részeként megkajolni a fényezést is, bár, ha nem volt más, ugye... Persze, ahol katonai kocsi van, ott marmonkanna is, és ahol marmonkanna, ott hátha akad egy csepp olaj a tojat alá. Ismét fényes bizonyságot nyert, milyen setét vagyok térérzékből, természetesen 4 csücske van, mint a piramisnak, három tüskéjén áll, a negyediket meg feltartja. Kösz a korrekciót.
Kedves Banner, köszi a bíztatást, ha végképp nem nevelődik a nő, akkor bevetem a kutyagumit, úgy is, mint csodafegyvert. :) Szerencsére egyelőre csönd honol minálunk, de lehet, hogy csak vihar előtti.
Ez a kutyakaki nagyon jó 5let. Szinte látom magam előtt a képét, mikor belenyúl, s az anyag a körme alá kerül... :)))
Asszem ilyen szöget venni nem lehet, csak készíteni, de ez nem biztos.
borzi: sose légy biztos abban, hogy egy háborúban bárkit is érdekel a járművek fényezése ...
a három hegy kevés (három pont egy síkot jelent, itt pedig térről van szó, tehát amire gondolsz, annak négy csücske van), illetve nem is kevés, mert ha nekitámasztod a keréknek (beékelet a gumi bordázatába), akkor egy snassz 60-as szög is megteszi
Kedves sexmachinehead, a tojat nem jó, történelmi források szerint a II. VH idején az afrikai fronton harcoló katonák mind a tojást, mind a pirítóst a kocsik motorháztatőjén sütötték meg vala és el is fogyasztották. Nem hiszem, hogy a kincstári fényezéssel olyan lazán mertek volna bánni... Ja, és a tojás nagyon drága és én nagyon szeretem és nem is pazarolnám a hülye tyúkra, de most éppen fogyózom, brühühüüüü! Azért kösz az ötletet, ha zápot találok, hasznosítva lesz, az tuti! Lehetőleg kissé bedörzsölve a szigetelő gumicsíkok és az oldalsó ablakok alja közé... Mmmm...
Kedves Hayloft Ezekiel, a lánc csörög és még esetleg lenne tanú, úgyhogy nem jó, viszont a szög 1xűen zseniális! Nem tudom, hogy hívják azt a fajtát, amelyik három darabból van összeforrasztva úgy, hogy a három hegy háromfelé áll a térben és jól oda lehet dugni a kerék alá, de nagyon jó lenne! Mmmm... Már arra is rájöttem, hogy némi kutyakaka a bal egyes kilincs alá spatulával finoman besimítva se lenne rossz, de úgy is lehet, hogy az ember zacskót húz a kezére és azzal gyűjti be, majd keni be a matériát a megfelelő helyre. Hm?
ha rádáll, akkor told el a gépet, ha nagyobb a vasad. Pláne, ha az övé drágább. Nekem fehér a kocsim, de nem szoktam gatyázni, ha rámáll valaki. Nálunk otthon rendszától rendszámig szoktak parkolni az okosok, én meg lökdösődöm. Nem azért tartok kocsit, hogy szép legyen, majd minden 100.nál újrafényeztetem a lököst :)
borzimorzi igazad van, az olaj durva környezetszennyező.De vannak további ötletek:
1.vastag lánccal kösd oda a villanyoszlophoz a kocsiját és lakattal zárd le.Abba törd bele a kulcsot, vagy öntsd ki ólommal a kulcsnyílást.Mindent törölj tisztára.Ha kiderül, hogy te voltál, akkor védekezhetsz, hogy ez a szomszéd kedvenc helye, te csak segíteni akartál:)) A láncot 1-2 méteresre kell szabni és a felesleget belökni a kocsi alá, hogy induláskor szakadjon.
2.támassz szöket a keréknek, hogy induláskor ő maga hajtson rá. a legolcsóbb és legbiztosabb módszer.Darabig helyben marad.
(viszont Te minden reggel ellenőrizd a sajátod!)
Az en ehhez hasonloan hulye szomszedom nagyon csunyan nezett ram,mikor az utolso szabad helyre volt pofam beparkolni,pedig ott o szokott allni.
Azt hitte,jol kiszur velem,ha ramall keresztben,hogy ne tudjak kiallni.Ugy sajnaltam,mikor vasarnap reggel 7-kor ra kellett fekudnom a csengojere,hogy szeretnek kimenni.:))
Jelenleg ötleteiteket próbálom egységbe forrasztani... Hm. Lehet, hogy könnyebb lenne újra összetákolni a SZU-t?
Asszem az lesz, hogy megprószálok beszélni a fejével, csak az a baj, hogy ideggyógyászati eset a lelkem. Hol megismeri az embert, hol nem és ez a legrégebben itt lakó szomszédokkal is így van. Mi lesz, ha felajánlom neki a "ki tudja, kinek megköszönhető" fülest és egy fél óra múlva már nem is emlékszik rá, mit hallott?
Viszont a fáradtolaj tényleg környezetszennyező, azt nem vállalom! Ezzel szemben elképzelhető, hogy indultában ráhajt majd valami jó kis gumilyuggató alkalmatosságra, csak még nem tudom, mi légyen az...
Szerintem el kell vetni az emberi kommunikáció minden lehetőségét, mert kár beléjük a gondolat. Olajcsere után szépen kérd el a fáradt olajat attól aki cseréli, és a csaj kedvenc helyére locsold szét.Vastagon. Te pedig pár napig parkolj arrább. Tudom, hogy környezetszennyező, de ha egyszer beállt a helyére és napokig nem tud kijönni mert csak pörög a kerék... ráadásul egy kis disznózsírral rá s lehet segíteni a kocsira. Kárt ne okozol a dolgaiban, de összetöri ő maga a gépet amikor az olajról akar kiállni.
Nem kell mindenkáron toleránsnak lenni.Ő csak bunkó, de neked itt vagyunk mi, akik tudományos felkészültségünket és eddigi tapasztalatainkat állítjuk nyugodt életedért csatasorba:)) Sosem fogyunk ki az ötletekből!
borzi: csak úgy emlékezetből, de részleteket ne kérj : )
szerintem beszélj vele 1szer, mint aki nem is feltételezi a szándékosságot ...
aztán ha újra (vagy elsőre nem hallgat végig) beszélj vele úgy, hogy "ugyebár mindenkit érhet baleset ... mi van, ha kimegy a biztosíték a lépcsőházban és a sötétben le tetszik esni a lépcsőn? tetszik tudni itt olyan sötét szokott lenni, hogy ha az ember kap egy pofont, azt se tudja, kinek köszönje meg"
aztán végső esetben lehet őrületbe kergetni ... erre kiváló oktatófilm a szigorúan piszkos ügynök Phil Collins-szal.
Kedves Gabiiiiii, Lord Iffy és sneci, kösz az együttérzést. Amivel "kiérdemeltük", az az volt, hogy merészeltünk a tök üres parkolóban pont arra a helyre beállni, ahol őkegyessége is állni szokott, azzal a különbséggel, hogy mi nem két helyet foglaltunk el, hanem csak egyet. A néni egyébként még innen van a negyvenen, csak sajna, az agya egy 80 évesé. Lehet persze, hogy időközben mások is haza merészeltek érni a nagysasszony előtt és mire ő jött volna, addigra már az összes hely foglalt volt, de ha így volt is, erről részint nem mi tehettünk, részint meg velünk is előfordult már, hogy nem találtunk helyet a ház előtt és beálltunk kicsit odébb, a parkolóba, de ettől még nem öntötte el az agyunkat a vér soha...
Kedves Banner, ez bennem is felmerült, de olyan undorítóan büdi volt, hogy sajnáltam rá a rongyot. Mivel az Uram nem kap olyan könnyen hányingert, mint én, fogott egy tekercs vécépapírt és azzal letörölgette. Használat után minden csomó papír ment 1 zacsiba, majd kukába. Ezután elvittem a járgányt a kocsimosóba és adtam neki a samponnal, hadd oldja!
A kérdés most még csak az, hogy bekeményítéssel vagy kikerüléssel érhetünk-e el jobb eredményt. Ha a bekeményítés mellett döntünk, akkor hasznosítani fogom ötletedet, köszönöm.
Kedves Leha, Rejtő összes rulez, bár én ezt a kantinosnő szobája előtt diszkréten elhelyezett banánhéjjal ismertem. A Tiéd honnét? Három testőr Afrikában? Elátkozott part?
Kösz a hozzászolikat Mindenkinek!
Csót:
b, aki bőszen törpöl még kicsinyt a metódról
Rejtő jut eszembe ... nem lesz pontos az idézet ...
... az őrmester beosztott, hogy sikáljuk fel a fedélzetet. Ezt a szegény Potrien-t üldözi a sors: amikor kilépett a kabinjából, akkorát esett, hogy az őr riadót akart fúvatni. Valaki aljas módon egy egész szappant rákent a küszöbére!
Nekem kicsit sokáig tartott a fedélzet felmosása, mert valahol eltűnt a szappanom ...
Nos, segítséget kérek. Most már én is. Felsőszomszéd néni ugyanis, mint kiderült, olvasztott disznózsírral volt szíves leönteni a kocsink hátsó ablakát. Az erkélyről zúdíthatta ki az adagot, mert szombat reggel észrevettük, hogy az "útba eső" ablakunkra is jutott belőle...
Most mi legyen szerintetek? Tűrjük némán, hogy hátha abbahagyja, vagy kezdjük meg a retorziókat, hogy legalább féljen tőlünk és ezért abbahagyja?
Nálunk Egerben rendszeresen a lakásunk mellé parkolnak. Pedig az egy kis udvarban van, kerítés meg minden, éppenhogy egy hely van, de azt kinézik maguknak - értsd: a kertünk egy része van feláldozva, hogy parkolhassunk. A múltkor anyu élettársa kedvesen elállta az utat, hogy észrevegye a fickó, hogy máskor meg leszen nyomogva a kocsija, ha odaáll.
És megint! És megint! :(( Mindját megkeresem azt a nyomorultat és addig ugrálok a mobilján amíg darabokra nem törik! Ha elcseszi az moncsimat nagyon morcos leszek! Ráadásul a Hi-Fi is baszkódik ilyenkor. Brrrrrrr!
Szia! Ne szidd lécci a tirpákokat, hisz azt sem tudod mit jelent a szó! Ha érdekel, szívesen elmagyarázom, de baromira idegesít, mikor a bunkó állat szinonimájaként használják. Előre is köszi. Egyébbként elég tuskó a szomszédod. Az egyik szomszédunk + a családja + vendégek rendszeresen a garázsunk előtt parkoltak, s mikor ki szerettem volna állni, még ő volt megsértődve, hogy miért zavarom ilyen aprósággal, és különbenis menni készült....
De asszem ezt már 1x leírtam.
Segítség! A szomszédom mobilja b@sztatja a monitorom! Pár napja azt tapasztalom, hogy 5-10 másodpercig, de akár egy teljes percig is szenved a monitorom. Hasonló dolgot produkál, mint amikor a nővérem a gép mellett ücsörögve telefonál. Most menjek át és kérjem meg rá, hogy dobja el azt a nyamvadék mobilját?!
Legkedvesebb felsőszomszéd néni 1 nagy fehér (mész? tejföl?) foltot varázsolt a kocsink hátsó szélvédőjére. Hogy befolyt-e a csomitartóba? Igen be. :((
Pedig a férjem remélte, hogy ha beáll szépen, úgy, hogy még másik két autó is elférjen, vagyis a három helyen 3 kocsi lehessen, akkor a néni majd megérti a célzást és maga is úgy fog parkolni... Hm. Nem ez történt. Azt hiszem, a "köszönőlevelet" meg fogom írni, mihelyt újra ő fog ott állni, a szokott módján, két helyet foglalva. De aztán? Meddig viseljük az atrocitásokat bambán?
A legjobb húzása eddig az volt egyik este, hogy karaoke-kínlódásra kényszerítette kisiskolás csemetéit. Vendégek előtt, kihangosítva, hogy az egész ház hallgathassa, hogyan nyekergi szegény kiscsaj, hogy ő nem Bond... Pedig a két szegény kislány egész OK lehetne, a botfülükről igazán nem tehetnek. Ha viszont valami olyasmit csinálnak, amit élveznek is (pl. görkorizás), akkor a kedves mama ki nem fogy az ócsárlásból, hogy rossz hallgatni... GRRRR! Most nem (csak) azért, mert én is imádtam görkorizni, de tényleg tök jó dolog és nem értem, miért kell szadizni őket miatta, amikor szemmel látható, hogy ügyesednek?!
Á, nem keserítem itt még a kedves olvtársakat is...
Köszi a gratit!
Ja, kalandozhatnak, csak én már előre féltem őket. Mert én egy ilyen beszari vagyok ha az állatkáimról van szó.
Laknak, de csak három ház van egy kupacban, és a másik kettő is kicsit arréb. Szal egyik oldalról közvetlenül az erdő a szomszéd, másik oldalon egy üres telek van, a kert vége és a következő kert között van vagy 15-20 méter, elöttünk meg az út van (szerencsére minimális forgalommal), az út túloldalán meg szántóföld.
csin, nem is gratuláltam még.:O))
akkor Marci és Jenő kalandozhatnak a kertben...
és mi az hogy nincs közvetlen szomszéd? nem laknak ott, vagy a sivatagba költöztök? :O))
Céges busz mit keres ott? Miért nem parkolóban csicsikál az a busz?
:O)) na látod ezt én sem tudom...
de ha a közvetlen mellete lévők nem szóltak még neki, én minek pampogjak. nem vagyok egy haragkereső, inkább lesz@rom. tulajdonképpen csak akkor hallom ha épp fennvagyok. felébredni nem szoktam rá.
Tényleg nem is írtam, mostanában milyen kusti van fölöttünk.
Múltkor mentem haza, és ládde kikandikázik egy levél a postaládájukból. Namondok meglesem má kiírta (én a levéltitok ellen vagyok!). Hábiza a bíróságról jött nekijek. Remélem aztat tartalmazta, hogy gyüszik a végrehajtócska a közösköltség-elmaradás miatt. Remélem a végrehajtócskának előcör az ipari varrógép fogik tecceni, utána meg a hifitornyocskák, á = 4 db. hangfallal (mert arra nagyon bücke volt az előemberlánka).
Natudod, én régen feljelentettem volna már...
Céges busz mit keres ott? Miért nem parkolóban csicsikál az a busz?
Persze a másik oldalról is meg lehet érteni hogy ott éjszakázik a busz, mert korán kell kelni, meg míg a garázsból behozná, oké. De akkor ő is vállaljon kompromisszumot. Ne melegítsen csak fél hatkor. Slussz.
Vagy legalább kérjen bocsánatot, kérjen engedélyt! A szomszédoktól!
De általában az ilyen szokott papogni, hogy jajjj már megint ugatott a kutyája éjszaka magácskának!
grrrrr
öhöm..hömmm..ez azért kicsit erős volt.:O)) kikérem magamnak az uram nevében, aki intelligens és okos ember, igaz nem is parkol az utcán.
szóval ne álltalánositsunk teherautósokra, inkább az _utcán_parkoló_teherautósok szókapcsolatot használnám...:O))
ps: megjegyzem velünk szemben volánbuszos lakik, parkol és négy óra húszkor kezdi el melegiteni a buszt.:O((
Nincs uram, az anyukámmal élek. A verbális megközelítést megpróbáltuk már akkor amikor a fáinkat kivagdalták a kapu előtt és bedobálták a kapunkon, de az véncsaj kapával jött ellenünk, mint egy elmeháborodott, így hagytuk, azóta nem is köszönünk, igaz addig se nagyon. Szerintem tisztában vannak azzal, hogy paragrafust, békét és még ki tudja mit sért azzal, hogy az ifájával ott parkol előttünk, lehetetlenné téve az utcai forgalmat, ráadásul erősen gyanús a tavalyiak után, hogy az áruja nem mindig legális, mivel tavaly is éjszaka rakodtak, meg csillagos hajnalokon is.
Szerintem a feljelentés a legjobb. Én ugyan oda nem megyek hozzájuk szólni hogy ugyanmár...
En feljelentenem. Ha az urad erosebb nala, akkor meg szoba jon a szemelyes meggyozes, aminek a vege - ismerve a teherautosok tobbsegenek szellemi szintjet - az, hogy 'szetutom a szadat, ha meg egyszer idaallsz' (ezt talan erti).
Meg annyit tegyel meg, mielott feljelented, hogy ezt kozlod vele, hatha az is eleg.
Gratula!
Nekünk sincs közvetlen szomszéd, ennek ellenére gyakran káromkodunk mint a kocsis. Tegnapelőtt is.
Nem négysávos sztráda az utunk ugye, mint általában a kertvárosokban nem az. A másik utca és a mi utcánk sarkán lakó de amarra nyíló kapujú (ezt megaszontam) tirpák asszony drágalátos veje a rohadék ifájával úgy áll meg mostanában az utcában, hogy oda még véletlenül se tudjon behajtani egy rohadt kocsi se. Teljesen lezárja az utat. Telehordja sárral, pöfögteti, böfögteti, vagy csak egyszerűen otthagyja azt a rohadt kocsit. Ráadásul semmi engedélye nincs hogy ott álljon. Mert ugye - szóljon valaki ha nem - egy fuvaros csakis telephelyen parkolhat az áruszállító teherautóval, kertvárosban, főleg ott ahol nem is ő lakik, nem parkolhat, utcán nem hagyhatja. Ennek ellenére állandóan a házunk előtt áll meg vele. Hogy veszne meg.
Most mit csináljunk, feljelentsük???
Én nem dolgozom a területen, de pár éve (de már a privatizáció után) még megvolt a kedvezmény. Eszerint Te trösztös vagy és ott még megvan?
(Mármint a "magasabb fok" az az MVM vagy beosztásodra értendő?) :o)))
Spanci, nálam pontosan az történt, hogy az előttem lakók magbuherálták a villanyórát. Mikor én odaköltöztem már visszaállították, de a plombák csak látszatra voltak sértetlenek. Amikor kihívattam az ELMÜ-t (3 hónappal költözés után) rögtön látták, hogy meg volt az óra piszkálva.Megcsinálták, aztán rátették az új plombát és ráírták a papírra, hogy mindent rendben találtak. Biztos nagyon ártatlan képpel mondhattam, hogy nem én voltam, mert azt mondták, csak azért mert nekem elhiszik. Meg amúgy is reménytelen behajtani. Max. az ott töltött 3 hónapomra becsültek volna fogyasztást, és azt kellett volna fizetnem, ha nem annyi mint amennyit befizettem. De a szerelők azt mondták, nekik nem ér annyit a dolog.
Majdnem jó a válasz. Bár, miután privatizálták az erőműveket, az új tulajok nem szoktak olyan arik lenni, hogy ők is megtartsák az áramdíjkedvezményt az ott dolgozóknak (bár lehet, de nem hiszem). Én annál 1 fokkal magasabb helyen dógozózok.:o)
villanyóraszekrény kinyit. órafedél levesz. óra megbuherál. órafedél visszarak. kész. :O))))
(felelősséget nem vállalok, de hogy kedvezményes lesz az tutkó.:O))
ajánlom még esetleg a szomszédra rákötést.:O))
Akkor úgy módosítanám a hozzászólást, hogy ha jót akarsz magadnak, akkor úgy iratod át a közműveket, hogy az extulaj is ott legyen... valamint még hozzátenném, hogy szerintem, és hogy én anno igy csináltam, nem is volt azota sem semmi gond. :-)
a gázmüvek csak helyszinen irja át az órát és egyből ellenőrzi az órát + új plombákat rak rá ami sorszámos és névreszól.
igazán átvehetné az árammüvek is a példájukat.:O))
Ja meg még az jutott az eszembe, hogy amikor átadták a lakást, akkor ugye le lett írva a villanyóra, hogy eddig az ővék innentől a mienk. Ezt egy sajtpapíron rögzítettük, de nem volt ott más, csak mi.
Azóta nálam 2x voltak az ELMŰ-től villanyórát ellenőrizni. Szerencsére nem volt megbuzerálva a plomba meg semmi. De ha például az elődöm megpiszkálta volna (nekem nem érdekem semmiképpen, mert áramdíjkedvezményes vagyok, és alig fizetek ezért) nem tudtam volna bebizonyítani, hogy nem én voltam.
Még szerencsém volt, hogy ezt nem csinálták, amilyen tartozós emberek voltak.
Nem is tudom mit kéne csinálni ilyen bizonytalan esetben? Talán kihívni egy ELMŰ-st, hogy nézze meg, rendben van-e az óra???
Nem teljesen így van. Közművet érvényes adásvételivel a kezedben azonnal átírathatsz, régi tulaj nélkül is. Sőt elvileg még rendeznie sem kötelező, viszi magával ahová megy, mert ez névre szól és nem lakásra. Persze normális ember ezt nem hagyja, hogy esetleg összekeverjék és magyarázkodhasson utána.
Mikor már úgynéz ki, hogy tényleg tetszik a lakás és lassan vételre kerül a sor, akkor a tulaj hozzon minden díjbeszedő meg egyéb cégtől egy naprakész igazolást, hogy semmi tartozása nincs. Ha mégis van, azt az összeget le kell venni az árból.
Ha minden igaz, akkor a közműveket csak úgy lehet átiratni, ha az extulaj is ott van, személyesen, mert kell az aláírása. Addig nem szabad kiengedni az ügyfélszolgálatról, amíg ki nem fizeti a kulcsátadásig felhalmozódott összegeket. KissMe, Te is, ha lakást veszel, fogd kézen az extulajt, és együtt menjetek intézni az ügyeket.
Az általunk vett lakás is televolt tartozással. Csak éppen vissza lett tartva a pénzből az összeg. Amíg ki nem fizette a többi pénzből, azt a részt nem kapta meg. Sőt már 2 végrehajtó is ki volt osztva a lakásra, azokat is le kellett állítanunk. És miután rögtön az elején nem vallotta be az eladó a zűrös ügyeit, 5 perc alatt lealkudtam 300.000.-Ft-ot még az idegeimre hivatkozva:o)
Hú, köszi a sok jó tanácsot, győztem elolvasni őket.
Egyébként a közüzemi tartozástól függetlenül el lehet adni a lakást. A főnököm befürdött, mert megvettek egyet, és vagy 100.000 Ft-os tartozás van rá, amit az előző lakó hozott össze, de nem vallotta be eladáskor. Jó, hogy újra felhívtátok rá a figyelmemet.
Úgy néz ki, hogy egy panel lesz egyelőre, mert az a megfizethető, és valószínűleg nem lesz végleges. Meg nem is én veszem, hanem a szüleim, de állítólag a tesómmal fogunk benne lakni.
Minden tanácsot köszi, holnap nem leszek netközelben, de majd jelentkezem.
Én úgy tudom, hogy ameddig van rajta tartozás, nem is lehet eladni..Legalábbis, nálunk igy volt. Az öreglánynak, akitől vettük, volt egy csomó tartozása, de fogalma nem volt, hgoy merre hány a méter, mi rohangáltunk ide oda, befizetni, kifizetni, nullás, kiegyenlitett számlákat kérni..
Nem egy leányálom, mert ugye, minden máshol van, de ki lehet birni.
Lekopogom, /panelban!/ hogy mi ritkán látjuk a közös képviselőt, mert lakógyűlésre/vagy hogy hivják ezt most?/nem járunk, mikor szavazni kell. Hol vagyunk egyébként is otthon ilyen időben. A közös ktsg-t csekken feladod, nem gond. Ha van valami gáz, szólsz a gondnoknak. Ázol, kicsavarja valmelyik jófajta lakó a villanykörtét a liftből, beletöri a kapukulcsot a zárba, stb.
Amúgy, meg a lakók választják, nem??
Menj le a pincébe, nézd meg a gerendákat, nézz föl az udvarról és nézd meg a folyosók alját, hogy van-e vakolat, ha van padlás érdemes megnézni a cserepeket a gerendákat.
Vigyázz, feltétlenül kérj az eladótól, de még jobb aközös képviselőtől személyesen egy igazolást, hogy mindent kifizetettt, nem tartozik semmivel. nehogy ottfelejtsen neked egy csomó tartozást. És ugyanigy a víz, gáz, telefon stb-vel!!!!
Ha van a házban üzlet, nézd meg, hogy milyen, mert nem biztos, hogy fél év múlva is az lesz ott és nem egy lángossütő büdösít az ablakod alá.
Vagy ha rendes üzlet menj be és érdeklődj a ház feleől. Neki tök mindegy, hogy megveszed-e a lakást vagy sem, tehát elfogulatlanul mesélhet pletykákat a házról, amiben nagyon sok érdekes megszívlelendő dolog lehet.
ha már benn vagy a lakásban, akkor erősen nézd meg a beázásnyomokat, hogy azok javítva is voltak-e, vagy csak lefestették őket. Ha van konvektror vagy bojler, akkor nézd meg, hogy hogy van feltéve a falra, egyáltalán, milyen a fal, miből van.Huplis-e a plafon, kérdezz rá az elektromos rendszer állapotára.(egy nagy lakás újrakábelezése sok idő és temérdek pénz.Nálunk 1 évvel a beköltözés előtt csinálták meg szerencsére és 50 éves papírszigetelésű kábeleket szedegettek ki a falból!)
Hát például, ha körfolyosós a ház, érdemes megnézni az udvaron a betont, burkolatot. Mert ha zöld, és nyálkás, akkor valszeg nem jár a levegő a házban, és egy eső, vagy udvar locsolás után nem tud felszáradni a víz, és attól ronda zöld moszat lesz ott. Szóval ha nem szellőzik a ház, az nem túl jó.
Mondjuk ez inkább a házra vonatkozik, de szerintem nem mindegy.
Egyébként érdemes többször odamenni, és jól körülnézni, hogy milyen népek laknak ott. Érdemes este is odamenni, és nézelődni.
hat igen nagy allat vagyok, csak tudod egy ido utan sajnos tenyleg ilyesmit erez az ember.
utolag a "csak valoban jogos problemara valo lepest" tartom fonn. nomeg azt h nagy allat vagyok.
Nem rossz sztori.
Amúgy van-e valami olyan dolog, amit egy lakáson, akár panel, akár tégla meg KELL nézni, mert sokat elárul az állagáról? Én még nem laktam sosem lakásban, nem tudok ilyenekről.
És hogyan jön ki az ember pl. egy közös képviselővel? Ki ő, ki lehet közös képviselő? Mi a helyzet akkor, ha pl. kikapcsolják az egész házban az áramot, mert egy kedves szomszéd nem fizet?
Semmi, de semmi biztosíték nincs. Persze fordítva is elsülhet a dolog.
Anyám fölött, a régi lakásában egy kigyúrt narkós állat bérelte a lakást. Állandó bulik, tücc-tücc zene egész éjjel, az elhasznált tűk anyám erkélyén landoltak, pihenni nem tudott. Mikor szólt, megkapta: kinyírlak vén kurva. Anyám szabályosan rettegésben élt. Aztán a lakás tulaja felmászott az eperfára a mördzsójával, meghalt, az anyja kirakta a bérlőt és eladta a lakást egy normális párnak.
Na ez a mákosabb változat.
Ez meg a másik dolog. Ha netán MOST meg is veszünk egy viszonylag normális helyen lévő és kinéző lakást, mi a biztosíték arra, hogy akár egy év múlva már nem brutális vandálok fognak ott lakni, akik az egész lépcsőházat tönkreteszik, mire nekünk el kellene adni a lakást. Így aztán fuccs az üzletnek.
Amikor én ebbe a mostani lakásba költöztem, minden mindegy volt. Szinte menekültem. Nem is voltak szempontjaim, azt mondtam, biztos sokkal jobb lesz, mint az előző. Nyugodtan élhetek.
Most, hogy már tudom nincs így, rá kellett jönnöm, sokkal nehezebben fogom ezt a lakit eladni. Anyám szokta mondani, ha egy jóérzésű lakásnéző bejön a kapun, rögtön ki is fordul attól a dzsuvától, amit lát.
Köszi a választ. A legnagyobb baj az, hogy néha nem is az mutatja meg a lakást, aki benne lakott/lakik. Pedig tőle lehetne kérdezni ilyen dolgokat is, hacsak magától nem mondja el.
Igen, a lépcsőház, egyebek tisztasága sok mindent elárul. Majd jól figyelek.
A lift (firkálmányok, csulák a plafonon, stb.) és a folyosók tisztasága, postaládák állaga. Elvileg érdemes lenne kérdezősködni a lakókról, de kitől?
Amikor én árultam a lakásom a két zenebuzi miatt, szemérmesen hallgattam erről a problémáról. Csak az utolsó pillanatokban mondtam a felét el - mert annyira szimpi volt a vevő srác -, de mondta, hogy őt ilyesmi nem zavarja, ritkán van otthon. Azóta hallottam, hogy kb. triplán hangosabban zenél, ha olyanja van, mint az a két buzernyák.
Sziasztok!
Ti, mint tapasztalt társasházlakók, mit ajánlotok, mit kell megnézni egy ilyen házon, ha szeretnénk tudni, milyen a lakóközösség? Mondjuk, ha megyünk lakást nézni valahova, és az tetszik is, van-e olyan dolog (szemetes a lépcsőház, csend van, stb.), amiből első látásra kiderülhet, mégsem érdemes megvenni? Mert lehet, hogy nem véletlenül olcsó?
egyből eszembe jutotatok, mert éppen újítjuk fel a leendő lakásunkat kedvesemmel. Amikor megérkeztünk egy nyanya kipattant a lakásából és úgy csinált, mintha a liftre várna és megkérdezte, hogy mi lakunk-e itt.Mondtuk igen. Ja, jó, ő csak azért kérdezte, mert mindíg fgyeli, hogy mi történik... Honnan veszik az energiát ehhez?
siralmas..
JAj emberek én megőrülök ezektől a felettünk lakó kis picsáktól. MA hajnalban 3 és 4 óra között egy hunyásnyit nem aludtam, mert ezek felhívtak magukhoz pár "ügyfelet" és a konyhájukba (ami pont az ágyam felett van) nekiáltak tologatni az összes létező széket... NEm panelban lakom mégis rettenetes robajt okoztak ezzel. MI a búbánatot csináljak ezekkel? Visszazörögni nem tudok...
Szurkáljam ki az autóik kerekét? áhhh :(
Egyébként nincs is számítógépük, mert anatómiát tanulnak! Ez is gyanús, hiszen mindenki tudja, hogy nyugaton (norvégia is nyugat!) mindenkinek minden szobában 1-sok computere van, ezeknek meg egyse! Mondom, rosszban sántikálnak!
Valami ilyesmire gondoltam en is.
Sokmindent megcsinal meg elnez az ember a joszomszedsag megtartasa vegett,de mindennek van hatara.
Es tudjatok,az a szep az egeszben,hogy ez 2 csalad.Igaz,jol egymasratalaltak,kozoltek velem legutobb,hogy szokasjog is van a vilagon.Anyad.
Ja es o all az en abalakom ala,mert neki vadi uj volt akkor az autoja,nehogy ellopjak.Most az enyem vadi uj,de most sem allhatok a sajat ablakom ala.Hogy van ez?Azt hiszem jol felhuzom magam mar elore,es este elkapom valamelyik illetekest.Csak az a baj,hogy este,mikor felcsongetnek mar attol ideges leszek,hogy az agybol rangatnak ii,felebresztik a gyerekeket.
Legkozlebb ha en ejfeltajt esek haza,en is felverem az egesz hazat.
imigyen van. ha nincs kiirkálva a renccám, akkor ki az istenf@sza gondolja hogy az az ő helye??? és különben is mutassa meg az közterület foglalási engedélyét az önkormányzattól.:O)
Nálunk is kb. mindenkinek megvan a saját helye, de ha éppen áll ott valaki, akkor arrébb állunk kettővel. Soha senki nem szólt senkinek.
Ez a hapsi egy gyogyós, küld el a francba!
Álljon oda ahol helyet talál, Te is csak ezt csináltad, oszt viszlát! És amúgy se tudsz ugye lemenni arrébb állni, mert nem érsz rá!
Tanacsot kerek szepen,mert felrobbanok.
A helyszin egy 4 emeletes lakotelep,amihez elfelejtettek elegendo parkolohelyet epiteni.
Megvannak a hazban mindenkinek a megszokott helyei,hol szokott allni,de nem mindig lehet betartani,mert mikor megyek haza,esetleg idegen autok allnak az en szokott helyemen,tehat megallok,ahol tudok.
Neha megker a szomszed ha hazajon es en a helyen allok,hogy cserelhetnenk-e,mert o reggel korabban megy el.Ez idaig rendben is van.De tegnap mar sokadszor este 10-kor csongetett fel,hogy menjek onnan,mert a helyen allok.
Na ezen mar felment a pumpa.
1/kozterulet
2/senki nem fizet ,hogy sajat helye legyen
3/mar csongettek be dec.24-en delutan 4-kor gyertyagyujtaskor,hogy huzzak el,mert az o helyen allok.
Most mar eleg volt.Vagy uvolteni fogok,vagy kereketszurkalni.
Nalatok ez hogy van???
Hat ez nem igaz, Te mindenben a hibat keresed? Fogadjunk, hogy a rendorok nem is buntettek meg a norvegokat, pedig biztos van a szamitogepukon valami jo kis fekete szoftver. Meg mit is keresnek itt, Magyarorszagon? Oruljenek, ha felfuggesztettel megusszak.
Ami a bizniszkardot illeti: ez teljesen termeszetes. Ahol a legnagyobb a szukseg, kozel a segitseg. En sem azert lettem miniszterelnok, hogy a kollegiumi haverjaimat hagyjam meloban megrohadni. Te talan hagynad, hogy az apad az arca veritekevel keresse meg a kenyeret, ha tudnal neki segiteni? Nezz mar magadba: ha mar felnevelt...
Ez tulajdonképpen offtopik, mert a szomszéd akiről szó lesz, arról kiderült, hogy tök jó fej, sőt!Tehát:
Szomszédunkban (mint kiderült) egy izraeli srác és 2 norvég lány lakik. Gyakran itt van egy másik norvég lány egy kutyával aki a Mázli névre hallgat.Mindannyian (a kutya is) jó fjek, fiatalok.Nem hangosak, tanulnak itt magyarországon. Viszont betörtek hozzájuk sajna. Érdekes módon a ház szeme és füle "M néni" most sehol sem volt, senki nem látott semmit, senki nem hallott semmit. Na kijött a rendőrség, mert apám kihívta őket.(adalék:az idegenrendészeten senki nem beszélt semmilyen nyelvet) Felmérték a kárt, írtak jelentést (ott maradtunk fordítani) majd a technikus gyerek adott egy bizniszkardot, hogy ez a csapat majd megcsinálja a rácsot. Magyarul a legjobb üzlet a világon az, hogy rendőrként kimegyek helyszínelni majd felhívom a havert, hogy csinálja meg a rácst és ő meg tejel nekem. Ezt negyed óráig magyaráztuk a norvégoknak, mert nem akarták elhinni, hogy ilyen lehet. Otthon náluk a rendőrség azért van, hogy megoldja a gondjaidat.
Helyettem is beszéltél, bár ennek a politikus alkatnak valszeg erre áll fel a csunnyája, ha ilyen degenerált módon besüvít egy olyan topikba, amihez kurvára semmi köze nincs.
Még jó, hogy nincs ékezete, mert így inkább jókat lehetett röhögni, nem volt olyan elementáris, mint amilyennek szánta.
Te Majom,
te nagyon nagyon allat vagy. Szerintem elobb gondolkodjal, es azutan se irjal.
Amit irtal, az tipikus barom 'magyar' hozzaallas. Ha a tobbsegnek megvan a laba, akkor kia f@szt erdekelnek azok a barmok, akik tolokocsival kozlekednek? Azok tanuljanak meg lepcson gurulni, vagy lojek fejbe magukat, igaz?
mindenkinek vannak huje dolgai. mindenkit zavar valami. ha ugy erzed te kedves a szomszedjaval nem teljesen kibekult ismeretlen, hogy problemad valoban jogos, es belegondolsz abba, hogz 1000 masik ember a te helyedben is ugyanigy szembekerulne ugyanazokkal a problemakkal mint te, akkor az eroszakot javaslom.
De akkor es csak akkor ha valoban teljesen jogos a problemad, es nem valami olyasmirol van szo ami rajtad kivul az eg adta vilagon senkit sem zavar.
Ha olyasmi miatt orjongesz ami csak teged zavar, akkor asd el magad, vagy inkabb probald meg atgondolni az eleted, mert esetleg mashol van a baj. Egy szo mint szaz, ha neked nem all fol, es emiatt megorjit a fenti szomszed kojkenek bofogese 5 orankent egyszer, akkor a pisztolyt javaslom a te homlokod fele. Megegyszer mondom, ha jogos akkor viszont a szomszednak a pisztolyt, sajnos ez nem az a vlag ahol rendorseg vagy szepszo barmit is segiteni. Jo lovoldozest.
Nem fog elsüllyedni
Egyszer végre nézem a kerületi híreket, hát nem becsönget a szomszéd, hogy elkérje az árammérőmet?! Tegnap mértünk nála, mondtam hogy pár napig nála maradhat, akkor nem kellett....
Sztem járd végig a lépcsőházat, vagy akár a mellettetek lévőt is. Valahol csak meglesz. Bár, sokat akkor sem tehetsz a csendért, kivéve, ha értesz a küzdősportokhoz. Utóbbi esetben bármikor szívesen látott vendég vagy nálunk.
Most telefonáltam haza anyukámhoz. Hallottam, ahogy ezerrel üvölt a zene. Amikor ezt megemlítettem, azt mondta, ez azért van, hogy elnyomja a szomszédét, akire megint rájött a düböröghetnék. Így legalább olyat hallgat, amit szeret is. Elintézte, hogy most a munkahelyemen, meg az albérletemben aggodalmaskodjak a hét végéig. Akkor már csak dühönghetek, mert hallani fogom mi van, de én sem tudok tenni semmit.
Miért nem robban ki a szomszédom féle süket kurváknak az agya végleg?
Ami legjobban dühít, az a tehetetlenség.
Ha nem félnék, hogy átterjed a tűz, meg a füst, bevágnék egy Molotov koktélt az ablakán valamelyik éjjel. Vagy verőemberekre gyűjtsek?
Hát látod,hogy van... :o)
Mondjuk, 5 éve lakunk ott, amikor költöztünk, akkor kaptunk valami túrós sütit, aztán most.
Szal, 5 évente, azért még belefér. :o)
Hát, sziasztok!
Nem vagyok netközelben, szinte már két hete, csak néha néha. De nálunk is csoda történt.
A mellettünk lévő szomszéd, tegnap előtt a nevemet kiabálta az erkélyen. És lássatok csudát, mikor kimentem, egy tál gőzölgő almáspitét nyújtott át.. tökre meghatódtam./Igaz, velük nem is volt baj, csak egyszer jegyezte meg, hogy nem tudja, ki az aki mos, este 10 után... mondjuk, én voltam a zavaró szomszéd akkor. :o)))/
De mintha a felettünk lakó öregcsaj is kevesebb szemetet söpörne le.. vagy, csak most, hogy ősz van, és zuhog az eső, kevesebbet van az erkélyen??? nem tudom... remélem, nem sokáig kell már itt laknunk. Addig, viszont szorgalmasan söpröm a szemetét, és öntöm vissza a postaládájába.
Hát, mára ennyi.
Felhozom egy kicsit...
Valaki a házunkban rendszeresen olyan hangosan hallgatja a qrva rádióját/CD-jét/mittoménmicsodáját, hogy tisztán áthallatszik hozzánk. Ha kicsit halkabb, akkor csak a dübörgés jön át... Csend már hosszú ideje nincs. Olyan, mintha a felettünk lakótól jönne a zaj. Felmegyek, a lakásban néma csönd, egy fiatal srác nyit ajtót és csodálkozik, hogy mit akarok...
Szomszéd azon az oldalon nincs. Az alattunk lakó szintén csendes. A ház panel... Hogy a fenébe keressem meg, ki ez az idióta? :-(
Hetek óta tönkreteszi ez az állat valamennyi hétvégénket ezzel a zajjal...
Csatlakozva csin-hez, én is hazajöttem a nyaralásból. Nem tudom ő mere járt, de én is sziesztás helyen voltam, de gondosan olyat választottunk ahol nincs magyar.
A lakótelepi kocsis, parkolós dologhoz 2 szösszenet:
Tesóm megy a kocsija felé (elég sokat szaladgál a városban napközben) ami szabályosan parkol egy ház előtt. Földszinti ablakban elformátlanodott zsíros apu, (madeincuba) neccpólóban és pizsialsóban. Mikor a tesóm nyitja a kocsit, lekiabál a tag, hogy "elteccik mán menni?" Mondja bátty, hogy igen, mire emberünk:"akkor jó, visszaállok a helyemre", majd kapja magát és azon pizsisen lerohant és a 25 éves 1200-es zsigulijával - amivel a tesóm mögött parkolt - előregurult a szabad helyre....
A másik a fent említett spanyolországban történt, fogdokihoz kellett vinni egyik társunkat, és nem találtam parkolót, illetve amit találtam az kicsi volt, vagy tábla tiltotta a megállást.(kicsi faluban) Egy faszi lógott kinn az elsőn az erkélyről és amikor látta, hogy bénázok leüvöltött a ház aljában lévő autósboltba, hogy a tulaj menjen előrébb fél métert, hogy be tudjak állni.A boltos kijött, előrébbment kicsit, én pont befértem, tulaj vissza a boltba, gracias az erkélyre és el volt intézve a dolog. Kicsit más a mentalitás, pedig nem becsülik úgy a kocsikat, mint mi, állandóan lekoccolják őket. Magyarán egy mosoly és egy köszönöm elég volt ehhez, és nem volt elcseszve az egész napom egy bunkó miatt.
Visszatérve a szomszédokra, most van egy kis parám, mert párommal összeköltözünk egy lakásba, amit ő vett.Persze még fel kell újítani, de ez más tészta. Állítólag a közösség a házban nagyon jó fej, minden kedden van lakógyűlés (!) és mindenki megfér egymással. Kicsit kétkedem, hisz ez egy 3 panelházból álló valami, ami be van kerítve.12 emeletből mi a 10.re megyünk...sajna erre telik egyelőre. Úgyhogy a jövő héttől friss élményekkel, eddig sosem látott szomszédokkal örvendeztethetlek meg titeket :) remélem, minden ok lesz.
Köszönöm! Bocsi, hogy nem válaszoltam az emiledre, de nem nagyon van időm. Évad kezdés van a színházakban, és el vagyok havazva. De majd megy válasz!
Tegnap csoda történt! A fsz-en lakó romák folklór estet tartottak, zenéltek, énekeltek, stb. Kb. fél tizenkettő felé meguntam, s gondoltam egy merészet, lesz ami lesz kihívom a rendőröket. Legfeljebb nem jönnek ki. És láss csodát! Tíz perc múlva ott voltak, és lehalkították a csapatot. Utána már csak az állandóan bömbölő gyerek volt hangos (én nem tudom mit csinálnak azzal a gyerekkel, de napi 28 órán keresztül képes üvölteni!), de azzal nem tudtam mit kezdeni. Szóval már olyan 1 óra felé aludtam is!:o)))
Ez a metal-válasz bejön, tapasztaltam. Ugyan nem zavaró szomszéd ellen, de annak idején, amikor anyám felhúzta az idegeimet, akkor Testamentet, meg Kreatort hallgattam full hangerőn. Csak két-két nótám volt a nevezett együttesektől, azóta sem lettem rajongójuk, de a célnak kitűnően megfeleltek... (:o) Ja, a Metallicától a ...And Justice For All-t, vagy a Master Of Puppets-t ajánlom, szvsz a legjobbak.
:))) Aki a Királyt szeresse, meg lehet ám zakkantani más zenével. Pölö Metallica és Aerosmith. Én most töltögetem otthon a netről lefelé őket, és tök jó zenék, de például a jimi rajongói nemigen szeretik. Na ezt ha bömbölteted, akkor jó. Nekem még a macskám is elvan vele. Igaz a nesönel dzsiográfikot jobban szereti nézni. Főleg a kígyós filmeket. :)))
Szijjasztok!
Visszatértem a nyaralásból, ahol sikerült kipihennem kedvenc szomszédainkat. Igen lehangoló volt visszajönni. :o((
Tennék egy észrevételt. Apartmanban laktunk, külföldön, magyarok által igen kedvelt helyen. Az apartman többi szobáiban, csak a magyarok nem tudták betartani a 2-6-ig tartó sziesztát, amikor ugye, csendben kellene lenni. Ha valaki hangoskodott a szomszédok közül, az tuti hogy magyar volt. Szóval ez valami népbetegség lehet nálunk.
Nézem a ciki topicot, sehol a reagálás az írásomra. Sőt, még az én írásom sincs meg! A szemetek, kiszedték- füstölgök magamba- pedig semmi olyat nem írtam...
Na aztán leesett hogy nem is abba a topicba írtam bele..:) Bénaság:))))
Esetleg annyit tehetsz hogy szólsz a madaraknak hogy potyogtassanak a vénasszony autójára. A madár kaka jól kiszívja a fényezést:))
Kedves Kicsi-tigris, köszönöm Néked is és Infomakernek is az együttérzést. Különösen kellemetlen, hogy nem is vén a nő (40 alatti), úgyhogy még sokáig fogja a környezetét "boldogítani", s mivel ilyen remek modorral egy munkahelyen sincsen sokáig maradása, tehát a két gyerekével együtt a férje tartja el, sajnos reményünk sincsen arra, hogy egyszer sok pénzük legyen és elköltözzenek egy szép családi házba, ahol a gyerekek legalább elbújhatnának előle a kertben, mikor rájön a menetrendszerű pofozhatnék. :(
Abban természetesen igazad van, hogy a bosszúállási adok-kapokat nem jó elkezdeni, mert sose lesz vége. Nem is akartam elkezdeni, csak olyan jóóóóó lett volna...
Én eleinte úgy parkoltam, hogy sokan elférjünk. Volt egy peugeot-os nő, akinek írtam egy cetlit hogy normálisan álljon, ne keresztben.
10 parkolás után 5 alkalommal volt a kocsi oldalának csapkodva a másik ajtaja. Sokszor még a színe is látszott...Innentől nem igyekeztem hogy mindenki elférjen. Próbálok hagyni egy teljes ajtónyitásnyi helyet.
Persze ez nem az egymás mögött parkolásnál...
Borzimorzi esete külön tanulmány. Szemét vénasszony...
A lakótelepi parkolás csak hátránnyal jár. Nincs hely, nincs fedett rész, rácsapják az ajtót, föltörik, rádobnak bármit, összecsikargatják, ellopják. Ha próbálsz te is szemétkedni, akkor tudják melyik a te autód, és másnap szög figyel a kerekekben, nincs tükröd, antennád stb. Nem érdemes egy ilyen hullámot elindítani... Tehetetlenkedni meg bosszantó.
A napokban a párommal hajnalban mentünk haza. Motor leállít, gurulunk, fényszóró lekapcs, és vadásztunk. Hátha látunk embert aki a kocsikat babrálja... Nem volt. Persze ilyenkor nincsenek...
Pedig ha elkapunk egyet, azon kitölthettük volna azt a cirka 150e. ft.-os kárt amit eddig okoztak a kocsifeltöréssel...
Jut eszembe, azért sem szeretem nagyon a lakótelepeket, mert irigyek az emberek.Jó, tudom, máshol is. Na, de nálunk, annyira jó fejek voltak, hogy valamelyik vadbarom, leöntötte a kocsit kromofággal. Szépen, ahogy kell. A tetejére, aztán folyt és mart amerre látott.
Persze, ilyenkor senki nem lát semmit. És mindezt fényes reggel. Nem sok ablak nyilik arra..áhhhhh..
érdekes, a sok, mindent tudó öreglány ilyenkor hol van???
Semmi vadrács, csak az illető korábban sokat közlekedett Olaszo.-ban és Korzikán is, (évekig) így szokta az ottani viszonoykat és nem becsülte túl (az amúgy is céges) autó "karcmentes" állapotát. Szóval: nem volt szívbajos. :o)
Kedves tpapa és Spanci, mindkettőtöknek köszönöm a remek hozzászolit, jólestek!
Sajnos, nekem nincs olyan vadrácsszerű csodám, amilyenre tpapa utalhatott. Viszont Spanci mondatát elraktároztam és alkalomadtán elő is fogom vezetni, lehetőleg szóban és nem suttogva, hogy hadd hallják mások is a szomszédságban...
b
Ez a nő egy primitív szemétláda. Régebben már valakinek javasoltam, mit kell ilyenkor a kocsijára írni kispapíron. Sokat nem ér, csak Neked jóérzés, hogy megírtad neki.
"Kedves Autóstárs!"
Köszönöm, hogy nem három helyet foglaltál el, csak kettőt."
Ennek a történetnek (meg a tiednek is) ugyan az "Autós szégyentábla" topicban lenne a helye, de megnyugtatlak mások nem ilyen "szívbajosak". Egy ismerős például fényezett lökhárítót megvető bátorsággal kitolta az útra azt a barmot, aki melléparkolt szabálytalanul második sorba mikor sürgős dolga volt. A helyzet pikantériáját az adta, hogy az úton közlekedett BKV is és az esettől 150m-re volt egy rendőrörs. De szvsz megérdemelte a hülyéje amit kapott...
Nekem nincs fagondom. A Barátnőmnek volt a szomszédjával, meg itt lentebb egy pár embernek, ha leolvasol kb. júliusra ott kiderül, hogy mik a kérdések. De inkább favédelemről szólt a törvény.
na igen. de azért, én nagyon szeretnék családiházat.. :o)
a telken, ahol majdan a ház állani fog, már most átlóg a szomszéd fűzfája. még az elején megbeszéltük, hogy nem gond, amennyiben engem zavar, annyit vágok le belőle amennyit akarok.
Igy mindig megnyesem kicsit. Viszont, árnyékot is ad, igy most még van jó oldala is. :-)
Bocsesz, kedves Ananova, ha nem hullámpalából csináltatod, hanem valami jobban csúszó anyagból, (üveg/műanyag, esetleg egy kis színezéssel, hogy árnyékot is tartson kicsit), akkor sem jó? Szvsz ha 10-15 fokkal lejt kifelé, akkor lecsúszik róla minden, nem? Azt esetleg kifogásolhatja a nyanya, hogy egy ilyennek a tartószerkezetét valszeg az ő erkélyének az aljába kéne felfúrni, de erről már Hacsekot kéne megkérdezni az Építkezési szaktanácsokban...
Hasongyönyör: a felettünk lakó ideggyógyászati eset tegnap esti produkciója: Borzimorzi és Ura este 9 után mennek haza tragacskájukkal egyetemben. Jó lenne a tragacskát leparkolni a ház előtt, de a felettünk lakó, házi használatra csak per Ecetes Pi... néven jegyzett nőci képes volt saját Astrájával pont úgy parkolni, hogy se a kocsija előtt a kapuig, se a kocsija után a következő kocsiig ne férjen be még egy járgány. Vagyis az általában legalább két autónak (+ egy motor vagy egy kispolszki) elegendő helyet képes volt oly hatékonyan kihasználni, hogy csak ő férjen el. Borzika gyakorlatozik, centizget keményen, Uracska odakintről mondja, hogy még 5 centi, még 3 stb. Nagysasszony az első emeleti erkélyről nagy hangon közli, hogy "nem itt kéne gyakorlatozni, b+ és ha meghúzza a kocsit, megölöm", hogy a durvábbakat ne is idézzük. Egy ideig hallatlanná tettem a dolgot, aztán kissé felnyomódott bennem is a pumpa és kiszólétam a kocsiból, hogy "Kedves Asszonyom, ha méltóztatott volna a rendelkezésére álló + majdnem 2 méternek legalább a felét kihasználni, akkor most nem szívnánk itt, egyébként meg azért van a biztosító, hogy kifizesse, ha kárt teszek a más kocsijában, nem?" Ettől sem tért észre és továbbra is gyönyörködve nézte az erkélyről, hogy kínlódunk. Végül persze úgy döntöttem, hogy abbahagyom a kísérletezést és beálltam a szomszéd ház elé, ahol véletlenül épp volt egy szabad hely, pedig nem szokott lenni.
Most mondjátok, csak én vagyok ilyen nem e világból való, hogy hasonló esetben azért csak lemásztam volna és előrébb megyek egy fél métert, hogy ne kínlódjon a szerencsétlen? :(
Kert: Ja. Képzelj el egy "jó"szomszédot, aki az átlógó gyümölcsfa (szilva) ágait nem leszüreteli, nem levágja, nem letöri, hanem felgyújtja! Tüzet rak alatta egy olajoshordóban, majd kihívja a tűzoltókat, (mert épp szárazságban tette a nagy eszével és nem perzselődött az ág, hanem meggyulladt rendesen), az emberre meg rájön a szívbaj, amikor meglátja őket a saját háza előtt. Majd ezek után még szóvá teszi, hogy a másik (meggy -nem nemes fajta, hanem olott, ezért az porozza be a többi meggyet és cseresznyét is a kertben -ha jól tudom-; szóval nem szívesen vágnám ki) fa "árnyékot vet" az ő fájára (dió) és az attól nem tud tovább növekedni. (Kb. 6 méter magas mindkét fa, csak a mienk déli irányban van az övéhez képest.) Pár évvel ezelőtt megmondtam neki a véleményemet, most jutottunk el odáig, hogy újra köszönünk egymásnak. :o) (Mit akarsz tudni a fákról? Hogy kié a gyümölcs? Vagy a fülemüle-fütty? :o) Amiről én tudok, van egy olyan szabályozás, hogy a kert szélétől milyen fát mekkora min. távolságra szabad ültetni.)
Üdv.
u.i. Ezzel együtt megértek mindenkit aki kertet akar. Gond az azzal is van, de sokkal emberibb. Szvsz.
Én is, én is, én is!!!
Házat akkkkkkkkkarrrrrrrrrrrok!
Bár itt van egy két házas ember, és ott sem fenékig téföl, ha görény a szomszéd.
Voltam a barátnőmnél a kerületi ujságért, amiben benne volt a faátlógó törvény, és nem találta meg a barátnőm. Valszeg kidobta.:o((((((
Egy egész délután azt kerestük, mindent feltúrtunk. Sajnálom, hogy nem tudok segíteni.
banya feletti szomszédnak be van épitve az erkélye, már megvizslantottam, annó hat éve, mikor az első összecsapás volt. Mert hogy, a banya az vernyogta, hgoy biztosan a nyolcadikról jött a kosz, hozzánk a hatodikra.. persze, mondom, csinált egy kis kitérőt, aztán visszaesett. :o)
Ajtaja elé nem tudom, mert rács választja le, még ez a mákja...
Mondjuk, term. ő az, aki éjszaka /állitása szerint !/ meghallja azt is, hogy valaki kicsavarja az égőt a lifben, a lámpából. ezt kapjátok ki!
az hogy már kéccer eláztatott, az szinte a jobbak közé tartozik, bár nem akarta beengedni a gondnokot, meg a közösképviselőt, mondván, nem tőle jön. amilyen vaksi, kiugrott a zuhanycső a kádból, viz csorgott/hogy miért nem zárta el rendesen, nem tudom... :((/ be a linóleum! alá, aztán szépen le, hozzánk, a frissen festett mennyezetre...
gyülölöm a lakótelepeket...:o(((
Kedves Ananova!
Jól tetted a postaládábaszórást! Esetleg továbbfejleszthetnéd közvetlen az ajtaja elé. Egyébként én is a hullámpalára gondolnék először. Anno Békáson nekem is folyt le zsíros kutyakaja lé, úgyhogy amikor ki akartam könyökölni szétcsúszott a két könyököm vízszintbe.
Más!
Pénteken itt lekopogtam, hogy nem varr a picsusz, de úláccik rosszul kopogtam, mert egész szombaton du. 6-ig nyomta az ipart, utána meg a lányára jött rá a Jimmy összes.
Lehet, hogy féléven belül lesz 2 milkónk, párom kikapja a házrészét, nagyon studírozok, hogy tovább kéne állni. De az is rossz, hogy a fiamat évente más suliba íratni. Mindenesetre annyira utálom Csepelt, tehát innen elhúznék.
gondoltam még, hogy vissza-vissza dobálok egy egy nagyobb "tárgyat" lásd csirkecsont, gyógyszeres doboz...:O)
csak félek, nehogy én essek ki a lendülettől...
erre már én is gondoltam, de akkor meg a fejem felett gyűlne a szemét, a hullámpalán...(ha csak az eső le nem viszi, de mi van a hetekig tartó kánikula alatt??? !!!!) az is nagyon baráti lenne... :o)
most ilyenekre gyúrok, hogy azonkivűl hogy rácsapom a liftajtót, megmerjek tenni olyat is, hogy leverem a szódásüveg szemüjét, és rátaposok..(az a baj, hogy ez vicc):(((
Csak egy otletem van, ami viszont nem a problemat oldja meg...
Hullampalat csinaltassatok az O erkelye ala. Ez mondjuk az esot is elvezeti, meg a viraglocsolast is.
De a problemat nem oldja meg.....
nekem nem a kuyájával van bajom, /bár egy dagadt töltött virsli formájú tacskó :)))/lévén magam is kutyatartó és kutyabarát, hanem a gazdájával :)))
A liftben már volt, hogy belerugtam egy kicsit a kutyába, csak úgy finoman rezzenéstelen arccal, de tudom nem ez a megoldás nem tehet az a szerencsétlen dög róla, hogy ilyen hüjje a gazdája. Nekem gazda ellen kell valami, de gyorsan, mert ha nem, akkor valszeg benne leszek a blikkben vagy a mai napban, mint szomszédgyilkos!
Sziasztok!
Lehet, hogy irtam, illetve kérdeztem már, akkor bocs. :o)
Felettünk lakó öreglány, összes szemete,/kutyaszőr, por, virágmaradványok, cukorkapapirok, stb./a mi erkélyünkön landol. Mi 6 éve, gyönyörűen megcsináltuk, klassz burkolat, két szék, asztalka, virágok. Gondoltam, milyen jó lesz majd, amikor tavasztól késő őszig, kint lehet ücsörögni. Eddig, talán, ha 5 x sikerült, mert kinek van kedve hajszálas kávét inni..
Brrrr : (((( Viráglocsolás, ua. Mindig akkor jön le a trutyi/földes viz/ amikor ki van teregetve.
Szóltunk, először kedvesen, aztán már nem annyira kedvesen, legvégén már üvöltve. Semmi. Mintha mi sem történt volna.
Azon kivül, hogy időt s fáradságot nem kimélve, összesöpröm a cuccot, s elegánsan beszórom a postaládájába, nem tudtam még mást kitalálni.
Nos?
Nem valószínű. Mert az enyémeknek olyan gyökér fejük van, hogy csoda, ha az elemet be tudják rakni a kisrádiójukba, nemhogy egy számítógépet bekapcsolni.
Csak az ipari varrógépet, azt igen. Bár mostanság kusti van. Kopp-kopp-kopp.
Kedves Sonne, sajnos, nem tudok linkelni, de van pár jó 5let Agresszívmalac topikjában, "A házmesterünk egy tahó, tanácsot" vagy valami hasonló címűben. Itt van a törzsasztalon, keress rá bátran, aztán csak mazsolázz! Szvsz derülni is lehet rajta egy keveset...
b
Most úgy hirtelen eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha a szomszédaitok is olvassák a topicot? Miért ne fordulhatna elő? És ti meg itt szervezkedtek ellenük :-)
Kedves Spanci, ha minden jól megy, Csin idei kedvességének köszönhetően jövőre már komoly bonanza birtokában leszek és örömmel fogok adni porcsinrózsát. De g az nem lesz benne, de még a puskapor vagy a kukacvirág elnevezésében sem, nem baj?
b
Hogy lehet egy Szilvi ily brutális?!?!
El kell magyarázni lelkemnek, hogy ki van találva a konzerves üveg, és abban pl remekül lehet gyüjtögetni ezeket a picinykéket. És ha már összegyült jó pár darab, akkor jön SpANYUS, és.....
Nem is rossz ötlet!!! Mert az ágyneműk, meg a törölközők is eltakarják a fényességes napot úgy az ablakom feléig, mikor nagymosás van. De hogyan csináljam? Dzsokinak volt most két bolhája a Sziszi kutyától, de Szilvi összenyomta őket.
Az én környékemen virág helyett gatyák és egyéb dolgok lógnak. Amikor a kantáros TTL-es gatyó pl. fejjel lefelé van kiteregetve, kopog az ablakomon a csattocska. És nem merem lerángatni vagy összefújkálni valami jó kis sprével (fekete színű), mert gyáva vagyok.
- Ha nagyon humánus akarsz lenni, vegyél új elemet a nagyothalló készülékébe, mert nyilván nem tellik rá neki. (Valószínűleg a TV okozta áramfogyasztás miatt kiesik a néni a kedvezményes keretből, oda folyik el a pénz...)
- Ha nem akarsz annyira humánus lenni, sokkal inkább hatékony, akkor használd ki amit a szerencse adott a kezedbe. (Te laksz fölül. Ha erősebb vagy azt is. Ne bántsd, de demonstrálj...) :o)
- Esetleg -ha van rálátás valahonnan a TV-készülékre- szerezz be egy univerzális távirányítót (pár ezer forintért) ami ismeri az adott típust és ha zavar, egyszerűen kapcsold le Te magad! :o) (Ha gonoszka vagy, esetleg bosszúálló típus, nézd végig ahogy a néni többször egymás után kihívja a szerelőt a "hibás" készülékhez...) :o)
Nekem is volt egy ilyenhez szerencsém, az addig le nem állt, míg (kb.halálosan) meg nem fenyegettem. Volt, hogy udvariasan NEM-et mondtunk neki valamire, -meg is indokoltuk szép logikusan- ezért újra meg újra becsöngetett hozzánk, és utoljára én mentem ki megmondani, hogy mi lesz ha nem hagyja abba. Ordenáré hangnemben válaszolt és ezt nem szeretem -átvettem a hangnemet, a hangerőt meg feltekertem a torkomon. Hazáig kergettem a vén banyát és "majdnem" magánlaksértést is elkövettem. (Vittem magammal olyat, aki "visszatartson", de azért a látszat megvolt rendesen. Mi meg jót nevettünk utána.) Tudom, hogy nem volt "rendes" dolog, de más családok nyugalmát, pihenését folyamatosan zavarni sem az. Szvsz.
Üdv.
u.i. Híres és idevágó mondás: "Ha elfogytak az érveid -üss!" :o)))
u.i.2. Ha sok pénzed van megoldás még a műanyag kettős üvegezésű ablak + légkondi. (De ha olyan sok pénzed lenne valszeg. már elköltöztél volna egy kertes házba nem???) ;o)
u.i.3. Nem kell 100% komolyan venni engem, de remélem adtam jó tippeket...
Öregasszonytó nem köll félni, nincs neki bézbólütője meg kigyúrt haverjai. Ereszd el a hangod, legyél fenyegető, és ha (remélhetőleg) kinn van a villanyórája azt csapd le.
Ezenfelül említs bizonyos részeket az élő, és létező önkormányzati (de társasházakra is vonatkozó) házirend abbeli részéből, hogy senki nem hallgathat semmiféle berendezést a nap bármely időszakában, se éjjel, se nappal úgy, hogy más embert zavarjon, és jól feljelented csendháborításért. Meséld el neki, hogy egy ismerősöd hasonló cipőben járt, és 20.000.-Ft-ra megbüntették.
Legyél kemény és határozott. Akkor van gubanc ha félni kell.
Javaslatot szeretnék kérni. Van egy igen-igen zavaró öregasszony a házunkban. Ez egy régi belvárosi belsőudvaros lakás, és az összes ablak az udvarra néz. Na, az alattam lakó "hölgy" képes egész nap a rettenetes kereskedelmi adókat nézni, max. hangerőn. Persze az ablaka nyitva van, ahogy az enyém is, így nyáron nem lehet máshogy kibírni. Ez még mind nem lenne baj, de ő prímán elalszik, és így a reggeli ébredésig megy a tv. Remegnek az ablakok, nem viccelek, a belső udvar kiválóan erősít akusztikailag. Ő meg mint a tej...
Többször megtörtént, hogy lementem hozzá, mondjuk hajnal egykor, hogy legyen máááán szíves lehalkítani. Ilyenkor a következő párbeszéd zajlik:
- Tessék szíves lenni lehalkítani tv-t, hajnal 1 van!
- De akkor nem hallom.
- Akkor legyen szíves csukja be az ablakot.
- De akkor meleg van. Miért nem maga csukja be az ablakot?
(itt leesik az állam, ilyen vicceset rég nem hallottam)
- Mert nem én nézem hangosan a tv-t.
- Márpedig magának van azzal baja, csukja be maga az ablakot.
És itt kezdek iszonyú ideges lenni. Mi a frappáns és elegánsbosszú ilyen esetre?
Vagy a kutya nyiffant ki, szegény...önvédelemből.
Vagy az asszony megszökött a kéményseprővel, mert ő tutibb tippet tud a könnyű szüléshez. Vagy ki tudja :))
Amikor a kétkisgörény és szülei költöztek még a párom is segített nekik a cuccost lehurcolni (jó gyorsan, szinte mint egy táltoslúúúú). Aztán meg jól visszakőtöztek 3 hónap múlva, hogy rohagggyanak meg.
:) Úgy legyen!
A miénk is bútort cipelgetett, néztem is. De aztán rájöttem, hogy összefügg a bútor a füsttel a környéken. Hát égetgette el a régibb bútorokat, amik már nem kellettek. A lakkozott fa igen büdös és füstös volt. A környék biztos fennen emlegette a mamáját a paseknak, még jó hogy a szél úgy fújt hogy mi nem kaptunk a füstből.
Előre félek, mi lesz. Ugye ősszel a népekre rájön az égetgethetnék, és akkor mindenki kicuccol a kapu elé és éget. Mindegy hogy mit. Bármit, csak égjen, de legalábbis füstöljön, mutatva az ő buzgó munkáját. Ha mást nem tudnak, hát a napi újságot tüzelik fel :)
szija Spanyci! :O))
szegénykém!:O((((((( jó kibirhatalanok a kollegáid/fönökeid.:O((((( mégilyet, hogy nem net...:-OOO
remélem rendbegyönnek a dolgok és teljes valódban ittlehetsz.:O))
addig is egy örömhir, szomszédék költöznek!!!!!!! :O))))))))))) legalábbis ugynézki, mert egy hete bútorokat cipelgetnek el.
Vagy tartson az ember macskát. Az enyém a szúnyogot és a legyet megfogja, úgyhogy engem idén csak vendégségben kóstolt meg szúnyog, otthon sosem. A cica vigyáz rám. Elmar minden bogarat. Az a jó amikor a pókkal játszik...a hideg ráz tőle :) Rálép...elveszi a lábát...pók odébbmegy...rálép...elveszi a lábát...pók odébbmegy...rálép...elveszi a lábát...pók odébb támolyog enyhén strapásan a lépkedéstől...
Kész horror!
A mi szomszédaink feltűnően csendben vannak. Amióta a családfő (a tata) szegény megboldogult, az asszonyt nem is látni, nemhogy még jöjjön kellemetlenkedni. Ilyenkor jön be az, hogy jön még kutyára dér, vagyis jön ő még a mi utcánkba (nah, ez most a szó szoros értelmében is értelmes). De nincs kegyelem. A fagyilkosok nem érdemelnek kegyelmet.
Mostanában csak óvatosan leszek (az uncsis topikomban kifejtettem netezésem nehézségeit), most olvasok vissza, július 31-nél tartok és má majnem összecsunyáztam magam a röhögéstől.
Varrás szünetel. Gyerekek rohangálnak, ha elesnek üvöltenek és én ilyenkor élveteg képpel örömködök:
Nya elzúgott a kisgörény és sír, hi-hi-hi. (Ilyen féktelen gonoszságokra kényszerítik az emberlányát a körülmények).
Ellenbede rendeztem két hangos bulit és senki se szólt!
Meg még azt is kitaláltam, hogy az alattam levő muskátlijába beköltözött egy tücsök és rohadt hangosan ciripel. Katasztrofális látvány lehettem, amikor az éj leple alatt egy Chemotox féle sprahival derékból kihajoltam az ablakon és fúttam mint egy hülye a muskátlisládáját az alattam lakóknak, akik egy tökrendescsalád.
csak jól jártak azok is az egyesüléssel :))) a jó kis osszi cuccokat most már mindenki elérheti... kár hogy az elektromos és fotós cuccok már erőteljes dajcsmarkban vannak számolva... Nagyanyám minden ilyesmit onnan hozott, bőröndszám a diakeretet meg hajsütővasat :) De szép is volt... Apámék kubában egy fél (!) doboz 8X4-ért egy 6 kilós tengeri kagylóhéjat csencseltek :)) Pedig aztat tiltotta a törvény, hogy kihordják a turizmák. De hát nem lehetett odafidelni mindenre :))
Hayloft,
csak érdekességképpen: volt szerencsém(?) júniusban Németországban járni.
Egy kellemes kisváros gazdaboltjának árucikkei között sikerült megpillantanom ilyen 100 %-os természetes nylon alapanyagú ruhadarabokat. És igen......... volt köztük barna is!!!!
(A történethez hozzá tartozik, hogy az említett helyszín a volt NDK területén található...)
Bocs, ezzel kicsit elkéstem, de elárulom, a szüleim szomszédasszonya, rabszolga-bérvarrónő. Szegényke! Ő pl. ilyen otthonkákat varr, kiszabva kiszállítják neki és 80 (!!) vagyis nyolcvan forintot kap darabjáért, igaz, kb. 20 perc alatt varr össze egyet.
És a pécsi vásárban külön sátorban árulják, 800-1000 Ft egy darab.
Lony, te kis huncut! Marhára gyanús vagy! :-)))))
Biztos hogy csak moncsicsit akartál a kedvesed szeme alá, a huginak meg fogatlanságot és hajatlanságot ígértél be?! (bocs!!!!!):-))))))PPPP
Én sem szívesen hagynám ott ebek harmincadjára a kilyuggatott lakásomat...
Arra gondoltam, hogy mi berendeztünk egy garzont, mindenből ujjat kellett venni, nem jött ki egy millából, pedig nincs szekrény, nincs sütő, csak a helye. Jönne egy új szomszéd, vagy a régi levegőbe küldené.... Nemcsak hogy minden tönkremegy, hanem nincs hol lakni egyik napról a másikra...
Tesóm a szomszéd tömbben lakik. Pont nem voltak otthon. Szerencsére nem arra a házra néz az ablakuk, így megúszták az ablaktörést, ilyesmit. Viszont nem alszanak azóta mert nyüzsgés van a környéken még éjjel is.
Biztos már nagyon ki volt bukva a robbantó a szomszédjára! Egyszer és mindenkorra meg akart szabadulni tőle! Az biztos, hogy nem szívesen lennék ebben a házban szomszéd! :-))))))))
Én tudom ám! Hát még a cuculista Lengyelországból valók az tuti! Még nagyon gyerekkoromban állati divat volt cserekereskedelmet folytatni a lengyelekkel, mert Amo szappanért meg titokzokniért eszelős mennyiségű zlotyt adtak ám a polskák!
És abból lehetett venni Kennedy fejes pénzgyűrűt, kristályvázát, nylon otthonkát, meg rókabundát! Bizonyám! Én is voltam nyolcadikos koromban ilyen beszerző úton megbízásból és rendelésre hoztam vagy néhány tucatot a környező szomszédnéniknek, meg a mamámnak!