Nem a forgalom a nagy, hanem tele az út 60-as sebességkorlátozással, előzni tilos táblával, záróvonallal. Ez sem lenne nagy gond, ha a nagyérdeműnek lenne halvány fogalma arról, hogy egy sebességkorlátozást/előzni tilost mi old fel. A többség szerint csak a tábla. :// (Pettend) Aztán ott van Baracskán a VÉDA, ami előtt/után 1.5km-rel csak 30-cal mernek menni. Valami oknál fogva, ez az út vonzza a fogyasztásbajnokokat. 45-tel mennek, ha törik, ha szakad, mert az a legideálisabb a fogyasztás szempontjából....... A Baracska utáni emelkedőn kizárólag a belsősávban, nehogy már valaki eléjük kerüljön. Reggel 5- fél7 között viszont tényleg ideális oda-vissza. :))
Ha mindegy lenne nem kérdeztem volna. A kisbetűs írásod miatt meg külön kíváncsi vagyok mert Tárnok-szőlőhegyen van birtokom és oda is a régi hetesen mennék péntekenként. Eddig azt gondoltam, hogy pénteken, 20 óra után, tolongás csak az M7 pályán lehet a Balaton irányába! Az is csak nyáron.
Sajnos egy évben csak egyszer járunk ezen az útvonalon, s ezen már túl vagyunk. De az elkövetkező években még jól jöhet. Remélem az infó tábla nem kerül arrébb, s addigra a felhajtó mizérián is túl lesznek a szerbek.
Ezt írtam én is. A hercegszántói határ jó alternatíva, de nem 08 25.-én kifelé. Röszkétől a verbászi csomópont 35 perc. Hercegszántótól 1,5 óra. Tehát csak 2 órás várakozás(Röszkén) felett érdemes arra menni(jönni). Pont úgy lesz neked jó ahogy először írtam.
Péntek este nem nagy a forgalom Pest fele. Azért kérdeztem,milyen útvonalat ajánlotok,mert olvastam az M6-Baja-Hercegszántó útvonalat is,ami Nekem szóba jöhet még. Remélhetőleg nem lesz már nagy zűr jövőhéten,szeptember 1.-el indulunk haza. Maradjunk annyiban,hogy déli part a tónál ;) ;)
Péntek este milyen tolongás van a régi hetesen, Velence felől Érd felé? Ha sukorói vagy nadapi, szerintem ismeri az M7-est és nem kérdez ilyen kézenfekvő dolgot! Persze tényleg könnyebb segíteni, ha valaki a frankót írja, de az is érthető ha nem írja ide ki a lakhelyét.
A magam részéről, ha már úgyis megveszem az autópálya matricát, nem tolonganék a régi 7-esen, hanem M7-M0-M5. Ha végig az E-75-ös utat követed, nem tévedhetsz el. :))
Régi 7 es az Érd-Ercsi kőrforgóig. Át az M6, majd MO-M5-Röszke. Belgrádot én nem kerültem meg és neked is az áthajtást javaslom! Tovább Nis-Presevó-Gevgelia és Görögország. Kifelé már nem lesz torlódás hacsak nincs baleset a pályán. Alig 40km. ami nem pálya Szerbiában. A Makedónoknál mint olvashattad bőven van leterelés a pályáról, de sötétben is tökéletesen érthetően van kitáblázva, meg úgyis arra megy mindenki amerre te akarsz:-) Ha érdekel, hogy a tankolást olcsón megúszd, úgy csináld, hogy kitartson MK-ig az üzemanyagod! Ne sajnálj 1€-t vagy 1$-t a kutastól és simán menni fog a kártyás fizetés! Jó utat, jó időt!
Sziasztok! Régóta követem az írásaitokat és szeretném megkérdezni,hogy melyik útvonalat ajánljátok ha a Velencei-tó környékéről lesz a kiinduló pont? Aug. 25.-én 20óra magasságában lesz az indulás Parália az uticél. Sok kerülő útvonalat már fejből tudok,amit Nektek köszönhetek,de most érdekelne,mit mondtok,merre érdemes mennünk? Köszönöm előre is Nektek!
A térképen szereplő felhajtón éppen a fizetőkapu rendszert építik át, itt nem tudsz visszamenni a pályára. Újvidéktől északra a következő le/felhajtási lehetőségek élnek jelenleg:
Vrbas/Srbobran
Topolya/Zenta
Szabadka/Dél
Szabadka/Kelet (A Kelebija/Tompa átkelő felé itt érdemes letérni)
Szabadka/Észak (itt lehet letérni B.Vinogradi-Ásotthalom irányába)
Az infótábla még az újvidéki lehajtó előtt található, ha várakozást jeleznek rajta, érdemes kimenni Újvidéknél és a Sirig-Srbobran-Vrbas-autópálya felhajtó (300 dinárért) vagy a Sirig-Srbobran-Feketics-Topolya-autópálya útvonalat (ingyenes) használni. Amennyiben Tompánál szeretnétek visszatérni Mo.-ra, már nem érdemes Topolyánál visszamenni a pályára, inkább a "régi" úton kell elcsoszogni Szabadkáig. Időben a normál autópályás haladáshoz képes úgy +20 percet lehet összeszedni, azzal a különbséggel, hogy sebességet mérő rendőrökkel bármelyik faluban, városban össze lehet futni, így érdemes betartani a szabályokat, vagy valami helyi versenyző nyomában teperni.
"Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy miért nem jönnek le az emberek egy kapuval előbb? Szinte biztos vagyok benne, hogy a szokásos applikációk ezeket előre jelzik."
Ez jogos is lehetne de Stevie ezt nagyon jól leírta pár hsz-el lentebb. Egy teljesen hagyományos GPS volt mindössze a segítségem. Az odafelé út se sok infót tartogatott ezzel kapcsolatban,hiszen hétköznap reggel jártam arra.
Na ez az infó engem is érdekelne. A Fb-os határfigyelő csoprtban a Szöreg-Topolya útvonalat javasolták de az 53km. Ha ez kevesebb és kikerüli a dugót akkor hurrá!
Ha ezt valaki csinálja, akkor nyilván megéri neki; nem abból él, hogy télen nincs rá kereslet (vagy csak csökkentett). Én nem látunk rá az üzleti modell összetevőire, én nem is proponáltam, csak szóba hoztam, mert a témához releváns. Megjegyzem; szerintem Te sem tudod, mi benne a bóóót, de kell lennie :) Az pedig, hogy van akinek megéri venni egy ilyet és hosszú évekig használja, más esetleg csak béreli és megint más sorbán áll és kp/kártya fizetést választ élethelyzet függő, kinek-kinek egyéni döntése.
"Az utolsó fizetőkapunál 19.48-kor közel 10 kmes sorba álltunk be,tülekedés persze még a leállósávban is. 2óra múlva jutottunk át"
Sziasztok!
A fenti szösszenet miatt kérdeznék. Már egy hónapja off országból hazafelé ugyanitt mi is beleszaladtunk majd 1 óra átjutásba. Ezt jelezték is egy a pálya felett keresztbe lévő konzolon, igaz 20 percet írtak. Egyik kérdésem az lenne, hogy vajon hol lehetett ez a kiírás, egyszerűen nem emlékszem, hogy az Újvidéki lehajtó előtt vagy után. Hátha valaki tudja. Ha a lehajtó után, akkor nem érdemes tovább olvasni. :)
3 km-l hosszabb, most perpillanat a google szerint a pályán 31 perc a 19 km. Végignéztem az utat a fent lévő képek alapján nincs vele gond.
Szerintetek, érdemes ezt az utat alternatívaként figyelembe venni?
A képek alapján lehajtáskor nincs fizető kapu, viszont a pályára visszahajtáskor van valami sorompós épület. Ebben az esetben gondolom visszahajtáskor kell kifizetni a Belgrád - Újvidék közötti pályahasználatot?
Itt is lehet vajon kártyával fizetni, mert nem tűnik túl korszerűnek az épület?
Elég jól ki van találva a rendszer, azt hinné az ember, hogy mindenki ezt veszi, aki a horvát tengerpartra utazik.
Hát a nagy lófüttyöt :-((
Van Pesten egy vállalkozás (nem írom ide a nevét, egy másodpercig sem akarom reklámozni őket!), ezres mennyiségben adnak bérbe ilyen eszközöket a lüke magyaroknak, pedig minden józan számítás szerint meg kéne venné a készüléket és nem bérelni.