S nem is az a baj, ahogy ez kinéz itt. Az is, de most nem lényeg. De ahogy ez elkezdi spirituálisan megmagyarázni a Föld globális környezeti problémáit......
Tíz éven át szórakoztatta a retró iránt fogékony nézőket a Kívánságkosár, a köztévé egyik kedvelt műsora, amiben még lehetett klasszikus Antal Imre-klipet látni, és nem volt olyan adás, amiben Karel Gott vagy Máté Péter ne búgott volna a tévét árgus szemekkel[...] Bővebben!Tovább »
A Deichmann-nak nem csak társadalmi felelősségvállalása, de üzleti érdeke is, hogy helyi vásárlóinkkal a saját nyelvükön alakíthassunk ki minél szorosabb és őszintébb viszonyt. Ezért minden olyan munkavállaló nagy értéket hoz multikulturális csapatunkba, aki több nyelven is közvetíti a Deichmann termékeit, szolgáltatásait, értékeit, különösen az olyan többnemzetiségű régiókban, mint Szlovákia déli része.
Részlet a sajtóközleményükből. Aha. Persze. Hiszem, ha látom.
Anyám panaszkodott, hogy vett 200 forintért egy sztárvárzos púzlét (tudom, puzzle, de én úgy mondom, hogy púzlé :)), de mégse viheti el holnap a kisebbik unokaöcsimnek, mert a nővérem anyám lelkére kötötte, hogy nagy szemű mesehőst ne, mert attól maga alá csinál a gyerek. Yoda mester meg ugyebár halmazon belülre esik. Nézegettem, aztán kinyitottam a dobozt, és elkezdtem kirakni. 20 éve nem játszottam kirakóval. Gondoltam, csak nem nehéz, hiszen 60 darabos. Nem volt egyszerű, de jól szórakoztam, főleg azon, hogy sehogy nem akart meglenni Yoda bal szemgolyója, anyám pedig felváltva röhögött ezen, illetve Karcsi doktornő beszólásain.
Meg aztán lent legalább meleg volt, itt fent meg kell a pulóver, ugyanis megint szar a radiátorom.
A 80-as években rendszeresen jártam Csehszlovákiában, még a határvárosokban sem nagyon beszéltek magyarul az eladók. Magyarok voltak, de nem lehetett. Volt ugyan, amelyik meg mert szólalni, de sok volt a spicli.
Mostanában teljesen természetes, hogy magyarul szólnak hozzád, ritka az olyan eladó, amelyik csak szolvákul tud.
Lehet, hogy jó lenne sietni a Törökországban éppen gyártás alatt levő, magyar exportra készülő buszok szállításával, mielőtt az oroszok legyakják a gyáraikat a levegőből... :D
Ha kitör a háború, kurva nagy szarban lesznek azok a cégek, akik a törököknél gyártatnak. Ukrajna még lófasz történet volt (a gázt kivéve), itt már a tét nagyobb egy pár hangyafasznyit.
Tudom, most mondhatnátok, hogy dehogy lesz háború, és Törökországot nem merik megtámadni. Öööööö... De.
Szia! A néven Julia! Élek Magyarorszagban, Budapesten. 18 éves vagyok. A kedvence sínem kék. Szeretem az alatokat és a zenét. És igen angolul tanulaok szolgál tudok egy picit angolul.
Na, ilyen azért még a Randivonalon se volt.
Szaporodnak a kamu profilok ezen a nyüves oldalon, úgy tűnik.
Na, minden csoda 3 napí tart: járműhiány miatt megjárta már a 061...102-es flirt tartomány 2 példánya is Kun Miklóst.
Hál Istennek, a szirmayzmus az államvasútból is kikopóban van.
Tegnap kipróbáltam az egyik NGZ-s volvót, mert itt járkál pár darab a 144/277-esen, hát ilyen egy szakadék szar buszt már rég láttam. Igényes felújításnak semmiképp nem nevezném.
Viszont a csuklós Conectók utastér elrendezése nagyon fasza!
Most a reggeli "csúcsórában" (kb. 7 és 8 között) éppen karcolja a 7eskonvoj Újpalota felől a 2,5ezret. Biztosítasz 16,8ezres fh/óra/irányt, könnyen kiszámolható, hogy még bőven felfele kerekítve is ~15%-os kihasználtsággal mennének a vonatok a legforgalmasabb időszakban. A nap nagy részében ennél gyászosabb lenne a helyzet, hétvégén meg 7-8%-os kihasználtság lenne.
Azt beleszámolni, hogy mennyien tennék le az autót, stb. felesleges, mert annyi új utast nem hozna. Szilas mögött csinálnak P+R, jó. Max 500 autónak, legfeljebb 1000-nek. Számít valamit? Semmit.
Tényleg le lesznek bontva a Drégelyvár utcában a házak?
Azt gondoltam, hogy ha 1973 óta nem sikerült elintézni, akkor már ezután se, aztán csinálnak valami fonódó vágányt az útra, mert mostanában az ilyenekre megy a FAP FAP FAP a villamosfetisiszták részéről.
A NAV-ot végül sorozatban is elkezdték osztani az utóbbi hetekben, pedig semmi jel nem utalt arra, hogy sorozatrendszám lesz belőle. Kihagyták... aztán mégse.
Hozzon már valaki képbe Kecskemét helyi üzemét illetően:
- van 25 hibrid Citaro
- vannak helyiben 7700A Volvók
- vannak exszegedi Ikarusok
- vannak Kunságtól maradt Ikarusok (263, 415?)
Aztán hamarosan jön 10 Connecto, meg 7 Scania?
Ennek akkor az lesz a vége, hogy lesz 25 hibrid, amit a franctudja ki üzemeltet, és a DAKK ad 17 kocsit helyibe, ezzel fullalacsonypadlós lesz az egész város kocsikiadása?
A lakók többsége a sokáig tartó útfelbontások, a közlekedés, a parkolás nehézségei miatt aggódtak, de féltik a lakótelep építésekor átadott felüljárót is, amely helyett mind a közúti, mind pedig a villamosforgalom aluljárón keresztezné a Körvasutat (fentre pedig vasúti megállót terveznek).
LEBONTJÁK A FELÜLJÁRÓT?!?!?!?!
Nekem mindegy, csak a Csömöri utat csinálják meg 2x2 sávosra...
Amugy a Nasa is készül a pontatlan számításra. :D S lehet alapja. De nagyon kicsi az esély. Mindenesetre majd a TV sámánok jól megélnek ebből. Mint belőled is.
Már NK_-s rendszámokat osztanak. Ha ebben az ütemben haladunk, egy év múlva ilyenkor már az NZ_-seket fogják dobálni kifele, és lehet majd pislogni, hogy van-e már OA_.
De szép is lenne:
2017, 2018 > O
2019, 2020 > P
2021, 2022 > R
2023, 2024 > S
2025, 2026 > T
2027, 2028 > V
2029, 2030 > Z
Szóval maradjon csak meg ez a kétévenként váltós ütem. :D
Sokak régi vágya, hogy az egyre inkább életre kapó Zsuzsivasútról közvetlen átszállás legyen akár a nagyvasútra, akár a városi, helyközi járatokra, a tervek Tasó László államtitkár szerint erre is kitérnek majd.