Tiszteletem Tagtársak!
Sajnos rég volt alkalmam a Kör eseményeit figyelemmel kísérnem, de most végigolvastam mindent amiről lemaradtam- internet problémák miatt- és a szobortémához szeretnék hozzászólni.
Rövid töprengés után, rögtön megvilágosodott elmém a szobor anyagával kapcsolatban: természetesen aranyból!!!
Két érvem is van:
1.Ha a Gabonakör belefog valamibe, azt nem suta kézzel teszi!
2.Gabonakör->búza->aranyló kalász-> aranyló szobor!
Na, jó ! Hármat is tudok mondani! Fényességes Példaképünk UBG szobrának mi más lehetne az anyaga! Nemes szobrot, csak nemes anyagból készíthetünk, Tagtársak!
egyelőre ez szerény javaslatom új pozíciód mibenlétére, Tagtársam, de persze az Elnöki Jóváhagyást meg kell várnunk. Közben neves grafikusművészekkel is konzultálok (Dalí, Picasso, Monet) a kitüntetés formájának kialakítása ügyében. Nem akarlak elkeseríteni, de egylőre Kandinszkij ajánlata a legjobb.
nevezzük ki nagyrabecsült Tagtársunkat Nyugalmazott Gabonaköri Főtárgyalónak, talán ezt a címet közismert szerénységének feladása nélkül is elfogadhatná
Alapelvem: Soha semmit nem !
Vannak alkalmasínt alkalmasabbak!
Szívem diktálná (Köszönet) , de a jelen helyízetem itten igen megfelelő!
A köröket nem cabad megzavarni!
Úgy lyó ahogy van!
(A fejlődés gátja a semmittevés.)
A fejlövés a lustaság! Na ez a fejlesztő?/
Tisztelettel: Xlen a Legfőbb Úrnak !
wizes.
Elnök, tisztellek, még jobban, mint eddig, és ez nem kevés! Ezzel a huszárvágással sikerült minden jövőbeni tárgyalópartnerünk szívében a kétség kardját megmártanod, hogy tudniillik mi a jóisten haragjáról is beszél mindenkor a Köri Főtárgyaló? Hiába, nincs párja a mi Elnökünknek, éljen Ő, s virágozzon, s szálljanak rá a méhek!
PT Titkár Tagtársam, alábecsülni az Elnök képességeit - lásd be, tarthatatlan állapot.
Mivel ezt be is láttad, ezért a magam részéről további teljes bizalmamról biztosítalak.
Bocsánatáért esedezem Elnök úr, a technika ördöge miatt hogy úgy mondjam egymás szavába vágtunk - volna - DE ÖN MEGELŐZŐTT természetesen, így tekintse méltatlan hozzászólásomat tárgytalannak!
Mivel tehetném jóvá eme kotnyeles méltatlanságot????
Elnok -polgarttars,
kinyilatkoztatasod termeszetesen ismet igaz es magvas volt es asszem bizton allithatom, hogy a szadbol kiszallo szellemi gabonaszem termekeny foldre fog hullni, szavaidnak foganatja lesz! Elore a az elso virtualia-gabona lapert (sot mitobb tablaert)!!
Elnök úr!
Én csak igen félve merészelek szólni, csak gyengén cincogok inneen a hétköznapiságból... esetleg... csak tagtársaink kérelmét továbbítom, dehogy akarok én akadékoskodni, és zavarni Önt ebben a fennkölt munkában... de ha lehetne...
EGY KICSIT KONKRÉTABBAN????
A Magyar Gabonakörök Első Kongresszusának összehívása valóban fontos feladat.
A Kongresszusra azonban némi felkészülési időt kell hagyni a Tagtársaknak, hogy jövőbemutató hozzászólásaikat a Kongresszusra elő tudják készíteni.
Ezért én a Kongresszus időpontjának, 2003. január 30-át, egy verőfénmyes csütörtöki napot ajánlanék, a kongresszus az Elnök nyitóbeszédével kezdődne reggel 10 órakor, és azután minden Tagtárs beírhatná direkt a Kongresszusra előkészített (és addig nem puiblikált!), a Gabonakör múltjával-jövőjével kapcsolatos előadását (hozzászólását). A kongresszusi előadásokról természetesen rögtön vita is indulhat.
Előtte azonban érdemes volna egy állapotfelmérés, egy taglista a pozíciókkal, lassan-lassan pedig el kell kezdeni építenünk nagyreményű weboldalunkat is, hiszen pl. a teljes taglistát, és az Eszmei Mondanivaló Leglényegesebb Részeit érdemes volna egy külön helyen egyben tárolni.
Hogyismondjamcsak? Hajrá!
Körről Körre javulnak esélyeink a Vágső Cél elérésére.
Vizionálom a jövőt, Tagtársak, piszok nehéz egy feladat. Egy nap nem is lehet, max. 20 percet erre szánni, a többi időt pihenéssel, szórakozással, utazással kívánnám eltölteni - de nem lehet, Tagtársak!
A felelősség a vállamon szinte a földbe présel...de hát ezt vállaltam. És Ti is, a Kör Dicső Tagjai, Elől- és Hátuljárói, Ti is nagy munkát, történelmi jelentőségű tevékenységet végeztek!
Ez ad nekem is erőt!
Miközben a szürke hétköznapok gondokkal átitatott paksamétáit rendezgetjük, és próbálunk utat vágni a keresztezők, előzni akarók és mindentmásképplátók szűk utcácskáinak komor betonrengetegében, addig azért testünk-lelkünk mindig egy-egy magasabb szintre ér, míg végül egszercsak azt látjuk, hogy elértük a Célt!
Hosszú még az út, de hogy sokan, egyre többen vagyunk, akik nem elsősorban sikérben mérik az előrejutást (csak másodsorban), az azt jelzi, valami megmozdult, mégha egyelőre mélyen van is.
Pikírt tagtárs!
Köszönöm a támogatást! Ebéd természetesen lesz, sőt gondolom Wagner úr is gondoskodik némi gabonaitalról.
Csak Elnökünk jönne már... oh, bár jönne már...
Tagtársak!
Úgy látom, Körünk fennállása alatt bekövetkezett az első komoly értelezési és értékrend megfogalmazódási probléma, melyet közösen kellene megvitatnunk. Széna-e vagy szalma, ez komoly ellentéteket váltott ki körünkben. Itt az idő, hogy Elnökünk (Kinek ÜLepét Bársonypír Borítja) visszatérjen körünkbe, és összehívja a Magyar Gabonakörök Első Kongresszusát.
Tagtársam, most akkor szalma, vagy széna? Szeretnék ellentétes álláspontot kialakítani, és széles társadalmi vitára késztetni a tömeget, de így nem lehet, könyörgök!
Elkészíétse: El?készítésként a gombát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük, a szalonnát apróra felkockázzuk, a hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, a paradicsomot apróra felkockázzuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk.
A szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk és tovább pirítjuk. Egy másik edényben a vajat megolvasztjuk, beletesszük a zöldborsót, felöntjük a borral, és megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a szalonnás gombát, a petrezselymet és ízlés szerint sózzuk. Ezt összeforrósítjuk. Közben a hagymát, az áttört fokhagymát, a paradicsomot megpároljuk, sóval, borssal, kakukkf?vel ízesítjük, és párolás után s?r?re f?zzük.
Ezalatt az id? alatt a tésztákat megf?zzük, lesz?rjük, majd egy tálra csúsztatjuk. Hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét,ezzel összekeverjük,a tetejére ráöntjük a paradicsomos s?rítményt és a maradék gombás ragut, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.