A baj az, hogy valamirevaló zenei alapképzettség nélkül ez nem könnyű. Nem tudom, említettem-e, de csupán néhány éve vettem először olyan céllal a kezeim közé gitárt, hogy én azon akkordokat játszom. Melyik legyen vajon az a dal, amelyiket érdemes lesz gyakorolni? Tippjeim: The needle and the spoon, The ballad of Curtis Loew, Gimme back my bullets, Tuesday's gone, Poison Whiskey, Searchin', That smell, Am i losin', Cry for the bad man.
"Mit mondjak, nem izgultam szét magam a zenei feszültségtől"
Asszem szűkített nónakkordokat nem nagyon fogsz találni... :)
A netes tabok nagy része amúgy halovány, bár néha eltalálják. Arra jók, hogy nagyjából kapsz egy képet, utána neki kell esni a magnónak, és lekagylózni a finomságokat.
Hát az úgy van, hogy találtam például poison whiskey-t, ahol az első versszakra (minden sor elején!) az ajánlat végig G volt.
A következő versszakra már C-t és D-it ajánlott, egy-egy hosszabb sor elején.
Mit mondjak, nem izgultam szét magam a zenei feszültségtől.
És így tovább. Mivel kísérni szeretnék elsősorban, van olyan homepage valahol szerintetek, amelyik által javasolt akkordmenetek/vagy/TAB-táblázatok alapján érdemes lenne elkezdeni?
Hohó, van három gitáros! Szerintem maradhatnánk is egyelőre az akusztikus megvalósításnál. Tőlem bármelyik dal lehet, ha mégsem tudom elénekelni, jelzem. Nem csillagász szólók megvalósítására is elképzelhető, hogy vállalkozom.
Vagy énekelek, vagy cincogok valamit a gitáron. Mindez egyszerre, sajnos, még nem. Szomorú, de az éneklés egyelőre még jobb választásnak is tűnik. Ebben az esetben viszont (egy, minden szempontból pöttöm embert idézve) minimum MÉG EGY GITÁRT!
Nos, ebben az esetben viszont - mondjuk, látatlanban is, magamra kalkulálva főleg -egy-két hónap próbatermi rákészülés után állíthatom, hogy összejöhet egy akusztikus lynyrd allstar utcazenész-triónk valamikor, amivel akár meglephetők a horvát tengerpart védtelen turistái is ezen a nyáron. Érdekel ez így vajon valakit?
Ezt nem is lenne érdemes vitatni, nyilvánvaló, hogy a Skynyrd számtalan típust használt, elég csak az Endangered Species belső borítóját áttekinteni. A Lynyrd Allstar Project viszont ennél lényegesen szigorúbb feltételeket támaszt.
Hajrá Rooster! Bár szombatomat némiképp a bizonytalanság lengi körül, ne adja fel senki a reményt, eljuthatok még a VÍG VAM kocsma színpadához is akár. A Lynyrd Allstar Project sajnos feltétlenül GIBSON modelleket kíván, jómagam viszont szívesen meghallgatom az aspiránsokat, bármilyen hangszeren is.
Na, érdemes volt benézni. :)
Egész jó ez a Rooster. Énekes urat zavarjátok el énektanárhoz, mert erőből énekel, és néha félrecsúszik, de jók a vokálok, meg úgy az egész össze van téve szép kulturáltan.
Grat. :)
Bocs Southern, hogy eddig nem reagáltam... Na: a Rooster megszerzése igen eccerű... Vagy velem veszed fel a személyes kapcsolatot, vagy elzarándokolsz egy koncertünkre, ahol megajándékozunk egyel! A következő ilyen lehetőség most szombaton, július 10-én lesz a Wigwamban, Budapesten (http://www.wigwamrockclub.hu).
Kicsit csodálkozom azért, hogy még mindig senki sem akar egy all-star lynyrd cover-band-et összehozni, de zsinórmértékem a türelem, ugye. Tegnap írtam egy reményteli dalt, a munkacíme egyelőre Lothar Matthäus blues. Höhöhö.