Keresés

Részletes keresés

wangelisz Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1485
Sziasztok

Karacsonyi ajandekvasarlashoz szeretnek tanacsot kerni :)

Venni akarok egy monitort - a jelenlegi jelolt az ASUS VH222H. a kerdesem a kovetkezo : szeretnem a monitor egyreszt a szamitogeppel osszekotni (Gforce 7100 GS kartya DVI kimenet) - ezzel nincs gond. viszont van egy LG FB 162 hifi / dvd lejatszom komponens kimenettel. talaltam a neten egy komponens be VGA ki atalakitot potom penzert (5 euro).

Szerintetek mukodhet a dolog, ha a monitort osszekotom a dvd lejatszoval (is)? van DVI es VGA bemenet is rajta, szoval technikailag mennie kellene. kerdes, hogy a dvd lejatszo mennyire mukodik egyutt a monitorral?

Traubi Creative Commons License 2009.11.25 0 0 1484
Dual layer lemezek lejátszása evidens az asztali lejátszókon? A gyártók mindenevőnek írják le a készülékeket, de a felsorolt formátumokban (pl a dobozon) a DL nem szokott szerepelni. Szóval ezzel mi a helyzet?
Sanyó2K9 Creative Commons License 2009.11.24 0 0 1483

Elnézést eltüntem. De már kitapasztaltam, alapvetően PRIMA!

1. Van egy kölön gomb a távirányítón lenn a CD-USB választáshoz (ez nincs a leírásban, ezért a menüben kerestem-nem mentem át egy IQ teszten)

2. A Távirányító PROG nevű gombját nyomogatva navigálhatok a könyvtárakban (ez sincs benne a könyvben, de a kínai termékeknél szokás, hogy a termék jobb mint a leírás)

3. A könyvtárban ABC sorrendben jelennek meg a dolgok, vagyis ha sok képed és kevés videod van akkor jobb a videokat ugy elnevezni, hogy előre kerüljenek az ABCben, mert egyébként sokat nyomogathatod a lefelé billenytyüt

4. Jól olvassa a

-pendrivokat (8GB ig próbáltam)

-a külső HDD-t!!!!!

-az MSI 51 in ONE es kártyaolvasót

De ekkor vannak fura dolgok:

A CF kártyát tökéletesen olvassa (8GB ig próbáltam)

Sem az SD/SDHC-t, sem a mikroSDHC-t nem olvassa ugyanarról a kártyaolvasóról amiről a CF kártyát jól olvassa. Lehet a kártya driver nem teljesen szabványos, vagy más mint amit a sys-102 elvár. Sajnos én SD re vett videokat (MP2/MOD) szivesen olvastam volna direkt

5. Kitünően játssza az LG Renoirral 640x480ban felvett DivX5 videokat. Sanos mivel eddig nekem a mikroSD-t nem olvassa sem az MSI-ről, sem a T-mobil Internet StickV ről, ezért át kellett tegyem pendrivera. De onna tökéletes.

Vagyis én elégedett vagyok a sys-102 vel (4eFt nagy vétel volt).

Ha valki tud ötletet az SD kártya direkt olvasására annak örülnék (milyen USB olvasóba kell tegyem az SDHC vagy mikroSDHC kártyát, hogy olvassa a sys-102 az USB bemenetéről?)

Előzmény: daredda (1467)
Traubi Creative Commons License 2009.11.21 0 0 1482

Mindig tanul valami újat az ember :) Azt hiszem ennyire cizellált elvásárok nem lesznek most.

Előzmény: br130 (1481)
br130 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1481

Találtam még egy honlapot , itt még a DVD-Audio konkurenséről , a Super Audio CD-ről ( SACD ) is találsz információt.

http://www.avx.hu/?cikkid=5687

DVD-Audió és SACD lemezeket lehetett kapni régebben pl a Media Markt és a Saturn üzleteiben , de az alacsony keresletre való tekintettel lehet , hogy már nem forgalmazzák őket.

Kezdetben főleg klasszikus és jazz-zene jelent meg ezen lemezformátumokon , kihasználandó a technológia nyújtotta minőségi hangrögzítés lehetőségét. Ez már eleve behatárolta a vásárlók körét. Ráadásul a csúcsminőségű hanghoz , csillagászati készülékárak társultak , ha valaki egy olyan audiofil rendszert akart összeállítani , amelyen hallható is volt a technológia hangminősége.

DVD-Audio lemezek : http://www.cdbar.hu/magyar/ujdonsagok/dvdaudio.htm

SACD : http://www.cdbar.hu/magyar/ujdonsagok/sacd.htm

A populáris zenével foglalkozó lemezkiadók valamiért nem kezdték el ontani a nagyobb tömegeket érdeklő albumaikat ezen új lemezformátumokon. Ez lehet az egyik oka , hogy nem váltották le a CD-t. A másik ok lehet az egyre több ember számára könnyen elérhető internet és a rajta lévő , ingyen letölthető , hallgatható minőségű MP3 és társai.

Namármost : ha a legtöbb embernek megfelel a CD-nél is gyengébb hangminőségű MP3 , akkor nem csodálkozok rajta , hogy nem terjedt el ezen két csúcsminőségű , de drága lemezformátum.

"Ebből arra a következtetésre jutok, hogy ha a CD-n lévő zene CD-lejátszón hallgatva megfelelő volt, akkor a DVD-lejátszóban ugyanilyen szépnek fogom találni. Jól gondolom?"

Végül is igen. Annyit azért hozzáfűznék , hogy egy 40-50ezer foritos CD-lejátszónak szebb hangja van , mint egy ugyanennyibe kerülő DVD-lejátszónak. De ezt a külömbséget csak akkor lehetne meghallani , ha minőségi erősítőn és hangfalakon lehetne tesztelni őket és a tesztelő rendelkezik bizonyos szintű zenei hallással is.

Előzmény: Traubi (1480)
Traubi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1480

Köszi az infot, meg a linkeket.

A DVD-audio nekem továbbra is kicsit homály. Azt értem, hogy mi akar lenni, de a gyakorlatban hol van ilyen? Ugyanis DVD-n csak filmmel találkozom, a zenék meg cd-n vannak, tehát a két műfaj adathordozóilag ketté van választva. Vagy csak ritkán járok lemezboltba? :)

Egyébként ahogy írtam, a ketyere ajándékba lesz, nálamnál is konzervatívabb használókkal:) Azaz zene CD-ről megy csak (ha megy...) Ha jól látom a belinkelt oldalon, a CD-nél a D/A mutató 16bit/44kHz. Azaz alacsonyabb, mint a DVD-lejátszó mutatói. Ebből arra a következtetésre jutok, hogy ha a CD-n lévő zene CD-lejátszón hallgatva megfelelő volt, akkor a DVD-lejátszóban ugyanilyen szépnek fogom találni. Jól gondolom?

Előzmény: br130 (1479)
br130 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1479

A DVD-Audio szabvány a CD-nél jobb hangminőséget biztosító formátum , de DVD alapokon.

Részletes leírásokat itt találsz :

http://hazimozienciklopedia.arucikk.hu/product_info.php/cPath/15/products_id/214/dvd-lejatszo/dvd-audio-dvd-a/

http://hazimozienciklopedia.arucikk.hu/product_info.php/cPath/15/products_id/216/dvd-lejatszo/dvd-audio-technologia-/

http://www.panasonic.hu/ugyfelszolgalat/gyik/dvd_audio.html

"Ezek közül mikor jön ki a 24/192-es előnye?"

Szerintem nem fogsz külömbséget hallani a két készülék között , ha van lehetőséged kipróbálni őket. Ha mégis hallasz valamit , az inkább a szubjektív véleményed , ebben az esetben pedig azt a típust vedd meg , amelyiknek számodra kellemesebb hangja van.

"egy (illetve kettő) beépített TV hangszóró ki tudja-e normálisan adni azokat  a bizonyos háttérhangokat, amiket a lejátszó küld neki."

Természetesen nem fog kiadni "normális" háttérhangokat , de azért érdemes kipróbálni.

Előzmény: Traubi (1478)
Traubi Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1478

A DVD-audio lemez pontosan mi? Vagy CD-re gondoltál? A felállás az, hogy a készülék normál filmnézésre lenne, meg néha audio-cd lejátszásra (plusz jpeg nézegetés, de az itt nem számít). Ezek közül mikor jön ki a 24/192-es előnye?

A virtual dolby lényegét értem, inkább az homályos, hogy egy (illetve kettő) beépített TV hangszóró ki tudja-e normálisan adni azokat  a bizonyos háttérhangokat, amiket a lejátszó küld neki.

5.1 et eleve nem tudnak, csak sztereo kimenetei vannak.

Előzmény: br130 (1477)
br130 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 1477
A 24/192-es D/A konverternek csak akkor lenne jelentősége , ha DVD-Audio lemezt is lejátszana. A DVD-Video lejátszókba elegendő a 24 bit/96 kHz-es is , de a gyártók szeretnek a nagyobb számokkal villogni és a két D/A átalakító között kicsi az árkülömbség - ha egyáltalán van - ezért belerakják a nagyobb tudásút.

Egy lejátszó hangminőségét nemcsak a D/A konverter milyensége , hanem a köré épített elektronika alkatrészeinek minősége is meghatározza.
Én leginkább emiatt nem venném meg olyan cég termékét - ha fontos a hangminőség is - mely nem gyártott/gyárt Hi-Fi kategóriás készülékeket.
Viszont ha a tv hagszóróin keresztül hallgatod a lejátszó hangját , nem fogsz különbséget hallani a két márka között.

A "virtual dolbyt" arra az esetre találták ki , ha a tulaj a lejátszóját csak egy sztereó hangrendszerre - pl egy modern tv - köti rá , mert nem akar , vagy nincs lehetősége egy 5.1-es/7.1-es rendszert kiépíteni , de mégis szeretne háttérhangokat hallani. A végeredmény természetesen nem ugyanaz , de hasonlít rá.
Előzmény: Traubi (1475)
gr.lakatos.aurel Creative Commons License 2009.11.19 0 0 1476
hát minnél nagyobb annál jobb minőségű a hang szerintem, de nem vagyok benne teljersen biztos.
Előzmény: Traubi (1475)
Traubi Creative Commons License 2009.11.18 0 0 1475

DVD lejátszót keresgélek, nagyjából két modell lenne ami nagyjából árban tudásban hasonló, az egyik egy Pioneer, a másik egy Samsung. Mindkettőn van USB és HDMI, és árban nagyjából egy szint (kicsit drágább a Pioneer)

A technikai paramétereket nézve olyan kis különbséget látok, hogy a Pioneernál a D/ A hangkonvertálás 24bit/96kHz, a Samsungnál 24bit/192kHz. Ebből arra követleztetek, hogy a Samsung a hangok szebben kezeli.

Van valamiféle kapaszkodó ahhoz, hogy a gyakorlatban a 24/96 illetve a 24/192 milyen különbséget jelent?

Viszont ugyancsak az audio ficsöröknél a Pioneer tud virtual dolbyt, bár szintén nem tudom ez mit számít, ha csak tévén keresztül hallgatom.

Szóval van valaki vájtfülű, aki tudna jótanácsot adni az esetre?

sznoemi Creative Commons License 2009.11.17 0 0 1474
talán egy picit off, de hátha valakit érdekel:
http://www.teszvesz.hu/item820415091_thomson_dvd_help_bosszut_allni.html
-F Creative Commons License 2009.11.15 0 0 1473

Sziasztok! Abszolute laikus vagyok és olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy:

van egy thomson dth161b típusú asztali dvd lejátszóm (kb. 1,5 éve van meg) és dvd, illetve cd berakásánál forgatja a lemezt de nem tölti be  a rajta található filmet, zenét, stb... (a végén no disc felirat olvasható és kb. 1-2 percig tölt míg kiírja).

A választ előre is köszönöm

daredda Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1472
Hello

A video settings menüben nem jó kimenet volt nekem sem beállítva, így pl S-Videon csak zavart láttam.
De a hozzá adott 3xRCA kábellel (piros,fekete,sárga) simán ment és a menüben már tudtam kalandozni.

Na szóval a 3 színt így dugd be:

sárga = VIDEO, általában
piros és fekete a sztereo jelhez kell, azok az AUDIO.

Ha van scart átalakító és RCA dugós a hátulja, akkor ott is két csoport szokott lenni, a sárga külön van a piros-feketétől (ami néha piros-fehér).
A scartot a TV-d hátán a scart-1be dugd, ha két fogadónyílása van, a dvd-n meg a sárgát a VIDEO kimenetre, a piros-feketét meg a MIX OUT (MR, ML = mix right, mix left) kimenetre. Ha okos a TV-d, akkor a dvd bekapcsolásakor a scart jelet megérzi és oda is kapcsol AV csatornára. Persze millió és 1 megoldás létezhet, de remélem segítettem.
Előzmény: denko87 (1470)
mkls Creative Commons License 2009.11.14 0 0 1471
Csak Sebicsabi azt írta lejebb hogy neki kifogástalanul működik, arra gondoltam hátha mondjuk csak az a széria hibás amit mi vettünk, van olyan aki ilyet vett és rendesen tud USB-ről akármit is lejátszani?

Neten meg szinte semmit nem lehet találni még a gyártóről sem, csak valami rómán nyelvű fórumot hoz be a google ahol valami home-made firmware van hozzá, de azzal még nem próbálkoznék.

Ha lesz időm akkor majd visszaviszem a garanciális szervízbe hogy mit szólnak hozzá, majd megírom ha jutok valamire.

denko87:
Én nem igazán értek ilyesmihez, de én csak a csomagban lévő kábelt használtam, ha van olyan bemenete a TV-nek akkor nem bonyolult összerakni.
Előzmény: daredda (1469)
denko87 Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1470
akinek sikerült csatlakoztatnija westwood SYS-102 öt legyen szives segitsen mert már 2 napja szenvedek miatta..nem 1értelmü mit hova kell dugni kép alapján user manualban...
vettem már scart átalakit is..vki legyen szives segiteni..
köszönöm!
daredda Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1469
Hello neked is!

Szaggat USBről, de mivel az enyém is, szerintem ezt a csere nem oldja meg. Talán valami szoftverfrissítés talán, de hogy ennek van-e javítóháttere itthon, mert most 2-3 hetet várjunk rá, mert elviszik?

Mindenesetre ha lépsz az ügyben és visszaviszed, akkor kérlek írd meg a tapasztalatod, a fejleményeket.

Tényleg elég fura a távirányítója, a kezelés, de engem is az ára nyugtat. Tartalékban lesz, PCről nézek filmet ezután is. Már bedugtam a VGA kábelt is, hát a wide monitor közepén jelent meg a kép, lehet, hogy projektorhoz jó ez a funkció, de így monitorra nem érdemes rákötni.
Előzmény: mkls (1468)
mkls Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1468
Üdv!

Én is most vettem egy Westwood SYS-102-eset, és szintén az a problémám hogy USB-ről kicsit szaggatva játsza le a filmeket, miközben DVD-ről nagyon prímán mennek a DivX, XviD, meg hasonló jóságok.

Szerintetek ez konstrukciós hiba, vagy talán érdemes visszavinni kicseréltetni?

Amúgy az a tapasztalatom hogy elég szerencsétlen a menüje, hogy csak az első nyolc karakter látszik minden fájlból, meg nem a leg ergonómikusabb a kezelés, de ennyiért (3990) így is megérte.
daredda Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1467
Hello.

USB pendriveról ment a film, bár úgy éreztem, kicsit szakadozott a lejátszás - mintha nem tudná elég gyorsan előreolvasni a file-t.
Talán kártyaolvasóról is tudná, ha rögtön a kártya főgyökerében lenne a film. De ez csak a szerencsén múlik, mennyire okos a rendszer.

Én film.avi -t játszottam le.
Előzmény: Sanyó2K9 (1465)
daredda Creative Commons License 2009.11.12 0 0 1466
Szia. Szerdától nekem is van, már elég sok verziót kipróbáltam.
Pendrive-ra raktam feliratos film könyvtárat, a gyökéren belülre, tehát ../movies/film könyvtár, ebben folt a film.avi és a film.srt. Ezt nem látta. Csak 1 könyvtár mélyre tudott túrni, úgy láttam --> ezért a főkönyvtárba tettem a film mappát, benne a felirat és a mozi, így lejátszotta. Szó nélkül rá is rakta a feliratot, olvasható méret, ékezetek voltak, DE néhány hosszabb sor vége lelógott (eltűnt) és nem állítható se a betűméret, se a szín, se az elhelyezkedés - hiába, a bsplayer és egyéb PC-s lejátszók után túl sok az elvárásom.

DVD-ről avi-t vitt, gyári DVD-t nem is próbáltam, azzal gondolom nincs baj.
DVD-ről zene is ment, de a fileok nevének csak az első 10 karakterét tudta kiírni, ahogy eddig megfigyeltem.

Nincs rajta SCART - ezt nagyon hiányolom! A fejhallgatódugóban is reménykedtem, de az szerintem ritka, hogy legyen egy ilyen készüléken.
Viszont van rajta D-SUB kimenet, talán monitorra is köthető, ez meglepett.

És a fiókja kétoldalról erős kék leddel van megvilágítva, ez mármár zavaró, nem ártana ezt valahogy leárnyékolni, majd meglátom. Mindegy, alapfunkciókra elég.
Előzmény: dvka (1464)
Sanyó2K9 Creative Commons License 2009.11.11 0 0 1465
Nekem nem játsza az USB-t. Milyen tipus kell bele? Kártyaolvasó miben kártya van is jó? Milyen kiterjesztést olvas róla? .MPG, .VOB, stb?
Előzmény: Sebicsabi (1461)
dvka Creative Commons License 2009.11.07 0 0 1464
szia!

én is ilyen lejátszón gondolkodom, egy kérdésem lenne róla: ha játszottál le vele feliratos filmet, olvasható méretű volt rajta a felirat? csak mert egy hasonlóan olcsó dvd lejátszóval már megjártuk egyszer ilyen téren...:S
előre is köszi a választ!
Előzmény: Sebicsabi (1461)
Zotya1979 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 1463
Üdv mindenkinek, teljesen új vagyok itt előrebocsájtom.
Egy kérdésem lenne, bárki aki tud válaszolni kérem tegye meg.

Van egy Onkyo DV-SP501-es lejátszóm, egy TX-SR501E erősítővel, de szerintem az erősítő nem lényeges ennél a problémánál.

Szóval adott bármilyen DVD vagy CD, amin MP3 és JPEG formátumú file-ok vannak, és megnéztem pár JPEG-et a lejátszón, és utána ha kilépek, és visszalépek, akkor már csak a JPEG file-okat jeleníti meg a lejátszó. Az MP3-ak mintha eltűntek volna róla. Sehogyan nem tudom visszaállítani, hogy az MP3-ak is megjelenjenek. Ha egy olyan DVD-t vagy CD-t rakok be, amin csak MP3-ak vannak, akkor megjelennek az MP3-ak. Viszont ha csak egy JPEG van, akkor már nem.

Kérlek segítsetek, vagy egy ötletet hogy kihez fordulhatok segítségül.
A használati útmutatót már végigolvastuk a feleségemmel együtt többször is, de sajnos nem sikerült rájönnünk, hogyan tudnánk visszaállítani.

Ha valakinek hasonló problémája volt, és tudja a megoldást, kérem jelezze nekem, de ha egy ötlete van, hogy merre érdeklődhetnék a megoldásról azt is szívesen veszem.

Előre is köszönöm, mindenkinek a segítségét.
kiwien Creative Commons License 2009.10.26 0 0 1462
BEEZ DP-N 3600 B:
Aki egy mindent lejátszó olcsó DVD-lejátszót keres, az egy cipőben jár velem. Eddigi tapasztalatom alapján nem jártam rosszul, sőt! Ennyi pénzért (8eFt volt két hónapja az Auchanban) ez a készülék egy igazi bargain. Rengeteg kimenet, gyors, megbízható működés, két előlapi mikrofon csatlakozó. Kezel magyar nyelvű ékezeteket a DIVX lemezeknél és az 5.1 is szépen szól, úgyhogy csatlakozom a Beezesek itteni táborához.

kiw
Sebicsabi Creative Commons License 2009.10.25 0 0 1461
Sziasztok!

Én most vettem egy westwood sys-102 dvd lejátszót van rajta usb és lejátsza a dvix-et. 3990 Ft-ért jutottam hozzá az elektroworldben és kifogástalanul működik!
Csaba_F Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1460
Hasonlóban kérném a tanácsotokat, mint az előttem szóló:
Házimozit vennék, nagy igényeim nincsenek vele, ami fontos lenne:
Ismerjen minden formátumot (DivX), tartalmazzon rádió tunert, s jó lenne ha zenét/filmet USB-ről is lejátszana.

Válaszokat előre is köszi!

dancska Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1459

Üdv !

Abba kérnék segítséget, hogy egy olcsó dvd lejátszótt,

esetleg felvevőt keresek amivel lejátszható az AVI formátum.

Ne szidjatok le ha túl egyszerű a kérdés, nem vagyok benne járatos.

Köszi dancska

Sebicsabi Creative Commons License 2009.10.01 0 0 1458
Sziasztok!

Egy Orion 5000-res DVD lejátszót szeretnék venni. Próbálta már valaki? Ez az elfogadható szériához tarozik az Oriontól? Főként USB-ről akarok nézni rajta DivX-es filmeket, erre a célra meg felel, vagy inkább nézek mást?
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2009.09.28 0 0 1457
A jelek szerint valószínűleg nem is gyártanak ilyen egyszerű hálózatos médialejátszót.
Köszönöm a türelmeteket.
Előzmény: zee944 (1456)
zee944 Creative Commons License 2009.09.27 0 0 1456
Ez egy sokkal inkább releváns órum:
http://forum.mpeg4-players.info/index.php?showforum=31

Vagy ugyanitt esetleg egy másik topik.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (1455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!