Keresés

Részletes keresés

öntőszacsa Creative Commons License 2009.09.01 0 0 7748

Jó szerencsét!

 

Én így tanultam:

 

1. szakmaszeretet,

2. tisztelet,

3. barátság,

4. önzetlen segítségnyújtás.

 

Szacsa

Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.09.01 0 0 7747
Jó Szerencsét!

1. Szakmaszeretet
2. Barátság
3. Vidámság
4. Kollegalitás
öntőszacsa Creative Commons License 2009.09.01 0 0 7746

Jó szerencsét!

 

Nakkösség: én tudlak, ha visszakapom a Selmecbányaiak Emlékkönyve könyvemet, amiben részletesen írnak róla.

 

Helyes út = Balektízparancsolat + négy alappillér.

 

Nem olyan bonyolult ez.

 

Ismételjünk:

 

1. balek kus!

2. balek kuss!

3. balek kusss!

A baleknak (gólyának, pogánynak) egy joga van a kötelességét teljesíteni. Leginkább csendben maradni, figyelni, tanulni. Ez nem zárja ki azt, ha valami nem megfelelőt lát, akkor ne tehetne ellene, de azt a megfelelő (ha ő is firmává válik, nem pedig avatják) időben és helyen.

4. balek légy illedelmes!

A balek tartsa be az alapvető viselkedési szabályokat.

5. balek ne légy falánk!

A balek na zabáljon, ne vedeljen, ne habzsolja az élvezeteket, kvázi tartson egy határt.

6. balek ne légy konfidens!

A balek ne akarja jobban tudni azt, amit még nem is látott. A balek ne akarja a firmát/firmáját kioktatni, kritikát megfogalmazhat, de azt is csak magában, abból a célból, hogy ő már ezt ne tegye meg. (pl ne csináljon olyat az elsőévessel, ami neki sem tetszett 3-4 évvel korábban)

7. balek mutatkozz be!

Ez nem ám csak a név elmondására vonatkozik. A bemutatkozásba beletartozik a mindennapi és a nem mindennapi viselkedés is. Általában ezen bukik a dolog.

8. balek illedelmesen köszönj!

A balek köszöntse azt és azokat amivel és akikkel közösséget vállal. Ha közösség, ahová csatlakozik tajtparaszt/alkoholista/semmirekellő, akkor a balek is úgy fog viszonyulni. Ha a közösség mindenben megengedő, akkor a balek azt fogja megtanulni. Ha a közösség tiszteli és betartja a saját törvényeit, akkor a balek is úgy fog viselkedni. Sőt, az igazán értékes emberek nem az elsőnaptólalkoholisták közül kerülhetnek ki.

9. balek a Firmák asztalához csakis engedéllyel ülj!

Ebben az esetben az asztal egy kép, hasonlat. Az asztal mint ősi szimbólum, ahová mindenki, MINDENKI elhelyezi a munkájának gyümölcsét/zöldségét/húsát/savaborsát, kvázi a teljesítményét. Akinek nincs teljesítménye, annak nincs semmije az asztalon, tehát nincs helye az asztalnál.

10. balek válassz magadnak Firmát!

Firma az, aki a fentieket zsigerből tudja, ismeri, elismeri, használja, életvitelszerűen alkalmazza. A többi az legfeljebb ivócimbora, szexpartner, ismerősidegen, bármi csak nem olyan személy, akivel bensőséges, baráti viszonyt lehet kialakítani.

 

A négy alappillér sem bonyolultabb, mégsem szokott sikerülni. Miért sikerülne, ha a szakmaszeretet abban nyílvánul meg, hogy sikertelenül vizsgázunk belóle? Miért sikerülne, ha az önzetlen segítségnyújtás addig jut, hogy hagyjuk a társunkat lerészegedni, hülyét csinálni önmagából, majd ha okádik, akkor ott hagyjuk, sőt ki is röhögjük?

Hogy folytatnád a gondolat menetet Tőr?


10.§. balek válassz magadnak Firmát!

 

Előzmény: Tőr a Szívbe (7744)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7745
Egy cikk a rönktolásról: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/faronkkel_keltek_utra_az_egyetemistak/2112757/
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7744
Jó Szerencsét!


Karrier nálunk a bALEKhéten nem lehet beszélni üldözésről, megrémítésről. Azon az állásponton van mindenki, hogy ez egy Gólyatábornak meghirdetett program, ahol a legfontosabb cél az, hogy megismerkedjenek egymással a gólyák, még csak nem is pogányok. Az, hogy valaki elment második nap, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy elvesztettünk egy embert, lehet hogy megkeresztelkedik és akkor "nyertünk" egy megbízhatatlan embert, egy niemandot, aki csak hígítja az amúgy is elég híg levet. Ismétlem magamat nálunk nem szokás az, hogy ordibálunk velük, maximum Silentium. Ellentétben gépészéknél szerintem nincs menekvés, pedig ők a folyó másik partján mozognak ebben az esetben. Tehát az engedékenység oda vezet, hogy 15 gólya otthagyja a csapatát, a szigor meg összekovácsolja az embereket? Szerintem igen, ettől függetlenül nekem szimpatikusabb az az út, amit mi járunk.

A kőzetgyűjtős feladat tényleg ötletes, de ugye mind emlékszünk rá, hogy végül betévedtek egy kocsmába, ahol elitták a pogányok összes pénzét.

Szacsa a te kérdésedre már nehezebb a válasz. A helyes egy szubjektív fogalom, szóval csak arról beszélhetek, hogy nekem mi a helyes. Ismételni tudom magamat, a Firmák megnyilvánulásaiból táplálkozom. Vagy teljesen más a utat járnék az illetővel, de az is lehet, hogy részben igazat adok neki. Azt viszont el kell fogadni, hogy mind emberek vagyunk, különböző előélettel, ezért soha nem valósulhat meg az, hogy valaki rámutat arra, hogy na ez a helyes út és azt mindenki elfogadja, s helyesnek is tartja.

Ki tudna valaki engem okosítani a Steingrubei Nakközség ördögűzéséről?
öntőszacsa Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7743

Jó szerencsét!

 

Karrier! Remekül megy az öreg firma kesergése.

 

Nem is olyan régen tettem egy javaslatot az újvárosi fiatalságnak, amely szerint ha lehet szervezzenek maguk közé mindig egy olyan embert, aki nem, vagy kevesebbet iszik és van kontroll, van segytség ha kell. Válasz: ne akarjam nekik megmondani, hogyan igyanak és különben is, szacsa te is voltál részeg...Ennyi.

 

Pici, Karrier, Tőr! Mit válaszolsz arra a kérdésre, hogy kinek a dolga megmutatni a helyes/helyesebb irányt? Hiszen láthatjuk, hogy a mai firmák hangadói nagyon téves úton járnak.

 

Szacsa

 

 

karrier Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7742
A gond a sorrenddel van.
Hiába mutatná meg egy Firma, hogy törődik a balekkal, ha a balek el sem jut odáig...

"...voltak akik a második napon eltávoztak köreinkből, mondván ez nem nekik való. Isten lássa lelkemet örültem neki, hogy nem fogják rombolni a csapatokat."

Ez igen nagy hiba, hogy így gondolkodsz. Mert vesztettetek/vesztettünk pár embert. Amikor a firma arra büszke, hogy hány embert üldözött el már a balekhétről, az baj. Ha ez a mérce. Hogy mennyire tudja kikészíteni a másik embert...

Hol van az az ugratás, hogy egy profnak álcázott Firma a Garamberzencéről Selmeczre sétáló pogányoknak azt mondja, hogy jól tömjék meg a zsebeiket kövekkel, mert kell az iskolai gyűjteménybe, attól, hogy egy láthatólag a kiborulás szélén egyensúlyozó, totál gátlásos, anyuci kezét még 18 évesen is remegve fogó lányt egy 2m magas firma beparancsolja a pocsolyába és még rá is ül a hátára??? Azért a kettő között van különbség... azt hiszem. Persze a megoldás, hogy ne vegyünk fel lányokat. :) De ez a kurva liberális szellem nem teszi lehetővé. :)
Amikor a meglett férfiemberek mesélik nekem, hogy látták ezeket az "állatokat", és remegve szorult össze a gyomruk, mert a legrosszabb katonaszivatásokat elevenítette fel bennük a dolog... És mindezt a nyílt utcán, részegen, kontroll nélkül. Még ha a botankertben lenne, de ezek arra se képesek hogy ott csinálják.

Eszembe jutott egy rég elfeledett mesterség: fuhrwerk és a saufcomissar.
Szerdán és szombaton kötelező ivászat volt, nyilván nem józan állapotban fejeződött be a dolog, de részeg/fetrengő egyetemistát a város sosem látott.
Az ő dolguk volt, hogy ez ne történjen meg, mert hazavitték a nyomorultakat.
A többi, aki meg "jókedvű" volt, nyugodtan tóbiásozhatott, és szaladhatott a karhatalom elől, ha kellett. Ilyen ma nincs, az a normális ha részegen óbégatnak mindenhol ahol csak lehet.

És ez még csak a balekhét volt...
Előzmény: Tőr a Szívbe (7740)
SzendGab Creative Commons License 2009.08.31 0 0 7741
Jó Szerencsét!

Nem is az italozással van a baj, hiszen tényleg mindig hozzátartozott a selmeci diákélethez. A probléma az arányokkal van. Ma úgy érzem, hogy inkább az italozásnak része a diákélet és nem fordítva.

A rönktolásról valami tudósítás, képanyag, egyéb valamerre?

Üdv:

Pici
Előzmény: Tőr a Szívbe (7740)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.29 0 0 7740
Jó Szerencsét!


Szerintem a bALEK az általa ismert Firmák személyiségéből táplálkozik, vagy úgy gondolja, hogy xy a. zs az ideális példakép, vagy úgy hogy xy a. zs biztosan nem olyan, mint amilyen én lenni szeretnék, esetleg az általa ismertek jó tulajdonságaiból táplálkozik.
A hagyományokban való részvétel nem merülhet ki abban, hogy valaki csak az ivásban vesz részt, legalábbis nem lenne szabad. Az ivással addig nincs baj, amíg az nem okoz kellemetlenséget, szerintem. Ha eltűnik a szellem és csak egy üres váz marad, akkor sajnos nem sok különbség lesz a közösségünk és a külsős hagyományőrzők között, talán csak annyi, hogy mi utódintézménynek nevezhetjük magunkat. Volt szerencsém részt venni a bALEKhéten, voltak akik a második napon eltávoztak köreinkből, mondván ez nem nekik való. Isten lássa lelkemet örültem neki, hogy nem fogják rombolni a csapatokat. A megszervezett programok során már kiderült az, hogy kik lehetnek majd az évfolyam vezéregyéniségei, s majdan szakestélyeink tisztségviselői.
Az ivászatra pedig visszatérve, mindig része volt a diákéletünknek, ezt tükrözi rengeteg nótánk. Hiszem azt, hogy a nóták ismeretével, átgondolásával juthatunk el leginkább a Bursch élet lényegéhez, vagy alappilléreihez.


Holnap újra elindul egy rönk, ráadásul Sopronból. Az úticél Dunaújváros. A rönktolás oka az 1953-ban alapított Kerpely Antal Kohászati Technikum, később Kohó és Fémipari Főiskolai Kar Miskolcra való átköltöztetésének negyvenedik évfordulója. A rönk augusztus 30-án indul és vélhetőleg szeptember 7-én érkezik meg.

Kívánok nekik Jó Szerencsét!
öntőszacsa Creative Commons License 2009.08.29 0 0 7739

Jó szerencsét!

 

Meg lettem szólítva, így hozzászólok.

 

Nem az italozással van a baj, hanem, hogy nincs mellette egyéb teljesítmény.

 

Megalázzák az elsőst... blablabla liberalizmus (hamarosan beiktatják a balekombudsman-). Cefrééket csapágygolyóval lövöldözték a Firmáik, minket kihajtottak kedden délután kettőkor a főtérre strihelni, ha valami nem tetszett már kaptuk is a nyakast, olykor bányajáróval. Nem volt ezzel baj, mert mellette figyeltek ránk, segítettek a tanulásban, felkeltettek és berugdostak órákra, zéhákra, a vizsgák előtt/alatt/után velünk voltak.

Egyszóval közösséget vállaltak velünk, miközben a tradícionális nehézipari módszerekkel mutatták meg, ki az úr a háznál. ELfogadtuk, természetes volt, hogy a baleknak CSAK KÖTELESSÉGE VAN.

Manapság az a módi, hogy a baleknak vannak a jogai, majd a jogai, majd a jogai, utána a jogai, esetleg némi kötelessége is.

Aki megalázottnak érzi magát, az menjen a büdös francba, sírjon anyuci szoknyája mellett, HA A SELMECI DIÁKOK ELITKÉNT VISELKEDNEK! Persze azt is tisztázni kell, mitől lesz a selmeci diák elit...

Egy biztos, a részegen fetrengéstől, majd hőbörgéstől nem.

 

Mókás azt látni, hogy a mostani ifjoncfirmák azokat a viselkedési formákat csinálják, amelyeket néhány éve még kritizáltak. Ez is kettősmérce.

 

Egyértelműen tévúton vannak. Kinek a dolga megmutatni a helyes irányt? Hiszen önmaguktól nem tudják, látható. Ha tudnák, arra mennének.

 

Most, hogy Gólyatáborok/Balekhetek vannak újra felmerül a kérdés, kinek a dolga megmutatni a helyes, selmeci irányt? Egyáltalán kell-e a selmeci irány (számomra nem kérdés, hogy IGEN)? Vagy hagyjuk és végignézzük, hogy a selmeci gondolatok elvesznek a drogos/térdnélülepesnadrágos/csinoshajú/egytucatcsajospasis/globalizáltfosos masszában.

 

gyöpös

ZHmen Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7738

Jó szerencsét!

 

Bár emlékeim már kicsit kopottak az eseményről, de a net előnye hogy minden megtalálható, így a veblen alapító okirata is. Olvasd el!

Használni valóban nem igen szokták, mint ahogy a fások se, de létezik és aki akar az csináltathat magának.

 

Üdv: Kun Imre a. Bástya

Előzmény: Petyuss (7733)
Antenna Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7737
Jó szerencsét!

Az ivászattal nincs baj amíg nem azt a képet mutatjuk vele a külsősöknek hogy itt csak ez van.
Anno mikor tankört vezettem akkor mi is legurítottunk 1-2 sört, de soha nem voltunk talaj részegek. Amikor a tankört letettük, akkor persze lement a többi adag is de azt a nagyközönség már nem látta. :)
Illetve volt hogy 1-2 pogány arra tévedt és ők beleláttak a dologba, viszont másnap reggel talpon voltunk és csináltuk tovább amit vállaltunk.

Más idők...

Antenna
Előzmény: SzendGab (7736)
SzendGab Creative Commons License 2009.08.28 0 0 7736
Jó Szerencsét!

Sajnos én is látom, hogy az "oktatás" egyre inkább az ivászatról szól. (Mert feltételezem, hogy a balekoktatásról szól a beszámolód.) Mindenféle büntetés, próba, vizsga az ivászattal kapcsolatos. Pedig a hagyományainknak és a nevelésnek nem ez a lényege. Lehet jópofának lenni józanul.
A mi balekoktatásunkon az esti sörözés volt a jellemző. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy reggeli hajtás előtt nem húztuk meg a pálinkás butykost, de ez amúgy is hozzátartozik a vadászathoz. Az pedig, hogy egész nap megittunk 1-2 sört főleg a melegnek volt tudható. Ettől még nem lett egyikünk se "hót" részeg, de még csak kapatos se.
És az este se az ivásról szólt, hanem a nótatanulásról, amihez természetesen öblögetni is kell. És akár hiszitek, akár nem, de volt olyan is köztünk, aki kóla, narancs, stb. társaságában ülte végig az estét, de ezért senki nem tett neki szemrehányást. Tudomásul vettük, hogy nem iszik és örültünk, hogy a társaságunkban van.
Nagyon olyan érzésem van a mai diákok szakmai tudásával kapcsolatosan, amiről egyik oktatónk beszélt. "Aki az erdőn elveszíti a tekintélyét, az a kocsmában még visszaszerezheti." A mai diákok ezek szerint egyből ara készülnek, hogy szakmailag leszerepelnek, de mivel a kocsmában jól teljesítenek, ezért majd tisztelik őket? Ha ez így van, akkor az elég szomorú.

Üdv:

Pici
karrier Creative Commons License 2009.08.27 0 0 7735
Belső tartalom? Na ez már keményebb dió!

Vagy az én ingerküszöböm lett alacsonyabb, vagy "azénidőmben...", de azért néztem most nagyokat, hogy a Firmák mit meg nem engednek maguknak.
És még csodálkoznak is, hogy néhányan hazamennek. Ahelyett, hogy elgondolkodnának azon, hogy veszettünk néhány embert, aki lehet, hogy miattuk még az egyetemre sem jön vissza.
Elgondolkodtató, hogy hol van a megalázhatóság határa. Hogy meddig "jópofi" és játék, amibe még ismeretlenül is belemegy az ember, mégha megalázónak is tartja, és mikortól lesz kegyetlenkedés.
A létszám siralmas, csak közgáz adatot tudok mondani, 110ből 45 jött el.

Marci viszont tapsolt a nyakamban amikor bambapék módjára, a vágóhídi állatokként, fosrészegre leitatott pogányok és fosrészeg firmáik (kiseffel) bőgték a jóóószerencsétet. Nem tudom mit gondolhatott, de neki tetszett. Nekem nem. Azt hiszem öregszem. :) Kezdek olyan gyöpös lenni mint Szacsa. :D

És hát az adott szó ugye...
Ha egy csoportot személyesen jelentenek be a múzeumba úgy, hogy névvel telefonszámmal van beírva reggel 9 órára, akkor utána kár azt mondani, hogy mi nem mondtuk mert segget csinál az arcából, pláne, hogy egész délig vártuk őket. (hm... ...erdészek... ...hm). És megint általánosítottam, pedig azt ugye nem szabad.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: SzendGab (7734)
SzendGab Creative Commons License 2009.08.27 0 0 7734
Jó Szerencsét!

Szerintem a külsőségek helyett jó lenne a belső tartalommal foglalkozni. 20-25 évvel ezelőtt csak pár embernek volt sapkája. Nekem is volt, de elhagytam és azóta se csináltattam másikat. Akkor most az erdészek sapka nélkül járnak?
Azon kívül nekem van "szabályos" waldennadrágom is (fekete gabardin nadrág, zöld csíkkal az oldalán), de ez se jellemző mindenkire és én se hordom csak jeles alkalmakkor.
Szóval az ilyesmiből szerintem kár messzemenő következtetéseket levonni. A gruben, walden, veblen pedig számomra egy olyan "egyenruha", ami jelzi az összetartozást, de mégis egyedi és nincs belőle 2 egyforma. Pontosan mint a bennük levő emberek.

Üdv:

Pici
Petyuss Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7733
Jó szerencsét!

Így van, soproni közgazdászként remélem elég hiteles forrás vagyok:) A Veblen alapító okiratát sajnos én nem olvastam, de az biztos, hogy az elmúlt kb. 3 évben közgazdászon, közgazdász sapkát nem láttam. A emlékeim szerint az Egy balek tudnivalóiban van egy ilyen fél mondat, hogy a közgazdászok nem hordanak sapkát.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7730)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7732
Jó Szerencsét!


Valahol olvastam, hogy van rendszeresített sapkájuk, lehetséges hogy a veblen alapítóiratában.
karrier Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7731
Ez nem hitelesség kérdése.
Lehet hogy nem rendszeresítették náluk az egyenruhához a sapkát és én csak egy olyat láttam aki mégis csináltatott. Miért nem lehetne neki?
De ha ma találkozom eggyel akkor megkérdem. :)
Nekem is csak egy kohász sapkám van és azt hordom fásként. :) Sose akartam fásat.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7730)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.26 0 0 7730
Jó Szerencsét!

Az előtted szóló, aki említette, hogy látott egyet egy soproni gazdász kobakján, történetesen egy fás Firma, nehezen találni nála hitelesebb forrást. Esetleg te soproni gazdász vagy? Abban az esetben dőlt minden.
Petyuss Creative Commons License 2009.08.25 0 0 7729
Jó szerencsét!

A soproni közgazdászoknak nincs sapkája, így meglepődnék, ha lenne róla kép:)

Pethő Bálint a. Közöm sincs a valósághoz
Előzmény: Tőr a Szívbe (7727)
karrier Creative Commons License 2009.08.25 0 0 7728
Én most feketefeketét láttam.
Egy gazdászon.

Képet nem tudtam róla csinálni.


AHH! újabb balekhét.
Előzmény: Tőr a Szívbe (7727)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.08.24 0 0 7727
Jó Szerencsét!

Tudna nekem valaki képet küldeni, mutatni a soproni gazdászok sapkájáról?
karrier Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7726
Inkább Száraz Miklós Györgytől olvasd el Az Ezüstmacska címűt, vagy a Lovak a ködben-t.

A Lovak a ködben a legjobb regény amit mostanában olvastam. És talán könyvtárban kikölcsönözhető. Nem olyan régen jelentek meg.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7725)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7725

Köszönöm! :)

 

A pénzhamisítón már túlvagyok, de a másik kettőnek utánajárok, bízom benne, hogy meg tudom szerezni őket valahonnan.

 

KirályLány

Előzmény: karrier (7724)
karrier Creative Commons License 2009.08.11 0 0 7724
Dávid Béla költeményei.
Sajtó alá rendezte és kiadta Schauschek Gábor.
Selmecbánya, 1891. Joerges Ág. özv. és fia bizom.

Ostoros György: Az én világom
versek
Sopron, Főiskolai Kör, 1942.

Szombathy Viktor: A pénzhamisító (igaz ez nem diákos, hanem Rákóczi korabeli Selmeces)-fillérekért lehet kapni antikváriumokban.

A két verseskötet szinte ismeretlen, és ugyan hangulat kell hozzájuk, de azért jók.
Van még egy verseskötet Selmecről, de arról hivatalos bibliográfiai adatokat még nem tudok mondani, mert nem találok hozzá, csak tudom hogy létezett, de semmi nyoma.
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7723)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.07 0 0 7723

Addig kihúzom valahogy :D

 

Köszönöm!

 

KirályLány

Előzmény: karrier (7722)
karrier Creative Commons License 2009.08.07 0 0 7722
Hétfőre? :D
Most, hogy végre van könyvespolcunk, újra szól a hatlövetű.
Szóval immár ismét működik a "selmec helpdesk". A helyzet az, hogy nem gondoltam volna, ennyi "szar" összejött az évek alatt, és akkor még fénymásolatban meglevőkről nem is beszélek...

Na mindegy!

Szóval egy helyes kis csokrot összeállítok majd neked.

Jó szerencsét!

Karrier
Előzmény: perverz KirályLány-vagyok (7721)
perverz KirályLány-vagyok Creative Commons License 2009.08.06 0 0 7721

Jó Szerencsét!

 

Nemrég fejeztem be Szilvási Lajos Bujkál a hold és Egyszer-volt szerelem című könyveinek olvasását, és szeretnék segítséget kérni, hogy hasonló, Sopronban játszódó regény létezik-e még? Vagy bármilyen kevésbé közismert selmeci témájú könyv írója, címe is érdekelne.

 

Előre is köszönöm.

 

Jó Szerencsét!

 

Gurdon Bernadett a.: perverz KirályLány-vagyok

Antenna Creative Commons License 2009.07.03 0 0 7720
Jó szerencsét!

Neked egyenruha, téged sért. Neki egy kellék, egy ruha darab amit ráadtak.

Szerintem.

Antenna
Előzmény: ZE (7718)
Tőr a Szívbe Creative Commons License 2009.06.28 0 0 7719
Jó Szerencsét!

Jól látom, hogy egy ipari auf van rajta? 19 éves, akkor ez hogy van? Nem csak végzett mérnökök hordhatják?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!