Keresés

Részletes keresés

szevia Creative Commons License 2006.11.11 0 0 92
Szia,
Síma kókuszról szó sem volt, s azóta végül konkretizálódott a vásárlásom, vagyis a
Normál Latex Plust vettem meg (latex között középen 4 cm kókusz) és gumibakos fix ágyrácsot, tehát nem fej-láb emelőst erről egy másik boltban lebeszéltek.

Még nem próbáltam ki, tegnap hozták, s még a régi ágyamat el kéne valahová tüntetni, addig nincs hely az újnak (teljes csere volt),
Egyébként 90x 200-as ról van szó.
Mondjuk ezt sem tudom, hogy fogom majd forgatni, mert mozdítani is alig tudom, nemhogy forgatni, fogó meg nincs rajta.

Ami most nyugtalanít, hogy az ágyrács lamellái nincsenek teljesen egy síkban (nem az állítható derék résznél, hanem afölött is egy helyen, meg lent, majdnem 1 cm különbséggel ugrik ki az egyik lamella, ez "normális" dolog ágyrácsnál?
Sajnos, csak mikor már a szállitók elmentek, akkor néztem meg alaposabban, úgy felszines ránézésre nem tűnik fel, és még sosem volt ilyen ágyrácsom, hogy azonnal szakszerüen közelitsek hozzá.
???
Üdv. Szv.
Előzmény: Fido Dido (89)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.01 0 0 91
papirfonatos betetszowet sacc/kb 310ropi. a legszebb az wolt amikor az elado megjegyezte h csak most csutortoktol 20%os kedwezmeny wan. ezt ugy ruhellem. na m1 remelem nem faraxtottam senkit a melleszoweggel de az eladokkal nem art wigyazni
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.01 0 0 90
sziasztok. matracvasarlas elott levoknek egy alapoldal: www.vakuummatrac.hu/hasznos.htm . na ha wolt mar xorry meg nem olwastam wegig a topicot -most telorol wagyok innen kicsit korulmenyes- / par napja demkoban kertem arajanlatot. a reszleteket kihagymam azt wixont nonszensznek tartom h maga az agykeret plux tartolec plux agyracs plux a ket matrackoze egy par centis puha wmi plux a agydiszito
Fido Dido Creative Commons License 2006.10.31 0 0 89

Szia!

 

A sima kókuszoshoz nem szerencsés az emelhető ágyrács.

Kérdés, hogy mekkora matracot szeretnél. Azt kalkuláld bele, hogy a latex kifejezetten nehéz, tehát egy nagy méretű (pl. 180x200) forgatása kifejezetten macerás, és ezt kókusszal merevítve még nehezebb dolgod van.

 

Amire számíts Materasso Sultan Eco matrac esetén: Nekünk egy 180x200-as van. Most cserélik garanciában másodszor, mert egy éven belül már a második gödrösödött ki. Nam vagyunk nagy darabok, és nem is ugyanott gödrösödött ki másodszorra. Mindenesetre bosszantó dolog, mert egy csere általában 4 hétnél is tovább tart, és addig a sima szivecs cserematrac qrva kényelmetlen tud lenni. Nekem legalább 3 hét kellett a megszokásához. Szóval szerintem, nézz latexben más márkát!

Előzmény: szevia (85)
godfrey Creative Commons License 2006.10.29 0 0 87

Üdv!

 

Megjártama kálváriaámat a Yatas matracommal.

Fél év után kezdett kényelmetlen lenni, hiába forgattuk ahogy elő van írva csak szépen középen besüppedt.

Most alig több mint 1 éves, és felhívtam a forgalmazót, aki szerint a kereskedő rossz ágyrácsot adott hozzá (matrackirály).

1 hét egyeztetés utájn ( akolléga nincs bent, más dolga van stb) kijött a garanciás ember, megnézte tényleg a közepped be van süppedve mostmár több mint 2 mc-ert.

1 héten belül igérte a választ 2 hét mulva felhívtam megint nem volt bent, de dolgoznak az ügyön.

Másnap (3 héttel a gar bejelentése után) felhívott, hogy akkor cserélik a matracot (10 éva gar rá egyébként).

 

Nos itt tartunk, remélem jó vége lesz.

 

gyanus Creative Commons License 2006.10.29 0 0 86
Sziasztok!
Mi most akarunk matracot venni, de a bőség zavarában nem tudunk dönteni. Az alapvető problémám az, hogy még azt sem tudom, hogy melyik a jobb, tartósabb a rugós vagy a latexes, kókuszos meg a különböző szivacsos matracok?! A rugó mennyire tartós? Nem csónakosodik ki vagy törik szét? Vagy ez egy régi rossz berögződés csupán?És általában melyikra adnak több garanciát?
szevia Creative Commons License 2006.10.04 0 0 85
A teljes döntésképtelenség állapotába jutottam, segítsetek : a Mataresso Normál Latex ( :14cm latex) és a M. Normál Latex Plus (:középen 4cm kókusz) közt képtelen vagyok dönteni.
Több helyen ki is próbáltam, de szinte nem is érzek különbséget , ahol venném (online) az áruk is egyforma még ez sem segít.. 58kg-os személy vagyok, nem épp ifjú korosztálybeli, de egészséges..habár már nem úgy pattanok ki az ágyból mint 16 évesen... Háton és oldalt szoktam aludni..
Valahogy talán a kókuszt azért nem tudom teljesen elengedni, mert gyerekkoromban tömött -talán lószőr?- matracos ágyban aludtunk.. szép sötétzöld kis matracok voltak.. meg olyasmi is rémlik, hogy a deréknak-hátnak egészségesebb a kemény, vagy kissé kemény matrac.
Azonfelül még az ágyráccsal is gondban vagyok: fej-láb emelősön gondolkodom, mert olvasni szoktam elalvás előtt., ugyan a motoros túl drága nekem, de a kézzel állíthatós elmegy.. viszont erről meg azt olvastam, hogy az csak a tiszta latexhez jó, vagy a latexált kókuszrostoshoz, és a fenti nem az. Viszont a boltban , ahol venném, azt írták nekem a kérdésemre, hogy a Latex Plushoz is jó az a fej-láb emelős (Doublefix), amit kinéztem..
Hogy van ez akkor?
Válaszokat előre is köszönöm..
Szv.
Tittici Creative Commons License 2006.09.15 0 0 84

Két éve használjuk, de olyan, mint új korában. Sehol nincs teknőnek még csak nyoma sem rajta. Lehet, hogy 7-8 év után elkezd teknősödni szép lassan (ez nem biztos, de tegyük fel). Én 10-12 év után a lentebb írtak miatt biztos le fogom cserélni, és nem beszélve arról, hogy addigra már mennyi por, atka meg láthatatlan élősködő fog felhalmozódni benne.

Addig remélem kibirja.

A Yatas matracot mi is néztük, de az eladó nem ajánlotta, a billerbecket szintén nem. A Cardot arany árában árulták úgy, hogy maradt ez azok közül, amit ajánlottak, de nem bántam meg.

Előzmény: godfrey (83)
godfrey Creative Commons License 2006.09.14 0 0 83

Tehát pl.  ha "csak" 25 % ban maradando a változás akkor nem garos..

 

Hát nem vállalták túl magukat azért ők sem, gondolj bele csak ha 1/3 dávaé már torzult a rugo akkor veszik vuissza, az szép kis gödör.

Előzmény: Tittici (81)
Tittici Creative Commons License 2006.09.13 0 0 82
Előzmény: Tittici (81)
Tittici Creative Commons License 2006.09.13 0 0 81

A pontos szöveg:

 

Cégünk a fém rugótest törésére és minimum 30%-os maradandó alakváltozására 10 év garanciát vállal.

Cégünk a latex, kókusz és hideghab belső szerkezetének minimum 30%-os maradandó alakváltozására 5 év garanciát vállal.

 

Még annyit, hogy a matracoknál figyelembe kell venni a testsúlyt, mert van a normál ami 90kg-ig oké, afölötti testsúlynál a "90 kg+" jelzést kell figyelembe venni.

A matrac mérete megegyezik, csak a benne lévő rugók acéljának az átmérője vastagabb.

Hú de hülyére sikeredett ez az utolsó mondat.

Előzmény: godfrey (80)
godfrey Creative Commons License 2006.09.13 0 0 80

az egészre 10 év a gar vagy csak a rugokra?

 

Előzmény: Tittici (79)
Tittici Creative Commons License 2006.09.12 0 0 79

Nekem Rottex zsákrugós van. Birja a strapát és baromi kényelmes. Garancia 10 év, de a huzat és úgy az egész masszívabnak néz ki, mint az Ikeás, amire 25 év garit adnak.

Különben azt mondják, hogy 10-15 évenként le kell cserélni a matracot, mert a korral változik az ember izomtónusa és más keménységű matrac kell egy 25 évesnek, mint egy 60 évesnek.

Előzmény: godfrey (78)
godfrey Creative Commons License 2006.09.11 0 0 78

Tapasztalatomat szeretném megosztani veletek.

 

2x probálkoztunk Ikeás matraccal, 2 x vették vissza az első 4 évet bírt a második 1 et... és nem csak alattam (140 kiló) hanem 50 kilós feleségem alatt is.

 

Ezek után másodszorra visszadtáka pénzt (tényleg normális az ügyintézés) és nekiláttunk matracot kerestünk.. végülis Yatas Blue matracot vettünk darabja 55 000 Ft.

Kissé kemény volt az első nap de aztán nagyon kellemes! Jó volt rajta aludni elmúlt hátfájás meg minden.

Sajna ez kb 4 hónapig tartott a folyamatos forgatgatások ellenére elkezdett puhulni.

Most 1 éves gyakorlatilag ugyanugy fáj benne a hátam mint az Ikeással.

 

Az asszony matraca is puhul de az még megvan valahogy.

Most a nagy dilemma mit vegyek legközelebb???

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.27 0 0 77
Nem szeretek sátrazni, mert a sem a polifoam, sem a gumimatracokon nem tudok aludni keménységük miatt, másnap összetörve ébredek, elnyomott idegekkel, a puhától meg megfájdul a hátam.
Kedvesem pár éve vett a Kikában sokszázezerért ágyat, valami hiperszuper betéttel, kétoldalas, rugós, kókuszos, latexos félkemény fajtát, ő is azt szereti, nekem is tetszik, épp besüllyed alattam, oldalt, arcon és háton is kényelmes.
Nálam viszont acélvázon 15 milis rétegelt lemez van a 10 centis, közepesen kemény habszivacs alatt, amit vettem vagy 20 ezerért, komfortkülönbség semmi, ugyanolyan kényelmesen alszunk mindkettőn. Lassan 6 éve használom, talán kicsit kipuhult, atka, por nincs benne, de még mindig kényelmes, majd jövőre átteszem a kocsiba franciágynak, az ágyba meg veszek egy újat egy újabb huszasért.
Százezreket matracért? Inkább elköltöm a különbözetet egy repülőjegyre Jemenbe...

gorkmc Creative Commons License 2006.08.25 0 0 76
Szia helion!

Na milyen a Rottex ? Én is most szándékozom venni egyet. Igaz nem ilyet, hanem zsákrugósat, és az galérián lesz hajópadlón. Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!

Köszönöm!

gorkmc
Előzmény: helion (75)
helion Creative Commons License 2006.06.17 0 0 75
Jónapot.
Ma sikerült begyűjtenem 2 db rottex matracot, valami lc m 5z, vagy mi. Meg valami memory foam. Meg aloe vera. Van ezekre írva minden, kérem. 90x200 méretűek. Fizettem uszkve 135 e Ft érte.
Vajon megérte?
Még nem próbáltam élesben (egész éjszaka) , csak a boltban, de ott rugós rácson is, meg letettem a padlóra is, merthogy nekem olyan ágyam lesz hozzá, ami nem rugózik, hanem fix csak még asztalos dolgozik vele).
Van esetleg valakinek ilyen? tapasztalat?
Beuka Creative Commons License 2006.06.12 0 0 74
Van-e valakinek Tempur matraca? Mik a tapasztalatok?
Standi Creative Commons License 2006.06.09 0 0 73
Találtam egy tutijó matrac boltot. Nincs is kérédés, hogy itt mindern matrac kérdésre választ kapsz! Ilyen kiszolgálást én még az életben nem láttam, vettem is matracot, az is jónak tűnik. Úg yveszel matracot, mintha orvosi rendelőben és egyúttal autószalonban lennél. Hogy jót választottam-e azt nem tudom, de nagyon alaposak voltak. Nézzétek meg itt: Matrac, biomatrac áruház
mikimano777 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 72

Sziasztok!Van valakinek Yatas Prestige matraca?Mik a tapasztalatok?

Miki

ap Creative Commons License 2006.04.18 0 0 71
Sziasztok!

Léránt féle matraccal van tapasztalatotok? Én az Lm Latex Lux Szuper-t néztem ki. (Feltétel, hogy ne legyen gyapjú benne, ill. ne hideghab legyen - így ez egy elég jó megoldásnak tűnik.)
http://www.lerant.hu/index.php?p=prod&tid=5&id=34
Ez zsákrugós, alul-felül Latex réteggel és nincs benne gyapjú.

Szerintetek milyen? Ill. van-e valakinek tapasztalata a gyártó más matracával esetleg?

Vagy legyen inkább Billerbeck Bahama (ezt legyártják gyapjú nélkül)?

Köszönöm,
ap
twisty Creative Commons License 2006.04.11 0 0 70
Az alapfelállás a már meglévő 160x200-as matrac, szóval kitapintani nem fogom tudni a közepét sehogy ;) , de akkor azt mondjátok, hogy a matrac vastagsága elegendő ahhoz hogy ne érezzem meg, ha pont a közepére fekszem, ahol is a két ágyrács összeér, és nem rugalmas az alátámasztás? Köszi, akkor vszínű a 2 db 80-as rács lesz alá..
Előzmény: t3v3d3s (69)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.11 0 0 69
így igaz, lyuk nincs a kettő között. Meg azért van két matrac, hogy a másik térfelére ne akarj átmenni éjszaka :-) nem keményebb annyival a széle, hogy nagyon megéreznéd.
Előzmény: Nőgyógyász (68)
Nőgyógyász Creative Commons License 2006.04.11 0 0 68
Nálam két külön rács és két külön matrac van, és abszolút nem zavaró az a kicsit keményebb rész középen. A rácsot nem érzem meg, a matrac felett a matracvédő meg elég rendesen elfedi az átmenetet. Arra meg pont jó, hogy félálomban ki tudom tapintani az ágy közepét, ami lényeges infó, mert odáig kell visszaterelnem a lányomat, ha álmában átgurult az én térfelemre ;)
Előzmény: twisty (67)
twisty Creative Commons License 2006.04.11 0 0 67
Köszi a választ .)

Azt gondolnám hogy ha két rács van, akkor középen keletkezik egy lyuk, illetve egy keményebb - kevésbé rugalmas - rész. Ez nem zavaró ha mondjuk pont azon a részen fekszek?

T
Előzmény: t3v3d3s (66)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.11 0 0 66
ja bocsi, ha egy nagy matrac van, még rosszabb: egyikőtök felkel, a másik is felébred.... szóval sztem a 2 stabilabb is, meg ebből a szempontból előnyösebb is.
Előzmény: t3v3d3s (65)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.11 0 0 65
ha egy, közös rács van, ha egyikőtök megmozdul, sokkal jobban bemozdul a másik matrac is, mintha külön rács lenne. Mi a baj a két külön ráccsal?
Előzmény: twisty (64)
twisty Creative Commons License 2006.04.11 0 0 64
Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni, hogy egy 160x200-as matrac alá milyen ágyrácsot tegyünk? 2db 80x200-ast, vagy 1db 160x200-ast. (ez egyébként egy Latex-Cocus matrac). Némely boltokban azzal riogattak hogy a 160-as egyben nem lesz stabil illetve egyik gyártó is azt mondta telefonos megkeresésünkre hogy már nem gyártják mert nem stabil...

köszi,
T
Inez de Castro Creative Commons License 2006.03.29 0 0 63
Most én is ilyet láttam az egyik boltban, 2-3 centis latex és kókusz csíkok vannak felváltva, Rottex márkájú. kb.105 ezerért megéri-e ? (160X200 cm)
Előzmény: réce (61)
uher Creative Commons License 2006.02.06 0 0 62

Szia knorti

 

Végül megvetted ? Tapasztalatok ?

Előzmény: knorti (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!