Keresés

Részletes keresés

Z e l o Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22610
Van valaki a 21tagszövetségböl? Nekem a Nyitrai Ferenc telefonszáma kellenee
Brevduva Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22609

Erre én is beneveznék!!! Ha szabad?

Előzmény: frici608287 (22599)
Krétás Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22608

A versenyzés tudománya c. könyvben legtöbbször a Tóth Antal által írtakat olvastam át. Nagyon-nagyon sok megszívlelendő tanácsot írt. Az egyszerű, sőt a (leírtak alapján) puritán módszer melletti eredményesség volt legérdekesebb. Így is lehet. Nagyon jól mutatta, hogy minden rendszer lehet eredményes, ha a galambász meg tudja különböztetni a fontos és a kevésbé fontos elemeket. És van egy rendszer amihez a galambok idomulnak. Szóval nagyon szimpatikus volt az egyszerűség ahogy Ő galambászik, galambászott.

Előzmény: frici608287 (22607)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22607
Előbbiekhez:
Az országban sokan vittek galambokat Tóth Antal barátunktól, és remek "vásárt" csináltak sokan. Azóta is hálával emlegetik a MÁGUS (ugyanis Ő az!!!) nevét.
Aránylag elfogadható összegekért szuper galambokat lehetett Nála vásárolni: Aki járt Nála az tudja miről beszélek.(Persze ma már alig van galambja, pár éve "felszámolt")
Ő is eszméletlen puritán körülmények között tartotta a galambjait!
Amikor sorra nyerte a bajnokságokat egyszer azt írta:
"Az évi 3 - szori takarítás roppant megerőltető nekem."
Persze az Ő tudománya vetekedett a legnagyobbjainkkal!!!
No comment.
Én soha nem kérdeztem Tőle: Tóni bácsi miért nem takarítasz sűrűbben??
frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22606
A lényeg lemaradt:
Vagyis aki még nem rendelkezik eredményekkel, annak először szerényebb áron célszerű galambokat vásárolni!Nem mindegy, hogy mennyi áldozattal tanul meg galambászni valaki!!
Szappanos Pista bácsi sorai:
" Zongorával is lehet fűteni, csak k.... sokba kerül!"
Szóval célszerűbb tűzifával tüzelni!(Olcsóbb)

Ha aztán már valaki jó eredményekkel galambászik, és csúcs körülmények közt tudja tartani a galambjait, akkor érdemes világbajnokokhoz menni. és jó pénzért vásárolni.
Akkor már kisebb a rizikója annak, hogy nem térül meg a befektetés!!!
De amíg ez nem áll fenn, addig az ablakon szórjuk ki a pénzt!!!

Szappanos Pista bácsi mondá:
" Vannak akik a pénzüket tapasztalatra cserélik!"
Előzmény: frici608287 (22605)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22605
Ha formában van, akkor talán lövi a gólokat.Ahhoz viszont, hogy formában legyen, az edzője sokat tehet!Persze az sem mindegy , hogy libalegelőn kell focizni,netán az ellenfél milyen erőt képvisel, milyen testőr fogja a mérkőzésen,a társai mennyire szolgálják ki, a taktika mennyire támadó jellegű,milyen a csukája (mert ha töri a lábát, akkor az baj ), meg még sok minden.
A galambászatban is így van. A jó teljesítmény feltételeit meg kell teremteni!! (valakinek)
Én is sokszor vonok párhuzamot a galambászat, és a különféle humán-sportok között.
Csak azért, hogy érthető legyen az esetleges mondanivalóm lényege.
Szerintem a jó sportoló kevés az üdvösséghez (pl. egy úszó). Azt még valaki(k)nek a legjobb formájába kell hozni!!!!Anélkül nem lesz érmes mondjuk egy versenyen!!!!!!
Tovább nem ragozom! Szóval a jó galamb (sportoló) az kevés, ahhoz még sok mindent mellé kell tenni!
Megint idéznék valakit!
Hofi szállóigéjét: " Tud úszni??? És ha megfizetem??? "
Ennek analógiájára: "Tud hegedülni???? És ha Stradivari hegedűt adok a kezébe???
Tovább fűzve: Tud galambászni?? És ha jó galambok vannak a kezében???????

A JÓ GALAMB AVATATLAN KEZEKBEN ......
1. Elveszik
2. Nem tud teljesíteni.
3. Ergo elértéktelenedik.

Nagyon sokan tömik a kezdők fejét, hogy jó galamb kell, aztán minden oké lesz!!!
Üzleti hitvallásnak nem utolsó!!!

Nyugaton úgy lehet galambot vásárolni sok helyen, hogy megkérdezik milyen eredménye van a vásárlónak.Ha azt mondja semmilyen, akkor nem tud galambokat venni, mert nem adnak Neki!!!!!!!!!!!
Eredménytelen vevők nem kapnak galambot!!!!!!!
Vajon miért???????

Itt Magyarországon???? Sok helyen a jelige: Tedd le a lóvét , az a lényeg.Hogy aztán mire mész velük a kutyát nem érdekli!!!!!
Ha a jó galambon múlna CSAK!!!!!!!!!!!!!!!,akkor sokan világbajnokok lehetnének már!!!!!!!De érdekes módon ez nem ilyen egyszerű.
Magyarországon döntően az a jellemző- ellentétben a Nyugattal - a gyengébb eredménnyel rendelkezőknek adnak (jó pénzért persze) jó galambokat, mert az úgy sem tudja megverni az eladót !
Viszont "ellenségnek" (értsd: ellenfél) ritkán adnak éles lőszert, vagy csak óriási lóvéért.

Az én véleményem -már sokan ismerik- pedig a következő:

Elmehetsz világbajnok galambászhoz, világbajnok összegekért, vehetsz világbajnok galambokat, de ha Te nem tudsz nekik világbajnok körülményeket biztosítani
(értsd: szakmai háttér és feltételek) akkor nem leszel világbajnok!!

V Gábornak is e sorok kapcsán válaszolnék:
Nem javaslom a fenti pár sor fennállása esetén a sok lóvét világbajnokhoz hordani!
Lehet, aki nem tud világbajnok körülményeket teremteni, annak célszerűbb "szerényebb" körülmények közül vásárolni!(Persze ahol mindezek ellenére van eredmény!)
Jobban járhat a vásárló több okból is:
1, Sokkal olcsóbban juthat jó galambhoz
2. A rosszabb körülmények közül származó galambok ellenállóbbak, vagyis ha nem csúcs körülmények közé viszi Őket a vásárló, ez még jól jöhet!!!!!!!!
Azok a galambok sokkal jobban megszokják a " nem éppen nívós körülményeket"!
Ellenben a patikából vásárolt galambok zöme nem fogja bírni a "kiképzést".
(Lásd: a Jó galamb avatatlan kezekben fejezetet!)
Ha meg csúcs körülmények közé viszi valaki a nem csúcs körülmények közül származó galambokat, akkor duplán jó vásárt csinál:
Ugyanis a jobb körülményeket minden galamb könnyen elviseli, és olcsón lehet jó galambokhoz jutni!!!!!!!
3. Ha mégsem jönne össze valami miatt a bevásárlás( ragadozó, katasztrófa utak miatt stb.) akkor nem mindegy, hogy 20-30 ezret, vagy 200-300 ezret bukik valaki!!

Vagyis V Gábor a gondolatmeneted nem biztos, hogy helytálló!!!!!
Persze ettől függetlenül nyugodtan hordjad a sok pénzt oda ahová akarod!
Előzmény: Törölt nick (22592)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22604
Egyébként (megint pszichológia tanulmány) érdekes módon sokan a mondanivalómból nem azt értik ki amit kellene!!
Te is az írásomból nem azt vetted ki, hogy nem mindegy milyen körülményeket teremt egy adott vezetés!Megteremti a nyugodt galambászat feltételeit (jó startok, versenyek stb.) vagy sem!
Egyébként már sokszor leírtam, a téves reakciók is minősítik a hozzászólót!!!!!!!
Szent meggyőződésem mindenki azt ért ki egy adott hozzászólásból, amire éppen affinitása van.Vannak , akik mindenből a "rosszat" "akarják" kiérteni.
Természetesen félre lehet mindent érteni, de talán a szövegkörnyezetet, és főképpen azt a hozzászólást, amire éppen íródott a reakció, együttesen kell értelmezni. Az segít a helyes következtetések megalkotásához!
Egyébként meg maximálisan jó versenyévet zártunk, tehát méltán adhatok hangot annak a vélekedésemnek, hogy jó úton járunk!
Nálunk a tagság kiszolgálása a "menű", természetesen az elvárható határig!!!!
Bizonyos dolgok nem a kívánságműsor kategóriájába tartoznak, de a tagság részére minden lehetőség meg van adva a szakmai alapokon nyugvó nyugodt galambászathoz.
Nálunk a legnagyobb probléma a tagoknak a selejtezés, és nem pedig az új állomány építése a nagy veszteségek miatt.Évek óta e téren a legnagyobb elégedettségi mutatókkal "dolgozunk"!Talán megbocsájtható ha erre büszkék vagyunk.Miután ezért dolgozunk, joggal tekinthetünk az évvégi "bizonyítvány-osztás" elé!
Jónéhány tagszöv. nem mondhatja el ugyanezt!!!!!
Barátsággal!
Előzmény: dart-40 (22590)
vetekj Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22603

Szia dart!

Véleményem szerint egy tagszövetség működése valódi csapatmunka nélkül nehezen képzelhető el. Az, hogy a 14-es 2009-ben (is) "megúszta" betli nélkül, alkalmas emberek csapatmunkájára utal. Tagszövetségemet a közelmúltban galamb- és tenyésztőcentrikusként jellemeztem. Egyetlen tagszövnek sem kívánok rosszabb vezetőséget!

Krétás Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22602

Jó reggelt mindenkinek!

Hogy vidáman iduljon a vasárnap:

Matekórán a tanárnő feltesz az osztálynak egy kérdést:
- Gyerekek, mi történik, ha ül 3 galamb a fán és lelövünk onnan egyet?
Pistike majd kiesik a padból úgy jelentkezik, tanárnő fel is szólítja:
- Természetesen egy sem - mondja Pistike.
- Hogy-hogy egy sem?
- Mert lelövünk egyet és a többi megijed a durranástól és elszáll.
- Nagyon tetszik a gondolatmeneted Pistike, de én nem erre gondoltam. Matematikailag szerintem 2 marad ott.
Megy tovább az óra, a vége felé Pistike ismét jelentkezik:
- Tanárnő én is kérdezhetnék valamit?
- Persze, kérdezz nyugodtan.
- Megy 3 nő az utcán, mind a három fagyit eszik: az egyik nyalja, a másik harapja, a harmadik szopja. Tanárnő szerint melyik a férjezett?
Tanárnő irul-pirul, de mégis válaszol:
- Szerintem amelyik szopja.
- Szerintem meg az, amelyiken jeggyűrű van, de nagyon tetszik a tanárnő gondolkodásmódja!

Egy fickó elmegy az AIDS szűrésre. 2 hét múlva jelentkezik az eredményért:
- Uram, Ön homoszexuális? - kérdi az orvos.
- Igen, az vagyok...
- Nos, ebben az esetben várható volt: sajnos pozitív lett a teszt.
Az ürge nagyon berezel:
- Doktor úr, meg fogok halni? Nincs semmi orvosság?
A doki gondolkodik, majd így szól:
- Hát, létezik egy új gyógymód, még nem hozták nyilvánosságra, de
biztos a gyógyulás. A következőket kell tennie:
tegyen ki 1 liter tejet 4 napra a napsütésre, azután igya meg, egyen hozzá 5 romlott nyers tojást és fél kiló rothadt savanyú káposztát, rengeteg cseresznyepaprikával. Ezt csinálja 20 napon keresztül, és meggyógyul. Miután a pasas hálálkodva elmegy, a nővérke odafordul a dokihoz:
- Na de doktor úr, miért csinálta ezt, miért nem mondta meg neki, hogy negatív lett a tesztje?
- Most legalább megtanulja a kis buzi, hogy mire való a segge...

A királylány este elmegy a királyfi szobája elé és szól neki:
- Lépésem nesztelen, itt állok meztelen.
A királyfi beengedi.
Másnap este megint megy a királylány:
Megint beengedi. Így megy ez napról-napra. De aztán a királyfi elmegy a háborúba. Hazajön, a királylány megint megy a szobájához:
De a királyfi kiszól:
- Kérésed hasztalan, itt állok .....

Srác bemászik az idős néni kertjébe és buzgón dézsmálja a gyümölcsöt, mikor a néni megjelenik egy vadászpuskával a kezében:
- Gondolom, most meg fog engem erőszakolni, fiatalember!
- Áááá, dehogy, hová tetszik gondolni...
A néni erre csőre tölt:
- Márpedig muszáj lesz!

Jack és Iván találkoznak, és arról kezdenek el beszélgetni, hogy melyik országban nagyobb a demokrácia:
- Nálunk olyan nagy a demokrácia, hogy én elmegyek a Fehér Házhoz, és lepisálom a kerítést, ha akarom - mondja Jack.
- Nálunk olyan nagy a demokrácia - kezdi el beszédét Iván -, hogy én elmegyek a Kremlbe, és a Lenin Mauzóleum tövében szarok egyet, ha akarok.
Jack már bánja, hogy túl nagyot hazudott, próbál enyhíteni a dolgon:
- Az igazság az, hogy azért körülnézek, nem látja-e valaki.
Mire Iván:
- Hát azért én se tolom le a gatyámat.

frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22601
Péterkém! Én nemigazán vágyom a "melóra"!Költözni sem szándékozom.
Én inkább nyugodt sima tagságra vágyom a saját tagszöv-emben.
Előzmény: Ramses 80 (22596)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 22600
Szerintem a 14.-es Tagszöv. vezetése és vezetői fogalom alatt Rajtad kívül kevesen értették azt, amit TE!
Már tavaly is megírtam, hogy én csak a "főpincér" vagyok!!!!!!!!!!!!!
Mellesleg az országban a megítélésünk szerintem nagyon jó, vagyis talán kijelenthettem, hogy nálunk jól mennek a dolgok.
Abban van némi igazad, hogy néhány egyesületi vezető is jó partner!
Én még kiegészíteném a felsorolásodat a leglényegesebbel.
Sofőrünk, most már a főkísérőnk(Ő is sofőr) is beleértendő a jó megítélésbe.
Nálunk így mennek a dolgok,talán sokaknak tetszik nem csak a tagságunk körében, hanem "külső körökben" is.
Nem kell, hogy irigykedj, csak tájékozódjál a megítélésünk felől!!!!!!
Tudod, ha nálunk nem úgy mennének a dolgok, ahogy mennek, akkor 1 percig sem csinálnám tovább!!!!!!!Egyébként is már lassan 21 év van a "rovásomon", jóból is megárt a sok, hát még ebből!
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22599
Részemről nincs akadálya.
Előzmény: Törölt nick (22589)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22598
Ha nem vetted volna észre, nem magamról beszéltem.
Tagszövetségünk vezetőségéről.A döntések nálunk rendben vannak általában.
Over a startfelelősünk és mindenesünk.Maximálisan megfelel az elvárásoknak.
A stábunk egy tagja sajnos kiszállt a családi béke érdekében.Ő is fórumozik.
Az Ő hiányában kicsit foghíjasak vagyunk.Míg Ő is aktív volt, kijelenthetem az egyik legjobb stáb volt az országban!!!!!!!!!!
Azt gondolom bármelyik stábbal felveszi a versenyt.
Hol van I.osztályú minősítésű versenyzőkből álló stáb?
Ramses 80 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22597

Tudok egy tenyésztőről, aki nem válaszolt a kérdéseitekre, ezáltal nem is szerepel egyik kötetben sem. Gondolom más személyben bízol, aki (mint írod) esetleg meggondolja magát (bár nem tudom ki kit tart méltán híresnek). Mert akire én utaltam, az saját bevallása szerint mindent a sírba visz (tegyük hozzá, minden értelemben és oldalról van mit oda vinnie), és lehet érdemes neki meghagyni ezt a lehetőséget.

Előzmény: Törölt nick (22565)
Ramses 80 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22596

Nálunk éppen vezető hiány van (alapjában véve sajnos nem is egy). Ha esetleg ide költöznél, ígérem jelöllek az elnöki posztra. Bár nem lenne könnyű dolgod.

Előzmény: frici608287 (22522)
Ramses 80 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22595

A mentorodnál valószínűleg más ok (is?) lehetett a probléma forrása. Kicsi a valószínűsége, hogy az összes galambja ennyire rossz képességgel volt megáldva.

Ettől függetlenül lehetnek problémák a minőséggel is, de minden bizonnyal nem ekkora mértékben.

Egyébként nem hogy segítenél neki kimászni a gödörből, ahogyan anno ő is felemelt téged.

Előzmény: cromme79 (22540)
Ramses 80 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22594

Nem mindenki gondolkodik el a hibás döntésein, sőt az ilyen embereknek egyszerűbb másra fogni, a felelősséget áthárítani.

Egyébként van ahol elsődleges motíváció gyanánt szociális alapon ill. célból vállalják el (töltik be) a vezető pozíciókat, és ez előbbi okból kifolyólag mindent meg is tesznek, hogy ott is maradjanak.

Előzmény: frici608287 (22520)
tailore Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22593

A Bölcs  sürgés nélkül tanít , okos mert érti az emberek nyelvét , egyenes és mást meg nem rövidít , az emberek kormányzásában legfőbb számára a mérték .

Valahogy így szól egy Kínai közmondás .

Biztos tetszik......bár az értékrendje egy kicsit más!!!

Előzmény: frici608287 (22586)
dart-40 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22590

Mielött szenté avatod magad,talán szólhatnál pár elismerő szót a Téged segitő tagszövetségi vezetőségedről és nem utolsósorban az egyesületi Elnökeidröl !

Persze nem kötelező,csak úgy eszembe jutott !

frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22588
Tévedések elkerülése végett: Nem a mi tagszöv.-ünkben van.
Előzmény: Törölt nick (22584)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22587
Pontosítanék: ...a "legjobb tudás" mellé NÉHÁNY ESETBEN hiányzik egy két dolog...
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22586
Szerintem ez utópia!
Mellesleg szerintem nagyon sokan próbálják a legjobb tudásuk szerint végezni a munkájukat, csak sajnos a "legjobb tudás" mellé hiányzik egy két dolog.
Gondolok itt a tapasztalatra,a szakmai rátermettségre.És az sem utolsó, ha a vezetők jó versenyzők is!!!
Előzmény: 6953 (22583)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22585
Hát igen sok minden kell a tartósan jó eredményekhez.A tartósan KIMAGASLÓ eredményekhez meg még annál is több.
Hogy jó kerületi vezető kell-e ehhez?
Hát ez nem tartozik abba a kategóriába szorosan.De egy biztos, ahol jól mennek a dolgok, ott nyugodtabban lehet "érdemi munkát" befektetni a jó eredményekhez.
Az sem egy utolsó szempont, hogy a tagság nyugodtan pakolja a bevetésekre a legjobb gárdát, mert érzi, hogy a vezetők felelősségteljes döntésekkel vigyáznak a tagság galambjaira.
Éppen ma beszéltem egy másik tagszöv. tagjával, aki elmondta, hogy Ő bizony azért "bukott" el egy középtávú jó eredményt, mert félt, hogy az adott versenyen megint "rázós" verseny lesz, vagyis nem merte kockáztatni a legjobb galambjait.
Szerencsésen megúszták,de Ő csak a második vonalat pakolta, így langyosabb lett az eredmény.
Ez is egy tipikus olyan eset, amikor az eredmény elérése "külső" körülmények miatt "csúszik" el.
Ez is , és még sok olyan dolog van, ami "ráhatással lehet" az eredményességre.
Sok -sok dolog kell a a tartós élmezőnyben szerepeléshez.Amiket írtál, meg még sok minden más.
Előzmény: Törölt nick (22582)
6953 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22583
Utólagos engedelmeddel tőled idéznék : hogyha valamilyen pozicióra választották az embert, akkor az kellő alázattal és "elhivatottsággal" próbáljon megfelelni a választói és a szakmai elvárásoknak . EZ a mondatod nagyon tetszik , már csak az tetszene jobban ha ezt mindenki igy is csinálná!
Előzmény: frici608287 (22580)
Symons71 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22581
Köszi, felvettem vele a kapcsolatot.
Előzmény: Törölt nick (22578)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22580
Tartósan kimagasló eredményhez sok jó galamb is kevés!
Oda már nagy szaktudás, és jónéhány egyéb más is szükséges!
Előzmény: Janssen88 (22579)
Janssen88 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22579

Kedves spaklitárs! :)

A jó galamb ma már kevés ahhoz, hogy tartósan kimagasló eredményt érjen el az ember.

ui minden spaklitársnak.: Mért nem jár már senki a versenyposta.hu -ra, minek hoztátok létre, ha senki nem törődik az oldallal?

frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22577
Téves következtetések okozzák a sikertelenséget!
Ennek fennáll a veszélye nagyon gyakran!
Nálad is!
Előzmény: spakli NR 1 (22571)
frici608287 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 22576
Jól látod Robi!
Egy-két kötetre valót össze lehetne hozni a tapasztalataimból!
Előzmény: cromme79 (22572)
Brevduva Creative Commons License 2009.08.07 0 0 22575
nagyon csumik!
Előzmény: FönciF20 (22569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!