Keresés

Részletes keresés

numizmata Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6700
Hát letöltöttem ezt a szuper jóóó videót. Nekem nagyon tetszik, szeretek jókat derülni az ilyen marhaságokon.
Egyébként ugyanilyen kategórájú film van még (az akciófilm, hehehe) kb 4-5 éve adta vagy az RTL klub vagy a csigakettő. A végén volt légiharc is, és csak akkor tűnt fel, hogy magyar ék alakú felségjelzés volt a gépeken :D:D:D
Sajnos a címére már nem emlékszem, de a Dolph Lundgrenes filmek et sem ütötte meg.
Maz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6699
Amikor Boszniában voltaka katonáink, akkor legalább pár előadó(Szulák Andreára biztosan emlékszem, de talán Padödő is) kint koncertezett, és a TV is közvetítette. A koncert közben ha jól emlékszem voltak bevágások a táborból is, katonákkal is beszélgettek. Most ez teljes mértékben hiányzik.
Előzmény: Némedi László __ (6698)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6698

tegnap néztem az Emmy díj átadást, és majd minden 2. nyertes megemlítette az Irakban levő katonákat, hogy vigyázzanak magukra.

 

Nálunk szerintetek a művészek fele egyáltalán tudja, hogy vannak katonáink idegenben? Jó-jó talán nem harcolnak, de amikor Irakban voltak a mieink, akkor többet tudtak róluk?

 

 

Előzmény: Némedi László __ (6697)


Némedi László __ Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6697

OFF

most sajnos kicsit betegen itthon üldögélek, és kínomban (mert szellemileg is leamortizált a betegség) gyengeelméjű tvműsorokat nézek (pl. Balázsshow, Mónikashow) és rájöttem:

1. ezeknek biztosan nem tudjuk megmagyarázni, hogy mi a haza védelme

2. ha ezek azok a műsorok, amikhez igazodni kellene, hogy megértessük, mit akarunk, akkor bajban vagyunk, mert a leghülyébb közülünk is az Einstein <-> egysejtű távolságot mutatna velük szemben

 

Elkeseredtem, na...

 

ON

Georg Wolf Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6696
Szia Péter!

Nagyon jó, hogy direktbe tetted bé a megjelent cikkeket. (Legalább nagyobb létszámban olvasnak belőle.)

Hát, mit ne mondjak az első részről? Érdekes, hogy csak leszerelés után látnak napvilágot a máskéntlátók véleményei. Vagy csak azért, mert ezek az emberek "fehérhollók"?
...mondja egy neve elhallgatását kérő, a közelmúltban nyugdíjazott tábornok....
(Ha rosszmájú lennék: Nem tér vissza államtitkárnak?)

Hát a Simicskó???

Lehet, hogy én vagyok "szelektív" hallású?
Fiúk! Ki hallott visszamenőlegesen az 2002-től tartó ciklusban ellenzékitől 45 ezres hadseregről? Én nem! És Ti? Mert, ha ti sem akkor a nyilatkozat: Aktuálpolitika!

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Hamburger2 (6689)
J Dagain Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6695
Sziasztok!

A probléma egyszerü a j_dagain.tvn.hu oldal nem létezik!!!
A fájl (video) vágd ki ctlr+c -vel http://j_dagain.tvn.hu/Film.wmv

Az oldalam meg elköltözött a http://szerdzso.try.hu címre

John Doe
Előzmény: Münci (6679)
Georg Wolf Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6694
Sziasztok!

...Mit csinálnak a kapcsolatokért, médiáért felelős tisztek ????...

Hát, gondolom azt amit a parancsnokaik meghatároznak számukra. No és ez pedig az, hogy ha a főnök elsősorban azt sugalja, hogy arról szóljon a tudósítások zöme, ami a "felsővezetés" tevékenységét tárja a nagyvilág elé, és nem a csapatokét, akkor én randa civil, mán gyanakszom, hogy a jelenlegi ezért felelős személy nem véletlen iljen fiatalon ov, és ezredes. Tuggyátok, hogy mén ez: Szervusz, kedves tábornok úr! No, mit szólsz, kérlekalásan a múltkori alkalommal a Rólad szóló cikkhez? No, ugye, hogy ki lehet domborítani a dolgokat! És milyen jók a fotók? No, ugye profi kell ide! Meglátod, bennem nem fogsz csalódni!Ja, hogy a csapatokról szóló beszámolókat is le kéne hozni? Hát persze, lesz majd az is, de az amilyen képlékeny, hát tudod. Mire nyomdába kerűl, mán nem is aktuális. Meg, hát a lap hely-, és pénzszüke miatt ennyi van. Megértést kedves tábornokom, hisz láthatod: Nagyon dolgozunk!

Szo-szo: Látva ebben a nymoruságos helyzetben lévő seregnek a vergődését, hát ezt tudom elképzelni. Ezért nem jut sajtós -gondolom én- az afganisztáni századhoz, amit meg másodvonalon tennének, az a semminél is bizonytalanabbúl sikeredik. (Lásd: Itthonról egyeztetnek a kintiekkel. Vagy várják a kinti beszámolót. Vagy a napi jelentésből nem lehet mit kivenni, mert állandóan csak A/1-es szövegü, stb...Az utobbiakat nem én mondtam.)

Üdv: Öreg Csóka
Előzmény: Kuruc71 (6663)
Némedi László __ Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6693

azon gondolkodtam, hogy a szomorút lehet-e fokozni, mert most ide az kellene...

 

Úgy viselkedünk mintha csak erős kultúrállamok vennének körül.

 

Egyébként egy ország érdekérvényesítő erejét sok paraméter adja:

-milyen szövetségesei vannak

-milyen gazdasági ereje van (pl. milyen ásványkincsei vannak, vagy a gazdaság erős)

-mennyire profi külföldön eladható politikusai vannak

-földrajzi helyzete milyen (pl védhető, szomszédai kik, vagy szigeten van, közel van-e a nagy dolgokhoz)

-milyen katonai ereje van

(egy-két más paraméter még van, de talán azok kevésbé fontosak)

 

Ezekből nekünk csak a szövetségeseink jók, az összes többibe nem vagyunk jók. Ha elbaltázzuk, akkor azok sem lesznek. Talán nem kellene ebben is a pengeélen táncolnunk, és mások nagylelkűségére építenünk...

 

Ha viszont nem tudunk érdeket érvényesíteni, akkor ne csodálkozzunk, ha egyre hátrább csúszunk. Ez olyan mint az élet, ha gyenge vagy, szegény vagy, rossz helyen laksz, akkor előbb vagy utóbb a híd-alatt-lakáshoz is engedélyt kell kérned a nagyobbaktól...

Előzmény: Hamburger2 (6689)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6692

Szia Belic!

 

Nem mondtam, kogy ÉKoreának ütőképes a hadserege, de azt hiszem a világ 4. v. 5. legnagyobb hadseregével büszkélkedhet, 1 000 000 katonával, ami sztem mindenképpen komoly haderő. Még ha a lakosság éhezik is.

De egyébbként nem tudnék jó példát mondani, talán a volt SZU Vörös Hadseregét tudtam volna említeni. Most jut eszembe, Kína. Talán az a legjobb példa manapság, bár kíváncsi lennék India, vagy Pakisztán hadseregére.

 

Én

Előzmény: belic (6686)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6691

Igen, ez szerintem is elképzelhetetlen. Olyan magas lenne a költsége, hogy .. hogy.. hogy.... :) Szóval magas. :)

 

 

Előzmény: sz332 (6685)
st_patrick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6690

Kedves John Doe!

Végül nagy nehezen sikerült letölteni a filmet csak nagyon akad, ne haragudj a vaklármáért!

 

Kedves Mindenki!

Amit még  észrevettem a filmen:

1. A leponyvázott An-26-osok alapján tuti hogy a szolnoki reptér nagyhangár melletti jurassicparkja látható anno 1996 után mert annak az évnek a szeptemberében repülték ki szegények az üzemidejüket és a nagyjavítást megspóroltuk...

2. Ezt erősíti meg h a szovjet tábornok nyilatkozata közben a háttérben leponyvázott JAK-52-esek állnak mert a megrendelt 12-ből már akkor is csak hatot használtunk. Ha jobb lenne a kép minősége, akkor lehetne látni azt a gyönyörűséges sárga "álcafestést" rajtuk, amitől 10 emberből 9 tuti hogy trágyaszóró/permetező rg-nek nézte őket. Vagyis a képek még a JAK-52 leépítés/felújítás előtt készültek.

3. Pontosan be lehet lőni a forgatás dátumát, mert van a képeken egy kakukktojás a gépek között! (Erre az illetékes-ha tudott arról milyen produkcióhoz forgatnak ott-nem gondolt.) 0'56"-nél a tbk. háta mögött ott áll egy csíkos oldalú gép. Csakhogy az nem szolnoki An-26, hanem a piros csíkból ítélve az egyik tököli An-24. Ebből nálunk csak kettő repült, és a másikon kék oldalcsík volt. A piros csíkos 907 ott pihen a szolnoki múzeumban, a kék 908 Pintérnél van. Jelentősége: nagy csinnadrattával vonták ki az An-24-est és szolnokon elbúcsúztatták, a típus utolsó repülése ez volt. A 907-est utána átvontatták a múzeumba. Na mármost akkor a forgatás a búcsúztató és a vontatás közti pár napban kellett hogy legyen, ezzel meg már lehet valamit kezdeni, akkoriban azért sok filmes nem mászkált még a laktanyákban, a katonák tisztelegtek egymásnak, a kapuőrség is a helyén volt, tehát ha írásos nyoma nincs is, de tanút lehet találni az esetre. Hogy az elején ki az a bajuszos őrgy, arról a 89-es akkori műszakijait kéne kérdezni, hozzáteszem lehet h nem is tudta szegény hová kerül be a róla készített felvétel.

4. A Mi-2 festése gyanús nekem picit, mert az ezrednél háromszínű álcafestéssel repültek (barna,zöld,kék).Felségjelzést, fedélzeti számot, századjelvényt nem tudtam kivenni rajta, DE: 3'10" és 5'01"-nél lehet látni a svancon egy hosszabb (lemázolt?) feliratot. Amikor a Mi-2 átjött Szolnokra, akkor a 32 gépből néhányat (zöld-kék festéssel?) átadtak a Határőrségnek. Nem merem azt mondani hogy ez az egyik, de azért gyanús.

 

Kérdés: jól láttam hogy derék kommandósunk műanyagtáras AMD-vel küzd? A zsineges megoldás az oldalajtóban elég vicces volt, de mintha a fegyver RPD lett volna?

Hamburger2 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6689

Az elmult napok temaihoz a www.honvedelem.hu-rol:

 

"

Európa költsön többet a NATO-ra!

 

Az Egyesült Államok új NATO nagykövete a katonai kiadások növelésére sürgette a többi tagállamot, s jelezte: Washington szorgalmazza: a jövő év végén a tagországok egy csúcsértekezleten tekintsél át, hogy menyire haladt előre a szövetség átalakítása. Victora Nuland Brüsszelben azzal érvelt, hogy a NATO csak így készülhet fel a terrorizmus, a regionális instabilitás és a „lator államok" teremtette új kihívásokra. (mti)

 

(Magyar Hírlap, 2005. szeptember 24., szombat, 7. oldal)

 

Csak a felszínt mutatja a számvevőszék vizsgálata

 

A honvédség rendszeréből hiányzik a rendszerből az elszámoltathatóság, így semminek nincs következménye

 

A rendszerváltás utáni első időkben a kormányok pontosan tudták, mi a szándékuk a magyarországi hadsereggel: leépíteni a "Gólem-haderőt", létrehozni egy ütőképes kis sereget, elérni, hogy a NATO tagállamai közé kerülve a katonák technikailag és szakmailag megfeleljenek a Szövetségesek színvonalának, majd EU tagként részt vállalni a katonai tennivalókból is. Egy lapunknak név nélkül nyilatkozó extábornok úgy véli, a NATO- és az EU-taggá válás óta a politikai vezetés képtelen eldönteni, mire is kell - s kell-e egyáltalán? - napjainkban Magyarországnak a hadsereg? Ez a dilemma az oka annak, hogy a sokadik, kudarcba fulladt haderőreform után ma már egy célja van a hadsereg civil és katonai vezetésének: csinálni valamit, ami látszólag olyan, mintha reform lenne.

 

Az Állami Számvevőszéknek a honvédségnél a napokban befejezett vizsgálata az érintettek interpretációjában rendkívül pozitív. Azt mondják, az ellenőrzés egyetlen elmarasztaló vagy törvénytelenségre utaló megállapítást sem tett a honvédelmi tárca 2000-2004 közötti időszakára. És ha nincs sár a tárca háza táján, nyilván minden rendben van. A vájt fülűek azonban úgy vélik, az elmúlt 15 esztendő minden kormányának burkolt kritikája is megfogalmazódik a jelentésben, jóllehet a vizsgálati anyag alapvetően pénzügybarát és megállapításai nem hatolnak a mélyben rejlő okokig.

- Véleményem szerint az okozza az egyik legnagyobb bajt, hogy amióta Magyarország a NATO és az Európai Unió tagja lett, azóta a mindenkori kormányok nem igazán tudják, hogyan viszonyuljanak a biztonságpolitikához és a honvédséghez. A nagy célok teljesültek. Mára úgy módosult a védelmi dilemma, az lett az eldöntendő kérdés: mire is kell nekünk a hadsereg? - mondja egy neve elhallgatását kérő, a közelmúltban nyugdíjazott tábornok. Szerinte e tényt a többi között az is bizonyítja, ami a honvédelmi költségvetéssel tavaly történt, illetve az idén történik.

A tárcától tavaly 108 milliárd forintot vontak el, előtte pedig 40 milliárdot. Néhány napja Juhász Ferenc szakminiszter arra kényszerült, hogy némi elégedettséggel nyugtázza: a Honvédelmi Minisztérium 2006-ban megőrzi jelenlegi, 280 milliárdos anyagi kondícióját. (A 2003-as évben 314 milliárd fölötti összeg jutott a honvédségnek, 2004-ben a csaknem 350 milliárdot csapolták meg.) Eközben azt rebesgetik: az Országos Egészségügyi Pénztártól járó több tízmilliárd forintról azért csak le kell mondania a tárcának. Ám Juhász arról sem beszél - ami igencsak feldühítette -, hogy az egyezkedéseken szó volt arról is, hogy költségvetésüket 220 illetve a 250 milliárdra apasztják, ami - az infláció figyelembevétele nélkül - nagyjából a 2000-2001-es állapotnak felelt volna meg. Tény az is - amit az ÁSZ jelentés ugyancsak szóvá tesz -, hogy míg a védelmi felülvizsgálat a politikai ígérvények alapján - azaz a GDP-ből ígért részesedés szerint - 2003-ban a haderő 15 évnyi költségvetési összegét 4 ezer 550 milliárdban határozta meg, addig ehhez képest ma ezer milliárdnál is nagyobb mínuszt lehet valószínűsíteni.

- Sajnos, nem csupán a kormányok tétovasága, a reformok megfeneklése az oka annak, hogy nemzeti intézményünk, a hadsereg bizonyos értelemben mélyrepülésben van - mondja a tábornok. Szerinte a döntések cikk-cakkjait házon belüli problémák is előidézik. Hiába az 1997-óta tartó folyamatos szervezeti átalakítás, ha a tárcának és a vezérkarnak is tág, szubjektív teret engedélyez a rendszer. Hiába zártak be hat nagy laktanyát, ha a fenntartási költség továbbra is milliárdos nagyságrendekkel nő évente. Hiába bármilyen áldozat, ha nem derül ki világosan, mi az értelme, mi a hozadéka. A tábornok szerint az a szerencse, hogy a védelmi felülvizsgálaton kívül született "vészterv" nem valósult meg. Eszerint ugyanis a tervezetten kívül még hat laktanyára - tehát összesen tizenkettőre - kellett volna lakatot tenni. Sommás megállapítása: Magyarországon nincs kultúrája a hosszútávú védelmi tervezésnek.

Az ÁSZ természetesen a haderő létszámának alakulásával is foglalkozik és nem éppen hízelgőek a megállapításai. Úgy látja, még mindig túl sok a tiszt és a polgári alkalmazott. Zárójelben megjegyezzük, ez a probléma legalább tíz éves. A dokumentum egyébként utal arra a tényre is, hogy bár 2000-2004 között 34 ezerrel fogyatkozott a hadsereg létszáma, a személyi juttatások ezenközben 60 százalékkal nőttek. Az adat azért érdekes, mert az utóbbi 15 esztendőben a honvédségnél egyetlen alkalommal, a kisgazda Szabó János miniszterségének utolsó időszakában volt jelentős bérfejlesztés.

A tárcánál azt szokták mondani, hogy a különféle missziók, no meg a sorkatonai szolgálat megszüntetésével megnövelt szerződéses állomány járandósága emelte meg jelentősen a személyi kiadásokat. A legfrissebb létszámadat szerint ma a honvédség 30 ezer 300 emberből áll, és a tervek alapján két év alatt minden állománykategóriát érintően még körülbelül további 4000-rel csökken a haderő.

A lapunknak nyilatkozó tábornok súlyos bajnak tartja, hogy a lecsökkentett pénz miatt alapvetően a harcoló alakulatoknál takarékoskodik a vezetés. Szerinte az is ezt bizonyítja, hogy a védelmi felülvizsgálat lezárása előtt a kabinet döntött ugyan, hogy a főváros öt drágán fenntartható objektumában működő minisztériumot három helyszínre telepítik, de a részleteket az egyetértés hiánya miatt nem dolgozták ki. Vagyis a költözés lekerült a napirendről.

- Én úgy látom, hogy egy olyan szervezetben, amelyben egy éven belül fel lehet borítani mindent, és sem pénzügyileg, sem erkölcsileg nincs a katonáknak biztos kapaszkodójuk, ott a vezetésben eluralkodik a fásultság és nincs, ami az érdekeltséget elevenen tartsa. Ott, ahol hatalmas a bürokrácia és még a toalettpapírt is központilag szerzik be, ott a centralizáltságnak egyetlen haszna van: eltűnik a felelős. Hiányzik a rendszerből az elszámoltathatóság, így semminek nincs következménye. Sajnálatos, hogy a honvédségben a civil kontroll azt jelenti: a vezetők azt csinálnak, amit akarnak. Az is baj, hogy a csapatoktól messze van a minisztérium is, meg a vezérkar is - állítja a tábornok.

Szerinte egyébként az ÁSZ jelentés a felszínt mutatja, holott a kérdés sokkal bonyolultabb. De arra azért rámutat - mondja -, hogy ezekkel az évek óta a védelempolitika évek óta tartó cikk-cakkjaival nem lehet normális katonapolitikát csinálni.

 

Szabó Iréne

 

(Népszava, 2005. szeptember 24., szombat, 10. oldal)

 

 

 

Siratja a sorozást a Fidesz katonapolitikusa

 

Bevezetné a honvédelmi ismeretek oktatását

 

Simicskó István képviselő, a Fidesz vezető katonapolitikusa a pártközeli Magyar Demokrata legutóbbi számának adott interjújában kifejtette, hogy pártja csak 2010-ben szüntette volna meg a sorkötelezettséget. A katonai létszám ötvenszázalékos emelését a nemzeti érdekérvényesítés fokozása eszközének minősítette. Simicskó kitart a Nemzetőrség létrehozásának ötlete mellett is.

 

Idő előttinek mondta Simicskó a hetilap legfrissebb számában közölt interjúban a sorkatonai szolgálat „tervezettnél korábbi" megszüntetését. Szerinte erre csak azért került sor, mert „a kormánypártok biztosan kampányolni akarnak ezzel a fiatalok között". Simicskó úgy véli, helyesebb lett volna a Fideszkormány idején kidolgozott haderő-átalakítási program szerint csak 2010-ben szüntetni meg a sorkötelezettséget.

„A mi elgondolásunk szerint az átállás a honvédelmi tudat fenntartása mellett és egy kiegészítő védelmi erő, a Nemzetőrség létrehozásával történhetett volna meg".

Interjúja egy másik helyén Simicskó, a tényeket kissé szabadon értelmező módon ismét leszögezi: továbbra is aktuális a Nemzetőrség létesítése (ezt az elképzelést a politikus már jó fél évtizede megfogalmazta: kifejtette, hogy megyénként szervezett Nemzetőrségre van szükség, amely gondoskodna a tartalékosok utóképzéséről is és kereteiben egyesítené az egykori MHSZ-ben létrejött „hobbiklubokat", így az ejtőernyősöket és a rádióamatőröket). Ezt viszont már most mondta: „Azokban az országokban, ahol eltörölték a kötelező katonai szolgálatot - egyébként mindenütt csak szüneteltetik a behívásokat - létrehoztak egy területvédelemre, természeti és ipari katasztrófák elhárítására is bevethető kiegészítő honi erőt, ami nálunk lehetne a Nemzetőrség". A Nemzetőrség felsorolt funkciói közül - ez Simicskó interjújából kiderül - a kulcsfontosságú a területvédelem. „Egy ország érdekérvényesítő képességét nagy mértékben meghatározza, hogy milyen katonai, gazdasági ereje van. Magyarország mindkét szempontból gyenge, ezért kevéssé képes a külpolitikában saját érdekeit érvényesíteni. Emiatt könnyedén leveszik az unióban és a NATO-ban a napirendről a délvidéki erdélyi etnikai alapú támadások ügyét és elfogadják a románok, szlovákok (sic) magyarázatát, hogy csupán néhány fiatal verekedett össze". Az nem derül ki, hogy a szlovákok (!) miért „magyarázzák" a délvidéki etnikai összeütközéseket (Simicskó ezt nyíltan kifejti azon a főiskolán, ahol - amint az interjúból megtudható - védelempolitikát ad elő), de az álláspont világos: az érdekérvényesítő képesség függ a katonai erőtől akkor is, ha szövetségesekről van szó.

Ennek fényében érthető, hogy Simicskó nemcsak Nemzetőrséget akar, hanem a reguláris hadsereg létszámának ötvenszázalékos emelését is, ha győz a Fidesz. „A minisztériumokban és háttérintézményekben dolgozókkal együtt sem éri el a HM tárcalétszáma a 30 ezer főt. Az Orbán-kormány időszakában hatpárti megállapodásban határoztuk meg az optimális létszámot 45 ezer főben. Nemzeti érdekünk, hogy visszatérjünk a 2000-ben megszabott létszámhoz". Simicskó nem foglalkozik az interjúban a Nemzetőrség létrehozásának költségkihatásaival, s azt sem részletezi, hogy milyen módon és mekkora költséggel akarja visszahozni az egész oktatási rendszerben „kötelező jelleggel" a honvédelmi ismeretek oktatását. Fidesz közeli forrásaink nem cáfolták azt a feltételezést, hogy Simicskó István a párt első számú jelöltje a honvédelmi miniszteri posztra.

 

Z.P.

 

(Vasárnapi Hírek, 2005. szeptember 25., vasárnap, 1+4. oldal)"

 

Hamburger

 

Karlos Fischer Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6688

Ezt nem rég kaptam egy barátomtól.Elgondolkodtatásul:

 

"Mi kemény kiképzést kaptunk, de minden alkalommal, amikor már
kialakult a
csapat, átszerveztek bennünket.
Később az élet megtanított arra, hogy mi minden új helyzetet
átszervezéssel
akarunk megoldani, és milyen csodálatos dolog ez:
a haladás illúzióját keltjük, miközben zavart keltünk, rontjuk a
hatékonyságot és demoralizálunk."
(Petronius: Satyricon)

Münci Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6687

Szia Zoli!

 

A firefox győzni fog! A Firefox simán megnyitotta azt az oldalt, amire az a löke IE azt mondta, hogy nem létezik

 

Münci

Előzmény: Tiger205 (6680)
belic Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6686
Hello!

Háborúhoz ütőképes, olcsó, hatékony tömeghadsereg kell

Es hol van olyan?
Pl. Scajcban es Izraelben van utokepes es hatekony sorozott hadsereg; Eszak-Koeraban utokepes es olcso a sorozott hadsereg; most Oroszorszagban van olcso sorozott hadsereg; nalunk volt sorozott hadsereg (nem utokepes, nem olcso, nem hatekony).

ui: Eszak-Koreara azt ne mond, hogy hatekony egy olyan orszag, ahol ehenhalnak az emberek (es errol termeszetesen a katonasag is tehet, hiszen ha 8 even at dolgoznanak a ferfiak, akkor tobb ennivalo lenne).

Bel
Előzmény: dr_kotasz0831 (6684)
sz332 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6685
Ötletnek nem rossz, csak bele kell gondolni, hogy
havonta KÉT hétvége, az baromi sok! Az azt
jelentené, hogy minden 2. hétvégét katonásdival
töltené a lakosság. Ez szerintem teljesen elképzelhetetlen...
Előzmény: Sgt. Elias (6628)
dr_kotasz0831 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6684

Sziasztok!

 

Az OFF - nak kikiáltott sorkatonasági kérdésről még egy pár szó:

 

1. Sztem minden hadrafogható férfinek magyarországon meg kell kapnia az alapkiképzést. Hogy mennyit, azt a katonák tudják, de sztem nem lehet hosszabb cca.: 1 hónapnál, mert az már egy lélektani határ. Minél tovább esik ki valaki a keresetéből, karrierjéből, annál nehezebb rávenni a bevonulásra.

2. Sztem is legyen rendszeres. Évente cca.: 1 hét, ami a szabadságon felül járna a munkavállalónak, és TB, vagy adókedvezményt adna a munkaadónak, így elkerülhetnénk a túlzott érdekütközést.

3. Akinek olyan papírja van, hogy nem alkalmas besorozni, és emiatt nem vezethet, attól értelemszerűen meg kell vonni a vezetői engedélyt. Term. nem attól, aki valóban szenved az adott betegségben. Sztem a fórum társ is erre gondolt. :)

4. Még egy szó a sorkatonaság mellett: A németeknél működik. Vajon miért nem számolják fel? Mert lehet ezt jól is csinálni. Azon kívül, mit kezdünk egy pici de professzionális sereggel, ha jön a Kisantant vagy egy valódi ellenség? Háborúhoz ütőképes, olcsó, hatékony tömeghadsereg kell, nem elég 25 000 profi.

 

Sztem a HM megítélésének leépülése nem a sorkatonaságnak köszönhető. Sokkal inkább a tisztikarnak és a politikai elitnek, akik hagyták idejutni a Honvédséget.

 

Én

 

Karlos Fischer Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6683

Nekem most sikerült letölteni.Megnéztem.Fantasztikus.

Leginkább a régi hangalámondásos 3. osztályú amcsi amerikai akciófilmekre emlékeztetett. 

 

Volt tüzér Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6682
Minden szart észrevesztek Ti is, ha kell, ha nem.
Előzmény: Tiger205 (6672)
Maz Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6681
Én már múlt héten se tudtam belenézni, pedig úgy röhögnék én is egy jót.
Előzmény: Tiger205 (6680)
Tiger205 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6680

"Szorgos népünk győzni fog"?

 

akkor még időben tööltöttem éjfélkor le!!

 

TGR

Előzmény: Münci (6679)
Münci Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6679

Möszjő Ismeretlen! :-)

 

Már a http://j_dagain.tvn.hu cím sem él nálam sem :-(

 

Tisztelettel, Münci

Előzmény: J Dagain (6677)
Fefe952 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6678
Szia M.I.
Nem kell messzire menni. Van nekünk is tapasztalatunk és olyan működött rendszerünk, amit meg lehetne csinálni. Csak karat kellene hozzá azok részéről, akik döntési helyzetben vannak. Egyet már korábban leírtam.
Még vannak olyan szakemberek, akik ki tudnának rövid idő alatt dolgozni olyan szervezetet és rendszert, amely alkalmas lenne ezen feladatok végrehajtására.
Fefe
Előzmény: M.I. (6675)
J Dagain Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6677
Szia!

Ne ilyesztgess!Él még csak lehet, rosszul irtad be
http://j_dagain.tvn.hu/Film.wmv

John Doe
Előzmény: st_patrick (6674)
Tiger205 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6676

Szia!

 

van néhány nagyon jó tanulmány, megkeresném az első eredetijét, is ha megvan... olvassad el!

 

 

tartalékosok a világban (kanadai oldal magyarul)

 

 

sorkatonaság jövője

 

Dr Szabó parlamenti beszéde (nem rossz, érdekes!)

 

 

üdv:

TGR

Előzmény: M.I. (6675)
M.I. Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6675
Bár én helytelennek tartom a sorkatonai szolgálat megszüntetését, a NATO tagságunknak sem örülök, de ha ez van akkor ezzel kell együttélnünk!

Ha hivatásos hadseregünk van amely nyilván nem tud megoldani minden feladatot akkor szükségünk van (lenne) valami tartalékos dologra is.
Ugye itt sok ötlet volt a hivatásos tartalékos rendszerről.
Szerintem ez egy öreg kipróbált világ, szinte mindent kitaláltak már valahol. Nem kéne azon erőlködni, hogy valamit újra feltaláljunk!
Hogyan csinálják ezt más országokban?
Most nem az usákokra gondolok, mert ők egy más nagyságrend.
Mondjuk más európai országokban?
Olyan középhatalmakban! :-)
Biztosan van közöttetek olyan akinek vannak ismeretei erről!
st_patrick Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6674
Üdv! A filmes link már nem él.
Előzmény: J Dagain (6636)
J Dagain Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6673
Szia!

Tökéletesen osztom hozzászólásod!


John Doe
Előzmény: Tiger205 (6672)
Tiger205 Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6672

Hali!

 

talán azért, mert nem vagyok HT ???

:o)

Ez butaság, mutassak párat aki HT , akár tiszt is és fel tud öltözni???

szerintem te is ismersz.

pl a képen levő Isaszegi ddtb - bocs - vörn úr is!!!

 

 

A FILMRŐL pár vélemény:

 

1/

Örnagy(?)  hülye helyen hülye módon leszállíttat egy gépet...ez indít

2/

mindenféle civilek rohangálnak areptéren.

3/

A szovjet tábornokt kisérő magyar sorosok hülye alakzatban, bamba képpel, fegyver nélkül (?) sétálgatnak ... mégis - mi a sz*rt csinálnak???

4/

Afganisztánban tudtommal csak szállító feladatra használták a Mi-2-t, felfegyverezve nem. (40 db volt ott belőle).

5/

Afgánoknak SOSEM volt PSZH-ja!!!

Szovjeteknek sem.

6/

géppuska (volt 7,62 és 12,7-es is, DE csakis álványon rögzítve (kabinajtóhoz) ilyen dróton lógó csodát én még nem láttam  :o)

7/

3'36" - elvetődő ellenálló (láthatóan kopaszodó fehér ember, szakáll nélkül - te is sok ilyet láttál köztük ott nem ???) hanygatt fekve lő --- a tőle 30 centire lévő PSZH sarkába! Ha éles skuló lenne, ez az öngyilkosság egy különösen hülye módját mutatná be!

8/

4'32" - a futó "harcos" úja a gépkarabély ravaszán, fegyver csöve társa felé néz

:o(

9/

4'37" - ellenálló a tár alját fogja bal kézzel, úgy lő

????

10/

4'44" - "kommandós" fél kézzel lő, a haliből kihajolva (tilos) a géppuska tűzvonalát keresztezve (öngyilkosság 2)

11/

helikopter deszantolás (?) előtt egy helyben lebeg kézifegyverek tüzében, lőtávon belül (senki nem találja el???) lövésnyom sincs rajta???

12/

5'20"  első kommandós kiszáll a földe lelebegő helikopiból (?), majd töltött RPG-vel (hol töltötte meg?) földre irányított lövedékkel (?) fut, s kilő egy juhakolt...

13/

5'30" körül - deszant előtt a harcosok valami oltári hülye pózban lógnak - DE MINEK ???

bárki lelőheti őket!!

Ha az első kiugrott  aföldre (20 cm-ről (!) ) akkor ők mi a francnak ereszkednek ??? 

az ellenállók 20-30 méterről nem találják el sem a helikopit (lebeg) sem az ereszkedőket (?)

13/

Helikopi helyzetjelző hénye folyamatosan világít (segíteni az ellene próbálkozók  tüzelését)

14/

Az atomfegyver egy dunctosüvegben van :o)

15/

Élesített ationfegyver az afgán hegyeben ....mi a szart keres ott? mért nem New York, Moszkva, stb körül van???

16/

A PSZH-t meg sem próbálják használni.

 

a Szaddám képet a falon viccnek veszem

a bomba hatástalanításást is...

mind az afgánok, mind a szovjetek latin betüket (a gondosan elölhagyott dosszién is :o)  ) használnak!

a film elején  az őrszem arccal a védett terület, háttal a támadók felé van...

el kezd futni, majd féloldalazó szögben ad le figyelmeztető lövést ????

a kézigránát hajigáláshoz nincs is már hozzáfűzni valóm!!!

a terep, a házak, az öltözet, a hajviselet, a szerplők úgy cuzamme - semmiféle hasonlóságot nem mutatnak Afganisztánhoz....

 

 

Ennyit laikusként...

ki lehetett a film katonai tanácsadója ?

Mnnyiáért ?

Vállalom a következőét!!!

 

 

TGR

Előzmény: J Dagain (6670)
J Dagain Creative Commons License 2005.09.26 0 0 6671
Szia!

A legalacsonyabb rf az ales volt! :-(((

John Doe
Előzmény: Tiger205 (6669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!