Tudom. De amikor indult a Ceed (2007 eleje), akkor a 3milliós alapmodell tulajdonképpen ugyanaz volt, mint az LX, csak klíma nélkül. Tehát 6 lufi, fed. komp, MP3 mind benne volt. Természetesen csak egy beetető, a 3milliós lélektani határ alatti ár miatt meglévő modell volt, mert a kereskedők nagyon lebeszéltek róla mindenkit, és inkább a 3.5millás LX-t ajánlották, amiben csak a klíma volt a többletfelszereltség.
Nem is olyan régen a Ceedből is volt az akkor 3,5 millióba kerülő most alapmodell alatt egy 2999999 Ft-os, az értelmes dolgok abban is benne voltak, de ugyanilyen vicces dolgokat hagytak el, kapaszkodó, csomagtér-világítás, stb. egyedül a 2 (4?) légzsák volt az érdemi.
Ahogy mondod. Én is néztem az SX4-et, de hátra nem fértem be. Ráadásul pattogott, mint kecskeszar a deszkán. Az áráról már leírtad az én véleményemet is. A Swiftből is 3milla fölött van az, amibe már érdemes beülni. Mert az alapváltozat ott azt jelenti, hogy nincs benne kalaptartó!!!, utas kapaszkodó!!!, satöbbi. Még szerencse, hogy a kormány és a 4 kerék azért szériatartozék a Suzukinál. A Suzuki akciós beszámításait pedig hanyagoljuk, mert olyan THM-el számolnak, ami után a végén többe kerül neked egy szutyuki, mint amennyivel többért beszámolták a régi autódat. A nép viszont csak az akciós beszámítást nézi, ezért nincs ára a használtpiacon a Suzukinak, tehát nem tudsz belőle kiszállni, csak újabb Suzukiba tudod beszámíttatni viszonylag normális áron. Szóval mókuskerék.
No igen... de azért azt sem árt megnézni, hogy milyen SX4-et kapsz 2,5 millióért. Én anno szemeztem egy GLX felszereltségű 1.5 benzinessel, de amikor 4milliót akartak legombolni rólam egy kisautóért, kifordultam a kereskedésből.
Míg a cee'd-ben alapfelszereltség a 6 légzsák, MP3 hifi, manuális klíma, addig ezt egy SX4-nél 3.880.000-ért kapod (1.6 GS)... és akkor a 70literrel kisebb (270 literes) csomagtartóról még nem is beszéltem.
"Ha ugyanis anno nem vettem meg 3 milláért (pl Focust)" Tegyük hozzá, hogy az 1.4-es 80 lovas 3 ajtós, 2 lufis, rádió és (ha jól emlékszem) klíma nélküli Focus volt 3 milla, ezzel szemben 1.4-es 109 lovas 5 ajtós klímás 7 lufis ceed 3.5 milla volt. Egy 100 lovas focusnak 5 ajtóval, klímával de csak 2 lufival 4 milla fölötti volt a listaára. Tudom, mert két éve végignéztem az összes hasonló méretű (valamint kisebb) autót, és így maradt az 1.4-es LX+ Ceed.
Történelmileg valahogyan úgy volt, hogy a régi tartósan érvényes árat a regadós akcióval lenyomták, majd erre jogosan jött az áfaemelés, de az árengedmény maradt a modellváltás miatt (emiatt lehetett, hogy az 1.6-os benzinmotor olcsóbb volt az 1.4-esnél, gondolom a nagyobb készlet miatt). Az új modell ára kicsit felmegy (a pro_ceed viszont nagyon le), de az eredeti árhoz és az áfaemeléshez képest ez még mindig jóval olcsóbb mint 1 éve volt. A hitelszűke miatt az eladások száma persze tragikus lesz.
Csak az a bibi, ha nem akciózzák, nem is igen veszik, amikor egyfelől mindenki akciózott, másfelől most emelnek. De volt valahol egy cikk, hogy asszem németeknél, nem fogják az emberek lenyelni az emelést. Nem csak kiára gondoltam. Ha ugyanis anno nem vettem meg 3 milláért (pl Focust) mért is venném meg 3.5 m-ért? Hozzá még hogy sokan vettek mostanáig újat, eladók szerint sok "előrehozott*", szóval nem sürgős most az embereknek újat venni, a meglévő elmegy még. Aki nem tudott, az még inkább nem tud most venni. (*beszélgettem 2-3 kereskedővel, hitel szigorú, nehéz, és sokan voltak a 120 havisok, tudta az eladó, a vevő és lehet a bank is hogy nem tudják/fogják fizetni sokak...) Visszatérve CeeD-re, nekem nem tudtak olyan ajánlatot, ami közelítette volna picit is elképzelésemet-árban-hogy a beszámításról ne is beszéljünk, a fikázásra visszaszóltam:ha Riom lenne, az mennyit érne? Volt kereskedő, aki 3 milláért adott volna 10 autót, de szerintem egyenként is ment volna a 10 ennyiért, most úgy hallom a végsőknél tartanak... elejétől fogva szerettem volna de nem jött össze, mondjuk mostanában jobb is...hitelügyileg. Meg engedniük kellett volna, SX4 fenntartás meg 2.5 akciók elvittek sok vevőt. Tudom más, de azért 1 milla difi. De majd csak lesz jobb világ és egy 3 éves 4 év garival...
A legélvezetesebben vezethetőnek tartom kategóriájában mind a benyást (1.4) mind a D1.6-ot, (de ne hasonlítsuk az 1.9-2.0 105-140 LE stb VW dízelhez erőben, az más). Ezek kis motorok. Mondjuk a TDI traktornál sokkal kultúráltabb. Láttam 2-3 totálra törtet, biztos jól megy a gép... de szépen egyben maradt a kaszni. És a 6 lufi, remélem marad mostmár, szóval a többi gyártó követhetné a 6 lufit, a 7 év garit. (Amit írtam, sokszor már, bármikor abbahagyható). Nem kell fikázni, nem rossz autó. Bocs ha hosszú voltam.
Ez a hiba (HTTP 404 Nem található) azt jeleni, hogy az Internet Explorer tudott kapcsolódni a webhelyhez, de a kért lap nem volt megtalálható. Lehet, hogy a lap pillanatnyilag nem érhető el. Az is előfordulhat, hogy a webhely megváltozott, vagy eltávolították ezt a lapot.
A HTTP-hibákkal kapcsolatban a Súgó tartalmaz további tudnivalókat.
Hát ezt igazán sajnálom, de örülök, hogy meg vagy elégedve vele. (szép autó a Bravo)
Sajnos, mint minden márkának vannak típusbetegségei: - Rádió vétele gyenge (sokszor recseg), van akinek lefagy (cserélik gariban) - Stabilizátor pálca elkezd kopogni (cserélik a garfüzetben megadott időintervallumon belül) - Kormányburkolat nyüszög (kormány bőrözése, illetve 1-1 alátét csökkenti, megszünteti) - Műszerfal tetején lévő légbeömlő kiugrik a helyéről (cserélik garban) - SW-k rendszámtábla világításának sarkaiban lehorzsolódik a fényezés (fényezik garban)
A régi Süba,most Csillagvárban nem tudom melyik kereskedés van,ott mondta nekem a srác,hogy nem lehet állitani a kormányt.Mostmár mindegy,Bravot vettem és nagyon szeretem,talán legközelebb,bár nagyon hozzászoktam a turbóhoz,de a hét év kecsegtető...Egyébként hogy működnek,van-e valami általános hiba,műanyagok nyöszörögnek?
Ez baromi érdekes... nem lehet, hogy szarul volt beállítva az üléspozició? A cee'd kormányát kel-le, illetve ki-be is lehet mozgatni. Legfelső állásban pedig olyan magasan van, hogy a kormány karimája a műszerfal fölé ér. A facelift-es cee'd-ben a középkonzol kapott két "majré-vasat", amivel szerintem kényelmetlenebb lesz az üléspozició.
Azért a biztonság kedvéért menj el egy szalonba és próbáld ki újra. Van nálam magasabb klubtagunk is (pl.: solarys), de ő sem panaszkodott még ilyenre.
Én kereken 200 cm vagyok,anno egyszer már vezettem egy ProCeed-et,de nem igazán tudtam hova tenni a térdeimet,nagyon bezavart a középkonzol(mondjuk ez majdnem mindenhol így van sajnos,a jelenlegi autómban is) és a legrosszabb az volt,hogy nem lehetett állítani a kormányt,nagyon lent volt és fékezésnél elakadt a kormányba a lábam,úgyhogy csak bokából tudtam megállni.Gyorsan vissza is adtam az értékesítőnek.(Aki mellesleg állította,hogy sajnos a kormányt mindegyik modellben csak ki-be lehet állítani,amit nem hittem el,de annyira rossz élmény volt a bokából fékezés,hogy nem is érdekelt tovább a modell.)Amiért rákérdeztem erre,mert a facelift nekem tetszik és meg akartam kérdezni,hogy a helykínálaton valahogy javítottak-e?
"van köztetek 2m körüli user?Érdekelne,hogy miként fér el benne"
inkabb a magamfajta melynovesueknek (168 cm) problemas ugy beallitani a szeket hogy a kuplungot is ki tudjuk nyomni de a kozepkonzol se verje a terdet... magasabbaknak nem gond.
Bocsi az kimaradt.... Egyedül az LCool-ban nem volt mélységben állítható (ha minden igaz), a térdem pedig nem ütődik a középkonzolba (kényelmes akár 7-800 km-en is)
Én 192 vagyok, és tökéletesen elférek benne. Ha teljesen hátratolom az ülést, nem érem el a pedálokat :) Ehhez a magassághoz beállított vezetőülésnél pedig a hátsó traktusba is zárt lábbal tudok beülni, úgy, hogy a térdem nem éri el a háttámlát.