Keresés

Részletes keresés

Eredő Vektor Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24446

>>Viszont ha az egészet átmásolom egy szűz munkalapra, akkor meggyógyul.

Ezt nem szó szerint értem, hanem csak az "xy" tartományt, tartományokat amire szükség van.

Előzmény: Eredő Vektor (24445)
Eredő Vektor Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24445

Ha nem bug, akkor valami lehet ott az első négy sorban, amit nem látsz - de felülbírálja a sorbarendezés tartományát...

Ennél az esetnél is az lehet a metodika, mint amikor nyomsz egy ctrl+end-et - és "Kenyába" ugrik a kurzor. (Általánosságban beszélve, nem ennél a munkafüzetnél) A valójában használt tartomány környékét törölheted bárhogy - nem az utolsó kitöltött cellára fog ugrani - mert a cellákban maradnak olyan információk amiket nem látsz, de "Ő" igen.

Viszont ha az egészet átmásolom egy szűz munkalapra, akkor meggyógyul. A fent leírt jelenség is - és a Tiéd is.

Előzmény: tbando (24443)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24444

Szia!

Annyi történt, hogy a legutóbb használt szűrésed átírta az adattartomány címét:

Ha beírod ezt a sort az immediate panelba:

for each nm in activeworkbook.Names:?nm.name,nm.refersto:next

látni fogsz egy ilyen sort:

Panel!_FilterDatabase       =Panel!$A$14:$ZP$65540

Ezt nem látod a nevek között, mert rejtett.

Semmi mást nem kell tenned, mint akárhol a munkalapon bekapcsolni majd kikapcsolni az autoszűrőt.

Ezután mindent megfelelően fog értelmezni az excel.

Üdv.

Ps.

Azt ne kérdezd, hogy mikor csináltad a szűrést így, mert azt utólag már nem lehet megállapítani.

Előzmény: tbando (24443)
tbando Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24443

Kösz hogy megnézed. Felraktam a data.hu-ra

Letöltőlink :

http://data.hu/get/7500383/elesit-10x19.xlsm

Előzmény: Fferi50 (24442)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24442

Szia!

Megmutatnád a füzetet?

Üdv.

Előzmény: tbando (24441)
tbando Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24441

Van egy táblázatom. Sorba akarom rendezni.  Belépek a táblázatba. Majd: Adatok/Rendezés és ekkor a legnagyobb meglepetésemre a rendezendő tartománynak nem a teljes táblázatot jelöli ki ahogy illenék neki, hanem a 4. sorától kezdi. Hogyan lehetne az elállítódást resetálni?

A manuális táblázatkijelölés: oké, de a rákövetkező automatikus megint a 4.sortól kezdi.

A táblázatbeli 'activecell.currentregion.select'  szintén korrekt kijelölést ad. 

Új füzet nyitás: Normális kijelölés. Tehát a problémás füzetben sikerült valamit elállítanom. Esetleg valakinek valami ötlete, hogy mit? De fontosabb lenne a resetálás módja.

Fferi50 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24440

Szivesen, máskor is.

Előzmény: Balu424 (24439)
Balu424 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 24439

NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM Fferi50 -nek a seítséget, mellyel nagyban megkönnyítette a munkámat!!!

Ezoverzum Creative Commons License 2014.03.08 0 0 24438

Hali

Valóban megírta már, csak variáltam rajta és azt hittem a chdir-nek valamiért maradnia kell.

Azt hiszem most már tényleg értem.

Köszi

Előzmény: Fferi50 (24437)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.08 0 0 24437

Szia!

Jimmy megírta már (24406), hogy mi a teendő. Nem kell chdir, írd be a teljes útvonalat a mentéskor.

Üdv.

Előzmény: Ezoverzum (24436)
Ezoverzum Creative Commons License 2014.03.08 0 0 24436

Sziasztok

Ötleteket szeretnék kérni arra, hogy mit írjak az alábbi vba kódhoz vagy mit írjak át, hogy a makró által készített mappát a megadott névvel BIZTOSAN a D:EZOVERZUMsz mappába mentse?

Néha gondol egyet és a C: Dokumentumokba menti el. Nem értem miért.

ChDir "D:EZOVERZUMsz"

SzámlaFile = "szl-A" + Format(szsz) + ".xlsx"               
      ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=SzámlaFile, FileFormat:= _
        xlOpenXMLWorkbook, CreateBackup:=False

Workbooks(SzámlaFile).Close

Előre is köszönöm a segítségeket.

Üdv

X

Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24435

Bocs még egy félmondat:

E helyett:

"Kijelölöd a táblázatot, kezdőlap - formátum - automatikus oszlopszélesség, másolás."

Kijelölöd a táblázatot, másolás - irányított beillesztés - értéket  - kezdőlap - formátum - automatikus oszlopszélesség, másolás.

Előzmény: Fferi50 (24434)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24434

Szia!

Az excelben a következőket kellene végigcsinálnod:

Az eredeti adataidat másold át egy új munkalapra (legyen ez a Munka2) és a másolaton dolgozz - de lesz még egy harmadik munkalap is mindjárt, úgy gondolom.

Én a neveket és a közterület megnevezését biztosan összeraknám egy oszlopba, ezért írtam, hogy lesz harmadik munkalap:

legyen ez a Munka3, a továbbiakban ide dolgozunk: (A képleteket először a második sorba írd be végig és utána húzd le, ameddig adatod van a Munka2-ben.)

pl. Munka3 A2 cellába: = Munka2!A2 & " " & Munka2!B2. Ezt a képletet végighúzod az A oszlopon.

Munka3 B oszlop üresen marad!

Munka3 C oszlop      = Munka2!$C$1   végig az egész oszlopon

Munka3 D2 cella       = Munka2!C2   végig az egész oszlopon

Munka3 E oszlop       =Munka2!$D$1  végig az egész oszlopon

Munka3 F2  cella       =Munka2!D2  végi az egész oszlopon

és így tovább.

Ennek az eredménye, hogy minden adat előtt ott lesz a fejléce az előző oszlopban (ha jól csináltad, figyelj a $ jelekre).

Ha ezt végicsináltad az egész táblázattal, akkor formázd meg:

Első oszlop félkövér, a fejlécekkel teli oszlopok dőlt betű. (Ezeket egyszerre is ki tudod jelölni a ctrl-t nyomva tartva lépegetve csak a fejléc oszlopokon végig.)

Kijelölöd a táblázatot, kezdőlap - formátum - automatikus oszlopszélesség, másolás.

Átmész a wordbe:

Irányított beillesztés - HTML formátum!!!

Kijelölöd a beillesztett táblázatot.

Táblázateszközök - elrendezés - szöveggé alakítás - cellahatároló tabulátorjel

Kijelölés marad!

Beszúrás - táblázat - szövegből táblázat - oszlopok száma 2 - cellahatárolójel tabulátor

Táblázateszközök - elrendezés - szöveggé alakítás - cellahatároló tabulátorjel

Most lényegében megvan a word listád. Még szépítheted: a tabulátorjelet másra cserélheted, de vigyázz, az címsorokban is van tabulátorjel (Ha bekapcsolod a bekezdésjel megjelenítést, akkor láthatod.)

Szerintem megcsinálni gyorsabb, mint leírni volt. (Pláne, hogy az első leírásomat elküldte a semmibe a blogmotor és kezdhettem előlről).

Remélem, sikerülni fog.

Ha bármi gondod lenne, írj légy szíves.

Üdv. 

Előzmény: Balu424 (24432)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24433

Szia!

Az első sor félkövér még megoldható olyan módon, hogy az Excelben megformázod, majd a beillesztésnél a HTML formátumot választod.

Utána kijelölöd a táblázatot és megkeresed a szöveggé alakítást (nekem a táblázateszközök - elrendezésben van).

Ezután már "játszhatod" a keres-cserél  műveleteket, ahogyan az előbb írtam.

Azt még nem tudom, hogy a fejrovatokat hogyan lehetne átvariálni, de ezt szerintem excelben sokkal könnyebb, még dolgozom egy kicsit rajta, hátha sikerül gyorsan.

Üdv.

Előzmény: Balu424 (24432)
Balu424 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24432

szia Fferi50

idáig király!!

Csak úgy kellene, hogy az első sor félkövér legyen, utána az oszlopok pedig dőlt címszavak legyenek, melyek ismétlődnek.

(lásd a mellékelt word képet)

Vagy küldjem el az excel tábla és a word kis részletét, hogy jobban láthasd és értelmezd?

Előzmény: Fferi50 (24431)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24431

Szia!

Egy ötlet:

Nyitva van az exceled és a wordben van egy üres dokumentumod.

Az excelben kijelölöd a teljes táblázatot.

Másolás.

Átmész a word-be.

Irányított beillesztés - formázatlan unicode szöveg.

Kijelölve hagyod a beillesztett szöveget.

Ezután csere:

Keresett szövegbe - speciális karakterekből kiválasztod a tabulátor jelet

Csere erre - speciális karakterekből kiválasztod a kézi sortörés jelet.

Összes cseréje.

Keresett szövegbe  - speciális karakterekből kiválasztod a kézi sortörés jelet 2x egymás után

Csere erre- marad a kézi sortörés

Összes cseréje - ezt addig nyomod, amíg ki nem írja, hogy 0 karaktert cserélt.

A többi már csak formázás kérdése (illetve némi ügyeskedés, ha valami nem kívánatosat szétválasztott volna).

Üdv.

Előzmény: Balu424 (24430)
Balu424 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24430

sziasztok

Lenne egy nagy gondom, amit meg kellene oldanom sürgősen.

Van egy excel táblázat, melynek adatait (sorait) Word oszloppá kellene alakítani.

Tudom van egy olyan, hogy Irányított beillesztés s transzponálás, de majdnem 3000 adatot kellene áttenni egyenként.  Hogy lehetne ezt gyorsan "automatizálva" megoldani?

Remegve várom a válaszokat

Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24429

Szia!

Talán mégis a sorok elrejtése körül kellene keresgélni.

Másrészt viszont próbáld részenként futtatni a programjaidat és megvizsgálni, hogy megvannak-e még "akik el szoktak veszni".

Persze ez egy kicsit hosszú lehet, de másképp aligha lehet kiszűrni a bajt okozó műveletet.

Üdv.

Előzmény: Zeugniss (24428)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24428

Szia!

Hála neked, sikerült visszahozni a magasság beállításával. Köszönöm a segítséget!

Most bennthagyok egy makrót, ami a magasságot visszaállítja, így ha később megint elveszne, akkor könnyen tudom majd javítani.
Nem akarok telhetetlen lenni, ez így már működőképes, de ha esetleg van arra ötlet, hogy hogyan lehet ezt a problémát a jövőben elkerülni, azt is szívesen fogadnám.

Üdv!

Előzmény: Zeugniss (24427)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24427

Szia!

Lecsekkoltam a magasságot és szélességet. A magassága 0 lett valahogy. Most megpróbálom javítani. :)

Előzmény: Fferi50 (24425)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24426

Lenyitod a rövid dátum mezőt, és ott vannak lehetőségek, többek közt

éééé-HH-nn

is. Nálam legalábbis...

Előzmény: HHjj (24419)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24425

Szia!

Ezzel a makróval, ha lépésenként hajtod végre a makrót és az msgbox után kérdezd le a méreteit, ahogyan az előbb írtam.

Üdv.

Előzmény: Zeugniss (24424)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24424

Szia!

Igen, azt írta, hogy látszik. szóval elvileg ott kéne lennie. Hogy "elbújt-e" valahol azt már csekkoltam. Most a mérettel lehetne szórakozni. Mivel nem látom amgát a vezérlőt, jól gondolom, hoyg a méretét is csak egy másik makróval tudnám állítani?

Üdv!

Előzmény: Fferi50 (24421)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24423

Szia!

A mozgatás a top és a left paraméter megadásával történik.

pl.  with ActiveSheet.Shapes("Checkbox1")

.top=range("B5").top

.left=range("B5").left

end with

A shapes("név") a megfelelő a keresésre.

Üdv.

Előzmény: Zeugniss (24422)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24422

Szia!

Van egy olyan ötletem, hogy egy makróval kijelölném az "elveszett" vezérlőt és bemásolnám egy adott cellához. Ezzel elvileg azt akarnám ellenőrizni, hogy tuti itt van-e valahol.

Megírtam a makrót hozzá, de sajnos nem hoz eredményt. Mit gondolsz, nem lenne célszerű ebben az irányban keresni a megoldást? Esetleg másolás helyett mozgatással?

Én ennyit írtam be, de sajnos eredményt nem hoz. 

ActiveSheet.Shapes.Range(Array("Image1")).Select
    Selection.Copy
    Range("R1854").Select
    ActiveSheet.Paste

Lefuttattam úgy is, hogy az Image1 helyén CheckBox1 volt. Azt rendesen átmásolta.

Üdv!

Előzmény: Zeugniss (24420)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24421

Szia!

És mit mondott? Látszik?

Ha azt mondja, hogy látszik, akkor két dolog lehet:

- vagy a méretével van gond,

- vagy "elbújt" valami mögé.

Nézd meg lsz. a top, a width és a height tulajdonságokat is, illetve adj ki rá egy bringtofront parancsot. Ha soronkénti végrehajtást csinálsz, akkor ezt az msgbox után van értelme megpróbálni.

Ha nem látszik, akkor a visible tulajdonságot állítsd true-ra.

Üdv.

Előzmény: Zeugniss (24420)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24420

Szia!

Így már lefutott, köszönöm. Annyi derült ki, hogy elvileg valóban itt kellene, hogy legyen (ahogy az a makróim felsorolásában is benne van), a képernyőn mégsem látszik....

Már a többi képet is odébb húzogattam, hogy megnézzem, nem rejtőzik-e valameylik mögött, de sajnos nem. 

:(

Üdv!

Előzmény: Fferi50 (24418)
HHjj Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24419

Kedves pimre!

Én is úgy gondolom, hogy ez nem excel probléma, Köszönöm az ötletet, derengett, hogy volt dátum szeparátor XP-ben, de nem találom a megadott helyen. Nincs a Dátum tab-en ilyen mező. Az ötletet köszönöm, keresgélek ezen a nyomon a neten.

Küldök képet a Terület és Nyelv jelzett párbeszédpaneljéről.

Üdvözlettel:

Hj

Előzmény: pimre (24416)
Fferi50 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24418

Szia!

Bocsi úgy tűnik, kifelejtettem egy & -t a vessző helyett kell:

msgbox "Név " & sh.name & "Látható " & iif(sh.visible,"igen","nem") & " Tipusa " & typename(sh)

Üdv.

Előzmény: Zeugniss (24417)
Zeugniss Creative Commons License 2014.03.07 0 0 24417

Szia!

Köszönöm a segítséged!

Elvileg nem törlök sorokat, csak elfedek. A munkalapon belül több helyen is rejtek el sorokat, ahol csak sima képek vannak. Elvileg ezzel a beállítással a kép is eltűnik, különben csak lejjebb tolná az adott objektuomot és így örökké látható maradna, hiába rejtenék el sorokat.

Az általad írt makrót beillesztettem úgy, ahogy van, de sajnos hibaüzenetet kaptam.

Run-time error '13':

Type mismatch

A Debugger ezt a sort emeli ki sárgával:

msgbox "Név " & sh.name, "Látható " & iif(sh.visible,"igen","nem") & " Tipusa " & typename(sh)

Nem tudom, nem kell-e bármivel kiegészíteni amit írtál, sajnos ennyire nem értek hozzá.

Üdv!

Előzmény: Fferi50 (24415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!