Keresés

Részletes keresés

primera Creative Commons License 2000.01.10 0 0 602
Szia Noa!
Köszönöm a gyors választ.
Egyáltalán nem a cinizmusod szólt ez valóban így van.
A terhességmegszakításomnál a szövattan eredménye nem mutatott ki semmit : a doki szerint a lepény túlbúrjánzása lehetett a gond -de csak gyanította -/mondjuk ez is valami kövatkezménye/.
Mondták, hogy nyáron még gyakoribbak a vetélések, mint más évszakban.
A lombik után milyen gyógyszerekkel segítik a megtapadást?

noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 601
Csak még a cinizmusom tenné hozzá a vetélés témához, hogy a leírtak természetesen a hozzánk hasonlókkal fordulnak csak elő. Aki nem akar gyereket, annak súlyemelés, magasugrás, konditerem, szauna, termálfürdő, másik három gyereke emelgetése stb. ellenére is megmarad és fejlődik, mint a kisangyal. sokan ugyebár a harmadik, negyedik hónapig nem is jönnek rá, hogy terhesek.
noa Creative Commons License 2000.01.10 0 0 600
Szia Primera!

Én úgy tudom, hogy vetélés igen sok okból előállhat. Tipikusan ilyen ugyebár a természetes szelekció, amikor a magzat olyan mértékben károsodott vagy életképtelen, hogy a természet "megoldja" a dolgot. Sok orvos egyébként ezért ellenzi a nyakló nélküli bennt-tartást. Van olyan vetélés, amikor viszont semmi baja a magzatnak, hanem egyszerűen hormonális defekt van, azaz nem megfelelő a megváltozott igényekhez szükséges hormontermelés. Erre az esetre a gyógyszer a megoldás. Aztán külső hatásra is történhet vetélés, mint például "heves" házasélet, nagyobb súly emelése, betegség, bizonyos rossz mozdulatok ismétlése, forró fürdő stb, de ezek inkább csak a terhesség legeljén. Lehet még ok esetleg a méhnyálkahártya valamilyen elégtelensége, a méhhel kapcs. egyéb gondok. De rengeteg az olyan vetélés is, amelynek elvileg semmi oka, mégis megtörténik. Azt hiszem, ez a szerencsétlenség kategóriája.

Előzmény: primera (598)
primera Creative Commons License 2000.01.10 0 0 599
Sziasztok.
Olvastátok a múlt heti Nők Lapját a vetélésekről és a lombikról?
Remélem visszatértek a hétvégéről és tudtok írni./Hisz látom legtöbben munkahelyről írtok:))
Á bejött a főnököm ..... :(((
primera Creative Commons License 2000.01.10 0 0 598
Sziasztok!
Tudtok valamit azokról a gyógyszerekről amivel segítik megakadályozni a vetélést és egyben a terhességet megtartani?
Van káros hatásuk? Márcsak azért kérdezem, mert ha van egy normál terhesség ha nincs gond annak meg kellene maradnia vagy nem? Akkor van vetélés ha valami gond is van ?!
Lehet, hogy volt már szó róla de nem találom...
/Most itt a nem a beültetés után gondoltam hanem ha magától jött létre a terhesség/na jó nem magától hanem tőlem és a férjemtől/
Benyus Creative Commons License 2000.01.07 0 0 597
Kedves Noa!

Kérdéseidre a következőket tudom mondani: először azok, melyeket én sem igen értek. Az én hajam is gesztenye színű volt, de nekem a szülés után lett szinte fekete (azóta is jó sötét maradt). Nyílvánvalóan a hormonok játéka lehet. A két kezelés közti szünet minden orvosnál más megítélés alá esik. Van ahol szinte egymás után elvégzik az IVF-et, van ahol néhány hónapos szünetet javasolnak (tudomásom szerintilyen például a Kaáli is. Meggyőződésem szerint a jól használt gyógyszerek (és ez alatt azt értem, hogy nem adnak 50-60 sőt jóval több ampulla, lórugás szerű dózist)nem okoz felfordulást odabent. Problémát okozhat még, hogy gyengébb minőségű szereket használnak - különböző okok miatt - ezek nyilván okozhatnak problémát, de a modern készítményeknek szinte semmiféle mellékhatása nem ismert, persze jó drágák.
Felső határ: az orvosok azt mondják, hogy aki 3-5 beavatkozáson sikertelenül túl van nincs sok értelme vacakolni vele. Én persze más véleményen vagyok, hiszen számos párt ismerek, akiknek ennél jóval később sikerült. Úgy gondolom ha tudományos választ vársz nyilván az első igaz, de én meg vagyok győződve arról, hogy az én verzióm a jó. Na még lenne mondanivalóm, de kezdődik egy értekezletem. Ha valamiről bővebben kérsz infót csak írj. De még én is visszatérek a témára. A kiadvány jövő héten megy.
Ja! A gyógyszer lista szintén a kiadványba kerülne és azokról a számlákról írtam ki a neveket, melyeket a betegek hozzánk eljuttatak. Tehát más nem szükséges, ennyi féle gyógyszert írtak fel a különböző intézmények.

Előzmény: noa (590)
noa Creative Commons License 2000.01.06 0 0 596
Benyus!

Ha "tudományos igényességgel" kellenek ezek a gyógyszerek, tudok kimerítő listát szerezni, mert nálunk a fél család gyógyszerész!

noa Creative Commons License 2000.01.06 0 0 595
Benyus!

ha "tudományos igényességgel" kellenek ezek a gyógyszerek, tudok kimerítő listát szerezni, mert nálunk a fél család gyógyszerész!

susok Creative Commons License 2000.01.06 0 0 594
Kedves Benyus!

Talaltam meg egy gyogyszert, amit egyszer mar felirtak nekem: Ovestin. (osztrogen)

Az Elevitre mint magzatvedo vitaminra gondoltatok, vagy ez valami mas?

Tobben is emlitettek, hogy verhigitasra gyerek-aszpirint kaptak, ill. halolajkapszulat.

noa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 593
Arpg!

Nagyon jó ez az egymásramutogatós történet, tényleg ilyenek az orvosok: csak felelősséget ne kelljen vállalni. Mindenesetre én erőszakolnám a dolgot, mert nemigen lehet mostanában megállapítani, hogy influenzával van dolgunk vagy sima megfázással. Nem rémisztgetni akarok senkit, de ha esetleg influenza, akkor a Jóisten mentsen meg a szövődményektől. Egy ismerősöm inzulinos cukorbeteg lett így, egy másiknak az édesanyja most is kórházban van szövődményes tüdőgyulladással. Mindez csak gyógyszerekkel védhető ki, de még azzal sem mindig.

Más. Kicsit nyugtalan vagyok, mert elérkezett "annak" az ideje és nemhogy sehol semmi, de még a tüneteknek se híre se hamva, amelyek egyébként két héttel előtte jelentkezni szoktak. Most aggódom, hátha a sok injekció valamit nagyon összekevert és most elromlik, ami eddig tökéletesen működött. Normális ez?

noa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 591
Ja, bocs, félreérthető voltam! A tettek mezejére lépés nem a Petra féle "munkaebédre" vonatkozik, hanem Sófelhasználó által elővezetett össz-topicos beszélgetésre.
noa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 590
Na, akkor a tettek mezejére lépek, ami a találkát illeti és indítványozom, hogy keddi vagy csütörtöki napon legyen, négy óra után, még januárban és valami belsőbb kerületben fekvő, lehetőleg nemdohányzó helyen.

Az ösztöndíjjal kapcsolatban kösz a bíztatást!

Benyushoz, mint a legtapasztaltabb társunkhoz intéznék egy igen súlyos kérdést: Mit tudsz arról, hogy a stimulációs kezelések mennyire ártalmasak hosszú távon a szervezetnek? Okoz-e valami elváltozást? (Csak itt jegyezném meg, hogy az amúgy gesztenyebarna hajam majdnem feketés sötétségűre változott a legutóbbi után... és ami érdekes, nem fog rajta semmilyen festék azóta sem) Számít-e, mennyit hagyunk ki kettő kezelés között? És számít-e, ki hányon esett túl, van-e felső határ?

rocher Creative Commons License 2000.01.05 0 0 589
O.K., ahogy csinnnKA előkerül, rögvest körtelefonyozok egyet és tarthatunk egy munkaebédet.

re:ösztöndíj, 1992-ben kb. februárban kaptam egy meghívást Washingtonba, 9 hónapra, ösztöndíjjal. Augusztusban kellett volna indulni, akkor még a legnagyobb gondom az volt, hogy honnan szerzek pénzt repülőjegyre, szilveszterre nekem vagy a páromnak.

Május 30-án terhes lettem, onnantól fogva már teljesen más gondjaim voltak.
Néha eszembe jut, hogy életem nagy lehetőségét szalasztottam el, de ilyen az élet.
Szerintem mindenképpen pályázd meg, ha összejön a pici, boldogan fogsz lemondani az utazásról, ha nem jön össze, akkor ott lesz a vigasz, és miért ne menne a kettő együtt????
Majd szóban még spekulálunk, jó?

petra

Előzmény: noa (586)
Bicska Creative Commons License 2000.01.05 0 0 588
Kedves Noa

Szerintem az első verzió a megfelelő. Tapasztalatból mondom, hogy egy 1 hónapos EU-s ösztöndíj az van annyira érdekes, hogy "ha ló nincs, jó a szamár is" cél legyen, és elég izgalmas ahhoz hogy szükség esetén várakozással töltsön el. Ugyanakkor másfelöl azt is elmondhatom, hogy nem akkora durranás, amit sajánálni kellene, ha esetleg le kellene mondani (bárcsak kellene). Egyébként EU-s ösztöndijak most már egyre gyakoribbak lesznek, ezért arról nem lehet "lemaradni".

Üdv.: Bicska

Előzmény: noa (586)
sófelhasználó Creative Commons License 2000.01.05 0 0 587
Akkor még januárban találkozzunk!
(Februártól nem dolgozom..)
Egyébként, noa, mindenképp próbáld meg az ösztöndíjat, végsősoron:
1. Vissza is mondhatod
2. Bár tudom, ha összejön, mindennél jobban vigyázol, de a terhesség második harmadában prímán lehet utazni (én is voltam 6 hónapos terhesen Amerikában, méghozzá pár nap alatt jártam meg oda-vissza...)

Ja, a kérdésedre a válasz: a tali a babás-mamás topic résztvevői számára decemberben volt (de sokan nem tudtak menni, főleg nátha miatt- így én sem... )

Előzmény: noa (586)
noa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 586
O.K. Petra, én benne vagyok, várom a javaslatot!
Lehet, hogy a többiek közül is lesz, aki éppen akkor ráér, így még bővebb körű is lehet!

Lehet, hogy ki fogtok nevetni, vagy meg sem értitek a hülye észjárásomat, de van most egy igen nagy dilemmám és kiváncsi vagyok, mi a véleményetek. Lehetőség nyílt egy EU-s ösztöndíjra, ami csupán egy hónapos és legkorábban nyárra vagy őszre esne. De ugyebár mi április környékén prbálkoznánk megint. Namármost. Az eddigi próbálkozásoknál azért is volt vacak a kudarc, mert valahogy úgy éreztem, hogy utána űr támadt. Előtte volt mit várni, de utána a nagy zuppanás. Ha áprilisban úgy mennék neki a próbálkozásnak, hogy üsse kő, ha nem sikerül, ott van az utazás, amit várhatok, így nem lesz annyira világvége hangulatom és ez talán a siker felé segít lelkileg. De az is lehet, hogy tudat alatt szorongok majd, hogy esetleg vissza kell mondani az ösztöndíjat, és az kínos, meg sajnálom az utazást stb., és ez éppen ellenkezőleg hat, és nem jön össze a pici. nem tudom követhető-e...

Előzmény: rocher (585)
rocher Creative Commons License 2000.01.05 0 0 585
Szia noa!

Nagyon szívesen szervezek egy mini-találkozót, egy nap ebéd-szünetben. Igaz, Te, sófelhasználó és csinnnKa, az aki ottlehetne, ha akarna, az idő és tér függvényében.

Ha előkerül csinnKA, akkor akár meg is léphetjük. A napot kell pontosítani, az időtartam max. 1 óra, a helyszínt körtelefonnal kiválogatjuk.

Azt hiszem kissé meglepődések lesznek.

petra

p.s. elnézést a többiektől, ez nem kizárósdi, de olyan jó játék:-)))

Előzmény: noa (584)
noa Creative Commons License 2000.01.05 0 0 584
Na, tessék! Fél napot nem vagyok itt, és micsoda nagy forgalom van!
1. Jogászként mondom, hogy igaza van Sófelhasználónak a gyógyszergyárak óvatosságát illetően, mert egyszerűen el akarják kerülni a rájuklőcsölt pereket. De a nő mégis azt mondja belőlem, hogy én sem mernék bevenni semmit, ha terhes lennék, mert aztán ha történik valami, biztosan furdalna a lelkiismeret, hátha mégis a gyógyszer az oka.
DE! Tudni kell, hol a határ, mert éppen a fentiek miatt (felesleges óvatosság) a nem kezelt betegség EZERSZER ROSSZABB lehet a terhességre nézve, mint az adott gyógyszer. Én ebben a tekintetben feltétlenül megbíznék a dokimban, gondolom arpg, ti is kikéritek kedvenc "Jégcsapunk" tanácsát.
2. Benyus! Én sem tudok több gyógyszerről, de a Marvelon kicsit kilóg, mert ilyen erővel ide veheted a többi fogamzásgátlót is, hiszen a stimuláció előtti blokkolásnál azokat éppúgy használják, mint a Marvelont.
3. Primera! A két sikertelenség akár lehet tényleg véletlen is, hiszen úgy tudom, az első terhességek például a legtöbb nőnél elmennek, csak 80-90%-uk nem tud róla, mert mindez a mensrtuációval történik. Hogy utána még egyszer szerencsétlen voltál, lehet. De azért én is keresnék egy másik orvos - akár párhuzamosan, mert ha mégse véletlen, akkor egy harmadik ne essen áldozatul a mostani doki bizakodásának. Szerintem menj egyenesen a Klinikára (I.), mert ebben a műfajban nagyon jók. (mindenben, kivéve a lombikprogramot, mint tudjuk)
4. Sófelhasználó, milyen találkozó volt? Én nagyon szívesen elmennék ilyenekre, de még szívesebben találkoznék veletek, itt a topicról.
Mikor lesz a leközelebbi?
Benyus Creative Commons License 2000.01.05 0 0 583
Egy nagy kérésem lenne azokhoz, akik érdekeltek már a témában. Felsorolok egy csomó gyógyszer nevét, amit a meddőségkezelésben alkalmaznak. A kérésem az, hogy ha Nektek felírt gyógyszer nem található köztük jelezzétek vissza.
Előre is köszi.
Serophene, Clostylbegit, Pergonál, Humegon, Merogon, Metrodik, Gonal F, Puregon, Fostimon, Profasi, Choriogonin, Serocryptin, Bromocryptin, Parlodel, Decapeptyl, Duphaston, Suprefact, Prednisolon, Doxycyclin, Diane, Magne, Estardem, Progesteron, Elevit Pronatal K, Utrogestan, Marvelon.
Előzmény: Benyus (582)
Benyus Creative Commons License 2000.01.05 0 0 582
Kedves Primera!

Szerintem mindenféleképp keressetek másik orvost, ha kétszer nem marad meg a terhesség, pláne ahogy a Ti esetetekben, akkor annak valami oka van. Úgy gondolom ki kell vizsgálni az okokat, elég sok minden lehet a háttérben. Az orvosok hajlamosak arra, hogy elbagatelizálják az ilyen ügyeket, pláne ha még fiatalok is vagytok.

Előzmény: primera (570)
sófelhasználó Creative Commons License 2000.01.04 0 0 579
Ami késik, nem múlik...
Olyan jó lenne, ha a következő talira ebből a topicból is minél többen jönnének (méghozzá pocakosan...)
Előzmény: berku (577)
berku Creative Commons License 2000.01.04 0 0 577
Sófelhasználó,
kár, hogy nem tudtál eljönni a Camponába, olyan szívesen megismertelek volna.
Előzmény: sófelhasználó (573)
berku Creative Commons License 2000.01.04 0 0 576
Na tessék, kellett nekem dumálni, 10 percen belül belépett az SI (sárga irigység) faktor. Egyik kollégám felhívott és elújságolta, hogy a második babát várják nyárra. Ráadásul vissza is kérdezett, hogy nálunk mi újság. :-(
Wayan Creative Commons License 2000.01.04 0 0 575
A gyógyszerekkel biztosan óvatosan kell bánni, nem csak a terhesség első felében, de mikor babára készül az ember akkor is érdemes figyelni. Egyébként meg eyes gyógynövényekkel és néhány fűszerrel is csínján kell bánni, de vannak növények, amelyek segítik a magzat megmaradását. Szóval ennek sem árt utánanézni: én még régebben beírtam néhány kulcsnövényt és hatásait a topicba.
Előzmény: sófelhasználó (573)
primera Creative Commons License 2000.01.04 0 0 574
Mondjátok, hogy lehet az,hogy valaki 25 éven felül van és azt mondja:
-Gyerek???-Még nem gondoltam rá hogy legyen.
/Nem is egy ilyen ismerősöm van!!/
Nem értem.......
sófelhasználó Creative Commons License 2000.01.04 0 0 573
Bocs, hogy megint beleszólok, de azért nem kell pánikolni a gyógyszerektől: a gyógyszegyártók magukat védik azzal, hogy előre ráírják: terhesség esetén nem ajánlatos szedni. Az új gyógyszerek közül a Tetránnak a "legsúlyosabb" a hatása: az újszülött baba fogai sárgák lehetnek tőle (az összes többi gyógyszernél még ilyen mellékhatást sem tudtak egyértelműen kimutatni). Azért az szpirin-származékokat ajánlatos elkerülni (helyette nekem a doki paracetamolt ajánlott erős fájdalom, láz esetére), de kötve hiszem, hogy a kamillának bármilyen súlyos haása lenne (én például enyhe megfázásra sós kamillát csöpögtettek az orromba).
Persze egyes gyógynövények használatáról meg kell kérdezni a szakértőket (például a málnalevél-tea a vajúdást könnyíti,de ezért be is indíthatja esetleg).
Csak azért szóltam ,ne legyen plusz egy aggódnivalótok...Egyébként mindenkinek minden jót, főleg pedig családgyarapodást kívánok az új évre!
Wayan Creative Commons License 2000.01.04 0 0 572
Kedves Primera! Üdv a fedélzeten, bár én inkább azt kívánom bárcsak ne kellene ide írnod, vagy inkább sikersztorit írnál. Érdemes elolvasni a topicot elejétől végig, mert rengeteg informáió halmozódott itt fel!

Kedves Benyus! Együtt érzek veled és sokkal-sokkal szebb új esztendőt kívánok!

Egyébként: nálunk is sok apróság van a családban és a barátok közt, szóval mi is végjártunk néhány bababoltot ajándékért. Nem mondom, hogy könnyű volt, de valahogy most, mikor már valami történt, már talán sínen vannak a dolgok és tudjuk mi a baj könnyebb. Néhány hónapja még nem ment volna ilyen jól. Talán be sem mentem volna a boltba. Szóval azt hiszem jobb szembenézni a bajokkal, mint rágódni rajtuk, sokkal könnyebb így élni.

berku Creative Commons License 2000.01.04 0 0 571
Sziasztok és Boldog Új Évet mindenkinek!

Hogy ne lógjunk ki a sorból, mi is átestünk a neminfluenzán. Szedtem ezt-azt, de azért próbálkoztunk is. Egyébként mi a baj a kamillával (a terhesség alatt)??
Noa, én azt a kisautót mindenképp megtartanám!
Benyus, együttérzek Veled és egy jó nagy adag lelkierőt kívánok.
Ami a mások kisbabáját illeti, én nem érzek irigységet ha látok egyet (vagy ez majd később jön?) inkább sajnálom, hogy a környezetemben nincsenek babák. Most született egy a családban, de No.-ban és úgy sajnálom, hogy majd csak tavasszal láthatom.

primera Creative Commons License 2000.01.04 0 0 570
Üdvözlök mindenkit!
Már 2-3 hónapja veletek vagyok;olvasgatok.
Már szinte régi ismerősök vagytok nekem.:))
Rólam annyit 1998 májusa óta nem szedem a fogamzásgátlót./Azt hittem én is,hogy most akarom a kisbabát és rögtön lesz is ./
Rá 1 évre már nem igazán gondoltam így.:((
Azóta túl vagyok egy spontán vetélésen és egy -elhalt terhesség miatti-terhességmegszakításon is.
Ez utóbbi 4 hónapja volt.A dokim szerint semmi olyan gondom nincs ami további kivizsálást vagy gyógyszeres kezelést kívánna.Lassan próbálkozhatnék újra de egy kicsit már félek.
Mi a véleményetek??Válasszak másik dokit és menjek kivizsgálásra?Vagy próbálkozzak??
Jelenleg vitaminokat szedek.És ha valami összejön akkor kell visszamennem-És a doki szavaival élve:
Megpróbáljuk gyógyszeres kezeléssel fenntartani a terhességet.
Bocsi a sok szövegért de jó kiírni.
noa Creative Commons License 2000.01.04 0 0 569
Igen, Susok, azt hiszem igazad van. Én is valami ilyen békességet érzek mostanában magamban, mert rájöttem, hogy az ellenségeskedés és a világfájdalom egyszerűen fárasztó. Nem beszélve arról, hogy ha fájdalmat okozunk másoknak, az megbosszulja magát. Hiszen nem a kismamák és az újszülöttek tehetnek arról, ogy nekem nincs gyerekem. Szóval dühöt nem érzek, de azért irigységet és szomorúságot persze igen, de ezt magamban tartom.
Előzmény: susok (568)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!