Hideegindításkor kicsit dadog, egyenletlenül jár. Kb 10-15 másodperc múlva összeszedi magát és minden ok. Illetve néha indításkor többet teker e kelleténél, akksi elvileg jó. Találkozott már valaki ilyennel? Hol kezdjem a hiba feltárását? Menetre teljesen jó az autó.
Nem ros ňugotan meg veheted erdeme lancot meg nezni ha laza erdeme ki čerelni en čak lancot čerelek (45€ a korea) e hajthatod tovab ha eetleg gazo äkor 3 evente selep hezag kontrolt kel činalni. Ja meg aňit a kuplung 200ezert alig birja ki a kia/hyundai 1,4 16v.
Sziasztok. Jovoben lecserelnem az ignist. Korbeneztem nehany nepiteletet ott rosszakat nem igazan hallottam. Korbeneztem hasznaltpiacon is (1.4 dohc) lattam motor felujitottat. Kopogo motorosat. Picit eltantoritott, majd raneztem magyar kulfoldi forumokra, annyira nem lett jobb a helyzet.
Az 1.4es 2010 koruli dohc 109 loeros peldany lenne a jovo autoja nekem. Milyen ismert tipushibai vannak? Idozitett bomba esetleg? Akartam keresni valami osszefoglalot de nem igazan talaltam. Evi 20ezer kilometerre hasznalnam.
Az én autóm is 1.4 benzin 2010 es. Ugyan ezt a hibát tapasztalom én is. De nekem ha nehezen beindul, nem megy a fordulatszám mérő sem és jelez azESP OFF. Leállítom és utána pöccre indul. Teljesen véletlenszerűen jön elő ez a gond. Gondolom márkaszervíz ben kiolvassák.
Van egy I30asom, 1,4 benzin 2010-es. Ma az alábbi hibát produkálta. Nehezen indult be, 3x kellett önindítóznom, majd kijelzett az ESP OFF lámpa, és az autó erőtlen. Nincs valakinek tippje, hogy mit nézzek meg rajta?
én úgy gondolnám, a hűtő/fűtőradiátor hőcserélői egymás alatt-fölött vannak. ha meg tudod nézni ilyen cső megy bele, abból látszik melyik lehet alul. logikusan úgy gondolnám, a klímáé, hisz a kondenzvíz azon csapódik ki, a fűtésen nem.
Szia mindenki. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Két éves i30 fastback-em van. Az a problémám, hogy néha nem indul az autó. Tekeri az önindító, de nem hajlandó beindulni. Mindemellett villog az indításgátló ikonja. Elöször decemberben csinálta egy hoszabb út után. Megálltam, majd negyed óra után nem volt hajlandó elindulni. Hívtam a segélyszolálatot, mire kiért beindult. Aztán az elmúlt hónapban többször produkálta a hibát. Voltam vele szakszervízben, videóra vettem, de itt nem produkálta. Azt mondták biztos nagyfeszültségű vezeték, vagy kábel környékén álltam meg. Legutóbb egy hete csinálta. Mire kiért az autómentő ismét beindult. Engem már nagyon idegesít, de a szakszervízek is tanácstalanok. Köszi. Minden tanácsot meghallgatok.
Erre a zagyvaságra hivatkozva sikerült elérni. Az állapotfelmérést kellett elvégeztetnem, de a szervizdijból jóváirták. Persze úgy kellett letolni a torkukon mindent, lépésről-lépésre.
Sziasztok!Új vagyok itt és sajnos okkal. 2017-es I30 1.4 T-GDI DCT autóm váltójával van egy apró probléma. Lassú, finom elindulásnál rángat. Olvastam, hogy ez a duplakuplungos váltó jellegzetessége is lehet, de nem tudok mihez viszonyítani.Van valakinek hasonló tapasztalata?
Lenne egy másik kérdésem, ha van itt szakértő közönség:mit gondoltok, vajon a DCT váltó kuplungjára az 5 év általános garancia érvényes?
Az enyém 2014-es kiadású 1.4 benzines, ( úgy tudom 2011 és 2015 között "ugyanazt" gyártották) holnap megnézem ha megyek vele, estefelé írok - ha addig nem segít más valaki.
Ha esetleg valakinek van ilyen itt a fórumon megnézné nekem hogy a hűtőfolyadék hőmérséklet jelző az autóban hány vonalat mutat üzemmeleg állapotban?
Nekem 4 darab csík van,de 5-nek kellene lennie emlékeim szerint.
Ma utána jártunk a dolognak,és azt mondták hogy valamelyik hűtővíz hőmérséklet jeladó nem lesz jó,azért mutat csak 4 darabot,ami kb.75-76 foknak felel meg.
Mivel az autó hibátlanul működik,ezért azt tanácsolták hogy ne bontsuk meg eygenlőre,majd ha nem fog mutatni csak 1-2 csíkot akkor kicserélik.
Egy ilyen érzékelő van a termosztátnál a másik meg a hűtőnél van valahol.
Miután 100.000 ft feletti összeget mondtak a kamera cserére, így rákerestem külföldi fórumokon.Azt írták tavasszal jó lesz, ha kiszárad.Na vettem a fáradságot kikaptam, egy éjjel száradt a kandalló mellettm, kipucoltam, tele volt kristályos anyaggal sóval.szilikonnal felerősítettem a tömítéseket, visszaraktam és műkszik.Kár hogy nem csinálták vízhatlanra.........