Lényeg, a lényeg: Nem nyomás alatt kell kísérletezni vele! Ha lehet, főzés után hűtsük le annyira, hogy sepillanat alatt kiszusszanjon belőle a túlnyomás, utána óvatosan nyissuk! https://www.tefal.hu/instructions-for-use/csp/7116001504 :o)
Pressure cook, slow cook, brown/sauté, or steam with 1 appliance
3 Advanced features: manual pressure, simmer, and boil function
Stress free steam release dial keeps Hands away from the steam when releasing pressure
Cooks up to 70% faster than conventional oven
6 Quart capacity serves 7 plus people
Included components: Slow Cooker
_________________________________
Nyomásos főzés, lassú főzés, barna / pirított vagy gőzölés 1 készülékkel 3 Speciális funkciók: kézi nyomás, főzés és forralás funkció A stresszmentes gőzkioldó tárcsa tartja a kezét a gőztől távol, amikor nyomást enged 70% -kal gyorsabban főz, mint a hagyományos sütő A 6 liter (kb) kapacitás 7+ embereket szolgál fel Lassú tűzhely
_________________________________
Nem kell sok ketyere - ha nem igenyelsz egyszerre pl ;kukta" uzemmodot es "lassu" fozest...
Ha kukta, elore van par dolog programozva. Az edeny belseje rozsdamentes, tuzhelyen is lehet kezdeni vele - pl hust lepiritani - nem kell ket edenyt mosogatni.
A goztol mindig feltem, ez meg nem ijesztett meg ;)
Szoktam rizst fozni benne, kukoricat, zoldseget parolni, es meg nem probaltam ki minden lehetoseget - pl a lassu fozest-sutest...
Rákerestem, de mivel angol nyelvű találatok jöttek egyből szembe, fél pillanat alatt lelassultam. Tehát mit tud?(Így egyszerűbb:))
Én nagyonsok (kb legalább 15) éve vettem egy Tefal Actifry-t, és nem feltétlenül az olaj nélküli sültkrumpli miatt(valóban hosszú a sütési idő), hanem azért, mert a fagyasztott zöldséget a gyerekeim ebben készítették, vagy az előző este bepácolt húst. Ami rossz ómennek bizonyult, az az, hogy mivel nem akartuk, hogy a forgólapát szétassza a húst, a lapátot kivették, és csak utólag olvastam valahol, hogy a lapát helyén lévő rést le kellett volna alufóliáznunk, és akkor valószínűleg nem ment volna tönkre a motorja.
Nekem nagyon sokat segített, mert az akkor még kb13-16? éves gyerekeim is el tudták készíteni a husit maguktól, a köret vagy a hűtőben volt, vagy épp zöldséget is tudtak ezzel készíteni.
Szóval ez bedöglött. És kerestem tovább, és ekkor jött szembe a Tefal (nem, nem vagyok Tefal ügynök:D) a "TEFAL ActiFry 2 in 1"...van ugyanolyan alsó keverős része, plusz egy felső tálcája. Imádjuk.
Egyik sem volt olcsó, az elsőt valahogy egy francia oldalról rendeltem, a másikat talán egy spanyolról, de már nem tudom, hogy hogyan, de egyértelmű, hogy külföldi oldalakon pár tízezerrel olcsóbban kapható.
A hús-csontleves rohadt jó lett. Kétszer is elkészült.
Régebben én is mindíg úgy készítettem, hogy a szokásos lassú tűz (partot mos...ja, ez nem az, az a víz:)...szóval szépen hab leszed, leves gyöngyözik több órán keresztül
Nos jelentem: a kuktanyitás után a hab a kukta oldalán volt, a leves tökéletesen áttetsző maradt, ami a hagyományos gyöngyözős módszernél kb 5%-ban nem sikerült, mert elektromos tűzhelyem van, kicsit macerásabb a hőfokkal való játszadozás. (régebben húsleves főzésnél mindíg ott volt egy pohár hideg víz, ha gyorsan kellett hűteni, hogy ne forrjon gyorsan)
A zöldségekkel voltam egyedül parázva, mert én általában szerettem csak a főzés felénél belerakni a fehér- és sárgarépát a többi zöldségen kívül, de pár db-ot beáldoztam a kuktába a többi zöldséggel együtt (igen, xarrá főttek, de legalább bele a levesbe)
Kinyitás után egy picit még gyöngyöztettem, és bele a répák. Isteni volt.
Ami még kérdés: a kukta leírásában ott van, hogy a szelepet hogyan ellenőrizzük. Kicsavarjuk, átnézünk rajta...
Nem tudom azt a mocsadék szelepet leellenőrizni, mert nem tudom kicsavarni a kuktafedőből.
Soha nem hagyom, hogy a hentes szétbarmolja amit veszek. Fej, köröm, marhafarok vásárlásakor nem hagyom, hogy szétcsapkodja a bárddal. Majd én szétvágom az ízületnél vagy elfűrészelem, de így nincsenek szilánkok.
Ahhoz képest, hogy se nem szűröm se nem szedek habot, az az újramelegítés semmi. Nálam mindig valahogy este későre készült el a kocsonya. Akkor örültem ha kirakhattam a balkonra. Reggel aztán zsír le, valamelyes melegítés és már kész is volt.
Üdv ! Kellemes Karácsonyt,és ha már Karácsony ,akkor húsleves ,felénk/Én előzőleg beáztat a levesnek való csontos hús ,felrakás után leszűrés mikor feldobja a habját ,utána pötyögve készre főzni ,utána külön edényben beleszűrni ,és befőzni jó fajta házi metélttel ! Se hab,se szilánk nincs a végtermék levesben ,a főzőedénybe levő alj meg szűretlenül landol a kutya táljába ,és az el lesz/van ha véletlenül bárddal szilánkosra törő disznóvágási orja csonttal !:-) Szerintem.